Vad vi ägnar oss åt på Söndagar..

..kallas CrossFit. Det är som sagt ingen lek och Söndagar klockan 14.00 börjar nu starkt bli förknippat med ångest. Bloggen tog sig en pratstund med Per Mattsson, som drillat oss med hjälp av Andreas Graflind.

Rådmansö och CrossFit har inlett ett samarbete under 2012, vad är CrossFit för något och vad erbjuder ni? CrossFit är en träningsform vars huvudsyfte är att utsätta sig för så varierad, intensiv och funktionell träning som möjligt. Rutin är fienden och det gäller att klara av så många olika saker som möjligt. Vissa huvuddrag som olympiska lyft och många gymnastiska övningar finns. CrossFit Norrtälje erbjuder medlemsträning men även, och kanske framförallt, personlig träning på olika nivåer. Vi är experter inom ett flertal olika områden som olympiska lyft, gymnastik och styrkelyft. Vi kan också erbjuda föreläsningar och utbildningar inom kost, målfokusering och motivation, coachning av styrelser eller ledargrupper för att skapa effektivare organisationer m.m.

Du är ju självutnämnd – Norrtäljes mest vältränade man, vilka är dina framgångsfaktorer? självutnämnd och självutnämnd...eftersom CrossFit är den överlägset mest varierade och fysiskt mest krävande träningsformen så anser vi att den som lyckas vinna SM är Sveriges mest allround- och därmed mest vältränade atlet. Följaktligen är vinnaren av Norrtäljemästerskapen Norrtäljes mest vältränade, eller? Nu är det så att jag råkade vinna en tävling som innehöll fem olika grenar över en dag där vi verkligen utsattes för sjukt varierade utmaningar. Efter en lång skadeperiod tror jag inte att jag skulle vinna i dagsläget men mina framgångsfaktorer är just att jag är väldigt allsidig. Jag springer inte snabbast i klubben och jag lyfter inte tyngst men jag placerar mig på plats 1-4 i de flesta moment. Repklättring - U bet! Tunga lyft-jorå... Pull Ups eller lite ringövningar - jajamen! osv....Som du märker är jag också ganska ödmjuk vilket är en framgångsfaktor:) Vill också påpeka att jag och Mr Graflind vann en ganska grisig extremtävling i somras och att jag inte minns när jag senast förlorade mot Rådmansös A-lag:)

Vad tror du att Crossfit kan hjälpa Rådmansö med att lyckas bra på fotbollsplanen? Vi har er inte så många gånger så att er fysiska status påverkas märkbart men det jag tror mest på är att vi kan förändra spelarnas syn på vad ansträngning kan vara. CrossFit är OBEKVÄMT och många spelare låter det inte alltid bli obekvämt på planen. Hittills har grabbarna visat bra inställning och det tror jag man kan bygga på i truppen.

Ni har nu haft tre pass, vad tycker du laget har presterat under dessa pass? Se ovan. De är lite stela och orörliga än så länge men det märker de själva. Vissa är i bra form och vissa är, ärligt talat, i rätt dålig form och vet också om det:) Dock har nästan alla kämpat stenhårt och det är väl det man vill se hos sina lagkamrater va? Jag tror på succé för truppen faktiskt!

Tränaren Patric Mattson (Pers bror) har ju ett gott rykte om att "buffla" runt på fotbollsplanen, hur hade hans fotbollskarriär sett ut med lite kropp? Förmodligen ganska jävla bra. En av de bästa forwards jag spelat med och väldigt tuff trots sin seniga kropp. Med bättre fysik hade vi sett honom åtminstone i division 2 tror jag...hade han vägt över 60 så...

Om gemene man vill träna Crossfit, hur går man tillväga? Gå till närmaste "box" som det heter och testa. De flesta CrossFit-klubbar är generösa med prova-på-träning och det är vi med. Törs man inte träna med andra i början så kan man antingen boka oss för PT-timmar eller samla ihop 3-6 vänner och boka ett privatpass med oss. Vi är snälla...

Kommer du att vara på Rådmansö Schakt arena vid seriepremiären för att följa upp ditt arbete?
Om jag inte har någon rolig träning eller om det funkar med familjen så är chansen överhängande! Hamnar det ett kontrakt framför näsan kanske man tom sitter på bänken, brorsan coachar ju så det ska väl gå att ordna:)

Vem är snyggast av bröderna Mattsson och vad hade mamma Eva svarat? Insidan räknas ju också så jag får nog säga att det blir 2-0 till mig mot båda bröder. De var nog mer magneter än mig i ungdomsåren men precis som Börje Salming kommer jag starkt efter 35...Morsan hade fegat ur och sagt något diplomatiskt men jag har alltid varit den som vågar säga som det är i vår familj. Lillen (Peter) känner ju uppenbarligen ett behov att förbättra sin yta genom olika målningar så han räknas väl knappt?

Vad tror du

på? Jag tror att jorden är platt, att alla kalsonger har Skid Rows och att Rådmanö vinner div 5 i år!!!

Mm, Per Mattsson alltså som här ger er en lite närmare bild av vad CrossFit är och som varje Söndag visar oss ytterligare vad det faktiskt innebär.. Men precis som Per säger, det är otroligt nyttigt för gruppen, att tillsammans klara av utmaningar som man inte är van vid, individuellt eller som lag och det finns ett stort dynamiskt värde för gruppen att tillsammans bli heelt slut, i helt andra muskler än vad vi är vana vid.

Så vi säger på återseende till Per, vi syns på Söndag....



X,2,1,2

Så slutade vår tabellrad i Rimbocupen för i år.

I övrigt var allt som vanligt, man hade knappt hunnit komma in i sporthallen, konstaterat att Markim spelade match och att de precis åkte på en utvisning.... Kan tillägga att den inte var för hårt spel....

Vi började med att spela 1-1 mot Rö, och det var väl en liten missräkning.. Rö gjorde tidigt 0-1 och det är alltid tungt att jaga inomhus, kvitteringen kom dock frmåt slutet, och som den kom. Rickard pricksköt en sträckt vrist rakt upp i krysset!
I match två var vi inte alls där.. Rimbo får på tok för enkelt vinna med 0-2.

Att senare konstatera, att om vi spelat i match 1 och match 2 som vi sedan kom att göra i match 3 och 4 så hade vi troligen haft en helt annan tabell och utgångsläge är surt. Men helt klart höjer vi nivån i de två avslutande matcherna, vi slår Väsby med 2-0 efter mål av Ahmad och Rickard. Tyvärr tvingades Ante utgå skadad efter match 2 och till matchen mot Väsby kliver Mårten in i mål och håller nollan.
Hade vi i den sista matchen slagit Bethnahrin Suryoye hade vi gått vidare, dessvärre förlorar vi den här fighten med 0-2.

Viljan att vinna finns alltid där, när man är uppe i det och i allting man gör eller ställer upp i. Men även vid tillfällen då resultaten går emot eller att man kanske inte kommer upp i sin egen nivå så finns det ofta ändå positiva saker att ta med sig. Det var ingen som vek ner sig, de problem vi stötte på löste laget tillsammans mellan och under matcherna och det var högt i tak. Den inställningen tar vi med oss hem från Rimbo.

Rimbocupen 2012.

Imorgon är det dags att svänga iväg till Rimbo igen när Rimbocupen på nytt arrangeras, denna gång 25 årsjubileum.

Vi kommer från en ganska tuff träningsvecka om man tänker att veckan startade i Söndags.. På Söndagar står nämligen Crossfit på träningsprogrammet, i Crossfit Norrtäljes regi. Mer info om detta kommer i ett separat inlägg.
Hursomhelst, det vore osanning att påstå någonting annat än att denna träning är ganska tuff och ganska snabbt tar ner egot på uppblåsta fotbollskillar som tror att man nog är i närheten med Usain Bolt... Men det är som sagt innan klockan 14.00 på Söndagar, 1 timme senare stapplar nedbrutna själar ut ur lokalen, i rullstol, på bår och stöttade av varandra...

Detta följdes upp med sedvanlig försäsongsträning Måndag och Onsdag och tränarstaben låter hälsa som en veckorapport att man är nöjda med denna träningsvecka, framförallt med den inställning och attityd som har visats upp.

Vidare kommer de som på Söndag spelat eventuellt slutspel i Rimbocupen samt de som istället tränat crossfit kunna vänta sig ett mildare pass på Måndag..

Ett stort OBS! dock, f.r.o.m Måndag är smekmånaden slut och de lagregler som vi tillsammans tagit fram, förväntas från tränarstaben följas noggrannt.

Nu till morgondagens aktivitet, vi går in i Grupp B, tillsammans med Rimbo IF (2), Rö IK (1), Bethnahrin Suryoye och Väsby IK FK.

Matcherna spelas enligt följande:

RÖ (div 6) - RSK 20.00
RSK-Rimbo (div 5) 20.40
RSK-Väsby IK FK (div 7) 22.40
Bethnahrin Suryoye (div 4)-RSK 00.40

Grabbarna som ska göra det är:
Rento
Ante
Engin
Rickard
Ahmad
Nicklas
Mario
Tommy
Mårten
Robban
Arvid

Staff: Björn, Patric, Raffe.

See you in Rimpan.


Mr.X...

... Är inte längre hemlig. Iaf inte om man skall tro våran lokala tidning, Norrtelje Tidning.

http://norrteljetidning.se/sport/1.1518044-holmstrom-lamnar-bkv

Och detta är inget vi förnekar, det ska möjligen vara syftningsfelet då.. För att Holmström skall kunna lämna BKV kräver det nämligen att han en gång i tiden lämnade Rådmansö SK... Så en mer korrekt tolkning är "Holmström går hem till Rådmansö", för i det här fallet är det ju faktiskt älskarinnan som blir övergiven, när blod är tjockare än vatten...

Och det är ingen liten resa Hank the tank varit ute på.. De senaste 5 åren i BKV Norrtälje, med peaken i fjolårets säsong i division 2, och kanske allra särskilt i Svenska Cup matcherna mot Hammarby (1-0 till BKV) och mot IFK Norrköping (3-4)... Innan dess spel i IK Frej, Vallentuna och Djurgårdens juniorlag. Innan Henke gick till Djurgården som junior hade han dock spelat seniorfotboll i RSK så det blir inte en debut i vår utan en comeback...

Henke är naturligtvis ett härligt kompetenstillskott i truppen, vädligt allround men trivs bäst som mittback eller innermittfältare.
Det är med stor glädje som Rådmansö SK konstaterar att Henke väljer RSK för säsongen 2012 i konkurrens med andra klubbar, med helt andra medel och mått än vad RSK kan mäta sig med.

Detta faktum att en spelare fostrad i de egna leden väljer att åter komma hem är ett gott kvitto till föreningen. Det säger också mycket om Henrik själv, ödmjuk och med båda fötterna på jorden.

Ingen är idag gladare än Rådmansö SK, då Mr. X inte längre är hemlig. Välkommen hem!



Foto: Bo Åhs, Norrtele Tidning


Silly Season, ett första svep...

Silly Season, denna galna tid.. I större delen av Europa är de galna månaderna Juli, Augusti och Januari...
Här bara kör vi, med ett undantag.. Den "fria månaden", November-December...
Sen kan övergångar komma att ske både före och efter denna magiska månad, men då krävs det lite mer inblandning från alla aktörer.

Vi har försökt oss på ett litet första silly season svep som gäller "våran" 5:a.

Rådmansö SK - Vad vi har på in respektive ut listan har vi tidigare skrivit om. Vi kommer presentera ett par klara killar till inom kort, t.e.x vår unga, spännande talang.. Det blir bra för gubbarna i laget, för det har varit ont om skoputsar pojkar ett par år nu..
Skämt åsido, ytterligare några klara killar skall alltså presenteras på in listan och vi har ju sedan tidigare flaggat för Mr. X...

På ut listan lägger vi redan nu till Johannes "Jio" Sandberg som var stolt RSK spelare i c:a 3 månader. Jio fick hemlängtan och moderklubben Hallsta får ännu en säsong ha kvar sin # 14.

På ledarsidan är staben också spikad, sedan tidigare har våra huvudtränare presenterats.

Riala Goif - Har ingen koll på Rialas in.. Förmodar att det trots allt finns en sådan, men att man mörkar.. De har ju troligen ett litet annat upptagningområde än vad många övriga div. 5 lag har, då en och annan flygbiljett inte verkar vara något problem.. Så det är svårt att sia om..

På ut listan står står som bekant Martin Oldmark, numera i blåvit RSK uniform.
Jacob Enström, många poäng på kontot ifjol, har kritat på för BKV Norrtälje i div.3.
Emil Söderlund är klar för Rånäs IF i div 6.
Pelle Hyppel skall enligt uppgift sluta spela och endast träna laget nästa år.

Rimbo IF - Ingen info. (nykomling från div 6.)

Edsbro IF - Edsbro hade ifjol en ganska snålt tilltagen trupp, där tränaren Kenneth Lundberg valde att sluta strax innan sommaruppehållet p.g.a att det var ännu snålare med spelare på träning.. I år har Edsbro ny tränare, ingen mindre än Johan "Jocke" Mattsson, med ett förflutet som spelare i b.l.a Östers IF. Vad vi vet så har han i stort sett samma spelartrupp som ifjol att förfoga över, minus Peter "Frallan" Magnusson som 2012 kommer att spela för sin moderklubb Hallsta IK. På inlistan har Edsbro till 2012 bekräftat Christer Westberg, 21, Dennis Caldén, 17, Kristijan Amarandi 19 och Robin Granqvist, 22.

IFK Uppsala - Ingen info. (nykomling från div 4.)

Vaksala - Ingen info. (nykomling från div 6.)

Rasbo IK - Ingen direkt information att komma med. På hemsidan har man ett anslag att man är i behov av rekrytering på spelarfronten. Så långt bloggen känner till har Rasbo tappat sin ålderman i försvaret samt den duktige Patric Ericsson till seriekonkurrenten Wattholma.

Norrskedika  - Norrskedika har enligt sin hemsida hämtat en Adam Nilsson från Gimo, född -93. Utöver detta har man värvat från grannen H/Ö FF, som ifjol åkte ur 5:an, Alexander Wahlberg 15 år och Magnus Johansson, målvakt.l

VP (Vindhemspojkarna) - Har från Gimo fått en återvändare i Joseph Senghore samt ett nyförvärv i Christian Kimpioka från Knivsta.

Alunda - Ingen info.

Karlhom Goif - Ingen info.

Wattholma - Har på sin hemsida varit ganska flitiga med att deklarera nyförvärv. Framförallt har man riktat blickarna mot grannen Storvreta, här har man hämtat inte mindre än 4 spelare.
Sebastian Tomkinsson, målvakt född -90, Alexander Grahn, 17 år , Anton Andersson född -94 samt ännu en målvakt Johan Karpmyr. ( Vem ska stå i Storvreta?)
Utöver detta har man alltså värvat Patric Ericsson från Rasbo IK, som ifjol hade en betydande roll i Rasbos fina säsong, Magnus Nolgren på långväga lån från okänd klubb i Örebro trakten samt en comebackande Dennis Jansson.

Som sagt, detta var ett första svep, misstänker att fortsättning följer...

Tough Shit!

Rånäscupen aka Gottröracupen 2012 är avklarad för i år. Vi lyckades inte försvara vår seger, men vi lyckades spela riktigt bra fotboll, göra många fina mål, läckra kombinationer, dribblingar, räddningar, brytningar och ha väldigt roligt.

Dag 2 inleddes mot Knivsta som skulle komma att bli poolens stora strykpåse. Vi nöjde oss med 5-0. (Brottby och Hulka som var de övriga lagen i vår grupp gjorde sedan 6-0, 6-0 på stackars Knivsta).
Det var lite krampaktigt till en början, men Nicklas löste upp knuten och när det väl var gjort såg Tommy, Rickard, Engin och Ahmad i tur och ordning till att slutsiffrorna alltså blev 5-0.

Match nummer 2 för dagen gick mot Hulka.
Ett hopplock av goda vänner och duktiga fotbollsspelare, BKVs f.d (?) Micke Douhan, Anders Bernström...Roslagsbros f.d (?) Conny Burman, Johan Björling, Niklas Björnbom m.f.l...
Hursomhelst, det var roligt att se dem in action. Och matchen mot oss var också en rolig, böljande tillställning med högt tempo, chanser åt båda håll och lite lagom tuffa men schyssta närkamper.
Extra roligt var det förstås för oss när slutsignalen gick och Engins kyliga avslut skulle visa sig bli det enda som kom att gå i mål, således 1-0 till oss.

Vi konstaterade belåtet efteråt att vi såhär långt hade spelat 102 minuter inomhusfotboll med målskillnaden 23-0...

Mycket längre än så blev inte sviten, för i den avslutande gruppspelsmatchen föll vi mot Brottby som gjorde 0-1 en bit in i matchen, otagbart för Ronnie. Faktum är att vi faktiskt kunde ha åkt ut här, om Brottby hade gjort ett 0-2 mål också, vilket låter helt sjukt med tanke på den tabellrad vi hittills skrapat ihop, men det är små marginaler i sportens värld och den här gången hade vi dem på vår sida och vi gjorde Hulka sällskap till kvartsfinalspelet.

Kvartsfinalen spelades mot ett av Markim/Orkestas lag och blev en tillknäppt historia där vi ändå var spelförande och närmast att spräcka nollan var Engins boll i stolpen. 0-0 efter full tid och förlängning och det var dags för lotteri, d v s straffar. Här var marginalerna istället mot oss och vi hade spelat färdigt för den här gången efter slutsiffrorna 2-3.

Så kan det gå, vi tar ändå med oss allt det positiva och roliga denna helg, 138 minuter inomhusspel, 23-1 i målskillnad och allt det andra...

Om vi var en "moralisk finalist" och möjligen vinnare? Ja, nog var vi väl med där uppe iaf...
Vann cupen gjorde tillslut Markim och dem hade vi ju på gaffeln innan straffarna och deras motståndare i finalen, "Hulkarna" slog vi som sagt i poolen...

Rådmansö gratulerar Markim till cupsegern och tackar Rånäs för en väl arrangerad cup, i vanlig ordning.

Bra dag på jobbet!

Så kan man väl kanske sammanfatta dag 2 i Rånäscupen, där vi alltså gick in i turneringen med vårat Lag 1.

När gruppen så småningom skulle summeras stod vi som etta, i ganska ensamt majestät...
4 matcher, 4 segrar, 17-0 i målskillnad. Det är härlig läsning!

Målen och poängen var fördelade på följande vis:

RSK-Valparna 3-0, (Tommy 2, Rickard)
RSK-Blidö 3-0, (Ahmad, Arvid, Tommy)
RSK-Söderbyrkarl 5-0, (Arvid 2, Nicklas, Ahmad, Rickard)
RSK-Hallsta 6-0, Ahmad 3, Nicklas, Arvid, Tommy)

Förutom en väldans massa mål framåt, så behöll vi alltså nollan intakt bakåt där Martin, José, Engin och André hjälpte Johan föredömligt. Och de gångerna som hjälpen inte räckte fixade Johan det på egen hand.

Oturligt nog skadade sig Johan i armen med 5 sekunder kvar av matchen mot Söderbykarl och det såg lite otäcket ut, men lugnande rapporter har kommit inder kvällen, ingenting är brutet och Johan har rörlighet och känsel i armen.
I sista matchen mot Hallsta fick därför Rickard ikläda sig målvaktsrollen, och det brukar han ju göra med bravur, (minns Väddöcupen -10). Så även denna gång, närmast ett mål i baken var väl när André tröttnade på att vi höll nollan och sköt i egen stolpe.. Den var inte riktigt Rickard med på!

Slutsats av dagen, ett gediget arbete av hela laget, såväl spelare som ledare. Vi slarvade inte, utan genomförde matcherna på det sätt som vi tänkt oss och det känns bra. Vi lät bollen göra jobbet, hade fina kombinationer i anfallsspelet och lugn och kyla i försvarsspelet.

Imorgon blåser domaren i pipan klockan 14.00, då står Brottby för motståndet.

Noterade också att våran gamla maskot Teddy Wallmo har fått en ny träningsoverall... 3:e på 3 år nu. Kul för honom, den nyaste är antagligen den snyggaste! :)

Uttåg ur cupen för Lag 2.

Ja, det blev inget avancemang för vårat Lag 2 ikväll. Efter att vi i öppningsmatchen spelat 0-0 mot Rånäs så gjorde vi bättre och bättre matcher.. Problemet var att vi inte hade marginalerna med oss riktigt.

Första matchen är alltid lite lurig och det kändes inte riktigt som att vi var där.. I match 2 stod så Knivsta för motståndet och vi borde nog ha tagit 3 poäng här, men resultatet efter full tid var 1-2 och det genererade ju inte så många poäng.. Martin, som för övrigt hela kvällen visade upp sig från sin bästa sida, gjorde målet.

Nu visste vi att det skulle komma tuffa matcher, först Markim och sedan Roslagsbro.
Mot Markim tar vi ledningen med 1-0 efter att Rudi sätter den i bortre. Markim hade spelat en trevlig fotboll hela kvällen, och gjorde det även mot oss, men vi stod upp bra och i paus stod det 1-1 efter ett antal kanonräddningar från Ronnie. Tillslut orkade vi inte riktigt hela vägen, utan faller med 1-2, men med mersmak, chanser fanns.

I sista och avslutande matchen skapar vi också ett antal fina chanser och med lite med skärpa så skall vi trycka dit ett par bollar. Vi faller här med 0-2 och den enda poängen mot Rånäas räcker inte för avancemang.

Hela laget får beröm från tränarhåll för den gedigna laginsatsen, inga hänghuvuden, inget tjafs, inget gnäll. Ibland räcker man inte till, men man kan ändå gå rakryggad om man gjort vad man kan.

Dagens RSK krigare; Ronnie Alfredsson.

Hoppas på bra uppslutning imorgon på läktaren när Lag 1 gör entré, klockan 12.00 Valparna.

Cupdax!

Det är dags för den traditionsenliga inomhuscupen i en sporthall i Rimbo. Cupen byter namn lite då & då, ifolj hette den Gottröracupen, i år heter den Rånäscupen. Med största sannolikhet har det att göra med att Rånäs är arrangereande förning, vad vet jag...

Hur som helst, ni som kan eran RSK historia vet att vi vann motsvarande cup ifjol, så vi åker till Rimbo under helgen för att försvara ett guld. Finalen ifjol påminde inte så lite om hur småkronorna tar sig fram i JVM i år... Med mindre än minuten kvar av finalen kvitterade Kalle Rimbos 2-1 ledning på straff, och i Golden Goal avgjorde Ahmad.

Imorgon Fredag går Rådmansö Lag 2 in i gruppspelet. Vi stöter i grupp 2 på Roslagsbro Lag 1, Knivsta, Rånäs Lag 2 och Markim/Orkesta Lag 1.
4 av 5 lag i gruppen kvalificerar sig för slutspel på Söndagen.
Klockan 16.40 tar vi oss an Rånäs, 18.40 är det dags för matchen mot Knivsta, 19.40 väntar Markim och tillslut 20.20 avslutar vi mot Roslagsbro.

Truppen till Fredagen:
Ronnie
Robert
Linkan
Rudi
Castro
Mario
Freddie
Petter
Mårten
Christer

Staff: Björn & Raffe.

Under Lördagen kliver RSK Lag 1 in i handlingen. Vi ställs mot Hallsta, Söderbykarl, Blidö och Valparna. Även här går 4 av 5 lag vidare från gruppspelet och i tur och ordning radar vi upp matcherna, 12.00 mot Valparna, 13.00 mot Blidö, 14.00 mot Söderbykarl och 15.40 mot Hallsta.

Truppen till Lördagen:
Rasmusson
José
Martin O
Engin
André
Arvid
Richard
Ahmad
Nicklas
Tommy

Två på förhand spännande grupper, med en liten höjdpunkt klockan 14.00 på Lördagen då Rasmusson nollar sina forna lagkamrater i Söderbykarl..

Vi återkommer med rapportering från helgen.



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus