VP-RSK 3-2 (1-1)

För första gången i år föll vi två matcher i rad... Och det är väl inte så mycket att orda om gårdagens förlust egentligen, det är återigen en bra match mellan två bra lag.
VP tar efter en trevande inledning ett litet inititativ, trots att man lite förvånande mest ägnat sig åt långbollar på ensamma forwards... Men efter runt 20-25 kommer bollen ner på backen och man parkerar en stund på vår planhalva. Det ger sedemera utdelning också, VPs högerytter viker inåt i banan, serverar en ljupledslöpande kollega bollen som i sin tur med kraft slår ett inspel diagonalt i boxen till en ny orange spelare, 1-0, snyggt mål.
 
Effekten av 1-0 märks direkt och vi får bokstavligen taktpinnen av VP en stund. Det är lätt hänt att det blir så i den här typen av matcher, där det gäller litegrann och där det är jämnt och tufft. Då var det upp till oss att förvalta initiativet och på en av för kvällen få ljupledsbollar bakom VPs ytterback är Thomas snabbare, vänder och vrider ett par gånger innan han skickar in ett skott/passning i boxen, tillräckligt hotfullt för att VPs back ska trycka in den i egen kasse, 1-1 i paus.
 
I andra halvlek är VPs tryck ytterligare lite kraftigare mot vårt mål och det finns flera tillfällen när 2-1 nästan står på resultattavlan, men vi jobbar på och trycket lättar efter c:a 20 spelade, och vi äter oss upp en bit i planen. Då, på en fast situation från VPs vänsterkant nickas bollen ett par gånger i boxen, båda gångerna är det två VP skallar och 2-1 är ett faktum.
Samma visa igen, VPs tur att falla längre ned i banan och vi hanterar det återigen bra. Thomas skickar med ett fint skott in 2-2 ett par meter utanför straffområdet.
 
Lite tid kvar nu, cirka kvarten och härifrån böljar matchen, VP anfaller, vi anfaller och så håller det på ända in i slutet..
 
I 89:e uppstår ett kanonläge för oss i VPs straffområde efter fint växelspel mellan Thomas och Danne men målvakten klarar.. På samma omställning går bollen som på snöre från VP och när matchklockan slår 90 gör VP 3-2. Den här gången var det för lite tid kvar för att vi skulle hinna med någon riktig forcering och slutresultatet skrivs till 3-2.
 
Det är såklart bittert att förlora en match i slutminuten, det vet alla som spelat boll. Men som enskild match, för en neutral åskådare var det en rätt bra division 5 match som kunde ha slutat åt båda håll.
 
Tur är någonting man förtjänar, tur är när förberedelserna möter tillfälligheten... Och igår hade vi inte någon tur.

Upp som en sol..

.. Ner som en pannkaka!!
 
Patric:
 
Nöjer mig med att konstatera att vi förlorar med 1-0 efter en mycket slätstruken insats. Bäst på plan är domartrion så det finns absolut ingenting att skylla förlusten på!
Vi behöver höja oss flera nivåer för att ha någon chans på fredag mot VP och vi gav i och med förlusten bort initiativet i kampen om bästa 2:a gentemot lagen i den andra femman.
Grattis till Rasbo för en stark kämpainsats!
 
/ Grymt besviken tränare

RSK-Vaksala 2-0 (0-0)

Seger på "hemmaplan" mot Vaksala. Med tanke på att Vaksala tagit 26 av sina 30 poäng på konstgräs och följdaktligen alltså 4 (!) poäng på naturgräs så kändes det givetvis bra att få möta dem på naturgräs som planerat från början, även om vår egentliga hemmamatch regnade bort.
 
IP i Norrtälje bjöd på en jämn och fin matta, välklippt som en konstgräsplan, som blev snabb i vätan. Något hård kanske den var, vilket var lite överraskande med tanke på den senaste tidens ihärdiga regnande.
 
Patric säger följande om Onsdagens batalj:
 

Onsdagskväll och match på IP i Norrtälje. En viktig 6poängsmatch där vi hade chansen att hänga av Vaksala i kampen om 2a-platsen som kan bli mycket värdefull.
 
Som vanligt har vi ett par man avstängda och nån skadad/sjuk men truppen är hyfsat bred och de som kommer in löser sina uppgifter bra.
Matchen startar i ett ganska högt tempo men med ganska låg spelkvalitè. Vi är lite starkare än Vaksala i duellerna men har alldeles för bråttom framåt när vi vinner boll.
Större delen av första halvlek är ganska hafsig med slarvigt passningspel. Vaksala har en farlig chans i en tilltrasslad situation framför vårt mål och hotar i djupled bakom våra ytterbackar ett par gånger men annars är det stabilt bakåt. Vi har också ett par hyfsade lägen och avslutar halvleken med ett skott i ribban. Men 0-0 i paus alltså.
 
Det känns som vi har bra möjligheter att vinna detta om vi bara lugnar ner vårt spel och fokuserar på rätt saker, det var ganska grinigt på planen.
Vi har gjort ett par byten i 1a och gör ytterligare ett i paus.
Andra halvlek är bättre och en bit in är Henke uppe i offensivt straffområde och snurrar och blir till slut nedsparkad, straff. Engin får ansvaret för denna och sätter säkert 1-0.
Därifrån spelar vi mer kontrollerat och det känns stabilt. Rento är stabil på höjdbollarna och backlinjen håller upp laget bra.
Vi fortsätter byta runt lite för att orka hålla tempot uppe och på retur volleyskjuter Ahmad in 2-0, både snyggt och skönt. I samband med målet blir även en Vaksala-spelare
utvisad och vi har bra kontroll. I slutet av matchen blir det tjafs efter avblåsning och Martin får sitt andra gula tillsammans med en motståndare. Alltså totalt 3 röda kort och ett
antal gula :(.

Henke förtjänar att omnämnas för lugnet han spred och höll i backlinjen, även Turken slet som ett djur på det centrala mittfältet.


Vi kan iaf håva in 3 VIKTIGA poäng och skönt att vi kan studsa tillbaka direkt efter storförlusten mot Riala.
 
I helgen avslutar vi div.8 med bortamatch mot Rimbo på lördag innan vi på söndagen tar emot ett poängtörstande Rasbo på Schakt Arena kl. 14.
Kom och stötta oss i vår jakt på 2a-platsen!!
 
/ Patric


Riala-RSK 6-0 (3-0)

Storstryk igår, men det är ingen större idé att lägga så mycket fokus på detta, då det är ny match redan på Onsdag.
 
Vi önskar Riala stort grattis till seriesegern, den är dem synnerligen välförtjänt!
 
Det är lite lustigt, det är ju inte så att vi åker till Lundbyvallen igår utan att veta vem vi ska hålla ett extra öga på... 4 mål senare har han återigen visat sin klass, Thorleifsson. Vill passa på att hylla hans sportslighet också, något som faller i skugga av hans ivriga målskytte...
 
Men faktum är att Andrés är lite som Bamse, ni vet seriefiguren... "Är man stark, måste man vara snäll".
Killen vet att han är bäst och behöver inte göra en poäng av det, det räcker så.
Det finns andra som inte har lika lätt att hävda sig på planen och låter käften gå istället...
 
Över till Patric
 

Överkörda! det blev vi målmässigt av Riala idag som var mycket bättre än oss i de bägge straffområdena. Spelmässigt är matchen ganska jämn förutom den första kvarten då vi inte alls är med. Mot ett bra lag kostar det 2 mål i baken och även om vi i våras kunde vända på det så kändes det tungt.


Efter den svaga starten så jämnar vi ut spelet men klarar inte att skapa någonting farligt framåt. I slutet av halvleken får istället Riala straff. Rento räddar men Riala är först på returen och det är 3-0 i halvtid. Känns såklart som en svår uppgift men inte omöjlig. Nästa mål blir istället Rialas och då är uppgiften omöjlig. Vi fortsätter ändå att jobba matchen ut och vi undviker onödiga kort inför kommande matcher. Trots den stora förlusten så får ändå laget godkänt för sin insats. Beröm till Danne S och Josè som slet hårt på mitten och gör det bra!


Vi får gratulera Riala till seriesegern, den är verkligen välförtjänt! Ett bra lag med i särklass minst insläppta mål och en grymt duktig forward i Andrès.
Tack vare resultaten i fredags så behåller vi avståndet till lagen bakom. Så nu gäller det att skaka av sig det här och komma igen i veckans viktiga matcher
där vi ska försöka säkra 3:e platsen i div.8 och hänga av Vaksala i kampen om 2:a platsen i div.5.

Intensiv vecka med fotboll 6 dagar av 7!!
 
/ Patric

 
 
 

Alunda-RSK 1-3 (0-1)

 
För första gången beträdde vi Gimos konstgräsplan, detta för match mot Alunda. Matchen skulle egentligen ha spelats i början på augusti, men då stod Korsängen under vatten, därav denna variant.
 
Att resa iväg en sen vardagkväll är aldrig helt enkelt, tidig morgon, jobb/studier och sedan dra iväg en 7-8 mil för match klockan 20.00. Vi åker för dagen en stor och rymlig buss som blev ännu rymligare p.g.a att en tredjedel av truppen är tvugna att packa in sig i en bil för att hinna.
 
Men alla för dagen tillgängliga spelare är på plats i Gimo klockan 19.00 och visst, vi saknar ett par killar, t.o.m fler än så, men fokuset är rätt hela uppladdningen och värmningen, känslan är rätt. 
En känsla som säger att alla är där, att vi är förberedda och att vi kommer bli jobbiga för Alunda... En sån känsla kan man inte alltid lite på, för ibland kan det vara som bortblåst när matchen börjar, men denna kväll visar det sig vara precis så som det kändes.
Vi är noggranna, arbetsvilliga och har tålamodet, med bollen och med varandra.
 
Patric reflekterar matchen på följande sätt:
 

Torsdagkväll och bortamatch i Gimo mot Alunda. Lite avstängningar och skador + nån sjuk. Men det påverkade inte laget utan det var ett taggat gäng som klev på bussen för att
kriga hem 3 nya poäng till Rådmansö.
 
Vi inleder matchen stabilt med stort bollinnehav och bra bolltempo i backlinjen. Tyvärr får vi inte ut så jättemycket av det i chanser utan 1-0 kommer när Josè löper i djupled och Henke friställer honom med en fin passning, kyligt avslut och 1-0. Vi har mycket boll men halvleken avslutas med att Alundaforward nickar över öppet mål. 1-0 i paus.
 
I andra halvlek får vi se lite mer av Alunda och de kvitterar efter att vi löst en situation i försvaret men slarvar i  omställningen.

Som tur är växlar vi upp direkt och gör 2-1 efter ett fint anfall som avslutas med att Kalle spelar in till Turken som sätter dit 2-1.

 

Vi tar tag i matchen igen och det ser bättre ut. Alunda hotar mer än i första men vi slår i spiken när Danne S jobbar fram bollen på kanten och hittar nyinbytte Rudi som sätter 3-1. Bussresan hem går lätt när man vunnit och nu ser vi fram mot helgens matcher mot Väddö i div.8 och mot Riala i div 5.
 
I kvällens match delas beröm ut till hela laget med ett extra plus till backlinjen som gör det riktigt bra.
 
/Patric


Match igår, match imorrn

Igår spelades det division 8 match på Sportcentrum, 1-1 (1-1) mot Hallsta 2.
 
Hallsta som ligger i den absoluta toppen på sexan har ett par killar med som håller bra nivå, men känslan är att vi tar på tok för lätt på uppgiften och då förtjänar man inga trepoängare heller, då får man nöja sig med 1. Det är högst oklart om vi förtjänade ens den poängen, trots större bollinnehav, eftersom Hallsta ville mer och var ordentlig mer på tå än vad vi var.
 
Björn är inne på samma spår:

En match som vi ska vinna OM vi spelar efter de resurser och kompetens vi har i det lag vi ställer upp till match med. Dessvärre blev det här en match där det som förmedlades av Patric innan match och av undertecknad i halvtid inte genomfördes. Med besvikelse kan jag konstatera att det blev en match där vi gjorde Hallsta bra. Det som ändå glädjer är att se ungdomarna som fanns med. Exempelvis Emil, Martin A o Fred gör ett ärligt försök att spela så enkelt som möjligt och efter den plan vi hade, vilket gör att det känns bra inför kommande matcher där vi förhoppningsvis hjälps åt för att följa den matchplan som finns. Vi får ta nya tag på lördag mot Väddö 2 på Björkövallen. På återhörande, Björn.

 

Imorgon är det match igen och vi går väl in i någon sorts fas där matchandet håller närmast Premier League tempo, detta p.g.a uppskjutna matcher av olika anledningar, regnet har väl inte undgått någon.

 

Vi åker till Alunda imorgon för match på Gimo Konstgräs klockan 20.00, och möter ett Alunda som har ryckt upp sig sedan den ganska skrala upptakten på säsongen. De har tagit poäng i de flesta matcher i slutet på våren och början på hösten, och vi är medvetna om att om vi vill ha med oss någonting hem från Alunda så krävs en helgjuten insats och ett hårt jobb från början till slut. Låter kanske lite klyschigt, men sant.

 

Alunda spelade senast i Söndags, också då på Gimo Konstgräs där man bjöd upp till dans mot Riala. Tillslut blev dock serieledarna för tunga och matchen slutade med Riala seger, 4-1.

 

Vi själva har inte varit i tjänst sedan segern i Rimbo med 4-2, matchen som skulle ha spelats mot Vaksala i helgen regnade bort och nytt datum är inte bestämt där.

 

Det har varit en haltande tabell större delen av året men förhoppningsvis skall alla matcher hinnas ikapp innan de avslutande omgångarna, där det som vanligt den här tiden på året börjar dra ihop sig.

 

Karlholm, Norrskedika, Edsbro, Rasbo och Alunda finns alla inom samma poängspann, 10-15 och att döma av resultaten i matcherna verkar det inte vara något lag som tänker ge upp slaget om nedflyttningsplatserna på förhand, högintressant.

 

Vattholma och Rimbo parkerar i skrivande stund i något som skulle kunna beskrivas som mitten på tabellen, plats 6-7 med en marginal ner till ovan nämnda lag. På platserna ovanför ligger IFK Uppsala, Vaksala, VP och vi själva på platserna 2-5 i skuggan av Riala.

 

 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus