RSK-Rimbo 1-1 (0-0)

Det har som sagt hänt en del under  veckan.  Reflektioner på den gångna veckan är ganska enkla gruppen gemensamt har nu ett ansvar inför den kommande uppgiften. Tempo har varit högt och viljan hög .Laget har fokuserat på uppgiften rädda flaggan där Rimbo fick bli det första motståndet i resan fram.

Rimbo som kanske mönstrar i sitt 4-3-3 system en av serien snabbaste offensiv .Men RSK mönstrade en stark försvarslinje där återigen Turken äntligen återfanns.  Men det var inte Rimbo som inledde starkast. 

Wille vart mycket mycket nära att ge oss ledningen redan efter 35 sekunder. Men bollen smiter millimeter utanför stolpen. Och det är inte det sista läget som Wille kommer att skapa i första halvlek.  Anfallspar Micke Wall och Wille ligger hela tiden och oroar men utdelningen låter vänta på sig. Att tillägga så har även Wille en i stolpen efter han skruvar bollen runt målvakten med ett skott strax utanför straffområdet.

Men Rimbo är inte ofarliga dom är som sagt var väldigt skarpa i offensiven men har svårt att komma till några riktigt farliga lägen.  Vi går till pausvila med ett oavgjort resultat.


Andra halvlek och vi börjar återigen med hög fart. Där Micke är den som är närmast att ge oss ledningen. Då han kommer flygandes på andra stolpen efter ett inlägg ifrån Kalle. Men bollen lyckas på något sätt gå över ifrån mycket nära håll.  Men Micke kommer att utkräva revansch.  Bara ett par anfall senare klipper han till utanför straffområdet med en kanon som går ribba in.

Efter målet börjar nu Rimbo ta över mer och mer men Renato blir i princip aldrig riktigt testad.  Men deras kvitteringen kommer efter ett renodlat 4-3-3 anfall ut med bollen på kanten in med den i fart och där kommer en anfallare påfyllnad. Och 1-1 är ett faktum.  Rimbo bibehåller insitivet tills det är ca en 10 minuter kvar när det blir väldigt mycket hawai fotboll. Där vi är klart närmast att avgör först ut är Tomas Jansson och Mackan  men bollen smiter tät utanför.  Matchen ser ut att slutat 1-1 när vi kommer ner i straffområdet på övertid Rimbo backan som tampas med Wille om bollen trillar på bollen och får bollen på händer flertalet gånger. Linjemannen lyfter flaggan för straff huvuddomaren tittar ner på sin klocka och vinkar bort straffen bollen går upp på mittplan och huvuddomaren blåser av matchen.  Ett mycket konstigt agerande som kostar oss en solklar straff.

Men matchen slutar oavgjort och det är en pinne in på kontot i den fortsatta jakten som nu har blivit löjligt tätt.  Nu väntar ytterligare en veckas träning innan vi ska ge oss på Markim.



Inför Rådmansö SK-Rimbo IF

Imorgon klockan 14.00 smäller det. Vi tar emot Rimbo IF på hemmaplan.
Början på hösten för våran del har i princip handlat om en turné av bortamatcher. Vi inledde visserligen en solig Lördag mot Bro IK, men efter den matchen har vi bara spelat ett regnigt derby en Tisdag hemma mot Riala. Däremellan har vi spelat borta och man kan lugnt konstatera att vi spelat utan framgång.


Därför skall det nu bli så kul, så inspirerande och så motiverande att på vår nu millimeterklippta A-plan (TACK Jocke Larsson), kliva in i ännu ett roslagsderby, klockan 14.00, en Lördagsmatch, framför gräddhyllan och alla andra i vår hemmapublik med Rådmansö hjärtan!


Man kan tro att vi kommer sargade och stukade till detta derby. Det är bra, låt folk tro. Vi kommer direkt från en 8-0 förlust mot Roslagsbro och folk höjer på ögonbrynen; vad hände? Skit i vad som hände, det är historia!


Vi som har varit på Tisdagens och Torsdagens träning (D v s i princip hela truppen) vet att förändringens vind blåser. Vi har haft motvind ett tag nu och jag hoppas det fortsätter blåsa imorgon också, för en drake lyfter bara i motvind!!


Varmt Välkomna till Rådmansö Schakt Arena imorgon klockan 13.55!!


Labbe har blivit Farsa



Idag den 26 augusti så blev Labbe pappa till en liten flicka.
Hon kommer hetta Leona Elise Canhasi.
Hon vägde 4kg och var 53 cm lång.
Hon föddes på Uppsala Akademiska.
Familjen mår bra och Labbe hälsar så gott till hela laget.

Rädda Flaggan!

Se hela bilden
(i div 6 finns inga linjemän rädda flaggan)



Med tiden förändras saker. Vissa saker måste med tiden utvärderas. Efter att en utvärdering är gjord får man sedan ta ett beslut.

Därför väljer vi (för att slippa skitsnack, för att öppna kort och ärlighet alltid varar längst) att på bloggen idag offentligöra att Rådmansö SK:s seniorer (A+B lag) har bytt tränare. Det är inte mer dramatiskt än vad som står skrivet och det finns naturligtvis bakomliggande orsaker till detta. Dessa behöver vi dock inte gå in närmare på och vi tänker inte se bakåt, det är full fart framåt som gäller!

Tränare för laget kommer, tillsvidare men i första hand hösten ut, Martin Folkesson, Christoffer Johansson och Ralf Källström vara. Men i allra högsta grad med ansvariga är vi ungefär 25 man till som är!

Med glädje, engagemang och en inställning av guds nåde ska vi tillsammans Rädda Flaggan!

Det är också med stor glädje vi kan meddela att Tomas "Turken" Johansson från och med idag gör comeback på heltid i Rådmansö tröjan! Välkommen tillbaka Turken, ALLT ÄR VERKLIGEN FÖRLÅTET!

Hetast på träningen ikväll: Tomas Jansson. Vilken speed..

Dagens vattenbärare: Bom-Bom Larsson och Kalle som åkte ut till arenan på förmiddagen för att klippa gräsytorna. Ingenting gick dock riktigt som de tänkt sig, och när klockan var 21.00 satt Bom-Bom fortfarande på klipparen. Tur att Peter kom och visade dem tekniska grabbarna var batteriet på klipparen satt...


Aktuella Tabell Läget Kommande Matcher samt lite skytteliga

AKTUELL TABELL
måndag 24 / 8 2009
  Uppsala/Näs16141165-155043
  Markim Orkesta16122262-204238
  Roslagsbro1684448-262228
  Bro1681733-45-1225
  Riala1657427-33-622
  Danmark1662830-33-320
  Funbo1662829-33-420
  FC Arlanda1653834-49-1518
  Rådmansö1652929-51-2217
  Rimbo16511034-46-1216
  Väddö1635827-42-1514
  Hallsta16321113-38-2511

Lördag 29 augusti Rådmansö - Rimbo 14:00
Lördag 5 september Markim Orkesta - Rådmansö 14:00
Lördag 12 september Rådmansö - Funbo 14:00
Lördag 19 september Väddö - Rådmansö 15:00
Lördag 26 september Rådmansö - Hallsta 14:00
Lördag 3 oktober FC Arlanda - Rådmansö 14:00

Skytteligan
Wille Modin 6 mål
Karl Gäfvert 6 mål
Mikael Wall 5 mål
Tomas Jansson 4 mål
Tomas Johansson 1 mål
Peter Andersson  1mål
Labinot Canhasi 1 mål
Rickard Persson 1 mål
Martin Folkesson 1 mål
Andreas Ländin 1 mål
Jean Anjou 1 mål

Jag funderar..

..på att göra som alla andra lag i den här serien.. Vi skriver ett matchreferat när vi vinner, resten skiter vi i? MEN, eftersom vi inte är som något annat lag i den här serien så kommer en redogörelse av matchen här nedan.

Roslagsbro gjorde 4 mål i första halvlek. Rådmansö gjorde inget. Roslagsbro gjorde ytterligare 4 mål i andra halvlek. Rådmansö gjorde inget. Summan av detta, 8-0 till Roslagsbro. Varför undrar ni? Ja, fortsätt fundera på det, någon mer info om matchen kommer inte att komma.

Istället skulle jag vilja hylla en av våra mest lojala personer vi har runt vårat A-lag. Christoffer "Crille" Johansson.



Crille lägger ned ett enormt engagemang på oss, vecka in och vecka ut, han servar oss med träningskläder, med piketröjor, med tejp (ibland) och med allt annat vi kan tänka oss. Martin tycker att Crilles roll borde tituleras Materialare. Crilles officiella titel är Lagledare. Samt senioransvarig. Samt m.m.m.... Crille skulle mycket väl kunna titulera sig även materialare eftersom han tar hand om den biten också. Trots att han har en nyfödd liten illbatting hemma som väcker honom om nätterna.

Allt Crille gör, gör han med A-laget och B-lagets bästa för ögonen, d v s seniortruppen. Ibland tas dessa personer och deras arbetsinsatser för givna. Det skall vi inte göra. Släng istället ett uppmuntrande ord, Crille har inte fler timmar på dygnet än vi andra.

Anledningen att jag lägger ut denna lilla hyllning nu idag, det är för att av någon märklig anledning har vi flest läsare av bloggen på matchdagar. Därför, ni alla som läser, ska veta att ett fotbollslag och ett fotbollsresultat är inte allt. Allting är inte det svarta och vita resultatet på pappret, det är så mycket mer.

Imorgon spelar B:an hemma mot Knutby och de har vi revanch att kräva på från i våras. På Tisdag väntar tvåmålspel och mycket prestige. Och nästa helg ska vi göra en bättre match än vad vi gjorde idag!

Trevlig Lördag på er allihopa!

Derbyn i Roslagen 2009!

Ett litet tillägg inför El Clasico imorgon. Hälften av lagen i Division 5 Södra består av roslagslag. Detta bidrar givetvis till en extra krydda med derbyn i nästan varje omgång, men ofrånkomligen tar vi poäng från varandra till höger och vänster, ofta på ren "derby" inspiration... Vilka har varit mest inspirerade hittills 2009?

Så här har säsongens derbyn slutat:

Hallsta - Roslagsbro 1-1
Väddö - Rimbo 4-3

Rimbo - Hallsta 1-2

Riala - Rådmansö 3-3

Rådmansö - Roslagsbro 4-3
Hallsta - Väddö 0-3

Roslagsbro - Riala 2-2
Rimbo - Rådmansö 1-3

Riala - Rimbo 2-1

Rimbo - Roslagsbro 2-2

Rådmansö - Väddö 1-0

Väddö - Riala 1-1
Hallsta - Rådmansö 1-2

Riala - Hallsta 1-0
Roslagsbro - Väddö 5-0
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Roslagsbro - Hallsta 5-2
Rimbo - Väddö 5-1

Hallsta - Rimbo 1-3

Rådmansö - Riala 2-2
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta ger följande dagsaktuella Derby-tabell:
1. Rådmansö SK               6  4 2 0  15-10  14
2. Riala GOIF                      6  2 4 0  11-9  10

3. Roslagsbro IF               6  2 3 1  18-11  9
4. Rimbo IF                        7  2 1 4   16-15  7
5. Väddö IF                        6  2 1 3  9-15  7
6. Hallsta IK                       7  1 1 5  7-16  4

Ni kan dra era egna slutsatser av denna statistik, men utan tvekan är derbyna i Division 5 Södra av avgörande betydelse.


EL RoslagsClassico

Roslagsbro-Rådmansö

Ange alt-text här.

The derby varje säsong. Vi vann årets första match med 4-3 efter underläge 1-2.
Roslagsbro som har börjat sin andra halv på säsongen på ett mycket fördömligt sätt.
En stor anledningen till den nyvunna framgångs vågen skall enligt folk i och utanför laget tilldelas Niklas Björnbom. Ytterligare en sån där fantastisk talang som kanske inte prioterar träningen men alltid är bäst på plan.  Sen att han dessutom är en jävligt bra person gör inte saken bättre.

Det har även gått rykten efter att UNT div 5 blogg menade att lag nr 10 i serien även kan komma att bli nerflyttade. Denna information är för tillfället felaktig då förbundet än så länge inte har gjort klart nerflyttningsmallarna inför nästa säsong.

Vi har nu två super spännaden derbyn framför oss och vilja och engagemanget måste bli högre hos samtliga. Vi vet vad vi kan och vi har visat det vid flertalet tillfällen denna säsong.

Missa inte El RoslagsClassico nu på lördag 12:00 vårlyckan.


AKTUELL TABELL
fredag 21 / 8 2009
  Uppsala/Näs15131162-154740
  Markim Orkesta15112254-193535
  Roslagsbro1574440-261425
  Bro1581632-37-525
  Riala1557327-30-322
  FC Arlanda1553733-40-718
  Danmark1552828-32-417
  Funbo1552820-32-1217
  Rådmansö1552829-43-1417
  Rimbo1551933-44-1116
  Väddö1525824-41-1711
  Hallsta15321012-35-2311

RSK-Riala 2-2 (2-2)

Lite regn har ju aldrig förstört en fotbollsmatch snarare har det givit den där lilla extra kryddan iform av kamp och härliga glidtacklingar men  idag. Shiiiiiit snacka om att få en grym derby match att bli en komiskt hoppa i pölarna uppvisning.


Första halvlek är det fortfarande någorlunda spelbart medans andra halvlek var långt ifrån det.

Men om vi börjar i alla fall med första halvlek. Det är vi som börjar starkast med hög fart och bra press på Riala. Och det dröjer inte länge innan dagens första faller för dagen. Labbe slår en frispark som Micke Wall mycket vackert kommer upp på och nickar distinkt in vid första stolpen. Men som alltid Riala blir inte nerslagna av ett mål dom sätter genast fart emot vårat mål. Och kvitteringen kommer som ett brev på posten och återigen är det Micke Wall som likt Marcus Johannesson inte hinner undan ifrån bollen.  Men vi svara upp och det är kommer ifrån dagens altermaister Jean som når högst på återigen en frispark denna gång ifrån Martin Folkesson. Ett vackert fotbollsmål ifrån den äldre generationen.  Men även denna gång som kommer dom tillbaka och återigen är det på en hörna denna gång får vi inte bort bollen och lyfter alldeles för sent vilket gör att dom kan få in 2-2.  I halvlekens absolut sista minut får tyvärr Peter sitt andra för dagen och får lämna plan.


Halvleksvila och en dialog förs mellan domaren och lagen. Det är gräns fall om det går att spela vidare men då regnet har slutat falla för en stund så väljer man att chansa och spelar vidare.


Detta visade sig att var fel beslut. Andra halvlek liknar inte en fotbolls match på något sätt. Riala gör verkligen allt för att försöka utnyttja sitt överläge. Och dom var nog kanske värda ett seger mål men vi visar moral och håller ihop hela vägen in och 1 poäng bärgas.



Helgen är det dags för div 5 egna el Classico Roslagsbro- Rådmansö klockan 12:00 på vårlyckan.


En lite rolig grej för er som missade det. Gårdagens matchboll kom ifrån RSK Damlag.

Inför RSK-Riala


Vi inleder höst så som vi inlede våren nämligen med 3 förluster. Matchen emot UNIK finns inte att säga så mycket om dom kommande seriesegrana är för bra helt enkelt ska bli mycket intressant att se om dom tappar någon poäng överhuvudtaget på våromgången. Deras enda riktiga motståndare är nu dom själva.

För oss väntar nu en Superderby period. Riala, Roslagsbro och Rimbo. 9 poäng att spela om våromgångens facit vart 7 poäng.



Men det kunde ha blivit fullpott men vi tappade två poäng mykcet snöpligt  dagens motståndare Riala. Vi var fullkomligt utspelade i första halvlek och låg under med 1-0 i paus som kunde har varit mycket mer än så. Vi kommer ut i andra och fullkomligt köra över Riala genom att gå upp till 1-3 inom loppet av en kvart. Men Riala får kontakt efter en omtalad offsidelöpning.
Vi blir darriga och Riala tryckte på. Men tråkigt nog för matchen avgöras på ytterligare en mycket tveksam domar insats. Och Riala kvitterade till 3-3 i matchens sista minut. 

Riala kan nog vara det svåraste laget i serien att stänga en match emot. Många lag har fått erfara detta genom att tappa poäng i slut minuterna. Det finns helt enkelt inget stopp idom och man kan inte slappna av för en stund.
Förutsättningar för oss själv kan inte beskriva som något annat än lysande om man ska se till tillgången till spelare dom senast två matcherna.

Åter i truppen finns Tomas, Marcus, Labbe, Martin och Sunshine. Det kommer bli en rafflande vecka med mycket kamp och känslor.
För att citera Köttis det räcker med förlust nu......

Riala står på meny

SYNS DÄR...........


AKTUELL TABELL
måndag 17 / 8 2009
  Uppsala/Näs14130158-114739
  Markim Orkesta14112152-163635
  Bro1481531-34-325
  Roslagsbro1473438-241424
  Riala1456325-28-321
  Funbo1452720-31-1117
  Danmark1451826-30-416
  Rådmansö1451827-41-1416
  FC Arlanda1443730-38-815
  Rimbo1441930-43-1313
  Väddö1424820-37-1710
  Hallsta14221011-35-248

Seriesegrare div 5 Södra 2009 UNIK

Seriesegrare 2009 UNIK. Varför vänta faktumet är ju ganska klart redan nu. Det är nog länge sedan ett lag har varit så totalt dominanta i div 5 som årets kommande seriesegrare är.



Vi ger dom en match i dag eller rättare sagt för en stund så ger vi dom en match. Nu kanske ni tror att jag för mycket av det goda på Bom Bom fest. Men det är första gången jag torskar med 8-1 och det känns som vi gjorde en någorlunda match i ändå. ( eller det kanske är för mycket av det goda i alla fall)

UNIK rinner ganska tidigt i matchen iväg till en 2-0 ledningen efter två mål ifrån deras för dagen suveräna nr 8. Men vi får stopp tåget att det blir en svängig kampfylld match. Våran reducering kommer på straff efter Kalle får en flyg tur i straffområdet. Micke straffskytt och bollen sitter säkert.

Micke har även han ett jätteläge iförsta halvlek men målvakten gör en jätteräddning och styr upp bollen i ribban undersida.



Andra halvlek och fick fortsätter att sätta tryck på hemma laget Mange är på väg att bli målskytt två gånger om.  Där han först har ett friläge med målvakten som återigen gör en svettig räddning. Ett tag senare har han även i ribban efter ett skott utifrån.

Men hemmalaget sätter slutligen 3-1 och när sedan 4-1 kommer på ett mycket konstigt domaragerande så går luften ur oss och  det rinner iväg till hela 8-1.

Återigen är tillgång av folk katastrofal. Det är dags att alla rannsakar sig själv vad man kan göra annorlunda för att gör situationen bättre. Att ha mer folk borta än vad vi har att spela med är inte okej. 

Nu väntar ny utmaningar ifrom av 3 super heta derbyn. Riala, Roslagsbro samt Rimbo tändvätska om något.




Slutligen så slog nr 11 Karl Gäfvert ett slag för nykterheten när han i full fart backade över Dan Bergs kassa med öl och vin. Kalle´s kommentar det var Crille´s fel.


Vem är störst hjälte, Ronnie eller Zlatan??


 

Googlar man på hjälte så hittar man följande: " Hjälte är i allmän betydelse en beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära.."


Vi har alla haft den blöta drömmen om att Entra den stora scenen med fanatiska fans som skanderar ditt namn ihop med vajande flaggor i klubben färger, men helt plötsligt så vaknar man upp ur drömmen och går ut i tvättstugan för att leta fram sina gamla gruskor för det är träning uppe vid grusplanen vid gamla luftvärnsanläggningen LV3.  Zlatan är en person inom fotbollen som nyss fått denna dröm uppfylld. Han gjorde entré på Camp Nou inför ca 70 000 fanatiska fans och hade ett ansiktsuttryck som ett barn när den smakar glass för första gången.


 I denna lilla krönika kommer jag att använda mig av Ronnie Alfredsson som ett signum för alla krigare som harvar i division fem och alla andra "icke lönsamma divisioner". Ronnie är dock negativismens gudfader men det är en helt annan historia, idag handlar det om krigaren Ronnie!


När Zlatan mottar jublet har Ronnie vaknat upp ur sin dröm och satt på sig sin slitna gamla vattenfallsmössa och är på väg i sin lila sport audi till Lv3 och grusträning med en förhoppning om att planen är spelbar. Om planens målområde är utan vattenpölar eller isfläckar så får även Ronnie detta glada ansiktsuttryck som Zlatan hade på Nou camp.


Men vad har Ronnie som Zlatan inte har förutom avsaknad av likvida medel?


Skillnaden är gigantisk stor om man tittar på de materialistiska delarna i berättelsen, Zlatan har en Ferrari, Ronnie har en Audi, Zlatan har en månadslön som Ronnie aldrig oavsett övertid och jour kommer att komma upp i under sin livstid. Men Ronnie har en enorm glädje varje gång han åker till träningen, en förhoppning om att ha kul med likasinnade, en resa som görs utan tvång till skillnad från Zlatans kontrakt om förväntningar och oro om utebliven succé.


 Men det finns andra aspekter som bör hyllas och granskas, så häng med!


Den stora och viktiga skillnaden är ändå uppoffringen killar och tjejer gör på den nivån som ligger under elitnivå. Att tre dagar i veckan skynda sig från jobbet (det som gör att man kan köpa fotbollsskorna) för att hinna slänga i sig en banan eller en sketen macka ihop med familjen för att sedan åka ut till ett illaluktande omklädningsrum för att försöka sparka in en boll mellan två stolpar (svårt bara det)! Att varje helg koppla på hundvalpscharmen för att få ett accept för att få spela match istället för att åka till farmor som fyller 80 år eller att strunta i att fira bröllopsdagen, men förstår hon/han inte det är ju faktiskt träning ikväll !!  
 

Mina damer och herrar detta är de sanna hjältarna, de som offrar allt och lite till för att få sparka på en sliten tygboll!  Viktiga citament för dessa "krigare" är ha kul, umgås med vänner och få lite motion vilket också gör det lättare att få acceptans när man glömmer matchtröjan i omklädningsrummet eller har synts på bilderna från Mobergs, men jag vill dock inte för den meningen förringa prestationens betydelse - alla vill ju vinna matchen och hurra i omklädningsrummet!!


 Dåtidens hjälte                    Nutidens hjältar


Såg en glimrande barnfilm igår, den hette Horton - elefanten. Filmen hade ett ganska tydligt budskap om att alla personer är lika viktiga oavsett vilken form man är stöpt i. Horton hittar liv på ett dammkorn och han skall försöka rädda detta korn från alla faror som finns på vår planet. Under denna räddningsaktion så möter han på den elaka kängurun som uttalar följande


 

Syns man inte, hörs man inte, känner man inget så finns man inte!


Exakt så är fotbollen i division fem, man måste synas och höras och i högsta grad kännas annars så existerar man inte!

Och precis som i filmen Horton så betyder alla i laget lika mycket, från Raffe målvaktstränaren till den bänkade vattenbäraren, alla gör skillnaden mellan vinst och förlust. 


"
Hjälte är i allmän betydelse en beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära..


Vem är den största hjälten då? Zlatan som får skorna påsatta i sängen av en söt liten hushållerska eller Ronnie som via en högljudd väckarklocka (en gammal sådan också) får vetskapen om att det är dags att jobba och sedan stressa efter jobbet för att träna 120 min med grabbarna utan för delen någon energi i magen.  Båda utför stordåd, Zlatan snart på camp nou och Ronnie på Rådmansö Schakt Arena och de vinner båda stor heder och ära...

Men jag vill hävda att Ronnie är den person som gör mest avkall, han avsätter kanske inte mer tid till fotbollen än Zlatan gör men han offrar mer tid än Zlatan gör! Dygnet har 24 timmar för alla, av dessa så jobbar man 8 timmar, sover 8 tim och har 8 tim fritid. Fritiden är där allt skall få plats, familj, vänner, egen tiden och fotbollen det kan bli kämpigt även för den mest kompletta människan!


Zlatan har gjort denna resa  och till skillnad från många andra blivit upptäckta, han var inte en av de outvecklade talanger som finns runt om i Roslagen. Anledningen till att han lyckades förutom talang, vilja och stöd är en också det en helt annan krönika.

Se till att hylla era lagkamrater och er själva - ni är ovärderliga för klubbarna precis som Zlatan, om inte mer!  Glöm inte att även ge er sambo en blomma ibland för all tid som du får för att göra det du tycker bäst om i världen - spela boll och umgås med grabbarna!


Danmark-RSK 5-3 (1-3)

Om laget spelade långt under sin egen kapacitet i lördags så gjorde den lilla tappra skaran som äntrade plan i Danmark det motsatta idag.



Vi är värda så mycket mer idag och då tänkar jag inte på det spelmässig främst. Snarare att se vad laget faktiskt kan åstakomma när flertalet tongivande spelare är frånvarande.  Men tyvärr han verkligheten ikapp oss idag. Orken tar slutligen slut och det var oundvikligt i tanke på dom förutsättningar vi ställdes inför. Redan i lördags försvann Folkesson och Ländin med skador. På förmiddagen idag försvann ytterligare 4 spelare Tomas Jansson slogs med en Cirkelsåg och fick spendera sin dag på aktuken, Labbe´s ljumske packade ihop, Jocke Larsson förkylning och Bergstrand akut magsjuk.


Fan man skulle vilja säga killar nu får ni fan lägga av och dyka upp. Ett ganska vanligt problem på den här nivå. Men så är inte fallet långt ifrån viljan finns men oturen grinar oss i ansiktet.  Det som kan och måste bli bättre dock inför nästa år är försäsongs närvaron så att alla får chansen att träna skadeförebyggande.  Men samtidigt så här mycket skador fan det är inte kul längre.



Ser man till matchen sen då.  Återigen så vill jag fram häva att det är många som gör kanon insatser idag men som sagt när det ända som finns på bänken är Crille och Ronnie då blir det inte enkelt.  Wille försvinner även han tidigt i matchen efter en onödig tackling vid ett inkasst. Resultatet vart en lårkaka och slutspelat för idag.  In kommer Jocke med förkylning i kroppen tanken var att han skulle kolla på matchen ifrån sidan.

Men vi tar ledningen efter vi får en straff efter Kalle tas ner i straffområdet. Kalle förvaltar densamma själv och sätter 0-1. Dagens andra kommer även den ifrån Kalle efter han tar en löpduell i boxen och rullar retfullt enkelt in bolllen via målvakten. Danmark kvitterar sedan. Innan dom hjälper oss på traven med kanske dagens snyggast mål. Danmark backen tar ner bollen på bröstet i boxen och slår sedan till på volley bollen skruvar sig sedan mycket vackert in i mål. 


1-3 i halvtid


Men det kommer inte att hålla Danmark har i andra halvlek så mycket mer ork och folk än oss. Vilket gör att dom kan vända matchen till 4-3. I detta läge kommer Jocke Larsson återigen in och har blandat annat i boll i stolpens insida Ronnie huger på returen men målvakten gör en jätteräddning. Castro har även han två praktchanser men bollen hittar inte in. Istället sätter Danmark punkt i matchen med sitt femte mål fördagen.

Tungt det handlar inte om vilka som är borta idag. Men 12 man är alldeles för få killar det är så enkelt. Det sätter sig huvudet när man inne på plan. Och vet man om att man inte  inte har något säkerhets nät om orken tryter.  Då blir tufft när motgångarna kommer rullande. 

Vi gör allt vad vi kan ifrån dom förusättningar vi hade och gör en verklig bra match. Vi vet som finns och kan vi bara få chansen att prester på den nivån så ska inte lag som Bro och Danmark ha en gnuta av en chansen. 



Slutligen tung resa till den alltid lika trevliga Daneliden IP som man alltid känner sig lika välkommen till.

Inför Danmark-RSK



Tung förlust i lördagens återstart.

Vi spelade långt under våran egen kapacitet om det handlar om ringrostighet eller något annat det får ligga till historien.

Ny match ny förutsättningar ruljansen är som vanligt frekvent i truppen. Ut Ländin och Folkesson. In Kalle, Teddy Wallmo och Mackan.


Danmark vann i omgång 2 imot oss med 1-2. En match där Danmark hade väldigt lite och vi var grymt ineffektiva. Danmark är ett lag om RSK historiskt sätt alltid har haft vissa problem med. Men så som vi skrev i början av införande det tillhör historien nu.


Kan vi bara komma upp till vår fullkapacitet så som vi visade i slutet av vårsäsongen och träningsmatch i uppstarten så ska samtliga lag ha mycket svårt med oss.


AKTUELL TABELL

måndag 10 / 8 2009

  Uppsala/Näs

12

11

0

1

42

-

9

33

33

  Markim Orkesta

12

9

2

1

45

-

15

30

29

  Bro

12

7

1

4

25

-

30

-5

22

  Riala

12

5

6

1

22

-

20

2

21

  Roslagsbro

12

5

3

4

32

-

23

9

18

  Rådmansö

12

5

1

6

23

-

28

-5

16

  Funbo

12

4

2

6

17

-

22

-5

14

  FC Arlanda

12

3

3

6

23

-

32

-9

12

  Danmark

12

3

1

8

18

-

25

-7

10

  Rimbo

12

3

1

8

24

-

35

-11

10

  Väddö

12

2

4

6

18

-

30

-12

10

  Hallsta

12

2

2

8

10

-

30

-20

8


RESULTAT

Fotboll : Division 5 : Uppland södra : Herrar

 

Datum

Tid

Hemmalag

 

Bortalag

Resultat

Omg. 12

Info

09-08-07

19:00

 

Roslagsbro

-

Hallsta

5

-

Info

09-08-08

14:00

 

Markim Orkesta

-

Funbo

3

-

Info

09-08-08

14:00

 

Riala

-

FC Arlanda

1

-

Info

09-08-08

14:00

 

Rådmansö

-

Bro

1

-

Info

09-08-08

16:00

 

Uppsala/Näs

-

Danmark

3

-

Info

09-08-08

16:00

 

Rimbo

-

Väddö

5

-


RSK-Bro 1-2 (0-1)

Det vart lite väl het om öronen idagens seriepremiär på Schakt Arenan. Och det kändes fan inte okej på något sätt. Vissa förluster kan man ta men idag kändes det långa ifrån okej. Idag tycker jag vi spelar långt under våran egen kapacitet. Man ska inte ta ifrån Bro något dom gjorde det bra och hade många klara fina chanser.




Första halvlek och det är Bro som inleder matchen klart bäst i den nästan 30 gradiga hettan.  Vi tar inte löpningarna vilket gör att Bro får rinna igenom flertalet gånger. Dock så är dom ineffektiva samt att Ronnie gör det bra så 0-0 läget håller i sig.

Dom första 10 minuterna är Bro`s utan diskussion medans vi bränner mycket energi på att jaga boll.

Vi tar oss tillbaka och börjar nu sätta tryck på Bro. Men då många av våra anfall inledes med långa svepande bollar upp ifrån försvarslinjen så hinner inte innermittfältet upp för att fylla på i anfallssekvenser.  Och effekten blir att anfall delen blir alldeles för ensamma.

Men vi får chansen att ta ledningen. Med ca kvarten kvar av första så tilldöms vi en straff efter en Bro spelare tar bollen med handen.  Men straff är inte hård nog och målvakten kan rädda bollen.

Istället är det Bro som tar ledningen på övertid. Efter inkast får dom nog slå minst 10 passningar utan att få någon press på sig innan man kan via klapp klapp kan sätta den första för dagen.

Andra halvlek

Bro har fram tills nu levt på sin egen kapacitet men då dom endast hade en avbytare som ganska snabbt vart inga avbytare.  Orken började nu ta slut på bortalaget och vi kan nu skapa mer och mer men vi har inte marginalerna på våran sida.  Labbe Tomas & Bergstrand har ett par klar farliga lägen men bollen hittar inte in. Och som alltid när man har trycket och ett mål hänger i luften så ringer det åt andra hållet. På en hörna så är Bro effektiva och sätter sin andra för dagen.




Vi  nöter på men effektivitet är lång ifrån önskvärd idag.  Men det trillar slutligen in en bollen och den kommer ifrån Tomas sko på passningen ifrån Peter.

Tomas löper i djupet och tar hjälp av ribban när han sätter kvitteringen. Vi kommer inte närmare än så här idag.  Och så som vi skrev ibörjan det kändes det för jävligt idag. Spelet finns och redan nu på tisdag får vi chansen att ta revansch på oss själv då vi beger oss till Danmark.


Inför RSK-Bro



Vilan är över!!!!

Det är dags att kliva in i seriespelet igen.

Bro kommer på besök Bro som just nu återfinns precis framför oss i tabellen. Och vid eventuell vinst så går vi faktiskt förbi dom.


Bro som har visat denna säsong att dom återigen är ett lag som man ska ta på allvar. Dom vann seriepremiären borta emot oss. Men mycket har hänt sen den 26 april.

Bro har spelat två träningsmatcher utifrån vad som kan utläsas ifrån deras hemsida  En oavgjord och en vinst läser facit.


Truppläget hos oss är klart ljusare än vad det var på slutkanten av vårsäsongen. Tillbaka är nu till exempel Labbe efter att hans brutna tå nu har läkt ihop. Men frånvarande inför lördagens match är Micke Wall som åkte på ytterligare två matchers avstängning efter domarskandal matchen i Rasbo.Likså så Kalle Gäfvert av sitter en avstängning på lördag men han spelar på tisdag igen. Dan berg är bortresta och Teddy Wallmo är inte spelklar förrän på måndag. Tyvärr är även Marcus borta i feber.


Det är ett tufft matchschema som väntar oss framöver och det brukar vara den här delen av säsongen som brukar var brytpunkten i serien.


Syns på lördag.


RSK-BRO

Lördag 14:00 Rådmansö Schakt Arena. 

Träningsmatch RSK-Edsbro (4-0) 6-0

Upptakts match inför helgens kommande återstart i serien. För motståndet fick forna seriekollegorna Edsbro stå för.

Matchen rullar igång och ganska omgående skapar vi tryck nere vid Edsbro mål. Men inget mål inledningsvis. Edsbro har en sekvens som varar under dom första 15 minuterna där man skapar ett par  klara målchanser.  Det märks att det finns en tanke i Edsbro spel men tyvärr så skiner avsaknaden av tyngd och närkampsspel allt för mycket igenom.  Dock så kan Edsbro ha något på gång för framtiden med så många unga förmågor som redan nu utbildas väl i Edsbro.


Dagens första kommer ifrån Micke Wall fot ett snyggt inspel som Micke dundrar på ett tillslag. Vi får faktiskt totalt 3 stycken tvåmåls skyttar innan dagen är slut. Micke sätter som sagt den första hans andra kommer på straff. Kalle sätter sitt första efter han snyggt och prydligt drar sin back och vinklar in den i bortre hans andra kommer efter han blir framspelad av Tomas. Tomas slutligen då blir MR man på rätt plats efter han två gånger om blir assisterad av Ländin.


Matchen överlag får ses som ett bra genrep moralen och tändningen var maximal underbart att se.  Självfallet var det lite ringrostigt men det finns där det finns många positiva delar så som Jocke Larsson andra halvlek och Dan Bergs första halva till exempel.




Hela laget tar jobbet och fick det att se ut som en dag på jobbet. Nu vart det lite väl brant för Edsbro som man kanske ska tillägga är topplag i sexan.  Nu är det ett sista pass imorgon inför sen den kommande återstarten i helgen.

Att tillägga extra kul att se våra nyförvärv göra sin första match i RSK tröjan Teddy Wallmo visar tendenser som ska bli mycket spännande att följa och Castro som äntligen fick komma tillbaka efter fotskadan som har hållit honom borta sen försäsongen. Två mycket bra inhopp ifrån dom båda.


Träningsmatcher

Endast ett fåtal dagar kvar till att serien återigen drar igång. Och på sedvanligt vis så förbereder sig lagen genom att spela träningsmatcher i olika former.




UNIK har bland annat spelat tuneringen Kung Ottars minne som dom självfallet gick mycket enkelt igenom och vann.

UNIK har även förstärkt och tappat folk i truppen men som vi har sett under den rådande säsongen så verkar bredden vara enorm i truppen. Frågan är nu bara om kylan finns för att ta hem seriesegern det känns som deras största motståndare blir dom själv på höstsäsongen.

Ett annat lag som inte är lika inblandade i serie toppen är Funbo. Funbo som har presterat långt över förra årets resultat mycket till hjälp av deras notoriska målskytt Marcus Kangas.

Skyttekung i laget och två i skytteligan i serien 12 mål hittils av Funbo totalt 17 gjorda mål. Nu kan det komma att bli lite tuffare för Funbo då IK Frej har fått upp ögonen för Marcus och han har valt att ta steget över.




Bro-Kungsängen: 4-4

Bro-Viksjö: 2-1

Funbo-Södra Uppsala: 1-5

Hallsta-Morgongåva: 1-0

Vallentuna-Markim: 2-0

Täby-Markim: 1-1

Markim-Roslagskulla: 3-1

Riala-Rydbo: 1-3

Söderbykarl-Riala: 2-4

UNIK-Tärnsjö (Upplandscupen): 3-2

Väddö-LEIF: 0-2


Djurgårdens A-trupp kommer på besök

  

 

Nu på torsdag kommer Djurgårdens a-trupp  komma sedvanligt upp till Rådmansö Schakt Arena för att träna under en hel dag.
A-laget kommer upp för att besök DIF just nu rådande kollo som håller till på Rådmansö Schakt Arena.
Så vill ni se DIF träna ta er ner till Arena dom kommer att träna två pass med första vid 11 tiden och andra runt 15 tiden.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus