GOTT NYTT ÅR




 

Rådmansö Herr lag samt RSK Bloggen önskar Alla ett Gott Nytt ÅR!


2009, året som gick.

God Fortsättning på er allihop.

Så här i årets sista vecka, tillika RSK bloggens sista vecka på sitt första år presenterar vi en liten trip down memory lane... Kommer ni ihåg?

10 frågor med högre eller lägre svårighetsgrad, det varierar lite beroende på vilken dagsform DU som svarar har. Skulle någon mot all förmodan lyckas ha 10 rätt, så väntas ett fint pris! (lämna mejladress, bloggen tar kontakt med dig om du vunnit). En utslagsfråga kommer också att finnas om det mikroskopiska faktum att minst 2 stycken skulle stå på 13 rätt. Inga 2-3 priser o s v, The winner takes it all, second place is the first loser o s v...


Då kör vi, Division 5 Södra 2009, Årskrönikan!

1. Under våren i år satte Bro IK ett sorts svårslaget rekord.. Laget drog på sig röda kort med samma intensitet som vi andra spelade matcher ungefär. Frågan är, Hur många matcher i rad "lyckades" Bro IK med konststycket att få en spelare utvisad?
1. 7 Matcher X. 8 Matcher 2. 6 Matcher

2. Att Rimbo IF under säsongen hade problem stod tidigt klart för oss andra. Laget var som vanligt topptippat och blandade toppinsatser med rena bottennapp. Frågan lyder som följer, Hur många omgångar in i serien tog Rimbo IF sina första poäng på bortaplan i år?
1. Omgång 13, 11 Augusti. X. Omgång 7, 31 Maj. 2. Omgång 10, 14 Juni.  

3. Tabellen artade sig snabbt i år och att racet om seriesegern stod mellan 2 kandidater blev snart tydligt, Markim/Orkesta IF och UNIK. (Även om Roslagsbro gjorde en kraftansträngning under hösten). Men frågan är vilket lag som var säsongens bästa bortalag?
1. Markim/Orkesta IF X. Riala GoIF 2. UNIK

4. Hallsta IK hade förtvivlat svårt att göra mål i år. På 22 spelade matcher lyckades man överlista motståndarens målvakt endast 17 gånger. Hur många mål räckte för att vinna den interna skytteligan i Hallsta IK 2009?
1. 5 mål X. 7 mål 2. 4 mål

5. I år hade vi inte så många långa bortamatcher, den längsta klarade vi av redan i premiären borta mot Bro IK, 10,1 mil. Näst längst bort, ja den spelade vi följdaktligen i sista matchen borta mot Arlanda, 7,5 mil bort. Allt räknat ända utifrån Rådmansö Schakt Arena förstås. Frågan är, mot vilka spelar vi nästa år, 2010:s längsta bortamatch?
1. Storvreta X. Karlholm 2. Alunda
Thumbnail
6. Mikael Hellsing vann (förstås) skytteligan i Div 5 södra 2009. Han gjorde hela 30 mål och frågan man ställer sig är given, hur kunde det hända?
1. Hellsing är en gudabenådad spelare som inte går att hindra från att göra mål.
X. Turken (Rådmansös Puyol) var inte med i våra möten mot Roslagsbro och kunde på sedvanligt manér inte trashtalka bort Micke ur matcherna. Det faktum att Micke i år slapp Turken bäddade för hans målsuccé.
2. Niklas Björnbom kom tillbaka till Roslagsbro på hösten och som i ett trollslag hade Roslagsbro fått en spelare till på planen: Micke "Osynlig under våren, mål i varje match på hösten" Hellsing.

7. Vi själva, Rådmansö SK gjorde under våren 22 mål framåt. Hur många av dessa kom i andra halvlek?
1. 12 X. 15 2. 17

8. Man brukar i sport prata om små marginaler. Små marginaler var precis vad som gällde mellan de lag som skulle göra Hallsta IK sällskap ned i 6:an. Inför sista omgången kunde Rimbo IF, Rådmansö SK och FC Arlanda alla åka ur. Att det blev Rimbo IF vet vi ju nu, men frågan är: Hur många fler mål hade Rimbo varit tvugna att göra för att säkra kontraktet?
1. 1 X. 3 2. Det spelade ingen roll, då Rådmansö och Arlanda spelade oavgjort. 

9. Markim/Orkesta kallar sig själva för "Real M/OIF". Namnet Real för snabbt tankarna till Real Madrid och frågan är då given; Vad har Markim/Orkesta mest gemensamt med Real Madrid?
1. Vit är deras mest framträdande färg.
X. Båda lagen hamnar alltid bakom ett rött och blått lag i serien.
2. Deras omklädningsrum påminner mycket om Santiago Bernabéus...

10. Rådmansö SK förlorade den 22/8 2009 mot Roslagsbro med föga smickrande 8-0. Det var första gången Rådmansö inte gjorde mål framåt i en seriematch sedan... Ja, sedan när då?
1. 25/8 2007 X. 22/5 2007 2. 3/5 2008

Så, då återstår endast utslagsfrågan och där finns inga alternativ, där finns endast ett korrekt svar.

Hur många nya skador uppfinner Rådmansös målvakt Ronnie Alfredsson varje säsong?

Som sagt, fint pris till vinnaren. Den rätta raden presenteras om 8 dagar, den 2/1 2010.

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR

RSK BLOGGEN ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL


Dan Berg

Efter en längre tid funderingar så har då slutligen Ordförande för spelarrådet kommit fram till ett beslut angående sin fotboll inför nästa säsong.



Dan som länge har varit en framstående person i RSK truppen både i ansvarstagande men framför allt som spelare.
Årets utveckling 2008 säger en del om det utvecklingskurvan som Dan har haft under en längre tid.
Snabbhet, vilja, kondition och en vis del teknik  är Dan främsta vapen på fotbollsplan. 
Dan är även en av dom få som i princip dubblade varje helg i A-laget och B-laget då han inte hade hjärtat att säga nej.

Om Dan skulle välja att tacka nej inför nästa säsong lämnar han efter sig ett stort hål.

Skalman har nu kommit fram till att få tracka gallfebern hur Kalle 3 dagar veckan, bli proppad av Bom Bom alternativ bli ifrån sprungen av Tomas väger för tungt i han vardag vilket gör att han fortsätter även nästa år.

Ett beslut som inte bara glädjer lagledningen men även medspelare.

Dramatik i Uppsala

UNT skriver.

Vilt slagsmål i slutet
av luciacupfinalen

BRÅK. Märsta IK var på väg att besegra Unik i Luciacupens herrfinal.
Då brakade helvetet lös.
Publik och spelare slogs vilt och polis tvingades kallas till Diöshallen.
- Det kunde ha slutat i blodbad, säger Märstatränaren Sten Carlgren.
En anmälan om misshandel är inlämnad till polisen.


Bara sekunder återstod av söndagens finalmatch när något gick snett. Enligt Märsta knuffades en av deras spelare in i läktaren av en Unikspelare.
- Det var ett jävla påhopp och den spelaren blev utvisad. Sedan går tiden ut och vi har vunnit, men då kommer en annan Unikspelare och ska slå en i vårat lag. Jag går emellan då plötsligt en kille från publiken rusar in och riktar en karatespark och slag mot våran spelare. Sedan blir det kaos, säger Sten Carlgren i Märsta.

Mats Lindqvist, tränare i Unik:
- Det som jag tror tände allting var att en Märstaspelare knuffade en spelare i vårat lag.
Det är inte helt lätt att få hela bilden av vad som utspelades efter själva fotbollsspelandet, men klart är att planen stormades av delar av publiken och sparkar och knytnävsslag delades ut till höger och vänster. Dessutom förekom en hel del hårda - och rasistiska - uttalanden. Enligt uppgifter till UNT var drygt 30 personer inblandade i bråket.

- De har vevats bilder på tv från matchen mellan Djurgården och Assyriska, men jämfört med det här var det rena barnkalaset, säger Carlgren, som aldrig någonsin varit med om något liknande.
- Ofattbart. Man blir skraj. Från början var det en Unikspelare som ville klappa till oss, men sedan hjälpte de till att mota undan folk. En av Unikspelarna skrek åt oss "försvinn, annars kommer de att slakta er". Vi samlade då ihop oss i ett hörn för att i alla fall ha ryggen fri och jag ringde polisen. 19-åriga grabbar är lite halvkaxiga, men när en hel läktare rusar emot dem blir de inte så kaxiga, säger Märstatränaren.

Polis var sedan snabbt på plats och kunde få kontroll på situationen.
Nästan alla uppgifter tyder på att det var Unikanhängare som var de drivande i bråket, men Mats Lindqvist vill inte kalla dem för Unik-supportar.
- Det som hände efter matchen har inget med Unik att göra. Jag var på golvet när kalabaliken drog i gång, men kände inte igen många ansikten. Det var publik från Märsta som slogs ganska vilt också, säger Lindqvist.
- Vi är inte guds bästa barn, men att ha misshandlat någon har aldrig hänt i Märsta IK:s historia, säger Carlgren, som passar på att ge beröm till Unik:s lagkapten som efteråt, i en mikrofon, bad om ursäkt för det inträffade.

Lyckligtvis var det märkligt nog ingen som blev allvarligt skadad. Den mest utsatte spelaren i Märsta klagade över värk i nacken och på sidorna av överkroppen.
- Det var tur att han inte blev sönderslagen, säger Märstatränaren.
Märsta pekade för polisen ut den person (en ur publiken) som de hävdar var den som gjorde de grövsta sakerna och en anmälan om misshandel upprättades.
- Jag kan bekräfta att det finns en anmälan om att en vuxen person sprang in på planen och utdelade slag, säger Tomas Westin, samordnare hos Uppsalapolisen.

Mats Lindqvist i Unik tror dock inte att Märsta tog rätt på person i tumultet.
- Jag tror inte ett dugg på det. I virrvarret tror jag att de tog fel på person. Vi har oerhört svårt att se att han var inblandad, säger han.
Samtliga inblandade är bedrövade över vad som hänt:
- Det är för jävligt det som hände. Bedrövligt. Vi tar helt avstånd från det här och kommer att träffas i kväll (måndag), spelare, ledare och personer från styrelsen för att prata det som hände och hur vi ska gå vidare. Det får inte hända igen, säger Uniks Lindqvist.

Han säger att de inom klubben jobbat stenhårt med att förbättra klubbens anseende och är rädd att detta nu ska förstöra en hel del.
- Det är en riktig käftsmäll för oss, nu blir vi nedputtade igen. Det är skitjobbigt som ledare nu, men vi måste anta utmaningen och stå upp mot det här. Unik är inte kaos, säger han.
I tumultet deltog även en spelare från Uppsala-Kurd.
- Vi vet vem det är och vi har tagit upp detta med styrelsen. Han är nu straffad internt och avstängd. Jag har pratat med killen och han skäms som en hund, han mår inte bra, säger Stefan Lindqvist, assisterande tränare i Uppsala-Kurd, som ser allvarligt på det inträffade.

- Vi är en invandrarklubb och har inte råd att bomma med någonting, vi måste vara 10-20 procent bättre än alla andra, säger han.
Märsta vann finalmatchen med 1-0 och kan alltså titulera sig Luciacupsmästare, precis som Danmark som slog Fyris i damfinalen med 2-1.
- Vi ville glädja oss åt segern, men i stället fick vi gömma oss, avslutar Sten Carlgren.

Bloggen avslöjar

Att Roslagsbro inom kort kommer att kunna presentera 4 st framstående spelare ifrån Rimbo tidigare startelva.

Ted Johansson
Conny Burman
Viktor Karlsson
och tidigare lagkaptenen Tobias Simonen.

Samtliga ska enligt en säker källa inom Roslagsbro skrivit på övergångs lapparna innan den 15 december.

(Den fria övergångs perioden är mellan den 15 november-15 december)


Silly Season

Rykterna och övergångarna rullar vidare.  Och vi börjar med lite övergångar och tränarbyten som är klara.

Riala har varit på värvnings tåget. 6 st nyförvärv för tillfället 3 st 18 åriga hungriga killar ifrån BKV en hämvändare en Calle Olofsson ifrån RÖ samt Jakob Enström ifrån Rimbo.

Roslagsbro har för tillfället inte redovisat något men dom ska enligt säkra källor inte legat på latsidan.

Väddö har slutligen gjort klart med en Tränare inför nästa säsong.
Håkan Karlsson är en BKV bekanting som dom senaste 7 åren har tränat BKV juniorer samt Reservlag.
Men efter ett sabbats år är han nu tillbaka i Väddö.

Uppsala Kurd våran premiär motståndare. Är även dom i värvnings tagen två spelare med div 3 mertiter är fångsten hittils.
Kelvin Kerali som har länge har varit en framstående talang med merit ifrån pojklandslag och vidare. Väljare att förstäka Uppsala Kurd. Kelvin kommer närmast ifrån Heby i div 3.
Joseph Rahman även han ifrån div 3 men dock ifrån Gamlis.

Även Karlholm har gjort klart med ny tränare. Ola Israelsson. Ola har bland annat spelat i dåvarande Superettan laget Sandviken. Där han särskilt minns sitt mål emot Djurgården bort på Stockholm Stadion.
Efter han har la skorna på hyllan så har han tränat flertalet klubbar i div 3-4 Gästrikland.
Det är en meriterad tränare med närmare 16 år erfarenhet.


Enligt rykten skall fler spelar även vara på gång bort ifrån Rimbo. Men dock har Rimbo under helgen presenterat en ny tränar stab. Men någon info utåt har ännu inte gått ut.



Nyförvärv

Han senaste klubb adress är Rimbo men det är inget okänt ansikte som nu återigen syns i RSK tröjan.
Ahmad Yousef gökungen har nu hittat tillbaka. Ahmad som förra året tog rygg på sin kompisar för att hjälpa Rimbo upp i topp i div 5. Men hans hjärta slog hela tiden lite extra hårt för RSK. Efter säsong togs då samtal upp igen.



Ahmad kan inte beskriva som något annat än en friskfläkt i laget. En härlig vinnarskalle med god teknik och målsinne. Endast 1 mål ifrån skytteligan 2008 men dock årets träningsflit med hela 94% närvaro. Ahmad själv är mycket medveten om det brinnaden konkurrensen den kommande säsongen. Och kommer träna ännu mer och ännu hårdare enligt honom själv.
Vi som lag är väldigt glada att knyta an en ytterligare duktigt fotbollsspelare men även en god lagkamrat.
Men framför allt så får vi återigen se en parad av nya skomodeller och inspirerande taktikt tal.

Snöret välkommen tillbaka!
(P.s Grisen hälsar)


Sverige Lotten

Håll utkick efter det här mer info kommer.

Kortfattat fett bra grej.


RSK-BKV

Den 5 september 2010 kommer RSK återigen tvåla till BKV. Dock blir det inte herr laget denna gång.

RSK Dam som återigen fick chansen i div 4 efter att ett laget hade tackat nej till sin plats. Fick nu nerflyttade BKV i sin serie. Vilket bjuder upp till ett super derby på Rådmansö Schakt Arena.


SPARKEN!!!

Efter RSK Bloggen årliga konferens så har beslut om visa förändrings åtgärder gjorts.
Två av bloggens mindre frekventa bloggar kommer per omgående få lämna in sina lösenord samt blogg penna.
Omröstningen var enväldig och i majoritet där man kom fram till att denna föränding är nödvändig om inte livsviktig.



En av dom mer frekvent bloggarna brast ut dom är idioter alla är idioter och hör inte hemma här ut med dom in med nytt.


I med detta går nu bloggen ut med denna platsansökan.
Du RSK spelare med vass penna och argsint upsåt. Ansök nu till RSK bloggen som en av våra nya bloggare.
Du har idag långa öron och livilig fantasi. Du tror på att sanningen måste fram hur obekväm den än må vara.
I jobbet som bloggare öppnas en värld full av utvecklings möjligheter och obekväma sanningar.
Lönen går enligt kolletiv avtal men dock kan förmånerna ses som framstående inom branschen.

Så tveka inte ansöka redan idag!


142 dagar

Då har den första lottningen för serien kommit.  Den slutgiltiga spelschemat för serien fastställs slutligen i januari vid den årliga serieläggningen.
Div 5 östra kommer att spel våromgången på Lördagar och Hösten på söndagar.

Men datumet för 2010 års seriepremiär är i allafall fastställt. Och det är emot UNIK´s forna farmarlag och kommande seriefavortierna Uppsala Kurd som gästar RSK i premiären.



Den 24 april smäller det.

142 dagar kvar!!!

Här är övriga seriepremiärer.

Storvreta-Riala GoIF
Danmark-Väddö
Karlholm-Roslagsbro
Harg Östhammar-Funbo
Alunda-Norrskedika




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus