Inför Norrskedika



Vi beger oss till dom nordliga delarna av våran serie för våran första borta match för denna säsong.
Revansch lusten är enorm efter förlusten i seriepremiären.

Norrskedika som har blandat och gett under försäsongen spelar sin första seriematcht. Då Alunda ställde in matchen förra helgen pågrund av snö.
Under försäsongen har man bland annat möt Väddö samt Roslagsbro ifrån våran serie. Förlust emot Roslagsbro med klara 4-1 i deras första match och oavgjort emot Väddö med 1-1.

Norrskedika har inför denna säsong gjort klart med två nyförvärv Appon Löfgren och Joakim Axelsson. Och det är den sist nämnde som har vart framstående inledningsvis under försäsongen.

Poängen ska med bussen hem och laget som åker är följande.

Renato Cruz
Mikael Wall
Tomas Jansson
Tomas Johansson
Dan Berg
Teddy Wallmo
Dan Sundberg
Magnus Berg
Niklas Ohlsson
Ahmad Yousef
Labinot Canhasi
Stefan Castro
Kalle Gäfvert
Rickard Persson
Andreas Ländin

Tröja nr 60 denna helg Micke Wall

Nr 60

Den första Tröja nr 60 delades ut i samband med Lördagens seriepremiär. Och det vart Mange Berg som fick tilldelningen av den första tröjan. Nu fanns det dock ingen fysisk tröja i lördags. Men samtliga som får tröjan kommer att få en liten guld sköld som man sätter upp på sin plats. I slutet av året kommer antalet tröjor att summeras och en vinnare kommer att utses.

För att följa tävlingen gå in på www.radmansosk.com och herr sidan.


Omgång 1



Spelare

Lag

Mål

Varav straffmål

1

Joakim Johansson

Harg-Östhammar FF

2

0

2

Tobias Lindgren

Harg-Östhammar FF

1

0

3

Johannes Modin

Funbo IF

1

0

4

Abir Khan

Uppsala-Kurd FK

1

0

5

Arno Baghoomiansangbarani

Uppsala-Kurd FK

1

0

6

Labinot Canhasi

Rådmansö SK

1

0

7

Johan Mattsson

Harg-Östhammar FF

1

0

8

Mikael Wall

Rådmansö SK

1

0

9

Eren Kaya

Uppsala-Kurd FK

1

0


Snö

Snö vart en het potatis i årets seriepremiär. Eller rättar sagt mängden snö snarare. Två matcher fick ställas in pågrund av ospelbara planer. I gårdagens inlägg pratade vi om att reglen kan kännas något otydlig. Svenskafotbollsförbundets regel säger att beslut av uppskjuten match till följd av väder. och/planförhållanden kan fattas i första han av domaren eller i förekommande fall planägare på plats.

Om man läser denna del av regelverket så känns det som att det finns utrymme för att kunna ställa en match pågrund av väder. Men läser man sedan vidare beslutar Upplandsförbundet att reserv plan skall finnas bokad. Dock nämner det inte något om vad som gäller om även reservplan är ospelbar.

Utan att ha något riktig info om vad som exakt har hänt. Men så verkar varken Norrskedika eller Roslagsbro om man ser till deras gästböcker köpa dessa argument fullt ut. Men det kan vi återkomma till.
Men vad kan man vänta sig för beslut ifrån Upplands förbundet i denna fråga. Några menar på att detta måste ställas i likahetstecken med en W.o match. Och lämnar man W.o i serien så vet vi vad som gäller, titta bara på Citykamraterna.

Men samtidigt tror jag vi alla vi vet vad som kommer att hända för även om det skulle vara så att dessa matcher skulle innebära W.o så skulle aldrig vårat Upplands Förbund ta en sådant tufft beslut. Men effekten är att redan i omgång 1. Så har vi lite heta känslor som kommer att ge serien lite extra krydda. Som åskådare ifrån sidlinjen lämnar bloggen sin syn på det hela men passa på och ge eran syn ni som har lite mer koll. Paragrafen finns här under och kommentars fältet är öppet.




(denna bild skickade Karlholm till Roslagsbros gästbok)

Uppskjuten match till följd av väder- och/eller planförhållanden TB Kapitel 2 § 14.1

Beslut att skjuta upp match till följd av väder- och/eller planförhållanden kan fattas av i första

hand domaren eller i förekommande fall planägaren eller matchdelegat på plats.

Uppskjuten eller avbruten match på grund av väder- och/eller planförhållanden ska spelas om

i sin helhet på första tillgängliga speldag i berörda föreningars spelprogram, om inte SvFF

respektive SDF beslutar annat. Härvid har berörda föreningar rätt till en dags speluppehåll

mellan matcherna.

Det är föreningarnas skyldighet att omgående meddela SvFF respektive SDF när match

skjutits upp samt att meddela ny speldag.

SvFF respektive SDF kan besluta om ny speldag om berörda föreningar inte inom tre (3)

dagar från den uppskjutna/avbrutna matchen meddelat och fått ny speldag godkänd av SvFF

respektive SDF.

SDF har rätt att fastställa särskilda bestämmelser i distriktsserierna.



Upplands FF har beslutat:

att bestämmelserna i § 14.1 gäller i Uppland.

OBS! Vid osäkra väderleksförhållanden skall reservplan finnas/bokas.

Match skall spelas på föreningens reservplan eller annan plan i kommunen/hemorten oavsett

underlag – konstgräs eller grus.

Hemmalaget har skyldighet att omgående underrätta UFF om ospelad eller avbruten match,

oavsett av vilken anledning matchen inte fullföljts.


Div 5 Östra

Seriepremiär helgen var då äntligen avklarad. Eller rättar sagt nästan över. Både matchen imellan Karlholm-Roslagsbro samt Alunda Norrskedika fick ställas in på grund av ospelbara planer. Dialogen har varit het angående detta framför allt i Norrskedikas gästbok. Och det är framför allt rätten till att ställa en match folk ställer sig ifrågande emot.
Läser man Upplans Förbundets Tävlingsföreskrifter så kan jag förstå att det kan vara lite förvirrande. För den ger något mixade signaler. Men grund kontentan känns som att det skall finnas bokade reservplaner om även dessa inte är spelbar flyttas matchen till nästa tillgänliga speldag.

Men om vi ser till helgens matcher som verkligen vart av. Vi själva fick som sagt stryck emot ett Uppsala Kurd som var något bättre.
Riala begav sig till Storvreta även denna en svår premiär match. Enligt match referatet så verkar Riala återigen gjort vad man är bra på , grymt tajta bakåt och samt utnyttja sin lägen maximalt.
Om man ser till Funbo och Väddö matchreferat så skulle tillgång av folk varit en avgörande faktor.
Väddö faller med 3-0 och Funbo med 1-4 emot Hö/FF.

Den spontana känsla ifrån denna premiär. Är ganska sval det känns inte som det är någon som sticker ut. Storvreta-Riala en match som skulle kunna gå åt båda hållen. Väddö med Alstermark på hemmaplan i sjukdom skulle få det svårt. Funbo Hö/FF lika så. Norrskedika-Alunda hade varit intressant att se vad dom båda lagen står. Nu blir RSK istället Norrskedikas premiär motstånd. Den stora frågan är sjävlfallet vilket underlag matchen kan komma att spelas på.

Och med detta så är äntligen serien igång!


Omgång 1
12:00 Storvreta - Riala 2-3
14:00 Karlholm - Roslagsbro inställd
15:00 Danmark - Väddö 3-0
16:00 Funbo - Harg Östhammar 1-4
Fredag 23 april, Omgång 1
18:45 Alunda - Norrskedika inställd

RSK-Uppsala Kurd 2-3 (1-1)

1-1 Micke Wall, 2-3 Labbe Canhasi

Tomas Johansson

 Teddy Wallmo

Magnus Berg 



Seriepremiär äntligen så var den här och det vart emot tuffaste möjliga motstånd med en gång. Uppsala Kurd nykomlingarna i årets div 5. Pratas om att vara ett av dom lagen som skall kunna utmana om seriesegern i år. Dagen inleds med frukost hemma hos Crille innan det var dags att samlas på match på sportcentrum. Vinter gjorde sig åter igen påmind och förutom att dagens match fick spelas på Sportcentrum så lyckades den att ställa in två andra premiärer.


Första halvlek det är uppenbart att det är två lag som vill spela offensiv fotboll. Men matchen inleds med rugit ful tackling emot våran Andreas Ländin. Armbåge i nacken och Ländin får mycket ont huvuddomaren missar vad som händer och assisterande som missad ordet konsekvent i ordboken menar på att han inte får döma.  


Vi möter ett lag som anfaller emot oss på vårat vis. Men våran försvarslinje är mycket bra inledningsvis och även om Kurderna äger mycket boll så har dom svårt att komma till något riktigt farligt.



Men det är Uppsala Kurd som slutligen tar ledningen på ett anfall där vi har lite otur i försvarsspelet. Ledningen är rättvis då dom har varit på gång en stund. Men vi kommer inom kort att svara upp.           I match minut 19:e sätter Micke Wall årets första serie mål. Turken som slår ett perfekt inlägg på en fast situation där Micke når högst.


Halvtid


Andra Halvlek det var en bra match i första halvlek där båda lagen gav och tog. Men nu är det Uppsala Kurd som tar över. Vi har svårt att få fram bollen i dom ytorna som vi vill. Vi blir långa och Uppsala Kurd får mycket utrymme till att komma till anfall. Och dom tar slutligen ledningen bollen kommer ut  till kanten Micke som var grym hela matchen skär av forwarden och bryter men bollen studsar över hans fot och han får ut den på andra sidan av Micke. Bollen slås sedan i sidled och ledningsmålet är ett faktum. Andra målet kommer efter en solklar offside miss ifrån den något tveksamma domaren. Vi försöker sedan trycka på men tvingas till byten både pågrund av skador och skor som går sönder. Vi lyckas slutligen trycka in en reducering men klockan har hunnit för långt.

Uppsala Kurd var sett över hela matchen bättre än oss även om första halvlek var en öppen match. Man kan inte vara något annat än besviken idag vilket vi även kommer att vara fram tills på tisdag då var tar sikte på nästa fajt emot Norrskedika borta. För även om Uppsala Kurd var bra så har vi enormt mycket mer att få ut.



1 dag kvar

   

 

Uppsala-Kurd FK startades efter att ett stort antal personer med fotbollserfarenheter var intresserade av att bilda ett nytt fotbollslag som skulle satsa seriöst samt spela ett tekniskt och underhållande fotboll. Att laget kom att heta Uppsala-Kurd FK berodde på att de flesta som var med var kurder och bosatta i Uppsala. Föreningen bildades november 2007 och är därför en ung förening som är under utveckling. Säsongen 2008 hade föreningen två lag i vardera serier, herrlaget och flicklaget F95.

Herrlaget spelade sin första säsong 2008, man blev seriesegrare (i div 7). Laget har därefter vunnit även div 6 och är därmed klara för div 5 spel nästa säsong! Det man har gjort kan inte kallas annat än för succé.



Med denna text beskriver Uppsala Kurd sig själva. Uppsala Kurd ett ytterligare lag i raden av mångkulturella lag som flyger igenom serier efter serier. Vi har sett dom förut UNIK, Vina del, Valsta men framför allt succé laget Dalkurd.  Dessa lag har oftast en starkt vinnar kultur men framför allt en stor uppslutning runt laget men många härliga supporters. Och jag tror inte Uppsala Kurd kommer att falla utanför denna ram snarare kommer vi återigen få möte ett lag med hög spelglädje i våran serie.


Vad kan vi säga om Uppsala Kurd som lag om vi börjar att titta på deras statistik ifrån dom senaste åren. Denna text finns att av läsa på deras hemsida.


Här nedan kan ni statistik i från seriesammanhang. Uppdaterad 8/7-09.

Antal vunna matcher hittils 20 (av 24 matcher)
Antal förluster hittils 3
Antal mål som U-Kurd gjort hittils: 85 mål
Antal insläpta mål hittils: 26 mål

Det råder ingen tvekan om att Uppsala Kurd kommer att vara ett lag som lägger mycket fokus på offensiven. Men nu kommer U-Kurd till ett nytt läge i sin framfart. Hur kommer man att hantera motgångar. Och förstå mig rätt ett lag som U-kurd har endast 3 förluster på 3 år det skapar en stämning ett självförtroende. Något som snabbt kan raseras men samtidigt kan även detta självförtroende leda U-kurd hur långt som helst. Förra året var Uppsala Kurd farmarlag till UNIK något som idag inte längre är verklighet den naturliga frågan blir då hur mycket kommer detta att påverka.


Nyförvärven håller högklass om man ser till tidigare klubbadresser. Frågan är bara hur bredd  truppen är förra helgen fick man ställa in pågrund av för mycket skador.

Uppsala Kurd blir farliga i år. Men så återstår det att se hur farliga. Dock så inleder dom med en förlust på lördag!


Avslutningsvis speckultationeras tid är förbi nu börjar serien. Vi har nu gått igenom samtliga lag i serien och nu återstår bara serie starten. Vi har tippat serien och vi har kanske har gett en litet annorlunda syn på div 5.  Vi kommer att fortsätta ge våran syn på div 5 hela säsongen inte för att vi måste men för att vi brinner för det.  Men kom ihåg benskydd är frivilligt.


Nu börjar det!



Idag, Omgång 1
18:45 Alunda - Norrskedika  inställd
Imorgon, Omgång 1
12:00 Rådmansö - Uppsala Kurd
12:00 Storvreta - Riala
14:00 Karlholm - Roslagsbro
15:00 Danmark - Väddö
16:00 Funbo - Harg Östhammar

Nr 60

Som bekant så fyller Rådmansö Sport Klubb 60 år .



Detta kommer även att märkas ute på plan. Varje match kommer att en spelare i ha tröja nr 60. Denna tröja kommer att delas ut under den kommande säsongen av tränarstaben inför match.

Tröjan ges till den spelare som tränarstaben anser gjort sitt yttersta den gånga tiden.

Nu är inte detta ett copy av Elitseriens Gula hjälmar på poängkungar. Här kommer viljan och laganda ha en hög inverkan.

Detta kommer att följas upp med en lite tävling som kommer att kunna följa på våran hemsida www.radmansosk.com

I slutet av säsongen kommer slutligen en vinnare att utses.





Omröstningen

Bloggen la ut en omröstning i förra veckan där det fanns två frågor. Vem som vinner samt vilka som åker ur div 5 östra 2010.

Den omröstning är för alla er som hänger på låset hos dom stora vadslagning bolagen. Det här är det närmast facit ni kan komma inför den kommande säsongen. För detta kan nog vara den mest genuint statistiska omröstning som någonsin har gjorts.

Eller kanske inte.......

Webomröstningar i alla ära. RSK bloggen har blivit en blogg för oss som har vårat intresse i div 5 .Vilket gör rösterna något intressanta i allafall. Även en del röster nog har lagts med hjärtat.


Om vi först börjar med vilka folk tror kommer att åka ur. 






Vem Åker Ur Div 5 Östra

32% av läsarna tror att Väddö blir det lag som kommer att åka ur.  Väddö må hända haft en tung försäsong men Väddö´s avslutning av förra säsongen ska inte bortses. Om detta blir tändvätska eller inte återstår att se.

Funbo hamnar återigen i strecksnacket ca 21% av läsarna tror på att Funbo gör Väddö sällskap. Funbo som iår skall ha en än mer breddare  trupp gjorde en bra säsong förra året där man kanske slappnade av lite för mycket i slutet.

Och på tredje plats med 15% av rösterna kommer vi själva. Och konstigt vore det annars vi klara oss kvar med endast en poäng förra året och div 6 platsen var läskigt nära. Var vi står idag kommer vi inte själva sia om det får andra gör bedömningar på. Det vi dock vet är vad vi har kapacitet till. Men vi kommer ihåg Pove effekten för 3 år sedan när vi tippades långt ner i tabellen.






 
Vem Vinner Div 5 Östra I år




Inte helt otippat så tror hela 43% av läsarna att Roslagsbro tar steget upp iår. Förutsättningarna finns truppen finns nu är bara frågan håller dom för trycket. Lång serie många tuffa matcher och det finns en del underdog lag som ligger och lurar i vassen.

På andra plats  med 15% av rösterna hittar vi Riala. Läsarna följer Sandbergs spåkula och tror på Riala i en förskjuten position iår. Och det kan mycket väl fall in. Riala i sina bästa stunder har möjligheten att vinna emot samtliga motstånd frågan är bara om stabiliteten finns där hela säsongen.  


På tredje plats med 12% av rösterna hittar vi nykomlingarna Uppsala Kurd. Ett rent  fågel eller fisk lag. Lite svårt att säga exakt var Uppsala Kurd i egentligen står. Bra värvningar mycket mål men även många insläppta. Har både tagit bra skalper och förlorat detsamma under försäsongen. Känns som ett medgångslag får dom bollen i rullning kan dom gå hur långt som helst men frågan är hur dom hanterar eventuella motgångar.



Pove Persson

Ett år har gått och vi kommer kanske alla ihåg Pove Persson lilla blogg inlägg. Inlägget handlade om division 5 intresse värde i Norrtälje Tidning. Pove som ville mena att enda anledningen till att man vill ha en större bevakning av av div 5 i tidningen. Handlade om egenkärhet snarare än lokala läsare.

Läsarstormen vart enorm och många gjorde sin röst hörd genom att kommentera blogg inlägget. Debatten hamnade slutligen på första sidan på Norrtelje tidningens Webb upplaga. Och Pove fick snällt ta på sig att skriva om Hallsta-RSK kall sensommar dag i ösregnet. 

för dig som missade det så finns länken här http://rsk.blogg.se/2009/april/division-5-ar-ren-och-skar-breddidrott.html#trackback


Men vi tror att innerst inne så lurar den även en gräsrots fantast i Pove. Och där med ville vi inte att Pove skall gå utan den annars obetydliga breddidrottar fantastiska frukter.





Under måndagen överlämnade bloggen en lite present till Pove. Något som alla breddidrottar skulle uppskatta. I den begagnade kylpåse lådan återfanns ett paket kok kaffe ett paket korv lite korvbröd en kylpåse, en fotboll och ett Årskort till Breddidrottens högborg. Vilket garanterar Pove fri entré på RSK samtliga hemmamatcher.

Mer bevakning eller inte med Pove eller inte så börjar div 5 Östra Uppland i allafall i helgen..


Pove har fått lådan. http://www.norrteljetidning.se/sport/bloggar/id/15819


Försäsong div 5 östra 2010 Sista Delen

Upptaktshelgen har nu kommit till enda. Om vi först inleder med dom icke matcher som fanns under helgen. BKV U prioterade bort sina match emot Väddö vilket gjorde att Väddö fick gå utan motstånd. Norrskedika försökte få till en match emot krisdrabbade Rimbo som lämnar återbud pågrund av för lite folk. Detta med en vecka kvar till serien hur kommer det då se ut längre in i serien. Uppsala kurd valde att vila då man ansåg att det fanns för mycket skador i truppen inför seriepremiären i helgen.
Hela 3 inställda under en upptakts helg känns inte som ett vanligt scenario.

Tittar vi sedan på övriga matcher denna helg Karlholm spelar jämnt med div 4 laget Stensätra tonerna i Stensätras gästbok var inte milda efter matchen. Roslagsbro spelade sin andra match i Upplands Cupen emot div 6 laget Södra Trög. Trög med en bonus straff missade densamma men lyckas ändå pressa div 5 favoriterna. Alunda om vi utläser deras hemsida rätt möter Rasbo för andra gången på korttid.
Och slutligen Riala gav sig an LEIF i ett gammalt hederligt derby. Riala höll en stark försvarslinje och ägde matchen inledningsvis. Man rinner iväg till klara 3-0 i första. Men i andra trycker LEIF på men spetsen framåt saknas och man får inte kontakt. Och som vanligt när man slappnar av emot Riala så nyper dom till. Slutligen 6-0 kan kännas som ganska stora siffror kontra hur matchen såg ut. Men dom är effektiva och LEIF faller lite på eget grepp.





Alunda-Rasbo 2-0

Alunda-Vaksala 3-3

Film-Danmark 0-3

IK Hinden B-Funbo 4-2

Norrskedika-Rimbo inställt

Riala-LEIF 6-0

Sirius/Sunnersta-Uppsala Kurd inställt

BKV U-Väddö inställt

Stensätra –Karlholm 2-1

Alunda-Rasbo 0-0

Storvreta-Almunge ingen info

 

Södra Trög-Roslagsbro 2-3

Rö IK-Norrskedika 2-6 

Webvoter
Vem Vinner Div 5 Östra I år

 


Webvoter
Vem Åker Ur Div 5 Östra

 

RSK-Hö/FF 4-3 (2-2)

1-0 Micke Wall 2-1 Tomas Jansson 3-2 Andreas Ländin 4-2 Labinot Canhasi

2 Magnus berg 2 Niklas Olsson

 Ronnie Skyving

 


Upptakts match och året motståndare vart dom nya seriekollegorna Harg/Östhammar. Hö/FF även kallat tog sig en ordentlig skalp i cupen förra helgen då man vann emot Uppsala Kurd efter taktiska 0-2.



Dagens match och vi mönstrar stora delar av laget. Det blir inledningsvis en trång match där båda lagen håller sina ytor mycket väl. Vi får svårt att hitta upp i våra anfall och blir kvar långa stunder i försvarslinjen. Men vi tar ledningen redan i match minut 4. Micke Wall når högst på en hörna målvakten är på den men den går upp i nättaktet. Dock är Ahmad framme och stör förutdömligt.



Vi hamnar nu i någon konstigt zon av matchen och vi släpper formligen in Hö/FF i matchen. Dom anfallen som skapas görs på våra misstag. Vi är försvaga i passningsspelet och det klassiska utryket dutigt används flitigt. Och i denna passiva del gör även Harg ett mål. På en fast situation så får vi inte bort bollen ifrån boxen Micke slår bland annat bollen på en Harg spelares hand innan man slutligen lyckas rulla in bollen. Harg har även bud på ett par chanser till efter det här. Men vi tar oss ur svackan och Tomas visar vägen. Tomas viker in ifrån vänster och placerar mycket läckert in bollen via stolpen. Men vi hjälper återigen Harg tillbaka i matchen. På en hörna går bollen via eget huvud in i eget mål. Men vi börjar hitta tillbaka in i matchen vi kommer till mycket avslut och trycket är påtagligt emot Harg mål.



Ländin har bland annat en i ribban samt så missar domaren en mycket tydlig straff som även han bad om ursäkt för efter matchen. Skönt med bra domare.



Andra halvlek och nu ökar vi trycket ytterligare nu är det vi som äger matchen och vi trycker på för ett ledningsmål. Tomas, Ahmad, Ländin samtliga har chansen men bollen går inte in. Vi rullar och hittar rätt i anfalls postionerna men som sagt avsluten. (Avslutsövningar väntar under veckan)



Men slutligen blir så blir det Ländin som slår hål på det hela. Efter ett långt ihållande anfall slår Mange in bollen till Ländin som inte gör några misstag och trycker dit den. Sedan i matchens minut 75 hälsar vi även Labbe tillbaka in i spelet då han på en hörna återigen hittar rätt. 4-2 ledning och Harg har knappt tagit sig över halva. Men nu slappnar vi av och Harg börjar kriga. Och dom får en väg in genom en lite så där straff. Straffen är klinisk och helt plötsligt är dom ett mål efter. Dom trycker nu på och det finns en och två lägen som skulle gjort eftermiddagen mycket sur. Men vi håller ihop och vinner slutligen i en något svängig upptakts match där jag kan tycka att resultat kanske inte riktigt speglar matchen.



Nu tar vi sikte på Lördagens stora seriepremiär emot Uppsala Kurd. Det var ett tag lite rykten om att det skulle vara dubbel bokat på plan då BKV spelar hemma men enligt bekräftade uppgifter ifrån Sportcentrum så spelar BKV sin hemma premiär på gräset på IP och inte på konstgräset.


Välkomna på lördag 12:00 då börjar div 5 östra säsong 2010




Upptaktshelg!

Upptaktshelg!

Sista helgen innan det äntligen drar igång. Och det känns som årets försäsong har varit extremt lång. Men det har varit en annorlunda försäsong på många sätt. Tittar man på Roslagslagen så har vi för första gången kunnat köra en renodlad fotbolls försäsong. Konstgräsen rullade in i kommunen vilket gjorde att samtliga lag i serien fick annorlunda förutsättningar. Och även om snön och kylan har legat tung över landet så har lagen kunna tränat fotboll och inte isdans.  Sportcentrum som tidigare genom åren har fått sin skopa av sleven har verkligen gjort sitt yttersta.


Det även varit en försäsong i alla fall för Rådmansös räkning där träningsmatcher inte har inneburit resor till Upplands alla hörn. Men kylan och vintern har tagit en kraft tag om våra fotbollsplaner konstgräs i alla ära men vi börjar sakna för Arenan nu. Och det är nog tyvärr ett antal veckor kvar innan det är dags för gräspremiär på Arenan.  

Upptaktsmotståndare då där kan debatten rullar hur man ska välja sitt motstånd. Ska man möta ett jämnbördigt motstånd för att få en bra genomkörare eller ska man ta ett litet sämre för att få spela sitt och komma in i serien med en seger ryggen. Eller kanske bara få tag på ett motstånd överhuvudtaget.  Funbo, Norrskedika, Riala Alunda  och Storvreta möter motstånd ifrån dom lägre serierna. Riala tar sig ann LEIF på söndag i Norrtälje vilket inte kan räknas som ett dåligt motstånd en bra derby match kan nog utlovas. Storvreta väljer att ta sig an Almunge laget som vi slog i cupen förra året med 9-2. Här kan man nog räkna med att Storvreta kommer att kunna öva på anfallsspelet om man säger så.


Försäsongen lider som sagt var mot sitt slut och dom här sista matcherna handlar nu mer om en känsla snarare än att hitta rätt i system och taktik. Bloggen kommer sen under den kommande säsongen fortsatt att ge sin syn på serien på samma sätt som vi gjort under försäsongen. Och om möjlighet finns skall vi även försöka följa upp den inofficiela skyttligan. 


Nu är det INTE långt kvar!


 


 

Alunda-Rasbo 2-0

Alunda-Vaksala 3-3

Film-Danmark

IK Hinden B-Funbo

Norrskedika-Rimbo inställt

Riala-LEIF

Sirius/Sunnersta-Uppsala Kurd inställt

BKV U-Väddö inställt

Stensätra –Karlholm

Alunda-Rasbo

Storvreta-Almunge

 

Södra Trög-Roslagsbro

Rö IK-Norrskedika 2-6 


Omröstning

Webvoter
Vem Vinner Div 5 Östra I år

 


Webvoter
Vem Åker Ur Div 5 Östra

 

10 dagar kvar

Vi börjar nu komma till slutet i våran titt på våra seriemotståndare. Nu har turen kommit till årets seriefavoriter.


När föreningen bildades skedde detta i Röksta godtemplarlokal, 1929. Den första styrelsen bestod av Gunno Fröberg, Harry Haglund, Sanfrid Nilsson, Knut Andersson, Olof Lindell och John Pettersson.
Och föreningens första ordförande, Gunno Fröberg

Redan året innan klubben bildades i november 1929 fanns fotboll med i bilden, året därpå blev det start i Skärgårdsserien med spel på Vårlyckan från första början. Planen vari ett ganska dåligt skick, måtten var väl högst 80 x 40 m. Den har sedan dess byggts ut i två omgångar och har i dagens läge måtten 105 x 63m.



Även om det har pratats mycket om Roslagsbro i år sportsligt så har även ett stort fokus kommit att läggas på deras helt nybyggda konstgräs som anlades på rekord tid. Den 5 augusti togs beslutet den 22 september låg det på plats imponerande. Roslagsbro som idag lever på en historia där en mycket förut seende styrelse investerade överskott i mark som idag har sålt som tomter vilket gjorde att klubben till stora delar har kunnat finansiera gräset själva. Roslagsbro är idag en förening i framkant gällande hur man för en landsbyggsföreningen framåt och med den grunden man lägger idag och även har gjort historiskt så kommer Roslagsbro stå sig starka många år framåt.


Sportsligt då bollen ligger hos Roslagsbro i år. Laget som dom senast åren har varit toppkandidat men har fått vika ner sig för något Sthlm eller Uppsala lag som har hamnat i ett närmaste transliknade tillstånd. Det har även varit mycket fokus på deras farmarklubbsavtal med BKV i div 3.Avtalet som har inneburit att utvalda spelare ifrån BKV truppen har passat på att få möta lokala lag i stor derbyn och på så sätt petat annars trogna träningskamrater i Roslagsbro truppen.


Men i år ska förutsättningarna vara annorlunda Roslagsbro har nu en egen träningstrupp och skall inte behöva nyttja avtalet för att kunna fylla ett lag.

Laget som har värvat inte mindre en 13 spelare där bland annat 3 stycken lovande juniorer. Men det finns även mer namnkunniga värvningar i denna skara. Den beryktade trion Ted Johansson, Viktor Carlsson men framför allt Conny Burman övergav Rimbo och satsar nu på att förstärka dom röda inför säsongen. Rudi mannen med flaggan har vi redan rapporterat om synd att han försvinner ifrån linjen var en rolig kille. Men även den lille bolltrollaren Amel Avdic återfinns återigen i Roslagsbro tröjan. Amel som gjorde sig inpopulär i Rådmansö lägret för att par år sedan där hans behov av fokus på sig själv tog överhand och en massa osanningar florerade. Amel tog sedan i hand för sina misstag och det är nu vatten under bron.



Roslagsbro som lag är bra i år mycket bra endast en förlust denna försäsong och dom leds även i år av ”Hultan” vilket var en anledning till att flera spelare fortsatt valde Roslagsbro. Laget besitter där ett stort fotbollskunnande som appliceras i truppen. Som sagt endast en förlust hittills denna försäsong men framför allt så görs det mål. Laget kommer att göra mål även om man spelar dåligt för i laget återfinns den alltid notoriska målskytten Hellsing. Hela 30 mål förra säsongen men även en spelare som Tobbe Söderman har börjat hänga på en regelbunden basis. Dock kommer man inledningsvis sakna kanske en av seriens särklass bästa spelare Niklas Björnbom pågrund av skada.


Som vi sa tidigare bollen ligger hos Roslagsbro i år. Vem hotar dom eller är det just det som fäller avgörandet i år är deras största motståndare kanske är dom själva.


Försäsong div 5 östra 2010

Nedräkningen är igång endast en träningshelg kvar nu innan serien börjar. Tråkig att se att lag fortfarande så här nära in på säsongen åker på återbud. Kan aldrig vara bra om matchen ställs in pågrund av för lite folk med så kort tid kvar.
Vad finns det att säga om helgen Danmark tar en fin skalp iform av forna div 3 laget Gimo. Gimo som bland annat har förra årets målkung ifrån UNIK Malla i laget. Och om jag inte missminner mig så inte det här första förlusten för Gimo emot ett div 5 motstånd denna försäsong. Roslagsbro förlorar slutligen övermännen vart Sigtuna hemmahörande i div 4 Sthlm. Riala som åkte med ett decimerat lag till Åkersberga fick vända hem med ytterligare en förlust i bagaget.

Sen till Upplands Cupen och där två lag ifrån våran serie drabbade i samman. Och det är två lag som vi inom kort träffar på Hö/FF våran upptakts motståndare nästa helg samt våran premiär motståndare Uppsala Kurd. Hö/FF säkrar avacemang i cupen efter seger med 0-2 intressant?!

Avslutningvis så kan vi rapportera om även om Markims webmaster inte gör det att UNIK tog revansch på det enda laget som dom inte vann emot förra säsongen. UNIK ledde ett tag med hela 3-0 innan Markim vaknade till UNIK vinner slutligen matchen med 4-3.


Danmark-Gimo 4-2
Knivsta-Funbo inställd
Film-Norrskedika 0-3
ÅBK-Riala 4-1
Roslagsbro-Sigtuna 2-3
Väddö-Vattholma inställt
Hagaström-Karlholm 2-3
Storvreta-Ärentuna B 2-2




Uppsala Kurd-Harg/Östhammar 0-2


RSK-LEIF 2-2 (0-0)

1-1 Kalle Gäfvert 2-1 Ahmad Yousef

1 Tomas Jansson

 Tomas Jansson

 


Påskledigt förra helgen innebär inte att laget har legat på latsidan. Träningen har den senaste tiden bestått av många och tunga löpningar. Men att komma med en ursäkt så som att vi är nertränade eller likande det får andra klubbar i kommun ägna sig åt.


Nej idag var en renodlad plattmatch helt enkelt. En sån där match som kommer ibland där viljan finns men det funkar inte riktigt helt enkelt.

Men om vi börjar med första halvlek ett Derby emot LEIF har alltid var präglat av kamp och hårda närkamper och idag var ingen skillnad. Det smäller friskt inlednings vis men inte av den rätta karaktären och när domaren sedan har vinkat med kortet ett par gånger lugnar sig snabbt dom båda lagen ner sig. Men det är ingen bra fotbolls match LEIF får ta emot alldeles för mycket boll i dom ytorna som vi har sagt ska vara stängda vilket gör att dom har möjligheten att hota  men dom saknar farten vilket gör att det blir en konstigt moment 22 effekt. Det går som i ett vakum dom första 15 minuterna innan vi slutligen börjar hitta tillbaka till våran spelplan och även om bollarna kanske inte alla gånger går fram så försöker vi i alla fall. Första halvlek slutar mållös.


Andra halvlek och vi har nu kommit överens om att vi kan så mycket mer än så här. Och det känns som att LEIF inte ska kunna hota oss något speciellt. Men det är ändå gästerna som tar ledningen efter en kontring. Men vi kommer att svara upp inom kort. Kalle som är flitigt fotbolls supporter och följer alla dom stora ligorna. Där har han sett att dom gör en massa fina frisparks mål och Kalle är inte sen att vilja göra detsamma. Förra målet var ett mycket vackert frisparks mål ifrån ca 25 meter emot Edsbro. Idag tar han bollen ca fem-tio meter utanför mittcirkelen. Kalle tittar länge efter spel alternativ innan han ropar till Tomas ”gå på mål”. Kalle klipper till och årets andra frisparks kanon är ett faktum. 

Vi fortsätter att försöka hitta tillbaka till vårat spel även om det går trögt men det är faktiskt på ett skolboks anfall som målet kommer ut med bollen till Tomas. Tomas dundrar in bollen i boxen målvakten är dock på bollen men tappar den till Ahmad som håller sig framme och petar in ledningsmålet.


Vi har länge tryck på LEIF men kommer till för lite avslut vilket gör att LEIF slutligen kan kvittera med ca 10 minuter kvar på en slump boll. Ett ihopslag utanför boxen blir till en lobb boll som letar sig in i bortre hörnet.

Så som vi sa i början av införandet en ren och skär plattmatch vi kan så mycket mycket mer. Men dom här matcherna måste ju också komma ibland lika bra att ta den nu. Nu väntar upptakts match emot Harg-Östhammar nästa helg då vi ska slipa på dom sista detaljerna inför seriepremiären.

 Långkalsonger inköpta av flickvän enligt okänd LEIF spelare.


LEIF inför Lördag.

Rsk bloggen tar tempen på LEIF och deras ”el entranador”

 

När nyheten kom om att ett lag i norra trakterna tagit namnet Leif var det många som skruvade på sig och ifrågasatta valet av namn. Namngivningar brukar i de flesta fall härstamma från något och i fallet Leif härstammar namnet från en sammanslagning av de gamla rivalerna Lohärad och Estunas seniorlag. Rsk bloggen har grävt fram gamla skriftrullar som tyder på att det skedde många vandringar mellan socknarna innan beslutet togs. Ryktet säger också att man fortfarande hör Valters klagan susa i Estunas skogarna. 


När man tänker fotboll och Leif så tänker man: Stark vilja, lagarbete och hjärta. Det har alltid varit ett kämpande lag som spridit skräck i fotbollens domäner och historierna kring spillande av blodvite är många på Tunavallen respektive Björkvallen. Ett passande motto för Leif har genom året varit:
 En kedja är inte starkare än dess svagaste länk!

 

Rsk bloggen har kontaktat Basse Nordberg om ställt ett par frågor om matchen på lördag samt hur han ser på kommande säsong. 


Basse Nordberg beskriver sig själv som en ”fotbollsknarkare”  och har spelat i båda kommunens storlag – Bkv Norrtälje och Roslagsbro. Som forward får man utstå en del hårda ”hälsningar” vilket gjort att Basse valt taktiktavlan istället för fotbollsskorna. 


Rsk bloggen – Basse hur är läget i truppen inför matchen på lördag?

-          vi har en väldigt sargad trupp inför matchen på lördag då tre av våra nyckelspelare är borta. Jag hoppas att de som får spela i stället tar chansen och visar att de är startspelare. 

Rsk bloggen – Du har mött Rådmansö som spelare tidigare, hur är det att möta Rådmansö? 

-          det är alltid kul att möta Rådmansö och de lag som ligger över ens egen serie. 

Rsk bloggen – Vem anser du utgör det största hotet i Rådmansö ? 

-          Andreas Ländin. Jag har spelat med honom och mot honom så jag vet hur äckligt bra han kan vara. 

Rsk bloggen – Vad har du för tankar om division 6 östra detta år? 

-          Först vill jag ge en känga till förbundet (UFF) då de har splittrat alla roslagslag till i år.  Vi har då fått ett antal Uppsala lag och det är inte lika kul. Favoriter anser jag är vi och även Edsbro vara men då känner jag inte till hur Uppsala lagen är. 

Rsk bloggen – Vem är spelaren som gör skillnad i Leif 2010? 

-          Det där med nyckelspelare är svårt, men måste jag välja en så får det bli Nick Holmgren. Han tar ett väldigt stort ansvar på planen och underlättar för mig. 

Rsk bloggen- Johannes Sandberg tippade för en tid sedan hur division fem skulle bli och han tippade att Roslagsbro skulle ta hem segern och att Rådmans skulle bli ett mittenlag,  vad anser du om den bedömningen? 

-          Jag förlitar mig på Johannes kunskaper som tippare J Jag hoppas verkligen att han får rätt i att Roslagsbro vinner serien eller för den delen något annat roslagslag då jag torr att det är viktigt för fotbollen häromkring. 

Avslutningsvis så tacker vi Basse Nordberg och önskar han och sitt Leif lycka till på lördag och kommande säsong. 


Rsk bloggens tips: 3-1 Rådmansö


Råsundas Gräsunderkänt


Säsongspremiärerna närmare sig nu med storm steg formen slippas  träningsmatcher spelas och förväntan börjar nu höjas inför vad som komma skall.



Men det finns ett stort frågetecken och det är ett stort frågetecken. Som bekant så har inte alla lag i serien förmånen likt Roslagsbro att äga ett eget konstgräs. Dom flesta av lagen har idag egna arenor med Naturgräs.


Rådmansö Schakt Arena den 29 mars

Rådmansö har redan tagit beslutet på att flytta sin premiär till konstgräset i Norrtälje och även matchen emot Alunda i omgång 3 ligger i farozonen. Men hur ser läget ut för resterande lag kommer ni spela på era egna planer eller tvingas även ni att flytta er match till plastmattor alternativt grusplaner i närområdet.


16 dagar kvar.



Väddö IF vårat andra av tre Roslagslag som finns kvar i serien. Dom nordliga herrarna ifrån Norr klädda i grönt. Väddö har genom åren genom gått något av en jojo resa genom div 5 och div 6. Och förra året var igen skillnad dom gröna gav verkligen sin publik valuta för pengarna med deras enorma avslutning. Men vi återkommer till det. 


Föreningen startades 1929 6/3 vilket gjorde att föreningen firade förra året 80år! Föreningen som idag har flertalet lag i ungdoms klasserna  har även ett damlag. Föreningen är även en av dom få föreningarna som har en egen idrottshall. Där man spelar den årliga turneringen Vikinga Cupen . En cup som Väddö fick lämna i förtid efter förlust emot RSK i årets kvartsfinal.


(bild ifrån Väddös hemsida)

Men nog om föreningen överlag låt oss titta på seniorlaget Väddö. Laget som har gjort om i sin organisation inför denna säsong. Tidigare tränare Åke Nyberg har tagit sig an Roslagsbro Dam och MR Väddö Gillis Franzen har lagt dom ideella skorna på hyllan.  In kommer nu istället Håkan Karlsson. Karlsson som tog ett viloår förra året efter han lämnade BKV tar sig nu an dom gröna.


Men om vi återkommer till vad Väddö gjorde förra året. Laget hade en relativt stabil inledning av säsongen. Men man hamnar i en svacka en ganska påtaglig svacka . Ifrån omgång 7 fram till omgång 14 tar man endast 1 enda poäng. Laget går nu ner för räkning och är nu fem poäng under nerflyttnings strecket. Man möter då serie suveränerna UNIK. En enkel trea i UNIK ögon men det skulle straffa sig matchen slutar 4-4. Väddö tar sig ur sin svacka och det är med besked och man kommer att endast förlora 2 matcher resten av säsong . Bland annat så vinner man med matchens sista spark emot oss hemma. Laget slutar slutligen 6:a i serien en serie som var löjligt jämn. Väddö som slutar sexa har endast två poäng marginal till Rimbo på den 11:e platsen som sedan trillar ur div 5.


Laget som lever högt på en av seriens bästa offensiva spelar Jens Alstermark. Laget genom levde redan förra året ett generations skifte. Men truppen vittnar även i år om ett mycket ungt lag. En insatt person på Vikinga Hallens läktare menade till och med att man har seriens yngsta lag. Men kan man blanda detta unga med Alstermarks extrema målsinne och lite rutin i försvaret. Så ska nog dom inte behöva koncentrerar sig på ytterligare en streckstrid.


(bild ifrån Väddös hemsida)

Vad kan man vänta sig av Väddö som lag då. Det är ett lag som blandar och ger lagmoralen är enorm och det visade man framför allt i slutet av förra årets serie. Men lagets bredd är det som kan vara deras svaghet utan ett par nyckel spelare så kommer dom få det mycket svårt. Det ryktades även att lag tränade hela förra säsongen i princip utan målvakt. Det har länge varit ett takiskt lag både på gott och ont. Väddö emot RSK bjuder sällan på speciellt sevärda matcher då det ofta brukar bli tillknäppt och positions stridanden. Skulle vilja hävda att första halvlek bort emot Väddö förra året kanske var den mest stillstående halvleken i hela div 5 förra året. Men tankarna är nu nog annorlunda. I årets tränings matcher har man spelat ett rakare spel där anfall mynnar ut på Alstermark. Och förhoppningsvis ska även ett derby i mellan Väddö och RSK återigen bli hett och fartfyllt.


Vinster

Lika

Oavgjort

Mål

 

Insläppta

målskillnad

Poäng

Hemma Säsong 2009

           

4

5

2

25

-

24

1

17

Borta

             

3

0

8

14

-

27

-13

9

 


Försäsong div 5 östra 2010

Endast 3 veckor kvar nu till serien börjar. Och istället för ett värmande vår väder som skall torka upp våra planer inför dom kommande premiärerna. Så möts man istället av återigen ett snöfall när man lyfter på gardinen. Helgen började i allafall med att vi fick serien tippad av Hallsta oraklet Johannes Sandberg. Roslagsbro tippade som serie segrare och det är väl kanske inte helt osanolikt i tanke på den formen laget uppvisar. Man inlede helgen med seger emot ett div 4 motstånd ifrån Stockholm Ängby. Detta följde man sedan upp med ett 0-0 resultat emot ett decimerat BKV. Ett bkv som kan tilläggas är mycket offensivt farliga i år. Facklan får nog sitta kvar i Roslagsbros hand serie favoriter iår.

Skuttunge tar ytterligare en skalp ifrån den östra serien iform av Alunda. Danmark hade kallat 17 man för match endast 10 dök upp och matchen fick ställas. Riala som tvålade till VP förra helgen åkte på en näsbränna borta emot Arlanda med 6-4. Inte för att ta ifrån något lag något men VP värvnings tåg denna försäsong verkar inte ge önskat resultat. Norrskedika vinner även dom emot dom med 2-1 i helgen.

Glädjande är att återigen är det två Roslagslag som tar fart ifrån dom undre serierna. LEIF och Edsbro börjar återigen få ordning på lagen och kommer att göra allt vad man kan för att utmana Citykamraterna om serie segern i div 6 iår. Denna helg är Edsbro numret för stort för Väddö och vinner med 4-1.

Avslutningsvis måste vi få slå ett litet slag för våran lilla blogg. Besökar antalet fortsätter att öka stadigt för var vecka som går. Den senaste veckan har vi haft samma besökar antal på bloggen som vi hade efter ett stor derby emot typ Roslagsbro VARJE DAG.




Helgens matcher.
Skuttunge-Alunda 4-3
Sunnersta-Danmark inställd
Hagby-Funbo 4-2
Tärnsjö-Harg Östhammar 2-3
Norrskedika-Rasbo inställd
Arlanda-Riala 6-4
Roslagsbro-Ängby 2-1
Väddö-Edsbro 1-4
Roslagsbro-BKV 0-0
IFK Stockholm-Uppsala Kurd 1-5
Norrskedika-VP 2-1

Division 5 Östra genom spåkulan,,,

RSK-Bloggen har låtit Johannes Sandberg, spelande för Hallsta IK, sia i spåkulan och tippa hur division 5 Östra ser ut i början på Oktober. Johannes har genom åren spelat närmast uteslutande i Hallsta förutom 2008 då han tillhörde ett satsande Roslagsbro IF. I Hallstas A-lag debuterade han 1999 som 17 åring, ett år som Hallsta var målskillnad från att fixa en division 3 plats.. Åren som följde därpå; en pålitlig målskytt i division 4 & 5 för HIK och som sagt, även en säsong i Roslagsbro.. Men framförallt, ett genuint fotbollsintresse och fotbollskunskap, så för de lokala roslagslagen är "Hannes" ett bekant ansikte i tröja # 14, längst fram i Hallsta,, Om han är lika pålitlig på att tippa som han är i boxen återstår att se,,

"Tabellen" kommer att redovisas nedifrån och upp, d v s laget som enligt Johannes slutar på 12:e plats kommer överst.

Tipparen har ordet,,,"I vanlig ordning så är det ju oerhört svårt att tippa i de lite lägre divisionerna, man har ju egentligen ingen aning om vilket lag en klubb ställer upp med från match till match,, det är ju generellt enklare att tippa Premier League, där kan man vara ganska säker på att Wayne Rooney inte tar ett sabbatsår för att bygga hus eller att Fabregas missar derbyt mot Tottenham för att han är på släktträff,,Men jag försöker gå på känsla, resultat i träningsmatcher, personligt omdöme och även lite historik,,"

12. Funbo IF
Motivering: Funbo har under några år dansat på linan till att trilla ur division 5. Men de har ju klarat sig kvar mycket tackvare sitt starka hemmaspel på Vargspåret. Nu tror jag dock att det är färdig dansat i division 5; välkomna till division 6 2011 Funbo!

11. Harg/Östhammar FF
Motivering: Jag tror inte att det blir mer än ett år i 5:an för H/Ö FF. Jag har inte så mycket information om föreningen, mer än att jag var med i en träningsmatch mot de ifjol med Hallsta (1-1 reds.anm.). Jag tror generellt, sett till fjolårets division 6 serier att den Östra var den klenaste.

10. Väddö IF
Motivering: Ett starkt anfall och ett lika virrigt försvarsspel. Det är min känsla av Väddö. Ifjol så var anfallsspelet något vassare än det svaga försvarsspelet, vilket gjorde att de klarade kontraktet. Det blir något liknande i år för de grönvita från Vikingalunden.

9. Norrskedika IF
Motivering: Norrskedika; ett jojo-gäng mellan div. 5 & div. 6. Har inför säsongen 2010 fått tillbaka Joakim Axelsson från Gimo IF (Div III, reds.anm.). Han är en spelare med den mycket effektiva skottfinten som sitt signum. Jag tror att han nästan på egen hand kan fixa kontraktet till Norrskedika.

8. Danmarks IF
Motivering: Är ett lag jag själv har spelat mycket mot,men  som jag ändå vet så lite om. Hamnade tabellmässigt bra ifjol men jag var ändå föga imponerad av det jag såg av Danmark ifjol. Därför tror inte jag att Danmark kommer lika högt 2010.

7. Storvreta IK
Motivering: Hade en halvknackig säsong i division 4 ifjol, bör bli en bättre division 5 säsong i år. Vet väldigt lite om Storvreta, men jag vet ju att de tappat Peter "Frallan" Magnusson till Edsbro - ett avbräck.

6. Karlholm GoIF
Motivering: Är det lag jag kanske vet allra minst om av förklarliga skäl. Har vad jag minns endast spelat en B-lags match mot dem för många år sedan. Men känslan får avgöra och tänker mig att de kommer ta många hemma poäng p.g.a att motståndarna har jet-lag.

5. Rådmansö SK
Motivering: Klarade sig kvar på division 5 historiens minsta möjliga marginal ifjol. Har till i år fått några viktiga och duktiga tillskott i truppen vilket jag tror resulterar i en betydligt stabilare tabellplacering 2010.

4. Alunda IF
Motivering: Har legat i division 5 i evigheter. Hamnar dock ofta på den övre halvan men ojämnheten är deras motståndare. Jag tror att Erik Johansson & Co gör det i år också.

3. Uppsala Kurd
Motivering: Farmarlag till UNIK va? Men vad jag förstår så är de numret mindre än UNIK ändå. Som nykomlingar så får de absolut vara nöjda med en bronspeng.

2. Riala GoIF
Motivering: Min lilla "skräll" men samtidigt presterade Riala ett riktigt bra resultat ifjol. Har vad jag förstått det fått några bra förstärkningar till årets säsong och jag tror det kommer räcka riktigt långt, kanske ända fram?

1. Roslagsbro IF
Motivering: För mig är Roslagsbro division 5 personifierat. Det har även visat sig under de senare åren då Roslagsbro satsat och haft bra spealrtrupper i samarbete med BKV Norrtälje, men någon däruppe har satt ständiga käppar i hjulen för de röda. Jag vet ju att 2007 blev man dels straffat av Vina/Valsta och sedan i kvalet av Tärnsjö. 2008 var Märsta IK övermäktiga och 2009 gjorde UNIK och till viss del Markim/Orkesta lite som de ville i serien. Råsunda Spöket bytte skepnad och flyttade,, till Vårlyckan i Roslagsbro och blev deras division 4 spöke! 4:e gången gillt, vem vågar vara en Ghostbuster?


RSK-Bloggen tackar Johannes för tipset och vi lovar att återkomma till den här raden under och efter säsongen 2010,, Nu är det inte långt kvar!

Siktet är inställt



Blicken är riktad seriepremiären är inte långt borta nu med endast 21 dagar kvar.

Dock tog det beslut i veckan att serie premiären flyttas till Konstgräset i Norrtälje.

Men innan detta så är det fortfarande upploppet kvar på denna försäsong. RSK tar påskledigt och matchar nästa vecka igen. Men många av våra kollegor spelar vidare i helgen i jakt på den ultimata formtoppen.

Helgens matcher.
Skuttunge-Alunda
Sunnersta-Danmark
Hagby-Funbo
Tärnsjö-Harg Östhammar
Norrskedika-Rasbo
Arlanda-Riala
Roslagsbro-Ängby
Väddö-Edsbro



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus