FFCK05-RSK 1-2 (1-1)

06:30 ringer klockan efter man ställer om klockan så är nu klockan 07:30 och det är 45 minuter kvar till samling.

Kanske inte en helt human tid för en samling för en fotbollsmatch. Men dagens match går emot forna seriekollegorna Citykamraterna. City som vart tvångs nerflyttade till div 7 blir i samma veva automatiskt nerflyttade i Uppsalas prio system för planbokning. Vilket gör att matchstarttiden 10:15 får ses som en bra tid.


Det är en något trevande inledning på matchen City satsar på långbollar bakom våran backlinje. Men dock är inte löpstyrkan inledningsvis stark nog att överlista Jocke och Mackan.

Vi själva kommer i en del anfalls sekvenser där bollen många gånger i första halvlek kommer ute på Fredde W som har ett par farliga lägen.

Men det är City som tar ledningen efter en liten markeringsmiss. Och i samma situation så åker Renato på en smäll vilket gör att matchen blir stående en stund.

Matchen kommer igång igen men får återigen avstannas då Dan Berg får på ett kanon skott på en resning. Dock står Andreas Ländin i vägen och blir liggandes för en stund.


Men matchen kommer igång ingen och slutligen kommer Kalles första mål för säsongen. Efter ett par dribblingar och med en viss hjälp ifrån Fredde som byte sport till hockey för en stund med en klockren screening av sin försvarare. Så kan sedan Kalle komfortabelt rulla in bollen.

 Vi äger mycket boll i första halvlek men tar inte alltid den enklaste vägen fram till mål.

Mer skott och ibland lite enklare val kommer gör anfallsspelet mer slagkraftigt.




Andra halvlek och det jag sa om FFCK kondition får jag nog ta tillbaka. Dom kommer ut som ett nytt lag och skapar klart mycket mer nu. Och andra halvleks spelare kommer klart bli Renato.

City lyckas nu bättre med sina bollar över våran backlinje då dom nu kommer ifrån mittfältet istället ifrån deras backlinjen.

City kommer i hela 4 frilägen och Renato avvärjer tre stycken. Det fjärde friläget kostar oss ett felaktigt rött kort. Jocke Larsson komma flygandes och räddade bollen när dom fick bollen förbi Renato. Bollen tar på knät men domaren som hölls sig upp vid mittcirkeln, dömer straff och röttkort. Men återigen är Renato grym och räddar straffen elegant.

Nu kanske det låter som FFCK hade en anfalls orige. Men vi skapade även vi och vi tar slutligen ledningen efter att Ländin prövar bössan ifrån långt håll.

Även Kalle har ett jätteläge att bli två målskytt men målvakten får ut benet. Framför allt kommer anfallen allt mer nu ifrån Tomas kant som använder sin fart.




Skönt med en seger men det märks och känns att vi har mycket kvar att ge. Spelledigt nästa helgen innan det är dags för Brottby.


30 dagar kvar...

...och dags att presentera ännu en seriekollega; den här gången Väddö IF.

Väddö IF firar i år 80 års jubileum, den 6/3 1919 bildades idrottsföreningen Väddö. Vi i Rådmansö SK gratulerar föreningen på jubileums året.

Väddö har under försäsongen i år deltagit i Futsal DM, men några siffror därifrån är egentligen ingenting att analysera, 2 matcher spelades innan ut tåg ur turneringen... Sedan arrangerar man alltid lika förtjänst fullt sin Vikingacup under februari månad... 

Dock kan man ifrågasätta grillningen utanför hallen... Alla är nöjda och glada med grillningen utom en (1) lagledare från en förening i Roslagen (oklart vilken klubb). Denne har iaf mage (påfler än ett sätt) att invända mot "grillens" öppettider på Vikingacupens officiella hemsida. Väddö (som för sitt goda ryktes skull) ser sig skyldiga att skicka killen en tjuga gör också det... Och jag tycker man kan ifrågasätta välviljan hos dessa, då det helt uppenbart redan slunkit in en och annan korv för mycket där? Men ja, andemeningen är god, Väddö menade säkert bara väl....

I övrigt väljer Väddö att träningsspela mot lag som man bör slå... Senaste resultat, 4-0 mot H/Ö FF och 5-0 mot Grisslehamn är egentligen resultat som inte säger någonting om var föreningen står...

Har i nuläget ingen information angående Väddös spelartrupp angående nyförvärv och spelarförluster... Ifjol gick Mohammed till Väddö från Edsbro (Ja, det är Ahmads bror och ja, de har tillsammans representerat mer klubbar i roslagen än vad Ronnie har haft skador.) och han har näsa för målet och kompleterar ett vasst anfall, bestående av erkänt målfarliga Emil Jorlin, Jens Alstermark och Jesper Karlsson.
  

(Bilder hämtade ifrån Väddös hemsida)

Ifjol spelade vi våromgångens sista match på vikingalunden... Resultatet skrevs till 3-1 i Rådmansö favör. 0-0 i paus men en högre växel i andra avgjorde, målskyttar var Ländin, Tomas Jansson och Labbe... Och i seriens sista omgång vann vi hemma på Björkövallen (Rådmansö Schakt Arena) med 3-2 efter underläge i paus med 2-1... Stor matchvinnare då var Rickard!



I år stöter vi på Väddö först den 11:e Juni då vi tar emot hemma....

Återstår då att se om vår svit av segermatcher mot Väddö består...

Träningsmatcher

.






 
 Märsta-Roslagsbro 12-0
(Bild ifrån Märsta.nu)













På begäran utifrån så kommer nu återigen en sammanställning över hur det går för våra seriekollegor

15/3  Tillberga (5)-Bro: 1-2

21/3  Hässelby (5)-.Bro: 3-1

14/3  Arlanda-Vasalund U:1-3

21/3  Arlanda-Roslagskulla (5): 5-5

15/3  Funbo-Edsbro (6): 4-0

15/3  BKV R-Hallsta :  4-0

21/3  Hallsta-HÖ/FF (6): 1-1

15/3  Markim-Knutby (6): 4-0

22/3  Rågsved (3)-Markim: 1-2

18/3  Rimbo-Rö (6): 1-1

21/3  Rimbo-Knutby (6): 1-1

14/3  Sunnersta (4)-Roslagsbro: 9-1

21/3  Märsta-Roslagsbro: 12-0

14/3  UIF J-UNIK: 1-1

22/3  Iron (6)-UNIK: 1-6

14/3  Väddö-HÖ/FF (6): 4-0

21/3  Väddö Grisslehamn (6): 5-0










Väddö-HÖ/FF
(Bild ifrån Väddö hemsida)







Vad finns det för slutsatser att dra. Klart uppenbart är att Roslagslagen har haft en tung period ingen av dom senaste årens topplag ifrån Roslagen har presterat på någon framstående nivå  Men försäsong är alltid försäsong dom flesta Roslagslagen lider just nu av urusla träningsförhållanden. Och effekten blir lätt att truppen som idag finns på pappret kan många gånger se klart annorlunda ut när sedan gräset kommer fram.   

Hägersten-RSK 4-0 (1-0)

Försäsong rullar vidare och dagens match skickade RSK herrlag hela vägen till dom Södra delarna av huvudstaden. Då ett av ledorden ifrån våra tränare iår har varit att hela tiden gör det allting vi gör lite bättre. Så var uppgiften inte allt för svårt efter den kanske något sämre insatsen förra helgen emot dom forna seriekollegorna Märsta. ( Dock så säger rykterna att även Roslagsbro idag fick samma fotbollslektion. Märsta-Roslagsbro 12-0 http://www.marsta.nu/Sport.aspx?articleId=1218
Denna vecka kommer vi till match något bättre förbereda. Veckan träningar kunna faktiskt genomföras på en fotbolls plan och inte i en snödriva. ( Eller fotbollsplan lite mindre blött parkeringsplats om man ska vara exakt) Och det märks att vi nu har lite bättre koll på positioner. Hägersten som är hemmahörande i div 4 Stockholm får klart ses som ett svårare motstånd en förra veckan. Och även om inledning kanske inte är den starkaste så ser det klart bättre ut.
Hägersten har hand om taktpinnen inledningsvis men har svårt att ta sig igenom våran försvarslinje. Laget ser mer samlat ut och vi följer mycket bättre. Men det vi misslyckas fatalt med är närkampsspelet. Istället för att kliva in med kroppen och gör det jobbigt för motståndarna så är det alldeles för mycket fot in. ( Men det ska vi jobba på onsdags träningen dock kommer Renato slippa Skyving i denna övning)
Matchens första mål kommer på en fast situation ett mycket vackert frisparks mål ifrån 20 meter utifrån.

Andra halvlek och det är ett rejält fall framemot Bom-Bom har nu tagit ett steg bakåt i plan och hans svepande crossbollar ger nu vårat anfall klart större löputrymme. Vilket automatiskt gör att vi nu börjar skapa fler chanser. Tomas Jansson har ett antal genomlöpp ute på kanten men kommer inte dom där riktigt farliga lägena. Kalle har även ett mycket farligt läge strax utanför straffområdet men bollen går tätt över ribban. Även Kissman får ett friläge men han måste plocka ner bollen på huvudet och avslutet dröjer för länge. Hägersten då jo dom faller tillbaka och skapar inte så mycket för en stund. Och inte helt otippat så trillar du självfallet utökning in då dom slår en boll emot våran backlinje. Ser helt ofarlig ut men den studsar på en röv och deras forward får bollen helt friställd. Luften går lite senare ur oss och dom sista 10 minuterna finns inte mycket gott att säga om. Och dom petar in ytterligare 2 bollar.

   
Dagens match får klart ses som ett ordentligt fall framemot och stundtals så ser vi lite mer komfortabla ut i våra positioner. Vi har nu 3 matcher kvar att hitta formen innan det är dags för cupen. Men det vart redan idag bokat ett retur möte emot Hägersten som kommer och besöker oss på Rådmansö Schakt Arena den 1 augusti.

Bra tryck!!!!


Telefonsamtal i mellan Lagledare och Spelare i RSK herr lag.


¤ telefon ringer ¤


Lagledare: Hallå


Spelare: A tja jag ville bara ringa för att berätta att jag måste gör dig besviken.


Lagledare: På vilket sätt har du tänkt att gör mig besviken,


Spelare: Jo jag vet att jag lovade förra veckan att jag skulle komma och träna denna vecka. Men det är så att jag kommer inte hinna idag.


Lagledare: Hur menar du nu?


Spelare: Jo det är så att jag ska ta emot en hantverkare idag som skall hjälpa mig i lägenheten och sen har jag inte hunnit handla och så måste jag äta lite också.


Lagledare:  Men är det inte så att du tar in en hantverkare för att du behöver göra något som du själv inte kan utföra.


Spelare: Jo det är sant.


Lagledare: Och i med att denna hantverkare skall utföra ett arbete som du själv inte är förmögen till så kan det ju inte finnas så stor anledning för dig att bara stå där och titta på.


Spelare: Jo kanske.


Lagledare: Och detta borde innebära att rent teoretiskt borde det inte vara några problem för dig att träna eller?


Spelare: (Låter nu något stressad)   A fan men va jag har ju inte hunnit äta hur gör jag nu. Fan a jag får försöka stress. Å jobbigt men jag kommer lite sent.


Lagledare: inga problem ser framemot att träffa dig där.


¤ samtal avslutas ¤

  

¤ telefon ringer igen ¤


Lagledare: Hallå


Spelare: A tja fan jag hinner verkligen inte hantverkaren är och jag har inte hunnit något.


Lagledare: Hur menar du nu?


Spelar: Jo jag tänkte så här att jag hoppar träningen idag men jag MMS dig när jag tränar imorgon.

Lagledare: Och vad hade du tänkt att träna då.


Spelare: Ben rygg  och mage samma som er. Bra va


Lagledare: Allt är relativt.


Spelare: Men då gör jag så att jag tränar imorgon och MMS så ser du att jag tränar.


Lagledare: Gör du så och syns vi då på tisdag i stället.


Spelare: Ja blir kanon då syns vi på tisdag. Eller vänta då tränar jag Inne....... 


Lagledare: Kan lätt bli så när man missar en  utlovad fys lycka till imorgon så syns på tisdag.


¤ lagledare lägger på luren ¤


¤ 09:31  efterföljande dag telefon plingar hos lagledare. ¤

MMS




BRA TRYCK HÄR!!!




 (Namnen hålls  hemliga för att skydda den enskilda individen)

El Capitano

Nytt år, nya förutsättningar.

Det har kommit in en del nya spelare, vi har en ny röst jämte Johannes i Björn Sahlin... Och vi har en ny lagkapten!

Tomas "Turken" Johansson har under flera års tid varit ett utmärkt föredöme för de yngre, en stöttepelare och en trygg utpost i försvaret i Rådmansö SK. En pådrivare och en god representant gentemot motståndarlag och domare. Inför år 2009 aviserade Turre att han var redo för nya uppdrag inom föreningen i hans hjärta och ville "backa" lite från ansvar...
 
Det har tidigare under vintern figurerat illvilliga rykten om att Turken skulle sluta spela fotboll i samband med detta och oroliga domare har frågat "var är Turken", "varför är inte Turken med" o s v. Utan att lova er alla som saknar Turken för mycket, kan jag släppa att han tränar för en comeback...

Jag tänkte ha skrivit att han tränar flitigt, men det vore att ta i!

All heder dock åt vår gode Turk som kämpar på för Rådmansö Sportklubb, du har vårat fulla stöd i ditt arbete för klubben!



Våran nye kapten då? Ett bekant ansikte... Micke Wall. På något sätt synonym med Rådmansö herrlag. Ställer alltid upp för laget, kämpar 100 % i med och i motgång ( Micke slet som fan i backlinjen sist också, precis som vanligt).

Micke Wall har sina absoluta styrkor i luftrummet och i kamp momenten under en match. Saknar egentligen några direkta svagheter, men kan nog uppfattas som lite tystare på planen än sin föregångare. Vad Wallen kompenserar detta med? Han visar sina lagkamrater att varje närkamp är en match och skall vinnas. Ingen duell är för liten för att Wallen skall anta utmaningen och vinna. Om det är match eller träning spelar ingen roll och så agerar ett föredöme!

Det är en enorm styrka att vid varje träning, varje match gå in i varje moment och ge 100 %. Jag ser för mig själv en träning i Januari med jobbig stationsträning... På andra sidan hallen matade Wallen armhävningar i 180 Km/h... I 1 ½ minut... Utan avbrott, utan vila... Och han såg inte ens trött ut!! Sådant motiverar spelare, sådant får yngre spelare att tänka till..." Vad kan jag göra för att bli en bättre spelare?" Börja med att studera Micke Wall in action, på träning eller match... Det handlar om att kämpa, kriga och att ta smällarna för laget!


Micke har också höga krav på sin omgivning och vi kommer att få höra om vi inte lever upp till dem... Det är okej! Man skall ha höga krav på sin omgivning om man är lagkapten, framförallt om man lever upp till de kraven själv!



Jag är övertygad om att Micke i år kommer att axla rollen som ordinarie lagkapten på ett utomordentligt vis, han är redo för det och jag tror ingen säger emot.


Micke flankeras i år av två vice-kaptener. Jocke Larsson & Kalle Gäfvert.
  


Markim Tippar

För två år sedan gav sig Pove på att tippa serien i ett inlägg i koblaskan. Rådmansö tippades som ett lag som skulle harva längre ner i tablen på grund av enligt honom en laget som står och stampar på samma ett och samma ställe.

Nu ger Markim sig på en tips inför den kommande serien. Tändvätska kanske??


(Hämtat ifrån Markim´s hemsida)

Vallentuna Spel släpper oddsen på Div 5 Södra 2009

Äntligen från Vallentuna Spel har oddsen släppts på hur tabellen i Div 5 Södra 2009 kommer sluta .



1.Roslagsbro IF
____________________________________________________
2.Rimbo IF
3.Väddö IF
4.FC Arlanda
5.Markim Orkesta IF
6.Uppsala-Näs IK
7.Bro IK
8.Riala GoIF
9.Rådmansö SK
10.Hallsta IK
____________________________________________________
11.Danmarks IF
12.Funbo IF




Motivering.

1. Roslagsbro= Enligt rykten har träningsmatcherna sett bra ut och sen så har Roslagsbro samarbete med Div 3 laget BKV och därifrån kan man plocka in 5 styckna troligvis bra bollspelare ifrån under säsongen så som som sagt bra ser det ut så Vallentuna Spel tippar en serieseger iår

2.Rimbo= Sväng Gänget Rimbo kom på 3 plats förra året och har iår börjat bland annat spelat 2-2 mot div 4 laget viggan och sen så har laget också åkt på en riktigt tung dänga mot både Sollentuna Div 5 och Sigtuna IF Div 6. men enligt ett Rimbo Rykte så har jag har hört att dom har gjort 3 riktigt bra nyförv inför iår som kan bidra med mycket och därför tror jag allt dom slutar på en 2 plats.

3.Väddö IF= Redan när Väddö lirade i Div 6 så mötte MOIF dom och redan där spelade dom brunkar fotboll men jag tror i alla fall att iår kan dom nog har riktigt tur och vinna många uddamålsmatcher men hur som helst så kniper i alla fall Väddö 3 platsen med riktigt tur i dom 3 sista omgångarna.

4. FC Arlanda= Märsta laget som har tappat många tunga namn inför iår FC Arlanda tror jag kommer vara riktigt revanch sugna iår och vill upp till div 4 igen. men tyvärr räcker det inte hela vägen tippar på en liten lätt formsvacka i början av säsongen och sen i början av hösten som kommer slutas helt avgörande.

5.Markim Orkesta IF= Nykomlingarna med ny tränare och matrialare har sett intressant ut har fått 2 nyförv som kan röra om i grytan men som sagt nykomlingar satsar först och främst att hålla sig kvar och jag tror allt att det kommer räcka.

6.Uppsala-Näs IK= Även dom Nykomlingar iår har fått ett riktigt tung nyförv inför iår Arabo Baghoomian som kommer göra mycket iår för sitt lag . som sagt dom är nykomlingar inget lag har koll på dom så dom skräller iår med en sjätte placering.

7.Bro IK= Har ingen direkt koll på Bro men dom kom på en 8 plats förra år och jag tror inte nuläget att truppen ser exakt likadant sen förra året så inget skönspel blir det mot bro borta.

8.Riala GoIF= Riala ett helt okej lag med många brunkare i laget dom har en spelare i anfallet som kan röra om i Motståndarnas Gryta men tyvärr räcker det inte långt iår.
spel i div 5 blir det även år 2010.

9. Rådmansö SK= allt säger emot Rådmansö 12-0 Mot Nyblivna Div 4 laget Märsta så ingen toppplacering blir det inte.

10. Hallsta IK= Hallsta IK förlorade en träningsmatch mot Rådmansö med 3-2 så oddsen talar tyvärr ej för att det kommer gå bra för Hallsta iår.

11. Danmarks IF= ett lag jag tror iår kommer ha otur hela året mycke uddamålsförluster+ darrig backlinje som kan släppa in mycket därför blir det spel i 6an år 2010

12.Funbo IF= MOIFs premiär motståndare Funbo IF Borta redan i första omgången kommer Funbo få känna vilket tung år dom kommer få framför sig när dom tyvärr åker på en 0-5 förlust i premiären. träningsmatcherna för Funbo har inte sett helt hundra ut men 2 segrar i dom 2 senaste är en tumme upp i alla fall.


//Oddsarn


Märsta-RSK 12-0 (4-0)

Lika bra att lägga korten på bordet, idag var vi i Märsta och när matchen var slut stod det hela 12-0 på reultat tavlan. I Märstas favör... Att förlora med 12-0 i fotboll är ungefär detsamma som att förlora med 70-2 i handboll eller kanske 35-0 i hockey.... Bara för att se proportionerna lite... Det är pinsamt, genant, tråkigt och jag personligen har aldrig förlorat en fotbollsmatch med så mycket mål och har egentligen ingen bra förklaring till varför det hände idag... Har varken ork eller lust att fördjupa mig i någon analys av matchen, det som hände har hänt och det ska fan inte hända igen... Som vanligt när man torskar stort och överlag gör en dålig match vill man spela match snart igen, för att fokusera på något annat...

Så, Märsta gör såklart mål i matchens första minut, en halv volley i nättaket, otagbart för Christer i kassen... Linkan skulle ha haft frispark i situationen innan skottet, men skitsamma kanske... Mål nummer 2 var ett konststycke, en Märstaspelare drar på med en vänster snett utanför straffområdet och skruvar med kraft in bollen i krysset... Återigen, Christer chanslös...

0-4 i paus, vi försöker hämta ork i halvtid, men det blir som det blir... Det laget som är i medgång tycker att allt är skitkul och bollarna trillar in medans huvudena blev tyngre hos oss... Trots att vi lovat varandra att strunta i resultatet före matchen så lyckas vi inte genomföra den på ett bra sätt, det stör!!

  

Man ska komma ihåg att vi har knappt varit ute på stor plan i år, Märsta har tillgång till konstgräs när de vill.... Dessutom är de ett ungt, snabbt, bollskickligt lag som har bra speed på bollen... Vi VET att vi inte är sämre än Märsta, vi vet det sen ifjol... Men för att vi ska vara på Märstas nivå kräver det att samtliga spelare helt enkelt gör en bättre prestation, det tror jag alla inser... Det går inte att inte gå 100 %, då blir det pinsamt stora siffror!

Jag tycker inte att man om man förlorar med 12-0 varken kan hissa eller dissa någon i dag... Alla är lika dåliga en sådan här dag och vi förlorar som ett lag och vinner som ett lag!

Vi kommer att rycka upp oss, ge oss en schysst grusplan och lite ytor att springa på så ordnar det till sig... Det syns att vi är match ovana och inte heller bekväma med underlaget...

Vi saknade flera tongivande spelare idag, men det är ingen ursäkt, resultatet är oförsvarligt...

Startelvan idag:

                      Christer

Linkan - Wallen - Mackan - Danne

                Skyving  -  Jocke B
                          Jocke L

Fredde W  -   Kalle   -       Rickard

Bänk: Mårten och Tysken.

Lägger härmed denna träningsmatch bakom oss...

Träningsmatcher

Vi fortsätter att följa våra kollegor i serien och följande matcher har spelats dom gångna helgerna.

28/2 Roslagsbro-Roslagskulla (div 5): 1-3

7/3 Sollentuna (div 5)-Rimbo  : 6-0
7/3 Arlanda-Riala: 2-1

7/3 Hallsta-Alunda (div 5):  1-7

7/3 Roslagsbro-Norrskedika: 3-0
7/3 Funbo-Vassunda (div 6) : 2-1

8/3 Sollentuna (div 5)-Bro: 5-0

8/3 Sigtuna (div 6)- Rimbo: 3-0

8/3 UNIK-Danmark: 2-0



Noterbart är väl att Rimbo fick sig en ordentlig genomkörare med 9insläppta och inga framåt. Dock vet jag att Rimbo lider av rådande väder och haft extremt lite tillgång till fullstorplan.  Funbo vinner sin första. Två lag mattcher inom serien där segerna tillfaller nykomlingar. Och Hellsing är normal mål form ute i Roslagsbro 3 mål senast emot Norrskedika.


(Tobias Söderman flyger högt i Roslagsbro bild hämta ifrån Robros hemsida)


49 dagar kvar...


 Danmarks IF, stiftad 1932, är en idrottsförening från Danmarks församling söder om Uppsala i Sverige. Ursprunget till klubben är invånare i Danmarks by vid Danmarks kyrka med intilliggande landsbygd samt i Bergsbrunna stationssamhälle. Efter hand bebyggdes områdena Vilan, Nåntuna och Sävja m fl omården.


Den anrika förening spelade många år i div 4. Passande nog var man med och vinkande av RSK när vi trillade ur div 4 2004 för att sedan själva trilla ur 2005.

Och det dröjde enda fram till säsong 2008 innan föreningarna mötes igen. Och det vart ett återseende med bitter eftersmak om man skall se med Rådmansö ögon. Efter 8 raka utan förlust kom ett RSK hem till Schakt arena med högt huvud. Och efter en fullkomlig överkörning med hela 3-6 så fick många sig en tankeställare.

Höstens retur möte var en en stillastående tillställning där inget av lagen hade något att spela för och resultatet 2-2 känndes inte helt missvisande. Mer underhållande var dock Ralf mycket välformulerade historia lektion strax innan match. Damnark slutade till slut precis efter oss med endast en poängs skillnad.

Men vad kan man säga om laget. Det finns inte så mycket att utläsa vad det gäller nyförvärv. Men det är ett lag med en god orginisation, ambitiösa tränare mem framför allt försöker man spela fotboll. Det var många lag som förra året bjöd på en den klassik ”slå långt Hallsta fotbollen”. Danmark var definitivt inte ett av dom. Och om dom har fått behålla sin stomme ifrån förra året så kommer dom nog kunna hota ännu lite högre en förra året.



Äntligen!!! dags för ännu en... Hissa & Dissa

Februari månad har passerat (ja även en bit av mars). Februari vart på många sätt en händelserik månad för föreningen (styrelseval, nytt år, nya förutsättningar mm) samt för Herrlaget ett par träningsmatcher, träning, träning och träning samt slutligen ett Ålandsläger. I vanlig ordning så sätter en månad i RSK oförglömliga spår (Jag fakturer klubben min räkning till Psykologen)... För att bringa mer ordning i några av dessa intryck så följer härmed i vanlig ordning en "Hissa & Dissa"...

HISSA


Erik "the JUDGE" Lindqvist -
Kan ha gjort sin bästa match någonsin i sin fotbollskarriär. Han var i det närmaste felfri under träningsmatchen på Åland. Enda haken var ju bara att han var domare...

Fredrik Wilhelmsson - Gjorde comeback från ingenstans, mycket hög träningsnärvaro sen dess och dessutom tar han rygg på Micke "Kipketer" Wall på dennes monsturösa uppvärmingslöp från Malsta till LV3!!! STORT är bara förnamnet.

Micke "Målkata mittbacken" Wall
- Ja!, kärt barn har många namn. Han har fått axla manteln som Captain sen Turken fick för sig att lira fotboll i kostym... Han har domderat sen dess, tar ansvar på träningar (och på fyllan), försöker löpa ihjäl wilhelmsson, Ger ris och ros till höger och vänster... Det är nog inte bara jag som börjat undra om han fått talförbud hemma i Malsta... 

Nya Spelsystemet -
Efter träningsmatchen på Åland så har jag enbart hört positiva ord om det nya spelsystemet. Det finns fortfarande mycket att finslipa, men det känns som att alla verkar vara överens om att detta känns som rätt väg att gå!


Krogkungen Turken -
Det kunde man gett sig F-N på! Har deltagit minst sagt sporadiskt under vintern, men som nytillträdd Ordförande tar han givetvis chansen att åka med till Åland (han fick ju ha kostym då!). Väl med på resan visade han sin talang både på och utanför plan. Käften gick konstant och om jag minns rätt kan Turken och Chrille ha värvat 30st nya seniorspelare till RSK herrlag på Mobergs (då har jag inte räknat in DJn och tre av grabbarna i Baren).


Triple & Touch (Jocke L, Wille och Jonas S) - Tre legender, tre kamrater, tre fyllskallar men framförallt tre gedigna SUPporters. Då dom själv inte kunde spela så gör dom sitt yttersta för att stötta laget på bästa sätt!
(genom att inleda provsmakningen av urvalet från Taxfreen redan kl 11) Dom körde i sann RSK anda "ALL IN" hela dagen!

Träningsnärvaron & Inställningen - Samtliga spelare skall ha en eloge för att man trots ibland vidriga förutsättningar alltid gör sitt yttersta på träningen och match! Den här inställningen kan vi komma långt på!.

Chrille "Flying Meatbull" Johansson - Ett härligt planerat Ålandsäventyr, ett och annat vackert nickmål, en och annan fin målvaktsräddning...Är det nångång han ska hyllas så är det nu! GO Chrille GO!

Ronnie "KARATEKID" Alfredsson - Ja!, tro det eller ej men denna månaden får han faktiskt stå med på "Hissa" listan istället. Grabben har faktiskt varit skadefri (någorlunda) hela månaden, deltagit på en och annan träning och gjort ett och annat mål, samt ett bra inhopp i Ålandsmatchen. Men framförallt har han nog faktiskt blivit lite tåligare och vigare... Tänk efter, den karatekicken han gjorde när han missade bollen i Hallstamatchen hade i vanliga fall slutat med: ett brutet ben, lårbenshalsen åt pipan, lårmuskeln av och en konvalecens på 5-10år. Men FACEIT han överlevde och klagade knappt efter matchen (iallafall inte mer än vanligt).


DISSA

SPORTCENTRUMs skötsel av fotbollsplan på LV3:
HUR SVÅRT KAN DET VA???
Dom hyr på fullaste allvar ut en "fotbollsplan" med antingen två decimeter vatten på alternativt is som kan konkurera med bandyplans underlag, med orden "vi fixade iordning den idag". Hur svårt är det att ploga bort snön och skrapa av vattnet?. Dett kan inte finnas nån människa som tror att fotboll kan bedrivas på det underlaget!!!
Skulle kommunen erbjuda BWK Ankaret badhuset i Rimbo istället som alternativ träningsplan när Bowlinghallen i Norrtälje är bokad?....Kom igen...

Krogkön på Eckerö färjan - Släpper man ombord över 30st grymt törstiga Rådmansögrabbar så kan man inte ha alla platser i baren reserverade av ursäkta uttrycket "Unter Mänchen" som tillbringat halva sina liv på den där båtjäveln. Trött man blir...Plus till Ronnie A dock som köade i 80min för sina två white-ruschians!. Skam den som ger sig!

Kalle "Frökenfot" Gäfvert - Först bjuder han in 33 RSKspelare och 22 Hallstagrabbar till förfest, för att sedan drabbas av hybris och banga ur på vägen över till Åland ;)... Så kanske man kan göra in Hallsta men inte i ett civiliserat samhälle!. Shape up! ;)

Aktivitetsgruppen: Renato och Jocke - På ren jävulskap lurar dom av resten av spelartruppen pengar till ett "pris" i slutet av Ålandsresan. Priset bestod av en flaska Champagne, och vinnaren var...
Nej just det, vinnaren hann aldrig utses eftersom aktivitetsgruppen på eget bevåg sög i sig innehållet på toaletten under förfesten!...För att citera en anna RSK profil: PENGARNA TILLBAKA!!! (Ronnie A på en eminent Winnerbäck konsert i somras...Reds anm)

BEAVIS & BUTTHEAD (Turken och Chrille): Kom igen grabbar! När ni nu ändå ägnade hela kvällen på Mobergs åt rekryteringar borde väl nån utav er ha tänkt till!... En 5åring skulle ha insett att man inte kan skriva spelarkontrakt på den del av barkvittot som skall signeras och återlämnas till baren....Jobbigt att bli av med transfer papprena sådär!

Ibland blir man bara så trött på alla begåvade (och mindre begåvade) människor här i världen så nu ska jag gå och lägga mig lagom bitter, men också lagom nöjd för att ännu en månad i RSK nått sitt slut.

Sammanfattningsvis är nog Rådmansö SKs herrlag på många sätt som ett fruntimmer...
You can´t  live with them, and you can´t live without them!

Peace Out!

Brottarlokalen...




Alltså, Crille spelar rollen som diktator ganska bra... Han myser lite när han ser hur andra plågas, han kan inte låta bli att dra över tiden lite... "Okej, 5 minuter på varje station killar, tre stationer...." I min värld är 3 x 5 minuter 15 minuter.... Crilles 3 x 5 minuter var däremot en helt annan match, närmare en halvtimme... Lite märkligt...

Det kommer att kännas hyggligt i benen imorgon....

Annars var nog träningens höjd punkt när Petta under hela timmen fortsatte odla myten om sig själv som atlet (vilket han ju är) och inte missade ett enda tillfälle att glänsa, medan vi andra pustade på så gott benen höll... Men när kampmomentet i slutet av träningen var över hade Pettas manlighet fått sig en törn, då Mackan helt  sonika och utan större problem visade sig vara ett nummer för stort för Petta...

Själv glömde jag att strecha.....

God natt!

En hälsning i från Solen



Har precis sprungit 4 km
Och ryggen är sönderbränd :)

//Tomas

RSK-Hallsta 3-2

Dagens blogg införande har dröjt en stund då dagens bloggare har legat i fosterställning stora delar av dagen. Själv förvållat javisst men ibland gör det lite ont.


08:00 rullade bussen ifrån Sportcentrum till Eckerö Linjens färje läge. Ombord på färjan bjöds det till konferens. Där vi pratade bland annat om förutsättningar, mål ,ledord och laget för dagen.



Hela 18 man fanns tillgängliga för dagens match. 3 målvakter och 15 utespelare och med ett något annorlunda spelsystem fanns det nog en del huvudbry hos en del spelare.

Men när systemet sattes på prov plan såg det stundtals mycket spännade ut.

Vi vart klart rörligare och ytor och våra motståndare hade det riktigt tungt ibland deras taktik var istället att backa väldigt djup med laget.

Hallsta spelade med ett 2-5-3 system tanken blir då att överbelasta på mittfältet men dom skulle behövt 10 man där inne om man skulle kunna få stopp på Ländin.


Dom lägen som Hallsta får under dagens match kommer framför allt på våra egna misstag.

Ledningsmålet kommer efter en missbedömning på en studs ifrån målvakt som friställer en Hallsta spelare.

Men vi kvitterar ganska omgående och vilket mål sen. Jean som verkligen tog sig an det nya system veck in ifrån sin ytterback position och smeker in bollen ifrån 25 meter i bortre hörnet. Och även år är det Jean som inleder målskyttet på årets säsong. (Förra året emot  FFCK05)

Vi skapar mycket och då framför allt ifrån mittfältet

Fredde W har ett jätte läge men missar precis. Ländin är som sagt är överallt och sprudlar av spelglädje men dock får en utgå lite senare efter en kollektion med målvakten.

Många byten görs och många spelare provas på flera positioner. Och även om vi hade lägena så går vi till halvtidsvila med ett lika resultat.


Andra halvlek fortsätter som den första och det känns långa stunder som det är spel mot ett mål. Men dock är det Hallsta som tar ledningen igen efter en situation där dom får fram en tå på närkamp framför mål.

Men kvitter och återigen kommer det ifrån en kanske inte allt för vann målskytt Peter krigar sig fram i straffområdet och formligen dundrar upp den i nättaket.

Vi fortsätter att trycka på och med 5 minuter kvar avgör ett av våra nyförvärv Jocke Sunshine Bergstrand rullar in den med felfot.


Summeringsvis skönt med en första seger många byten nya positioner nytt system. Men när vi får lite koll på det hela kan detta bli mycket intressant. Många lagdelar och spelare visade god form och 3 helt nya målskyttar visade sig.






När sedan matchens blåstes av av våran förträffliga domare in togs ett annat expert område . Efter båtresan hem hade a-gruppen bjudit in till fest och lekar. Kan dock inte klargör för vilka som vann men måste säga att jag är klart imponerade Turkens vighet på twister mattan.

Ett stort tack till aktivitetsgruppen för en välplanerad kväll. 

     

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus