Träningsmatcher div 5 Östra

Då börjar försäsongen rulla igång på allvar många av våra kära seriekollegor spelade sina första matcher denna helg. Två matcher inom serien Alunda-Danmark och Roslagsbro-Norrskediska.
Enligt rapporter ifrån Roslagsbro skall Roslagsbro varit det spelförandet laget och Norrskediska fick mest slå ifrån sig. Dock kom matchens mål ifrån deras nr 9 som skall ha sett mycket farlig ut.
Finns det några slutsatser att dra av dom första matcherna. Ytterst små skull vi vilja säga noterbart att U-Kurd tar Bälinge hemmahörande i div 4 i deras första match samma bälinge som helgen efter tar Alunda med klara 4-0. Det är nu endast 54 dagar kvar till seriepremiären och nu kommer som sedvanligt träningsmatcher att dugga tätt. RSK bloggen kommer självfallet försöka göra vad vi kan för att följa upp dessa matcher.
Vi själva laddar för match på lördag emot sammarbetesföreningen Roslagens Blidö IF.

2010-02-07 Uppsala Kurd-Bälinge 2-0
2010-02-14 Bälinge-Alunda 4-0
2010-02-25 Knivsta-Uppsala Kurd 3-3
2010-02-27 Alunda-Danmark 3-3
2010-02-27 Roslagsbro-Norrskedika 4-1
2010-02-27 Väddö-Sollentuna 1-3
2010-02-27 VP-Funbo 3-0
2010-02-28 Knarrbacken-Uppsala Kurd 4-3
2010-02-28 Skuttunge-Harg/Östhammar 3-2

spel igår

Igår var det äntligen lite varmare och det gick att få ner luft i lungorna.. Vi drillades av Martin i intervall löpningar och avslutsövningar innan vi gick på ett första "möte" med våra kusiner i Roslagen/Blidö.. För dem var det första gången ute på stora ytor i år och på sitt sätt var det ju första gången för oss också. Vi har ju inte heller lirat över full plan tidigare i år.

Inför säsongen 2010 har vi som bekant ett samarbete med just Roslagen/Blidö och det var väl egentligen inget tillfälle igår för spelarna att bekanta sig närmare med varandra.

2 * 30 minuter var speltiden och under matchen blev det inte en enda frispark eller straff.. Kan ha berott på avsaknaden av domare. Vid ett tillfälle under matchen agerade dock Rento domare och gav Roslagen en hörna, då han uppmärksamt noterade att en av Roslagens spelare höll på att bli lite ledsen.. Det är stort! För att ytterligare poängtera brobygget, Ronnie stod i Roslagens mål...

Den 6/3 möter vi ju Roslagen på konstgräset, den gången under lite annorlunda former mot igår, det är troligen en domare närvarande och kläderna kommer att se lite annorlunda ut..

Det var ändå nyttigt att få känna lite på planens djup och bredd och Martin delade ut små personliga uppdrag och några kollektiva till laget. Stundtals fungerade det och stundtals inte, men vad kan man begära. Nästan alla spelare gick runt på några olika positioner och Martin var noga med att poängtera att syftet med gårdagen inte var att spela in sin position etc. Det fanns lite andra värden med gårdagskvällen..

För de som ändå räknar mål började vi säsongen 2010 som vi avslutade 2009, d v s ett inlägg från högerkanten som en motståndare styr i egen kasse. Efter det kvitterade Roslagen innan Snöret fick hänga dit en, så 2-1 på denna inofficiella träning(smatch) 25/2 2010.

Nu blir det varmare.....


Plusgrader på ingång! (saxat ifrån aftonbladets sida.)
Efter en rekordkall vinter tittar nu våren fram. Redan på fredag kan det bli plusgrader i delar av Götaland och Svealand.

Och på Öland hittar vi årets första vårtecken.

– Det är ett trendbrott. Nu börjar vi närma oss varmare temperaturer, säger meteorolog Johan Groth på vädertjänsten Storm.

Efter kyla kommer värme. Eller? För södra Sverige i alla fall. Efter extremkalla veckor kommer nu våren och hälsar på.

Men frågan är om kyla verkligen är ett så stort problem. Vi i RSK har redan kommit fram till att fotboll inte är någon sommar sport. Och har därför vidtagit nödvändiga åtgärder.


Med mössan på så blir inte Renato blå.
Träning imorgon 20:00 som vanligt imorgon gästas vi av Roslagens Blidö på träningen syns då.


Nyförvärv

Rådmansö gör klart med ytterligare ett nyförvärv inför den kommande säsongen. Och det är en Roslagsbekanting som väljer att förstärka RSK.

Nicklas Ohlsson senast hemmahörande i Rimbo ansluter nu med RSK herr trupp Nicklas som tränade en del med laget innan jul ansluter nu fullt ut med laget och tränade första passet idag tisdag.

Nicklas som är känd för sin mycket fina teknik och spelsine men är även en allround spelare av rang .Det finns väldigt få postioner som han inte gör bra ifrån sig i. Men Nicklas är mycket mer än så det är än san fotbollsälskare med passionen på rätt ställe.

Vi i RSK är mycket glada att knyta oss an Nicklas och hälsar honom mycket välkommen.

Lite Snö

Det har ju inte undgått någon att snön har vårat avlånga land i ett järngrepp. Så som det verkar så har samtliga träningsmatcher i våran serie snöat bort. 
Dom som dock har matchat i helgen är Väddö, Harg-Östhammar samt Norrskedika spelade samtliga i Eckerö Linjen Cup arrangerade av LEIF. Väddö och HöFF åkte redan i gruppspelet Norrskedika finns det ingen info om.


Men nu i helgen om nu vädret tillåter så möts bland annat Roslagsbro-Norrskedika ute på Roslagsbro konstgräs samt Danmark möter Alunda.

Men om man ska se det lite positivt.
Det kunde ha regnat.

Riala hemma säsong 2009


RSK 2010 del 1

Vi tar det från början.. Förra året startas RSK bloggen. Som en intern grej i laget, men den växer successivt.. Den växer och växer och växer fortfarande.. Växer hur då? Jo, i antalet träffar, antalet unika besökare och antalet totala läsare!
Men fortfarande blandar bloggen och ger, det är interna nyheter och skämt i en salig blandning med mer övergripande nyheter om seriekollegor i synnerhet och roslags- och Upplands fotboll i allmänhet.


Därför ser vi det som en skyldighet att under våren löpande presentera Rådmansö SK:s spelartrupp för vår läsarkrets.
Det är oss ni hejar på! Kanske är det oss ni möter.. Och drömmer mardrömmar om..
Eller kanske Du är en del av oss i Rådmansö SK:s seniorlag.. Eller kanske ändå en del av Rådmansö familjen.. I vilket fall en del av den stora familjen fotboll?

Först ut att presenteras…


Tomas Jansson
Fart, balans, styrka! Låter som C. Ronaldo? Inte helt fel, men inte helt rätt heller.. Tomas Jansson är inte killen som gör 3000 situps om dagen, men vem kan klandra honom? Efter matvanor som skulle göra en valross avundsjuk glider Jansson ändå lätt omkring som en deffad Ronaldo.. Pålitlig målskytt, framspelare, slitvarg och besitter stor arbetskapacitet.


När Tomas inte spelar fotboll ägnar han sig gärna åt romantiska hemmanöjen..(B.l.a FIFA, liggandes på golvet med en kall öl..)


Magnus Berg
Citat från Wikipedia: Evighetsmaskin eller perpetuum mobile (latin "ständigt rörlig") är en tänkt maskin som skulle gå i all evighet utan tillförsel av energi utifrån.
Vid EM i Sverige 1992 kallade Sven-Göran Eriksson, Stefan Schwartz för en Perpetuum mobile. Det är dags att damma av det uttrycket igen. Mange innehar en väldig arbetskapacitet!! 90 minuter, tillägg, övertid, förlängning, 3 matcher i rad… Spelar ingen roll om det är vad som krävs för att vinna! Jobbar otroligt hårt på träning och match!


Utanför fotbollen är det familjen som har första prioritet för Rådmansös motor.


Stefan Castro Oliva
Uppväxt med bollen vid fötterna! Och tackvare många stunder tillsammans har de blivit vänner.. Riktigt, riktigt goda vänner, Castro och bollen!

När Castro säger "Hoppa" till bollen frågar inte bollen varför eller när, den frågar ödmjukt, "Hur högt?". Med blind lojalitet och total lydnad tjänar bollen sin härskare!


Precis som det anstår en spelare, fritiden handlar om bling bling, brudar och nöjen!


Erik Lindqvist
"Linkan" är på planen en ledare, en pådrivare och ett exempel att följa! Utanför planen, det är mer tveksamt, men i det här forumet, skitsamma! Martins långtida lärling står allt mer på egna ben och han gör det med bravur! En jobbig jävel på planen som inte viker en tum, aldrig, ingen gång. Linkan räddade förra säsongen baklängesmål på mållinjen med en långdragen skada till följd av det.. Det är Erik i ett nötskal, han tar det för laget!


Enligt Erik själv gillar han på fritiden mysiga hemmakvällar och långa morgonpromenader…


Renato Xavier Cruz
Reflexräddningarnas okrönte mästare. "Rento" gör stundom helt omöjliga räddningar i lägen då det 9 gånger av 10 rasslar i nätet.. Kombinerar sitt målvaktsspel i fotboll med målvaktsspel i handboll vintertid. Det var det där med reflexer...
Cruz roll i laget är så mycket mer än bara målvakt, MEN, framförallt är han just det och en riktigt bra sådan! Under inomhus säsongen brukar han dock välja att kliva ut på planen bara för att bevisa (måste vara för sig själv, för vi andra vet det redan) att hans teknik med bollen vid fötterna inte är något att skämmas för.


Renato tycker på fritiden om att spela boule och umgås med nära och kära. Dömer även korpen i badminton på Söndagskvällarna..


Träningsligan

Topp 12 i träningsstatistiken efter nu 11 träningar iår.
För er som vill se hela listan logga in på era personliga inlogg på nya hemsidan.

Spelare Träningar Procent
 
11
100%
11
100%
10
91%
9
82%
8
73%
7
64%
7
64%
7
64%
7
64%
7
64%
7
64%
7
64%

66 dagar kvar


Den 10 oktober 1934 samlades några Marielundsungdomar för att besluta om bildande av en idrottsförening i Marielund." Så börjar styrelseprotokollet från det första mötet som så småningom resulterade i Funbo idrottsförening. Man beslöt då att starta en idrottsförening med namnet Marielunds idrottsförening.

 

Vid ett möte den 8 mars 1936 hade man bytt namn till Sportklubben Mariehof vilket den fick heta fram till årsmötet den 24 november 1937. Då beslutade man att byta namn till Funbo IF. Funbo IF levde sedan vidare till den 15 november 1938.

Nästa protokoll är från ett årsmöte den 6 januari 1945. Berodde uppehållet möjligen på kriget ? Hur som helst finns även ett protokoll från den 25 december 1946. Då fanns ett A-lag och B-lag i Bandy. Därefter är det ett uppehåll till den 16 september 1949 då F.I.F slogs ihop med F.B.T.K med bandy och bordtennis på programmet. Det finns därefter protokoll fram till den 15 oktober 1952 då det åter blir ett uppehåll.

 

Ett protokoll från årsmötet den 10 februari 1955 är den äldsta noteringen som berör Funbo idrottsförening i dess nuvarande skepnad - sedan dess har föreningen fortlevt

Detta kan man läsa sig till om Funbo IF historia på deras hemsida. Men om vi tittar lite närmare på Funbo som lag men framförallt dom senaste åren i div 5.

 

Funbo är inget lätt lag långt ifrån men dom är ojämna. När Funbo spelar som bäst så hotar dom samtliga lag i i serien. Detta visade man redan i premiären. Ett Markim fullt med självförtroende begavs sig till Vargspåret för att ta 3 lätta poäng.  I deras gästbok pratades om vinst med minst 5, 6 mål. Markim får åka hem med en 3-2 förlust i bagaget.  Detta vart en fingervisning till att det skulle bli en klart annorlunda säsong ifrån Funbo Vargarna.

Funbo som vart kvar i div 5 då Citykamraterna vart utslängda för en W.o match. Det tidigare stryklaget blir nu ett mycket tungt motstånd att möta. Dom matcherna som dom inte vinner pressar dom sina motstånd till det yttersta. Efter sommaruppehållet så tappar dom sedan farten efter deras skyttekung Markus Kanga går vidare. Men dom har en godmarginal till nerflyttningsstrecket och avslutar slutligen med sitt bästa resultat på länge.

 

Funbo skall enligt utsago ha mycket studenter i laget vilket ska vara en viss anledningen till dom blandade resultaten. Men tillgången av folk inför den kommande säsongen verkar nu vara av det positiva slaget. Även om man nu flaggar för att 5 st tillhörande a-lags truppen kan vara på väg bort så finns det folk som provspelar för att fylla ut luckorna.

 

Funbo som i år även kommer att ha ett ytterligare lag i div 7 Funbo TFF. Funbo TFF återfinns i samma serie som våran samarbetes förening Roslagens Blidö IF. Detta faktum påvisar att tillgången av spelar kanske inte är det största problemet.

 

Frågan är om Funbo kan bibehålla den fina form som dom långa stunder uppvisade under den förgående säsongen. Hur stor del hade Kangas i Funbo framgångar hur märkt bart blir spelarförlustarna samt hur starka är nyförvärven. Funbo känns mycket svårtippade om inte det närmaste omöjligt.   

Träningsmatcher 

10-02-27

VP - Funbo IF

 

10-03-06

Funbo IF - Storvreta IK

 

10-03-13

Funbo IF - Knutby IF

 

10-03-20

Funbo IF - Wattholma

 

10-03-27

Funbo IF - Skuttunge

 

10-04-05

Funbo IF - Hagby IK

 

10-04-10

Funbo IF - Månkarbo IF

 

10-04-11

Knivsta - Funbo IF

 

10-04-17

IK Hinden - Funbo IF

 

10-04-17

IK Hinden B - Funbo IF

 

 


Bälinge-Alunda



Bälinge tog sig an andra laget på två helger ifrån våran serie. Förra veckan möte dom Uppsala Kurd en match som slutade med förlust för Bälinge med 2-0. Denna helg möte man Alunda där det vart seger med 4-0.

Bäling är till vardags hemmahörande i div 4 där man förra året var ett mittenlag.

Första matchbollen såld


Första matchbollen är såld och presentkortet går till Kalle Gäfvert 

Matchbollsponsor 2010

Norrtälje Transport & Lackering AB

 

24 bollar kvar


Elin lämnar en Tiger för en Panter



Bloggen kan nu exklusivet avsölja att Elin Wood nu har gått vidare efter otrohets affärena med Tiger Woods.
Enligt säkar källor till bloggen så återfinns Elin´s nya kärlek i RSK herr lag.

Ronnie RSK´s svar på George Clooney skall enligt utsago synts iklädd endast skotteroverall runt Elin nya ägor i Stockholms området. Enligt Ronnie var han där på jobb men enligt välinsatta skall anledningen var något helt annat.

Bloggen kan inte annat än att konstatera att hon har gjort ett mycket bra val.


Försäsongs Update

Vi tar en lite koll på våra kollegor i branschen. Och vilka resultet finns att utläs så här långt in i försäsongen.


Alunda
Lucia Cupen -Andra gruppspel omgången

Danmark
Lucia Cupen- Gruppspelet

Funbo
ingen info

Harg-Östhammar
Vikinga Cupen-Kvartsfinal

Karlholm
Tierps Kommuncup-Semifinal

Norrskedika
Vikinga Cupen-Kvartsfinal

Riala GoIF
Rimbo Cupen- Gruppspelet
Vikinga Cupen-Gruppspelet

Roslagsbro
ej matchat ännu 2010

Storvreta
ingen info

Uppsala Kurd
Lucia Cup-Kvartsfinal
Uppsala Futsal Cup-Semifinal
Förbundets Futsal-Semifinal
Rimbo Cupen- Slutspel
Träningsmatch Uppsala Kurd-Bälinge : 2-0

Väddö
Vikinga Cupen-kvartsfinal

Rådmansö
Contiga Cup-Gruppspelet
Vikinga Cupen- fjärde plats





Försäsongen

Försäsongen rullar vidare. Vikinga Cupen fick bli finalen för årets inomhussäsong.


Nu börjar nästa fas i försäsongen. Vi börjar i kväll 20:00 på konstgräset i Norrtälje.
Eventuellt så börjar vi träningsmatcha en vecka tidigare än utsagt.
Om det blir så så spelar vi den första matchen den 28 feb.

Syns ikväll.


Vikinga Cupen Slutspelet

Vi vann som sagt gruppen vilket gjorde att vi tog oss till kvartsfinal emot Väddö. Det som är den skräckblandade förtjusningen med slutspel i Väddö cupen är att förlorar man sin kvartsfinal får man snällt åka hem igen men vinner man är man garanterad 2 matcher till under eftermiddagen.

Vi visste redan på förhand att vi inte hade en lätt uppgift framför oss. Förra gången vi spelade en sån här match avgick Väddö som segrare. Och det skulle komma till att bli dramatiskt.


Kvartsfinal  Väddö-RSK 0-1



Väddö inleder klart piggast med ett offensivt tänk med mycket folk i anfallen. Den offensiv håller i sig i ett par minuter. Vi själva ligger rätt och styr ut Väddö på ett förutdömligt vis. Dock tappar vi våran målvakt Christer efter en situation där båda parter går in lika hårt.  Christer får gå av och Rickard får bli våran målvakt för resten av dagen. Ett byte som skulle visa sig vara mycket avgörande längre fram. Väddö har en del chanser men Rickard är inledningsvis grym i målet. Vi hittar nu in i matchen och det blir en böljande kämparmatch. Klockan rinner på och vi hamnar slutligen i sudden death eller rättare sagt Golden Goal Reduce. Och var innebär detta undrar då den oinsatta. Jo det innebär att 1:e gång i minuten ljuder en signal. Då måste båda lagen ta av en kille ifrån plan. Signalen ljuder i 5 sekunder och hinner man inte ut med spelaren så tappar man ytterligare en spelare. Det gör man tills det endast är målvakterna kvar.  Just detta händer matchen rullar på målöst tills endast Väddö´s målvakt och Rickard Persson är kvar på plan. Dock kan tilläggas att Väddö inte han ut med sin sista spelar och vi skulle egentligen få ta in en spelare till. Men domarna uppmärksammade inte detta. Istället vart det en man man kamp i mellan Rickard och deras keeper. Båda två mycket trötta efter nästa 26 minuter spel. Deras målvakt satsa på att slå in bollen ifrån eget mål medans Rickard gick till anfall och efter ett par stolp träffar så rullar slutligen Rickard in avgörandet. Blir ett ganska tragikomiskt slut på en annars bra kvartsfinal.



Semifinal RSK-Blue Hill 0-1


Eftersom nu både Väddö och BKV vart utslagna är nu RSK sista Roslagslaget kvar i cupen. Och det blir emot tuffaste möjliga motstånd. Blue Hill som vart 15 000kr rikare förra veckan efter att ha vunnit Rimbo Cupen. Ett mycket duktigt inomhus lag som slog ut BKV i kvarten med hela 5-4. Vi gör nu våran absolut bästa match Blue Hill ligger under kniven mer eller mindre hela matchen. Vi skapar lägen vi stänger ytorna och vi spelar med en enorm energi. Men den energi stjäls tyvärr av en mycket tveksam domarinsatts. Samma domare som ger Skyving gult kort i gruppspelet efter han själv har sprungit in i Skyving dömer 5 av dom 6 frisparkarna vi får emot oss. Detta rinner tyvärr över oss och vi återigen tveksamt domslut passar Blue Hill på att slå in seger målet i våran frustation. Förlusten är bly tung då vi var det bättre laget matchen igenom.


Bronsmatch. UNIK-RSK 3-2


Återigen dyker vi då på skönspelande UNIK. UNIK som såg ut att vara lite under isen i gruppspelet rycker upp sig anmärkningsvärt i slutspelet. Matchen blir härligt böljande med mycket chanser åt båda hållen. Målen kommer ifrån Dan Sundberg fot. UNIK dundrar slutligen in segerbollen med endast 57 sekunder kvar. Och vi får konstatera att det inte blir någon bronspeng i år.





Men hur gick det med godistomten då för er som håller räkningen så vart det mycket riktigt Skyving som tog med sig den hem. 3 mål samtliga på hörna grattis Skyving kanon bra turnering.




Slutligen av 20 lag där många har erkänt starka futsala lag så slutar RSK återigen högt upp. Och då vi år inte har lagt något speciellt fokus på inomhusfotbollen så känns det extra roligt. Vi gör det som ett lag och vi vart mycket nära att ta oss fram till final.

Vikinga Cupen då som alltid ett mycket mycket trevlig fotbollscup. Folket runt om gör verkligen sitt yttersta och man känner sig alltid lika välkommen. Så länge den fortsätter så tänker i alla fall Rådmansö vara med.


Men säg den himlen som är utan moln. Man skulle kunna säga att det är lite i paritet med Kanadas behandling av småkronorna i JVM eller Ryssland knep i Banyd VM.
Återigen blir deltagarna förövad grillens goda hamburgare. När dom hungrig deltagarna kommer efter kvartsfinalen hälsar flickor vid grillen att dom burgare som är kvar är förbokade.  Förbokade hur kan man förboka en burgare är det ett knep ifrån tävlingsledningen efter hemmalaget åkt ut. En spelares teori var att Anna Skiper försökte säga Crille något men efter noggrann genomsökning av hallen återfanns hon inte. Nä det är en komplott likt lottningen i Contiga Cup och då Tobias Lindström fanns i lokalen så dras vissa kopplingar.


Bloggen försökte bemöta grillen med denna teori men mötes av denna syn.

 

 


Tack Väddö för en mycket trevlig cup syns i serien!

 

 


Vikinga Cupen Gruppspel


UNIK-RSK 1-1
Dagens första match går emot förra årets seriesegrare UNIK. UNIK som är kända för att var starka inomhus fick ses som mycket bra motstånd. Match blir tätt och jämn där Renato gör en mycket bra match. Men vi klara 1-1 målskytt Dan Berg. Kan säga redan nu att det kommer fler ovanlig målskyttar senare i detta inlägg.


RSK-Hallsta 2-0
Nu börjar vi få fart på vårat spel vi ligger rätt i positionerna och anfaller rätt. Inför för matchen säger Crille att det görs inte så mycket mål på hörnor inomhus. Skyving är inte sen att reagera på detta och ser chansen att få trycka ner detta i halsen på Crille. Inte en gång men två gånger prickar herr Skyving in bollen och båda kommer på hörna.

Riala-RSK 2-3
Dagens hetaste match mycket känslor högt tempo ett skönt litet derby. Det är vi som tar ledningen och återigen är det Skyving på hörna. Riala som spelar med hög energi och mycket folk i anfallet är inte sena på att reagera och slår in 1-1. Micke Wall ger oss sedan ledningen efter mycket fint anfall. Sen står matchen och väger tills det är ca 3 minuter kvar. Då blir vi ängslig och backar alldeles för långt ner Riala får anfall med inprincip hela sitt lag. Dock är vi mycket nära att avgöra Skyving tar sig loss och är fri med målvakten ifrån halvaplan. Men han får tänka för länge och bollen går utanför. Klockan tar sig fram till matchen sista minut när då Rialas kvittering kommer. Men det tar inte slut där i matchen absolut sista sekund får slutligen Riala in bollen via stolpen och vinner matchen.
Kan tycka att Riala var riktigt bra idag men konstigt nog går dom inte vidare. Riala har nänligen att i sina egna händer i den sista matchen emot UNIK dom har ledningen vilket innebär slutspel men dom släpper slutligen in en boll som innebär att UNIk tar sig vidare med endast 20 sekunder kvar.



RSK-Grisslehamn 3-0
Dagens sista match och förutsättningen är glasklar vinst och vi vinner gruppen. Och vi tar hand om matchen per omgående. Kalle tar emot bollen i boxen han vänder runt och klipper till. Grisslehamn som spelar en bra kontringsfotboll hela dagen är inte ofarliga men vi spelar avslappnat. Andra målet kommer ifrån dagens torped Teddy Wallmo och Kalle avslutar slutigen målskytt.

Gruppen.
Rådmansö  4+/- 7 poäng
UNIK 4+/- 6 poäng
Riala 1+/- 6 poäng
Grisslehamn 0+/- 5 poäng
Hallsta -9+/ 1 poäng

Vi vinner gruppen och gör en klart godkänd insats Skyving har siktet på godistomten som tillfaller vinnare av den interna skytteligan. Kvartsfinalen går emot hemmalaget Väddö som räknar med stort publik stöd. Ur dagens trupp utgår Mårten,Renato och Dan berg in kommer Tomas Jansson och Dan Sundberg.

Kvartsfinal imorgon klockan 12:45.

Hamburgar grillen då?
Det är en dag imorgon också så vi återkommer med referat i den frågan men Crille och Martin såg nöjda ut när dom satt där med senap runt munnen.


Vikinga Cupen 2010 Lördag

 


13:00 förra årets serie suveräner. Ett lag som spelad snabb snygg och kreativ fotboll. Och dom har inte legat på latsidan vad det gäller inomhus fotbollen. Bästa möjliga motstånd redan i match 1







14:00 Hallsta Kalle´s familjen återigen i en inomhus cup. Vi har ett bra facit på Hallsta men inomhus är alltid inomhus det är bara att kolla på Contiga en ödestigen kontring gav RÖ slutspels platsen.





15:00 Riala GoIF har även dom spelat en del inomhus cuper denna försäsong men lite blandat resultet. Har ofta ett starkt fysikt lag med tekniska Jonnie Engström på topp. Vi är ett par stycken som håller upp ett litet finger för Riala iår men frågan är om det redan syns inomhus.




16:00 div 6 föreningen som vi möter för andra cupen i rad avslutningsmatchen i Contiga blir även avslutningsmatchen i Vikinga. Eftermiddagens sista match och med största sannolikhet så är nog inte gruppen avgjord tidigare så räkna med en rafflande nyckelmatch.


Det blir en bra sommar för våran Busschaufför



Visa Div 5 Östra 2010 på en större karta

Det kommer bli ett par mil till borta matcherna denna sommar. Ca 7 mil till Alunda ca 8 mil till Östhammar och hela 13 mil till Karlholm. Men hej vi slipper åka till Markim bara det är mycket värt.
RSK Bloggen har nu sammanstället en Google karta med samtliga arenor.
(Länkar gärna om ni vill)

Som sagt det blir en bra sommar för våran Busschaufför.


80 dagar


Danmarks IF, stiftad 1932, är en idrottsförening från Danmarks församling söder om Uppsala i Sverige.
Ursprunget till klubben är invånare i Danmarks by vid Danmarks kyrka med intilliggande landsbygd samt i Bergsbrunna stationssamhälle. Efter hand bebyggdes områdena Vilan, Nåntuna och Sävja m fl omården.


Detta kan man läsa om Danmark historia på deras hemsida vi själva har haft Danmark i serien i många år nu och det börjar bli en bekant om inte trevligt bekantskap. Resorna till Daneliden IP måste räknas som den absolut trevligaste borta matchen på året. Den alltid välkomnande läskbacken har blivit klassiskt vid det här laget.


Men ser man till det sportsliga så har Danmark varit alla annat än ett enkelt motstånd för RSK genom åren. Endast en vinst på dom senaste 2 åren.


Förra årets borta match hade vi länge greppet om poängen men avbytar bänk som endast bestådd av en målvakt och en lagledare tog slutligen ut sin rätt. 1-3 i paus vart slutligen 5-3 vinst till Hemmalaget. Danmark´s säsong 2009 bjuder på  inget ovanligt laget slutar femma endast ett mål efter Riala på samma poäng.  32 poäng är dock deras näst sämst poängskörd efter återkomsten till div 5 2006.


Men vad kan man förvänta sig av Danmark som lag på plan. Det är inget enkelt lag Danmark kan långa stunder vara det sämre lag på plan men ändå leda med 2-0 i paus. Dom är ofta mycket effektiva framåt och skulle dom bli vassare i defensiven så skulle nog självförtroende och poäng ganska så snabbt bli mycket större. Ett svar på detta kan vara  att Danmark har dom senaste åren varit ett ganska ungt lag där många gånger dom offensiva krafterna är starkare.  

Man ska aldrig underskatta Danmark det har man inget för och jag tror inte laget kommer vara  sämre i år snarare bättre. Och även om Danmark många gånger jobbar lite i det tysta så får man inte glömma bort att även i år slutade man topp 5.


Vad har hänt på nyförvärvs sidan då. Men har nu gjort ett skifte på tränarsidan där Neno nu har lämnat och in har Jörgen Frånlund ifrån Gimo kommit in. Nyförvärv finns inga redovisade på hemsidan för tillfället.

 


Träningsmatcher Försäsongen

10-02-20 Danmark - Månkarbo

10-02-27 Danmark - Alunda

10-03-04 Bälinge - Danmark

10-03-13 Danmark - Gamlis FF

10-03-20 Storvreta - Danmark

10-03-27 Danmark - Hagby

10-04-03 Danmark - Sunnersta

10-04-17 Film - Danmark

 

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus