Planeringen



November-December Rådmansö hallen
 

Inomhus
Personliga Samtal

Måndagar 20:00
Onsdagar 19:00
----------------------------------------------------
Januari Rådmansö Hallen
(Gottröra CUP 1-3 Januari)*
*=inte helt bestämt ännu


16 Januari


OBS TRÄNINGS START 11 Januari

Löpning utomhus
Inomhus
Personliga Samtal

Måndagar 19:00
Onsdagar 19:00

---------------------------------------------------------------------------
Februari
Vikinga Cupen 6-7 Feb

Utomhus Konstgräs Norrtälje
Tisdagar 20-22
Torsdagar 20-22



 


9-1!

0-0, 0-1, 5-0, 4-0. Våra matcher i Contiga Cupen 2009. Vi spelar 68 minuter inomhusfotboll, vi släpper in 1 mål och gör 9 framåt. 7 Poäng. Ändå går vi inte vidare från gruppspelet, vi gör målen och släpper in målet i "fel" matcher...


Vi tar det från början. Första matchen i Contiga Cupen 2009... För motståndet står BKV. Som vanligt. Och som vanligt ligger BKV:s matchschema så att de är det enda laget som får vila 2 matcher mellan varje match.. Och precis som vanligt slår de inte oss. Matchen slutar 0-0, mycket tack vare Rento i målet. BKV har mycket boll, vi ligger hyfsat rätt i positionerna, de har svårt att skapa några egentliga chanser och det har vi med. Bästa chanserna för RSK, Jeangens halv volley över och Rikards boll i burgaveln.. BKV har två feta chanser, den ena en sidleds passningen genom "straffområdet" som Rento gör en fruktansvärt bra räddning på och den andra ett fritt läge i boxen med bara sekunder kvar.. Rento nöp den också!

Andra matchen mot Rö IK. Omvända roller, vi har bollen, vi för spelet. Rö kontrar in 0-1 halvvägs in i matchen. Därefter skapar vi lägen och potentiella målchanser men p g a frustration, felbeslut och en liten portion otur vill inte bollen in. Att komma ihåg dock, det är inte ett felbeslut, en missad passning, en missad brytning, en felpassning eller en missad målchans som avgör utgången av en fotbollsmatch.. Vi vinner som ett lag och följdaktligen förlorar vi då och då som ett lag också.

Tredje matchen och här släpper vi loss. Edsbro blir en munsbit och anförda av Rikard är matchen tidigt avgjord. Propplösaren står Dan Sundberg för, elegant släpper han bollen förbi målvakten i steget på ett lika väl avvägt utkast av Rento. 2-0 Rikard. Martin undrade efteråt hur det var möjligt att göra mål inomhus med ett skott som studsar 3 gånger innan målvakten.. Inga problem enligt Rikard, bara den är placerad. 3-0, Wallmo driver upp bollen i mitten och tämligen oattackerad gör han raka motsatsen till Rikard. Blundar och skjuter... Resultatet? Målvakten duckade..
4-0 Rikard är inblandad i allra högsta grad när han gör ett par Edsbro spelare och avancerar på kanten.. Timingen är perfekt när bollen skär genom Edsbros straffområde och där dyker Jeangen upp. Mål! Spiken i kistan och ni kanske kan gissa vem? Just det, Rikard vinner bollen nere vid kortlinjen och den här gången väljer han den enkla vägen, en bredsida mellan stolpen och målvakten..

Vi avslutar mot Grisslehamn och det dröjer en liten stund innan första målet kommer men när det kommer är det desto finare. Kvällens hetaste RSK spelare Rikard tar känsligt ner en lång boll och i touchen efter lyfter han den över en utrusande målvakt med otäck precision. Sundberg, som inte ville vara sämre bestämde sig för att i anfallet efter göra ett prydligt litet nummer han också.. På utkast från Rento (Känns som jag skrivit det tidigare?) tar Danne med sig bollen i steget och vinklar utan problem in bollen utan räckhåll för målvakten. Avslappnat spelar vi nu ut och 3-0 är en pärla, Jeangen slår en diagonal boll genom Grisslehamns straffområde till en helt friställd Alex som petar in sitt första mål i RSK tröjan men med all sannolikhet inte det sista. Alex har de två senaste träningarna vunnit den interna skytteligan och även här visar han näsa för målet, rätt plats vid rätt tillfälle. Avslutningsvis gör vi 4-0 och det är inte så tokigt det heller åtminstone inte förspelet. Mårten slår en precis boll upp i banan som Kalle på en touch skarvar till Sundberg som in i sin tur på nytt spelar in bollen på en touch till Kalle. Där studsar bollen ett par gånger på målvakten och på Kalle innan den med knapp styrfart tar sig över mållinjen. Alla mål kan ju inte vara Zlatan eller Rikard kopior..


Avslutningsvis, vi gör mest mål i gruppen, vi släpper endast in ett mål på över en timmas spel och stundtals spelar vi riktigt bra. En klok och jordnära man jag känner brukar säga "We were the better team, but they scored more goals." Idag är det bara halva sanningen, för vi var både bättre OCH gjorde mest mål.. Men det tog oss inte vidare till Lördagens slutspel. Vi borde ha gått vidare, det visade vi om inte annat så i de två avslutande matcherna..

Contiga Cup

Närmare 18 man på träningen igår och full fart inför Contiga Cup på fredag. Träningen förlängdes med en halv timme för att hinna med alla matcher. Röda laget som började bäst hade ett rejält grepp om det gula laget. Kalle fräsde något mellan tänderna om Coventry.
Men gula laget hittade tillbaka och vann dom sista två matcherna vilket gjorde att det hela avgjordes på målskillnad.
Röda laget vinner slutligen med ett plus mål.
För andra träningen i rad så avgår Alex som skyttekung . Alex som även följer med och prova sin vingar i Cupen i helgen.


Därefter togs laget till Contiga Cup och följande spelare deltar.

Målvakter:
Renato
Christer

Jean
Skyving
Linkan
Teddy
Mårten
Turken
Sunshine
Alex
Kalle
Sundberg
Rickard


Glöm inte efter cupen på lördag. Bärs hemma hos Crille.


Nya Bloggen

RSK Bloggen byter nu design inför den kommande säsongen. RSK Bloggen som nu i Januari kan fira 1 år. Ett litet hobby projekt som har gått långt över förväntan.

Och nu när den nya designen är klar så kan vi även passa på att att berätta lite om vad som kommer att hända i bloggen framöver. Men innan dess ta er gärna tid och berätta vad ni tycker kom även gärna med förslag om vad ni vill ser mer av i bloggen inför nästa säsong.

Lagom till 1 år firandet kommer bloggen återigen ta mer fart vad det gäller uppdateringarna.
Vi kommer ta en närmare titt på våra kommande motståndare, uppdatering av försäsong resultat så gått som det går igenom hela serien. Rådmansö SK 60 år jubileum
Den inofficiela skytteligan kommer även att finnas på bloggen under säsongen. Vi kommer även att ta upp ämnen som berör. Men vi kommer även att stå för vårat motto benskydd frivilligt så räkna med ett par sågningar även i år.


Genom våran nya twitter så kommer ni även att kunna följa RSK live direkt på bloggen med start redan på fredag under Contiga Cup.

Men framför allt bloggen är till för oss som verkar och spelar inom div 5.






TK Beslutar

Utdrag ifrån Upplands Förbundets hemsida.

Upplands Fotbollförbunds Tävlingskommitté (TK) har på sitt möte den 16:e november behandlat inkomna

synpunkter och efteranmälningar gällande serierna, Herr A och Dam A.

TK har beslutat enligt nedan som är ett protokollsutdrag från mötet den 16:e november.

Serierna fastställs på Upplands Fotbollförbunds Repskap den 25:e november.

TK beslutar:

Att presenterat förslag gällande herr div 5 kvarstår.

Detta innebär just nu att serieförslaget gäller. Vilket gör att  Bro Markim och Arlanda blir kvar i den andra serien.
Så som vi har skrivit tidigare så känns det som en klart roligare serien en tidigare. Mer Upplands lag brukar innebära bättre planer högre intresse runt matcherna. Men även om nu kanske hård värvande Markim försvinner ifrån serien så är det långt ifrån en enkelt uppgift.
Det känns som en serie som kommer att kunna bli ett getingbo där alla lagen kommer ser ut att ligga på en jämn god nivå.

Bloggen kommer som vanligt vart efter presentera våra seriekollegor i tur och ordning.



Contiga Cup

Då har lottningen för Contiga Cup kommit för i år. Och som vanligt inleder vi på fredagen första matchen emot BKV. Börjar bli en tradition tror jag.

I gruppen återfinns följande lag.

BKV 1
RÖ IK
Edsbro IF
Grisslehamn SK

Vi spelar följande tider.
18:20 Rådmansö- BKV
19:00 RÖ IK- Rådmansö
20:00 Edsbro-Rådmansö
20:40 Rådmansö-Grisslehamn

Två lag går vidare ifrån gruppen. Där poolspel spela och vinnaren går direkt till final.



För er som har missat det så har nu även RSK Bloggen en Twitter vilket gör att ni självklart kommer att kunna följa RSK live här på bloggen under hela tuneringen.


Silly Season

Den är nu fullt igång konstigt är väl inte det. Och bloggen tänkte dela med sig lite med dom rykterna som rullar där ute i Roslagsfotbollen och serien överlag.

Serie förslaget har som bekant redan kommit. Några av våra forna seriekollegor är väl måttligt glada över årets tilldelning.
Men ser man geografiskt sätt så känns förslaget vettigt.

Om vi börjar med några klara förändringar.

Danmark har bytt tränar den alltid karismatiskt Neno har nu gått vidare och in har Jörgen Frånlund ifrån Gimo kommit.
Även Uppsala Kurd och slutligen Väddö har även dom gjort förändingar.

Uppsala Kurd har fått Claudio Leal och Stefan Lindqvist. Claudio kommer närmast ifrån Sirius a-lags tränarstab och ska vara en framstående fotbolls profil i Uppsala. Farmalaget till UNIK kan även tillägas har redan tränings matchat emot det lite mer välkända DalKurd som har gått som en komet genom landets norra serier dom senaste åren. Slutresultat 3-2 Dalkurd.

Väddö sen då har tappat sin tränare Åke Nyberg. Åke kommer ge sig kast med Roslagens bästa damlag Roslagsbro. Någon ny tränar finns inte delgiven på Väddös hemsida. Bloggen hälsar Åke lycka till med sitt nya uppdrag.


Nu till dom alltid lika mysiga rykterna. Roslagsbro med sitt nya konstgräs försökte locka spelar till att delta till i invigningsmatchen. Roslagsbro har gjort klart att dom kommer att satsa iår och kommer jaga spelare runt om i kommunen. 
Forna seriekollegor Rimbo är under hårt tryck gällande deras spelare där många klubbar nu är och rycker.
Riala är även dom i värvar tagen och där har tydligen en del fokus lagts på BKV junior verksamhet.
Vi själva har som sagt redan presenterat 3 nyförvärv.
Men överlag verkar dom flesta klubbarna vara något mer aktiva än vad man brukar vara tidigare.




Lite tips och Trix


Lite Planering framöver

För er som missade spelarmötet så ser planeringen framöver ut på följande sätt.

November- December tränar vi Måndag 20:00 och Onsdagar 19:00 i Rådmansö Hallen. I Januari går i ordinarie träningar igång igen. Med bland annat Raffes fond.

Vi har för avsikt att spela följande Cuper
Contiga Cup 27-28 November
Gottröra början Januari
Vikinga Cupen Februari.

RSK Knallen kommer som vanligt någonstans i Januari.


Serieförslaget inför säsong 2010.

Serieförslaget för säsong 2010 har nu kommit. Och vid första anblicken så vart det mer förändringar än vad vi hade kanske trott.

Alunda
Danmark
Funbo
Harg-Östhammar
Karlholms Goif
Norrskedika
Riala GoIF
Roslagsbro
Rådmansö
Storvreta
Uppsala Kurd
Väddö



Nya i förslaget är då alltså
Alunda förra året i div 5 Norra drog ihop 42 poäng slutade 3.a
Harg-Östhammar seriesegrare div 6 östra 45 11 poäng marginal till tvåan Gimo IF U
Karlholms GoIF förra året i div 5 Norra drog ihop 30 poäng slutade 7.a ,
Norrskedika förra året i div 5 Norra drog ihop 28 poäng slutade 9.a,
Storvreta trillade ur div 4 efter 22 raka förluster
Uppsala Kurd UNIK farmarlag seriesegrare div 6  Södra 44 poäng 10 poängs marginal till tvåan Rasbo

Summeringsvis en roliga serie skulle jag vilja säga roliga lag med mycket intresse runt lagen. Många av lagen har vi möte förrut och det skulle vara kul att återse dom återigen.

Serien spikas vid Upplands repskap möte den 25/11

Länk till serieförslaget.

http://www2.svenskfotboll.se/uppland/files/%7B9A3A8699-9490-4D69-8340-83946204DF33%7D.pdf

 


Spelarmöte

Nu på måndag innan träning så är det ett spelarmöte. Viktigt att så många som möjligt.

Syns då

Måndag 19:00

Inomhus drar igång igen

Då var vilan över dags att drar igång inomhus säsongen.

Vi kommer att träna måndag klockan 20:00 och onsdag klockan 19:00. För den snabb tänkte så innebär det att vi tränar som tidigare.

Planerna inför den kommande säsongen kommer inom kort. Men det som är närmast på schemat är Contiga Cupen den sista helgen i November.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus