Riala förstärker




Det har ryktats om det i veckan men nu är det alltså officelt. Riala förstärker laget med Anton Holmberg tidigare heltidsproffs. Exakt hur stor Holmbergs  medverkan kommer att vara årets serie är oklar. Men framför allt är det roligt med en ytterligare klass spelare i serien.
Följande finns att läsa om Holmberg på Wikipedia. 

Anton Holmberg, född 5 november 1981, är en svensk forward i fotboll. Moderklubb är Mariehems SK. Det första riktigt stora laget för Anton var när han kom till Umeå FC, sedan år 2003 så såldes Anton Holmberg till Kalmar FF. Efter två jobbiga säsonger i Kalmar FF skrev han på för Västerås SK. Han kom till GAIS inför säsongen 2007 som bosmanövergång från Västerås SK. Timmarna innan transferfönstret stängde i augusti 2007 köpte Örgryte IS honom.

Efter att Örgryte IS tagit steget upp i allsvenskan hösten 2008 gick ÖIS ut med ett meddelande om att Anton Holmberg lämnar klubben. Han har nu valt att satsa på en civil karriär men spelar fortfarande fotboll i Stenungsunds IF i division 4. Han har även bestämt sig för att inte fortsätta som anfallare, utan att spela mittback istället. Han säger att han aldrig riktigt lyckats som forward, utan ofta drabbats av skador p g a de snabba explosiva löpningarna en forward måste ta för att lyckas.

Holmberg skall vara spelklar redan till morgondagens match emot Alunda hemma.


Omgång 2


Omgång två startar redan på fredagen denna valborgshelg. Uppsala lagen har valt att placera sin matcher på fredagen.
Där en av dom absolut största publik matchen spelas på Norrskedika IP. Förra året var publik siffran i närheten av 400 personer frågan är hur många som finns plats ikväll.
Rasbo som trillade dit emot VP förra helgen har hemmapremiär emot en av årets toppfavoriter Vesta. Markim som just nu håller på att jaga hem spelare samt gör klart med låneavtal med Vallentuna får leva på sin egen trupp även denna helg då man beger sig till Uppsala för att ta sig an Gamlis.

Riala bryr sig inte om Valborgsfiranden och möter Alunda på söndagen hemma på Lundbyvallen. Edsbro liksom vi väntar tills på tisdag.
Edsbro som får Funbo på besök.

Många intressanta matcher
Men hur tror du omgång 2 slutar släng in en kommentar med dina resultat.


Reservlagspremiär

 
Så har även vårat reservlag haft premiär. Och men det markerar även återstarten av något nytt i Rådmansö SK.  Återigen kan Rådmansö med god marginal ställa upp med ett reservlag något som inte har varit möjligt på många år.
Och det var en rafflande premiär självaste Riala stode för motståndet. Och det vart en jämn välspelade match där slutligen vinst skrevs till 2-4 till Riala.
Premiär målskytt Jocke Sundshine Bergstrand. En rökare utanför boxen upp i nättaket.

Det finns mycket positivt att ta med sig ifrån gårdagens match och det ska bli en roliga säsong att följa.
Nästa match spelas nästa helg emot Frösunda där den första 3:an kommer.


And there off.....


Så var vi då äntligen igång serien har äntligen börjat. Och vilken premiär helg lagen fick närmare 20 grader och perfekta förusättningar. 
Många spännade matcher redan första helgen. Riala spelade som sagt var redan i fredag emot Norrskedika så som vi skrev om tidigare.
Vesta tog emot Gamlis, Vesta tippade som kommande seriesegare av Oraklet.
En "skakig" seriepremiär av "derbykaraktär". Chansfattigt med tufft spel. 7 varningar och en utvisning vittnar om detta. Vi är mycket besvikna i truppen efter denna premiärförlust. Framför allt med att vi inte kunde etablera den typ av spel som vi vet att vi kan spela när vi är på "normal" nivå. Skriver Vesta på sin hemsida.

gamlis skriver

Vi tog tag i matchen från start och hade ett patr riktigt bra målchanser de första tio minuterna. I den 28:e minuten fick vi en frispark i höger inner position strax utan för straffområdskrysset. Jocke Österman stegade som vanligt fram tiil bollen och lade upp den. Han backade och tog fart mot bollen. Han fick till en drömträff med höger utsida och bollen for som en prejektil upp i ribban och ned i målet. En riktig drömträff, årets mål?.


Edsbro tog sig an HÖ/FF i den första omgången samtliga mål i första halvlek.
Båda målen kom iförst halvlek i den tajt tillställningen.

Likaså Markim gick en tuff match emot Alunda hemma på Vallentunas konstgräs. Markim som fick en smakstart tog ledningen i matchens 12 minut. En ledning som står sig fram till den 60 matchminuten då Erik Johansson gör sitt första för den här säsongen. Men Markim tar slutligen samtliga 3 poäng då man slår in ledningen med ca 10 minuter kvar.

Och så slutligen så har vi vårat motstånd inför nästa vecka. VP tog sig an nykomlingarna Rasbo. En match som inte gick utan känslor. Rasbo tränare Per Wentzel förra året i VP fick se sig besegrad av sitt gamla lag.
Men det verkar ha varit en känsloladdad drabbningen då inte mindre än 12 gula samt två röda kort delades ut.

Funbo-RSK 0-6 (0-4)

0-1 Wille Modin, 0-2 Självmål, 0-3 Niklas Olsson, 0-4 Wille Modin, 0-5 Ahmad Yousef, 0-6 Wille Modin

Andreas Ländin 3, José Huaiquio 2

Thomas Jansson, Jonathan Hall




Äntligen seriepremiär och för motståndet stod som bekant Funbo för motståndet. Matchen var länge planerad ett spelas på Årsta konstgräs. Men hemmalaget ändrade i den elftetimmen till den alltid svårspelade Vargspåret.
Och väl på plats så kändes det som ett litet märkligt beslut då plan var i det närmaste snustorr. Men Vargarna är bra hemma så beslutet var väl rätt i deras ögon.

Och det är även hemmalaget som startar starkast på den tajtaplan. Vi har svårt att hitta rätt inledningsvis vilket gör att Funbo skapar ett bra tryck emot våran box men dock utan riktigt farliga avslut. Men det känns att det är något är på gång och vi jobbar hårt för att ligga rätt.
Vi tar oss igenom en tuff första 10 minuters period där Funbo är klart spelförande och vi skapar nu en del farliga lägen i omställningsspelet framför allt.

Vi är riktigt när på ett par hörnor där bollen räddas på mållinjen. Men vi ska komma att få utdelning, återigen på en hörna så går bollen lite längre en boll som Ländin snappar upp och slår in till Wille som nickar in dagens första.
Nu får vi vind i seglen och 2 minuter senare är det återigen dags och denna gång är det Ländin som vänder och vrider i boxen innan han slår den via en Funbo spelare i mål.

Men det är fortfarande en tajt match där nu Funbos lägen har blivit något vassare men våran försvarslinje agerar bestämt och taktiskt.
I match minut 31:e tar vi ett rejält grepp om matchen när Ländin spelar fram en djupledslöpande Niklas som är klinisk i avslutet.
Men det är inte slut där 4 minuter senare så är Wille återigen där eller snarare i vägen. José drar på ifrån distans Wille försöker ducka men får bollen i huvudet och bollen går i mål.

Andra halvlek och matchen fortsätter med ett tufft tempo vilket blir mycket påtaglige dom första 10 minuter men ju längre vi kommer in i andra tar slutligen frustrartionen över hos hemmalaget. Vilket gör att både gula och ett rött kort trillar fram.

Dagens femte mål kommer efter Wille på en djupledslöpning blir tagen hårt i boxen och domaren pekar på punkten.
Ahmad slår en mycket bra staff och ledningen skrivs till 0-5. Dagen sista mål kommer efter att Wille har ryckt sig loss på passning ifrån José. Avslutet rullar han iskallt brevid den utrusande målvakten.

Summeringsvis då vi inte har vunnit en premiär på 3 år så får detta skrivas till en smakstart av rang. Vi är mycket effektiva idag och även om siffrona rinner iväg ska Funbo inte skrivas ner då det framför allt i första halvlek var en tuff och jämn premiär.
Ett stort plus till dom killarna som slet i det tysta idag. Försvarslinjen med Kalle, Turken, Mackan och Norrby gjorde ett hästjobb idag och vägrade att ge sig. Likaså Renato gör ett par monster räddningar på mållinjen.
Största krigar insatsen idag till skrivs Thomas Jansson. Jansson var i princip över allt idag för att inte tala om alla närkamper och andra bollar som han vann. Ganska starkt att bli matchens lirare utan att gör en enda poäng.
Nu tar vi med oss den positiva start in i denna träningsvecka då vi från och med imorgon återigen kommer hem till Arenan.

Veckan Val
Niklas Olsson

Motivering:
För kreativt anfallsspel, energi vilja men framför allt inovativa löpningar och anfallstänk faller mitt val på Niklas.

Johan Lindqvist.



(Veckan val är en intern tävling där en spelare varje vecka kommer att få veckans val. Spelaren ifråga kommer sedan näst kommande match att bära en röda armbindel. Valet görs av en ny person inför varje vecka med en tillhörande motivering. Den spelare som sen i slutet av säsong har fått flest veckans val blir slutligen RSK´s val 2011.  Vill du vara med och göra veckans val ta kontakt med lagledningen.)

Mera bilder ifrån matchen hittar ni på våran facebook sida tryck på "gilla"

Inför Funbo



Vi tar vid där vi slutade den 3 oktober förra året. Det var 7 månader sedan och nu är det återigen dags. Och denna det är åter dags att bege sig till Vargspåret. Det var länge tänkt att matchen skulle spelas på konstgräs men Funbo fick klart sin plan i den elftetimmen vilket gör att matchen spelas på gräs.
En spännade uppgift för ett nytt RSK.
Mycket har hänt denna säsong ett nytt RSK håller på att växa fram. Ett RSK som redan under försäsongen framför allt inomhus så väl som utomhus har visat prov på vad detta lag kan prestera.
Många nya ansikten många härliga personligheter men framför en härlig samling vinnarskallar.
Hur långt detta räcker det får säsongen utvisa men det skall bli en spännade säsong på alla sätt.

Funbo ett numera familjärt motstånd för oss i div 5. Uppsala laget som dom senaste åren har legat på vippen att trilla ur lyckas på något sätt hela tiden klara sig. En primär anledning är dom tunga skalperna som Funbo varje år tar. Man är starka hemma och man trivs hemma. Inför denna säsongh ar man bland annat fått tillbaka sin skyttekung i Kangas vilket gör att laget nu kanske är redo för nästa steg.
Det är aldrig lätt matcher emot Funbo och kommer knappast vara detta imorgon heller vilket gör att laddningen måste vara på max.

Men framför allt så ska det bli sjukt kul att återigen komma igång.
Nu börjar det!!!

Laget som åker
Renato Cruz
Tomas Johansson
Rickard Persson
José Huaiquio
Dennis Bryngelsson
Tomas Jansson
Nicklas Olsson
Kalle Gäfvert
Ahmad Yousef
Andreas Ländin
Sebastian Norrby
Wille Modin
Marcus Andersson
Joakim Larsson
Jonathan Hall
Stefan Castro

Startskott


Så var då serien äntligen igång. Eller rättare sagt serien var den igång redan i Fredags men lite påskfirande kom i mellan detta blogg inlägg. Så för att lägga till lite vanlig helgdags hyfs Glad Påsk!

Som sagt redan på långfredagen så sparkade Riala och Norrskedika igång årets serie. Och det såg ut att bli en riktigt påsk smäll för hemmalaget. En stark första halvlek gav en ledning med hela 3-1. Även om en del av målen var något billiga så var det inte orättvist. Riala hade lika gärna kunnat satt några av sina andra lägen.

Men i andra halvleken så händer något Riala får bensinstopp 10 minuter in i andra och Norskedika krigar sig tillbaka. Och Riala har en mycket jobbig period i andra halvlek innan slutligen matchenslirare Jacob Enström gör sitt andra för dagen med hjälp av ett Norrskedika ben som ställer målvakten.

En närmare scan av andra hemsidor ger oss följande information.
Rasbo gör klart med 3 ytterligare nyförvärv i försäsongens sjätte timme.
Henrik Karlsson, Adam Holm samt en Fredrik har samtliga gjort klart med Rasbo.


Gamlis lämnar följande rapport på sin hemsida inför seriestarten. 
Nu är det en vecka kvar till seriepremiären. Vi har i princip alla kvar sedan förra året och så har vi förstärkt med ett antal till. Behrang " Berra" Rabiei har kommit tillbaka från sin sejour i Spanien. Han kan användas på alla platser i laget. Tobias Hörnberg och John Greve kommer båda från Umeå där de spelat i Tvåan. Vi har ytterligare tre killar som provspelar och kan bli aktuella för oss. Henke Mässing har börjat träna igen och kanske kan vi få se en comback på vänsterbacken. Välkommen Henke.
Vår målsättning är att vinna våra matcher så får vi se hur långt det räcker. Jag tror att vi blir att räkna med om spelarna finns tillgängliga till matcherna och inte sticker iväg.

Jag tror att femman 2011 är starkare än på många år.

Avslutningsvis så upptaktsspelade Edsbro emot Rimbo på torsdag kvällen en match som slutligen slutade med seger emot just nu formstarka Rimbo med 2-1. En positiv känsla för dom svart inför en premiären på måndagen emot Harg/Östhammar.

Trevlig seriestart samtliga lag.

Glöm inte att om ni har något ni vill dela med er av så kan ni alltid maila på [email protected]



Division 5 Östra genom spåkulan. 2.0


Då var det dags.. Johannes Sandberg är färdig, klar och redo att ge oss lag i division 5 Östra våran dom!
Johannes representerar (ju som bekant vid det här laget) Hallsta IK i Division 6 Östra, men har järnkoll på all form av roslagsfotboll.. Dock lämnar han redan nu in en brasklapp, i och med Väddö & Roslagsbros uttåg ur serien åt varsitt håll, så består Division 5 Östra nu endast av oss själva, Riala och Edsbro i form av "roslagslag".. -Uppsalalagen är det värre med.., siar Johannes.

Den som väljer att såga tipset på ett tidigt stadium bör dock se upp, för förra säsongen får man nog säga att tecknen satt med ganska otäck precision! De flesta experter på de stora kvällstidningarna hade varit nöjda med ett motsvarande tips av allsvenskan, av det Johannes åstadkom till fjolåretsserie.
Lite kort presenterar vi hans tippning av div 5 Östra här nedan, och facit bredvid.

Johannes tippar 2010:           Facit:
1. Roslagsbro                               1. Roslagsbro
2. Riala                                        2. Uppsala Kurd
3. Uppsala Kurd                            3. Riala
4. Alunda                                     4. Alunda
5. Rådmansö                                5. Norrskedika
6. Karlholm                                  6. Rådmansö
7. Storvreta                                 7. Karlholm
8. Danmark                                  8. Storvreta
9. Norrskedika                              9. Harg/Ö-hammar
10. Väddö                                    10. Funbo
11. Harg/Ö-hammar                     11. Danmark
12. Funbo                                    12. Väddö

Som sagt, alla tecken sitter inte exakt, men de är i samtliga fall utom Norrskedika i den absoluta närheten av facit... Nedan följer tipset av division 5 Östra 2011 och vi börjar som traditionen bjuder med lag nummer tolv och en förutspådd sistaplats (?):

12. EDSBRO IF - "Det är aldrig kul att tippa en jumbo i en tabell. Men någon måste det bli i denna vad jag tror jämna serie. Edsbro har troligen den absolut bästa målvakten i division 5 Östra. Stefan Söderqvist värvades från Vallentuna BK där han ifjol spelade division 2 fotboll. Trots detta: Jag vet att Edsbro har en tunn trupp.. I längden för tunn."

11. NORRSKEDIKA IF - "Här kanske jag får tji i år igen, men det jag såg av Norrskedika i deras U-cup match mot Hallsta IK för några veckor sedan räcker inte till division 5 spel. Dock ska man ju ha i åtanke att bästa laget kanske inte stod på planen.."

10. RASBO IK - "Har ingen koll alls på Rasbo, men de är ju nykomlingar. Att säkra kontraktet borde vara gott nog."

9. HARG/ÖSTHAMMAR FF - "Magkänslan säger kort och gott att H/Ö FF varken är bättre eller sämre än ifjol. Det räckte till en 9:onde plats då, det gör det i år också."

8. MARKIM/ORKESTA IF - "M/O IF tycker jag själv om att spela mot..  Jag har mitt personliga målrekord mot just dem, 2003 slog vi dem hemma på Hallsta IP med 7-1, 6 baljor blev det då. Ifjol så floppade dem, med en betydligt lägre placering i den västra femman. Jag kan inte se vad som talar för att M/O IF ska göra en bättre säsong i år.  Efter att oxå ha studerat M/O IF då jag dels mött de själv, dels tittat på inomhuscuper i vinter så tror jag att lagmoralen kan bli ett problem vid motgång här, man har i mitt tycke seriens svagaste kort i sin nummer 4, framförallt mentalt.. Och ett lag är aldrig starkare än sin svagaste länk."

7. VINDHEMSPOJKARNA - "Liksom Rasbo, jag har ingen koll här.. Förutom att jag vet att de slog just M/O IF i fjolårets premiär med 1-0."

6. FUNBO IF - "Jag tippade dem sist ifjol och det fick jag äta upp, de klarade sig ju kvar i sista omgången med hjälp av andra resultat.. Nu är Marcus Kangas åter och han äter på egen hand upp Funbo 4 placeringar i tabellen."

5. RÅDMANSÖ SK - "Har fått ett par duktiga nyförvärv, men har också tappat kvalité på vissa positioner. Jag tror det går ungefär på ett ut mot ifjol."

4. ALUNDA IF - "Prickade ju in Alunda på fjärdeplatsen ifjol. Så varför inte göra det i år igen. Viktigt viktigt dock för Alunda att hålla Erik Johansson skadefri."

3. GAMLIS FF - "Har vad jag förstått förstärkt laget på ett bra sätt. Kan säkert vara med och utmana ända fram. Gamlis blir ju motsvarande vad Storvreta var i denna serie ifjol, d v s de har halkat ner två raka serier på två år nu.. Men här finns kvalité!"

2. RIALA GOIF - "Skrev ifjol att de var min lilla skräll när jag tippade dem som tvåa, men de infriade ju i princip mina förväntningar.  Mitt under säsongen kom ju även denne Andrés Thorleifsson, som ju visade sig ha näsa för målet. I år är möjligen året med stort Å, så tipset är befogat."

1. IF VESTA - "Svag placering i serien ifjol, men har nu gått fram som ett ånglok på försäsongen. Har fått ett par kvalitetsspelare från olika Uppsalaklubbar, detta tror jag kan räcka till en serieseger. Kan man sedan dessutom få igång min gamla forwardskollega Ville Kaarla (26 mål i div 4 som bäst. Reds.anmärkning) så behöver man inte oroa sig för att ingen springer offside... Skämt åsido, det där var internt, Vesta ser bra ut och får mitt tips!"


Återstår nu att se om Johannes blir lika lyckosam i tippningen i år som ifjol... Men nu när detta är klart: Serien kan börja! På Fredag tjyvstartar Riala mot Norrskedika...

Ett år utan Hellsing



Inför denna säsong så kan vi konstatera en sak Micke Hellsing kommer inte att vinna året skytteliga.

Och 10 000 kronors frågan blir då självfallet vem blir skyttekung i år. Det finns självfallet ett antal starka kandidater Thorleifsson rullade in efter halva säsong förra året och slutade 3:a  7 mål bakom Hellsing.

För utomstående var det många som trodde att Jocke Axelsson i Norrskedika skulle bli skyttekung men han fick vika ner sig till Hållsten som slutade tvåa i seriens skytteliga. I Alunda har vi Erik Johansson som redan nu på försäsongen visar god målform. Samtliga 5 mål emot Hinden kommer ifrån Johansson.

Här har vi ett par kandidater men vem tror du blir div 5 östra skyttekung 2011. Släng in en kommentar med din kandidat.


Upptaktshelg



Upptaktshelgen kommer då till sin enda och vad man lite skämtsamt brukar kalla världens längsta försäsong är snart slut.
I helgen går serien igång och den sista veckan handlar nu om förberdelser inför den kommande serie starten.
Och den spontana känslan är att årets serie kan bli en mycket tajt sådan.
Vi har ett par lag som har seglat upp som klara seriefavoriter, Riala leder våran omröstning stort och har även resultaten och truppen för en tätt strid iår. Vesta för året på gränsen att trilla ur gör klart med en del tunga tunga nyförvärv har fått saker på plats snabbt och dundrar igenom försäsongen. Vinst nu i helgen emot Rex med 2-4.
Likaså Gamlis även har ett par nyförvärv ifrån dom högre serierna har rutinen kunskapen och spelet.
Men det stannar inte där Alunda med Erik Johansson som gjorde samtliga 5 mål förra helgen emot Hinden. Även Norrskedika vet vi har kapaciteten i laget.

Som sagt det kan bli att mycket spännade säsong.

Upptaktshelgen
Funbo-Hinden 1-0
Gamlis-Storvreta 0-4
Tärnsjö-HÖ/FF 2-3
IK Rex-Vesta 2-4
Uppsala Inter-VP 2-5
Markim/orketskta-Div 5 motstånd ifrån Södermanland 5-2





Ett stort Grattis



Vi säger ett stort grattis till Renato och Evelina.
Som nu har blivit Herr och Fru Cruz Schinkler.


RSK-Roslagsbro 2-4 (1-2)

1-2 Tomas Jansson, Ahmad Yousef

José

Engin Kaya




Upptaktsmatchen vart precis den genomköraren som vi hade hoppats på. Redan i Januari när vi såg att Roslagsbro var med i gruppen var det många i truppen som drog på smilbanden. När sedan Roslagsbro går ut med att man skall spela med sin utvecklingstrupp vart tonerna andra.
Men förusättningar inför kvällens match var annorlunda och precis som vi hade hoppats och trott så dök Robro upp sin med a-trupp.


Roslagsbro som just nu håller på att förberedas sig inför den kommande säsong i div 4 mönstrade att starkt lag med en del frånvaro iform av skador och dylikt. Bland annat fanns inte Micke Wall med i Roslagsbro tröjan.

Matchen börjar i ett tufft tempo där Roslagsbro inledningvis vill ta ett kommando över mittfälts spelet men vi håller ihop bra och Robro får det svårt att hitta in. Dom första 10 minutera ser riktigt bra ut gällande postions spelet. Men i matchminut 12 förändras matchbilden. Björling på lån ifrån BKV sätter en studsboll i borte.
Efter målet får vi det mycket tufft vi hamnar för långt ifrån och Roslagsbro tar nu över mittfältet. Det gör att dom hela tiden kan komma med rörelse och spela på snabbtouch.
Vi försvinner ur match i 15 minuters period där Roslagsbro är fullständigt spelförande. I denna period lyckas dom även gör mål. Denna gång på inlägg där Hellsing möter upp.

Men vi kommer tillbaka den första matchnerven lägger sig något efter målet och vi blir nu mer vassa framåt. Och det är framför allt när vi sätter fart på bollen och låter den gå inom laget som vi blir mycket farligare framåt. Vi har en sista bra 10 minuters period. Något som vi får utdelning för Josés sätter den i djupet på Jansson som drar med sig målvakten för att sedan lägga in den på borte stolpen.

Andra halvlek och det blir en något trevande inledning matchen har nu jämnats ut och den frenesin som fanns i första innefinner sig inte riktigt. Båda lagen skapar dock chanser men inte riktigt av den farliga sorten.
i matchminut 68 väljer vi då att ta våran straff. Ahmad är stensäker och kvitteringen är ett faktum.
Nu vaknar matchen igen och det är framför allt närkamps spelet som tar vid. Känslorna svallar och det blir hetare där ute.
Dock kommer ledningsmålet för Robro och återigen är det Hellsing som gör det.
Dom sista 20 minutera blir nu en intensiv kvitteringsjakts där vi spelar många gånger riktigt bra fotboll men Robro som nu har säkrat hem stävjer sig. Och utökar slutligen på en kontring med ett riktigt snyggt distansmål.

Avslutningsvis en riktigt bra genomkörare ett derby emot Robro är alltid lika kul. Och det blir en riktigt bra och underhållande match. Robro slyvassa framåt hänger sina lägen och tar slutligen en rättvis seger. Men det är knappt hade studsat lite annorlunda så hade match kunnat se annorlunda ut.
Vi får många positiva svar i dagens match  både på positioner samt spelsystem. Nu väntar en bra träningsvecka innnan slutligen serien äntligen drar igång.

På grund av ljustet så vart det tyvärr inte så många bilder ifrån kvällens match.






En roslagsklassiker avslutar försäsongen



Sista matchen i årets Upplandscup och till lika våran upptaktsmatch.
 På schemat står ett klassiskt Roslags derby den enda av sitt slag denna säsong.
Förutsättningarna är enkla det laget som avgår med vinst spelar vidare i cupen.
Ett derby emot Roslagsbro är något som man alltid ser framemot och det märktes på gårdagens träning.

Det blir en sista genomkörare inför den kommande seriestarten och dessa derbyn brukar sällan bli tråkiga varken på eller utanför plan.

Avspark 20:15


Årets Omröstning

Webvoter
Vem vinner div 5 östra 2011

 


Webvoter
Vem åker ur div 5 Östra 2011

 

Försäsong vecka 15



Två veckor kvar nu och alla slippar nu för fullt på det sista inför premiären.
 Om vi börjar med Riala som tog sig an BKV på lördagsförmiddagen. Dock ställde man sitt Junior lag emot dom tänkta seriefavoriterna vilket gjorde att målen trillade mangrant in i jämnt takt. Lägg där till 3 st bonus straff så inser man snabbt att Riala skulle bli en omöjlig uppgift.
Offside mål och dumt straff system kunde man läsa i BKV forum. Men för dom som tittade på plats så kan man konstatera att Riala var riktigt bra. Kort och gott ett lag att se upp med denna säsong.
Förra året var det inte många vid den här tiden som tippade Norrskedika som ett topp lag. Kan minnas att våran tippare Johannes Sandberg tippade Norrskedika långt ner i tabellen. Johannes som för övrig återkommer här inom kort.
Norrskedika vart ett lag att räkna med förra året och även om försäsong kanske har gått lite knackigt så är det inte ett lag man skall räkna bort i första taget. Vesta på linan förra säsongen fortsätter att övertyga denna försäsong och bör nog tillskrivas en favoritskap för topplacering denna säsong. Vinst även denna helg med 1-4.
Gamlis tog sig an Ärentuna som till lika är en toppfavorit i den västra femman och denna gång vart det förlust för Gamlis 2-4.
Edsbro möte i torsdags vårat motstånd ifrån förra helgen i ett Roslags derby. Samt Alunda övertygade emot Alunda med 5-0.
Likså HÖ/FF fick igång målproduktionen emot Teddy torped och kompani i Hallsta.

Det börjar trilla på plats nu och det känns som resultaten nu börjar trilla våra seriekollegors väg. Endast en helg kvar nu.

Matcherna i helgen
Riala-BKV 10-2 
Norrskedika-Vesta 1-4
HÖ/FF-Hallsta 5-2
Gamlis-Ärentuna 2-4
Funbo-Storvreta 3-0
LEIF-Edsbro 1-1
Alunda-IK Hinden 5-0

Söderbykarl-RSK 2-7 (2-2)

1-1 Wille Modin, 2-2 Ahmad Yousef (straff), 2-3 Niklas Olsson, 2-4 Wille Modin, 2-5 José Huaiquio, 2-6 Tommy Elfgren Alséus, 2-7 Ahmad Yousef

Ahmad 2, Castro 2, Jocke

Niklas Olsson


Då är det nu slut på träningsmatcher då dom avslutande matcherna denna försäsong nu är rena tävlingsmatcher. Seger idag och vi tar över andra platsen ifrån Robro inför torsdagen match.
Vi pratade mycket om att inför dagens match att inte släppa in Söderbykarl i början av matchen. Det är något vi misslyckas med. Till den milda grad att vi redan efter 15 sekunder får vitja nätet.
På avspark går bollen tillbaka till deras mittback som slår långt på en löpande Nexh som utnyttjar lite missförtstånd i backlinjen i friläget lobbar han sedan där vinden ställer Ronnie något och ledningen är ett faktum.

Det lägger lite sordi på våran matchinledningen och Söderbykarl stärkta av ledningen försvarar sig väl och hotar i kontringar. Det blir lite krampaktigt ifrån våran sida där framför allt bolltempot och löpningar uteblir. Istället blir vi stillastående och något osynliga vilket gör att uppspel blir mer långbollar än riktiga uppspel.
Det ska dröja till matchminut 26:e innan han återigen tar sig in i målprotokollet. Wille Modin gör sin första match för året. Och det är på ett bra uppspel där vi tar oss fram via kanten Ahmad rycker sig loss och spelar fram bollen till Wille som möter upp hårt med huvudet målvakten är på den men får inte stopp men lyckas inte rädda.

Vi etablerar nu ett något bättre tryck men är fortfarande för omständiga framför allt i inspelen. I denna press väljer nu Söderbykarl att ta tillbaka ledningen genom att ta deras straff.
Nexh steger fram, straffen är bra och ledningen är ett faktum. 
Vi trampar nu vidare med förutsättnigen klar.
Och efter ett antal halvlägen tar slutligen Niklas sig igenom men målvakten tar ner honom bryskt.
Påföljden blir straff samt rött kort. Ahmad tar straffen och även den är säker den sitter i uppe i det högra krysset.


Andra halvlek och ganska naturligt så blir det nu tryck emot Söderbykarl´s mål. Men det blir återigen krampaktigt emot ett välförankrat Söderbykarl försvar. Detta gör oss stillastånde där vi ofta försöker hitta in via luften in i boxen. Och när vi väl skapar lägena så gör deras målvakt ett antal tunga räddningar.
Det ska dörja fram till den 65.e minuten innan vi får håll på dem. Och om man ser till dom chanserna vi har haft så kommer målet lite överraskande. Niklas slänger in en studsboll utifrån boxen som målvakten fipplar in.

Efter målet släpper det äntligen vi hittar nu tillbaka till vårat spel och Wille kommer loss på en underbar passning ifrån Jocke. Avslutet en liten chip över målvakten.
Två minuter senare är det återigen dags, Castro har precis kommit in hans första tillslag blir en passning till José som klipper till direkt utanför boxen och bollen sitter som en missil i nättaket.
I den 84 minuten så är det dags för nästa inhoppar, Ahmad kommer loss han är fri med målvakten men upptäcker en framrusande Tommy, Ahmad släpper den sidleds och Tommy gör inga misstag.
Men Ahmad är inte klar här Castro slår återigen ett fint inlägg som Ahmad ifrån ingen vinkel alls lyckas få in vid borte stolpen.

Det blir slutligen en målfest ändå ,något som får ses som postivit. För ser man överlag så gör vi stundtals ingen bra match idag. Första halvlek är långa stunder omständig även om vi har bra kontroll.
Men riktigt kul att se att vi nu har hittat målskyttet något som klickade i början av försäsongen. Och dom avslutande 20 minuterna är riktigt bra. Ahmad hela 4 poäng idag gör en grym match även kul att återigen se Wille i RSK tröjan 2 mål ifrån honom idag. 
Kul att se att samtliga inhoppare idag ger postiva intryck. Dennis gör en riktigt bra andra halvlek som ytterback, Tommy gör inte bara mål men är riktigt nära att sätta en ytterligare. Samt Castro fyra inlägg 2 poäng.

Nu väntar en direkt avgörande match på torsdag emot Roslagsbro där vinnaren spelar vidare i årets upplandscup.


Helgen



Vintern börjar nu släppa taget om vårat land och vårstormarna börjar ta vid. Men försäsongen rullar vidare.
Vi kan vi seger ta över andra platsen ifrån Robro samma Robro som vi nästa vecka möter i våran sista match i gruppen. Även Riala spelar upplandscupen i helgen emot BKV. Dock tror jag inte allt för många spelare ifrån succe truppen emot Hammarby kommer att finnas med på plan denna lördag.
Riala har dock stora chanser att ta hem gruppen och vi seger på lördag är man klara för vidare spel.

Och när vi ändå är inne på Riala så har det även här hänt lite saker i truppen under dom gånga veckorna.
Truppen blev återigen tvunga att göra om i ledarstaben då Thorleif Thorleifsson var tvungen att kliva sitt uppdrag som matchcoach. Men en lösning fanns ganska omgående då Niklas Magnusson kommer in i stället.

Man presenterar även 4 st nyförvärv
Martin Oldmark -Söderbykarl
Jens Lundberg - Tunabro
Michael Engberg- BKV
Minja Logo - Väddö

Men vi ser även ett par matcher ifrån våran serie där Norrskedika, förra årets komet lag tar sig an försäsongens komet lag Vesta.
VP möter Rasbo medans Gamlis skall ta sig årets snackis i den andra serien Ärentuna.
Ärentuna som har tagit många skalper denna för säsong har även värvat tungt och skall enligt utsago bli mycket farliga denna säsong.

Matcherna i helgen
Riala-BKV
IF VP-Rasbo
Norrskedika-Vesta
HÖ/FF-Hallsta
Gamlis-Ärentuna
Funbo-Vassunda
LEIF-Edsbro 1-1
Alunda-IK Hinden

Upplandscupen Grupp 7

Endast 2 matcher återstår i grupp 7. Och båda matcherna tillhör oss nu på söndag tar vi oss an Söderbykarl med blanda annat en tidigare RSK bekanting Nexh.
Och veckan därefter till lika våran upptaktsmatch väntar Roslagsbro på torsdagen. Förra årets finallag Frösunda fortsätter att prestera i cupen. 4 matcher och 4 segrar räcker till gruppseger och vidare spel i höst. När bara frågan vem som följer med dom.


Rasbo IK 18 dagar kvar.


Rasbo IK bildades den 2 april 1928 vid Frötuna gård av ett gäng grabbar som ville ha sitt idrottande lite mer organiserat. De som startade RIK var: Evert Axelsson, Emil Eriksson, Ivar Eriksson, Nils Eriksson, Gustaf Gustafson, Elner Mars, Lennart Nordenhag och Folke Widén. Vår första ordförande blev Emil Eriksson. Det är ingen slump att Rasbo idrottsplats med klubbhuset ligger där det ligger. Redan från början hade klubben stort stöd från dåvarande greven på Frötuna, Carl Bernadotte. Han upplät marken att anlägga fotbollsplanen på. Det goda samarbetet fortsatte sedan med greve
Oscar Bernadotte som också är hedersordförande i klubben.

AKTIVITETER
Under de 70 år som gått sedan starten har idrottsgrenar kommit och gått.
Friidrott, cykel, bandy, bordtennis, ishockey och gång har bedrivits i olika omgångar i klubben. De som är kvar nu är fotboll, skidor, orientering och innebandy.


Fotboll är den enda idrott som varit med hela tiden sedan 1928 och utgör den största verksamhetsgrenen för oss idag. Den första seriesegern togs redan 1935 och klubbens bästa period hittills iföll på 60- och 70-talen då vi låg i division 4 tretton säsonger i rad. Under 70-talet utvecklades och expanderade klubben kraftigt. På 60-talet, då jag själv var med hade vi tre pojklag, men nu har klubben åtta pojklag, två flicklag och en stor knatteverksamhet. De senaste åren har fotbollskolan blivit en stor succé.
Närmare 200 ungdomar har varje år deltagit i de två veckorna på sommaren som verksamheten ägt rum både i juni och augusti. Populära inslag förutom fotboll har varit att ungdomarna får stifta bekantskap med hästar och hundar under kunnig ledning. Ungdomssektionen har de senaste åren även utökat sin verksamhet med innebandy och har nu åtta lag igång.


Den eviga 2:an är tillbaka 1998 åkte Rasbo ur div 5 och dom senast 12 åren har Rasbo varit en evig 2 inte mindre än 8 gånger har man slutat som tvåa. Och inte helt otippat så slutar slutligen även förra året som tvåa efter Ärentuna. Men extra uppflyttningen som även skickade upp Uppsala Kurd förra året gav Rasbo fri biljetten och 12 års väntan var över.
Rasbo har denna försäsong både givit högt och lågt där den defentiva toppen är segern emot UNIK i Upplandscupen med 3-2.

Rasbo har redovisat totalt 2 st nyförvärv denna säsong Patrick Eriksson samt Nicklas Öhrvall har valt ett skriva på för dom vinröda.
Målet för dom vinröda denna säsong är framför allt att etablera sig i div 5 igen. Detta skall göras genom en stabil placering i serien samt vidare fokus på verksamheten runt om.

Rasbo avslutar på sin hemsida med orden
Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

Matchdatum
RSK-Rasbo 15/5
Rasbo-RSK 13/8


(bilder samt information ifrån Rasbo´s hemsida)


RSK Bloggen på Facebook

Du har väl inte missat att du även kan följa RSK Bloggen på Facebook tryck "gilla" här bervid så får du bloggen direkt på Facebook.




Försäsong vecka 14


Nu tar vi oss in på slutstreckan serien börjar nu närma sig med storm steg. Och det är mycket som talar för att det kommer att bli en tajt serie. Magnus Klarin på UNT bloggen tippade serien i veckan där Gamlis plockas fram som favorit medans han även tror på Norrskedika.
Och det är nog ingen dålig analys Norrskedika som likt en raket flög igenom serien förra säsongen hade ett vägvinnade spel där man framför allt gjorde mycket mål. Två spelare i toppen av skytteligan skvallrade om detta. Norrskedika som denna helg spelade emot Älvkarleby tar en seger med udda målet.
Vesta försäsongen kanske hittils starkaste lag avsluter sin grupp i Upplandscupen med en klar seger emot Knutby med 7-1.
Riala även dom ett tippat topplag denna säsong tog sig an div 5 laget Sollentuna. Roslagsbro möte samma Sollentuna för ett par veckor sedan då seger med 5-2. Riala möte med förortslaget blir jämnare och den slutar med oavgjort 2-2.
Våran andra toppfavorit i årets serie Gamlis möter Kurdiska FF Uppsala och Gamlis fortsätter att rada upp segrar vinst slutligen med 3-2.
Harg/östhammar tog sig an förra årets seriekollegor ifrån Karlholm. Och fördelen går slutligen till norrlaget där man vinner med udda målet.


Karlholm-HÖ/FF 3-2
Riala-Sollentuna 2-2
Norrskedika-Älvkarleby 2-1
IF VP-Rex 2-2
Vesta-Knutby 7-1
Gamlis-Kurdiska FF Uppsala 3-2
Enebyberg-Edsbro 1-0
Alunda-Film 4-2

RSK-LEIF 6-1 (5-0)

1-0 Kalle Gäfvert, 2-0 3-0 4-0 Niklas Ohlsson, 5-0 Ahmad Yousef, 6-1 Rickard Persson

Dan Berg, José, Ahmad, Jansson, Jansson




Direktivet inför dagen var att ta intivativet ifrån början. Hög press och högt bolltempo skulle leda vägen i detta blött Roslags derby. Och vi får en smakstart redan i matchminut 3 så klippar han till. Om ni såg matchen i mellan Norge och Danmark i veckan så kanske ni vet vad jag pratar om.
Kalle möter upp en rullande boll ca 25 meter ut träffen är perfekt och bollen sitter i borte hörnet.
Vi spelar riktigt bra fotboll till en början hög fart och bra bolltempo öppnar upp ytor gång på gång. Dan Berg slår i matchminut 9 en boll i djupet ,Niklas rycker sig loss målvakten försöker komma ut men Niklas rundar och slår in sitt första för dagen.

Och det kommer att handla om mycket Niklas för i matchminut 20 är det återigen dags denna gång på huvudet. José slår en frispark som Niklas nickar in.
Men det är inte slut här endast 3 minuter senare nickar han återigen in ett inlägg ifrån Ahmad. 3 raka mål ifrån Niklas på besök i anfallet.

Det är framför allt bolltempot som ger oss dom möjligheterna till att kunna spela så pass kreativt. Johan och José fördelar väl där inne ,uppbackade av ett stabilt mittförsvar med Mackan och Kalle.

Jansson som ligger och hotar löpande spelar slutligen snett inåt bakåt på ett genomlöp. Ahmad möter upp och dundra in vårat femte mål för denna halvlek.

Andra halvlek och luften har nu gått ur oss. Urladdningen ifrån den första halvleken har satt sin spår och vi blir alldeles för bekväma och framför allt för långa. LEIF reducerar efter en hal boll smitter in bakom Mohammed.
Dagens sist mål kommer slutligen ifrån Rickard återigen ifrån passning ifrån Jansson.

Avslutningsvis så gör vi klart våran bästa första halvlek denna försäsong. Vi tog tag i matchen redan ifrån början. Det märks att vi har kommit längre i vårat fysiska uppbyggnad då tempo var mycket högt. Kul att se Johan Karlsson i sin första match för RSK. En comeback som han genomför med bravur. Det är många som gör en riktigt bra match idag men Niklas hattrick hamnar självfallet i första rummet.

Detta var den sista träningsmatchen då det nu endast är kvar tävlingmatcher fram till den efterlängtade seriepremiären.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus