All Stars - DIF 0-5 (0-2)


Det blev en härlig fotbollsdag på Rådmansö Schakt Arena i Torsdags.
Visserligen störde väl All Stars laget aldrig riktigt Djurgården och slutresultatet kunde till sist skrivas till 0-5, men förutom resultatet fanns det mycket annat som var roligt.

Killarna släntrade in till samlingen lite vartefter och möttes av nytryckta matchtröjor dagen till ära med "Roslagens All Stars" på bröstet. Ledarstaben med Patric & Björn, Peter Hautalahti från BKV och Marcus Johannesson, forne DIF kaptenen och numera expertkommentator i TV, var redan på plats.

Grabbarna som kom ut var laddade, glada och riktigt spelsugna. Det var svårt att känna annorlunda i Torsdags tror jag, en perfekt gräsmatta, ett perfekt väder och en härlig utmaning framför sig.

Matchen börjar med att DIF omedelbart sätter vår vänsterkant i arbete och innan minuten är spelad har Stefan fått göra en kanonräddning och strax därpå ytterligare en. Innan kvarten är avverkad är spelet förlagt på All Stars planhalva och DIF radar upp, om inte chanser, så åtminstone hörnor och halvlägen som bryts i sista stund av mittbackarna Bellander/Holmström eller våra startande ytterbackar Pettsson/Nilsson.

I den 13:e spelminuten gör så DIF 0-1, genom Petter Gustafsson. Det är på vår vänsterkant man spelar sig igenom, passet i ljupled och en friställd Gustafsson chippar över en hjälplös stefan i målet, 0-1.

Målet blir inte någon väckarklocka i egentlig mening, för kommande 10 minuter ser ungefär likadana ut och efter 23:e spelade är det dags igen, Kennedy Igbonanike får en kalasträff i boxen och bollen sitter otagbart för Stefan. Då hade innan 0-2 flera liknande lägen funnits, men brytningar, fläkningar och räddningar i sista stund avvärjt läget.

Efter 0-2 sker dock något och All Star laget får mer boll, lite högre upp i planen och sekvensen mellan matchminut 25 och 40 är nog matchens bästa från det svarta laget, där DIF faktiskt blir ordentligt störda och Magnus Phersson är tvungen att ta ton från sidan.

0-2 i halvtid och det är ett gäng ganska trötta, men fortfarande kampvilliga killar som samlas i skuggan för lite vatten.

Ett par byten har gjorts under den första och några i paus, så hela truppen går runt.

DIF byter hela sitt lag till paus och man märker en viss förändring i deras spel med nya spelare på planen i den andra halvleken. Innan man har hunnit märka någon förädring har dock Brian Span från distans borrat upp 0-3 i bortre krysset... Snyggt!

Av naturliga skäl gör sig tröttheten påmind ju längre halvleken lider och DIF, med Chibsah som härförare i andra får flytta mycket boll vilket blir otacksamt för trött ben och huvuden.

0-4 gör Ricardo Santos sedan han "väggat" med ett All Star ben och blivit fri med Stefan. 0-5 gör även samme Santos sedan han rundat inbytte Johan och rullat in bollen, detta mål med ungefär 10 minuter kvar att spela.

Henrik Holmström i All Star laget utses till matchens spelare men alla förtjänar beröm en sådan här match, för arbetsinsatsen är det inget fel på.

Det är lite som Johannesson sade någon gång under första halvlek...

"Det vore väl konstigare om det inte skiljde mer?"



2 Djurgårdare nere för räkning, bröderna Bellander ser misstänkt skyldiga ut...

0-5, Slut

Längre om matchen kommer!
Efter 1 mål av Brian Span och 2 av Ricardo Santos i andra halvlek skrevs slutsiffrorna alltså till 0-5.

0-2 i paus

0-1 Petter Gustafsson ' 13
0-2 Kennedy Igbonanike ' 23
Stundtals rätt ordentligt nedtryckta i banan, men väldigt bra sekvenser däremellan.
Ett par fina räddningar av Stefan i kassen och några riktigt fina kombinationer.
Sånär att någon boll gett Andrés eller Andreas riktigt bra läge.
Kennedys 2-0 mål var värt en applåd!
Nu dags för andra, DIF byter hela laget, spelade ordinarie första 45.

Halvtimme kvar...

30 till avspark.. Bra gnugg på uppvärmningen.
Grabbarna söker lite skugga och dricker vatten.. Vädret svek ju inte!
Startelvan All-Stars
Keeper: Stefan Söderqvist
Hb: Daniel Pettersson
Mb: Henrik Holmström, Kapten
Mb: Daniel Bellander
Vb: André Nilsson
Hm: Tobias Hedendahl-Filipsson
Im: Tobias Simonen
Im: Daniel Wahlgren
Vm: Andreas Lindström
Cf: Andrés Thorleifsson
Cf: Andreas Bellander

24 timmar till avspark

Klockan 16.oo imorgon är de igång, grabbarna som skall försvara RosLAGEN mot Djurgården.

Följ liveuppdateringen på facebook imorgon, även för dig som kommer och tittar på matchen.

Bilder från uppladdning, uppvärmning, omklädningsrum m.m.
RSK-bloggen var på plats på Rådmansö Schakt Arena igår kväll och kan skvallra om att gräset bestämt sig för att visa sig från sin bästa sida i alla fall, det återstår att se om vädret tänker göra detsamma..

Djurgården kommer senast från 1-1 (otippat?) hemma mot Norrköping och i och med detta dubbelmöte med Peking, så vänder serien igen på Måndag mot demsamma, alltså IFK Norrköping borta igen den 23/7. Denna match och helkväll på Lidö kommer alltså ganska lagom för DIF, som skriver såhär inför matchen.

Respektive lags startelvor släpps så fort dessa finns tillgängliga under morgondagen, don´t miss out!

En Spark För RosLAGEN


8 Dagar kvar. 19/7 klockan 16.00 sparkar matchen igång, Roslagens All Stars vs. Djurgårdens IF.
Självklart kommer RSK-bloggen denna dag, dagarna fram till och även de närmaste dagarna efter efter att ikläda sig hela Roslagens kostym och bevaka matchen, händelserna, spelarna, ledarna och banketten på Lidö för er som av någon anledning inte kommer att vara på plats.

Detta är ett unikt tillfälle att se spelare från våra klubbar i Roslagen, samlade under samma flagg för en dag.
Det är ett banbrytande koncept som Rådmansö arbetat fram och man kan väl sammanfatta det som att det är högtid för något liknande..

Senast någon förening på något sätt gjorde en ansträngning för att bryta barriärerna i Roslagen var under tidigt 00-tal fram till mitten av detsamma, då Hallsta IK arrangerade Kommun Cupen.
Cupen spelades under ett veckoslut i Juli under några år och var uppskattad av såväl spelare som ledare som deltog, men intresset i klubbarna avmattades och Cupen gick i graven. Sista året den spelades var -05 och därefter har det alltså varit stiltje på fronten för en gemensam aktivitet bland roslagsklubbarna och spelarna.

"Bytänkandet" har alltid varit starkt och Rospiggar är som bekant ett särskilt släkte...

Nu är det väl så i ärlighetens namn att det också är en krydda att få spela derbyn i kommunen, det hör till.
Desto mer ovanligt alltså att samma spelare som på lokalerna i byn snackar som senaste derbyt över en öl, nu klär sig i samma uniform för att mäta RosLAGENS krafter med allsvenska Djurgården.

Klubbarna som är representerade i denna upplaga av Roslagens All Stars:

BKV Norrtälje, division 3
Roslagsbro IF, division 4
Riala GoIF, division 5
Rådmansö SK, division 5
Rimbo IF, division 5
Edsbro IF, division 5
Hallsta IK, division 6
Lohärad/Estuna IF, division 6

Varför spelar helt enkelt inte BKV mot DIF, BKV som spelar i division 3 måste ju vara Roslagens All Stars?

Nja, då hade det ju blivit BKV-DIF och inte alls en spark för Roslagen... De spelarna som tränar mest återfinns naturligtvis i BKV och de spelarna med högst kapacitet och ambition återfinns om inte nu, så förhoppningsvis så småningom hos Vargarna om allt fungerar som det ska.
Men det hade inte gett spelarna från olika lag i Roslagen möjligheten att bekanta sig med varandra och spela en rolig match tillsammans, det hade inte inneburit att vi gemensamt bygger broar mellan klubbarna och det hade troligen inte blivit av överhuvudtaget, då matchen är ett led i det samarbete som sedan många år pågår mellan Djurgårdens IF och Rådmansö...

Spelarna som Du kommer att få se den 19/7 under gemensam roslagsflagg:

Daniel Bellander, B, BKV
Andreas Bellander, Fw, BKV
Andreas Lindström, Mf/Fw, BKV
Tobias Hedendahl-Filipsson, Mf, BKV
Stefan Söderqvist, Mv, BKV

Andrés Thorleifsson, Fw, Riala GoIF

Tobias Simonen, Mf, Rimbo IF
Fredrik Gillsberg, Fw, Rimbo IF

Daniel Wahlgren, Mf, Lohärad/Estuna IF

Henrik Holmström, B, RSK
André Nilsson, B, RSK
Engin Kaya, Mf, RSK
Thomas Jansson, Mf, RSK
Johan Rasmusson, Mv, RSK

Daniel Pettersson, B, Roslagsbro IF
Adam Ouitinen, B, Roslagsbro IF

Andreas Bagger, B, Hallsta IK

William Pousette, Mf, Edsbro IF

Biljetter kan lösas på plats, men förköp rekomenderas. Dessa kan inhandlas på ICA Gräddö eller Statoil i Norrtälje. Biljetter finns att köpa f.r.o.m den 13/7 och priset är 100 :- för Vuxen.
Pensionär och Barn mellan 5-12 kostar 50 :-

På återhörande.


Halvtid Div V Östra


Halvtid i serien och sommaruppehåll i alla (?) lagen.

Vi går på uppehåll överst i tabellen, denna serieledning känns dock lånad, då Riala har två matcher i handen...

Kort om våren har vi ju naturligtvis en position i tabellen som är trevlig att titta på och vi är nöjda med antalet inspelade poäng. Däremot kanske vi "fått" poäng i vissa matcher där ett kryss legat närmast och tappat poäng i matcher där vi absolut inte skall tappa poäng.. Med det sagt om detta, så summerar vi våren nöjda.

Att det sedan kan skilja mycket på vår & höst är väl vi i RSK ett tidigare bra exempel på..
Det är dock ingenting vi ämnar fortsätta med, att fjolåret avslutades som det gjorde hade många anledningar och flera av dem har föreningen löst på ett mycket bra sätt.

Vad mer som är roligt och kanske framförallt intressant är vad det mentala kan spela huvudet och fotbollsfötterna ett spratt.. VP är också inne på det spåret, i sin "del 1 av vårsäsongen", återkommer till den.

Vi åkte till Uppsala i början på maj för att möta IFK Uppsala. Vi kom visserligen från en lovande inledning på årets serie, men hade alltså tagit 1 poäng på de 10 matcherna under den tidigare hösten.. Medan IFK Uppsala då spelade Div 4 fotboll och var nära att klara kontraktet där.

Denna match, som vi vinner med 6-1 på bortaplan, är en av de bättre som vi kollektivt gör under våren och detta trots att vi denna match saknar vår lagkapten samt interna skytteligaledare.
Vi har denna match 1 nyförvärv på planen i André, övriga 15 i truppen representerade RSK ifjol.. Och med största sannolikhet hade resultatet inte blivit detsamma om lagen mötts några månader tidigare, i September..

Förändringen har alltså skett i laget, i huvudet på spelarna och i gruppen, ledarna som verkar i och runt RSK.

Mest en intressant iakttagelse, men man skall inte underskatta värdet av hur det mentala har stor betydelse.

Kort Om:

Riala: Gör en riktigt fin vårsäsong! Hade dock problem när Andrés inte var tillgäng ett par matcher.. Undertecknad har sett Riala spela ett par matcher under våren, b.l.a "miraklet på Arkadien", men också hemmamatchen mot Vaksala där Riala var riktigt bra.
Tips: Konserverar formen och vinner serien.

VP: VP gör även de ett ordentligt lyft jämfört med sin ganska jämndåliga fjolårssäsong.
De summerar sin vår HÄR!
Kommer även fortsättningsvis ta många poäng, framförallt kanske hemma på plastgräset.
Tips: Hänger på i toppen.

Vaksala: Pigg nykomling från division 6! Gör en riktigt bra vårsäsong och är i det närmaste omutbara hemma på Årsta konstgräs, 5-2-0 i tabellrad och 21-6 i målskillnad är det bara Riala som kan mäta sig med i hemmastatistiken. Bortastatistiken håller dock inte samma kaliber och med 7 av 11 hemmamatcher spelade och följdaktligen alltså bara 4 hemmamatcher kvar finns det chans för många lag att sno poäng av Vaksala.
Tips: Behåller en framskjuten position i serien och landar tryggt på övre halvan.

IFK Uppsala: Inledde serien med en 8-0 slakt mot Edsbro. Detta och med tanke på deras fjolår i division 4  gjorde nog att många såg en utmanare till Riala i IFK. Har sedan dess dock varit ganska ojämna och verkar få gå runt på en hel del folk.
Tips: Gör anspråk på plats 4-7.

Wattholma: Wattholma hade vi själva en jämn holmgång med redan i omgång 3 som vi gick vinnande ur med knappa 1-0 efter att Rickard halv volley frälst oss från 25 meter. Hade höga ambitioner innan serien, men har varit för ojämna och tappat poäng i fel matcher och av olika anledningar inte fått med sig de där "tur" poängen man behöver.
Tips: Går förbi IFK under hösten?

Rimbo: Lever mycket på sin inställning och med inställning kan man komma långt, 3-2 hemma mot Riala gör de till det enda laget som slagit de gul/svarta. Kapaciteten finns i Rimbo för att definitivt hota på allvar, men bredden finns kanske inte riktigt, sårbara för frånvaro av nyckelspelare.
Tips: Rimbo får höstens tips, och utmanar toppen.

Alunda: Alunda tog sig till slut i kragen, låg länge sist med någon ynka poäng, men sen kom ett par segrar i rad och nu har man en ganska trygg marginal nedåt. Så var också känslan när vi mötte Alunda i omgång 2, de var för bra för att ligga där de kom att hamna under våren. Vi möter Alunda borta i omstarten i Augusti.
Tips: Blir ett mittenlag som kan ta poäng av alla lag, gärna hemma på Korsängen.

Edsbro: Gav oss en välförtjänt näsbränna när vi inte var beredda att ta jobbet. Tror dock att de måste komma upp oftare i den nivån, samma nivå som gav Edsbro klara 3-0 hemma mot Vaksala. Rent fotbollsmässigt har Edsbro en bit kvar, men man kan komma långt på vilja och inställning.
Tips: Fixar Edsbro att höja nivån några fler matcher under hösten fixar man också nytt kontrakt, i kamp med Karlholm.

Norrskedika: Norrskedika känns som en gåta. Gör en fantastiskt fin försäsong och utan att man drar för stora växlar på träningsmatcher, så är förvandlingen till seriespel remarkabel. Verkar ha en enorm omsättning på folk till matcherna och de senaste årens stöttespelare och viktiga kugge Joacim Axelsson spelar endast sporadiskt.. (inte alls?).
Tips: Om inte NIF får stopp på den negativa trenden ganska snart i höst kommer hösten både bli lång och jobbig för Skedika, i värsta fall går inte nedflyttningen att undvika.

Rasbo: Har inte spelat match sedan den 9/6, vilket gör att Rasbo har ett väldigt långt uppehåll. Kanske var det så att EM kom i vägen? :)
Hur som helst, Rasbo står inte att känna igen och hittills har man inte alls trivts hemma, där man ifjol var urstarka.
Tips: Lyckas Rasbo stänga portarna om sin hemma borg (man har bara spelat 4 hemmamatcher, 7 kvar) klarar man kontraktet.

Karlholm: Karlholm har varit nära 1 poäng och 3 poäng i match efter match men inte fått med sig mycket hem till byn. Fruktansvärt otacksamt och lätt att det sätter sig i huvudet. Karlholm summerar våren HÄR!
Tips: Karlholm har 4 poäng upp till strecket och måste verkligen bli precis sådär norduppländskt-jobbiga som de kan vara för att klara av det här. Får de ihop det och lite medflyt, så åker inte Karlholm ur i år...

I och med att det är uppehåll i alla serier så ligger ju även bloggen lite på latsidan. Vi återkommer dock med jämna mellanrum och vill du få information när nya inlägg kommer, tryck på "Gilla"knappen och häng med oss på Facebook.
Den 19/7 kommer en Roslagskombination att möte Djurgårdens IF i Rådmansös regi ute på Rådmansö Schakt Arena. Matchen börjar klockan 16.00 och kommer som namnet säger, innehålla spelare från klubbar i Roslagen.

Vi återkommer med mer info närmare, men boka upp den 19/7!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus