UIF har tagit greppet



UIF har tagit greppet i förkvalet. Kvällens match emot gotländska FG 86 slutade 3-1 till Uppsala laget.

Returen spelas nu på Lördag på Gotland.

Förkvalet



Uppsala IF möter Gotländska FG 86 i förkvalet.  Vinnaren går direkt till div 3 förloraren går vidare till kvalgruppen där Spånga (9:a div 3), Enköpings IS (3:a div 4) samt Viggbyholm (2:a Stockholm Norra). 

Vinnaren av detta kval går sedan vidare till div 3.  

Och det är detta som kommer att styra extra uppflyttningar genom samtliga serier. Så om vi tyder detta rätt så ser läget ut på följande sätt. 

Vid vinst för UIF blir det alltså aktuellt med extra uppflyttning av bästa poäng kvoterade tvåa.
Vid vinst för UIF samt Enköping så skulle då alltså båda tvåorna i div 5 flyttas upp till div 4.


Kvalet börjar imorgon då UIF tar emot Gotläningarna på Lötens i Uppsala returen spelas sedan på Lördags på Gotland.

 

Roslagsbro Seriesegare





Det är avgjort Seriesegern 2010 i div 5 östra går alltså till Roslagsbro. Även om Uppsala Kurds överklagan går igenom så kommer seriesegern gå till Roslagsbro.

Och i med Roslagsbro serieseger så blir dom det tredje Roslagslaget denna helg som tar hem seriesegern. Förutom Robro så vann även BKV samt Edsbro sina serie. Där självfallet dom sist nämnda är något vi gläds åt lite extra.  Då dom tar steget till div 5.


Roslagsbros siffror talar för sig själv ingen förlust på hemmaplan denna säsong och endast 9 mål insläppta på Vårlyckan är värdigt en seriesegrare. Så återigen Grattis Roslagsbro och lycka till.

Nog med detta nu vänder vi blicken till vad som återstår inför den avslutande omgången i årets serie.

Inför den sista omgången är det som följer.


Danmark just nu under strecket möter i sista omgången Storvreta hemma. Vid vinst med mer än 3 mål är Danmark helt klara för div 5 även nästa år.  Vinner Danmark med mindre än 3 mål krävs det att Funbo förlorar alternatvit spelar oavgjort.
Storvreta som inte har vunnit på bortaplan denna säsong kan klara sig kvar vid en förlust men då måsta även Funbo även här förlora alternativt spela oavgjort.

Funbo som gästar oss på söndag. Funbo med en förkrossande målskillnad fixar kontraktet vid vinst. Men vi har revansch att utkräva ifrån mötet på Vargspåret. En revansch som vi inte vill gå miste om.

Sen har vi även ytterligare ett par scenarion. Första har vi den överklagan som Kurderna har skickat in.  Något beslut i denna fråga kan vi nog först väntas oss efter den 8 oktober.  Hur UFF tänker i denna fråga kan nog ingen klok man sia om.

Men som vi sa tidigare seriesegern kommer den inte påverka men dock kan det var livsviktiga poäng för Kurderna. Just nu är Kurderna bästa tvåan en poäng före Månkarbo i den västra serien. Som bekant kan det bli aktuellt med extra uppflyttningar om resultaten går Upplands väg i det kommande kvalet.( I div 5 iår gäller poängkvotering därför inget kval)

 

 


Roslagsbro-RSK 3-0 (0-0)

 Tomas Johansson,Magnus Berg,Kalle Gäfvert

Tomas Johansson

 

 

 


Vi visste på förhand att det skulle bli det sista derbyt emot Roslagsbro på ett tag. Förutsättningarna var följande vid vinst alternativ oavgjort så skulle Roslagsbro kunna tillskriva sig serietitelen.

Detta hade vi möjligheten att sätta käpparna i hjulet på idag. En drivkraft om något och det märktes redan i innan match att alla vara ladda för uppgiften.

Vi  kommer dock med ett ganska tunt lag inför dagens match då båda avstängningar och skador gav lagledningen till huvudbry.


Matchen börjar och vi tar ett redigt tag om taktpinnen redan ifrån början. Ett bra positions spel kombinerat med en högfrenesi i närkampsspelet gör att Roslagsbro hamnar på efterkälken. Kanske var hemmalaget tagna av stundens allvar. Vårat första riktigt farliga kommer efter att Sundberg får bollen i boxen. Han vänder bort sin back men målvakten gör en stark räddning på avslutet.  Det är en tuff match och det märks att det är ett derby då det smäller i närkamperna. Tyvärr hänger inte dagens domare med i det höga tempo idag vilket gör att besluten blir stundtals mycket konstiga åt båda hållen.

Vi ligger på och är klart lag som styr matchen Mange och Sundberg tar enorm löpningar i mitten medans vårat kantspel ständigt ligger och hotar.
Mange är bland annat mycket när att hinna för målvakten i en tajt situation och Wallen hotar på samtliga hörnor.
Vi har lägen och ett mål i denna sekvens hade inte känts orättvist.

Vi gör en mycket bra första halvlek där endast målet saknas.

Andra halvlek och vi känner att vi har något på gång Roslagsbro har inledningsvis inte kunnat skapa något farligt överhuvudtaget. Och det märks då Roslagsbro gör 3 byten i paus. In kommer deras lilla kvicka Fillip Mattson. Vi skrev det efter förra derbyt och skriver det igen att man väljer att vila den här killen står utanför mitt förstående. Han var tungan på vågen i vårderbyt och han blir tungan på vågen även idag.

Efter en fin dragning utanför boxen placerar han in dagens första.


Kalldusch och föga rättvist fram tills denna punkt.

Roslagsbro repar nu mod och blir klart mer offensiva framåt där man även nu blir mer rörliga i sitt spel till skillnad ifrån långbollarna ifrån första.  Men matchen lever fortfarande men vi blir lite stumma framför mål och skapar inte riktigt lika farliga lägen som vi gjorde iförsta.


Och uppförsbacken blir brantare. Och det är ett smått targi komiskt mål vid en rörig situation i boxen så ska vi rensa bollen. En stenhård rensning som går i häcken på den deras mittfältare som vänder ryggen till i ren självbevarelse drift.  Bollen styr rakt upp i krysset.

Nu går luften ur och vi får det svårt att upprätthålla spelet vidare. Och bristen på avbytare gör sig även påmind då även krafterna börjar tryta.

Spiken i kistan kommer sedan på en frispark som via en lurig studs ställer Renato.

Slutsignal och Roslagsbro kan fira seriesegern. Vi i Rådmansö och RSK Bloggen gratulerar Roslagsbro IF till seriesegern i div 5 Östra


Något som även våran lagkapten valde att visade då man överlämnade en flaska Pommac till laget via Hellsing

 

 


Roslagsklassiker




Kan det vara sista derbyt för ett tag nu. Mycket talar för det men som sagt det skall spelas om det först.
Men sak vet vi säkert dessa derbyn går inte utan känslor. Roslagsbro-RSK är och förblir derbyn som berör och skapar stämning.

Återigen beger vi oss till Vårlyckan för ett het derby emot dom röda.

Laget som åker är som följande.

Renato Cruz
Ronnie Alfredsson
Joakim Bergstrand
Mikael Wall
Tomas Johansson
Tomas Jansson
Dan Sundberg
Magnus Berg
Kalle Gäfvert
Stefan Castro
Labinot Canhasi
Engin Kaya
Ahmad Yousef
Dan Berg
Rickard Persson

Funbo behåller poängen


Beslut i protesten mellan Funbo och Uppsala Kurd har nu kommit. Upplandsförbundet har kommit fram till att Funbo har spelat med en otillåten spelare men att särskilda skäl föreligger ärendet.

Förtydligan till beslutet.

I omgång 14 (Funbo- Danmark) får spelaren ifråga sin 5 varning. Funbo skiver under matchrapporten men dock är en annan spelare ifylld som varnad i den kopia som Funbo erhåller. Dock är rätt spelare varnad i den rapport som domaren erhåller och sedan fyller i Foigs.

Detta gör att särskild anledning föreligger och Funbo döms till 1000kr i böter istället för poängavdrag.

Detta innebär alltså att tabellen förblir oförändrad.


Roslagens Blidö IF




Även våran sammarbetesföreningen Roslagens Blidö IF med Anders "Grisen" Hellbergs säsong börjar komma till sin enda.
Roslagen som inför denna säsong åkte ur div 6 och spelade därför i div 7 denna säsong. Laget har inte denna säsong utmanat om någon serie titel. Men har presterar stundtals god resultat. Laget som har haft det svårt att hålla en jämn nivå framför allt då tillgång av folk har varierat kraftig i mellan matcherna.
Detta beror främst på åldern i laget där många av spelarna innehar helg jobb.

Men vi har även haft förmånen att få låna ett antal spelare till våra matcher där främst Arash Karmai är den som har gjort flest inhopp med övervägande goda resultat. Även Stefan Westerberg krigade in ett mål emot Roslagsbro i våras ett mål som dock felaktigt vinkades av för offside. Men vi fick även se en comeback av våran gamla skyttekung Fredrik Pippo Persson som var med borta emot Karlholm.

Roslagen  har även självfallet lånat spelare ifrån oss där främst Mårten och Christer har imponerat på lagledning i Roslagen. Mårten som har blivit mer eller mindre ordinarie på högerbacken har verkligen givit allt i varje match.

Roslagen avlustar sin säsong nu på lördag då man möter IK Apollon borta.


Edsbro till div 5


Scenen var klar dramatiken på max. Lagen har följt varandra under hela säsongen i kampen om seriesegern och div 5 platsen. Citykamraterna som vart tvångsdegraderade för två år sedan till div 7 efter en överklagan ifrån Edsbro. Nu mötes dom igen och dom vart serie giganter. Inför den sista omgången har Edsbro 3 poäng tillgodo
 men Citykamraterna har målskillnaden med sig. Vilket skulle inneburit att vid vinst för något av lagen så skulle seriesegern vara ett faktum. 


Men en farmarklubb regel sätter stopp för Uppsala laget. Citykamraterna som inför detta år ingick i ett farmarklubbs avtal med Gamlis.


Farmarklubb paragrafen läser som följer.

Om huvudklubben under avtalstiden nedflyttas till samma serienivå som
farmarklubben, ska farmarklubben nedflyttas till en (1) serienivå under
huvudklubben om inte SDF föreskriver annat.

Kvalificerar sig farmarklubb under avtalstiden till högre serienivå än huvudklubben
ska farmarklubben nedflyttas till en (1) serienivå under huvudklubben om inte SDF
föreskriver annat.

Och just det som paragrafen beskriver har nu hänt. Gamlis är klara för nerflyttning i div 4 vilket omöjlig gör att Citykamraterna kan ta steget till div 5. Skönspelande Citykamraterna går alltså återigen en byråkratisk förlust till mötes.
Medans Edsbro återigen är klara för div 5!
 

P.S Snälla Magnus sno inte den här nyheten också.


Slutspurten är igång!

Som sagt slutspurten är nu i fullgång. Och vi tänkte i med detta inlägg gå igenom hur förutsättningarna ser ut inför den kommande spurten.



Uppsala Kurd kan just nu bli sämst tvåa i serien. Beroende hur det går med överklagan så har man fortfarande 3 alternativt 6 poäng och 17 mål att hämta in. Så serien segern är nu mycket nära för Robro. Men dock så är ju även andra platsen högaktuell inför det kommande kvalet. Men här gäller det för Uppsala laget att börja snegla lite på den västra serien där Månkarbo skuggar dom med endast 1 poäng.




Roslagsbro har följande matcher kvar.
Roslagsbro-Rådmansö
Hö/FF-Roslagsbro

Uppsala Kurd har följande.
Uppsala Kurd-Norrskedika
Alunda-Uppsala Kurd



Riala, Norrskedika och Alunda gör upp om tredje platsen samtliga lagen inom 1 poäng radie.

Streckstriden
Där skiljer det just nu 4 poäng ifrån plats 6 till plats 11. Men dock spelar målskillnaden in i detta fall där vi just nu har 17 mål upp på 11:an Danmark 



Vi har kvar följande.
Roslagsbro-Rådmansö
Rådmansö- Funbo

Karlholm har kvar.
Storvreta-Karlholm
Karlholm-Väddö

Vi har just nu 4 poäng tillgodo till Danmark och 17 plus mål.
Karlholm har 8 plusmål.
Vinner Karlholm borta emot Storvreta är man helt klara för div 5 nästa år.

Funbo ligger just nu 3 poäng ifrån strecket men vid ett negativt utslag vid överklagan så ligger man under strecket pågrund av sin målskillnad.

Funbo har följande lag kvar.
Alunda-Funbo
Rådmansö-Funbo



HÖ/FF har kvar följande matcher.
Väddö-HÖ/FF
HÖ/FF-Roslagbro

Stovreta har kvar
Storvreta-Karlholm
Danmark-Storvreta

Danmark har kvar.
Danmark-Riala
Storvreta-Danmark

Detta innebär att om Danmark och Storvreta följer varandra till den sista omgågnen så kan det bli en direkt avgörande match i mellan dom båda.  Harg och ett ypperligt läge att fixa kontrakter vid seger emot Väddö borta. Hur indragna Funbo är just nu får vi avakta med. Medans vi och Karholm har en något god marginal till strecket.

Men så här mycket vet vi det kommer bli en rafflande upplösning på årets serie.


RSK-Väddö 3-1 (1-0)

1-0 Niklas Olsson, 2-1 Dan Sundberg, 3-1 Dan Sundberg

Tomas Jansson, Micke Wall, Andreas Ländin

Teddy Wallmo, Niklas Olsson

Micke Wall



Derby och en så kallad 6 poängs match. På besök kom i praktik redan nerflyttnings klara Väddö.

Väddö som den gånga säsongen har valt att lägga om fokuset på sina ungdomar dock på bekostnad av sin div 5 plats. Men Väddö´s ungdomspelare visade att dom är spelare som kommer kunna göra skillnaden mycket snart i Väddö tröjan.

Matchen börjar på bästa möjliga sätt redan i matchens tredje minut håller sig Niklas framme och slår in bollen efter passning ifrån Tomas. Smakstart och många tror att det skall rulla på nu för lägen finns det. Men Väddö spelar med hela laget på sin planhalva och man gör det bra trångt är bara förnamnet men framför allt står man upp och tar kampen. Vi själva går ifrån entusiastiskt anfall, till hoppfullt till krampaktigt.


Vi får mycket svårt att hitta igenom helt enkelt i detta blir vi statiska och bollvägarna blir något yviga. För att summera första halvlek så ligger vi på för att hitta igenom ett berg av Väddö spelare målchanser finns och självfallet med lite flytt och spets så hade ledningen kunnat varit större.

En utskällning senare i halvtid ifrån våran lagkapten så går vi ut för att gå på knock. Men istället är det Väddö som skapar nerv i tillställningen. På en hörna kommer man störtande på första stolpen och nickar in bollen vid bortre.


Vi fortsätter att trycka på där första Mange är klart närmast att sätta dit tvåan. Mange får loss bollen ifrån målvakten och har hela målet öppet. Han ska bara stötta in den men en Väddö försvarare kommer flygandes och lyckas peta ut bollen till hörna.

Men vi får slutligen in bollen och det är i samband med en hörna som målet kommer. Hur det gick till ser ni här under.




Vi fortsätter att skapa och vi har flertalet tillfällen där bollen borde ha suttit. Men vi har det inte enkelt idag.

Dagens sista mål kommer efter ett fint fotbollsanfall där Micke spelar upp på Ländin som spelar in till Sundberg som sätter sin andra för dagen. 


Vi vinner slutligen matchen efter vad man kan säga kanske inte är våran bästa insatts denna säsong. Dock mycket viktiga poäng och nu lägger vi fokus på Söndagens match och vad som har blivit mer känt som en Roslagsklassiker derby imellan Roslagsbro-RSK.  Roslagsbro som nu går för serieseger och är pressade att vinna.  Vi själva får tillbaka spelare som till exempel Engin och Labbe och vi siktar nu på en bra träningsvecka inför söndagen.


Inför Väddö



Det är återigen dags för ett derby. Och denna gång är det Väddö som kommer på besök. Väddö som har haft det tufft när man medvetet valde att börja satsa på sina ungaspelare. Men ett derby är alltid ett derby och laget har visat att man fortfarande kan skrälla när det stämmer. Då tänker vi närmast på matchen emot Uppsala Kurd där man pressade Uppsala laget till den 88 minuten där slutligen Kurderna gjorde segermålet.
Fokuset för veckan har varit vilja och inställlning något som laget har lyckats bra med på veckans träningar.

Laget som spelar är följande
Renato Cruz
Teddy Wallmo
Dan Berg
Micke Wall
Jean Anjou
Turken Johansson
Sebastian Norrby
Nickla Olsson
Tomas Jansson
Joakim Bergstrand
Ahmad Yousef
Rickard Persson
Magnus Berg
Dan Sunberg
Kalle Gäfvert
Andreas Ländin

Övriga matcher i serien.

Många intressanta matcher. Och fram tills beslut kommer angående matchen imellan Kurderna och Funbo så får vi titta på serien ifrån två vinklar.
Men om vi börjar med streckstriden Karlholm har i med morgondagens match möjligheten att skriva på nytt kontrakt. Vid vinst hemma emot Danmark så är laget helt klara för div 5 även nästa år.
Hö/FF tar emot Storvreta i en mycket viktigt match för dom båda. 

Sen så har vi tättstriden om vi nu leker med tanken att Funbo blir av med poängen och Kurderna får vinsten. Så ligger Kurderna återigen endast 3 poäng bakom Roslagsbro. Men båda lagen har två mycket svåra borta matcher framför sig. Roslagsbro tar sig an alltid hemmastarka och tajta Alunda. Medans beger sig till Lundbyvallen och Riala. Dom båda toppkonkurrenterna kommer bli tvunga att pressa sig till det yttersta för att ta med sig 3 poäng hem. 

Än har inte den tjocka damen tagit ton och serien är fortfarande väldigt öppen med eller utan protester. 



Protest..

Enligt rykten har Uppsala Kurd lämnat in en protest efter matchen (och 0-4 förlusten) mot Funbo. Samma rykten gör gällande att det skall vara p.g.a att Funbo skall ha använt sig av en spelare i truppen som haft 3 gula kort i bagaget och alltså var avstängd..

Huruvida detta ryktet stämmer eller ej låter RSK-bloggen vara osagt, men troligen är inte sista ordet sagt i den här frågan...

Man kan dock konstatera att det alltid, oavsett vad, är tråkigt om/när en serie inte får avgöras till 100 % på planen!
Men, som sagt, ännu lär inte sista ordet vara sagt och mer info lär komma om ryktet skulle visa sig vara sant och allra helst om protesten går igenom..

Antar att det vid ett gynnande beslut för Uppsala Kurd innebär 3 poäng och 3-0 istället för 0 poäng och 0-4?

Vi får väl se........

*Tillägg*
Enligt Upplandsförbundets matchrapportering på deras hemsida så har spelare ifråga fått sitt 6 gula kort denna säsong i matchen innan emot Kurderna.
Det skulle alltså inneburit att spelaren inte skulle vara tillgänglig för spel emot Kurderna.
Det man kan utläsa ifrån Funbos hemsida är att man inte har noterat ett gult kort på spelaren i matchrapporten. Och man skall ha inkommit med en förklaring i ärendet till förbundet.

Beslut väntas i slutet av nästa vecka.




Mål!?!?!



Vi ger oss i kast med en liten annorlunda lista. Vi har sammanställt en serie på vilka lag som gör mest mål i snitt per match. Och när vi ändå tittar på vilka som gör flest mål per match mest vi självfallet även titta på vilka som släpper in flest mål alternativt är tajtas. 


Gjorda mål i snitt per match

1

Roslagsbro IF

3,3

2

Riala GoIF

3,2

3

Norrskedika IF

3,2

4

Uppsala-Kurd FK

2,7

5

Karlholms GoIF

2,5

6

Rådmansö SK

2,2

7

Alunda IF

2,1

8

Storvreta IK

1,9

9

Funbo IF

1,7

10

Harg-Östhammar FF

1,7

11

Danmarks IF

1,5

12

Väddö IF

1,3


Självfallet leder Roslagsbro med hela 3,3 mål per match men dom är tätt följda av två lag som har blivit målstarka på hösten. Riala med Thorleifsson har två mega vinster där man gör hela 28 mål vilket hjälper snittet. Men även Norrskedika har blivit ett lag med målskytte av rang.  Alunda som har varit målsnåla framåt men även ruggit tajt bakåt denna säsong fick en skjuts i sitt målsnitt när man borta slog Väddö med 2-11

Insläppta mål i snitt per match

1

Roslagsbro IF

1,3

2

Alunda IF

1,4

3

Riala GoIF

1,6

4

Uppsala-Kurd FK

1,6

5

Rådmansö SK

1,9

6

Norrskedika

1,9

7

Danmarks IF

2,1

8

Storvreta IK

2,4

9

Harg-Östhammar FF

2,4

10

Karlholms GoIF

2,5

11

Funbo IF

3,0

12

Väddö IF

5,1



Här ser man ganska tydligt vad vi menar med Alunda. Alunda som har varit tajta igenom hela säsong led av det inledningsvis då man åkte på många uddamålsförluster. Men har kommit igång på den andra halvan av serien och när nu målskyttet fungerar så har laget blivit ett mycket svårslaget fotbollslag.
Vi själva som hade en tuff säsong förra året där vi släppte in näst mest mål i hela serien tar ett par rediga kliv upp på en femte plast med Norrskedika

BKV vinner Upplands Cupen


Rådmansö Ikonen Thomas Wahlqvist och hans Frösunda räkte inte till emot BKV i Upplands Cup finalen. Frösunda som har gjort ett imponerande i årets Upplands Cup med segerar emot blandat annat ESK, IFK Uppsala och Roslagsbro. Men nu tog det slut BKV skriver på sin hemsida en väntad seger i en odramatisk match. Och det kan nog stämma då final vinsten togs hem med klara 10-4 till Östlund och kompani.

Jean IS back


Veckan har och kommer att handla om inställning. Vilja. hunger och ett jävla driv är vad som kommer att krävas dom kommande veckorna.
Och när man behöver inställning som mest så kan det inte passa bättre att våran egen krutdurk och viljekanon Jeangen återigen igen äntrade plan efter en tids frånvaro.



Dagens träning teknik och spel vart en grinig tillställning. Vinnar skallarna titta fram och det är med besked ingen vill förlora och tempot går på max hela träningen igenom. Vi går nu med fullkraft inför Söndagens då med hela truppen igen.
Och håller vi upp det här vi visar på dagens träning så kan det bli en mycket intressant Söndag!




Hellsing= Serieseger?

Roslagsbro hade som sagt var ett svårt möte framför sig i söndagens match hemma emot Norrskedika. Två jämn lag i ett tajt serieläge. Roslagsbro vinner slutligen matchen med 4-3. Seger orginisatör Micke Hellsing som med sin 4 mål visade vägen. Uppsala Kurd som skulle ta en planenlig seger borta emot Funbo på Vargspåret. Vart ytterligare ett offer för Funbo Vargarnas starka hemmaspel. Förlust förra helgen bort emot Riala med 12-1 vart seger denna helg emot Kurderna med 4-0. Snacka om ytterligheter. 
Nu har Roslagsbro 6 poäng upp på Kurderna samt 18 plus mål.


Streckstriden lever vidare Funbo samt  5 lag till är fortfarande indragna i den tajta striden. Hö/FF tog en viktig seger emot Danmark bort. En dyrköpt förlust för Danmark som i med denna förlust hamnade under strecket.
Karlholm fortsätter sitt starka hemma spel och vann med klara 6-2 emot Riala hemma matchen levde fram till den 42 minuten där Karlholm petade i en andra växeln och drog ifrån.

Det är uppenbart det finns väldigt lite logik i årets serie alla slår alla och det finns tydligen inga klara matcher.


Storvreta-RSK 2-1 (1-0)

1-1 Micke Wall

inga assist

Renato Cruz, Arash Karami

Dan Sundberg



Nu får Affes buss ta paus för denna säsongen. Upplösningen på våran säsongen kommer att avgöras inom kommunens gränser dom kommande veckorna.

Dagens bussresa tog oss till Skogsvallens IP och Storvreta. Storvreta som har haft en stark höst hemma på Skogsvallen låg under strecket inför dagens drabbning.


Men det är inget hemmalaget visar några tendenser på den första halvtimmen.  Storvreta är klart mycket hungrigare än oss och man lägger stort tryck på oss när man i sin höga press förvisar oss till våran planhalva. Vi själva verkar snarare loja och hittar inte in i spelet överhuvudtaget. Och denna press ger hemmalaget ledning i matchens 13:e minut.  I ett fint anfall rullar man upp på sin duktiga nr 10 som mycket kyligt i trångt läge lobbar in dagens första.  

Som sagt vi har det mycket svårt denna första halvtimme men lyckas slutligen rida ur stormen och börjar nu etablera tendenser till spel. Halvlekens sista 10- 15 minuter går då således till oss.

Vi känner att vi har börjat hitta tillbaka och andra halvleken börjar mycket starkt. Ländin tar sig igenom med Sveriges kanske snabbaste två fotare. Belöningen ett krockben och straff dömt. Micke Wall säker straff skytt gör inga misstag och kvitteringen är ett faktum. Nu styr vi matchen och vi spelar stundtals mycket fin fotboll. Ett mål hänger i luften där bland annat målvakten räddar ett friläge ifrån Sundberg och ett volley skott ifrån Ländin.


Det känns som vi har kommandot och vi hade behövt ett mål i den sekvens men målet uteblir och Storvreta jobbar sig nu återigen in i matchen. Det blir nu för en stund en böljande match med halvchanser åt båda hållen. 

Men det är slutligen hemmalaget som tar ledningen. Efter vi inte får bort bollen i boxen lyckas man slutligen slå in bollen med ca 11 minuter kvar att spela.


Luften går nu ur oss och vi hittar inte krafterna att ta oss tillbaka i matchen. Storvreta gör en riktigt bra laginsatts idag med vi gör en klart dålig sådan.

Serien tajtas till ännu mer nu då Funbo antagligen skickade serie segern till Roslagsbro då man idag slog Uppsala kurd hemma med 4-0. Hö/FF skickade ner Danmark under strecket och Karlholm tog ett steg högre upp i tabellen efter klara 6-2 hemma emot Riala.

 


Inför Storvreta



Serien börjar nu tajta till sig och det kan bli en mycket spännade upplösning. Söndagens match går emot Uppsala laget Storvreta. När vi mötes på våromgången avgjordes matchen redan efter 9 minuter. Ledningen på hela 3-0 gav oss trygghet för att slutligen kunna ta hem matchen med klara 4-2.
Men denna helg är det en helt annan match Storvreta då ett stryklag har nu tagit sig ur sin svacka och er att av dom bättre hemmalagen i serien. Senast man spelade hemma vann man emot Norrskedika med 4-2.
Det är ett lag som gillar att spela fotboll, kunskapen finns där och när det stämmer är Storvreta ett mycket svårt lag att möta.
Storvreta slåss just nu för överlevnad då man återfinns under strecket på målskillnad.

Truppen som åker är följande.

Renato Cruz
Teddy Wallmo
Dan Berg
Tomas Johansson
Micke Wall
Sebastian Norrby
Arash Karami
Nicklas Olsson
Ahmad Yousef
Dan Sundberg
Kalle Gäfvert
Rickard Persson
Joakim Bergstrand
Tomas Jansson
Andreas Ländin

Och slutligen tröja nr 60
Hänger inte helt otippat på Dan Sundberg.


Övrig matchern denna helg.
Om vi börjar i toppstriden så möter Roslagsbro formstarka Norrskedika. En match där i vanliga fall Roslagsbro borde stå som klara favoriter. Men nu står seriesegern på spel och frågan är om Roslagsbro har hunnit hämta sig efter förra veckans borta förlust i seriefinalen emot Kurderna.
Kurderna tar sig an just nu formsvaga Funbo. Men Vargspåret har skördat offer tidigare även om bloggen vid det här tillfället inte riktigt tror att det skall räcka till denna helg.

Övriga lag i streckstriden så möter Danmark Hö/FF hemma på Daneliden lagen återfinns just nu precis framför Storvreta.

Serien lever i allra högsta grad och det kommer bli ytterligare en rafflande helg.


Upp och nerflyttning

Bloggen ger sig i kast med att försöka tyda den så enormt tydliga nerflyttningsmallen som Upplands Fotbollsförbund idagarna givit ut.

Upplandsförbundets Upp och Nerflyttningsmall

Upp och ner flyttning styrs som alltid av antalet Upplandslag som åker ur div 3.  2 av 3 år har Gotland samt Uppland två uppflyttningsplatser. En plats går till seriesegraren i div 4 Uppland och den andra platsen kvalar Gotland  1:an och Uppland 2.an om . Nästa år blir det inget kval då går seriesegeraren i div 4 Uppland samt Gotlands div 4 direkt upp.

Iårets kval kommer kommer 2:an i div 4 Uppland förkvala emot 1:an i Gotlands Fyran. Vinnaren går direkt till div 3 förloraren går vidare till kvalgruppen. I denna kvalgrupp ingår det förlorande lag ifrån förkvalet, tvåan i div 4 Stockholm, trean i div 4 Uppland och samt lag nio i div 3.
Vinnaren av denna enkel serie går sedan vidare till div 3.

Kval div 5?
Skulle det nu bli Upplandslag som tar samtliga platser till div 3 blir det då aktuellet med extrauppflyttningar och då kommer poängkvoten att räknas. Detta innebär att det inte blir något kval i div 5.

Tvångsnerflyttningar?
Skulle antalet lag Upplandslag som åker ur div 3 blir fler än antalet som går upp blir det då alltså aktuellt med tvångsnerflyttningar.

På detta sätt tyder i allafall vi i bloggen nerflyttningsmallen. Om det är någon som är mer insatt får ni jättegärna gör eran röst hörd.


Vem kliver upp?

Det är inte många matcher kvar nu och det tajtar till i dom interna ligorna. Ser man till den interna skytteligan så är det flertalet som iår slåss om skytteliga. Målskyttet är stor spridning över hela laget och inte av ett par spelare som tidigare något som får ses som postivt.


Skytteligan
1. Dan Sundberg 7 mål
2. Micke Wall 6 mål
3. Tomas Jansson, Andreas Ländin 5 mål
4. Magnus Berg, Nicklas Olsson 4 mål




I poängligan så är det två spelare som har ryckt ifrån lite och inte helt otippat är det Mange och Sundberg som producerar poäng.
Poäng Ligan
1. Magnus Berg, Dan Sundberg 12 poäng
2. Ahmad Yousef, Micke Wall 8 poäng
3. Nicklas Olsson, Andreas Länding 6 poäng



Och sen har slutligen tröja nr 60 endast fyra tröjor kvar nu innan MR 60 kommer att koras. 

Våromgången

Omgång 1 Magnus Berg

Omgång 2 Mikael Wall

Omgång 3 Tomas Johansson

Omgång 4 Rickard Persson

Omgång 5 Dan Sundberg

Omgång 6 Renato Cruz samt Mikael Wall

Omgång 7 Magnus Berg

Omgång 8 Ahmad Yousef

Omgång 9 Nicklas Ohlsson

Omgång 10 Dan Sundberg

Omgång 11 Erik Lindqvist

 

Höstomgången

Omgång 12 Karl Gäfvert

Omgång 13 Tomas Johansson

Omgång 14 Renato Cruz

Omgång 15 Labinot Canhasi

Omgång 16 Dan Berg

Omgång 17 Karl Gäfvert (spelaromröstning)

Omgång 18 Thomas Jansson

 

 

Extra Plaket Christer Jansson


Edsbro i ledarboll

Edsbro har slagläge med endast 3 matcher kvar behåller man serieledningen framför Citykamraterna med en poäng. Men man har ett tufft schema kvar. Förutom ett het lokal derby emot Rimbo. Så möter man även Uppsala Inter som just nu återfinns på tredje plats i tabellen dock avhängda.
FFCK har Söderbykarl  och även dom Rimbo. Men det är upplagt för dramatik om lagen kan följas åt så kommer det bli en mycket rafflande seriefinal i den allra sista omgången då dom båda möter varandra på Lummevi.

Just dessa två lag som även har haft en dust med varandra vid sidan av plan då Edsbro´s överklagan för 2 år sedan skickade FFCK hela vägen till div 7.  25 september avgörs det kan bli ett världskrig värt att beskåda.



Nerv!


Roslagsbro hade avgörandet i sina händer men Uppsala Kurd hade spelet. Vinst med klara 5-0 gör nu att upplösningen på årets serie kommer att bli stenhård.
Och med endast 4 matcher kvar att spela så ligger nu Kurderna endast 3 poäng efter. Men dock skall tilläggas att Roslagsbro har en målskillnad på 13 mål till Uppsala Kurd. Så Roslagsbro behöver tappa 4 poäng dom näst kommande matcherna.
Och ser man till deras matchschema så känns det fortfarande som en tydlig matchboll till Robro men nu när nerverna ska blandas in så kan allt hända.
Roslagsbro möter nästa helg formstarka Norrskedika medans Kurderna beger sig till Vargspåret och Funbo.

webvoter-omröstning
Vem tar hem serien

Roslagsbro
Uppsala Kurd

Se resultat


Ser man till streckstriden så är det fortfarande löjligt jämnt. Harg/Östhammar såg till att ta chansen hemma emot Karlholm vinst 3-2 gör att Östhammar laget nu är ovanför strecket istället för att hamna på efterkälken.
Alunda säkrade nytt kontrakt när man slog Storvreta hemma med 2-1 vilket i sin tur medförde att Storvreta nu är neranför strecket.

Och Väddö åker på en ytterligare tungförlust vilket gör att man har 8 poäng upp till fastmark om man ser till deras målskilllnad.






RSK-Danmark 3-0 (2-0)

1-0 Dan Sundberg, 2-0 Micke Wall, 3-0 Dan Sundberg

Magnus Berg, Dan Berg

Tomas Jansson, Magnus Berg, Nicklas Olsson

Tomas Jansson



Revansch var ordet för dagen. Revansch för förlusten borta i våras, revansch för den senaste tidens stolpe ut matcher.


Och det var ett hungrigt RSK som tog sig an Danmark. Ett Danmarks som historiskt sett har varit ett tufft lag för Rådmansö. 
Men idag vi inleder matchen på bästa möjliga sätt, redan i den första match minuten görvi det som vi har haft så svårt med den senaste tiden nämligen mål. Mange får bollen på kanten han slår in den i boxen där Sundberg flyger löjligt högt och knoppar in dagens första.

Det är vad man brukar kalla en smakstart. Vi bibehåller trycket och spelar just nu en bra aggressiv fotboll. Vi hotar där bland annat Kalle är mycket nära men målvakten räddar.


Ahmad som gör ett hästgöra på sin kant skapar och hotar sin  löpningar vilket gör att Danmark måste gå på hårdare vilket renderar i frisparkar.  Vi får en frispark högt upp i banan Dan Berg slår in den i boxen där Micke Wall nickplacerar in bollen vid första stolpen.

Vi har en mycket bra första halvtimme i matchen där vi spelar mycket bra fotboll. Men vi tappar fart och blir lite stillastående i slutet av första halvlek. Danmark börjar nu jobba sig upp i plan men har svårt att skapa dom här riktigt farliga chanserna. Vi går till halvtids vila med 2-0 ledning.


Andra halvlek och fokuset är nu på max nu ska tre poäng hem.  Och det märks det smäller nu i närkampsspelet vilket renderar i en del gula kort. Men vi håller ihop det bra. Dock är tempot inledningsvis mycket lågt ifrån dom båda lagen och matchen hamnar i något konstigt vakuum.  Danmark hotar nu mer där man framför allt är farliga på sina fasta situationer.


Men vi fortsätter att skapa där bland annat Sundberg är löjligt nära men målvakten reflex räddar ifrån nära håll. Det ska dröja fram till matchminut 84 innan dagens slägga slår ner. Sundberg fångar upp en boll strax utanför boxen. Han tar ett snabbt beslut bollen går som en projektil i krysset ifrån ca 30 meter. Ett rent och skärt drömmål inget annat.


Detta blir matchen och vi tar en mycket efterlängtad 3 poängare. Vi gör det som ett lag idag där alla verkligen ger sitt yttersta hela vägen fram. Renato får hålla nollan, Ahmad gör ett hästjobb på sin kant, Micke och Turken är likt ett fort där bak, Teddy och Dan står upp i det fysiska arbete, Kalle dödar sin yta och vinner varje närkamp, Mange och Niklas springer och fördelar bollar som det inte finns någon morgondag, Rickad visar vilja, Norrby visar frenesi och hunger ifrån första början,Ländin lurar bort halva danmark, Tomas Jansson visar att det gör ont att möta en RSK spelar med tröja nr 60 och Sundberg bjuder på fotbolls magi en mullen söndag på Rådmansö Schakt Arena.


Inför Danmark


Det blir matcher med nerv framför och det är så det skall vara. Imorgon kommer Danmark på besök. Danmark som just nu ligger endast en poäng bakom oss.  Ordet på mångas läppar inför morgondagens fajt är revansch. Inte bara för förlusten borta i våras men även för senaste tidens stolpe ut matcher. Laget vet vad vi behöver göra och det är nu dags att plocka fram det.

Det kan även vara värt att beges tidigare ut till Arenan imorgon då Damlaget tar emot BKV Matchstart klockan 11:00.

Laget som spelar är följande.

Renato Cruz
Ronnie Alfredsson
Dan Berg
Teddy Wallmo
Nicklas Olsson
Tomas Johansson
Micke Wall
Sebastian Norrby¨
Karl Gäfret
Ahmad Yousef
Magnus Berg
Dan Sundberg
Rickard Persson
Tomas Jansson
Labbe Canhasi
Andreas Ländin

Tröja nr 60
Går till en spelare som den senast även i mottgång har fortsatt att slita för laget. Han tar kampen och var även nere och snurrade på en försvarspostion förra helgen. Och när man dessutom gör mål så vart valet enkelt.
Tröja nr 60 hänger denna helg på Tomas Jansson

Serieseger?

Är det i helgen allt avgörs?
Många viktiga matcher i helgen. Men matchen med stort M denna helg är ju självfalllet seriefinalen i mellan Uppsala Kurd och Roslagsbro. Roslagsbro som vid vinst på söndag kan gå upp till en 9 poängs ledningen med 4 matcher kvar att spela. Men vid vinst för Kurderna kan det bli en mycket spännande upplösning på serien.


Ser man till dom lagen som är indragna i streckstriden där även vi numera återfinns. Vi möter som sagt var Danmark på söndag. Danmark per tradition svårt lag i RSK ögon men allt kan hända mer eller mindre hela laget tillgängligt .Vilket gör att det kan bli en mycket intressant match på söndag.  Danmark samt Storvreta återfinns just nu en poäng bakom oss. Storvreta som denna helg möter Alunda borta. Storvreta som just nu är i en positiv trend då man förra helgen vann emot Norrskedika.
Och slutligen HÖ/FF tar emot Karlholm hemma på Idrottsparken.

Det blir en intressant helg!


Lilltjejen Berg

+

Vi säger ett stort grattis till Mange och Katrin som natten till Torsdag har fått sin efterlängtade dotter. Lilltjejen väger 3370gram och var 48 cm lång.

Laget sänder sin gratulationer till hela familjen!



Vem är han, hur mår han?




Bloggen gör här ett desperat försök att få kontakt med våran målvakte Ronnie Alfredsson.
Kan någon (allra helst du själv Ronnie) bekräfta hur han egentligen mår, var han befinner sig på Tisdagar & Torsdagar klockan 19.00..? Det senaste ryktet sade att Ronnie har drabbats av en speciellt svår åkomma kallad förkylning.. Just det här exemplaret av förkylning verkar dock särskilt svårartat då det tar sig uttryck i att "blomma ut" i veckorna, för att sedan i det närmaste bli symptomfritt framåt Fredagseftermiddagarna..

Inte konstigt då att vår gode Ronnie tror sig vara symptomfri, och glad i hågen tar han välförtjänt helg..men säg den lycka som varar, framåt Söndagskvällarna skall enligt uppgift till bloggen symtomen slå till med full kraft igen.

Stämmer dessa uppgifter kan vi naturligtvis bara beklaga att du drabbats av denna elakartade åkomma Ronnie, men om du börjar känna dig lite piggare, finns det ett gäng grabbar som inget hellre vill än att rulla in lite bollar bakom dig imorgon, ungefär klockan 19.00...


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus