En spontan reaktion på serie starten.

En spontan reaktion på serie starten.

Och då menar jag inte våran match i praktik men snarare serien överlag.

Det finns egentligen inget mer upplyftande än en seriepremiär. Världens längsta försäsong kommer till sitt slut, gräs debut vilket innebär spelare i massor man kommer hem till sitt omklädningsrum istället för en dammig plan på campus kort sagt en jävla massa väntan tar slut.

Detta för med sig förväntan, nervositet och premiärnerver.

Det sist nämnda var nog något vi led av i årets seriepremiär för att inte tala om det förra året.

Och det finns nog fler i serien som skulle vilja lägga sitt resultat i den talriken.

Men samtidigt så nerv något positivt det visar att premiären verkligen betyder något. Men framför allt så ger den alltid utrymme för ytterligare steg när serielunken sen sakta kommer igång.


Men samtidigt tittar man på den kommande serien så kan jag inget annat än att se framemot vad som komma skall.


Det har nu den senaste tiden varit mycket diskussioner angående bevakningen av driv 5. Men om vi bortser ifrån den debatten och ser till tillgängligheten iform av nätet. Tidigare så kunde man som sagt inte följa sina kommande seriekollegor försäsonger.

Vilket gjorde att man många gånger utgick ifrån tradition och förra årets resultat när man bedömde sin kommande motståndare.

Här finns det flera sidor var det bättre förr när man gick ovetande in eller är det bättre nu när  man har mer koll.


Titta bara på serien för tre år sedan Roslagsbro klarade sig med ett endast ett gjort mål ifrån nerflyttning, året efter toppkandidat. Ett tydligt exempel på att det finns en fördel i att få slå underifrån.




Men vad händer då slutligen när serien går igång?

Till exempel Funbo-Markim skulle man ha frågat samtliga tränare i serien så skulle nog samtliga tippat en kraftig seger till Markim. Slutresultat 3-2 till Funbo.

För mig är detta inget konstigt snarare lite väntat..  Div 5 är en svår serie och framför allt denna års upplaga. Jag skulle vilja hävda att samtliga lag har möjligheten att slå varandra. Ganska självklart egentligen men andemeningen är att iår är ingen match är given.

Nu är vi en omgång in i serien. Och ögonblicks bilden är kanske inte speciellt tydlig men klart intressant inför fortsättningen.


Vilka står som seriesegrare i slutet då?

Min gissning den som är ödmjuk inför uppgiften.




Stolt Lagledare

Tack för alla SMS och Telefonsamtal.
Missade den efterlängtade seriepremiären men en dag som denna så känns det klart okej.


Syns Snart//Crille


Bro IK-Rådmansö SK 2-1 (0-0)

Seriepremiären 2009 är avklarad och precis som ifjol åker vi hem från premiären med 1-2 i baken. Vi anländer till Bro c:a klockan 13.45, solen står högt och det blåser lätt. Vi konstaterar under uppvärmningen att det kommer bli varmt idag. Solen hade också gjort sitt jobb med planen som för att vara april månad var helt okej, i alla fall vad gäller grönskan. Jämneheten och gräsets längd var väl inte ultimat kanske. Efter ankomsten byter Kalle och Tomas om fort för en tidig värmning. Båda ger dock klartecken för spel.

Wallen vinner lottningen vid avspark, d v s Bro börjar med bollen (ganska märkligt det där...). Och serien 2009 är igång. Vi inleder matchen ganska piggt och Kalle får en boll i djupet med misslyckas med avslutningen och halv volleyn smiter utanför. Tomas Jansson börjat matchen piggt och hotar sin back vid ett flertal tillfällen tidigt i matchen men får sedan en känning av tidigare skada och vinkar på byte. Peter hoppar in istället för Tomas

Första halvlek präglas sedan av ett ställningskrig där det mest utmärkande är bristen på chanser för båda lagen. Bro är duktiga vid sina fasta situationer och en farlig frispark från högerläge, menat som ett inlägg dyker tätt utanför Rentos stolpe. Halvlekens farligaste chans äger Bro. Efter ett väggspel utanför straffområdet kommer en Bro spelare fri snett från höger med Rento, runtar densamme och ruller bollen mot öppet mål. Linkan bryter på ett mycket förtjänstfullt och uppoffrande sätt, Linkan som fram till den här situationen gjort en mycket bra första halvlek och haft läget under total kontroll i backlinjen. . Ronnie Skyving kliver in som mittback bredvid Mackan då inte heller Linkan kan spela vidare. Vi då? Jo, de heta chanserna uteblir, men vi bör dra lärdom av det som skall leda till heta chanser. Vi skapar under första halvlek många fasta situationer runt Bros straffområde. Vi har ett flertal hörnor och många inkast högt upp i planen. Tyvärr förvaltar vi inte det här övertaget av fasta situationer. Bros backlinje spelar fysiskt, på gränsen till fult. Vid en situation då Kalle mött boll men blivit nedsparkad bakifrån säger domaren till Bro backen (som redan har ett gult) att han vid nästa tillfälle kommer att få sin andra varning. Endast minuter senare fullkomligt rammar han Petta i ryggen. Domaren säger då till samme spelare, "nu är du så här nära att åka..." Bro backen skulle definitivt haft sitt andra gula där. I övrigt var de flesta av oss ganska överens om att domaren hade en rätt bra dag på jobbet, han skötte sig väl.

I paus pratar vi om att nöta på, vi har bra koll på Bro, men måste bli lite rörligare framåt, då mittfältet får få alternativ vid uppspelen. Det är ändå med en bra känsla vi går ut till andra halvlek, vi hade bollinnehavet i första.. Andra börjar som den första slutade. Bro skapar ingenting, och egentligen inte vi heller.. Dock har vi ett par, tre hörnor och ytterligare frisparkar runt omkring boxen... Och fortfarande bollinnehavet.

Andreas Ländin som tagit mycket stryk under den första halvleken börjar bli varm i kläderna och håller stundtals i bollen på ett föredömligt sätt, frustrerande för Bro som drar på sig frisparkar. Även här kan jag tycka att de borde fått syna det gula kortet lite mer... 

Efter ungefär 60 minuter spelade kliver Kalle av. Även han tidigare skadad och skadan gör sig lite påmind. In med en laddad Danne Berg. I det här skedet har vi bra koll på Bro som egentligen inte skapar någonting och känslan är att om vi bara nöter på så kommer en fast situation att tillslut ge utdelning. (Det kommer också, men fört blir det blir tvärtom.)

Bro får en dubbelhörna. Den första hörnan tippar Rento över ribban och blir i samma moment överkörd av en Bro spelare. Det var frispark, men ingen signal hördes. Ödesdigert. För på den andra hörnan saknas markering på en Bro spelare i bortre delen av straffområdet. Han klipper in bollen längs med marken och ett Bro ben styr upp bollen i nättaket.
Endast minuter senare uppstår en tilltrasslad situation på mittplanen och plötsligt är Bro fyra mot en... Det är offside på flera Bro spelare men enligt domaren inte på han som får bollen. han rundar Rento och den här gången ligger Linkan på avbytarbänken, så bollen i mål. Vi straffas oerhört hört för en period av ungefär 10-12 minuters mindra bra spel och det känns tungt. Men vi hämtar ny kraft, Jocke Bergstrand byts in och Fredde W går ut. Lite senare går Lampard ut och ersätts av Rickard P. Bro börjar bli rädda om poängen och vi börjar satsa hårdare framåt. Sista 10-12 minuterna äger vi fullständigt och ett mål ligger verkligen i luften här. Och det kommer. På en härlig från Andreas Ländin kommer Micke Wall med fart och knäar in bollen framför mål. Och där är super sub Peter framme med skallen och knoppar in RSK:s första seriemål 2009. Och vi har bud på flera under de sista 5-7 minutrarna. Men det vill sig inte riktigt i avsluten, otur, lite brist på kyla och ett par motståndar ben hindrar oss...

En lång resa, en trist anläggning och kalla duschar. Vi var defenitivt värda en poäng i Bro idag, men får vänta ytterligare en vecka.

Laget idag:
                                                          Rento

                         Jean P  Linkan(Skyving)  Mackan  Mange B

                                        Micke W     Jocke L(Rickard P)
                                                  Andreas L

Fredde W(Jocke Bergstrand)    Kalle(Dan Berg)     Tomas J(Petta)

INFÖR Seriepremiären




Då var det äntligen dags.

Det som vi snart har tränat för i ett halv år.
Årets första motståndare Bro IK. Ett mycket svårt borta lag enligt tradition.

Bro som har gjort en klart godkänd försäsong med 4 segrar och en oavgjord på 8 matcher.

Vad kan vi förvänta oss då. Allt och inget skulle jag vilja säga och då pratar jag inte bara om den premiärmatch.

Årets säsong kommer om jag får gissa bli kanske den mest spännande på många år. Dom senaste åren har vi fått vänja oss med stora kvalitets skillnader mellan lagen. Vilket snabbt har inneburit serien relativt tidigt har blivit en intern kamp mellan ett par tre lag.

Om man inför detta år slänger ett snabbt öga över serietabellen så kan det inte bli mer svårtippat.

Hur bra är egentligen Markim, vad händer i egentligen i Roslagsbro, lyckas Rimbo hela vägen i år blir återigen ett Sthlm lag som flyttas upp?


Men en sak kan jag utlova det är mycket länge sedan ett RSK lag kliver in i serien med så pass hög moral. Det har varit en något omtumlande försäsong. Ny tränar duo nya idéer nya tankar. Men framför allt så har det varit länge sedan som vi har haft en trupp som har så mycket hjärta inför uppgiften.


Nyförvärv då.

Detta får i år sägas med en något ny innebörd.

Vi har två renodlade nyförvärv.

Joakim Bergstrand (BKV)

Stefan Castro (BKV)


Joakim Bergstrand är tidigare fostrad i RSK tröjan. Men har nu gjort ett par år i BKV.

RSK har nu fått tillbaka ett riktigt framtids hopp. Jocke har gått ifrån klarhet till klarhet med en enorm arbetskapacitet och härligt krigar hjärta. Detta blandat med en god teknik och bra skott så får Jocke klart ses som ett spännande nyförvärv.


Stefan Castro visade prov på sin fina teknik under inomhus säsong. Castro kommer ge många försvarslinjer huvudbry med sin fart. Ha må vara kort i rocken men balansen finns så många kommer gå bet i kommande dueller. Dock har Castro inte riktigt fått möjligheten att visa upp sig fullt ut ännu. Då en fotskada efter en glidtackling med Jean har stoppat honom ifrån allt spel sen feb.


Men sen har vi även fått tillbaka tre nygamla ansikten.

Ronnie Skyving

Fredrik Wihlemsson

Erik "Linkan" Lindqvist



Nu börjar det.........




Truppen 2009

Renato Cruz

Jean Anjou

Dan Berg

Thomas Jansson

Marcus Andersson

Joakim Larsson

Mikael Wall

Magnus Berg

Andreas Ländin

Turken Johansson

Karl Gäfvert

Fredrik Wilhemsson

Joakim Bergstrand

Erik Lindqvist

Martin Folkesson

Peter Andersson

Michael Kissmann

Wille Modin

Labinot Canhasi

Martin Anjou

Christer Jansson

Mårten Törnqvist

Ronnie Skyving

Rickard Persson

Joakim Christensen

Ronnie Alfredsson

Stefan Castro


3 dagar kvar...



Rimbo IF bildades redan 5/3 1911 och föreningen har huserat både friidrott, pingis, orientering och skidor. I dagens Rimbo IF är det dock bara ishockey och fotboll som finns. I Rimbo IF har man alltid haft en stark ungdomsfotboll med många lag. Något som även återspeglas i herrlagets trupp, där medelåldern måste vara en av seriens kanske allra lägsta.

De senaste åren har varit tämligen turbulenta i Rimbo IF sedan satsningen på div. 3 inte nådde ända fram, detta resulterade i en spelarflykt och samtidig nedflyttning till div 5. Sedan satsningen har föreningen haft en del olika tränare, men sedan förra säsongen är det de spelande tränarna Viktor Carlsson och Conny Burman som ansvarar för laget.

Till sitt förfogande har de en ung och duktig trupp med många bra spelare, inför säsongen har även en del nyförvärv tillkommit för att ytterligare förstärka och bredda truppen.

Vad kan vi då förvänta oss av Rimbo i år?

Om de lyckas få ordning på defensiven så kommer de att bli väldigt farliga, offensiven har aldrig varit något problem då de har många giftiga anfallare. Truppen har varit förhållandevis intakt i några år nu så samtliga spelare borde känna varandra riktigt bra vid det här laget, en sak som talar till Rimbos fördel. Rimbo kommer nog ta ytterligare ett steg framåt i år, frågan är bara hur långt steget blir. Det finns mycket utvecklingspotential i laget och lyckas man få ihop defensiven så kan de faktiskt bli riktigt farliga i år.



Rimbos träningsmatcher:

09-02-07

Viggbyholm - Rimbo

2 - 2

09-03-07

Sollentuna - Rimbo

6 - 0

09-03-08

Sigtuna - Rimbo

3 - 0

09-03-18

Rimbo - Rö

1 - 1

09-03-21

Rimbo - Knutby

1 - 1

09-03-28

Kista - Rimbo

4 - 2

09-04-01

Frösunda - Rimbo

3 - 4

09-04-04

Danderyd - Rimbo

1 - 4

09-04-13

Aspudden - Rimbo

4 - 9


noll minus noll?




Jag älskar det här. F***ing love it! Pove Persson har tydligen skrivit en krönika i den berömda NT sport bloggen... Han har inte direkt sparat på köttbitarna att hugga tänderna i för att bemöta inlägget, vilket jag också ser att folk har gjort, det betyder att vi inte är ensamma om att tycka som vi gör. Det är naturligt. Någon skriver " Ni gnäller över DIV 5 & 6 och dess kvalitét, men fakto är ju det att ni är på samma nivå. Det är väl därför ni finnes? Allsvenskan är för Aftonbladet. Div 5-6 är för NT. Så dumpa några TT-nyhter och in med lite mer av det lokala, så kommer ni säkert öka eran upplaga också." Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv.

Vill Pove skriva om samma nyheter som Aftonbladet... Börja jobba där då!! Men nu jobbar Pove på Norrtälje Tidning och det alla andra har insett är att Norrtälje Tidning bör handla om Norrtälje kommun. Argumenten som används är att division 5 är bredd idrott och får den uppmärksamhet den förtjänar, sarkastiskt skrivs det att spelarna bara är "mediekåta" och vill läsa om sig själva. Man skriver också rakt ut att det finns hundra saker man prioriterar före division 5 i fotboll. Det är alltså ingenting man hymlar med eller sticker under stol med och det ska de väl ha någon form av cred för. Men jag tycker det är ett ganska skrämmande ställningstagande...
Division 5 i år berör Riala GOIF, Hallsta IK, Roslagsbro IK, Rådmansö SK, Rimbo IF, Väddö IF. 6 lag från Norrtälje kommun. 6 föreningar med ungdomslag, damlag, styrelser och materialförvaltare. Även anhöriga till alla dessa. Det blir en ganska diger skara Norrtälje kommun boende. Som inte får läsa om den lokala idrotten, de får läsa om derbyt mellan Bajen och Djurgården 2 dagar för sent i en TT annons.


Det är ju att vara rädd om sitt upptagningsområde...


Vad man inte heller tycks förstå är att det INTE handlar om att läsa om sig själv i tidningen! Det handlar om att skapa ett intresse, att förmedla lokala nyheter och att bidra till återväxten inom idrotten i Norrtälje Kommun. Och då pratar vi inte längre bara fotboll.. Det handlar om att uppmärksamma spelarna i lagen, hylla Conny Burman i Rimbo, så att en knatte i Rimbos p-00 lag får en spelare i det egna seniorlaget att se upp till! Ska det vara så svårt att se den ekvationen. Det handlar INTE om att skriva i tidningen för Connys egen skull, det torde han ha växt ifrån. Och det torde också räcka som svar på frågan Pove ställer i sin krönika:

"Jag ville att mitt namn skulle stå i tidningen, att andra skulle få läsa att Pove Persson gjorde en bra match.
Jag förstår att det blir så. Sådant känns ju alltid bra.
Men det jag aldrig, aldrig, ägnade en tanke då var:
Hur intressant är det för andra?
Det tänker jag på nu.
Därav endast en mindre bevakning av femman
." Är det så svårt att se ekvationen gå ihop, att det finns ett syfte med att skriva om LOKALA nyheter i den LOKALA tidningen??


Sedan ska man också enligt Pove förtjäna utrymme i tidningen. Självklart ska man det. Men då blir motfrågan; vad krävs för att förtjäna utrymme i Tidningen? Någon hade också skrivit som kommentar till inlägget att div 2-3 hockey går att jämföra med div 5-6 fotboll. Jag håller delvis med, men ändrar personligen till div 4-5 fotboll. Då är vi på samma nivå. Men eftersom NIK och Rimbo i hockey parkerar i division 2, så skrivs det om hockeyn. Spaltmeter, bilder, intervjuer m.m. Och det är bra, missförstå mig inte, det är så det skall vara! Probelemt är, att det inte skrivs på samma sätt om fotbollen.

Why?




Let´s take a trip down memory lane...


När BKV Norrtälje spelade fotboll i division 4 för några år sedan var roslagsfotbollen ganska stark, på bredden.. 2004 hade roslagen LE/IF, Rådmansö SK, Hallsta IK och BKV Norrtälje i division 4! Då var bevakningen en helt annan.. Sedan gick BKV Norrtälje upp i div 3 och de övriga roslagslagen föll ur fyran med jämna mellanrum. Var 4:an så gigantiskt mycket bättre än 5:an? Slutsatsen av detta blir då följaktligen; Spela i samma division som BKV eller NIK så får du utrymme i tidningen! Är det så? Delvis skulle jag säga, ingen kan säga att det inte ligger sanning i det. Är det NIK och BKV:s fel? Inte alls enligt mig. Det här problemet finns på Norrtelje Tidning.


Ett ganska långt inlägg, ett ganska argt inlägg ett litet uppgivet inlägg... Men för att sammanfatta, det handlar inte om att se sig själv på bild i tidningen, det handlar för NT att bejaka och bevaka föreningslivet i stort i Roslagen. För idrotten är svag som den är, föreningar slås ihop, fotbollsskolor som förr hade över 300 ungar har idag strax över 50 ungar.. Det är skrämmande och detta är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat, ungdomsidrotten och det ideella föreningslivet i Roslagen. Det gör mig mest trött och frustrerad att inte Norrtälje Tidnings sportredaktion förstår det, krönikan i NT bloggen gränsar till dumhet.


Det är möjligt att detta inlägg leder till minskad bevakning av Rådmansö SK:s herrlag i fotboll från Norrtälje Tidnings sida.. Det är fullt möjligt att man på NT inte tar åt sig av kritiken utan istället tjurar.. Ja, men vad har vi då förlorat?


0 bevakning minus 0 bevakning, vad blir det Dan Berg?


Division 5 är ren och skär breddidrott.

http://www.norrteljetidning.se/sport/bloggar/id/7812

Pove Persson syn på divsion 5 fotbollen.




Jag ville också läsa om mig själv...

Det har blossat upp en liten debatt i kommunen om att NT borde bevaka division 5 och 6 i fotboll. Men det kommer inte att ske på någon kontinuerlig basis. Så är det.
Det finns liksom hundra andra saker vi prioriterar före fotboll på den nivån.
Det är jättekul att så många ägnar sig åt fotboll i de lägre divisionerna.
Har själv gjort det i cirka 25 år här i kommunen.
Jag tyckte också att NT skulle skriva om just det lag jag spelade i och den match jag spelade i.
Tyckte det var det mest intressanta som jag kunde tänka mig.
Men om jag rannsakar mig själv och funderar på varför så är svaret lätt genant...
Jag ville ju läsa om mig själv.
Jag ville att mitt namn skulle stå i tidningen, att andra skulle få läsa att Pove Persson gjorde en bra match.
Jag förstår att det blir så. Sådant känns ju alltid bra.
Men det jag aldrig, aldrig, ägnade en tanke då var:
Hur intressant är det för andra?
Det tänker jag på nu.
Därav endast en mindre bevakning av femman.

Division 5 i fotboll är ren och skär breddidrott och får därför dela på uppmärksamheten med annan breddidrott.
Fast det är inte sant, slår det mig nu.
Vi ger nog division 5 i fotboll alldeles för mycket uppmärksamhet ur ett sportsligt perspektiv.
Förutom att vi har tabeller, gör vi korta fakta med målskyttar och citat från någon tränare/spelare från varje match. Dessutom besöker vi ett och annat derby, med start Väddö-Rimbo nu på söndag, med jämna mellanrum.

Sedan kan jag berätta att de där korta fakta från varje match inte alltid går att få fram. Vi råkar nämligen då och då ut för att det inte går att få tag i någon representant för någon av klubbarna.
Vilket leder till ett mindre elände rent produktionsmässigt.

Har vi inte fått den faktan före t ex kl 20 en söndagskväll måste vi fylla det utrymmet med något annat. Med det vill jag säga att inte ens ledare/spelare själva verkar så jäkla intresserade av att uppgiftera når tidningen. I
Inte minst de gånger laget förlorat.
Med sådana förutsättningar är det svårt att göra tidning.

En positiv sak jag hittat i ämnet är en blogg på Rådmansö SK:s webbsida. Där ska det tydligen gå att följa våra lag i de lägre divisionerna. Bra gjort.
Så får man göra till man har förtjänat utrymme i en tidning.


POÄNGJAKTEN ÄR TILLBAKA

Poängjakten 2009 sponsras av





Ikväll börjar poängjakten igen.

Den prestige fyllda tävlingen som kantas med konspirations teorier, mutor, hot och en och annan bensax. 

Reglerna är enkla man får poäng för det som gynnar laget och minus för sådant som stjälper.


Förändringar

(2 Poäng) Nytt för i år är att man får poäng för varje b-lags fajt man spelar.

(-1 Poäng) Alla ska vara ombytta och klara en kvart för träningsstart 18:45 det räcker inte att man är omklädningsrummet.

6 minuspoäng om man inte hör av sig.


Vid överklagan av poäng. 

Skall alltid formulär om överklagan alltid ifyllas. Detta formulär finns för kopiering på Norrtälje Stadsbibliotek. Gång fyra hylla 5.

Denna ska fylla i 5 exemplar därefter betalar man in 500 kr på klubbens konto.

Därefter skickas överklagan till glassförsäljaren i Åmål.





Poäng delas ut som följande säsong 2009.


Pluspoäng


Träning

3 poäng

Närvaro vid förhinder till träning (e.x skada)

1 poäng

Meddelad frånvaro (senast 1 timme innan samling)

0 poäng

Ledarstabens poäng

1-5 poäng

Matchens lirare (obs ledarstaben utser ej)

2 poäng

Deltagande b-lags match

2 poäng





Minuspoäng


Sen ankomst (ombytta och klara 18:45)      

1 minus

Ej meddelad frånvaro

6 minus

Gult kort för snack

3 minus

Rött kort för snack

5 minus

Gult+gult=rött kort för snack

7 minus



Varje månad kommer en vinnare att utses. Vi oavgjord poängställning vid månadens sista dag avgörs jakten med en duell i någon form.


Parallellt löper Totaljakten som räknar samman alla poäng. Totaljaktens vinnare utses vid Årsfesten


Enkelt va?


Och tidsperioderna är följande.


21 april-31 Maj (Poängjakten Maj)

1 juni- 18 juni (Poängjakten juni)

14 juli-31 augusti (Poängjakten augusti)

1 september- 3 oktober (Poängjakten September)


TOTALJAKTEN 21 april-ÅRSFESTEN


Upplandscupen Almunge-RSK 2-9 (1-6)

En ordentlig islossning säkrade avancemang i cupen.

Men dagen började redan på förmiddagen ute på Rådmansö Schakt arena. Stora delar av laget samlades för lunch, målsättnings möte samt teori.  Dom flesta i laget passade även på att titta in i vårat nymålade omklädningsrum. Ett stort tack till Petta för hans enorma insats.  

Bussen begav sig sedan till Uppsala och dagens motstånd Almunge.

Almunge som är hemmahörande i div 7 har då till följd två st bonus straffar.



Men Almunge kunde få haft hur många straffar dom vill det hade inte räckt emot ett vråltaggat RSK.

Match blåses igång och Almunge hinner inte mer än att rulla igång bollen innan vi har brutit och startat vårat första anfall.

Hungrigt, kreativt och rörligt det får nog bli nyckelorden för dagen.

Och det dröjer inte mer än 7 minuter innan dagens första mål faller. Andreas Ländin får bollen på kanten. Han dribblar sig in i straffområdet och slår en passning snett bakåt till Micke Wall som dundrar in dagens första.

Almunge svara med att ta sin bonusstraff omgående. Renato är på den men tyvärr sitter den ändå.

Men vi fortsätter att rullar på och den är en fröjd att titta på idag. Kan inte gå igenom alla lägen för dom är enormt många. Men här följer en redogörelse av första halvleks mål.


1-2 Inlägg ifrån Jean försvarare nickar bollen i eget mål efter kamp med Peter.

1-3 Andreas Ländin bjuder på en härlig dribblings show innan han iskallt placerar in bollen i bortre.

1-4 Bom Bom Larsson håller sig framme på ett inkast som nickskarvas in i boxen.

1-5 Peter nyper in en retur.

1-6 Jocke Larsson nickar distinkt in bollen efter en välplacerat inlägg.




Andra halvlek.

Och vi fortsätter att spela kreativt. Men Almunge tar sina andra straff för dagen. Även den sitter med hjälp av ribban.,

Men det hjälper föga för in har Martin Anjou nu kommit. Och Junior visar ingen nåd i sina avslut. Hans första kommer efter en genomlöpning målvakten kommer ut och gör sig stor men Martin visar stor klass och dundrar in bollen i vänstra krysset.

Bara minuter senare kommer han igenom igen på en passning ifrån Larsson. Denna gång är han iskall och rullar den enkelt vid sidan om målvakten.

Dagens sista kommer slutligen ifrån Micke Wall efter ett kanon skott strax utanför straffområdet.


Vi möter inget bra motstånd idag. Som någon sa vid sidan det är det närmaste korpen man kan komma. Men lagets insatts idag går inte att förkasta alla gjorde verkligen sitt fulla. Vi slutade aldrig springa och slita även om matchen mycket tidigt var avgjord.


Vi är nu vidare i Cupen och då Grisen och hans grabbar förlorade sin fajt emot Rasbo. Så blir då vårat nästa motstånd. Många postivia ting att se framemot den kommande veckan. Gräs på tisdag, nytt omklädningsrum men framför allt Seriepremiär söndag.


RSK-Vätö 5-3 (3-0)

Årets sista försäsongs match och sista gruspasset för denna försäsong. Och jag kan nog inte betona nog hur jävla skönt det ska bli att komma hem igen.

Dagens motståndare vart Vätö men vi vart något förvånade när vi redan på parkeringsplatsen möte en av dom Riala spelaren som hade utryckt sitt intresse för provspel. Detsamma provspel som Riala styrelse bryskt satte stopp för.

Överraskning nr två var att Sportcentrum hade gjort mer än utlovat.

Man hade faktiskt dragit samtliga linjer till skillnad ifrån dom utlovade straffområdet samt mittlinje.




Matchen då???

Den inleds trevande och det är faktiskt Vätö som inledningsvis har dom farligaste lägena.

Men efter att vi ruskar om huvudet lite som kommer vi sedan vart efter igång. Dock måste jag säga att det var märkbart svårspelat där ute med en numera torr och hård grusplan. Bollen studsade något enormt och båda lagen hade det svårt att rulla bollen på ett godtyckligt sätt.

Men som sagt vi börjar få igång spelet och när sedan äntligen 1-0 målet kommer släpper sedan många spärrar.

(Första målet för övrigt kom ifrån en prao på forwardsplatsen. Peter Andersson visade att han är en förnämlig box spelare och höll sig framme på en retur som han sedan lyfte upp i nättaket. )


Det är mycket som släpper nu och anfallen blir nu mer väletablerade men framför allt längre.

Dagens andra mål är en riktig Pärla. Andreas Ländin fullkomligt leker med Vätö mittfält och försvar efter att med ett antal två fot dribblingar så lyfter han mycket läckert in bollen över deras målvakt.

Vi fortsätter att behåll pressen och lägena kommer nu allt mer frekvent. Bom Bom får ett jätte läge. Men bollen landar tyvärr strax norr om Gävle.

Slutligen gör matchens spelare sitt första för dagen. Efter en enorm cross löpning ut på en smörpassning lyfter han ala Van Basten style in bollen i borte burgavelen. (Fotbollsgodis)




Vi går till vila med en komfortabel ledning men framför allt så har vi bra rull på vårat spel. Vi kanske har lite väl bråttom att finna det avgörande läget. Och kan vi bara behålla och vårda bollen mer så kommer vi snabbare att hitta spelet.


Andra halvlek och det ser ut att rulla på enligt inslaget mönster. Då på en målvaktsmiss lyckas Vätö rulla in sin första. Inga problem det är bara att jobba vidare men sen trillar även dagens andra in efter en något tilltrasslad situation.


Nu försvinner allt som en kanin i ljuskägla, rådjur i helljus så blir vi plötsligt handlingsförlamade. Inget ting fungerar och varje sekvens som Vätö närmare sig straffområdet blir stressat och yvigt.

En denna sekvens visar Micke Wall varför han förtjänar en kaptens bindeln.  Då ett helt fotbolls lag för en stund står still så finns Micke i varje läge varje närkamp och varje anfall.

Han leder oss ur chock tillståndet och vi hittar tillbaka till spelet. Och nu blir det tryck bland annat har Martin en bollen i ribban efter en härlig dribbling räd.

Micke & Fredde har ett antal livsfarlig nickar där endast svettpärlorna på pannan bestämde bollens riktning till det sämre. Slutligen fick våran tyste kämpe kliva fram. Det skulle var kul att sätta en stegräknare på Mange Berg. För så mycket han springer i det tysta under match.

Fredde W tar sig fram på sin kant han spelar bollen snett bakåt och Mange möter upp och drar in bollen i mål.

Men Vätö kommer igen. Dom får en frispark på Straffområdets linje. Med lite för lite folk i muren så kan dom kanske lite väl enkelt dundra in frisparken.

Vi jobbar på och slutligen rullar Tomas in dagens sista efter en lång löpning. Med minst 3 st Vätö spelare på ryggen. Avslutet är kliniskt och sitter vid den bortre stolpen.



Sammanfattningsvis första halvlek är grym när väl spelet släppet. Det var svårspelat med alla studsar men folk sprang rätt och tog jobbet. Vi hade även äntligen folk i boxen och anfallslinjen jobb tätt och synkat.

All heder till Vätö som aldrig slutar slita. Där kan men verkligen säga att man gav allt i varje närkamp. Tomas Jansson hade en grym dag på jobbet.

Nu väntar Almunge i Cupen på lördag och då Almunge spelar i div 7 har dom 2 bonus straff på oss.

Dagen börjar redan klockan 11:00 med mat och teori ute på Schakt Arena.


LEV I DAGTÄTA RUM!

 Vi skall börja med att titta på kristendomens mest centrala bön - herrens bön mer känd som fader vår.

Den säger: " Vårt dagliga bröd giv oss idag" om man tittar närmare på bönen så ser man att det bara är brödet för idag man ber om och inte det torra brödet man fick igår, och den säger inte: GODE GUD, det kanske blir torka igen och hur skall vi då få något att äta!  Bönen är gjord för att be om vårt bröd idag, gårdagens bröd är förgånget och morgondagens bröd är inte ens bakat!

Vad vill jag säga med detta då?  Jo ungefär så här: Tänk på morgondagen, planera och förbered dig gärna för den, men bekymra dig inte för den, den dagen den sorgen! Spela för dagens match, förbered dig mentalt men bekymra dig inte för den, för då kommer det att avspeglas på dig och framförallt på laget!


Varför gör vi saker och ting?  Jätte enkelt för vi faktiskt vill det! Men varför vill vi det?? Jo för att vi har ett motiv, ett skäl: vi är motiverade!!

Det finns många olika motiv till att spela fotboll, man vill utmärka sig, bli bäst, vill få motion, vill träffa killarna i omklädningsrummet, komma ifrån frugan, men det viktiga är ändå att de som sitter i omklädningsrummet har samma tankar och gemensamma mål när tillsammans äntrar planen för att kriga sig till 3 poäng. Vilka är det viktigaste attributet som fotbollsspelare i division 5?? Frågar du Labbe så är det att dribbla alla försvarare innan man placerar bollen i nätmaskorna, frågar du en gammal krigare som Martin så säger han bara: Motivation slår klass! Vem har rätt? Jag hävdar att båda har rätt i den meningen av att båda karaktärerna behövs, man behöver en teknisk spelare som kan göra det lilla extra och avgöra matcherna, man behöver ett råskinn som inför varenda match ger 100 % och som tar sig fram med armbågarna likt Vinnie Jones.


Jag uppmärksammade ett gammalt kinesiskt ordspråk i en bok som jag tyckte passade bra i detta sammanhang gällande motivation och uppskattning, - " om du ger en hund ett fult namn kan du lika gärna hänga den, men ge den ett fint namn så ser du vad som händer" Med andra ord uppmuntra din kamrat i laget, ge han beröm för det han gör rätt, förminska det som han gör fel så kommer både motivationen och prestationen att öka.

1950 startade några hårda grabbar en förening ute på Rådmansö, de ville spela fotboll och det ihop!  De valde att kalla föreningen för Rådmansö sportklubb! En klubb som skulle representera hjärta, glädje och gemenskap. Ett gäng som trots benbrott, ekonomiska motgångar och dålig gräsplan skulle resa sig upp likt den där boxningsdockan med sand i botten som alltid kom tillbaka oavsett tyngd i slag. Vad är det för skillnad på gårdagens spelare och dagens? Skall det vara någon skillnad?? Är en motgång avgörande för en hel säsong??  Är spelsystemet avgörande eller är det laget som sådant som gör skillnad??  Fundera, svaret finns inom dig!


Det är nu dags att sluta trupperna, tillkalla motivationen och speciellt anförtro sig åt varandra - det är dags för seriepremiär och det ihop med killar som valt liksom du att spendera en större tid av sin fritid i ett blå/vitt omklädningsrum och där ett emblemet närmast hjärtat utgörs av bokstäverna - RSK!


Ge ditt förtroende till tränarstaben och det spelsystem som framtagits - tänk långsiktigt och på din egen utveckling för det kommer att ge resultat i det långa loppet!


STÄNG DE VATTENTÄTA SKOTTEN MOT GÅRDAGEN
OCH MORGONDAGEN OCH LEV I DAGTÄTA RUM!


10 dagar kvar.....




Klubben bildades den 10 februari år 1926. Under åren har fotboll, både för damer och herrar, varit det som dominerat föreningens aktiviteter. Resultaten har naturligtvis växlat och om inte alltid lyckats nå några positioner i toppserierna så har dom ändå kunnat se många av de spelare som fostrats och tränats av Riala, spela och uppnå fina resultat  i andra klubbar.



Seniorlaget tränar idag 3 gånger i veckan.  Man har fått in en nytränarstab ifrom av Pelle Hyppel , Stefan Cårebo och Per Nilsson. Fördelningen att fallit som följande Stefan och Pelle står för spelide, kondition och styrka med Per har ansvar för matchningen av laget.


Riala tog sig tillbaka till div 5 inför säsong 2007 efter en rafflande kvalserie emot bland annat Markim.




Laget beskrivs ofta som ett brunkar lag. Varför har jag lite svårt att se då kvaliteter allt för tydligt att visat sig då och då framför allt när vi har möt dom.

Dessa kvaliteter har faktiskt varit så pass framstående så att ett par spelare har hamnat i vårat blickfång. Och när sedan dessa spelare efter en kontakt med en spelare i RSK utryckte sitt intresse för provspel. Så var det många munngippor som lyftes. Dock agerade då Rialas styrelse fast och bestämt och satt ner sin fot och avstyrde allt provspel.





Vad kan man då förvänta sig av Riala.

Allt och inget skulle jag vilja säga.

Detta är verkligen ett av dom mest svårbedömda lagen i serien. Att kapaciteten finns det råder det ingen tveka om. Men hur långt den räcker återstår att se.

Säsong 2007 vann vi både möten och säsong 2008 förlorade vi första premiären och samt det böljande retur möte med 5-4.




Något som vi dock kan garantera att RSK- Riala alltid är ett derby med det där lilla extra.

Ny i laget för i år är Oskar Svensson tidigare i Söderbykarl.



Träningsmatcher i år


09-01-25

Sigtuna - Riala

0 - 3

09-03-05

Fc Arlanda - Riala

2 - 1

09-03-29

Riala - Leif

7 - 1

09-04-04

Riala - Roslagskulla

1 - 3

09-04-08

Sigtuna - Riala

4 - 3

09-04-13

Riala - ÅBK

4 - 1


Brottby-RSK (1-0) 3-0

Försäsongens sista träningsmatch gick emot ett gammal bekant försäsong motstånd i form av Brottby.

Och återigen vart resultat allt annat än bra.



Brottby tar ledningen redan i matchens första minut. Vi tappar bollen på mittfältet och Brottby får retfullt enkelt kontra in dagens första mål.

Men efter målet känns det som det kommer bli en mycket jobbig dag för Brottby. Vi får igång spelet och kommer i anfalls våg efter anfalls våg. Klart farligaste läget har Tomas Jansson som dundrar boll i under sidan av ribban.

Denna press håller i sig i ca 20 minuter och Brottby kan inte gör så mycket mer än att jaga boll. Faktum är att det enda farliga läget dom har var faktiskt deras mål.

Pressen utmynnar slutligen i  en straff. Andreas Ländin kliver fram men målvakten gör en stark räddning.

Efter straffmissen vet jag inte riktigt vad som händer det känns om luften går ur oss. Och Brottby tar nu över och för matchen.




Andra halvlek och det blir inte bättre det känns som att vi saknar den där lilla sista gnistan. Och matchen överlag blir stillastående. Båda lagen försöker anfalla men det leder sällan till något.

Slutligen utökar Brottby ledningen efter man skruvar en hörna direkt i mål.

Nattsvart...

Ett litet ljus var dock att återigen se Labbe i RSK tröjan. Och han var mycket nära att lirka in bollen. Men återigen var ribban i vägen.

Dagens sista mål faller slutligen på en tveksamt dömd straff.


Vi gör inte allt vi kan idag.
 Brottby gör en bra match och visar att man kommer huserar högre upp i årets serie system. Men om vi går in med en annan inställning så ska det inte räcka för Brottby.

Matchveckan fortsätter på torsdag då emot Vätö innan det är dags för cupen på lördag. Vi har fortfarande tid och ser vi till att bara finna det snabba och enkla spelet som vi många gånger uppvisar både på match men framför allt på träning kommer det mesta komma automatiskt sen.

Dock så känns det skönt att vi gör vårat sista gruspass imorgon. Nästa vecka kommer vi äntligen hem till vårat omklädningsrum och våra planer.  


Internet är här

IFK Uppsala driver hemsidan www.ifkuppsala.se/div4. En kul sida, de bevakar division 4 lagen på ett opartiskt och mycket bra sätt, ett initiativ de tog inför förra säsongen om inte jag har fel.

Det närmaste sådan bevakning av årets division 5 vi kommer är RSK-bloggen. Bloggen skrivs av folk i Rådmansös spelartrupp och människor med starka band till Rådmansö. D v s, bloggen handlar inte om enbart bevakning av division 5, men inte heller enbart om Rådmansö SK. När vi skriver ett inlägg om en seriekollega försöker vi göra det på ett så nyanserat och opartiskt sätt som möjligt, för den utomstående läsarens skull.
För några år sedan fanns egentligen inte Internet, inte på det sättet det finns och nyttjas idag. Seriespeltet drog igång i April och man hade egentligen ingenting att gå på, annat än sitt eget lags resultat i träningsmatcherna. Hur grannklubben hade spelat på försäsongen hade man knappt någon aning om. På gott och på ont!
Idag är läget annorlunda, varje klubb har en hemsida, någon förening driver en blogg, någon skriver krönikor och matchreferat och någon annan har bilder från i princip varje träningstillfälle. Och vi läser, begrundar, analyserar och när vi är klara gör vi det en  gång till. Vi pratar alltså om division 5.



Det är roligt, och upp till var och en hur mycket man "bryr sig". Men det är roligt att möjligheten finns, för det fanns den inte för ett par år sedan. Vad som dock är en katastrof (Och här pratar jag enbart för roslagsklubbarna, vet inte hur de andra lagen har det...) är den yttre, "mediala" bevakningen. I Roslagen har vi Norrtälje Tidning, den borde beröra oss som spelar i Rådmansö, Rimbo, Roslagsbro, Riala, Väddö, Hallsta. Men även de killar som spelar i Edsbro, Vätö, Söderbykarl. You name it. Det gör den inte. Tidningen rapporterar knapphändigt vad som händer med BKV Norrtälje, som ifjol var ett par poäng att få kvala till division 2. Utan att vara alltför insatt har jag förstått att man menar från tidningens håll att man inte har resurser att bevaka division 5 och nedåt (knappt division 3 heller.).
Dessutom menar man att vi håller till på "för låg nivå". Det är ett bedrövligt, katastrofalt och fullständigt felaktigt ställningstagande.
För de flesta av spelarna i BKV Norrtälje är fostrade i någon av grann klubbarna. Men fotbollen blöder och tappar folk i de yngre åldrarna, mer och mer för varje år som går. Seniorlag slås ihop hit och dit, och föreningar tvingas lägga ned verksamheter. Indirekt bidrar Norrtälje Tidning till "fotbollsdöd" i roslagen. För ett tiotal år sedan snackades det fotboll i Norrtälje, i Rimbo och i Hallsta. Folk läste i tidningen, sprang sedan på spelaren på stan och man bytte några ord. Nu får man oftare frågan "spelar du fortfarande någon fotboll?" För folk vet inte, för det står inte att läsa någonstanns om hur det gick i roslagsderbyt mellan Väddö och Riala. Och nej, alla kanske inte vill läsa det heller, men tro mig, 98 % av befolkningen i Norrtälje kommun läser hellre om våra lokala förmågor än om inköpta notiser från TT, där det 2 dagar för sent står att Henke Larsson tydligen lirar innebandy.

Med det sagt, åter till de som trots den "för låga nivån" lägger ned timmar av fritid och engagemang för fotbollen.

När vi nu analyserar våra kommande seriekollegor, vilken bild förmedlas vi då? Man kan ju välja vilken inriktning man vill ha på sin hemsida eller på sin nyhetsrapportering...  Man kan välja att som Upsala IF skapa en ganska provokativ blogg, där mycket av det som skrivs kommer att få ätas upp surt sen. Eller inte, det återstår att se i den division 4 serien. Eller så kan man likt Riala mörka en hel försäsong, genom att inte släppa någonting. Över huvudtaget!

Jag vet inte, men ett mönster inför årets division 5 serie verkar vara roslags lagens ödmjukhet och "förortsklubbarnas" självgodhet. Väddö, ett sympatiskt gäng som driver en hemsida, av Väddö IF, för Väddö IF. Rimbo håller låg profil och sticker inte ut, Hallsta IK har ofta färska uppdateringar angående spelartrupp etc på ett jordnära plan, Riala (...), Roslagsbro har tidigare varit väldigt flitiga i sin nyhetsrapportering, men ligger lite lågt nu. Vi själva i Rådmansö får någon annan uttala sig om. Det var roslagslagen det.. Därtill kommer Funbo, också en helt okej sajt med uppdateringar från och till, Samma sak med Bro, ingenting märkvärdigt egentligen och inte heller med Danmark. FC Arlanda, ny från division 4 i år har också de en hemsida med utförliga matchreferat efter samtliga matcher, med god ton.

Sen har vi UNIK och Markim/Orkesta. Båda är nykomlingar i division 5 efter att ha gått upp från division 6. Och båda föreningarna rider på en framgångsvåg, med flitiga uppdateringar och liv och röreslse på hemsidorna. Och enligt båda lagen kommer de troligen att vinna division 5 med tabellraden 22-0-0.

Nej, det var inte riktigt sant, UNIK har en relativt handfast och ödmjuk framtoning, men det märks att det finns självförtroende i föreningen och inget ont om det, det ska det finnas efter en uppflyttning till en ny serie. Det ska bli spännande att se UNIK i år!



Markim/Orkesta då? Målar man upp den bild Markim har valt att gjort av sig själva så ska man komma ihåg en sak: Det är det laget alla i serien kommer att vilja slå. När man går in på Markims hemsida möts man av texten "REAL-MOIFs egen hemsida! Showen rullar på!". Resultaten och matchrapporterna uppdateras kontinuerligt och varje matchrapport är en enda stor självförtoende boost till det egna laget. Och självförtroende kommer man långt på! Den totala avsaknaden av ödmjukhet är dock markant. Det brukar aldrig sluta väl...

Spännande blir det dock, och om 13 dagar smygstartar serien med ett hett derby i Hallstavik, HIK-Roslagsbro kl 18.30. Vi andra får vänta ytterligare två dagar.

Matchbollar


SISTA FYSPASSET IKVÄLL

Närmare 20 man på träning igår. Seriepremiären närmar sig med storm steg. 
Men framför allt så har vi nu kommit fram till sista fyspasset i brottarlokalen för denna försäsong.


18 dagar kvar......

Den 10 oktober 1934 samlades några Marielundsungdomar för att besluta om bildande av en idrottsförening i Marielund." Så börjar styrelseprotokollet från det första mötet som så småningom resulterade i Funbo idrottsförening. Man beslöt då att starta en idrottsförening med namnet Marielunds idrottsförening.

Vid ett möte den 8 mars 1936 hade man bytt namn till Sportklubben Mariehof vilket den fick heta fram till årsmötet den 24 november 1937. Då beslutade man att byta namn till Funbo IF. Funbo IF levde sedan vidare till den 15 november 1938.


Funbo har dom två senaste åren kanske inte varit något lag som har varit med i någon form av toppstrid. Faktum är att dom förra året faktiskt åkte ur div 5 södra men då FFCK vart tvångsnerflyttade fick dom en ny möjlighet i div 5.

Vi har dom senast två åren haft det lite halvsvårt emot Funbo och då framför allt på borta plan.  Säsong 2007 höll vi på att trilla dit vid två tillfällen. Vi möte dom redan i omgång två där vi hade en komfortabel ledning med hela 3-1. Men Funbo gav inte upp och tog sig upp till 3-3 men då avgjorde en inhoppande Fredrik "Pippo" Persson genom att göra sitt första mål i Rådmansö tröjan.  Returen gick som alltid på en allt för långhårig Vargspåret. 
Åter igen hade Pippo målfest med två mål men Funbo jagade sig ikapp igen. Men Micke Wall avgjorde med en underbar frispark ifrån 30 meter.


Säsong 2008 vart det delad kompott 5-1 i hemma möte och sedan förlust med 4-3 bort på en än mer långhårig plan. Men dock var det inte planen som avgjorde Funbo spelade bra och vi var inne i våran helt magiska period där vi förlorade 8 matcher i följd.


Det finns väldigt lite att uläsa vad det gäller nyförvärv eller liknande. Men Funbo brukar i regel vara starka på hemmaplan då många Uppsala studenter återfinns i laguppställningen.

Dom har träningsmatchat en del och resultaten kanske inte har varit dom allt för starka.  Många tippar Funbo som nerflyttningshotade. Men Uppsala laget har nu fått en ny chans som jag inte tror dom kommer vilja släppa i första taget.




Dom tog många fina skalper i förra året och kan dom bara få till lite mer enkla poäng kan nog ett nytt kontrakt vara inom räckhåll.


Träningsmatcher samt Upplandscupen

Det börjar nu närma sig med stormsteg endast 19 dagar kvar till seriepremiär. Och alla lagen växlar nu upp vad det gäller träningsmatcherna.
Ser man till Roslagslagen så börjar det nu se lite bättre ut, även om det är vissa Sthlm och Uppsala lag som ser klart starkast ut för tillfället.


(Bild ifrån Väddös Hemsida)

5/4 Lidingö-Bro: 6-1
28/3 Arlanda-Knivsta: 2-1
2/4 Funbo-Rex: 1-1
29/3 Knivsta-Hallsta: 3-2 (Upplandscupen)
4/4 Hallsta-Norrskedika: 0-3
29/3 Markim-Försunda: 7-2
5/4 Markim-Brottby: 2-0
28/3 Kista-Rimbo: 4-2
1/4 Frösunda-Rimbo: 3-4
4/4 Danderryd-Rimbo: 1-4
24/3 Enebyberg-Roslagsbro 1-3
29/3 Brottby.Roslagsbro: 0-3 (Upplandscupen)
4/4 Roslagsbro-Vasasällskapet: 2-11
29/3 Ekeby-UNIK: 2-2
4/4 Hinden-UNIK: 3-3
5/4 Vaksala-UNIK: 3-2
29/3 UIF Junior-Väddö: 3-4
5/4 Väddö-Rex: 2-1

29/3 Riala-LEIF: 7-2

4/4 Riala-Roslagskulla: 1-3


Premiärernas tid...

Idag har Allsvenskan premiär.  I strålande solsken, 15 c varmt m.m. Det är lika skönt varje år när våren kommer.  Med våren kommer också seriespelet i fotboll. Borta är löpningarna i kyrkbacken i minusgrader, Crilles mjukispass i brottarlokalen eller vatten upp till knäna på Campus!! Nu är gräsets tid här!! Man kan nästan höra hur det växer, hur bra det mår av solens strålar och hur vinden torkar upp hänginga strån från ifjol... 



Våren är här, d v s fotbollens tid är här!!

Och då betyder det inte längre så mycket hur det gick i en träningsmatch mitt i vintern, på konstgräs. Vissa lag i serien har fantastiska förutsättningar för att bedriva försäsong... Vi är inte ett av dem!
 
Ändå kommer ni alla att åka ut till Rådmansö Schakt Arena (Björkövallen) under året och förlora. 

Ni förstår... När solen ligger precis över grantopparna, mattan är nyklippt, det har regnat lite under dagen, solen glittrar i de avklippta grässtråna och det  LUKTAR gräs...  Det luktar liniment i omklädningsrummet, Jocke är D.J, och Kalle förlorar Grisen...  Då är vi oslagbara!!



Eller så är det (som mot Citykamraterna förra året) 40 c varmt ute, solen står som högst på himlen, planen är så klart nyklippt, men planen är torr och jämn ( Självklart luktar den gräs). Då kan ni spela på erat konstgräs och jag hoppas ni tycker det är riktigt kul då, när värmen reflekterar i konstgräsets små svarta gummikulor och blåsorna under fötterna är fler och större än man trodde var möjligt... För då spelar vi hemma, på seriens finaste natur gräsplan och självklart är vi oslagbara!

Tack Olle för ditt slit med planen, utan dig skulle vi inte ha vår Camp Nou.

Match Pike samt Träningsoveraller



Samtliga i herr laget kommer erbjudas möjligheten att köpa en Match Pike som vi kommer att kunna ha till och ifrån våra matcher iår.  På Piken kommer RSK Loggan finnas med.
Pikerna finns för storleksprovning hos Wille i Butiken Inse.
(Adress: Tullportsgatan 13 761 30, Norrtälje Snett mittemot Åhlens)




Vi valde även en nya träningsoverall inför denna säsong. Dock kostar deb lite mer en dom övriga overallerna vilket gör att man får lägga en liten egen peng. Det kommer förhoppningsvis finnas en provstege tillgänglig till nästa veckas fysträning.


Total kommer nog summa land runt 320-350 kr per spelare. inbetalning kommer göras till Crille


BOM BOM Still Here



BOM BOM blir kvar. April April

Tungt förlust......

   

Joakim Larsson aka Bom-Bom Larsson hörde idag av sig till lagledningen och lämnade ett vänta med tråkigt beslut.
 Som många kanske vet så har har Rådmansö SK ett relativt tajt sammarbete med Djurgården.  Dif som alltid finns på plats på Rådmansö Schakt Arena under sommaren.  Med bland annat sommarkollo, Sommarproffs samt träningsläger verksamhet.
DIF fick upp ögonen för Larsson redan för två år sedan men ingen kontakt togs då. Men förra säsongen var Bertil Karleros (Sportchef i Huddinge) på plats för att delta i Djurgårdens sommarproffs som äger rum varje år på Schakt Arena. 


Huddinge som i år kommer jobba med något som hetter Stockholms Projektet går ut på att finna lovande spelare inom region för att sedan slussas upp till DIF utvecklingsorginisation. 
Spelaren kommer få möjligheten att spela fotboll inledningsvis på deltid dessa  kommer även att erbjudas möjligheten till ett boende nere i Stockholm.  
35 personer har tagits ut för projektet och dessa kommer att träna minst 5 dagar i veckan samt matchspel primärt då i div 3 Svealand.
Men redan efter halvasäsongen kommer möjligheten att finns att få steget upp till DIF utvecklings enhet och då träna med DIF uvecklingslag samt Tipselitlag. 
I sammanband med detta kommer även spelare få möjligthet att spela fotboll på heltid och erhålla full lön ifrån DIF.
Utöver detta kommer spelarna även få möjligheten att ta del av all teoritiskt utbildning som DIF idag erbjuder sina spelare.
 
Lagledningen har varit insatta i detta redan sen Januari.  Och Rådmansö SK är exklustivt ensamma som Upplands lag om att innefattas i detta projekt. 

Jocke har länge gått och funderat men tog slutligen beslutet att ta chansen.
Vi önskar självfallet Jocke ett stort lycka till och hoppas verkligen att han når hela vägen. Jocke kommer att träna denna vecka ut innan han tar en liten semester till Åre innan han ansluter till projektet. 
Och mycket oturligt för honom så beger sig hela projekt sig iväg på träningsläger till Portugal i 2 veckor lagom till att han anländer.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus