De riktiga hjältarna..



..bakom oss "fotbollsstjärnor" är förstås våra mammor!

Som ända sedan tider vi själva inte minns, matat oss, pysslat om oss, tröstat oss och skjutsat oss.. Till matcher och från träningar, till högstadiediscon och hem från fester!

Papporna finns också med i bilden, men på ett annat sätt kanske för många.. lever lite genom sin son eller dotter ute på planen och har generellt högre krav på prestation av densamme.

Mammor bara finns där.. Hur matchen slutade eller vilka den spelades mot är inte alls viktigt, det viktiga är att sonen/dottern är mätt och inte har blödande skrubbsår på knäna.

RSK bloggen har därför valt att intervjua en "fotbollsmorsa", eller kanske vi ska kalla henne för "idrottsmamma",det har uppenbarligen inte bara varit fotboll på hennes söners agenda.

OBS! Mamman vill av rädsla för att framstå som "curling mamma" inte ställa upp med sitt eget namn eller bild..

RSK-Bloggen - Vad tycker du är det bästa med att ha och haft aktiva barn?
Idrottsmamma - Ja.. Man vill att ens barn skall ha roligt och uppleva roliga saker, det gör att man som förälder själv har roligt. Rent egoistiskt så får man ju själv uppleva mycket skoj och spännande matcher, möta andra föräldrar och ungdomar som man aldrig annars skulle ha träffat.

RSK-Bloggen - Hur många timmar per vecka tror du att du har lagt ned på dina söerns idrottande?
Idrottsmamma - Oj.. Ja, den yngsta, när han var riktigt ung stannade jag ofta kvar under träningarna då vi bodde ungefär 20 minuter med bil från idrottsanläggningen. Åtminstone någon av träningarna blev det så.. Jag skulle uppskatta att ungefär 6-7 timmar i veckan, fast på vintern var det mera eftersom han spelade ishockey då. Det tog mer tid och var mer omständigt.

RSK-Bloggen - Hur får man tiden som förälder att räcka till?
Idrottsmamma - Jobba nätter...

RSK-Bloggen - Har du någongång försakat något eget intresse p.g.a dina söners idrottande?
Idrottsmamma - Nej, det har jag aldrig.

RSK-Bloggen - Har du någongång begränsat någon av dina söner i deras utövande av sport?
Idrottsmamma - Nej, jag tror inte det. Om jag skulle ha försökt någon gång så skulle de kanske inte ha lyssnat heller, idrotten har alltid varit viktig. Min yngsta son spelade ett tag både innebandy, ishockey och fotboll när han bodde hemma och han ville aldrig missa en träning, men då fick han ju pussla lite själv, stanna kvar hos kompisar och träna dubbelt vissa dagar. Men varken jag eller deras pappa har satt upp några gränser gentemot deras idrottsutövande, nej..

RSK-Bloggen - Om du måste säga någonting som varit jobbigt eller som är jobbigt med dina söners idrott?
Idrottsmamma - Ja du, det vet jag inte vad det skulle kunna vara.. (Efter längre betänketid) Det skulle väl kunna vara när han avstår familjeaktiviteter för fotbollen eller ishockeyn på den tiden, för typ en träningsmatch.. Han avslutade en gång en semesterresa med en kompis i södra Sverige i förtid för att sommarträningen började den dagen, då tyckte jag att han var knäpp.. Och när han och hans kamrater gjorde som tradition att spela intern match i ishockey på julaftons förmiddagarna.. Då undrade man lite vilken dag man inte skulle behöva skjutsa, vilken dag som skulle vara familjedag på året. Men såhär efteråt så kan jag bara konstatera att det mesta har varit fantastiskt roligt.

RSK-Bloggen - Hur kom det sig att det blev idrott?
Idrottsmamma - Våran familj har alltid idrottat, så det var nog oundvikligt och föll sig naturligt.

RSK-Bloggen - Hur viktig har idrotten varit för dina söners uppfostran och hur viktig tror du att den är generellt för ungdomar idag?
Idrottsmamma - Jätteviktig.. Som svar på båda frågorna! Ungarna får lära sig att umgås med varandra och med andra vuxna, att visa respekt och att få respekt. De får lära sig disciplin till en viss grad. Sen tror jag också att ett idrottande barn som är trött om kvällarna inte har lika mycket energi att hitta på bus och andra dumheter..

RSK-Bloggen - Om jag frågar spontant om ett bästa minne från någon av dina söners idrottande, vad kommer du att tänka på då?
Idrottsmamma - Oj, det är ju fullt av minnen förstås.. Alla år.. (Efter en liten betänketid) Men ett minne som jag tyckte var väldigt roligt var när min yngsta son spelade match med A-laget och var avbytare. Det var en slutspelsmatch i Upplandscupen, kvartsfinal kanske, och jag och hans äldre bror och ett par bekanta till oss var på matchen och tittade. Våra bekanta hade sympatierna hos det andra laget, ett Uppsala lag som de varit aktiva i.. Och min grabb blev inbytt i slutet av matchen men det blev förlängning med första målet vinner och tror du inte att det var han som gjorde det! Då blev jag stolt och det är ett av många roliga minnen..

RSK-Bloggen - Avslutningsvis, har du något du vill säga till andra föräldrar och blivande föräldrar?
Idrottsmamma - Nja, råd och råd.. Men sparka in era ungdomar i idrottsfamiljen och se till att de stannar kvar där!





24 dagar kvar


Nu börjar vi närmar oss slutspurten inför seriestarten och och vi kommer nu dom närmaste veckorna titta lite närmare på våra Roslags kollegor för att sedan avsluta med våra premiär motståndare Uppsala Kurd. Först ut Riala GoIF.

Klubben bildades den 10 februari 1926. Även om föreningen aldrig har nått några högre höjder gällande serie spel så har många spelare fostrats och tränats av Riala sedan gått vidare och uppnått fina resultat i andra klubbar.


Riala har genom alla år varit kända för sina starka ungdomskultur. Att vara största föreningen i kommunen med antal utövande ungdomar blir ju självfallet svårt men Riala har länge varit kända för att vara en av dom mest välskötta ungdomsföreningarna. Många av pojk och flickspelarna stannar kvar i föreningen kanske inte alltid som spelare men framförallt som medlemmar.



Laget Riala då. Det är ett lag under förändring och det är till det positiva. Laget när dom kom tillbaka till div 5 för snart 3 år  var ett klassiskt brunkar lag med en extrem vilja. Detta brunkar lag har bibehållet sin fysiska jobbiga stil men i detta så har en teknisk spets tillkommit vilket gjorde dom till ett mycket jobbigt lag att möte förra året. Och nu i år verkar även strukturen speliden trilla på sin plats.  Lägga till detta till en bra mix av gammalt och ungt så har man nu ett intressant lagbygge.

Frukten av detta visade dom nu senast i lördags när man körde över seriefavoriterna i den andra femman Vindhemspojkarna med hela 1-6.


Gällande nyförv så har laget förstärkt med 6 st nyförvärv samt en tränare. Stefan Blomdin kliver in som matchcoach och stötar upp sen tidigare Stefan Cårebo.

Bland nyförvärven finns bland annat Jakob Enström ifrån Rimbo, Calle Olofsson ifrån Rö samt tre hungriga 18 åringar ifrån BKV.


foto: Jessica Wahlqvist

Vad kan vi förvänta oss av Riala då. Från att varit ett lag som blandade och gav så har dom blivit stabila. Tappar sällan poäng men framför allt så vinner dom många poäng.  

För många gånger har vi räknat ut Riala och för många gånger har vi blivit straffade för det. Dom slutar aldrig spela. Denna styrka har givit dom många bonus poäng segrar så som oavgjorda resultat.


 Så här följer ett lite tips till er som beger till Lundbyvallen i sommar sluta inte spela förrän ni sitter i bilen på vägen hem. Och när ni väl sitter i bilen kolla en extra gång i backspegeln. För det kan vara så att det springer en gulkläd Riala spelare bakom hela vägen hem.

Säsong 2009   Vinster Lika Förluster         Poäng
Hemma 11 5 3 3 23 - 23 0 18
Borta 11 3 5 3 22 - 22 0 14


Försäsong div 5 östra 2010

En helg med både tävlingsmatcher samt träningsmatcher. 4 lag ifrån våran serie begav sig in i Upplands Cupen men dock tog endast 2 lag sig vidare. Danmark åkter ut emot IK Apollon och Karlholm emot förra årets seriekollegor Morgongåva. Här hade Karlholm länge ledningen i förlängningen men släpper in kvitteringen i matchens sista sekund. Roslagsbro fortsätter att övertyga genom att ta en säker seger bort emot Arlanda ingen förlust ännu denna försäsong.
Norrskedika då möte som sagt vårat farmar lag Roslagen. Roslagen mönstrade ett starkt lag med bland annat Pippo Persson i start elvan. Men avsaknaden av träningsmatcher märktes lite väl tydligt där en del induvidella misstag ger Norrskedika en enkel väg in i matchen. Roslagen skapar en del lägen men är inte starka nog. Norrskedika med sin nr 9 Jocke Axelsson längst fram gör vad man ska och sätter sina lägen.

Roslagens Blidö IF-Norrskedika 4-7

Träningsmatcher då och där måste helgens BOMB vara Riala´s kanon seger emot hårdsatsande VP. Vindhemspojkarna som har värvat utan tvekan mest i hela div 5 mönstrar för att utmana till exempel Markim om serie segern i den andra femma. Riala som har förlorat klart dom senaste veckorna fick helt plötsligt alla sin pussel bitar på plats lite där till. 1-6 borta och som bloggen har sagt tidigare Riala ett lite finger för dom iår. Strukturen tanken men framför allt vilja finns där. Väddö blandar och ger denna helg förlust 4-1 emot LEIF.

Håll ögonen öppna här i bloggen inom kort kommer en okänd bloggar inte hemmahörande i div 5 östra tippa årets serie.




IK Apollon-Danmark 8-7
FC Arlanda-Roslagsbro 0-5
Roslagens Blidö-Norrskedika 4-7

Morgongåva-Karlholm 8-6 (straffar)


Film-Alunda 0-4

Funbo-Skuttunge 0-3

Hedesunda-Harg/Östhammar 2-0

VP-Riala 1-6

Märsta- Uppsala Kurd 4-1

LEIF-Väddö 4-1

Storvreta-Rasbo 1-1

Och slutligen så vart tyvärr även vårat damlag utslagna ur Upplands Cupen efter förlust med 1-0 bort emot Frösunda.


RSK-Brottby 5-1 (3-1)

1-0 Ahmad Yousef, 2-1 Karl Gäfvert, 3-1 Ahmad Yousef, 4-1 Magnus Berg, 5-1 Ahmad Yousef

3 st Andreas Ländin, 1 st Niklas Olsson

 Ronnie Alfredsson

 


För andra helgen i rad var det dags för ett lag ifrån Vallentuna socknen. Och det var nu återigen dags för ett historiskt sätt svårt försäsongslag för Rådmansö. På dom senaste 3 åren har RSK inte vunnit en enda gång emot Brottby. Förra året vart vi ifrån sprungna av ett hungrigt fysiskt och aggressivt Brottby.  Och det var ingen skillnad på Brottby idag. Men idag vart dom fullkomligt avklädda av ett skönspelande RSK hänförda av Ahmad, Niklas och Ländin.


Brottby som brukar chocka sin motståndare genom att komma skjutna ut som ur en kanon. Mötets av en lika hård press. Det ser lite darrigt ut dom första 10 minuter där Brottby lyckas vaska fram ett par lägen. Sen börjar cirkus Ahmad, Niklas och Ländin. Och det är ifrån dessa 3 fötter som dagens första mål faller. Ländin driver upp bollen på kanten slår in den till Niklas som slår den på ett till Ahmad som kommer fri med målvakten och sätter bollen vid första stolpen. Ahmad sträcker armar i luften och firar att måltorkan äntligen är över. Och den är över med besked som vi senare kommer att få erfara.
Men Brottby svara upp dom får en frispark en bit utanför straffområdet. Ronnie tar bollen enkelt men den studsar ur hans armar på hans svällande muskler. Men vi fortsätter att skapa vi kommer i den ena anfallsvågen efter den andra dock kommer 90 % via Ahmads kant och stackars Teddy får springa i tomma intet.
Dagens andra är en riktig pärla vi får frispark lång ut på kanten. Kalle slår bollen för att försöka få in den i boxen. Brottby spelaren tjuvar och får gult kort. Bollen flyttas fram ett par meter. Kalle som tidigare har noterat att deras målvakt har kommit ut lite får långt tar vara på Martin hänvisning ”våga lyckas”. Kalle klipper till och bollen seglar över målvakten och in i det bortre krysset ett mycket snyggt mål.



Brottby har det mycket tungt nu och det smäller till och från nu ganska vårdslöst i närkamperna framför allt Ländin och Niklas som får ta mycket stryk. Dagens tredje mål kommer ifrån herren med måltorka Ahmad håller hög press när deras mittback och målvakt missförstår varandra.


Andra halvlek och vi gör ett par förändringar. Inkommer bland annat Salar som är på lån ifrån Roslagen. Men framför allt fortsätter vi att vara kreativa framåt och Brottby har väldigt lite att sätta emot. Dagens fjärde mål kommer ifrån Mange efter finT för arbete ifrån Ländin. Ländin slår en instick till en löpande Mange som med finess chippar bollen över en utrusande målvakt. Ahmad avslutar dagens målskytt med sitt tredje mål för dagen och återigen kommer bollen ifrån Ländins fot utifrån boxen och in till Ahmad som slår på ett.



Nu kanske det låter som att Brottby inte hade något framåt. Så var inte fallet vi möter idag ett riktigt bra div 6 motstånd. Dom har ett par tre lägen som ÄR riktigt farliga men Ronnie gör för andra matchen i rad en riktigt bra insatts.


Som sagt Brottby har alltid varit ett svårt lag för oss av någon konstigt anledning. Och dom gör en relativt bra match idag. Men idag stämmer det mesta för oss och det är ändå med 5-6 man frånvarande. Uppgifter för dagen var –komma tillbaka till vårat anfallsspel, hålla nollan och slutligen spela positiv och glad fotboll.


Med beröm godkänt. Nu väntar två veckors träning då vi har spelledigt under påskhelgen därefter möter vi LEIF. Då med endast tre veckor till den efterlängtade premiären emot Uppsala Kurd.






Upplands Cupen?


Upplandscupen denna cup som RSK genom åren har haft så svårt med genom åren.  Efter två år i rad där vi åkte ut redan i första omgången så lyckades vi faktiskt förra året ta oss vidare efter vinst emot Almunge i första matchen med klara 9-2. Den andra matchen vart emot Rasbo långt uppe i norra Uppland en tisdag kväll. Bussen hittade inte fram och domaren tillätt bara att flytta matchen 15 minuter. Så det vart av bussen och in plan på i princip.. Rasbo ett starkt hemmalag taggade till tusen körde över oss i första medans vi fortfarande höll på att packa av bussen . Vi repade dock mod men vart systematiskt tillbaka motade av en fullkomligt inkompetent domarekår. Det har gått ett år och man blir fortfarande förbannad när man tänker på dom.  Vi förlorar matchen och får Micke Wall avstängd 3 matcher. Micke som åkte på en hjärnskakning efter en närkamp där en armbåge träffar honom på näsan. Wallen utryckte sitt missnöje på vägen av plan och belönades med ett rött kort och en lång avstängning som även berörde serien.


(Tomas Jansson Mycket vackra mål dömdes bort felaktigt av domaren i skandal matchen i Rasbo)

Så nu har man spytt av sig lite Rasbo var bra och domarna mindre bra het enkelt.  I Upplands Cupen möts lag ifrån alla serie och bonus straffar delas ut till det lag som har en lägre serie tillhörighet. En per serie för att vara exakt.


I helgen börjar cupen på allvar en match har redan spelats i mellan Knarrbacken och Håbo slutresultat 2-3. Upplands Cupen brukar vara hög aktuell så här på försäsongen men sen längre fram när intresset borde vara som störst brukar den snarare glömmas bort eller prioteras bort.


Så frågan vi ställer oss i egentligen spelas cupen för sent eller för tidigt. Upplägg är ju kul i egentligen men det känns aldrig riktigt som den lyfter. Förra året vann våra serie kollegor UNIK cupen ballonger och champagne men frågan hur stort var intresset i egentligen.

Vad skulle man kunna göra annorlunda?


Som sagt i år finns inte RSK med i cupen och RSK färgerna får istället bäras fram av vårat damlag som möter Frösunda på söndag. Frösunda med Thomas Wahlqvist vid rodret gör detta till ett hyfsat laddat möte minst sagt. 16:00 på Konstgräset i Vallentuna smäller det.


Men även Roslagen spelar i cupen. På söndag ger dom sig på Norrskedika. Och här spelar bonusstraffarna in. Roslagen som kommer att ha 2 bonus straffar på Norrskedika. Och spelar laget lika bra som Arash och Salar gjorde förra helgen så ska Norrskedika en tuff match framför sig. Bloggen återkommer senare i hur det gick i den matchen.  Matchen spelas 18:30 på söndag i Roslagsbro.


Upplands Cupen i helgen
IK Apollon-Danmark
FC Arlanda-Roslagsbro
Roslagens Blidö-Norrskedika

Morgongåva-Karlholm
Övriga matcher i helgen

Film-Alunda

Funbo-Skuttunge

Hedesunda-Harg/Östhammar

VP-Riala

Märsta- Uppsala Kurd

LEIF-Väddö

Strömsbro-Karlholm

Storvreta-Rasbo


Flaggman förstärker Roslagsbro


Roslagsbro fortsätter att stärka sin truppen inför den kommanden säsongen. Laget som nu är uppe i hela 9 nyförvärv inför den kommanden säsongen. Vilka samtliga är kommer vi återkomma till senare här i bloggen.
Men ett av dom senare förvärven är ett välkänt ansikt för Roslagslagen i div 5. Men det är inte som spelare han har känns igen men snarare som linjeman.
Nu förstärker han som sagt Roslagsbro istället och vi får vänja oss med att se honom i den röda tröjan med bollen vid fötterna än vid sidan med flaggan i hand.


30 dagar kvar


Storvreta IK är åter ett Division 5 lag. Efter ett flertal säsonger i Division 4 och 3 gjorde laget något av en "rekord" säsong ifjol. Tabellraden i division 4 Uppland blev föga smickrande 0-0-22...

Storvreta IK bildades 1933 och är i skrivande stund kanske mest kända för allmänheten genom sin innebandy. Storvreta besitter som bekant ett av Sveriges absolut bästa innebandylag, herrlaget nyligen klara för semifinal i SM-slutspelet efter solklara 3-0 i matcher mot Dalen. Underförstått, ett seniorlag på den nivån kräver en förening som mår bra, som kan få fram nya talanger och vårda dem ända upp i senioråldern. Imponerande.

Storvreta fotboll då, har de blivit lidande av innebandyn? Njae, både ja och nej kanske. Liksom för många andra föreningar är inte utbudet av ungdomar och juniorer lika stort idag som förr och innebandyn är en del i detta, datorerna en annan. Men visst, har man ett elitlag i innebandy kanske små kidsen sneglar mer på dem än på grabbarna i Storvretas division 5 lag, vad vet jag..

Helt klart står det dock att Storvreta inte tänker ta hissen ned i sexan... 2 träningsmatcher spelade, båda mot kommande motståndare i årets division 5, 2 segrar. 3-1 mot Funbo och 4-2 mot Danmark, resultat som är klart goskända. Vad som framgår av SIK:s hemsida, man blandar och ger vad gäller spelarmaterial. 40 åringar och 15 åringar blandat om vartannat.. Någon benämns som "ex-allsvenske Mattsson" och där behöver RSK bloggen lite hjälp på traven, vem kan denne ex-allsvensk vara?

En spelarförlust för Storvreta vi tidigare spekulerat i på bloggen är alltså Peter "Frallan" Magnusson, som under flera säsonger tillhört klubben. Valet av klubb för hans del föll tillslut på Edsbro IF och inte på Hallsta IK där brorsan Patrik spelar.. Varför och hur det gick det till kan andra sia om, känsligt sånt där tydligen....

Senast vi i Rådmansö i seriespel stötte på Storvreta var 2004, året då vi lämnade division 4 senast tillika året som Storvreta i stor stil tog klivet upp i 3:an..

Då avgick Storvreta som segrare i båda mötena, på våren med 4-1, på hösten 9-4 (!)

Det var ju iofs nästan en hel livstid sedan och det finns inga slutsatser att dra av detta.

Däremot är Skogsvallens IP alltid en trevlig anläggning att gästa!

Träningsligan Top 9

Spelare Träningar Procent
 
20
100%
18
90%
17
85%
16
80%
14
70%
14
70%
13
65%
13
65%
13
65%


Försäsongen div 5 Östra

Ännu en helg till enda. Och vi tittar återigen på våra kollegor i serien. Inom kort kommer även bloggen låta en externa skribent få chansen att tippa årets serie.
Helgen som har gått då. Om vi börjar med att ta en titt på Roslagsbro som går ifrån klarhet till klarhet. Förra veckan 5-2 seger emot Wattholma samma Wattholma som Funbo förlorar emot med klara 0-5  denna helg.
Denna helg tog dom emot Alunda en tippad topp kanditat i årets serie.
Stabila 4-0 vinner man slutligen med och Roslagsbro stigande form inför den kommande seriestarten blir starkare och starkare. Karlhom är inblandade i en extremt målrik tillställning 0-1 i paus slutar slutligen med hela 5-5 emot IK Sätra ifrån Gävle.
Ett annat intressant möte är ju självfallet i mellan Storvreta och Danmark där finns för tillfället ingen info att hitta.
Och slutligen Riala som tog sig an ytterligare ett div 4 motstånd ifrån Sthlm förlorar med 5-1 10 insläppta mål på två matcher ifrån Riala. Försvars träning utlovas ifrån lagledningen inför den kommande veckan.

Försäsongen rullar vidare och resultaten lika så. Den spontana känslan utan att ha några belägg så känns det som det görs mer bra resultat iår än förra året vilket och det blir spännande att följa den sista delen av denna försäsong.



Onsdags Fyris-Uppsala Kurd 5-2
Roslagsbro-Alunda 4-0

Storvreta-Danmark 4-2

Funbo-Vattholma 0-5
Lagunda-Harg Östhammar inställd
IK Sätra-Karlholm 5-5
Danderyd-Riala 5-1
BKV Mix-Väddö inställd
Uppsala Kurd-Newroz 6-3
Norrskedika -Hallsta 2-5
Norrskedika-Atlecio 7-3


Markim Orkesta - RSK 3-1 (1-0)

3-1 Dan Sundberg

Teddy Wallmo

 

 

Återbuden ramlade in en efter en inför mötet med Markim i Vallentuna. Det var ett tag tveksamt att det skulle bli match. Men med hjälp av vårat samarbete med Roslagen så kunde Arash samt Salar hoppa in med kort varsel.  Dom både var nog inställda på kortare inhopp med det vart fler minuter än så.

Markim som mönstrade flertalet av sina meriterade nyförvärv var inställda på att få köra över dom decimerade gästerna ifrån Rådmansö.

Så som tidigare hade laget som vanligt ett uppdrag inför dagens träningsmatch. Idag var uppgiften att gör det mycket svårt för Markim att spela fotboll på våran planhalva. Detta gör vi med bravur Markim har extremt svårt att etablera något spel överhuvudtaget. Men dom tar sig igenom ett par gånger via kanten och deras nr 8 ”Navve” som kommer att gå en intern kamp gentemot Ronnie. En match han kommer att förlora. 6 klara frilägen mot Ronnie men inget mål. Ronnie som imponerade framför gamla kollegan Fredde Blomberg som kunde återses på kanten med sin råtta förlåt hund.


Men det är medhjälp av en domarmiss som slutligen Markim tar ledningen. Ronnie gör både en och två riktigt bra räddningar på en offside stående anfallare men dom lyckas slutligen lyfta in den på bortre där man nickar in dagens första. Men återigen en domarsystem inte helt enkelt.

 Andra halvlek och Markim kommer nu att han en period där man styrspelet och det kommer att resultera i både i ett och två mål. Markim som byter friskt nu får in pigga ben på plan medans vi som endast hade en avbytare nu har det lite jobbigare. Men vi ställer om system med en ca halvtimmen kvar. Och blir nu farligare i våra anfall men orken är slut och det är många tunga ben. Men vi kommer att spräcka nollan och återigen är det Sundberg 3 matcher 3 mål. På en hörna slår Teddy en boll som Sundberg plockar ner och klipper till. Bollen går likt en missil via ribban och in.



Avslutningsvis vi möter ett markim som rustar inför en kommande serieseger. Vi har upp emot 8-9 man borta. Dagens resultat är mer än godkänt alla gör en kanoninsats rakt igenom ingen framhöjd och ingen glömd. Nu väntar Brottby hemma nästa helg och då hoppas vi att spelartillgången återigen är hög.

 


Inför Markim

Det blev en något decimerad trupp som beger sig till Vallentuna för den enda borta matchen denna försäsong.

Laget som åker blir följande.
Ronnie
Teddy
Linkan
Wallen
Skyving
Kalle
Sundberg
Rickard
Ahmad
Niklas
Arash Karami (Roslagen)
Salar Mustafa (Roslagen)

Jätte kul med två inlånade killar iform av Arash och Salar. Dock tråkigt med många återbud vilket gör att vi kanske inte får åka med alla som vi hade velat pröva.

Övriga matcher i helgen.

Onsdags Fyris-Uppsala Kurd 5-2
Roslagsbro-Alunda

Storvreta-Danmark

Funbo-Vattholma
Lagunda-Harg Östhammar
IK Sätra-Karlholm
Danderyd-Riala
BKV Mix-Väddö


Sunshine tar timeout

Joakim Sunshine Bergstrand tar en timeout ifrån fotbollen på obestämd tid.
Den stora anledningen är att fotbollen just nu inte går att kombinera han arbetestider.
Jocke som kom som ny ifrån BKV ungdomsverksamhet under förgående året. Jocke en spelar på tillväxt kommer självfallet saknas men vi hoppas att vi snart återstår honom i RSK tröjan.






38 dagar kvar



Norrskedika
är en tätort i Östhammars kommun, strax norr om Östhammar

 

Namnet Norrskedika är en äldre benämning för den norra ekskogen. En äldre tolkning av namnet ger även att ordet sked finns med. Det är ett äldre ord för örlog, krigssjöfart. Det kan eventuellt också uttolkas som den norra hamnen.

 

Näringsliv

Dagens Norrskedika har en livlig kommers om sommaren. Den så kallade Bakluckan är en bakluckeloppis som samlar många besökare från när och fjärran. Mer än 30.000 besökare kommer till årligen orten för att köpa och sälja begagnade hushållsartiklar.

 

Sport och nöjen

Orten har även en livaktig idrottsförening N.I.F. med många aktiviteter för ortens ungdomar. I Norrskedikaparken anordnades regelbundet dans med välkända dansband. 2009 så förstördes dock Norrskedikaparken i en våldsam brand.

(källad Wikipedia)

 

Men arbetet med uppbyggnaden av Norrskedikaparken tar snart fart igen. Med hjälp av idella krafter så tar bygget fart och i den senaste rapporten på deras hemsida om bygget kan man läsa. 
Rapport från bygget: 
Vi har nu satt upp och gipsat samtliga inneväggar på plan 1 och 2.
På plan 1 är all väv på plats och den är även målad, taket på plan 1 är också färdigt. Spackling pågår på plan 2. När det gäller klinkers är drygt hälften gjort, detsamma gäller kakel på plan 1.

När det gäller fika bröd så fortsätter det att strömma in, tack från gubbarna och fortsätt gärna.

 

Detta om föreningen/byggden  Norrskedika. Men om vi tittar närmare på laget Norrskedika som återigen återfinns i våran serie. Vi träffade på Norrskedika senast 2007 om Rådmansö hade en bra säsong 2007 så var verkligheten en annan för Skedika.


Sista matchen inför uppehållet och Rådmansö var pressade att ta poäng för att kunna vara med om serien titel racet efter sommar uppehållet.  Det blir en mycket jämn match på en plan som är lika bred som den är lång.

 

Matchen står länge och väger även om det är Norrskedika som är närmast att spräcka målstilleståndet.

Slutligen tröttnar Jocke Larsson som drar en löpningen rakt igenom och dundrar in dagens första. Vi vinner slutligen matchen med 0-2 och är med i racet.

Efter sommaruppehållet faller allt för nord laget och dom vinner endast  2 matcher på hela höstsäsongen. Vi möts sedan i den allra sista omgången på Björkövallen. Gästerna då redan klara för nerflyttning kommer med ett stukat och nerslaget lag.

Vi själva vill avslut snygg och framför allt vill Jocke Larsson vinna skytteligan. Inför matchen ligger han 4 mål efter Fredde Persson för dagen  avstängd. Pippo som hade åkt på ett rött matchen innan efter Fredrik Blomberg filmat i en närkamp. Blomberg målvakt i Rådmansö året efter.

Det blir en målfest av sällan skådat slag vi vinner med hela 15-2. Jocke Larsson gör 5 mål efter det femte målet bytar han ut sig själv och ringer Pippo som inte är på plats. Larsson tackar sedan Norrskedika och Pippo för skytteliga segern i sitt segertal på årsfesten.

 

Men Norrskedika hittar snabbt tillbaka till div 5 endast 1 år blir det i div 6 då man vinner med serien men en poängs  marginal framför Rasbo.

 

Vad finns det att säga om Norrskedika som lag dom har hittills på försäsongen möt Roslagsbro och samt Väddö ifrån våran serie. Förlust emot Roslagsbro oavgjort gentemot Väddö.

 

Tillbaka till laget har bland annat Jocke Axelsson kommit och bloggen lyfter fingret för denna spelare. Mycket god teknik bra tillslag samt ett högt spelsinne verkar finns hos denna spelare. Ett mycket vackert mål borta emot Roslagsbro vittnar om att han inte kommer bli helt ofarlig i årets serie.

 

Annars är Norrskedika ett lag som har varit mycket starka i sin kontringsfotboll sett ifrån utomstående ögon. Tajta i defensiven och mycket energi i omställningarna.

Dom är även mycket bra hemma där dom på ett mycket fördömligt sätt utnyttjar sin bredda på plan på ett mycket förutdömligt sätt.

Gissning vis så är även detta ett mycket svårt bortlag där många lag kommer få slås hårt om att få med sig poäng hem.


Norrskedika  Statistik säsong 2009

Hemma statistik

 4 vinster 1 oavgjorda 6 förluster   mål 23 – 25 målskillnad -2  poäng 13

Borta statistik

 4 vinster 3 oavgjorda 4 förluster   mål 19 – 22 målskillnad -3 poäng 15

 

 




Försäsong div 5 östra 2010

Ytterligare en helg går till sin enda. Och som vanligt så finns det gott om träningsmatcher.
Och överlag så är det många bra resultat för våra kära kollegor.
Alunda spelar 3-1 emot UNIK var UNIK står kvalitets mässigt vet vi redan. Funbo gör vad dom ska Storvreta vinner över div 4 gänget Bälinge med udda målet. Väddö och framför allt Jens Alstermark skördar framgångar. Kan det vara så att Väddö har årets skyttekung i truppen. Och Roslagsbro vänder ett 0-2 underläge till 5-3 vinst hemma på vårlyckan. Roslagsbro b-lag spelade även emot LEIF i helgen där man förlorade med 1-2.

Väddö-Rydbo (bild ifrån Väddös hemsida)

Men det som börjar bli väldigt slående för denna för säsong. Är att om man tittar på Roslagslagen så verkar dom flesta lagen redan nu ha samtliga sina spelare igång.
Dock kan förändringen i resor var en stor anledning. Då Roslagen tidigare inte har haft tillgång till konstgräs så har våra försäsonger beståt i långa resor för varje träningsmatch.
Och inte helt otippat så tappar man ofta folk tidiga lördagar i mars. Men även våra utom Roslags lag presterar tidigt. Funbo och Danmark gör bra resultat Storvreta verkar vara igång. Det finns självfallet tydliga favoriter till serie segern iår. Roslagsbro är en av dom och där kommer resultaten som dom ska Uppsala Kurd är en annan och även där kommer vinsterna men kanske inte med den marginalen många kanske hade trott.

Som sagt försäsongen rullar vidare och lagen har många matcher kvar att hitta formen innan premiären och även om Allsvenskan redan har börjat. Så har vi ändå 40 dagar kvar till seriepremiär.





Övriga Träningsmatcher i helgen
UNIK-Alunda 3-1
Gamlis-Danmark 4-1
Funbo-Knutby 3-1
Hallsta-Harg Östhammar inställd
Storvreta-Bälinge 2-1
Skutskär-Norrskedika inställd
Enebyberg-Riala 5-3
Vesta-Uppsala Kurd 1-4
Väddö-Rydbo 2-1
Roslagsbro-Vattholm 5-2


Rådmansö-Edsbro 3-3 (3-2)

1-0 Dan Sundberg, 2-0 Niklas Ohlsson, 3-2 Andreas Ländin

Tomas Jansson 1 Niklas Ohlsson

Magnus Berg, Niklas Ohlsson

 


Träningsmatch nr 2 för denna försäsong. Dagens motstånd Edsbro. Edsbro som vi nämnde tidigare gjorde ett mycket intressant resultat emot våra kommande premiär motståndare Uppsala Kurd föra helgen.



Sista morgon matchen för denna försäsong och även denna gång så inleder vi med ett teori pass innan matchen. Omänskligt tidigt enligt Kalle Gäfvert lunch tid enligt Mange.

Direktiven var glasklara full fart framåt hög press. Och Edsbro verkade ha med sig samma taktik med sig in på plan. Det blir ett par inledande minuter med extremt hög puls. Något som gynnar oss då Edsbro försvarslinje hamnar under högg press. I våran anfalls sekvenser så spelar vi helt enligt plan och det ser många gånger mycket bra ut. Dagens första kommer via straff. Ahmad som kommer fri med målvakten blir fälld av densamma. Sundberg tar straffen som klinisk placerad den vid stolproten.



Vi bibehåller pressen vilket gör att vi har Edsbro i ett järngrepp. Vi kommer i många fina anfallsvågor där många chanser kunnat mynna ut i mål. Dagens andra kommer ifrån Niklas Olsson som efter lite trix och fix lyckas rullar in bollen via stolpen. Kort därefter går vi ner i puls och Edsbro jobbar sig nu tillbaka i matchen. Deras första kommer på en solklart offside mål dock snyggt avslutat. (Lugn ni som inte är Rådmansö fans vi gör detsamma lite senare). Edsbro ligger nu på Renato gör en mycket fin räddning på Edsbro nyförvärv Mcullen ifrån BKV distansskott. Men dock på den efterföljanden hörnan cyckelsparkar Edsbro kvitteringen via ribban.  


Men som sagt vi är inte sen att replikera Edsbro gör ett offside mål då kan lika gärna vi göra det också. Skall tilläggas det är inte lätt som en ensam domare. Niklas är lite tidig på kanten men dock slår han en mycket fin passning in till Ländin som bara behöver sätt ditt foten.  Det är lite små grejor som släpper in Edsbro i matchen men i övrigt gör en mycket bra första halvlek.



Andra halvlek och så som träningsmatcher bör så görs det friskt med byten inför andra halvlek. Men om första halvlek var mycket välspelade så var den andra en annan sida på myntet. Vi har mycket svårt att hitta i våra positioner våra bollvägar blir mycket komplicerade långt ifrån spelplan. Och Edsbro får vinna mer eller mindre samtliga närkamper. Följd aktningen så kommer då deras mål efter vi inte är starka nog i försvars spelet. Vi åker på den del skador och får byta lite till. Och det är Edsbro som ligger på för ett segermål i slutet. Vi får med oss mycket lärdomar ifrån denna träningsmatch och det är bara att konstaterad att Edsbro efterlängtade återtåg nu kan var på gång.


Nu väntar ett litet tuffare motstånd nästa helg då vi beger oss till Vallentuna för att ta oss an Markim/Orkesta.


Inför RSK-Edsbro

Dags för den andra träningsmatchen. Det vart ju som sagt en ganska lung tillställningen emot Roslagen förra veckan. Lördagens motstånd som presterade ett mycket intressant resultat emot våran premiär motståndare. Edsbro som blir en mycket bra värde mätare i denna tunga del av försäsongen.
Med i truppen finns två tidigare Edsbro spelare som nog gärna vill visa framfötterna lite extra.

Truppen på lördag är som följer.

Renato
Dan Berg
Turken
Ahmad
Mange
Sundberg
Kissman
Ländin
Jean
Kalle
Jansson
Niklas
Wallen
Rickard
Skyving
(Linkan)

Övriga Träningsmatcher i helgen
UNIK-Alunda
Gamlis-Danmark
Funbo-Knutby
Hallsta-Harg Östhammar
Storvreta-Bälinge
Skutskär-Norrskedika
Enebyberg-Riala
Vesta-Uppsala Kurd
Väddö-Rydbo
Roslagsbro-Vattholm


44 dagar kvar


1925 20/6
bildades Karlholms GoIF av 27 ungdomar som hade enats om att i organiserad form få utlopp för egen och andra ungdomars överloppsenergi. Detta skedde efter att dåvarande bruksförvaltare, Harald Lunqvist, inte klarade att se ungdomarna ligga och slöa i gräset eller att de stod och hängde "vid knuten".

Huvudidrott var fotboll som genomfördes vid Korsnäsplanen, men det fanns även cykling, friidrott och skidåkning.


Karlholms resa fram till div 5 har inte varit en enkel resa. Redan säsong 2006 så var Karlholm mycket nära att ta steget upp till div 5.
Andra plats i serien och kvalspel emot bland annat Riala och Markim men man kommer sist och det blir div 6 näst kommande säsong.
 Säsong 2007 slutar dom återigen 2.a denna gång får målskillnad avgöra i mellan Rex,Karlholm och Rasbo. Kval igen för Karlholm och återigen blir det en säsong i div 6. Men så slutligen säsong 2008 håller man ihop.Man vinner serien och tar därmed klivet upp till div 5.



Laget gör en helt okej första säsong då man sluter i mitten av tabellen.  Karlholm som är våran klar längst bort match på mycket länge närmare 17 mil enkel resa. Då Rådmansö inte har träffat på dem på mycket länge så blir de självfallet mycket svårt att veta allt för mycket om dem.

Men om man ser till poängskörden så vinner man 7 av sina 11 hemma matcher målskörden är god. Dom som har varit där vittnar om ett stort publikstöd och fina planer.

Så som vi berättade här tidigare i bloggen så har även laget fått in en ny tränare iform av Ola Israelsson. En rutinerad tränare som bland annat har spelat för superettan laget Sandviken där hans mål emot Djurgården borta smäller extra högt.


Ett mycket svårt motstånd att sia om och vi får helt enkelt följa dom extra noggrant under försäsongen.



Säsong 2009  div 5 Norra        
Hemmastatistik            
Vinster Oavgjort Förluster Mål   Målskillnad Poäng
7 0 4 26 13 13 21
             
Bortastatistik            
Vinster Oavgjort Förluster Mål   Målskillnad Poäng
3 0 8 13 25 -12 9


Unsere Kapitäne


En rutinerad trio tar sig an kaptensbindlarna inför den kommande säsongen. Laget meddelades inför match på lördagen emot Roslagen.

Lagkapterna för säsong 2010.


Huvudkapten (Kopf Kapitän)


Tomas ”Turken” Johansson


En mycket rutinerad kapten drar åter på sig bindeln igen. Turken ger oss inte bara en sång han skänker ett lugn på plan med sin spelförståelse och ledarförmåga.  En naturlig ledare som alltid sätter laget i främsta rummet.


Förste Vice Kapten (Vize-Kapitän)

Micke Wall



En mittpunkt i Rådmansö herr lag. Visar alltid vägen men så sitt spel och vilja.Länge trogen föreningen och ständigt skillnaden på vågen. Micke tar alltid ett stort ansvar på och utanför plan och blir på det sätter ett föredöme för sin kamrater.


Andre Vice Kapten (Zweiter Vize-Kapitän)

Renato Cruz



Inspiratören nr 1 kanske den enda som med 100 procent säkerhet kan bedöma en hörna ifrån andra sidan plan. Lägger all energi som han kan undvara på att lyfta sina kamrater både på och utanför planen.  Aldrig tyst på plan något som uppskattas både ifrån lagledningen och spelare.


Träningsmatcher div 5 Östra

Försäsongen rullar vidare och lagens träningsmacher rullar på. Om vi tittar på helgens matcher så mötes bland annat Funbo och Storvreta ifrån våran serie. Om man ser till Funbo matchreferat så skall matchen varit tajt och det var  två bra lag på plan. Roslagsbro gav sig på Rex som vann den andra femman förra året.
Ett annat bra riktmärke är ju självfallet Väddö Norrskediska tydligen skulle den isiga plan spelat stor roll och det var slutligen delad pott. Riala möte ett div 4 motstånd ifrån Stockholm vinst 3-2.
Avslutningsvis Uppsala kurd möter Edsbro som vi möter nu på lördag. Endast vinst med 2-1 dock skall Edsbro nu återigen var på gång så det blir svårt att utläsa något av resultatet.



Hinden-Alunda 1-3
Funbo-Storvreta 1-3
Riala-Sundbyberg 3-2
Roslagsbro-Rex 1-1
Väddö-Norrskedika 1-1
Uppsala Kurd-Edsbro 2-1
Skutskär-Karlholm 3-0


(Skutskär-Karlholm Bild ifrån Karlholms hemsida)

Efterlysning


Rådmansö-Roslagens Blidö IF 4-0 (2-0)

1-0 Dan Sundberg, 2-0 Niklas Ohlsson, 3-0 Dan Berg, 4-0 Tomas Jansson

Tomas Jansson 2 Dan Sundberg 1

Mike Kissman

 


Årets första träningsmatch går emot våran samarbetes förening Roslagens Blidö IF. Och utbytet fick ta sin början redan med en gång då Roslagen saknade folk in för matchen. Ronnie , Kissman, Rickard och ny hemkomna Jean förstärkte Roslagen. Detta gjorde att det var fulla lag och samtliga spelare fick ställa in sig på 90 minuter fotboll.


Roslagen som ligger lågt släpper till väldigt få ytor bakåt och tålamod får bli nyckelordet inledningsvis. Men vi tar ledningen i matchens 5 minut Tomas Jansson som kommer med fart på kanten spelar snett bakåt in till Sundberg som är distinkt. Vi rullar upp bra i offensiven men det är trångt och det blir svårt att få fram dom där riktigt farliga lägena. Dagens andra kommer återigen på passning ifrån Tomas Jansson denna gång så är det Niklas som håller sig fram som mycket elegant lobbar in bollen bakom Ronnie.

 

Andra halvlek och vi går ner alldeles för mycket i tempo och Roslagen tar chansen. Dom har nu en mycket fin period där både eller två läge kunde ha utmynnat i mål. Vi har svårt att komma till anfall då vi för stund avgår ifrån våran matchplan och väljer svåra bollvägar. Men vi kommer ur denna svacka. Dan Berg en mycket van målskytt drar på ifrån distans bollen studsar lurigt och smiter in brevid Ronnie. Dagens sista kommer återigen ifrån Jansson kant men denna gång gör han det själv dock framspelad av Sundberg.


Det vart en bra genomkörare i en soldränkt plan. Samtliga fick 90 minuter i kroppen och vi gör det vi ska. Tempo blir självfallet lågt stundtals då det är den första matchen men vi tar med oss det vi gjorde bra och vad vi kan göra bättre.  Nu väntar en ytterligare träningsvecka innan det är dags för Edsbro på lördag.

 


Roslagens Blidö IF

 

Inför lördagen match tänkte vi ta tillfället i akt och presentera våran sammarbetesförening Roslagens Blidö IF lite närmare.

 

Roslagens Blidö IF har sedan 2003 funnits i fler talet olika former. Roslagens IF FF som föreningen hette får början var en återstart av gamla NFF. Där bland annat spelare som Jean och Wille Carzy Legs en gång i tiden återfanns. Laget som första årets drevs av en något lite överambitiös ordförande hade planer om en stor förening som skulle ta över Roslags idrotten. Laget vann faktiskt sin serie 2004 men då viljan var högre än det orginiskatoriska så tappar man segern på att man inte hade alla spelare reggade och Knivsta får en fribiljett upp till div 6.


Planerna gick så där och under säsong 2005 tog Stefan Granqvist över som ordförande. Stefan som på daglig basis jobbar med ungdomar i Norrtälje såg snabbt möjligheterna i föreningen att kunna bli en social knytpunkt för mångfalden i Norrtälje. Då det var en ledstjärna för föreningen att kunna erbjuda ungdomar att spela fotboll istället för att driva runt på stan. Så valde man att förlägga träningspassen på fredag kvällar på Roslagsskolan.

Men intresset var snabbt stort och när närmare 40 personer dök upp träningen så valde man att lägga in två pass ytterligare. Med detta ökade intresse så höjdes även den spelmässiga kvaliteten. Många spelare som dyker upp och har stora fotbollstalanger. Inkommer nu även en tränarstab iform Matte Karlsson idag styrelseledamot i RSK och Alejandro Vera. Lite senare kommer även Christoffer Johansson som lagledare.

Laget börjar nu formas och laget tränare nu upp emot 3 dagar i veckan med ett enormt antal spelare på varje träning. Första träningsmatchen bokas där motståndet blir Rådmansös b-lag med Thomas Wahlqvist vid rodret.


Inför matchen väljer då Matte att ta med sig en bandypolare som tydligen är sugen på lite fotboll. Matte beskrivet honom som en trevlig kille med gott spelsinne. Fredde Persson får börja ifrån start då en ordinarie anfallare inte hinner in med bussen. Roslagen vinner matchen med 5-2 och Persson hänger 3 mål bakom Renato.



Säsongen närmare sig och laget tar den ena skalpen efter den andra. Säsongen blir en rafflande poäng strid i mellan Roslagen, Gräsö och Rånäs. Fredde Persson tillsammans med sin par häst Denis Avdic gör hela 47 mål av dom 72 gjorde under säsongen. Serien är brinnande jämn och det blir ett avgörande i den sista matchen. Roslagen behöver slå Grisslehamn med 3 mål för att ta sig till div 6. Matchen slutar 3-3 och Rånäs samt Gräsö tar platserna till div 6.


Inför den kommande säsongen sedan förstärks bland annat laget med Ronnie som blir första målvakt och lagkapten. Men ett bestående problem i div 7 är att det löpande dyker upp nystartade lag så som Citykamraterna, Sirus UFF & Gimo UFF lag som är rena farmarlag till stor klubbar alternativ kompisgäng ifrån högre divisioner. Detta gör det mycket svårt för dom lagen som finns där att knippa den där enda platsen att ta sig upp.  

Men efter mpnga tunga år så får dom äntligen chansen i div 6 och den kommer iform av en fribiljett.Ett lag har dragit sig ur div 6 och Roslagen får platsen Första året i div 6 går bra man slår bland annat Markim borta med 2-1. Man klara kontraktet med en någorlunda marginal. Inför det andra året genomgår laget en självsanering och bland annat kommer en ny tränare in ifrom av Anders Hellberg. Mer känd som Grisen. Men laget som nu har tappat en del folk och även valt att plocka bort en del räcker inte riktigt till och återigen beger sig till div 6.

 


Föreningen slog sig ihop med Blidö IF 2006. Anledningen var enkel intresset för laget var skyhögt men dom ekonomiska medlen fanns inte. För att vara exakt så hade laget stor skulder då den tidigare Ordföranden bland annat hade beställt handsydda matchkläder ifrån utlandet. När Stefan tog över stod föreningen på minus och man fick bland annat skramla för att kunna betala domaren. Ett år senare var verkligheten en annan.

Den ideala stommen bestod av för lite folk och när Roslagen tar kontakten med Blidö blir reaktionen mycket positiv. Blidö en välskött förening med god ekonomi och stort ideellt hjärta saknar spelar materiel på grund av sitt geografiska läge.

Sammanslagningen blir ett faktum och senare den sommar spelas återigen en a-lags match på Blidö.



Föreningens arbete med det mångkulturella och ungdomar uppmärksammas även av Rotary i Norrtälje som ger föreningen ett stipendium på 10 000kr.

 


Klubben som ingen trodde på och som har varit kraftigt motarbetade i olika former stor idag sig stark tillsammans med Blidö och har nyligen fått ett bidrag på närmare 500 000kr för rustning av deras hemma arena Vargheden!

 

 


52 dagar kvar




Under hösten 2006 bildade Östhammars SK Fotboll och Hargs IK en ny gemensam förening, Harg/Östhammar Fotbollsförening (HÖFF).
Anledningen till bildandet var bland annat att försöka skapa ett nyintresse för fotboll i regionen med ett ökat träningsdeltagande som kan medföra en högre kvalitet på fotbollen och därmed en bättre förutsättning till avancemang i seriesystemet.

Ett avtal har tecknats där båda moderföreningarna står som hälftenägare till HÖFF.
Träningar och matcher kommer att bedrivas både vid Idrottsparken i Östhammar och vid Tallarna i Harg.

På detta sätt inleder Harg/Östhammar eller HÖFF som dom kallas sin presentation av sig själva på sin hemsida. Östhammar och Harg två anrika föreningar som haft det svårt att klättra i systemen. Tills nu när man då valde att slå sina påsar ihop.


Dom återfanns i samma serie som våran samarbetsförening Roslagen förra året.  Densamma serien som dom vann överlägset med poängdifferens på hela 11 poäng till tvåan. Ser man till deras spelartrupp så verkar det inte råda brist på folk i alla fall tillgång skall vara stor och tillväxten är god.


Tidigare har man sällan behövt lyfta på ögonbrynen för kommande seriekollegor ifrån lägre seriesystem. Men efter intåget av UNIK och Markim förra året var det många som hajade till. I år riktar många blickarna emot Uppsala Kurd. Men dom som tror att det är enkla poäng att bege sig norr ut till Östhammar kommer nog få sig en ordentlig backläxa.


Hur står sig HÖFF gentemot serien mycket svårt att sia om. Dom är ett lag med självförtroende efter en klar serieseger förra året. Dom rapporterna som finns angående dom förra året är att det defensivt och tryggt lag. Sällan någon panik eller stress.Resultaten vittnar om detsamma. 
Dom vinner sina men sällan med någon jätte marginaler självfallet finns en och annan match med två siffrigt men dom flesta matcher slutar med ett par måls skillnad. Ett konsekvent lag med en jämn formkurva exakt det man vill ha ut av ett lag.


Vi har får dock möjligheten att tjuv titta på dem då dom är våra upptakts motståndare en vecka innan serien börjar.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus