Inför Funbo


Så har det då blivit dags att döda denna vårsäsong. Och vi ställs inför en av dom svåraste borta matcherna hittils denna säsong.
Funbo och Vargspåret.
Vargarna fick uppp vittring in bit in i säsongen då man emot 3 av fyra topplag tog 7 av 9 poäng. Funbo bort ska alltid tas på största allvar. Men laget har tappat lite efter sin topp och sladdar nu lite i tabellen. Senast spelade man 2-2 borta emot HÖ/FF där lagen ägde två halvlekar var. Men det känndes lite som HÖ/FF slarvade bort det.
Det är just nu tajt om postioner och det är mycket viktiga poäng för dom båda lagen.

Laget som åker är följande.

Renato Cruz
Tomas Jansson
Dan Berg
Kalle Gäfvert
Thomas Johansson
Nicklas Olsson
Mikael Wall
Rickard Persson
Magnus Berg
Erik Lindqvist
Sebastian Norrby
Labinot Canhasi
Ahmad Yousef
Mårten Törnqvist
Mike Kissman
Ronnie Skyving

Tröja Nr 60
Det är handlar inte alltid om att vara bäst. Denna vecka handlar det om hjärta och då pratar vi ett RSK hjärta.
Han klev in utan att tveka i het derby emot Roslagsbro på en helt ny postion för honom själv. Han fyllde inte bara platsen han gjorde ett mycket vackert mål. Men denna tröja delas även ut till honom för lång och trogen tjänst då detta blir Linkans sista match. Upplands Förbundet har äntligen uppfattat vilket framstående domare Linkan faktiskt är och flyttar nu upp honom som HD domare i div 5. Detta medför då tyvärr att Linkan inte kan spela vidare i RSK denna säsong. Något som själv fallet är mycket tråkigt men samtidigit enormt kul för Linkan. Serien får nu en domare som brinner för det han gör med en enorm pondus och trovärdigt. Laget kommer sakna honom men önskar samtidigt honom lycka till.
Arrrrrrrrrrriba


Tungt Avbräck för Väddö

Detta meddelande fanns att läsa på Väddös hemsida ifrån deras mittback Mats Bohlin.

 
Hej,

Jag vill meddela att jag tyvärr kommer sluta spela fotboll I WIF. Jag kommer inte att gå till någon annan klubb och orsakerna till att jag slutar är bristande motivation och att arbete + familj ska få sin del av den Bolianska kakan.

Jag vill tacka Håkan, Håkan, Bror, Gillis, Åke och Margit för de här 4 åren.

En fjäder i hatten till Rickard och Magnus som har skött rollen som lagkapten och spelarråd på ett föredömligt sätt.

Sist men inte minst ett enormt tack till mina lagkamrater, har aldrig tråkigt när jag är med er, på eller utanför planen.


Stort tack.

/Mats


Bloggen ställer sig till skaran som tycker det är tråkigt att ytterligare en profil försvinner ifrån fotbollen. Och hoppas att Bohlin inom kort hittar tillbaka till densamma.

För visst var den inne...

  

Jovisst var det så bollen var långt och väl inne linjemannen som är ansvarig att se linjen han inte ner  och huvuddomaren såg uppenbarligen inte heller vad övrig 60 tusen på läktarna såg klar och tydligt.  Och det slutar inte där Carlos Teves mål emot Mexiko är kanske den tydligaste offsiden på länge men även här friar man.

Men vad har fotbolls VM med div 5 och RSK bloggen att göra. Väldigt lite men även ganska mycket för vi pratar nu om domare. Vi hade en en omröstning här för ett tag sedan på bloggen där ca 80 läsare valde att rösta. 40% ger domarna godkänt och 35% Helt Okej endast 3 procent ger dom knappt godkänt. 


För vi pratar om en bedömnings sport där en vanligt person precis som vi som väljer att lägga sin tid på fotbollen. Denna person ska sedan kliva in på en plan med 22 vinnar skallar. I detta ska han sedan oberörd ge en så korrekt bedömning som det går utifrån regelboken.  En inte helt enkel uppgift om man säger så.

Jag läste någonstans att domarna i årets fotbolls VM granskas alla domare av FIFA via video. Utifrån detta har man sedan fått fram en siffra. Att domarna har detta VM sett till alla avblåsningar gjort inte mindre än 97% rätt bedömningar.

Men sen har vi då dom 3 procenten som blir över vad innebär dessa 3 procent . Tittar man till matchen i mellan England-Tyskland så gör den ganska mycket. Ser man till derbyt emot Roslagsbro så gjorde det även här en skillnaden. Misstag kommer att göras så enkelt är det domarna behövs dom är en del av spelet och ser man till våran nivå är dessa män och kvinnor lika stora eldsjälar som gör fotbollen till vad den är.

 


Ha en riktigt trevlig.....


Nyförvärv


RSK förstärker laget inför den kommande höst omgången. In i laget kommer Sebastian Norrby. Sebastian som har dom senaste åren pluggat uppe i dom norr delarna i landet har även spelat fotboll på div 5 nivå. Sebastian har en enorm arbeteskapacitet och bra uppfattning för spelet vilket gör honom till bra tillskott till laget. Övergången vart klar nu i måndags vilket gör att Norrby är tillgänglig redan till borta matchen emot Funbo i nästa vecka.


Delad pott i Harg

Återigen slår RSK bloggen ett slag för matchreferaten i div 5.

Dagens match i mellan Hö/FF och Funbo spelades på den natursköna Tallarnas IP i Harg.

Och det vart en match där lagen snällt delade på var sin halvlek. Harg som spelade med och fart och vilja hade det lite svårt att vaska fram dom där riktigt farliga lägena i första halvlek.
Funbo kom knappt över halvplan inledningsvis. Men det är dock en fysisk match där korten flyger upp med god frekvens under hela matchen.

Med Facit i hand så hade Hö/FF nog behövt ett eller två mål mer i första då man hade en bra period i där det fanns bud på fler mål.

1-0 kommer ifrån ett skott utanför boxen målvakten är på den men den rullar retfullt in ändå.Vilket även blir halvtids resultatet.

Andra halvlek kommer då istället gå till bortalaget Hö/FF tappar farten och kommer många gånger in sent i närkamperna .
Funbo får en grattis chans in i matchen när man får en straff. Straffen sitter i stolpen och hemmalagets ledningen håller sig för en stund.
När sedan Hö/FF utökar ledningen så känns det som loppet är över.  Men Funbo får ytterligare en straff som denna gång sitter. Nu får Funbo ny energi och med 4 minuter kvar sätter man slutligen kvitteringen till 2-2 på frispark.

Hade Hö/FF stängt matchen tidigare så tror jag inte Funbo hade orkat nu fick man energi när man jagade och till dom tillresta Norrskedikas publiken jubel tappar Hö/FF matchen och två poäng.

Div 5 Östra omgång 10


Man kan säga att omgång 10 går till Roslagsbro.  Serielederna vinner som sagt var under lördagen. Men det är framför allt resultaten i övriga matcher som går deras väg.

Riala tog emot Danmark hemma. Riala som enligt dom själva har fått bra fart på speliden har tappat lite av sin effektivitet ifrån försäsongen. Man för spelet dom flesta matcherna men har mycket svårt att få till det där sista. Matchen i lördags låg man länge under. Men kvitteringen kom slutligen i match minut 80.

Det laget som har legat närmast Roslagsbro i tabellen ett tag nu är Uppsala Kurd. Laget begav sig under söndagen till Norrskedika. Norrskedika som har haft en grym form den senaste tiden. Och den höll i sig även denna efter middag. Vinst till Skedika med 3-1 matchreferat finns att läsa här i bloggen.

Roslagsbro som sagt slog oss hemma på Rådmansö Schakt Arena under lördagen. En bra och underhållande match om man lyssnar till dom som var på plats. Självfallet är det med en bitter eftersmak man ser tillbaka på matchen. Men Roslagsbro insatts kan inte förringas. Roslagsbro smyger nu iväg till en sex poäng ledningen framför Uppsala Kurd och 8 poäng ner till oss.

Men som sagt serien är lång och nu är det endast en omgång kvar av våromgången innan det är dags för sommar uppehållet.  I Augusti drar serien igång igen med som alltid ett tajt match schema inledningsvis. Många lag är sårbara denna period pågrund av fortfarande på gående semestrar alternativt skador eller avstängningar.


I brist på Norrskedikas matchreferat..

..så känner sig bloggen nödgade att hjälpa Skedika lite på traven.

Därför kommer här en liten sammanfattning från matchen Norrskedika-Uppsala Kurd.

Efter 90 spelade minuter går de grönvita av planen som segrare med 3-1 (1-0). Ett resultat som kanske får några att höja på ögonbrynen, men för publiken var det ingen överraskning. Resultatet var helt i sin ordning!

Norrskedika straffar Uppsala Kurd genom ett mangrannt arbete, på alla positioner. Man spelar uppoffrande för varandra och man spelar en fysisk "sparka-spring" fotboll. Det låter tråkigt, men underhållningsvärdet var inte lågt. Det är ganska charmigt att se ett lag med 11 sämre fotbollsspelare individuellt sett (Norrskedika saknade sin # 9..(!!), som lag och helhet fullständigt utmanövrerar sina 11 motståndare.

1-0, en kylig lobb i fritt läge.

2-0, en ganska märklig situation, Norrskedikas kvicke innermittfältare rundar målvakten i ett tidigt skede ute till vänster i straffområdet, men efter detta passerar bollen ytterligare 3 gröna fötter innan den slutligen distinkt med bredsidan placeras i målvaktens vänstra kryss.

3-0, Uppsala Kurds målvakt får syna det röda kortet efter att ha tagit bollen med tassarna utanför straffområdet. Frisparken som följer är stenhård, men räddas galant av den vikarierande utespelaren mellan stolparna. Tyvärr för Uppsala Kurds del var Norrskedika dock först på returen.

Efter detta borde matchen ha varit död, 3-0, halvtimmen kvar, Kurderna med tio man. Då vaknade Uppsala Kurd.
Man visade prov på ett antal läckra anfallskombinationer mot ett nu tröttkört Norrskedika och till slut kommer det.

3-1, En lysande soloprestation från Uppsala Kurds högerkant, med en dubbeltunnel (?) nere vid hörnflaggan, en liten vandring snett inåt och ett kliniskt avslut vid bortre stolpen.

Kurderna trycker ner Norrskedika sista kvarten, men utan att riktigt skapa de heta lägena.

Dock skall tilläggas; Matchens absoluta höjdpunkt stod Uppsala Kurds #11 för när han med blixtens hastighet vände ut och in på Norrskedikas högerback! Den finten var hämtad ur den högre skolan och tvingade högerbacken att generat ropa till polarna på läktaren.."Jag hoppas ni blundade".
Bara den finten var värd hela resan och den uteblivna entré pengen.. Tack för det!

RSK-Roslagsbro 1-2 (0-0)

1-0 Erik Lindqvist

Ahmad Yousef

Ahmad Yousef

Dan Sundberg

Roslagens Hetaste Derby brukar den kallas.Derbyt i mellan RSK-Roslagsbro. Och återigen så bjöd dom två lokal konkurenterna upp till en het drabbning. Vi själva hade en något svettig laguttagning inför dagens match då närmare 5 spelare ifrån förra veckans derby vinst saknades. Detta kombinerat med skador gjorde inte saken bättre men efter hårt jobb och lite trix så fick vi slutligen ihop en slagkraftig trupp.


Solen hinner lagom till matchstart att titta fram igenom molnen och det blir en mycket trevlig fotbolls eftermiddag på Rådmansö Schakt Arena. Och även om det hägrade prinsess bröllop på tv så hade mycket folk hittat ner till arenan.


Matchen börjar i ett högt tempo och det märks att det är två lag som kan varandra väl. Det taktiska spelet är tydligt och väldigt lite utrymmen släpps . Vi känns något farligare inledningsvis och då framför allt i omställnings spelet. Medans Roslagsbro är mycket farliga på sina fasta situationer. Vi släpper till väldigt litet bakåt och har ett bra tryck på gästerna. Kampmomenten är många där domaren har valt att sätta en något högre ribba för dagen. Halvvägs in i halvleken börjar det sedan att jämna ut sig. Roslagsbro hittar nu tillbaka en del i mittfälts spelet och kan på så sätt börja hitta igenom med fler passningar vilket gör att dom genast blir farligare. Men halvleken slutar mållös.


Andra halvlek och det dröjer inte länge inte det slutligen ringer. Och det är Linkan som för dagens hade druckit trix jucie. På distans utanför straffområdet sätter han sitt första mål och det är inget dåligt mål, han lobb skjuter den över målvakten och in i mål. Men Roslagsbro kommer att replikera. Dom bryter i en uppspels fas och kontrar med bra påfyllnad in 1-1. Nu tar Roslagbro över och har ett mycket högt tryck på oss. Vi har mycket svårt att hitta tillbaka i passningsspelet men framför allt får vi inte fast bollen högre upp i plan. Detta gör att Roslagsbro nu kan ägna sig åt anfallsspel. In kommer deras vindsnabbe Fillip Mattsson och för att citera en Riala tränare tidigare i säsongen om Labbe "kan inte förstå varför den killen börjar på bänken". Och ledningsmålet kommer slutligen och det är numera målskytten Tobbe Söderman som språngnickar in ledningsmålet.

Laget samlas direkt efter mål strax utanför målområdet och nu börjar en jakt emot klockan och en kvittering. Bytens görs och inkommer bland annat inlånade Stefan Westerberg ifrån Roslagen som ska visa sig ha en avgörande roll lite senare. Roslagsbro backar hem och vi trycker nu på vi går ner på en 3 backslinje och skickar upp folket i anfallet och vilket gör att vi är långt ifrån ofarliga. Men klockan tickar på men det skall slutligen komma en kvittering. På övertid så krigar vi slutligen in bollen och det är just Stefan som är sist på bollen. Men detta blir inte avgörandet idag istället blir det en linjeman som hamnar fokus.  Linjeman lyfter flaggan något som ifrån sidan ser fulltständigt felaktigt ut. Tyvärr får vi även detta bekräftat senare. Felaktiga beslut tas varje match och det är inget konstigt med detta men idag blir det fullkomligt matchavgörande. Det var en match präglade med mycket kamp anfallsvilja och högt tempo vilket gör det extra surt att allt ska avgöras på en mycket grov domarmiss.


Matchen kunde ha gått åt båda håll och man brukar prata om rättvist eller inte. Roslagsbro vann matchen så enkelt är det.Vi gjorde två mål även detta lika enkelt men idag faller flaggan inte våran väg. Summeringsvis en underhållande match på många sätt inget lag vek ner sig men samtidigt utan det behövde bli för tufft. Roslagsbro har nu ett bra utgångsläge men serien är lång vi har med detta nu endast kommit  halvvägs och vi ser redan nu framåt emot nästa möte.


Inför Roslagsbro



Så var det då dags för ett mycket omtalat derby. Det brukar kallas Roslagens Hetaste Derby och vi får hoppas att lördagen åter igen bjuder på en härliga drabbning. Roslagsbro som iår har flyttat fram postionerna vilket gör dom till klara favoriter till serietitelen.
Laget har börjat bra med endast en förlust hittils i serien.
Lagen kan varandra väl och vet mycket väl vad varje postion samt spelare kan prestera.
Klockan 15:00 avspark Rådmansö Schakt Arena. 
Detta är ett derby man ser framemot......

Tröja nr 60 denna helg.
Sundberg har match efter match visat sin betydelse för laget. Sunderberg som förra året vilade sig iform i korpen kommer till varje träning varje match med viljan att vinna. Men när dessutom när självaste Pove Persson skriver att Sunberg är suverän så är det ju självfallet att han ska bära tröja nr 60.



RSK-Roslagsbro 2009-05-24

Som en uppladdning inför Derbyt på lördag kommer här en liten repris ifrån matchen på Rådmansö Schakt Arena förra året.


                                                    

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Roslagens Hetaste Derby levde verkligen upp till sitt namn denna söndag. Och den trend förändringen som länge har legat i luften tog äntligen sin början.



Roslagsbro med förstärkningar ifrån BKV äntrade Rådmansö Schakt Arena med ett gott självförtroende då dom inte har förlorat på Vallen på mycket länge. Och med en vis islossning förra helgen med bland annat 5 mål ifrån Hellsings sko så vart det med en någorlunda tillförsikt man såg framemot dagens derby.


Första halvlek.

Och återigen startar vi på värsta tänkbara sätt. Roslagsbro tar ledningen redan i matchminut fem. Roslagsbro passar på när vi ligger kvar på mittplan och vinkar efter frispark.

Roslagsbro är mycket rörliga inledningsvis och vi får det mycket svårt att följa med. Gästerna som skapar flertalet chanser inledningvis har bland annat ett par av dom i ramverket.

Matchen bjuder på många kampmoment men utan att bli allt för fult. Detta medför att antal varningar är mycket lågt för att vara ett derby i mellan dessa två lag.

Däremot kolliderar Kalle med deras målvakt efter en kampsituation nere i straffområdet.

Smällen tar illa och Kalle landar med sin fot i målvaktens panna en olyckshändelse som man inte önskar någon.

Roslagbros målvakt blir liggande och försöker ta sig tillbaka i matchen men blir slutligen tvungen att byta.
Så som i Riala matchen hittar vi slutligen tillbaka lite i matchen.Ii börjar rulla boll och skapar ett par farliga chanser. Men Roslagsbro reserv målvakt inleder bara och gör ett par svettiga räddningar.

Och samtidigt som vi är på väg tillbaka in i matchen så kommer det där snöpliga målet som så ofta dyker upp.

Roslagsbro Tobbe Söderman vinner en nick duell med Renato och sätter 0-2..

Men vi slänger upp ett sugrör ovanför vattenytan i slutet av halvleken då Wille med hjälp av en Robro försvarares ben slår in 1-2.


Andra Halvlek.

Och återigen kommer vi som skjutna ur en kanon. Vi hittar mycket ytor i mitten vilket gör att vi kan rullar igång vårat spel. Wille och Tomas är ständig hot ute på sin kanter och Roslagsbro har det mycket svårt att avvärja våra anfalls vågor.

Utdelningen kommer slutligen på en hörna när Wille styr in hörnan och kvitteringen.

Men det slutar inte där, 3-2 kommer efter att Kalle rycker sig loss i djupet efter passning ifrån Sunshine. Avslutet är kliniskt.
Dagens fjärde mål kommer efter ett mönster anfall där Jean slår upp bollen på Kalle som slår ut bollen på Wille som viker in och slår crosspassningen till Tomas som slutligen rullar in bollen i öppet mål och spiken i kistan är ett faktum.
 

Roslagsbro reducerar sedan på stopptid med det räcker inte hela vägen fram.



Vi uppvisar en helt enorm moral idag. Många nyckelspelare borta 3 raka förluster sist i serien. Och två matcher i rad reser vi oss och idag räcker det hela vägen fram.

Det finns många indudivella insatser som skulle kunnas föras fram idag men framför allt vinner vi som ett lag.


Ukele fucking Lele.  3 poäng


Div 5 Östra omgång 9

                                                 

Så vann då slutligen Storvreta. En mindre smickrande svit är då slutligen över och nu kan Storvreta och nu kan äntligen börja titta uppåt. Man har just nu  4 poäng upp till Danmark som just nu ligger precis ovanför strecket.


En match som var mycket intressant med Rådmansö Ögon sett var matchen i mellan Uppsala Kurd och Riala. Vid Riala vinst så skulle andra platsen var öppen för oss. Men hemmalaget var för starka . Riala som enligt dom själva kända att dom långa stunder var med i matchen. Tappade slutligen greppet om densamma och Uppsala Kurd vann komfortabelt med 5-0.


Funbo och Vargspåret beträdes av ett formstarkt lag och ett lag på gång. Norrskedika vann med hela 2-6 emot Alunda i veckan. Funbo har plockat poäng efter poäng av topplagen. Men det vart laget som var på gång som vinner sin andra raka. Målskillnad 11-4 är Norrskedikas facit just nu på två matcher efter dom man vinner borta emot Funbo med 2-5.

Roslagsbro-Alunda.

En annan mycket intressant match är Roslagsbro-Alunda hemmalaget som har möjligheten att stärka sin serieledning vid eventuell seger .
Och det vart ingen lätt match för hemmalaget Roslagsbro vinner matchen med 1-0 efter mål ifrån Fillip Mattson.
Men nu ligger självfallet fokuset den kommanden veckan det kommande Roslags Classico. Psykningarna var redan igång i lördags på en lokal dans inrättning i staden. Både lagen som just nu i bra form spelar om mycket viktiga poäng på lördag.


 

Sen avslutningsvis så kan man inte mer än att förundras hur en Sportjournalist kan få solsting på en match som spelades i närmast stormvindar duggregn och 14 grader varmt. För när självaste Pove Persson använder superlativ som överlägsna, imponerande och roliga att se om Rådmansö. När han dessutom gör det över en hel sida i den lokala tidningen så kan man inte mer än att undra hur Pove lyckades. Antingen det eller så gjorde vi något bra i Lördags. Hmm


Väddö-RSK 1-7 (1-3)

0-1 Magnus Berg 0-2 Andreas Ländin, 0-3 Andreas Ländin, 1-4 Andreas Ländin, 1-5 Nicklas Ohlsson, 1-6 Dan Sundberg, 1-7 Labinot Canhasi

Dan Sundberg 2st, Labinot Canhasi, Magnus Berg, Mikael Wall, Nicklas Ohlsson

Karl Gäfvert, Dan Berg

Nicklas Ohlsson



Derby på Vikinga Lunden. En match som aldrig kan räknas som enkel .Väddö laget som har en grym hemma statistik där man förlorade endast 2 matcher förra året.  Laddningen har varit på max hela veckan. Och det skulle till att bli en rejäl urladdning.


Vi tar tag i matchen direkt ifrån början full fart med många kombinationer i anfallen. Och redan i match minut 12 får vi utdelning Sundberg får bollen i boxen där han spelar snett inåt bakåt där Magnus slår in den dagens första.

Vi fortsättar att ha kommandot men Väddö hotar framför allt på sina fasta situationer där bland annat en frispark långt utifrån blir farliga. Men även deras unga nr 11 visade stor kämparlust och mognad i sitt spel vilket även gjorde honom till målskytt lite senare. Men innan dess var det åter igen dags för oss. Och nu var det dags för Herr Ländin att kliva in i handlingen. Magnus får en boll ner i djupt på kanten han lyfter in ett stenhårt inlägg som Ländin möter upp på första und er hård press. Men bollen sitter vid borte stolpen och ledningen skrivs nu till 2-0. Och det dröjer bara 9 minuter innan det är dags igen. Denna gång på assist ifrån Niklas tar Ländin emot bollen i boxen där han vänder ut och in på försvaret och sätter sin andra för dagen.


Men som sagt Väddö svara upp där deras nr 11 kommer fri och avslutar distinkt. Detta gör att vi går till halvtids vila med 1-3. Vi pratar igenom under pausen att det är upp till oss nu. Antingen dödar vi matchen eller så släpper vi in Väddö i den . 

Och Väddö hotar i början av andra. Vi blir lite stirriga och har lite svårt att hitta in och hade Väddö  hittat in med en boll i den här pressen så hade nog matchbilden kunnat sett lite annorlunda ut. Men vi kommer tillbaka och vårat fjärde mål blir det som tömmer läktarna på Väddö supporters. Wallen slår en lång boll som Ländin plockar ner väl fri med målvakten gör han inga misstag. Nu kan vi börja spela ut och Väddö kommer inte tillbaka i matchen.

 

1-5 kommer ifrån Niklas Olsson skott utifrån efter en hörna.

1-6 kommer ifrån Sundberg Labbe spelar bollen på en djupleds löpande Sundberg som är iskall med målvakten.

Och slutligen 1-7 kommer ifrån Labbe om visade en enorm energi  när han kom in. Sundberg tackade för passningen och spelade denna gång fram Labbe som efter han trixat lite med försvaret rullade in dagens sista.

Summering en mycket skön derby vinst i emot ett alltid lika svårt hemmalag. Vi har några svackor under matchen men vi hittar ur dom med bravur. Vi tror på våran spelide och den ger resultat men framför allt så sprider vi målskyttet över hela laget. När man vinner ett derby framför dessutom Herr Pove Persson kan man inte annat än höja samtliga en match som denna. Självfallet hamnar målskyttar i lite extra i fokus men jobbet laget lägger tillsammans är anledningen till att vi vinner idag.

Ukelele………………..


Inför Väddö

Vikingalunden Väddö´s borg. Här är dom starka mycket starka förra året förlorade man endast 2 matcher på hela säsongen på Vikinga Lunden. Och iår är inte melodin annorlunda inga hemma förluster denna  säsong ännu men dock inga borta poäng heller. Förra året var en mycket tragisk tillställning. Två lag som underpresterade enormt där slutligen Väddö ryckte med sig alla tre poäng med matchens sista spark.


Laget som tydligen genomgår en generations växling var av många tippat som ett bottenlag iår. Men även om laget genomgår något av ett stålbad till och från. Så finns det kapacitet Alstermark har vi nämnt flertalet gånger men det finns fler spelare än så Bohlin agerar generall i försvarslinjen och Jorlin servera som alltid som vapenbroder Alstermark. Med det finns ungaförmågor även så och får dom chansen att forstätta utvecklas och framför allt att Väddö får behålla dom som har dom ett bra framtids kapital.
Många faller på högmod emot Väddö och laget visar även iår att man inte tänker lägga sig ner. Dom skuggar nu toss och Riala  i den trio som ligger på 10 poäng men dock har Väddö släppt in mest mål i serien iår vilket gör att dom just nu får finna sig att ligga bakom bakom Hö/FF och Norrskedika.


Vad gäller inför detta derby. Laget är välförbereda och detaljerna är finslipade. Då Herr Pollman varnade för regn inför lördag så valde därför laget att träna med vattspridarna på under kvällens träning. Ingen detalj är för liten.


Vilja och mod kommer att hamna i fokus. I förra årets returmöte var det två lag som inte riktigt vågade men räkna med att läget kommer att vara annorlunda på lördag.
Matchen börjar den lite annorlunda tiden 11:00 på Lördag.


Laget som åker

Renato Cruz
Ronnie Alfredsson
Andreas Ländin

Dan Sundberg

Jean Anjou

Thomas "Turken" Johansson

Rickard Persson

Labbe Canhasi

Magnus Berg

Karl Gäfvert

Ahmad Yousef

Niklas Olsson

Micke Wall

Ronnie Skyving

Dan Berg

Tomas Jansson


Tröja nr 60
Denna helg sitter på ett av våra nyförvärv. Då laget under en tiden har varit lidande av skador på försvarsspelare valde denna skytteliga ledare att ta kampen för laget och hoppade in på en för honom ny postion. Han gjorde  det med beröm godkänt och ett enormt fajting hjärta.
Tröja nr 60 denna helg hänger på Niklas Olsson


Avslutningsvis så valde RSK att ladda upp inför derbyt på ett litet annorlunda sätt.


Top 10 Träningsligan



Spelare Träningar Procent
 
41
100%
39
95%
34
83%
33
80%
32
78%
31
76%
31
76%
29
71%
28
68%
26
63%

Alunda-Norrskedika

Så vart då slutligen den sista matchen ifrån dom släppande seriepremiärena spelad.
Det var som sagt lite turer då Alunda ställde in matchen på grund av snö. Röster ifrån Norrskedika menade att matchen kunde och borde ha spelats. Medans Alunda hävdade motsattsen.
Det gav kanske Norrskedika extra glöd inför kvällens möte där man fick en rejäl utväxling. Slutresultat 2-6 till Norrskedika.
Detta ger nu Norrskedika lite fart upp i tabellen in på mer trygg mark.


Div 5 Västra


Av naturliga skäl så ägnar vi väldigt lite tid åt våran motsvarande serie div 5 västra. Men som lite tidsfördriv gör vi nu detta undantag.

I den västra återfinns några bekanta motstånd. Arlanda, Bro samt Markim/Orkesta. Och med 8 omgångar spelade så kan vi konstatera att ingen av dom går speciellt bra just nu. Arlanda som vi som bekant slogs emot i serien sista omgång återfinns just nu längst ner i tabellen. Bro som började falla redan i slutet av förra säsongen har även dom det tungt 7 poäng placerar dom just nu precis ovanför strecket.

Och sen har vi slutligen Markim laget har inte fått den starten dom hade hoppats på. Efter 8 matcher har man 3 vinster 2 oavgjord och 3 förluster detta placerar förra årets topplag på den nedre halvan av tabellen. Gliringar och glåpord haglar in i deras gästbok och frågan är om man har någon trolldryck kvar för att kunna vara med och slåss där uppe i slutet. I övrigt så har Lagunda fått en kanon start på årets serie inledning med endast en förlust just nu.


Div Östra omgång 8


Funbo vargarna har fått upp vitringen. Laget som många har tippat som ett bottenlag denna säsong har nu möt 3 av fyra topplag den senaste tiden.Poäng facit 7 poäng av 9 möjliga. Funbo som alltid ses som en tuff borta match visar nu även man kan ta med sig detta till bortaplan. En taktiskt seger togs emot ett Uppsala Kurd som hade mer eller mindre hela truppen tillgänglig medans Funbo ska ha haft 8 man borta.


Roslagbro begav sig till Norrskedika och hamnade i full invignings feber. Roslagsbro tog en komfortabel ledning 0-3. Men Norrskedika var uppe och nosade men nådde endast fram till 2-3 och Roslagbro förstärker sin serieledning. Den 19 Juni  RSK-Roslagsbro på Rådmansö Schakt Arena.

bild ifrån Roslagsbro hemsida


Men innan detta möte som kommer ett ytterligare roligt derby. Väddö som ville spela matchen på fredag kvällen. När inte detta gick valde man att lägga matchen klockan 11:00 på lördag morgonen. Något som inte kommer att bekomma den numera morgonpigga truppen. Då RSK idag huserar många vana små barns föräldrar men god vana att vara uppe tidigt.Väddö som lever högt på sin toppforward Alstermark  som dock i den tidigare matchen i veckan fick lämna plan poänglös. Istället var det en 17årig kille vid namn Mikael Andersson som gjorde sitt andra mål för säsongen.  Väddö´s tränare som delar arbetsplats med en RSK spelare. Har gjort mycket klart att RSK inte har något att hämta Vikinga Lunden. Men vi har en revansch att utkräva förra året förlorade vi dyrbara poäng i matchen sista spark. Bödel för dagen var en viss Yousef broder. Men som sagt på lördag klockan 11:00 Vikinga Lunden Väddö-RSK.


Riala tog sig an männen ifrån norr. Där men enligt sitt matchreferat menar på att man fick lite tips ifrån RSK inför matchen. Hmmm jo jag undra jag.Men tydligen så stämde inte informationen. Men Riala hittade sig snabbt. Och det pratas om att det var en av deras bästa halvlekar den här säsongen. Dock får man endast in en boll iförsta. Men man får in en till i andra vilket gör att slutresultat skrivs till 2-0. Men dock åker man på en del avstängningar inför mötet nästa helg borta emot Uppsala Kurd.


 


RSK-Storvreta 4-2 (3-1)

1-0 Tomas Jansson, 2-0 Micke Wall, 3-0 Magnus Berg, 4-1 Andreas Ländin (straff)

Magnus Berg, Ahmad Yousef

inga kort

Ahmad Yousef



Revansch!

Det var orden för helgen matchens första 15 minuter avgjorde förra helgen. Denna lördag krävdes det endast 9 minuter.


Solen låg på den numera gröna Schakt Arena. Storvreta som kom stärkta ifrån förra helgen då man tog poäng.  Men idag möte dom ett vråltaggat Rådmansö med mord i blicken.  Och det ska inte dröja länge förrän vi får utdelning. Tomas Jansson bryter in ifrån sin kant med fart väl inne i boxen placerar han den mycket vackert i borte krysset.  Skönt med en bra start men det slutar inte där endast en och halv minut senare smäller det igen. Denna gång är det Micke Wall vi får en frispark en bit in på deras plan halv. Men dock inte på ett sådant avstånd för att det ska kännas farligt. Micke slår den på fel sida av muren strax ovanför marken och direkt i mål.  Men det ska ringa ytterligare en gång och denna gång är det i match minut nr 9 Ahmad hittar in med ett instick till för dagen planens gigant Magne Berg som inte gör några misstag.  3-0 ledning och detta efter endast 9 minuter en ganska skön start. Men av naturliga skäl så blir det efter ca 20-25 minuter lite stirrigt då vi slappnar av lite för mycket. Och Storvreta börjar nu jobba sig in i matchen  och dom hittar in med bollen till en crosslöpande forward som sätter ditt reduceringen.


Andra halvlek och vi är rörande överens om att det vi måste hitta in med en till för att inte släppa in Storvreta mer i matchen. Men Storvreta hjälper oss då man plockar ner Sundberg i straffområdet. Ländin sätter sin andra straff på två matcher och 4-1 ledningen är ett faktum.  Vi är nu mycket farliga framåt och har bud på mycket mer än så här. Framför allt är det vårat mittfält som är grymma idag. Sundberg och Mange fullkomligt äger mitten idag med uppbackning av en krigande Kalle. Även våra yttermittfältare hotar med många löpningar .Men Storvreta svara upp med ca 20 minuter kvar så lyckas man kontra in ytterligare en reducering.Dom sista 15 minuterna är vi lite väl passiva och det blir lite väl stressat. Men vi rider ut stormen och ytterligare 3 poäng kasseras in.


Det är hela laget som ger varandra den starten som vi får idag. Alla är taggade till maxa och tar jobbet för varandra. Niklas Olsson provades på en höger back för dagen och gör det med beröm godkänt. 4 mål och fyra målskyttar fortsätter att ge oss bredd i målskyttet men framför vårat innermittfält hänförda av Magnus Berg gör en grym match idag.  En svår match då vi får en så stor ledning tidigt men vi står upp och ger oss ett skönt go inför Lördagens derby borta emot Väddö. Väddö som denna säsong har en stark svit på sin hemmaplan. Detta tar vi nu sikte på att spräcka.

Kalle laddar för match


Inför Storvreta




Den gammal klassisk förening ifrom av Storvreta gästar på lördagen Rådmansö Schakt Arena. Laget som just nu återfinns längst ner i tabellen har just nu en märklig svit då man inte har vunnit en serie matchen sen 2008. Faktum är att man inte hade tagit poäng förren för ett par veckor sedan. Den första poäng följdes upp med ytterligare en poäng förra helgen.
Tittar man till siffrorna så bör det vara ett lag som man skall räkna med vinst emot eller?
Knappast faktum är att Storvreta är ett av dom lagen som faktiskt gick bäst under försäsongen iår sen att seriestarten har sett så där ut. Är något som många räknar med att dom kommer att ta sig ur.
Nej snarare möter vi ett lag på lördag som kommer att vilja spel boll. Lägg där till en tydlig tanke i sitt spel. Att det inte är ett lag som ger sig vet vi redan. Med detta med oss så vet vi nu att det är långt ifrån ett enkelt lag vi möter nu på lördag.
Och det är här nyckelordet för denna helg kommer upp Revansch Storvreta ska få betala för Danmark matchen. Och som alltid hoppas vi på att våran publik hittar ner till Arenan då fotbolls lördagen börjar redan klockan 12:00 då damerna spelare.

Laget som spelar är följande.

Renato Cruz
Jean Anjou
Dan Berg
Mikael Wall
Thomas Johansson
Magnus Berg
Dan Sundberg
Kalle Gäfvert
Tomas Jansson
Ahmad Yousef
Andreas Ländin
Labinot Canhasi
Rickard Persson
Niklas Olsson

Tröja nr 60
Denna helg var det som alltid tajt om vem som skulle bära trökan. Men den här gången fick inställning fälla avgörandet varje boll varje situation är lika viktig för denna spelare match som träningen. Han brinner för fotbollen och älskar det han gör.
Tröja nr 60 hänger denna vecka på Ahmad Yousef.


Skulle du stå där?

Dom kan avgöra en match, dom kan leda en match, dom kan få en match att flyta och dom kan få en match att fullständigt spåra ur.
Men dom står där match efter match på gått och ont. Det är alltid en het potatis och en av dom lättaste ursäkterna att dra till vid en förlust. Domarna inom fotbollen överlag har ingen lätt uppgift långt ifrån. 22 viljor på plan samtidigt alla har sin egen bedömning på varje situation bollkontakt & inkast. Att döma på ett sådant sätt att alla är nöjda är självfallet fullkomligt omöjligt. Och det är inte meningen heller det handlar snarare om att ge en så rättvis bedömning som möjligt.
Men faktum är att domarbristen idag är enorm och det måste tillkomma fler domare.
Klimatet var för hårt nivån för låg där av inkom nolltoleransen vilket ger en vis lättnade gällande känslo yttringar åt fel håll.
Det finns mycket vi ifrån sidan kan göra att för att underlätta för domarna i våra serier. Men samtidigt måste vi även kunna ställa krav på våra domare. Det handlar om enkla saker som att komma i tid skriva rätt reseräkningar och inte stå med en cigg i munnen i klädd domardräkten.

Men samtidigt finns det delar som jag personligen tycker skiljer en bra domare ifrån en mindre bra domare. Och det är kommunikation. Förra året hade vi en domare som kom ifrån dom högre serierna han såg inte mer än andra domare han kunde inte fler regler än någon annan. Men han var tydlig vilket gjorde att en hård fysisk match förblev hård och fysisk men aldrig sur eller grinig. Den som valde att ifråga sätta honom när han redan mycket tydligt att visat varför han dömer fördummade sig själv då han själv stode och skreck om något 21 andra spelare redan hade fattat.

Så i med denna inlägg så tänkte vi ta pulsen på er som idag läser våran blogg då dom flesta av er är aktiva inom div 5. Och i med detta försöka få en tydligare bild över vad verkligen tycker om våra domare.

 

webvoter poll
Vad tycker du om domarna i div 5?

Godkänt
Helt Okej
Knappt Gokänt
Mycket bra
Skandal

View results

Skadeläge

En av förra årets bästa spelare lämnar återbud för resterande av säsongen. Petta som hade enorm utväxling förra året drogs även med en ljumsk skada som inte vill ge med sig. Och tiden har inte varit på Peter sida vilket gör att han nu tvingas lämna återbud för resterande av säsongen. Enormt tråkigt inte bara för laget spelmässigt men även som en kamrat i omklädnings rummet. Vi hoppas själv fallet på ett snabbt till frisknande som gör att Petta kan gör comeback så snart som möjligt.


En annan som även han går upp på skadelistan för tillfället om dock inte lika länge. Teddy Wallmo lyckades slå ihop med knät på okänd spelare. Jeangen hävdar bestämt att det inte var han Teddy som inte kände något på efter träningen vaknade upp med en något annorlunda form på sitt knä. Vilket belönade honom med en tur till akuten Norrtälje.


Div 5 Östra Omgång 7


Omgång 7 kom då slutligen till sin ända men det var inte det ända som kom till avslut denna måndagkväll. Även Uppsala Kurds långa segersvit på så där 30 matcher kom till sin ända ikväll på Vårlyckan. Och det var en händelserik match inledningsvis ställning var 1-1 redan efter 7 minuter spel. Uppsala Kurd som hade enormt tryck på hemmalaget i den första halvleken där man blandat annat brände en straff. Men Roslagsbro spelade smart men framför allt så satt man sina lägen. 2-1 på hörna och 3-1 på en målvaktstavla vart för djup för kurderna som fick se sig slagna.

Men om vi backar tillbaka så började denna omgång redan i onsdags då Storvreta återigen tog poäng denna gång emot Alunda. Alunda är just nu det laget i serien som har gjort absolut minst mål men även släppt in minst mål. Storvreta tog ledningen på Straff men med 15 minuter kvar så kvitterade Alunda.

Riala som hade möjligheten liksom vi att ta rygg på dom två topplagen. Men tappade även dom poäng emot hemmastark Funbo. Riala´s tränare var lite splittrad efter matchen då han tyckte man spelade bra men målen kom inte. Ett ganska vanligt scenario på den alltid svår borta matchen på Vargspåret.

Väddö lever högt på sin skyttekung Alstermark som på endast 5 spelade matcher har mäktat med 7 mål samt två assist vilket gör att han nu leder skytteligan. Många tippade som sagt Väddö i botten men som bloggen skrev tidigare. Har Väddö sin stomme med så är dom ett mycket svårt lag att slå. Men det känns som det kan bli lite av en berg och dal säsong för dom gröna då bredden eller rättare sagt tillgången av rutin i år är aningen begränsad. Men detta gör att i tabellen återfinns samtliga 4 Roslagslagen inom topp 5.  

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus