Benskydd Frivilligt

Så har det även blivit dags för RSK bloggen att hänga upp matchtröjan för denna säsong.  Men innan vi gör detta så tänkte vi ge oss på att summera årets säsong högt som lågt.


Om vi böjar med bloggen. Vi har som alla bloggar hintat till och från under säsongen hur mycket fler besökare vi har. Men i vårat fall så har det inte varit osanning RSK Bloggen har denna säsong haft i snitt ca 5000 unika besökare per månad. Detta är att jämför med förra året där vi hade ca 1800 besökare.  Detta är självfallet något som vi tycker inte bara är väldigt kul men det är även något som inspererar till att skriva mer. Hur bloggen ser ut nästa år det vet vi inte ännu vad tycker du?





Säsongen sen då.


Som ni kanske kommer ihåg så tog vi in Johannes ”fotbollsoraklet” Sandberg att tippa årets säsong.

Här följer Johannes tips.

1.       Roslagsbro

2.       Riala

3.       Uppsala Kurd

4.       Alunda

5.       Rådmansö

6.       Karlholm

7.       Storvreta

8.       Danmark

9.       Norrskedika

10.   Väddö

11.   HÖ/FF

12.   Funbo

Roslagsbro seglade upp som storfavoriter redan i inledning av försäsongen. Roslagsbro en länge välskött föreningen med god förutsättningar. Fick just den utväxlingen man ville ha när man bygget sitt eget konstgräs. Tunga nyförvärv ifrån lokal kollegor gjorde att Roslagbro inte bara kunde lösa göra sig ifrån BKV sammarbetet. Men man fick även en stark tränings trupp med en god bredd och bra återfyllnad.



Sandberg trodde på Riala förre Uppsala Kurd och jag tror nog många höll med. Och detta hade något kunnat hållit om Rialas värvning i Thorleifsson kommit tidigare. Riala akilleshäll var höstsäsong då man ofta spelade väldigt bra men det klickade i målskyttet. Om Riala får behålla sin målskytt inför nästa säsong så kan laget bli giftigt.


Uppsala Kurd samt Alunda. Många undrade om Kurderna skulle kunna fortsätta sin resa igenom serie systemet. Förra året kom UNIK och sprang igenom men hade Uppsala Kurd kapaciteten. Både ja och nej när Uppsala Kurd spelade som bäst var dom riktigt bra men dom hade sina svackor som gjorde att slutligen Roslagsbro kunde vinna med 8 poäng. Alunda aldrig fel att tippa högt men dom hade en tuff inledning. Laget låg inför upphållet nere vid strecket men laget kom igen och gjorde en mycket stark höst.



Sandberg tippade sedan Norrskedika som lag nio något som skulle visa sig fel i slutändan. Laget som även dom var ett lag som var tajt inledningsvis med ett något svagt målskyttet fick ordning på spelet och med deras raka kämparspelet föll det mest på plats. Och vid vinst i den sista matchen så hade laget tagit en tredje plats i serien. Något som jag tror Skedikarna är nöjda med.


Streckstriden involverade ovanlig många lag denna säsong. Väddö inledde säsong klar godkänt men laget hade en ohållbara situation med spelare som inte kunde träna och frånvaro på nyckelspelare. När man dessutom tappade sin nyckel spelare Alstermark till Roslagsbro föll slutligen Väddö ihop.
Storvreta såg länge ut som ett lag som även dom skulle få följa med ner till div 6. Laget som hade en mindre smickrande svit i förlust matcher började slutligen vinna och man säkrar slutligen kontraktet i säsongens sista match.



Istället vart det skugglaget Danmark som fick följa med Väddö ner till div 6. Laget som tog skalp efter skalp hemma på Daneliden. Föll på till slut på sitt borta spel och säsongen slutar på värsta tänkbara sätt. Man hade chansen i sista matchen emot Storvreta. Hade laget vunnit hade Funbo fått respass men nerverna höll inte och Storvreta spelar slutligen ur anrika Danmark.


 


Rådmansö SK 1950-2010

Det har varit ett speciellt år för oss. Inte bara att vi har firat 60 år med jubeliums tröjor och liknade. Truppen har varit mindre på gott och ont. Väldigt få trodde på oss inför denna säsong. Och det var inte så konstigt vi tog den absolut sista platsen till div 5 förra året med allra minsta marginalen någonsin.


In i laget kom inledningsvis en del ny gamla ansikten i form av Sundberg, Turken och Ahmad. Men vi fick även stifta bekantskap med ett par nya profiler. Niklas Ahmad vapenbroder slog följe och hittade snabbt in i laget. Senare under året trillar även Sebastian Norrby samt Engin Kaya in.



Men den stora skillnaden i år tror jag är RSK som lag. Den lilla truppen vart snabbt en tajt grupp som bar varandra fram under säsongen. Laget i sig utvecklades inte bara fotbollsmässigt men även som lag.


Vi började säsongen med ett något stuckat självförtroende efter förra årets pärs. Men försäsongen gav laget tidigt signaler som visade tecken på förändring. Och lagom till säsong inledningen så kändes det som självförtroende var på topp. Inledningsmatchen fick gå Sportcentrums Konstgräs då våran hemmaarena låg under snö.

Och vi möte tuffaste möjliga motstånd direkt. Uppsala Kurd var slutligen det bättre laget för dagen och vann med 2-3.



Men vi tar revansch redan i den andra omgången då vi möte Norrskedika på deras b-plan. Matchen som vart mycket svår spelade då lagen rev upp plan likt 20 plöj maskiner slutade slutligen med seger till oss med 0-1.


Vi växer lite efter borta vinsten och nästa fajt blir emot Alunda hemma på den då bruna fläckiga Arena. Matchen står länge och väger innan Alunda slutligen slår in lednings målet i den 88 minuten. Men Sundberg var inte klar och på övertid sätter han en stenhård frispark vilket innebar delad pott.

Detta ovagjorda reslutat följs upp med ytterligare ett kryss emot Riala. Ett numera klassiskt resultat i mellan oss två. Näst kommande omgångar spelar vi riktigt bra fotboll då vi först slår HÖ/FF borta inför stor publik och därefter Karlhom hemma med klara 5-0. Karlholm som drog på sig hela 7 kort den matchen.


Vi har nu ett högt självförtroende och vinner två ytterligare matcher när vi slår Storvreta hemma med 4-2 3-0 efter 7 minuter och därefter 1-7 borta emot Väddö Ländin 3 målskytt.

Sen kommer derbyt alla har väntat på. Roslagbro hemma det blir en tuff match då båda lagen sliter hela vägen fram. Vi tyckte vi hade en kvitterings boll inne i matchen sista minut men en domare tyckte annorlunda. Men publiken bjöds på en riktigt bra derby fajt.


Våren ger oss ett mycket intressant läge inför höstsäsongen där vi återigen börjar emot Uppsala Kurd. Just då 2 poäng framför oss och vid seger skulle vi gå upp på andra plats. Och återigen blir det en tajt match där vi länge har kommandot ifrom av en  1-2 ledning. Men Kurderna lyckas inte bara gå ikapp man går även om i matchens sista minut.

Och de var inte slut här retur mötet emot Norrskedika även detta en tajt match slutar även den med förlust i matchen absolut sista minut.


Nu går luften ur laget och vi hamnar i en konstigt svacka där vi har mycket svårt att knyta ihop matcherna. Något som vi tappar dyrbara poäng på. Vi tappar nu tättkänningen och innan vi vet ordet av så är vi indragna i en streckstrid.



Men jag tycker laget slutligen gör en mycket bra avslutning på säsongen. Och bärjar slutligen kontraktet med ett par omgångar kvar.
Vi pratade mycket inför denna säsong om vikten att återigen bli tajta bakåt. Något som vi lycka med kan jag tycka. Vi släpper denna säsong in 28 mål mindre än förra säsongen. Och hade vi bara fått behålla vårat flytt ifrån inledningen av säsongen så hade nog tabellplaceringen kunnat sett annorlunda ut.


Avslutnings vis så tror jag det är mycket länge sedan som det har varit så pass kul i laget som det har varit denna säsong. Jag tycker Renatos musik val denna säsong har varit mycket talande för laget i helhet .
Fart glädje och Higway man.


 



Och i med detta inlägg tar nu även RSK Bloggen ett välförtjänt Uppehåll.
Tack för att ni har läst det är ni som gör bloggen till vad den är!


Syns!


1950-2010

Vem blir MR 60?
För er som inte har hängt med så är det så att RSK detta är firar 60 år detta har vi uppmärksammat med att olika spelare har burit våran tröja nr 60.
Nu är säsongen över och det har blivit dags att summera guldsköldarna.

Och läget ser ut på följande sätt. 3 spelare har just nu möjligheten att bli Mr 60.
Samtliga har dom 3 st sköldar var. Men vem som kommer att bära titelen Mr 60 vet vi inte förren den 13 november. Då den sista skölden kommer att delas ut på vårat 60 år jubelium







Våromgången

Omgång 1 Magnus Berg

Omgång 2 Mikael Wall

Omgång 3 Tomas Johansson

Omgång 4 Rickard Persson

Omgång 5 Dan Sundberg

Omgång 6 Renato Cruz samt Mikael Wall

Omgång 7 Magnus Berg

Omgång 8 Ahmad Yousef

Omgång 9 Nicklas Ohlsson

Omgång 10 Dan Sundberg

Omgång 11 Erik Lindqvist

 

Höstomgången

Omgång 12 Karl Gäfvert

Omgång 13 Tomas Johansson

Omgång 14 Renato Cruz

Omgång 15 Labinot Canhasi

Omgång 16 Dan Berg

Omgång 17 Karl Gäfvert (spelaromröstning)

Omgång 18 Thomas Jansson

Omgång 19 Dan Sundberg

Omgång 20 Mikael Wall

Omgång 21 Tomas Johansson

Omgång 22 Tomas Jansson

 

Extra Plaket Christer Jansson


Div 4-6

Säsongen är då till slut över. Och vi tänkte sammanställa vilka lag som vi återfinner i div 5 nästa år.


Om vi börjar med div 4 så måste vi först uppmärksamma förra årets seriesegrare. UNIK gjorde det även denna säsong. Återigen serieseger och UNIK återfinns nästa säsong i div 3. Mycket imponerande!


Ner till div 5 kommer IK Rex och Gamlis. IK Rex som förra året tog steget upp fick bara 1 år i div 4. Gamlis dock var det tag sedan sist. Uppsala laget tog steget till div 4 2005 och så sent som 2009 spelade man i div 3. 





Div 5 östra.
Detta kan vi vid det här laget. Roslagsbro samt Uppsala Kurd tar alltså steget upp till div 4. Danmark åkte slutligen ur tillsammans med Väddö. Det enda som kan ändra detta är om Uppsala Kurds överklagan emot Funbo går igenom. Vilket skulle innebära att Funbo följer Väddö ner. Men detta känns just nu osannolikt även om större under har hänt när det gäller vårat Förbund.



Div 5 Västra
Lagunda AIK tar en bekväm seger med 5 poäng till godo. Här hade länge Månkarbo greppet om  andra platsen och vägen till div 4 om det är så att det blir aktuellet med ytterligare en uppflyttning. Men förlust i sista matchen släppte förbi Fanna som nu kan hoppas på EIS i kvalet.
Ner trillar två bekanta till oss. Bro samt Arlanda spelar div 6 nästa säsong. Men Bro hade chansen då man möte Vesta i sista matchen men likt Danmark missade man chansen i sista.


I Div 6 ser det ut på följande sätt.


Seriesegrare
Div 6 Norra Tierp
Div 6 Östra Edsbro
Div 6 Västra Ärentuna
Div 6 Södra Södra Trögds



Extra Uppflyttning Rasbo IK
Vid ytterligare uppflyttning så skulle poängmässigt Ullfors vara aktuella men då man har Farmarklubb avtal med Månkarbo så är detta inte möjligt.
Istället så är det Rimbo som ligger bäst till för att ta extra platsen som kan uppstå om EIS vinner kvalet.

RSK-Funbo 3-1 (1-1)

1-1 Micke Wall (straff), 2-1 Labinot Canhasi, 3-1 Niklas Olsson

Niklas Olsson

Ahmad Yousef, Kalle Gäfvert, Teddy Wallmo

Tomas Jansson



Sista matchen för säsongen. Och innan vi tar oss an dagens match så måste vi uppmärksamma två herrar som gav oss en närmast perfekt plan inför dagens match. Peter Stjernholm och Börje Karlsson har hjälpt oss ideellt med planerna även denna säsong något som ger oss fotbollsplaner i Allsvensk klass.


Nu till dagens match och läget var på följande sätt. Vid förlust för Funbo riskerade man att åka ur men då krävdes det att Danmark skulle vinna över Storvreta. Hur det gick i dessa matcher återkommer vi till.


Funbo får en rejäl smakstart på dagens ödesmatch, redan efter 35 sekunder spelade så fångar Funbo upp en felpassning utanför boxen. Avslutet är kliniskt och ledningen är ett faktum.

Men det bekommer oss inte laddningen och tändningen den senaste veckan har varit hög. Och likt vatten på en regnrock så rinner det snabbt av oss och vi sätter nu full fart framåt.  Det är en match som präglas av högt tempo och mycket vilja. Något som trycker Funbo ner i plan vilket innebär att bortlaget inledningvis får lägga kraft på kontringsspelet.

Vi har ett bra tryck för stunden men har lite svårt att komma till framför mål då Funbo lägger sitt fokus att täppa till i mitten. Men Funbo är inte ofarliga och det är framför allt i omställningarna som man hotar, farligaste läge kommer på en nick ifrån nära håll som Renato gör en monster räddningen då han lyckas komma åt bollen så att den går via ribban och ut.


Vi får slutligen utdelning och det kommer återigen ifrån straffpunkten. Labbe blir bryskt nerdragen i straffområdet då han ska rycka sig loss. Straffen är solklar och Micke Wall stegar återigen upp. Även denna straff sitter i mål och Micke är 100% denna säsong ifrån 11 meter.

Andra halvlek och vi vet att Funbo måste vinna för att vara säkra. Forcering är att vänta och det är mycket nära att Funbo får en liknade start som i första. Deras friställda forward lobbar bollen över Renato men bollen går strax utanför stolpen.


Funbo är nu farliga inledningsvis där ett par lägen hade kunnat resulterat. Men kraften tar slut och nu tar vi över matchen. Vi skapar nu lägen där bland annat Tomas Jansson två gånger om blir blåst på frilägen genom ett par tveksamma domslut.

 Och det är via kantspelet som vi hotar där både Jansson, Labbe och Ahmad hotar löpande. Och inte helt otippat kommer målet ifrån just en av dessa spelare. Labbe tar sig fram på sin kant efter framspelning ifrån Niklas. Avslutet är sitter säkert i borte och ledningen är ett faktum.


Nu går luften ur gästerna som dock går ner på en trebackslinje något som skapar ytor för oss. Vi har i detta skede ett flertal lägen som kunde ha blivit mål.

Men dagens sista kommer i matchminut 90 efter Niklas har dribblat halva Funbo och slutligen krigar in vårat sista mål för dagen.

3 mycket sköna poäng vi lovade varandra redan i våras att vi skulle ta revansch för förlusten borta på Vargspåret. Det är ingen skönspelad match idag men det är högt tempo med två lag som ville väldigt mycket.

 

Nu till avslutningen i årets serie.

Läget var som följer inför dagens match. Danmark och Storvreta möte varandra i en direkt avgörande match på Daneliden. Vi seger för Danmark så skulle antingen Funbo alternativt Storvreta åka ur. Men det blir aldrig spännande Storvreta tar sin första borta vinst denna säsong och spelar Danmark hela vägen ner till div 6.

Riala och Norrskedika slogs om tredje platsen en tajt match som slutligen Riala tog hem. Jacob Enström 3 måls skytt gav Riala slutligen segern och Riala tredje platsen. Medans Norrskedika parkerar framför oss i serien sex poäng upp.

Alunda tar slutligen hem fjärde platsen efter man spelar 1-1 emot  Uppsala Kurd. U-Kurd som igår kunde fira att man hade tagit steget till div 4 i kostym. Alunda som har gjort en enormt stark andra halva av säsongen då man faktiskt låg nere vid strecket efter uppehållet.

HÖ/FF stannar på 26 poäng vilket innebär div 5 även nästa år för nykomlingarna. Dagens match slutar med förlust 1-2 emot serie segrarna Roslagsbro. HÖ/FF som klart blir årets publik lag denna säsong med ett snitt över 100 personer per match vinner man årets publik liga.

Och slutligen Karlholm stannar precis bakom oss man hade behövt att vinna med 13 mål idag för att knipa 6 platsen man gjorde 9 då man idag slog Väddö med 9-1.

Så på följande sätt slutar då div 5 östra.

 

 

 

Vi kommer under den kommande vecka summer årets serie samt följa upp Orakel Sandbergs tippning inför årets serie. Efter detta kommer även bloggen ta ett välförtjänt uppehåll.

 


Inför Funbo



Vi är nu framme vid säsongsavslutningen på denna säsong. Och årets sista match på Rådmansö Schakt Arena på besök kommer Funbo.
Förutsättningar och tändningen inför söndagens matchen handlar om revansch. Vi sa redan efter förlusten i våras att vi skulle ta revansch hemma på Arenan. Och nu är det dag veckans träning har innefattat mycket spel och kamp och ser man till tempot och viljan så känns det som säsongen är för kort just nu.
På söndag står allt på spel en sjätte plats är inom räck håll och vi ska gör allt för att skicka hem Funbo vargarna utan poäng.

Laget som spelar är följande.
Renato Cruz
Christer Jansson
Dan Berg
Ahmad Yousef
Teddy Wallmo
Micke Wall
Kalle Gäfvert
Rickard Persson
Magnus Berg
Tomas Jansson
Engin Kaya
Niklas Olsson
Labinot Canhasi
Stefan Castro
Dan Sundberg

Tröja nr 60
Går denna helg till en person som visade en enorm glöd och vilja i Roslagdbro derbyt. Och då ska tilläggas att det inte var helt lätt att plocka utan endast en då flertalet spelare visade en enorm kämpar anda i derbyt. Men denna gång fick den gå till en spelar som tidigare brukar återfinnas lite högre upp plan. Denna match provade han återigen en ytterback postion och det är med bravur.
Tröja nr 60 denna helg hänger på Tomas Jansson


Uppsala Kurd till div 4



En plats står ledig!
UIF vart idag klar för div 3 i förkvalet då man slutligen vann kvalet emot FG 86 efter vinst med totalt 3-2 (3-1 & 1-0)
Detta gör då att det finns en plats ledig i div 4 Uppland. Vilket då skulle innebär att det blir aktuellt med extra uppflyttning. Något som kommer att slå igenom serie system hela vägen.

Och då Månkarbo samt Wattholma förlorade sina matcher idag så är då alltså även Uppsala Kurd klara för div 4.
Något som i allafall denna blogg kan tyckas ses som mycket rättvist Kurderna som har budit serien på en underhållande fotboll hela säsong och god sportsmanship.
RSK bloggen önskar Uppsala Kurd lycka till i div 4.

Nu väntar gruppkvalet och om ett Upplands lag även går upp ifrån detta kval blir det aktuellt med ytterligare uppflyttningar där bland annat Rimbo kan ta steget till div 5.


Skytteligan div 5 Östra 2010




Ska han gör det igen?  Roslagsbro notoriska skyttekung är fortfarande i ledning inför den sista omgången av årets div 5. Förra året nådde han upp till 30 mål denna säsong är målskörden inte lika stor men 22 mål är fortfarande imponerande.
Närmast honom hittar vi just nu Simeon Hållsten i Norrskedika på 17 mål.
Därefter kommer Andrés Thorleifsson som på en halv säsong har skrapat ihop hela 15 mål i Riala tröjan.
Hade Riala haft Thorleifsson redan ifrån början av säsongen hade laget kunnat blivit mycket farliga.
Nu blir frågan om Riala får behålla sin guldvärvning inför nästa säsong.
Enligt rykten skall BKV vara något intresserade av målskytten.



Micael Hellsing Roslagsbro IF 22  
Simeon Karl-mikael Hållsten Norrskedika IF 17  
Andrés Thorleifsson Riala GoIF 15  
Adam Olsson Karlholms GoIF 13  
Erik Johansson Alunda IF 12  
Joacim Axelsson Norrskedika IF 12  
Jens Alstermark
Nils Johan Fredrik Björklund
Väddö/Roslagbro
Danmarks IF
11
10
 
Heresh Ghasemi Uppsala-Kurd 10  
Nihad Muhammad Amin Ismail Uppsala-Kurd 9  
Abir Khan Uppsala-Kurd 9  
       
Dan Sundberg Rådmansö SK 9  
Johan Richt Storvreta IK 9  
Johan Mattsson HÖ/FF FF 8  
Tobias Söderman Roslagsbro IF 8  
Jonnie Engström Riala GoIF 8  
Markus Landfeldt Danmarks IF 8  
Jacob Enström Riala GoIF 8  
Jonas Bodin Karlholms GoIF 8  
Tobias Westerlund Norrskedika IF 8  


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus