RSK-Markim/Orkesta 2-7 (1-4)

Det varmt ute på Vallen idag. Matchen började klockan 14.00 och solen stod som högst på himlen. En rejäl kontrast jämfört med Rimbo matchen i Torsdags.



Jag tänker inte ge mig in på någon avancerad analys av matchen, ibland fungerar saker och ting bara inte och idag var det inte mycket som fungerade, det var mer tvärtom.

Markim spelar en gansk enkel fotboll med tekniska yttrar som får in bollen i straffområdet och som alla vet, desto mer tid man spenderar i straffområdet, desto större är chansen på mål. Markim gör 7 på oss idag och det känns som ett par mål för mycket, vi tappar huvudena lite och den tyngsta smällen är nog 2-5 målet. Vi ligger som sagt under i halvtid med 1-4 men vet att vi åstadkommit underverk förr de avslutande 45. Och det tar inte lång tid innan Wallen ser till att vi får kontakt när han på gammalt klassiskt Janne Eriksson-vis hänger i luften på hörnan, utan chans för Markims målvakt.

Men endast någon minut senare kommer dråpslaget, 2-5 och vi orkar inte resa oss känns det som. Att Markim sedan gör ytterligare ett par mål, det är naturligt, de spelar i ledningens medvind och vi i hänghuvudenas motvind... Men det rinner i väg lite för mycket och det är en besvikelse. Vi vet att vi måste jobba hårt, vi måste slita, kriga och ta det tråkiga jobbet. När vi inte gör det så är vi inte i närheten av att prestera så bra fotboll som vi kan.

Dagens första RSK mål gjorde måltjyven Wille när han riktigt läckert på hel volley bara strack fram foten på ett inlägg från Wilhelsson. Bollen drog i behaglig hastighet rätt upp i krysset.



Summeringsvis, idag är ingen godkänd. Varken individuellt eller som lagdel, således är inte heller vår laginsats godkänd. Vi måste kunna vara raka i ryggen och stå för att vi inte gör en bra match. Vad vi tänker göra åt det kör vi bakom stängda dörrar, men vi kommer igen. Vi har gjort det förut och vi kommer göra det igen.

Inför RSK-Markim




Självförtroende laget Markim/Orkesta kommer på besök. Laget har inlett på förnämligt sätt på 4 segrar och endast en förlust.

RSK har haft märkligt svårt med Markim genom åren.

Men tidigare har dom båda lagen möts i träningsmatcher så när det nu är det dags för seriematch är läget annorlunda.


Det är ett spelande lag som vi möter imorgon härnförda av en gammal Rådmansö bekanting Sonny Nordengrim.


Läget i truppen är något annorlunda än dom senaste derby matcherna. Skadeläget kan inte är det mest gynsamma och i kombination med ett par tre spelare är bortresta så vart hålen kanske lite väl påtagliga.

Men det råder en moral i laget just nu då som kan bli mycket svårt för motståndarna att knäcka.


Det är en fullfjädrad fotbollsdag som bjuds på Schakt Arena imorgon med på a-laget damlaget och damlaget b som spelar i en strid ström på Arenan.


Syns där.


Rimbo-RSK 1-3 (1-0)

Dagens derby betydde mer än bara ära. Förlust idag och man skulle bryskt bli tillbaka kastade i botten ,vinst innebär att man skulle få häng på den redan mycket tajta serien.




Båda lagen i behov av poäng. Och även om formerna har sviktat på dom båda så var formen ganska så orrelevant idag.

Idag handlar det om vilja och vem som vill det här mest inget annat.


Regnet vräker ner och vinden ligger på.
Ska jag vara helt ärlig vet inte vad det är men jag tror inte jag har spelat i Rimbo utan att det är oväder nån gång. Det blir väl så när två mörka makter drabbas i samman.

Första halvlek präglas av mycket mittfältskamp där Rimbo´s  radarpar Burman & Mattsson långa stunder ägde sin lagdel.

Dock så saknades den där sista lilla kylan i dom avgörande passningarna och lägena.

Men det är inget markant övertag ifrån Rimbo men det är dom som spenderar mest tid på offensiv halva om man säger så.

Vi då vi kommer aldrig riktigt nära inpå dom vilket gör att det fysisk spelet uteblir och Rimbo får allt för mycket tid på sig.

Hetast i anfallet var våran bekanting Snöret som dock mesta del av tiden antingen fick se sig avväpnad av Martin alternativt se offsideflaggan. Tur för honom att Grisen inte var på plats.

Rimbo tar slutligen ledningen på en fin frisparks variant med ca kvarten kvar av första.

Vi vaknar till lite efter målet och närmast till kvittering är Tomas Jansson kommer rusande på ett fint inlägg ifrån Mange Berg men boller smiter tätt tätt utanför stolpen.


 Andra halvlek

Och det verkar som vi behöver lite framkörnings sträcka för att komma igång numera. Och det går fort när vi vänder. Återigen inom loppet av en kvart så vänder vi matchen till våran fördel.

Och målskyttet inleds av våran lagkapten. Wallen klipper till strax utanför straffområdet i trafik och målvakten kan inte gör mycket mer än att vittja målet.

Dagens andra kommer av en av våra extremt duktiga inhoppare.

Labbe skapar oreda nere i straffområdet på sedvanligt sätt han passar slutligen bollen till Rickard som klipper till direkt och ledningen är ett faktum.

Dagens tredje kommer av återigen en inhoppare på passningen ifrån Kalle. Labbe kommer fri med målvakten och curlar mycket vackert in bollen i bortre hörnet.

Det är bara ett lag på plan i andra halvlek och Kalle var mycket när till att kandidera till årets mål när han lobbskruva bollen ifrån vänsterläget en bra bit utanför straffområdet över målvakten, bollen tar i ribban och stolpen. Sorry kalle inget mål.




Ytterligare en derby vinst!!!!. 
Vårat försvar var fullkomligt utomordentligt idag. Rimbo fostrade Mackan och Peter var giganter i mitten  Folkesson plockade Ahmad ur matchen helt. Och Mange är alltid Mange samma jämna nivå som vanligt.

Inhopparna Wille Rickard och Labbe vänder dagens match återigen till RSK favör.

Nu väntar en tuff match på söndag i form av Markim/Orkesta och ser vi till att vara med från början så kan det bli en ytterligare rafflande söndag.


Glöm inte 15 poäng på vårsäsong och Turken drar på sig sitt grillförkläde.........


DERBY



Torsdag regn i luften och derby vinsten i helgen ligger fortfarande kvar i luften. Två Roslagslag som inte kanske har den poängskörden inledningsvis som många är vana med.  Ska tas sig an i ett uppsaktat och het derby-

Men jag tänkte se tillbaka lite i tiden.

RSK och Rimbo har sedan 2001 möte varandra i seriespel 6 gånger utfallet har fördelats på följande sätt.
RSK har 2 vinster (2-0 och 3-2)
Rimbo har 1 vinst (6-1)
Resterande matcher har slutat med oavgjort resultat (3-3, 4-4, och 2-2)


Det är två likvärdiga lag som dag möts på den ofta folktoma Rimbo IP med i truppen finns självfallet Ahmad Yousef för RSK mer känd som snöret.
Laget har som vi haft en si sådär inledning där turbulens angående spelidéer och coachning har sipprat ut.
Men ej att förglömma Rimbo mönstrar kanske seriens snabbast anfall och när dom väl hittar målformen kommer Rimbo bli mycket svåra att tas med.

På innemittfälet återfinns med största sannolikhet den Äldre ifrom av Conny Burman. Rimbo motsvarighet på våran egen Turken vad det gäller lugn och sine förspelet. Brevid honom inte allt för otippat terriern Tobbe Simonen.

Mycket krydda finns inför kvällens drabbning och viktiga poäng står på spel.

Syns i Rimbo.


Slutspelat i Cupen

Slutspelet i årets Upplands Cup och frågan är om det inte är slutspelet i denna cup överhuvudtaget för ett tag.
Tisdag kvällen styrde RSK till Rasbo.

Det vart aldrig någon match, Rasbo var supertaggade och rann iväg till en storledningen innan vi ens hade hunnit av bussen.  En stor eloge till hemmalaget.

Vi själva försökte vakna till liv i andra halvlek men alla försök till rättning i leden slogs bryskt och systematiskt tillbaka av gårdagens domare.

(Gårdagens bästa en blödande Micke Wall som precis har blivit sänkt av en armbåge visas det röda kortet för snack.)

Dock skall inte Rasbo insats i första halvlek förringas dom avgör matchen tidigt är värda segern.

Vi själva koncenterar oss nu på vad som komma skall.

DERBY nr 3


Dagen efter & Dagen Inför...



Ganska stumma ben, lite värk här och ett blåmärke där. Men det är bara skönt, dagen efter tre bärgade pinnar mot Roslagsbro/BKV. Och jag kan inte släppa det, jag känner att det måste ut ur systemet.

Roslagsbro/BKV??

Det omtalade "samarbetet". Vad är det egentligen? Rätta mig om jag har fel, men jag tror det fungerar såhär: Roslagsbro IF får låna de spelare som inte startar i BKV Norrtäljes division 3 match, d v s bänkspelarna. De spelarna som skall spela med Roslagsbro från BKV måste starta matchen för Roslagsbro. Vad innebär då detta? I min värld innebär det att spelare i Roslagsbro tränar, men blir petade inför matchen p g a att klubben fyller på med spelare från BKV. Det gynsamma i samarbetet är enkelt att se. BKV bänken får matcher och Roslagsbro får ett (på pappret) slagkraftigare lag. Det som ligger mer dolt i dunkel är det som inte är lika gynsammt.

Hur kul kan det vara!? Att inför varje helg träffa på nya pojkar att skaka hand med. "Tjena, vi ska spela match tillsammans idag, jag vet inte vad du heter, men du ska ha tröja 12... Och förresten, du tar min plats på vänsterbacken också..." Låter det motiverande? Nja. Och vad hände igår på planen? Som referatet säger naturligtvis, men varför hände det?

Därför att Rådmansö SK är ett lag. Våran kapten för dagen igår myntade ett uttryck i ringen på planen, med tanke på omständigheterna. "I motvind lyfter draken."

Jag lånar Martin Folkessons mantra: Motivation slår alltid klass. Det var gårdagens sanning. Roslagsbro/BKV hade 2-0 på oss igår, de hade spelet och de hade ett par stolpträffar. Vi hade en poäng på 4 matcher. Det är lätt att börja hänga med huvudet då. Men istället fick vi vittring och likt hungriga vargar (motsatsen till Roslagsbros inlånade vargar) sprang vi på allt, glidtacklade på allt och stod upp för varandra. Roslagsbro/BKV började vid den här tiden på matchen spela en och en, lita på att någon annan skulle göra jobbet, kanske någon av de övernaturligt bra vargarna? Nej, det hände inte. (Och om ni missade det, jag var ironisk där.)

Hade Roslagsbro varit ett lag och inte två hade det kanske sett annorlunda ut, men igår fanns det bara ett LAG på planen.

Skillnaden mellan en motiverad division 5 spelare och en division 3 spelare som inte är på tå finns inte.

Och i ärlighetens namn. Vad fan gör det om Roslagbro/BKV skulle stanna tabellen i höst på några fler poäng än oss? Vi är 25-30 grabbar som gör det här med varandra, för varandra. Tillsammans. Hur kul är det att summera säsongen och konstatera att; Ja, grabbar vi har en kontinuerlig träningstrupp på 10 man, men vi har använt 73 spelare i år? Kanske lite överdrivet, men ni förstår poängen.

I min mening finns det en anledning att Roslagbro IF fungerar ändå just nu, hans namn är Jonas "Hultan" Hultström. En mycket sympatisk person, en trevlig ledare och vad jag förstått och hört även pedagogisk och duktig i sitt ledarskap.

Inför morgondagen då.  Vi möter Rasbo borta i Upplandscupen, de har inlett sexan rätt starkt, leder faktiskt en något haltande tabell. De kommer ju som bekant att ha en bonus straff på oss, men om vi visar upp samma engagemang, energi, samma driv och vilja som igår, då är det ingen idé att Rasbo kommer till sin egen hemma match. Och jag tycker inte det finns någon anledning att ändra på den inställningen. Det är mycket matcher nu, men det är ju därför vi spelar fotboll, för att det är kul. Och i LAGET Rådmansö SK är det riktigt jävla kul.

Imorgon kör blå tåget vidare igen...

RSK-Roslagsbro 4-3 (1-2)

Roslagens Hetaste Derby levde verkligen upp till sitt namn denna söndag. Och den trend förändringen som länge har legat i luften tog äntligen sin början.



Roslagsbro med förstärkningar ifrån BKV äntrade Rådmansö Schakt Arena med ett gott självförtroende då dom inte har förlorat på Vallen på mycket länge. Och med en vis islossning förra helgen med bland annat 5 mål ifrån Hellsings sko så vart det med en någorlunda tillförsikt man såg framemot dagens.


Första halvlek.

Och återigen startar vi på värsta tänkbara sätt. Roslagsbro tar ledningen redan i matchen 5 minut efter en anfall. Där vi ligger kvar på offensiv plan och vinkar efter frispark.

Roslagsbro är mycket rörliga inledningsvis och vi får det mycket svårt att följa. Gästerna skapar en del chanser där ett par sitter i ramverket.

Matchen bjuder på många kampmoment men utan att bli allt för fult. Då det är ovanligt lite varningar för att vara ett derby.

Däremot kolliderar Kalle med deras målvakt efter en kampsituation nere i straffområdet.

Smällen tar illa och Kalle landar med sin fot i målvaktens panna en olyckshändelse som man inte önskar någon.

Så som i Riala matchen hittar vi slutligen tillbaka lite matchen då vi börjar rullar boll och skapar ett par farliga chanser. Men Roslagsbro reserv målvakt inleder bara och gör ett par svettiga räddningar.

Och samtidigt som vi är på väg tillbaka in i matchen så kommer det där snöpliga målet som så ofta dyker upp.

Roslagsbro Tobbe Söderman vinner en nick duell med Renato och sätter 0-2..

Men vi slänger upp ett sugrör ovanför vattenytan i slutet av halvleken då Wille med hjälp av en Robro backs ben slår in 1-2.


Andra Halvlek.

Och återigen kommer vi som skjutna ur en kanon. Vi hittar mycket ytor i mitten vilket gör att vi kan rullar igång vårat spel. Wille och Tomas är ständig hot ute på sin kanter och Roslagsbro har det mycket svårt att avvärja våra anfalls vågor.

Utdelningen kommer slutligen på en hörna när Wille styr in hörnan och kvitteringen.

Men det slutar inte där, 3-2 kommer efter att Kalle rycker sig loss i djupet efter passning från Sunshine. Avslutet är kliniskt.
Dagens fjärde mål kommer efter ett mönster anfall där Jean slår upp bollen på Kalle som slår ut bollen på Wille som viker in och slår crosspassningen till Tomas som slutligen rullar in bollen i öppet mål och spiken i kistan är ett faktum.
 

Roslagsbro reducerar sedan på stopptid med det räcker inte hela vägen fram.



Vi uppvisar en helt enorm moral idag. Många nyckelspelare borta 3 raka förluster sist i serien. Och två matcher i rad reser vi oss och idag räcker det hela vägen fram.

Det finns många indudivella insatser som skulle kunnas föras fram idag men framför allt vinner vi som ett lag.


Ukele fucking Lele.  3 poäng


Inför Roslagens Hetaste Derby



Allsvenskan har DIF-AIK, Spanska El Classico, England Liverpool-Everton div 5 RSK-Roslagsbro.

Utan tvekan ett av dom hetaste derby på hela säsongen. Men det finns flera nyanser till varför detta är derby är lite hetare än alla derbyn. Då det numera inte bara är Roslagsbro man tar sig an.

BKV släpper in för morgondagen in Engin ( mannen som tog 80 meters löpningen förra året för att säga Turken att par väl valda ord, resultat rött kort och färdigspelat för den dagen.) Utöver Engin tillkommer Tobbe Wallmo och Emil Skogh.

Till ryktena tillkommer även att Björnbom kan vara aktuell inför morgondagens derby.

Det är ganska uppenbart att folk går man ur huse inför Roslagens Hetaste Derby.


Förutsättningar är glasklara och även om vi mycket snöpligt förlorade 2 poäng förra helgen så återfinns nu lite självförtroende.

Det fanns mycket positivt att ta med sig ifrån förra helgen nu saknas bara utväxlingen.


Syns på Arenan.


Torsdagsträningen, intern cupen.

En förmiddagsträning på gamla Björkövallen, 26 man där, inklusive en picknickande Dan Sundberg.

Spelarna droppade in en efter en och dagen till ära fanns det faktiskt kaffe värt namnet, organisatör för detta var Christer. Stort +!

De tre vise männen (läs kaptenerna) delade upp lagen och drog förutsättningarna inför Interncupen. 4 lag, 5 utespelare i varje lag, en målvakt. Alla skulle möta varandra en gång, därefter bronsmatch och final.

4 grabbar verkade ha laddat extra hårt inför cupen, då de med nya frisyrer entrade planen. Det var Bom Bom Larsson, Tomas Jansson, Mr. Cruz och Captain Wall som alla kom ny snaggade..

Linkan dök upp för att testa foten och fick därför den stora äran att döma cupen, en inte alltför lätt uppgift.

När krutröken lagt sig över arenan stod röda laget som segrare. Dessa fick en "lördagsgodis påse" från tips affären för detta, med chans på miljonvinster. Ur varje lag tilldelades 5 poäng i poängjakten till den mest värdefulla spelaren i det laget, utsett av tränarduon. I lag vit; Danne Berg, lag gul, Jonas Granberg, lag blå Jocke Larsson och i lag röd Tomas Jansson.

Turneringens bäste målvakt blev Ronnie Alfredsson och turneringens skyttekung i överlägsen stil, Jonas "sorkis" Granberg. För denna prestation fick de varsinn ostbricka. Grattis!

Skickar en passning också till Jocke, Micke och Kalle för ett kul initiativ och en kul förmiddag på Vallen. Det syntes på flera håll att vinnarskallarna var vakna inför Söndagen, även om klockan var tidigt, fråga bara GK:en Gäfvert som tog det hela till nya höjder.

Kaffet..

..är inte lika "grönjävligt" i år som tidigare. Vet inte vad det beror på, Raffe hävdar att det inte står inskrivet i hans kontrakt att göra kaffe, men personligen tycker jag det är lite dåligt, när han faktiskt är en av få som klararar av och behärskar kaffe kokaren på Vallen.

Så fick jag välja så skulle Raffe stå för kaffe kokandet, men det lär väl vara lögn i helgonland att försöka genomföra det.

Ronnie kan också koka kaffe, problemet är bara att han aldrig är där och när han väl är där är det på tok för sent för kaffe.. Det är också dåligt!

Tränarna duckar kaffe kokningen systematiskt, men det är nog lika bra, tror inte att det kaffet lever upp till kraven. Likså ordförandes kaffe, det är nog rätt svagt och blaskigt.

Crille som inte har så mycket annat att göra skulle ju i och för sig kunna vara en stark kandidat, men med tanke på hur poängen i poängjakten fördelas så skulle nog kaffe skoporna bli rätt så fel fördelade, så det är lika bra att Crille håller sig till sitt.

Jean Anjou kan visserligen göra kaffe, men hey, vad kan inte Jeangen? Kanske tycker att det är dags att lära upp någon som är lite yngre och varför inte sin egen grabb? Det är egentligen en ulitmat lösning, där starka familjeband även håller ihop kaffe kokningen ute på Vallen. Det är absolut något att fundera på.

Någon av de andra diviga A-lags spelarna är inte att tänka på, de tycker att de är på tok för bra och viktiga för att ens befatta sig med kaffet, men det går tydligen bra att dricka när det väl är klart.

Nä, det behöver snäppas upp någé grönjävligt vad gäller kaffet och min röst faller på Raffe eller Martin Anjou. Problemet är väl bara att Raffes kontrakt då måste omförhandlas mitt under brinnande säsong och sånt innebär som vi alla vet enorma svårigheter med alla klausuler hit och dit.

Därför, Martin Anjou, ta hjälp av din far och börja koka kaffe! (Att du vurpar med moppen på väg till träningen är ingen undanflykt för att inte koka kaffe, då får man planera sin avresa bättre!)

En måndagkväll.....

10 grader varmt dugg regn och måndag. En dag som många skulle valt att spendera i soffan under  en filten resterande av kvällen.
Nej men inte vi nä Rådmansö befinner sig en måndag kväll som denna i Knutby av alla ställen.
För 3 omgången i b-lags serien.
B-laget som för dagen var överfyllt att pigga junior och en och annan trött mössa ifrån a-truppen och korpen.

Det var en underhållande match där den stora attraktionen var återföreningen mellan kanske Roslagens bästa mittfälts par nämligen Sorkis och Bom Bom.
Och det är självfallet Bom Bom som spelar fram Sorkis som ger oss ledningen.

Mycket kamp och böljande spel gav dock tyvärr slutligen Knutby segern med 3-1.



Riala-RSK 3-3 (1-0)

Det blir en del derby i femman men det smäller alltid lite högre när det är dags för det första.

Och vi kommer inte gå utan dramatik Roslagsbro och Rimbo väntar i dom kommande omgångarna.



Riala har som sagt börjat serien bra och går inför dagens möte in obesegrade. Och även om det var mycket nära 3 poäng idag. Så är det med en viss bitter eftersmak i munnen som dagens referat skrivs.


Första halvlek inställningen och fokuset var glasklart. Den som vill idag kommer gå segrande ut. Och jag vet inte om det handla om en viss överladdning dom första 20 minuterna. För det var ytterst lite som stämde. Svåra beslut och bollar utan adress gjorde det väldigt enkelt för Riala. Och det är även hemmalaget som tar ledningen redan 5 minuter spel. Den mycket dåliga planen var en klart bidragande orsak då bollen studsar över Turkens ben via en tuva och fram till en friställd Riala spelare som inte gör något misstag.

Tuff start igen på något som inte så ut att kunna bli ett läge. Det är många huvuden som börjar hänga och fokuset på uppgiften verkar försvinna.

Det ligger ett mål i luften för Riala och dom lyckas faktiskt runda Renato för att sedan dra den över ribban. Ett mycket viktigt läge som kunde ha punkterar matchen redan där.

Men vi vaknar upp och börjar rulla boll. Och sista 15 minuterna börjar vi rulla boll på ett mycket godtyckligt sätt. Nu börjar vi vissa tendenser på ett begynnande anfalls spel och anfalls sekvenserna blir allt längre.

Men vi går till halvtid med underläge.




Andra halvlek och många undrar vad vi egentligen sa i halvtid.

För ut kommer ett vråltagat RSK. Och vi inleder på bästa möjligt sätt. Vi får en ganska snällt döm frispark ifrån ett läge där Micke Wall redan har skjutit in sig på Lundbyvallen. Och återigen sitter bollen i mål men denna gång går den via en försvarare och in i mål.

Men vi nöjer oss inte där istället växlar vi upp och trycker nu på. Och det tar inte lång stund innan det ringer igen. Denna gång är det Tomas Jansson även han en van Riala dödare som pillar in en passningen ifrån Wille.

Nu spelar vi riktigt bra fotboll Riala går på knäna och vi trycker på för en spiken i kistan . I anfallet återfinns nu Labbe Tomas och Kalle Och det är kombinationen Tomas och Kalle som slutligen slår en kanske får många andra den slutgiltiga spiken i kistan. På assist ifrån Tomas kan Kalle enkelt rulla dagens tredje mål.

3-1 och 25 minuter kvar och vi kommer att ha flera lägen att avgöra matchen till våran fördel men det sista målet uteblir. Istället får Riala på en tveksam offside situation första göra 3-2 och i matchen sista minut.

Renato kommer ut för att klistra en boll långt ut i straffområdet. Men glider ur området med bollen vid händer. En förvirrade linjeman står och tittar på förvånat och när sedan halva Lundbyvallen skriker i hans öra kan han inte hålla emot och lyfter flaggan.

Den efterföljande frisparken slås sedan i boxen och nickas i mål.


Även om det känns som en förlust. Så finns det mycket positivt att ta med sig ifrån dagens match. Vi var formligen ute och cyklade i början av matchen. Men vi lyfte huvudet och hittade vårat spel. Riala är alltid Riala dom ger aldrig upp och återigen får vi bittert erfara detta.

Dom som tog sig till Lundbyvallen denna dag bjöds verkligen på allt känslor, mål, frustration och en jävla massa kamp. Kort och gott ett vanligt derby  mellan Riala-RSK.


Inför Årets första Derby


Äntligen dags för årets första derby. Och fler kommer det att bli vi går nämligen nu in i en väldigt tätt derby Period.
Riala, Roslagsbro och Rimbo. 
Och nu är det på allvar..... Ett derby emot Riala går aldrig känslolöst. Kamp och åter kamp brukar vara melodin för dessa fajter. 


 Riala som har startat starkas av Roslagslagen hittils obesegrade med två vinster och en oavgjord ligger för tillfället tvåa i serien.  Hemmalaget som man aldrig kan ta för givit har för varje säsong sakta men säkert flyttat fram postioner och med en god återbyggnad och högre självförtroende så har laget blivit klart slagkraftigare. Fråga är bara hur långt räcker det iår.

Vi då.......
Efter tre mycket tajta udda målförluster finns hungerna för en trend förändring. Viljan finns där nu krävs bara det där lilla extra för nå hela vägen fram. Vi har varit näar men flytt kommer inte automatiskt. Det är något man för tjänar..

Riala räknar med 3 enkla poäng
På söndag är det dags att bli förbannad på söndag måste det göra ont på söndag sjunger vi.

Juniorenas återtåg

Det har tagit en stund men nu börjar dom trilla. Och det är enormt upplyftande när så många junior väljer att satsa på  fotbollen igen. Och även om många av dom inte har spelat sen för sommaren. Så kan jag säga inte det inte lyser igenom allt för mycket.
Killarna förstärker inte bara kommande b-lag men dom repensertar framtiden. Något som inte kan förkastas.
Kul att har er tillbaka och det ska jävligt kul att se er i b-lags fajterna igen......


Bara en sån enkelt sak som närmar 25 man på träning idag torsdag. 

Matchstället

Matchstället har kommit tillbaka men tyvärr inte intakt.  Någon tyckte det var roligt att stjäl det och slänga ut våra tröjor för att behålla shorts och strumpor.
Då shortens är märkta och likså strumporna så får vi se om dom dyker upp någonstans.

Alltid jävligt tråkigt när sådant här händer det kostar föreningen pengar och timmar. 

Så som en information till samtliga lag i serien så kommer nu RSK spela i helt blått ställ för en tid innan nytt ställ har hunnit införskaffas.

Christoffer Johansson

Senior ansvarig RSK Herr


EFTERLYSNING

Under helgen så försvann Rådmansö SK Herr lag matchställ ifrån Roslagstvätten. Om det är någon som har sett det eller fått med sig detta av misstag så skulle vi vilja att ni tog kontakt med oss så fort som möjligt.

Tack på förhand

Christoffer  Johansson
Senioransvarig RSK herr

Mobil: 070/5989814

[email protected]


Rådmansö SK-UNIK 1-3 (0-2)

Även förluster kräver som sagt sitt matchreferat, börjar bli en otäck sanning.



Jag ska fatta mig kort den här gången. UNIK är ett bra division 5 lag, de spelar genomarbetad fotboll med tanke och finess. Mot oss igår tror jag dock att de stundtals blev frustrerade, deras uppspel dog allt som oftast på Wallen, Larsson, Turken eller Mackan, d v s centralt på planen, där våra bollvinnare var ruggigt bra. Problemet var att bollen i andra läget återigen hamnade hos en UNIK spelare och därifrån började de om... Och bollen dog... Ja, ni förstår? Men UNIK var inte sämre än att de tänkte om. Matchbilden pendlade som sagt i början men vår aggressivitet var det åtminstone inledningsvis inget fel på. Vad UNIK nu gjorde var att man började spela omställningsfotboll och det visar man att man behärskade. Efter avslutade anfall av oss, ställde UNIK om ruggigt fort, då gick det undan.

Det var också på en snabb omställning UNIK gjorde 0-1. Och precis innan paus får en omarkerad liten UNIK spelare skjuta in bollen med huvudet på hörna.



Vi jobbar på i andra halvlek, vi försöker störa UNIK som mest verkar intresserade av att ta med sig sina 0-2 och avsluta matchen och vi jobbar hårt. Stundtals jobbar vi tyvärr mest en och en, vi tappar lite av det som ställde till problem för UNIK i första halvlek, nämligen det kollektiva jobbet och press spelet och det gör att det blir mycket trampa vatten på vissa ben. Men slitet skulle ge utdelning, en frispark som jag tror Turken slår skarvnickas i mål av en UNIK spelare över egen målvakt, 1-2. Skönt att spräcka nollan, det var cirka kvarten kvar och av tradition är vi bra på att vända dessa underlägen.

Tyvärr får UNIK även ett 1-3 mål på ett liknande sätt vi gör vårat mål, en frispark från kanten, som skarvas i mål av en UNIK spelare.

Domaren i i dagens match är en historia för sig. Björn åker över till andra sidan, men den "utvisningen" gick inte korrekt till. Inget rött kort, inget spelavbrott och inget nedsläpp. Och en hel del ojämna beslut åt både oss och UNIK, det blev liksom aldrig någon riktig nivå i matchen. Och när Andreas Ländin blir nedsprungen bakifrån i offensivt straffområde är det straff, det är min bestämda uppfattning och jag tror även Michael Ballack hade hållit med.

UNIK är obesegrade efter tre omgångar. Är UNIK ett nytt "Märsta IK" á la -08? Nej, det tror jag inte. De är duktiga, men som sagt, inget Märsta.




B-laget   RSK-SKånela 2-1 (1-0)


Bara en timme efter förlusten tog sig sedan b-laget sig an Skånela på den redan uppvärmda a-plan.  Med ifrån a fajten följde Rickard, Dan B och Jean. Resterande var junior spelar samt övrig ifrån herr truppen.
Och även om Skånela tryckte på dom första minuterna så hade b-laget kontrollen.  Ronnie var äntligen tillbaka i målet och han gjorde det med beskede. En rakt igenom kanon match ifrån Ronnie inget annat.
Matchens andra gigant måste klart vara Skyving som fullständigt dominerade luftrummet matchen igenom.
Lednings målet kom i första halvlek efter en frispark ifrån Crille som sedan Bergstrand mycket snyggt styrde in.
Skånela tilldömdes även en straff i första som Ronnie mycket starkt räddade.
I andra tar sig sedan tillbaka Skånela tillbaka.


Men vi tar återigen ledningen när Kissman dundrar in bollen.

Överlag härligt att se nya killar som Jakob Joel som gör det mycket bra. Bergstrand som visade vägen med sin fart och Ronnie och Ronnie som får avgå som matchenspelare.

Effekten B-laget efter två omgångar serieledare....

Hissa & Dissa

Nu var det längesen... Dags för ännu en Hissa & Dissa

Försäsongen över, Seriepremiär förbi, Träningar på Schakt Arena inledda .... För att bringa mer ordning i några av dessa intryck så följer härmed i vanlig ordning en "Hissa & Dissa"...

Men först månadens tre utnämningar:

"Månadens Dynamo":

Joakim "BOM-BOM" Larsson.

Herrtruppens kompromisslösa dynamo som alltid tar jobbet för laget. Han är troligtvis skyldig till mer blodvite än Sveriges slaktare tillsammans... Innehar det bästa tillslaget i serien (precisionen kan ibland diskuteras), är sin storlek till trots både kvick och teknisk. BOM-BOM kör alltid "All-in" såväl på plan som utanför, det finns helt enkelt inget som stoppar BOM-BOM (Så håll hårt i tjejen Kalle...)

"Månadens Professor Kalkyl":
Kalle "Hallsta" Gäfvert.
Jag vet vi har pratat om honom förut. Men i veckan har han slagit nytt rekord... Han får orderna av tränarna att Rehabträna och därmed löpa runt planen i 20min. Han får själv hålla koll på tiden och får därmed ett tidtagarur. Han startar klockan när han drar iväg och efter att ha sprungit ca 20min stannar han till och stoppar tiden på OMÖJLIGA 20:00:00. Karljäveln springer alltså i exakt 20min utan att missa en enda hundradel och detta UTAN att kolla klockan... Jag har sagt det förr och jag säger det igen, man är fan inte hundra när man kommer från Hallsta...

"Månadens Stöttepelare":
Micke "Mad-Mike" Wall.
Titeln som Lagkapten som Micke tilldelades iår har tagit Micke till en ny nivå. Han har i många år varit en av lagets nyckelspelare men har nu tydligt flyttat allt fokus från sig själv till resten av truppen. Han tar inviduella snack inom laget, styr och ställer samt sätter folk på plats om det krävs. Han förtjänar denna titel då han är en trygg stöttepelare i varenda match och kommer med största sannolikhet bara växa in i rollen mer och mer...



HISSA

Chrille "Flying Meatbull" Johansson
- Har efter ca två veckors "pappaledigt" förstått att det finns ytterligare 28 jättebäbisar som behöver hans trygga närvaro. Han verkar dessutom mognat under pappaledigheten och insett att man kommer långt...med mutor. Säljare som han är så är han inte dummare än att han återkommer och lämnar ut ett par nya träningsstrumpor till grabbarna. Fult knep, men ack så effektivt.
OM ni tycker att Chrille numer går runt med ett leende på läpparna och nästan ser dryg ut hela tiden så beror det alltså på att han skaffat barn. Jag vet att det är störande, men samtidigt kul att han faktiskt fått bevis för att han förlorat oskulden.

Erik "the Ref" Lindqvist - Har gått från klarhet, till klarhet under försäsongen och inledningen av serien. Har visat att han verkligen vill fylla ut sin stora idols (Turken) tomrum i rollen som mittback. Ingenting har kunnat stoppa honom förrän den brutalt storvuxna karln (Jean Petersson) klippte till... Tack Jean! grabben började bli lite för kaxig.

Thomas "Turken" Johansson -
Det forna hjärtat i RSK a-lag har äntligen kommit ner från sina höga hästar och insett att han fortfarande är lika viktig för Rådmansö SK på plan som utanför. Som nytillträdd Ordförande tar han givetvis ett stort ansvar för klubben i stort, men sanningen är den att grabbarna blöder utan Turken på plan...Med Turken påväg tillbaka kommer  drömmen om fornstora dar.


Wille "Crazy-legs" Modin -
Har nu satsat helhjärtat på fotbollen ett tag och börjar komma in i spelet riktigt bra. När han får allt på plats finns det inget som kan stoppa roslagens kvickaste spelare. GO Crazylegs, GO...


Labinot "Labbe" Canhasi -
En otroligt viktig kugge har hittat åter till RSK Arena. Tidigare års "Supersub" kan utan att blinka avgöra matcher på egen hand. En ren mardröm för en trött motståndare att möta då hans teknik fått mången försvarare att begära byte.

Andreas "Mr Polish" Ländin - AL hade total lekstuga med motståndet i Seriepremiären (ca 5st tunnlar under första halvlek). Det säger bara en del om hans kapacitet. Killen har blivit begåvad med allt när det gäller fotboll, får han nu bara den sista viljan och känslan för laget på plats så finns det ingen bättre fotbollsspelare i den här divisionen.


DISSA

Jonas Granberg - Killen har galen talang och är en av dom mest tongivande spelarna som lirat i RSK tröjan. Tyvärr har han vilja som en böjd banan och knän som inte ens skulle bära en rullstolsbunden.
Detta till trots har han nu fått för sig att lira i KORPEN!
Jag skulle vilja höra hans resonemang när han beslutade att Norrtäljekorpen måste vara en optimal plats för en kille med trasiga knän att träna upp sig. Genomtänkt Jonas, Genomtänkt!.

Stretching - Det är inte stretchingen i sig jag vill dissa utan snarare saknaden av det. Bristningar, sträckningar och vrickningar är ord jag är ruggigt trött på just nu. Vi måste lägga mer fokus på att motverka skadorna.

Inledningen på säsongen - Grabbar vad fan!
Det går att springa sig igenom division 5, det går att vinna division 5 på att lira teknisk fotboll, det går att vinna division 5 på ren vilja!. Just nu gör vi inget av det.
Det är hög tid att hitta viljan att vinna, orken att springa tills man stupar och modet att göra det man är bra på.
Innerst inne vet vi alla vad vi kan och det är bara en enda fokuserad insats bort.



Slutligen vill jag bara avrunda detta med att säga att:

Ni som funderar över meningen med livet...
Ta bilen ut till Rådmansö Schakt Arena en solig matchdag, se på den nästintill perfekta anläggningen, känn på gräset, hör musiken dunka från herrlagets omklädningsrum, se ett gäng glada grabbar köra "grisen" på uppvärmningen (BOM-BOM skriver gärna autgrafer), lyssna på Olle Wiiks fräsande svordomar, köp Roslagens godaste korv, prata en stund med någon av RSKs alla ideela krafter, följ med herrlaget på segerfirande hos BOM-BOM efter matchen. Kort och gott, känn dig som hemma!

OM ni nu provat på detta och trots allt ändå inte har blivit frälsta av "Rådmansö andan" har ni med största sannolikhet inte öppnat era sinnen och gjort er mottagliga. Jag ber er då återkomma nästa gång det är match och upprepa proceduren pånytt...
OM det trots allt inte fungerar vill jag tacka er för att ni sponsrat föreningen med er inträdesavgift samt att vi idag fått poängtera att Rådmansö SK är en förening för alla med ett öppet sinne, en känsla för dom enkla nöjena i livet och med ett härta som bultar för Roslagen, glädje och fotboll. 

Er andra klarar vi oss utan!


Inför RSK-UNIK

Två tuffa inledningsmatcher ska nu bytas emot en trendvändning.  Och det blir emot tuffast möjliga motstånd.
UNIK som har som målsättning att vinna div 5 har börjat bra på sin resa med 2 raka segrar.
Uppsala laget tog inför denna säsong steget upp till div 5 efter en relativt enkel resa genom div 6.  Och som sagt två segrar emot Danmark (0-1) och Funbo (2-1) har givit dom bästa möjlig starten. 

Vi  dras just nu med en del skadeproblem har fått förstärkning iform av förra årets Spelare, lagkapten och fältherre.
Men även om säsong inledningn kanske inte har givit det vi har velat resultat mässigt så har spelet funnits där och det är tillfälligheter som avgör åt det andra hållet.

Det kommer bli en tuff och spännade imorgon Schakt Arenan. Och för att använda en gammal klyscha dom som vill mest imorgon tar antagligen med sig 3 poäng.
 
Vi syns där..........

Det vankas FIFA turnering hemma hos Lampard.



Ikväll går en ganska prestigefull tävling av stapeln, självklart hemma hos Larsson. Enligt uppgift till undertecknad är det ganska många som har anmält intresse att delta ikväll och det är ju inte så konstigt, det ligger som sagt en hel del prestige i botten på det här.

Eftersom själva avspark är hemma hos Lampard blir det givetvis hans spelkonsol som kommer användas. Där har han ett litet försprång redan, i form av hemmaplan, bekant miljö, sina egna handkontroller o s v. Dessutom är han inte helt ofarlig heller, han nöter Fifa mer än han låtsas om.. Varningsflagg för Larsson!

Jag är lite osäker i övrigt på vilka av grabbarna som kommer ikväll, men vet med säkerhet att Martin F inte kommer, han behöver mer än 6 månader på sig för att veta om en sådan här tillställning.. Tomas Jansson dyker troligen upp, han är också ett barn av sin tid, den s.k "tevespelsgenerationen". Han kommer troligen att bjuda på bra motstånd för den som får möta honom. Även Ländin är en liknanade motståndare och en allmänt känt duktig Fifa spelare. Är han lika snabb i fingrarna som i fötterna på planen så kan han bli jobbig.

Rikard kommer att dyka upp och han är lite klurig, lite svår att få grepp om. Han vill gärna ge sken av att det här inte är någonting för honom och att han bara kommer för att det är kul. Sammtidigt fortsätter envisa rykten att viska, Rickard spelar Fifa jämt!! Som sagt, lurigt.

Tydligen skall deltagarna delas in i lag om två och två. Ett intressant upplägg som ger upphov till än mer spekulationer. För inte ens den starkaste Fifa spelaren klarar av att släpa runt med en newbie på planen bredvid sig. Sådant kan också fälla den bäste!

Ronnie kommer säkerligen att spela för att hålla nollan bakåt, risken finns för mycket 0-0 i hans matcher.. Om det är för att han är bra taktiskt och defensivt eller urusel på att anfalla låter jag vara osagt.

Linkan lär gå all out attack, trots sin defensiva position på det gröna fältet. Men Linkan är en lirare, en player och vi förväntar oss samba och underhållande matcher med honom.
Inte riktigt samma med Mackan. Mackan är en tänkare, en gnetare och det kommer bli livsfarligt att släppa in första målet mot han och hans lagkamrat. (Om det inte är Ronnie, för då kommer de max att göra ett mål).
Kalle är en dark horse, men kan nog falla tidigt på eget grepp, hans munläder är väloljat och hans psykningar kan lätt slå tillbaka på honom själv, den som gräver en grop åt andra...Cruz spelar på inspiration. I medgång, troligen helt outstanding, men får se hur han reagerar vid ett 0-2 underläge i 75:e mot lag Linkan. Eller kanske spelar de ihop?

Som sagt, många frågetecken inför kvällen, de kommer att uträtas till utroppstecken när kvällen är över. Undertecknad vågar inte sia om någon eventuell vinnare, då lagen ej är klara än. En inte alltför vågad gissning är dock att, som jag redan nämnt, Team Lampard kommer bli farliga i egenskap av hemmaplan.

Den som lever får se, må bästa man vinna!

Match Piké Adidas Overall.

  



När man spelar i RSK så ser man helt enkelt lite bättre ut än andra.
Men skönhet har ett pris.

Adidas overallen och Match Piké 350:- Betalas till Crille absolut senast. den 25 maj.


Rådmansö Schakt Arena i Ballar av Stål

Kanal 5 programet Ballar av Stål kanske många känner till. Men föga visste vi att galningen som avbröt matchen mellan DIF U21 -Gefle i sommars var med i ballar av stål produktionen.



Följ länken.

Ballar av Stål - Soneby Citysports


Rådmansö SK-Danmarks IF 1-2 (0-1)

Oturen grinar oss i aniktet, men tur förtjänar man va?

Tungt att skriva ett matchreferat idag, men precis som igår så kommer solen att gå upp imorgon också. Och någon form av sammanfattning ska jag försöka mig på.

Känslan är grym, vi har hemma premiär och det är precis så laddat som det skall vara i omklädningsrummet innan match. Uppvärmningen är bra, den är fokuserad och känslan är bra. Vi inleder matchen alert, vi har ett första avslut på mål redan efter ungefär 15 sekunder och därefter kommer inte Danmark över egen planhalva, vi trycker tillbaka de med hög press, vi vinner frisparkar och hörnor, men är inte riktigt där i avslutningarna. Danmark kom som sagt inte över egen planhalva. Det gjorde dock bollen då och då när de rensade bort den och vid ett av dessa tillfällen blir det mål för Danmark. En lång boll som från början ser ofarlig ut leder till 0-1 för Danmark. Så långt, mycket orättvist. Och så skulle det fortsätta. Vi spelar bra, vi har god speluppbyggnad, fina kombinationer och vinner även flertalet andrabollar, bollen går på backen när uppspelen kommer. Felet är att man inte vinner matchen där, bollen måste in i mål och idag är vi inte bra i den sista tredjedelen, eller kanske skall vi säga sista fjärdedelen. Vi är inte tillräckligt farliga i och runt omkring Danmarks straffområde. Vi går dock till paus vila med förtröstan, det här skulle vi vända.

Andra halvlek fortsätter som den första, med den enda skillnaden att vi äger ännu mer av spelet i medvinden. Under andra halvlek har vi tre träffar i ramen, två stolpar och en ribba. Vi närmar oss och vi är i den andra halvleken mer på tå framåt och vassare högre upp i planen. Målet kommer. Tomas slår en väl avvägd boll i djupet där Ville Modin hinner ikapp bollen (inte så oväntat). På något sätt får Ville bollen förbi Danmarks målvakt och kan på andra sidan om densamme enkelt rulla in 1-1. Nu gick vi för seger. Då kommer kallduschen. Danmark rensar och en närkamp uppstår i vårat straffområde, varpå en Danmarks forward kan skicka in 1-2 bakom Rento. Det är väldigt typiskt. Det är första gången under hela matchen som Danmarks rensningar når ända ner till straffomårdet hos oss och då blir det mål. Danmark har under 90 minuter inte ett enda strukturerat anfall mot oss. Vi borrar ner huvudena och försöker komma ikapp på nytt, men den här gången går det inte och när Domaren blåser av matchen står det 1-2 på tavlan. Domaren idag ja, han hade en helt annan nivå än domaren i premiären. Det tar en stund att ställa om sig, men båda lagen smällde sedan på friskt där ute, nästan allt var tillåtet. Danmark tjänade naturligtvis på det fysiska spelet men vi viker absolut inte ner oss.


Matchens absoluta gigant idag i mina ögon är Joakim Larsson. En felfri prestation under hela matchen och ett slit som skulle gjort kärnkraftreaktorn i Barsebäck avundsjuk. Ovärderlig för oss med sin fysiska kapacitet och sitt fina positions- och passningsspel. 

 Vi tar nya tag, vi vet att vi kan och vi spelar också bra. Vi har detaljer att slipa på, men det kommer...

Inför RSK-Danmark


Det är det här man tränar för det är det här man ser framemot hela vintern. Hemmapremiär på Schakt Arena på den gudomliga A-plan.
Det är mycket få lag i Upplands som kan uppvisa en sådan plan som Rådmansö Schakt Arena en fakto varje år gör.

Dagens motstånd Danmark. Ett lag som alltid jobbar i det tysta men aldrig kan räknas bort. Vårat facit förra året endast en poäng.
Första omgången ligger nu bakom oss och även om skadeläget fortfarande inte är helt gynsamt så har enligt rapport både träning och reservlags matcher sett bra ut.
Danmark tog sig an UNIK i första omgången och föll mycket snöpligt på mål linjen med ett mål i matchens sista minut. Slutresultat 0-1

Men vad kan man vänta sig av Danmark. Det är ett lag som spelar med mycket fart genom backlinjen.  Man har alltid vilja att spela fotboll till skillnad emot andra lag i serien. Och slappnar man av emot dom kan man räkna med att man straffas ganska så omgående.
Det är två revansch sugna lag som drabbas i samman på söndag i jakt på sin första 3:a.

Välkomna!!!!!

(missa inte damernas hemmapremiär direkt efter matchen)


What´s the thing with Rådmansö SK?

Alltså, nu är klockan 01:41... Och jag är alkohol påverkad... Jag lär få gå igenom det här inlägget flera gånger för att se till att det inte ser för jävligt ut, eftersom tangentbordet bara flyter ihop... Men ändå... Lik förbannat tänker jag på RSK... Rådmansö SK... Gör du det? Antagligen just nu eftersom du läser bloggen... Det har varit sista april, strålande väder, majbrasor hit och dit och en massa bärs i tid och otid...

Jag åkte ut till träningen igår.. Och jag kan ju bara tänka mig hur kämpigt motståndarlagen tycker det är att åka ut till Rådmansö Schakt Arena... Det ligger mitt ute på landet... tror ni att vi bor där? Många av oss är visserligen uppvuxna där, men få av oss bor där... Men alla har ett hjärta som klappar för Rådmansö SK.. Det är sant!

Det är lätt att fatta tycke för en förening som Rådmansö SK.. En gammeldags förening med nutida tänk.. En anläggning som de andra lagen i serien bara kan drömma om och som de bara kommer få spela på en gång om året... Vi tränar där jämt! Fattar ni? Vi bastar, duschar, spelar musik och tränar där.... varje vecka!!

Och vi bryr oss om varandra.. Alla spelare och ledare i föreningen är lika viktiga.. Det är ingen spelare i A-laget som betyder mer än någon spelare i p-99 laget.. Eller ledare.. För vi drar åt samma håll.. Det är härligt, det är en sund anda, i en allt mer osund idrottsvärld, där resultateten är viktigare än allt annat och fusk och mygel...I det finns RSK.. En ideell förening, driven av ideella krafter.. Och vad mig berör, ett gäng helt underbara grabbar och ledare..

Ni kan tro att ni är något, ni kanske vinner division fem 2009... Men Rådmansö SK kommer att övervinna er alla, eftersom föreningen inte bygger sina mål på kortsiktiga resultat, utanpå långsiktigt, frivilligt arbete från alla som är en del av Rådmansö Sport Klubb... Från föräldrar i kiosken, till ungdomsdomarna...

Så därför, ett stort lycka till, till alla er som gästar Rådmansö Schakt Arena i år som motsåndarlag.. Ni kanske vinner matchen på planen, matchen i 90 minuter... Men ni vinner ALDRIG över föreningen Rådmansö SK... Och det bästa av allt....att ni vet om det redan innan avspark...

Godnatt.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus