Träningsmatch

Förra årets seriekollegor kommer åter på besök. Denna gång i tränings match form då vi värmer upp inför den kommande seriestarten nästa vecka emot Uppsala Kurd. En saknas i truppen inför för morgondagens match. Dock kommer vi att få se en del nya ansikten i truppen då vi tar emot gästerna klockan 14:00 på Rådmansö Schakt Arena


Nyförvärv

Vi förstärker ytterligare inför återstarten emot Uppsala Kurd. Engin Kaya som kommer närmast ifrån BKV har även förfultet i Djurgården Edsbro och som sagt BKV. 

I Engin får nu laget en spelare som har hög spelförståelse god teknik men framför allt ett mycket bra tillslag. Dessa kvaliteter förde som sagt var Engin till Djurgården i ungdoms dagar innan han kom tillbaka till BKV. Engin är spelklar redan i nästa vecka och kommer att kunna vara aktuell för spel emot Uppsala Kurd.

Lagledningen samt laget välkomnar Engin till Rådmansö.


Tröja Nr 60


I år så firar Rådmansö Sport Klubb 60år. För att uppmärksamma detta på ett lite annorlunda sätt  så finns där för en tröja nr 60 med i lagdressen. Tröjan delas inför varje match ut till en spelare som lagledningen annser har gjort något extra ordinärt. Det kan vara allt ifrån träningsnärvaro, inställning, en bra match eller dylikt.
När en spelare får tröja nr 60 erhåller man även en plaket som man hänger på sin plats. Detta kommer sedan att vi årets slut att summeras och utse en MR 60.

Och så här i halvtid ser det ut på följande sätt.

Omgång 1 Magnus Berg

Omgång 2 Mikael Wall

Omgång 3 Tomas Johansson

Omgång 4 Rickard Persson

Omgång 5 Dan Sundberg

Omgång 6 Renato Cruz samt Mikael Wall

Omgång 7 Magnus Berg

Omgång 8 Ahmad Yousef

Omgång 9 Nicklas Ohlsson

Omgång 10 Dan Sundberg

Omgång 11 Erik Lindqvist

 

Extra Plaket Christer Jansson


Bloggen rekomenderar

Wille Crazy Legs Modin har givit sig in i klubb svängen. Förutom hans klädesbutik Inse i Norrtälje kan han även nu tillskriva sig titelen klubbproducent.

Hemvändar festen på havspiren har blivit sommaren fest och köerna ringlar runt huset.
Om ni inte har varit där ännu så rekomenderar bloggen varmt ett besök.

Wille som har tagit ett sabbast år ifrån fotbollen deklarerar att han redan nästa år vill vara tillbaka på plan. 




Petta startar en blogg


Petta som köpte en tomt tidigare i sommar håller nu på att förbereda allt som ska förberedas inför deras kommande husbygge. Detta kan ni följa på Pettas och Sofies nystartade husblogg.

http://anderssondolph.blogg.se/


Abstinensen över!

Äntligen kommer vi gång ingen. Detta år har vi valt att börjar mycket senare än vanligt. Men det finns tiden inför den enormt spännande återstarten emot Uppsala Kurd den 8 augusti.


Ser man till serien så kommer det bli en mycket intressant höst på många sätt. Roslagsbro sitter just nu i förar sättet med en 10 poängs ledningen med en omgång mer spelad än oss och Kurderna.  Många har sagt att tar dom det inte år så tar dom det aldrig. Men dom rödas vår har i alla fall lagt en god grund för detta. Vi själva har som sagt Kurderna närmast framför oss just nu båda lagen har 11 matcher spelade och Kurderna har just nu en två poäng marginal till oss.

 

Efter oss sedan blir det mycket intressant Norrskedika samt Funbo båda med en match mer spelade ligger just nu på samma poäng som oss. Efter dom Riala endast en poäng efter och så här fortsätter det hela vägen ner till plats 9.  Våren har visat att det inte finns några lätta matcher. Samtliga lag kan slå varandra och man kommer få kriga hårt för varje poäng.


Vi själva kommer nu tillbaka stärkta efter en lång semester med förra helgens Sommarcup färskt i minnet.   Nu väntar 3 pass innan vi träningsmatchar emot Hallsta hemma den 31 augusti klockan 14:00.


TILLBAKA


Sommar Cupen 2010



Så vart det då äntligen dags för RSK Herr lag inofficela kickoff. Och sommarcupen 2010 går till historien som en av dom bästa cuperna någonsin.

För er oinsatta och olyckliga själar som idag spelar i andra lag och inte har möjligheten att deltaga i denna cup så följer här en kortare genom gång.
Fyra lag möter varandra alla möter alla 2 gånger 5 minuter matcher. Domaren är allt annat än omutbar och allmäna fotbolls regerl ogillas skarpt.
Det lag som släpper in ett mål måsta skicka ut en kille som dödar en öl vid sidan innan han får komma in igen.

Lagen i Sommarcupen 2010

Brunkarna
 


Dom som försöker



Talangerna



QP Crille


Då publiktrycket förra året vart för stort så valde man detta år att flytta cupen till den mer publik säkra Björkövallen.
Kampen vart hård ojämn och långt ifrån skönspel. Lag talangarna hävdade att dom vann cupen slutligen medans Ronnie högljut menade något annat.

Tuneringen avslutades med grillning innan alla begav sig till Gräddö där Passbåt väntade till Fejan. Väl på Fjena mötes lagen upp med champange i Fejans viphörna.

Generalen för Sommarcupen gör det igen Renato bjuder hela laget på en underbar dag och kväll. Även Tomas hade ett finger med i spelet gällande kvällsaktivterna. Sjukt kul oförglömlig kväll stort tack Renato & Tomas!!




17 Juli klockan 13:30 Björkövallen


Halvtid, semester & uppehåll.

Då var sommarvilan här och RSK-bloggen tar tillsammans med spelarna och övriga lag i 5:an några välförtjänta veckor ledigt.
Avslutningen på våren blev väl inte riktigt vad vi själv hade tänkt oss.. Och nu, lagom till uppehållet, dock en lite haltande tabell är det återigen löjligt jämnt i tabellen! Inte många poäng skiljer mellan toppen och botten.

Roslagsbro har gjort ett ryck, tippade i toppen av i princip samtliga inblandade och de lever hittills upp till förväntningarna. Några smått oväntade poängtapp kanske, men samtdigt ett ruskigt starkt grundspel att falla tillbaka på.
För att spekulera fritt så tror jag att skillnaden mellan 1:an Roslagsbro och 2:an Uppsala Kurd ligger just där i.

De matcher som Roslagsbros kreativa och individuellt skickliga spelare kört lite mer fast har laget bakom slutit upp  och med stark lagmoral räddat viktiga poäng i jämna matcher. Där är känslan att Uppsala Kurd har många otroligt individuellt skickliga spelare, men då de har kört fast... Ja, då har poängen uteblivit, det starka kollektivet har inte varit närvarande.

I övrigt är det svårt att läsa övriga lag, det är jämnt så det förslår, mycket kryss och lag som tar poäng av varandra.

Storvreta har vaknat till liv efter en milt uttryckt tung start på våren. Man går till uppehåll på 9 poäng, endast 1 poäng efter Väddö respektive Danmark.
Varken Väddö eller Danmark är dock något lag att "räkna bort", gör man det tar man gruvligt fel...

Hösten kommer att inledas i ett som alltid intensivt tempo vad gäller matchandet, där finns många poäng att hämta och om det vill sig illa, många poäng att tappa..

Men innan vi kommer så långt återstår det några veckor. Veckor av vila, ledigheter, sol & bad.

Bloggen tar härmed lite ledigt, en kall öl och ett grillspett och vill i samma veva önska spelare, ledare, domare och övriga aktörer och läsare ett skönt uppehåll! På återseende!

Funbo-RSK 2-1 (0-1)

0-1 självmål

 

Nicklas Olsson, Kalle Gäfvert

Erik Lindqvist



Avslutning på vårsäsongen vart inte riktigt så som vi hade tänkt oss. Onsdagens match togs oss till den alltid svårspelade borta matchen på Vargspåret emot Funbo vargarna.  Och vi blir ytterligare ett offer till Funbo´s  starka hemma spel.


Matchen börjar och det är Funbo som tar tag i spelet från början den korta planen gynnar deras spel med långa bollar upp på löpanden forwards. Det blir en kraftkamp i mellan vårat innermittfält och backlinje emot deras resliga forward. Men Funbo har svårt att hitta igenom och skapa några riktigt farliga målchanser.

Vi försöker skapa i omställningsspelet men även vi är inte riktigt farliga framåt inledningsvis. Istället får vi ledningen till skänks. Då Funbo på en hemåt pass rullar in bollen i eget mål.  Den första halvleken blir den en konstigt mittfältskamp där båda lagen har enormt mycket folk vilket gör det extremt grötigt och väldigt svår spelat. Vi hittar inte upp till våran standard medans Funbo spelare bra. Men vi går i alla fall till ledning i första halvlek.


Andra halvlek och vi flyttar om lite i positionerna och dom första 20 minuterna kommer att gå till oss. Vi får nu bra rörelse på bollen och laget vilket öppnar upp ytor framför allt på mitten. Och vi skapar nu lite mer vassa lägen och ett mål här hade givit oss en bättre arbetes ro inför resterande av matchen. Istället tappar vi Micke Wall som återigen gör en mycket bra match. Micke slår ihop i en närkamp och blir liggandes utanför plan resten av matchen.  Funbo flyttar nu fram och sätter tryck på oss och dom är mycket farliga på en del fasta situationer där bland annat Linkan räddar på mållinjen. Men dom kommer att få utdelning på en fast situation igen hittar dom sin resliga forward som nickar in kvitteringen. Vi har svårt att hitta in i positionerna och visar faktiskt tecken på trötthet. Och med ca 8 minuter kvar lyckas slutligen Funbo ta ledningen efter vi inte hinner upp på en hörna.  Vi trycker på i slutet av matchen och lyckas skaka fram ett par lägen som skulle kunnat blivit något. 


Vi förlorar idag en tung förlust på många sätt. Första matchen i år som vi inte gör något eget mål överhuvudtaget. Vi hade det svårt att tända till som det kändes. Funbo gör det bra och visar varför dom bemästrar sin hemmaplan på ett framstående sätt.  Vi får nu slicka såren i solen under ett par veckor då vi nu går på sommarledighet.  Viktigt att alla nu tar ansvar för sin träning under uppehållet då vi drar igång igen den 22 Juli med den första seriematchen den 8 augusti emot Uppsala Kurd borta.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus