halvvägs in



Vi har då kommit halvvägs in på denna vårsäsong och vi tittar lite närmare på serien så här långt. Och vi börjar främst att titta på dom uttalade favoriterna. Först ut serieledande Riala som onekligen inte har något problem med offensiven. Idel stora segerar nu senast emot Funbo med klara 8-0 ger Riala ett facit på 28 framåt så här långt. Markim som återfinner just precis bakom Riala scoutar serien väl och hade koll på Riala där man tog en taktiskt triumf borta. Markim som för övrigt har få ta emot en del gälland tråk fotboll har gjort det väl så här långt och ligger just nu i slagläge.

Gamlis enligt Bloggens meningen ett av dom bättre lagen i div 5 på länge spelade en snabb välspelad fotboll när man var på besök Rådmansö Schakt Arena ligger just nu precis bakom. Känns som laget har en tyngd och trygghet som kan bli avgörande i slutet av året serie. Effektiva kort och gott.

Noterbart är att Oraklets förhands favorit Vesta just nu endast har två vinster något som även vi kan tycka är lite märkligt då  laget i alla fall emot oss uppvisade en framstående fotboll.

Men inledningsvis så känns det som serien i år är lite mer oviss. Vi har ett par lag som ser ut att ta ett grepp men det känns även som det är många som kommer att kunna hota. Det kommer nu en något intensivare period med matcher framöver och det ska bli mycket spännande att summera säsongen om ytterligare ett par omgångar.


Edsbro-RSK 1-3 (1-1)

 José Huiaquio, Ahmad Yousef, Johan Karlsson

 Andreas Ländin, José Huiaquio

Wille Modin, Kalle Gäfvert  Kalle Gäfvert




Det var ett tag sedan nu men äntligen så var det återigen igen dags för ett känsloladdat derby.
Lummevi IP  det var ett tag sedan nu men nu vart det återigen dags.

Det fanns mycket att med sig infördagens match men nu skulle tändingen var på max och alla vara inställda på en krigarinstats. Edsbro som denna säsong har gjort sig kända för sitt starka försvarsspel, uppvisar inledningsvis en hög dicisplin i försvaret. Där man framför allt inte tummar på  postionsspelet.
Dagens första farliga chans står däremot vi för. Efter ett fint förspel ifrån mitten och ut på kanten så vicker Wille in han till till avslut men dock med fel fot vilket gör att asvlutet blir lite svagt.
Men det är hemmalaget som tar ledningen, Edsbro som lever högt på sin långa omställningar får målet lite skänks då vi missar i kommunikationen och bollen smitter förbi Renato efter en lång boll med efterföljande löpduell.

Målet ger Edsbro lite vind under vingarna där man framför allt spelar en bra rak anfallsfotboll. Vi själva hamnar i en något knepig situation. Men vi jobbar oss tillbaka och känner nu att vi är på väg att hitta tillbaka in i matchen. Och det är framför allt kampen på mittfälter som blir av vikt ,här vinner vi kampen och skapar oss ett gott utrymme. Vi skapar nu mer där både Ahmad och Niklas kommer långt i sina anfall. Även José hotar genom sitt uppoffrande spel i offensiven.
Och det ska komma att ge utdelning. Ländin slår en perfekt boll i djupet på en framrusande Ahmad men Edsbros back som har hamnat på efterkälken rycker tag i honom och friläges utvisningen är ett faktum.
Bollen placeras precis utanför boxen och José kliver nu fram, och hans första mål i RSK tröjan ska bli en delikates av rang. Bollen sitter mycket vackert i kryset och det är nu utjämnat.

Andra halvlek och nu får vi ytor så pass mycket yta så att vi blir veliga med bollen då vi inte tvingas till snabba beslut. Detta gör att vi har en tendens till att bli lite ostrukturerade. Men dock är vi mycket starka i defensiven Edsbro nu lite vingklippta har mycket svårt att skapa något överlag.
Vi har ett stort kommando om matchen och slutligen kommer målet. Ahmad matchens spelare bryter in ifrån kanten efter en perfekt djupleds boll ifrån Ländin. Han slår sedan bollen via deras back i mål.

Vi skapar nu mer och vi hittar fram framför allt via kanterna. Vi har många lägen där en tå eller liknade kommer i mellan. Dagens sista mål kommer efter ett mycket fint sammarbete i mellan José och Johan Karlsson, José håller i och släpper in den i boxen på en fram löpande Johan som i sina första seriematch kyligt hänger dit vårat tredje mål för dagen.

Vi har ett antal lägen sen under avslutningen av matchen där bland annat Kalle träffar stolpen. Det är en något krampaktigt match idag som vi slutligen tar hand om på bästa sätt. Det finns mycket positivt att ta med sig ifrån dagens match. Men det finns även saker som vi behöver höja inför Torsdagens match emot Norrskedika.


Avslutningsvis



Inför dagens match idag hölls en tyst minut för Aaron Caceres. Aaron hemmahörande i Edsbro misshandlades till döds i kön till en hamburgar resturang i Stockholm.  Det finns en minnefond för Aaron och emot gatuvåldet.
All information angåend fonden hittar i länkarna här under.

Minnesfond

www.stoppagatuvaldet.nu

Inför Helgen


Omgång 6 står för dörren. Och vi kan äntligen se framemot ett Derby. Bara för att par år sådan så var det derby i stadig följd men årets serie bjuder endast på 4 derby fajter.
Vi beger oss till Edsbro och Lummevi. Edsbro som inledningsvis denna säsong har varit enormt tajta bakåt. Den taktiskt kunskapen finns i laget men framför allt så är det ett lag på stor hjärta som vi möter på söndag.

Att sia om söndagens match är inte lätt dock blir en det en återkomst för 3 killar som var på andra sidan plan förra gången RSK möte Edsbro Lummevi. Niklas, Ahmad och Engin gör alla återkomst på Lummevi men denna gånga i vita tröjor. Vi får hoppas Engin blir kvar på plan lite längre den här gången dock =).

Laget som spelar är följande

Renato
Pelle
Dan
Kalle
Jocke
Turken
Mackan
Niklas
Ahmad
Engin
José
Ländin
Berrra
Rickard
Karlsson
Wille


Bensinstopp

Det vart ett kortare bensinstopp här i ett par dagar. Anledningar är olika men nu är vi tillbaka matchreferat och bilder ifrån söndagens match kommer inom kort. Ska bara få tag på bilderna ifrån helgen.

Men vi kan börja med att glädjas åt att vårat Reservlaget återigen gör en starkmatch denna gång borta emot Söderbykarl med slutsiffrona 3-5.

Vi kan även konstatera att informationen runt Upplands Cupen antingen har varit något vag alternativ så har vi kanske inte var nog uppmärksamma. Jag gissar på sistanämda.



klicka på tabellen för att se samtliga lag som har gått vidare

Inför Gamlis

Men innan vi går in på helgens match emot Gamlis. Tar vi en liten närmare titt på fredagens matcher.
Rasbo tog sin andra raka seger och fortsätter att vara hemma starka när man tog emot Edsbro hemma på Rasbo IP slut siffrona skrivs slutligen till 4-0.

Alunda tar i med sin tredje seger för säsongen steget upp till andra platsen i den haltande tabellen. Men det blir en tajt fajt som man slutligen vinner med 1-2.
Vesta tar även dom en skönseger hemma på Österängens IP då man med sina 2 mål i första halvlek vinner med 2 mål emot 0 emot Norrskedika.

Söndagens matcher sen.
Riala beger sig upp till Östhammars IP för att ta sig an HÖ/FF. En på förhand match som dom gula borde vinna men HÖ/FF kan man aldrig räkna bort. Speciellt inte på hemmaplan där allt som oftast brukar vara publikfest.

Markim ska återigen beges sig till Vargspåret. Senast Markim var där förlorade man premiären för två år sedan. Men Funbo står fortfarande utan sin målkung Kangas då han fick 3 matchers avstängning efter det röda kort i premiären.


Och på den otroligt fina mattan på Rådmansö Schakt Arena så tar vi emot Gamlis. Träningsnärvaron denna vecka har återigen var mycket hög. Och torsdagens träning på a-plan gav många goda signaler. Vi har dock fortfarande en del frånvaro i form av snuviga näsor och skador då framför allt på försvarssidan. Men det är ett spännade lag som mönstras inför söndagen. Bland annat gör Johan Karlsson förra året i Roslagsbro sin premiär i serie sammanhang för RSK denna söndag. 
Vi hoppas på fint väder och mycket folk inför söndagens match som sparkas igång klockan 13:00. 

Laget som spelar är
Renato Cruz
Andreas Bergström
Marcus Andersson
Tomas Johansson
Pelle Eriksson
Kalle Gäfvert
Jimmie Paulsen
Wille Modin
Engin Kaya
Tomas Jansson
Johan Karlsson
José Hiuaqiuo
Ahmad Yousef
Niklas Ohlsson
Tommy Elfgren Alseus
Joakim Bergstrand

 

Reservlaget

Reservlaget har öppnats sin säsong på bästa möjliga sätt. Och den fina sviten behölls även efter helgens hemma derby emot Rimbo.
Det vart ett kampderby av rang där båda lagen både gav och tog. Kriget var fullkomligt och vi hade en taktpinne i mer eller mindre hela matchen.
Och även om målskyttarna Berra, Kråik 2 , Pålle och Petter presterade på hög nivå så ska beröm gå till hela laget som krigade hem den här segern på Arenan.

Nu väntar ett ytterligare derby på Söndag borta emot Söderbykarl.



Skytteligan omgång 4



Serien har nu börjar rulla in och skytteligan ska iår äntligen få en ny skyttekung. Och vi ser att en tippade topp kandidat redan nu har tagit ledningen i skytteligan.  Även Rialas Jonnie Engström och Jacob Enström producerar löpande just nu. Våran egen Wille Modin skuggar just nu på en andra plats och Niklas återfinns endast ett måö efter. Även tidigare Navid Haque samt Axelsson i Markim respektive Norrskedika verkar ha fått en bra start.

Erik Johansson Alunda IF 6  
Carl-Wilhelm Modin Rådmansö SK 4  
Jonnie Engström Riala GoIF 4  
Magnus Olsson Alunda IF 4  
Navid Haque Markim Orkesta IF 4  
Joacim Axelsson Norrskedika IF 4  
Jacob Enström Riala GoIF 4  
Nicklas Olsson Rådmansö SK 3  
Simeon Karl-mikael Hållsten Norrskedika IF 3  
Sebastian Mattsson Norrskedika IF 2  
Hans Erik Anton Holmberg Riala GoIF 2  
Andreas Johansson Markim Orkesta IF 2  
Johan Axelsson Funbo IF 2  
Gustaf Lundberg Alunda IF 2  
Joakim Österman Gamlis FF 2  
Johan Jensen Harg-Östhammar FF 2  
Markus Landfeldt IF Vesta 2  
Per Joakim Ågren Gamlis FF 2  
Cronenbold Luis Christo Lopez Cronenbold IF VP Herrfotboll 2  
Marcus Pettersson Rasbo IK 2  
Tobias Hörnberg Gamlis FF 2  

RSK-Rasbo 0-2 (0-2)

 

 

José Hiuaqiuo, Tomas Jansson, Kalle Gäfvert


Den första fotbollssöndagen denna säsong bjöd på en närmast perfekt fotbollsmatta och lite regn i luften. Vi gav förusättningar för närmast idealiskt förutsättningar för fotboll.

För motståndet står Rasbo nykomlingar ifrån div 6 som har börjat med två tunga skalper hemma emot Gamlis och Vesta.
Vi har möt dom tidigare i Upplands Cupen men dock var det två år sedan så det fanns väldigt lite kopplingar att dra ifrån den matchen. Även den gång förlorade vi.

Men det skall komma att bli en hård kamp i mellan dom båda i dagens fajt. Vi pratade mycket om att det var viktigt men en bra start i dagens match. Och vi var mycket när att få en drömöppning i matchens 3:e minut då Wille kommer helt fri med målvakten som gör en kanon räddning.
Efter 10 minuter tappar vi taktpinnen något och Rasbo blir nu farligare framåt.
Rasbo har nu en period dom dom här ett rejält tryck på oss. Men Renato formligen storspelar där han gör ett par fantomräddningar på chanser som bara ska vara mål.

Men Rasbo får utdelning slutligen utdelning men tyvärr kommer det ifrån en bjudning ifrån linjeman som gör en dundertabbe och släpper en solklar offside.
Och man skall komma att utöka sin ledning då vi är passiva i mitten och man kan ta sig igenom och lobba in bollen bakom Renato och en offrande Kalle.
Och även om första målet kommer på en domarmiss så är inte ledningen orättvis om man ser till chanser som Rasbo skapar.

Andra halvlek och nu möter vi ett välsammlat Rasbo som möter upp oss långt ner i plan. Du är nu vi som är bollägande och vi försöker tugga oss igenom Rasbo defensiv. Rasbo åker även på en utvisning en bit in i andra. Något som gör att vi ganska omgående väljer att gå ner på en trebackslinje. Vi skapar mycket fram till den sista tredje delen på plan. Men där vi alltför ofta kör fast och får hämta boll nere i egen försvarslinje igen.



Rasbo gör en mycket bra taktiskt match idag och förtjänar segern medans vi inte när hela vägen fram idag. Två bra match har nu följts upp av två mindre bra matcher. Nu krävs max fokus inför söndagens hemma match där Gamlis kommer på besök. 

 


Inför Fotbollssöndagen



Omgång 4 inledes redan i fredags där Edsbro hade en jätte chans att ta nya 3 poäng hemma på Lundbyvallen. Gästande Vesta fick sin målvakt Julius Railey utvisade tidigt i matchen efter hand boll utanför straffområdet. Och inte långt efter tar även hemmalaget ledninge.
Edsbro som spelade tajt och försvars inriktat såg länge ut att gå emot en seger. Och när dessutom Vesta vart av med ytterligare en spelare så låg allt serverat. Men Vesta kommer igen och räddar en poäng genom en straff i slutminuterna.

Norrskedika börjar nu komma igång och man tar en betryggande seger hemma på Norrskedika IP emot VP. Slutresultat skrivs till 4-1.

Nu till söndagens match och fotbollssöndagen på Rådmansö Schakt Arena.
Revansch har präglat den gånga veckan. Förra veckans bort match tog en stund att ruska av sig men från och med tisdagens träning där inte mindre än 32 man fanns på plats så var fokuset för veckan glasklart.
José och Jocke har gått lugnt under veckan för att vila lite små skador men båda ska vara fit for fight inför morgondagen. Även Pelle, Dan Berg och Johan Karlsson är återigen i träning efter en tids frånvaro.
Men det har även synts en del nya ansikten på träningarn under veckan.

Söndagen inledes som sagt med omgång 4 i div 5 östra och på besök kommer Rasbo.
Rasbo tillbaka i div 5 efter 12 års frånvaro har just nu 2 poäng,  förlust emot VP och oavgjord emot Gamlis och Vesta. Vi möte Rasbo i Upplands cupen för ett par år sedan en match som Rasbo vann. Att det kommer att bli en tufft match råder det ingen tvivel om.

Laget som spelar är följande.
Renato Cruz
Joakim Larsson
Marcus Andersson
Tomas Johansson
Kalle Gäfvert
Dan Berg
Per Eriksson
Tommy Elfgren Alseus
Wille Modin
Engin Kaya
José Hiuaqiuo
Tomas Jansson
Rickard Persson
Andreas Bergström
Ahmad Yousef
Niklas Ohlsson

Därefter klockan 16:00 så har även b-laget hemma premiär i ett riktigt derby emot Rimbo. Som sagt det blir en riktig fotbollssöndag. Grillarna kommer vara tända och kiosken välfylld.
Välkomna på Söndag motståndare, domare och publik!

Inför helgen


Det vankas Fotbollssöndag på Rådmansö Schakt Arena. A-laget tar sig an Rasbo klockan 13:00 och direkt efter kliver reservlaget in emot Rimbo. Nu tar vi i ordentligt på söndag med tända grilla och mycket folk på läktarn.

Men det är väntar även fullomgång i serien. Som vanlig med start redan på fredagen Norrskedika med sina första seger i bagaget ifrån förra helgen tar emot VP hemma på Norrskedika IP.
Vesta beger sig till Lummevi och borta match emot Edsbro. Edsbro fortfarande obesegrade i årets serie.

Söndagen där många blickar riktas emot Österängens IP och en mycket intressant match i mellan dom två seriefavoriterna. Riala som förlorade förra helgen hemma emot Markim medans Gamlis spelade lika borta emot just vårat motstånd Rasbo.

Och avslutningsvis Alunda tar emot Funbo som fortfarande jagar sin första poäng den här säsongen och Markim tar emot HÖ/FF.

Serien börjar nu ta fart och inledningsvis känns det som att det kan bli en mycket spännade serie. Många jämna lag ingen som just nu sticker ut. Vilket öppnar för kanske en mycket tajt serie.

Och för alla er blivand målskyttar i helgen här följer lite förslag på målgester.


vecka 19

 det vart ingen uppföljning på helgens matcher i serien då bloggen låg nere stora delar av söndagen och måndags förmiddagen.

Därför utgår vi ifrån att samtliga redan har koll på helgen resultat.

Istället väljer vi denna vecka att rikta blicken till vad som händer i serien under oss. Och då framför allt i div 6 östra. Eller vad man iår skulle kunna kalla Roslagsserien. Inte mindre än 8 lag av 10 är Roslags där kan man prata om en derby serie.
Storfavoriter i år är Rimbo som nu hoppas och tror på att ta steget återigen till div 5. Men allra bäst hittils efter två omgångar har Grisslehamn startat. Två vinser och 9-1 i målskillnad men även Rimbo har startat starkt med 7 mål framåt och inget insläppt hittils.
Som sagt möjligheten att se ytterligare ett Roslagslag i div 5 nästa år verkar goda.

Vi vill även passa på att slå ett slag för våran facebook sida där ännu fler bilder, filmer och länkar finns att hitta trycka på "gilla".

Vesta-RSK 5-0 (3-0)

 

 

Joakim Larsson



Det var ingen rolig resa denna solvärmande dag till Österängens IP och mötet emot Vesta. Det vart kort och gott en rejäl örfil.

Vesta som startar matchen med ursining press lagd över hela plan lyckas helt och fullt med sin tanke. Framför allt vinner man boll högt och lågt i plan vilket gör att dom snabbt kan ställa om och hota genom att slå i djupet på våran backlinje. Löpningarna blir många och tunga vilket till slut ger utdelning.
I en tajt situation där Renato blir liggandes efter en krock med egen spelare rullar Vesta in sitt första för dagen.
Vi höjer oss något efter målet och lyckas under en period få lite rull inom laget. Men tyvärr tappar vi José med en bristning en bit in i halvleken. 
Vi är mycket nära på en hörna men bollen räddas precis på mållinjen. Vi hade behövt ett mål i denna period för Vesta sätter både 2-0 och 3-0 i slutet av första.
Det tömmer oss och vi hämtar oss inte inför andra. Istället styr Vesta matchen helt i andra där dom får in ytterligare två bollar.

Dagens matchen finns väldigt lite att ta med sig något ifrån. Vi underpresterar rakt igenom idag ingen mer och ingen mindre. Vi vinner som ett ett lag och förlorar som ett lag, ganska enkelt.
Denna match begraver vi och lägger bakom oss så fort det går.
Vi lyfter hatten för Vesta som tar sin första vinst idag genom hårt arbete och effektivt anfallsspel.

Veckans Val gjordes av Peter Stjernholm och Börje Karlsson
Och deras val ifrån matchen i tisdags emot VP föll på nr 7 som dom skrev på lappen.
Alltså
José Huaiqiuo

Till Frösunda en sväng.. Med hem? 3 poäng!


Jag fick äran att vara matchcoach idag för B-laget, då ingen ordinarie ledare fanns tillgänglig..
Innan matchen var jag rätt tydlig med budskapet; vinn så slipper ni mig på sidan igen.. (Det gäller ju att ha en bra segerprocent).

Och det var tydligen ingen som ville ha mig där fler gånger, för samtliga i truppen gör en helgjuten insats!

Vi börjar bra, matchminut 5, långt inkast av Mario,  ljupledslöpning av Pålle, 0-1!

Efter 0-1 så jämnar spelet ut sig lite och Frösunda tillåts kvittera efter lite slarv av oss, men vi tar nya tag och med lite drygt halvtimmen spelad sätter Pålle en fin boll i djupet på Tommy som behärskat rullar in 1-2.

Vi pratar ihop oss i paus, då ställningen är 2-2, att vi ska öka skärpan lite, eftersom vi känner att vi är det bättre laget och hela tiden skapar lite lägen.
Efter lite närmast Sir Alex känsliga justeringar och Mourinho taktiska byten i paus så tar det bara 3 minuter innan Jocke Bergstrand med matchens passning når Pålle i djupet och vi leder igen, 2-3.
Innan någon hinner ändra resultattavlan eller jag hinner skriva ned förra målet trollar Kråik in 2-4 på egen hand, även om Tommy hade fått assist om det varit ishockey... Bollen i nättaket och nu kontrollerar vi resten av matchen..

Sista 10 gör vi ytterligare 2 mål, det första av Berra som gjort 2 tidigare i halvleken, båda avvinkade för offside, det ena tveksamt, det andra horribelt! (Det är svårt att va offside om bollen spelas snett inåt bakåt?) Denna gången rundar Berra enkelt målvakten och rullar in 2-5.. (Jonte assist/rensning?)Och lika fort som det går mellan vårat 3:e och 4:e mål tidigare i halvleken gör det nu.. I princip snor vi bollen efter avspark, vinner ett inkast som Mario kastar och helt fri med målvakten avslutar Stefan med en tunnel.. Slutresultatet skrivs till 2-6 och de 3 första B-lags poängen för året är bärgade.

Med ett sånt fint facit kanske det inte var sista gången jag stod på linjen, för i ärlighetens namn var det ett rent nöje att vara med detta gäng i Frösunda idag. Bara glada miner, bra spel, bra inhopp av hela bänken och många mål framåt! Jag lyfter på hatten och tackar för en bra dag med er idag!

// Kalle.

Inför Vesta-RSK


Omgång 3 och återigen i ett motstånd som kan ses som en smula obekant. Vi beger oss till Österängs IP mitt i Uppsala och tar oss an försäsongens starkaste lag. Men dom är inte bara försäsongens starkaste lag dom är även fotbollsoraklets tippade serie segrare. Vi vet är det är lag med ett kreativt mittfält välspelande men framför allt målfarligt.
Vesta har haft två tuffa matcher i början i serien man inlede emot Gamlis i ett het derby där man slutligen förlorade 0-1 därefter spelade 0-0 bort emot hemma starka Rasbo. Rasbo som även spelade 1-1 hemma igår emot just Gamlis.

Laget som åker är följande
Renato Cruz
Jimmie Paulsén 
Joakim Larsson
Marcus Andersson
Kalle Gäfvert
Niklas Ohlsson
José Huaiqiuo
Tommy Elfgren Alseus
Ahmad Yousef
Engin Kaya
Tomas Jansson
Sebastian Norrby
Wille Modin  
Rickard Persson
Andreas Ländin


Bussen går 12:30 ifrån Norrtälje Sportcentrum alla som vill följa med är välkomna.

Omgång 3

Omgång 3 står för dörren och 6 lag inleder den tredje omgången under fredag kvällen.

Rasbo tar emot Gamlis.
Gamlis som har börjat bra kommer med två vinster i bagaget senast 4-1 hemma emot Markim. 
Men dom möter ett starkt hemmalag. Rasbo förlorade endast en match hemma förra året men framför allt så släppte man endast 2 mål på hela säsongen. 

Hö/FF som var mycket när samtliga poäng i storderbyt förra veckan repar nytt mod inför fredagens hemma match emot Alunda. Alunda som fick en tung resa hem ifrån Riala förra veckan. Riala var bra medans Alunda inte kanske kom upp i sin vanliga kapacitet .Men vi vet att Alunda brukar vara ett lag som växer in i serien och dom kommer att bli farligare ju längre serien går.  

IF VP tar emot Edsbro. Edsbro just nu obsegrade i serien då man tog sin första vinst hemma emot Funbo i tisdags.


Ser man sedan till söndagen dagens matcher så spelas en intressant match i mellan Riala med sin superförstärkning mot Markim med sina Vallentuna förstärkningar.
Avtalet i mellan Vallentuna i div 3 och Markim vart klart i veckan. Något som  innebär att ett antal spelare kommer att gå på lån till Markim där bland annat tidigare RSK målvakten Fredrik Blomberg ingår.

Funbo hittills utan poäng samt mål tar emot Norrskedika på Vargspåret. Vargspåret är och förblir en svår borta match men dock så får man tillbaka Kangas ifrån sin avstängning ifrån den första omgången.

Hur tror du helgen går?







RSK-IF VP 4-1 (0-1)

1-1 Nicklas Ohlsson, 2-1 Wille Modin, 3-1 Nicklas Ohlsson, 4-1 Jimmie Paulsén

Tomas Jansson 2, Ahmad Yousef, Kalle Gäfvert

Inga Kort



Dom senaste veckornas värmebölja skapade drömmar om en hemmapremiär på en grönskande Arena i vårsolen. Istället inledes dagen med kraftig snöfall och knappa plusgraden.



Men hemmapremiär ska det bli och för motståndet står ett nytt motstånd för oss.
Och den totala okunskapen om varandra ger matchen en något konstig prägel inledningsvis. Vi pratade mycket om att ge varandra en bra start. Och väljer därför att möta VP längre ner i plan något som tydligen även VP hade tänkts sig.
Effekten blir två lag som mer eller mindre står och tittar på varandra med långa bollar till varandras försvarslinje. Men det är VP som inledningsvis lyckas bäst i omställningsspelet. Men framför allt är dom farligare och längre i anfallen än oss.

Vilket till slut utmynnar i mål för gästerna. Vi blir passiva i försvarsspelet och deras tekniska forward placerar snyggt in bollen över Renato.
VP har fått matchen precis ditt dom vill och dom ligger extremt tajt i sitt postionsspel. Vi kommer ingen vart och väljer till slut att möblera lite. Och ganska omgående får postiva svar då vi nu blir mycket farligare i anfallsspelet.
Närmast är José som har en frispark i ribbans undersida.

Halvtid och vi känner att vi är på gång det handlar om tålmod och så länge vi inte stressar upp oss så ska det komma.
Och utdelningen kommer endast 2 minuter in halvleken. Nicklas tar vara på en passning i ett avigt läge i boxen och bollen flyger över målvakten. Vi har nu en bra period där vi trummar på men dock utan utdelning.
Matchen står och väger där vi framför allt äger dom farligaste chanser.
 Men helt tryggt känns det inte då VP framför allt hotar i omställningarna.
Men slutligen får vi hål på dom och det kommer på ett mönster anfall. Ländin spelar fram en djupledlöpande Ahmad som slår snett inåt bakåt till Wille som lobbar bollen över målvakten.
Nu tar vi över och anfallsspelet fungerar till sitt fullo. Nicklas bjuder på en fotbolls delikates av rang då han med fart snur fintar sin back innan slår in den i borte. Vackert är bara förnamnet.

Dagens sista kommer ifrån mannen med skägget. Han gjorde det inomhus och så även nu utomhus första bolltouchen och mål.
Pålle som har varit inne på plan i 6 sekunder dundrar in returern på Kalles frispark ifrån distans. 

Summering det är länge en match i stå idag men när vi väl valde att växla upp gör vi det som en renodlad lagmaskin. Kalle matchens lirar visar vägen idag men sin enorma krigar insatts när det behövdes som bäst. 
Det är många som gör mycket bra matcher idag men framför allt så trummar vi på vilket ger en skön utdelning.
Vi tar nu med oss känslan inför Söndagens tuffa bortmatch emot Vesta.

Slutligen Veckans Val gjordes av Affe Pettersson & Frötuna Taxi och Buss

Affe nominerade följande.
Wille
Turken
José
Renato

Men han valde slutligen Wille Modin
För anfalls vilja, bra löpningar men framför allt enorm målkänsla.


Inför Hemmapremiären



Årets första hemma match och på besök kommer Uppsala laget IF VP (Vindhemspojkarna).
IF VP spelade så sent som 2001 div 2 fotboll med bland annat Brommapojkarn. VP och RSK har inte möt varandra på den här sidan av 2000 talet i serie sammanhang i allafall vilket gör det ett nytt spännade motstånd.

VP liksom vi inlede i sin premiär starkt där man hemma slog Rasbo med klara 4-0. Vi räknar med att starkt motstånd inför morgondagens hemmapremiär.
Men framför allt hoppas vi på mycket folk på plats på Arenan.

Laget som spelar är följande.

Renato Cruz
Tomas Johansson
Andreas Bergström
José Huaiquio
Jimmie Paulsén
Marcus Andersson
Ahmad Yousef
Nicklas Ohlsson
Tomas Jansson
Wille Modin
Andreas Ländin
Joakim Bergstrand
Sebastian Norrby
Rickard Persson
Kalle Gäfvert
Joakim Larsson

Valborgs eldar


Fotograf: Peter Lundgren - lunkansfoto.se

Omgång 2 inledes med stor derbyt i Norrskedika. Och det kom att bli en spännade derby drabbning inför 250 betalande åskådare.
Norrskedika var det spelförandet laget med en bra tryck emot HÖ/FF.
Men man hade dock svårt att få kontroll på matchen till sin egen fördel.
HÖ/FF tog ledningen i den 10 minuten. Men Norrskedika svarade i den 32:a minuten upp men glädjen var kortvarig dock då HÖ/FF återigen tog ledningen i anfallet efter.
Det såg länge ut som HÖ/FF skulle fixa det och man hade nog kunnat gör det om man hade ståt upp i slutet men man föll för lågt och Norrskedika krigade slutligen in kvitteringen på övertid.

Fotograf: Peter Lundgren - lunkansfoto.se

I Uppsala tog sig Gamlis sig an Markim.

Gamlis skriver om matchen www.gamlisff.se

Första hemmamatchen på Österängen. I strålande väder och med en för årstiden bra gräsplan och med en stark hemmapublik bestående av "gamla" FF:spelare var allt upplagt för en trevlig fotbollskväll. Gamlis började starkt och förlade spelet till Markims planhalva. I den 21:a mintuten fick "Arne" på en skalle efter en hörna och 1 - 0 var ett faktum. Vi blev sedan lite "lata" i vårt spel och pressade inte Markim i deras uppspel. De fick sakta "knalla" upp med bollen utan att bli pressade av oss. De sökte sedan frisparkar elle inkast långt in på vår planhalva. Markims nr 14 hade många fina, långa inkast som det blev ett par farligheter på. Patrik Stenmark agerade dock säkert i vårt mål och han höll nollan halvleken ut.
I andra halvlek blev det mer fart i vårt spel och vi hade en högre press som gav resultat. Vi fick en straff som Tobias Hörnberg säkert slog i mål, 2 - 0. Vi fortsatte sedan att spela offensivt och Jocke Ågren satte både 3 - 0 och 4 - 0. På slutet blev vi lite oförsiktiga i försvaret så Markim kom fram i ett par farligheter.

Markim skriver 
På en svårspelad plan, försökte vi rulla boll i stora delar av matchen. Det var två bra lag som möttes, men Gamlis var stråt starkare.
Vi hade en handfull bra chanser i första halvlek. Tobbe, och Billy fria med målvakt missade bollen p.g.a den oberäkneliga studsen. Vi blev avblåsta under ett friläge för domaren ville ge oss frispark. Och deras målvakt gör två mycket bra räddingar.

Istället var det Gamlis som tog ledningen på en hörna. Vi gör bort oss på bortre stolpen. Där Liard backar ett steg in i målet istället för att stå kvar eller ett kliv fram.
Sedan direkt i första halvlek så filmar Gamlis till sig en straff och luften gick lite ur oss.
Strax efter så går Liard sönder och Peter hinner inte ner och ta hans plats på högerbacken, det utnyttjar Gamlis direkt.

Sista 20 minuterna ligger vi fel, många vill upp och försöka få in en boll vilket skapar ytor åt Gamlis.

Ett skadedrabbat Vesta tog sin första poäng i årets serie borta emot Rasbo. Skall ha varit en tuff och jämn match där båda lagen krigade för poängen.

Och avslutningsvis dagens match i mellan Riala och Alunda slutade slutligen med storseger till hemma laget.
Alunda tog dock ledningen men när väl Riala växlade upp orkade inte Alunda att stå emot och Riala tuggade ner gästerna.

Reslutat
Norrskedika-HÖ/FF 2-2
Rasbo-Vesta 0-0
Gamlis-Markim 4-0
Riala-Alunda 6-2

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus