Coach summerar 2012 - Del 2

Under sommaruppehållet arrangerar vi "en spark för roslagen", en roslagskombination mötte Djurgårdens A-lag.
Ett mycket luckat arrangemang som uppskattades stort av alla spelare och som också drog mycket publik i det fina vädret. Under uppehållet lämnade Tommy för Riala och Johan gick tillbaka till Söderbykarl.
Trist såklart att tappa två spelare under säsong!
 
Lite tunnt med folk under första veckorna efter uppehållet och första höstmatchen flyttad p.g.a regn.
Istället bli första höstmatchen Wattholma borta och här tycker jag att vi gör en av årets bästa macther trots förlust med 4.3.
Tyvärr blev det också Andreas sista match för säsongen då han sen dess haft ont i ett knä. 13 mål fick han ihop på 10 spelade matcher och det är såklart att det blev ett avbräck för laget.
Vi var inne i en bra period här och vann tre raka mot IFK Uppsala, Rimbo och Alunda innan vi åkte till Riala och fick storstryk. Vi har fortfarande ett bra grepp om andraplatsen och efter att ha vunnit mot Vaksala med 2-0 var det VP kvar att fightas med.
 
Mycket olyckligt så passar vi på att göra säsongens andra bottennapp i förlusten hemma mot Rasbo, 0-1.
3 omgångar kvar och vi har 2 poäng tillgodo på VP och vi möts i nästa omgång.
Mycket omödigt att vi gav dem den chansen!
På fredagskvällen åkte vi till Uppsala för match mot VP.  Efter en mycket tuff match vinner VP med 3-2 efter att ha avgjort i 89:e minuten. Segern är rättvis, men det är mycket små marginaler då vi minuten innan missar ett fritt läge.
Vi avslutar säsongen med 2 vinster mot Norrskedika (1-0) och Edsbro (4-0) men det gör även VP och vi slutar därmed 3:a, 1 poäng bakom VP.
 
Vi når en 4:e plats i division 8 efter att ha avslutat serien svagt och tappat en stabil 3:e plats.
 
Vi har nu visat för oss själva att vi har många av bitarna. Det saknas några och de ska vi försöka få på plats nästa år.
 
RSK 2012
3. RSK 22 14 2 6 63-38 44 P
 
RSK 2011
8. RSK 22 6 2 14 40-66 20 P
 

Coach summerar 2012 - Del 1

Nedan följer Patrics krönika för 2012, som började i Januari och alltså tog slut på Lummevi förrförra helgen. Igår var vi som sagt på resande fot igen, hela laget över till Åland med tidiga färjan, för att spendera eftermiddagen och kvällen på Hotell Havsbaden i Grisslehamn där vi hade tillgång till Hotellets Spa-avdelning.. En kanon avslutning på säsongen, tack till alla som var med och som arrangerade!
 
Nu, 2012, helt ocensurerat, från Patric:
 
"Vi inledde försäsongen i Januari med 2 inomhuspass + 1 crossfitpass per vecka. Det var realtivt bra närvaro även om det saknades kontinuitet för en del.
Crossfit var stenhårt och de som körde på Söndagarna var rejält möra på fotbollspasset på Måndagen.
 
Vi spelade 2 cuper med hyfsat resultat utan att lyckas fullt ut.Dock så lovade spelet mer, det såg riktigt bra ut!
 
I Februari/Mars tränade vi på konstgräset 2 pass i veckan och fortsatte med Crossfit. Vi hann med att ta en övertygande Cupseger i Arena-Cupen på Väddö, där vi vann finalen med 5-0 och vi visade upp ett riktigt bra spel.
I slutet av Februari var det dags för första träningsmatchen, på Bosön mot Roslagsbro. Vi vann med 1-0 men det var en riktig skräpmatch från båda lagen.
Vi hade fokus på vårt försvarsspel i början på säsongen, RSK hade släppt in väldigt många mål 2011 så det var
prio 1 att bygga bakifrån.
På träningarna jobbade vi mest med att vara trygga i vårat bollinnehav, att inte ha för bråttom framåt. Rörelsen utan boll ville vi också förbättra.
Helgen efter förlorade vi mot Knivsta (Div 6) med 0-2, men efter den matchen kände vi oss nöjda med vårt försvarsspel.
Vi kom in i Mars och det var dags för årets första tävlingsmatch, upplandscupen, mot Riala.
Matchen slutade 0-0 och det fick vi vara nöjda med. Riala hade mest boll och chanser, men det syntes också att vi började hitta rätt i försvarsspelet. Vi hade en svacka i träningsnärvaron och när det nästa helg var dags för cupmatch mot BKV fick vi skramla ihop det som gick. Förlust med 0-1 efter att vi bommat bägge bonusstraffarna. Backlinjen gör en kanonmatch och Ronnie gör en grym andra halvlek i målet.
 
Vi fortsatte träninsmatcha med blandade resultat, men avslutade iaf vårsäsongen med två 5-0 vinster mot LE/IF och Edsbro. Det var bra med folk på träningarna och vi längtade till seriepremiär.
 
21/4 kom tillslut och vi åkte till Karlholm.
På en trång b-plan blev det mycket ställningskrig och vi fick nöja oss med 1-1 efter att ha kvitterat på straff i andra. Ett rättvist resultat men vi var inte helt nöjda med vår insats.
Sen fortsatte vi dock med 4 raka segrar mot Alunda, Wattholma, IFK Uppsala och Rimbo. Vi hade här en mycket bra peiod där det kändes som att vi orkade mer än våra motståndare och vi var mycket starka i andra halvlek. Även i division 8 startade vi starkt och hängde med i toppen bakom BKV och Riala.
I slutet av Maj kom första förlusten borta mot Vaksala som vann en jämn match med 2-0.
Helgen därpå var det dags för Riala hemma och det blev nog årets roligaste match i mina ögon, 2 mycket bra lag den kvällen och Riala var starkast i första halvlek och ledde med 2-0 efter 2 läckra mål av Thorleifsson. Men återigen gör vi en grym andra halvlek och vänder efter 2 mål av Ahmad och 1 av Engin.
I slutet kvitterar Riala efter hörna och matchen slutar 3-3.
Sen vinner vi 3 raka mot Rasbo, VP och Norrskedika utan att spela speciellt bra, förutom i andra halvlek mot VP.
Mot Rasbo och Norrskeidka är vi sega men Andreas räddar oss i båda matcherna.
Kvällen före midsommar gör vi så ett av årets 2 bottennapp. Vi förlorar hemma mot Edsbro med 2-3 i en match som innehöll mycket. Vi avslutar våren med en 3-2 vinst hemma mot Karlholm och går till sommarvila som 2:a i serien.
 
Del 2 kommer under veckan..

 

Säsongen -12

... Kommer Patric att summera ihop och på Söndag, när vi har återvänt från säsongsavslutningen som vi spenderar på Ålands Hav och på Hotell Havsbaden i Grisslehamn, finns den för allmän beskådan på bloggen!
 
Trevlig helg!

Div 5 Östra 2012

Så var den färdigspelad då, serien för 2012.
All den träning, uppbyggnad och förväntan som klubbarna bygger upp under de kalla vintermånaderna släpps lös i slutet på April, det är alltid ett rejält fokus på premiären.. Ett par omgångar in så brukar det som kallas för serielunken ta vid, innan (den ofta spännande) avslutningen tar vid. Men hur det än är med fokus o s v så är det garanterat inte i en premiär serien avgörs och egentligen inte i den rafflande avslutningen heller, utan alltsomoftast det lag som hanterar tiden där i mellan, den sk lunken, bäst. Det, är en avgörande faktor för framgång.
 
Vad det lider kommer Patric att så smått summera ihop säsongen, vi skall titta lite i backspegeln och se hur lite olika tippningar av serien föll ut men här idag koncentrerar vi oss på den fakta vi idag har, alltså tabellen och respektive lags placering.
 
1. Riala Goif
I ensamt majestät, ohotat på upploppet, seglade Riala under hösten ifrån övriga lag i Div 5 Östra. Riala har varit seriens i särklass bästa lag och Rådmansö SK tar här tillfället i akt att gratulera Riala till seriesegern. Man får olyckligt Anton Holmberg skadad under våren, en av 3 "superstars" och under ett par matcher i våras är man även tvungen att vila sin enda riktiga superstar, Andrés Thorleifsson (40 mål i Div V Östra 2012!!). Att man under hans frånvaro ändå vinner matcherna borta mot Karlholm (0-1 ´89) och hemma mot Alunda (2-1), 2 matcher mitt i serielunken, är, om inte avgörande, så åtminstone mycket betydelsefulla 6 poäng för de svart/gula.
Ett Riala utan Andrés är fortfarande ett bra lag, men ett Riala med Andrés är ett hyperfarligt lag och som det känns nu rent spontant har alla möjligheter i världen att göra sig rättvisa även i division 4. Lycka Till!
 
2. IF Vindhemspojkarna
Kom precis som vi själva från ett knackigt 2011 där man huserade på undre halvan. Gjorde en bra höst och vann match efter match, vilket tillslut ledde till att man passerade oss i den 20:e omgången och knep andraplatsen, som det i skrivande stund inte är klart vad den leder till. Fyris kvalar för fullt mot Gotland och leder i "halvtid" med 1-0, returen spelas i Uppsala på lördag. Vinner Fyris den är VP klara för division 4 och vi är då de första att gratulera VP till en fin säsong och stort lycka till i Div. 4. VP hade bra poängutdelning mot lagen på den nedre halvan över hela säsongen, de enda plumparna har väl egentligen båda kommit mot Karlholm (2-2, 1-2).
Skulle man däremot göra en tabell av topp 4 skulle den se ut som följande:
Riala-VP 7-0, 6-0
Riala-RSK 3-3, 6-0
Riala-Vaksala 4-0, 2-0
VP-Vaksala 2-2, 0-2
VP-RSK 1-4, 3-2
RSK-Vaksala 0-2, 2-0
1. Riala 6 5 1 0 28-3 16 P
2. RSK 6 2 1 3 11-15 7 P
3. VSK 6 2 1 3 6-10 7 P
4. VP   6 1 1 4 6-23 4 p
 
3. Rådmansö SK
Utvärderingen av oss självka kommer senasre i ett separat inlägg, vi konstaterar bara här och nu att vi överlag är nöjda med säsongen, det finns självklart saker vi ska dra lärdom av och ta med oss, men vi uppfyllde föreningens målsättning och det är någonting vi ska vara glada för.
 
4. Vaksala SK
Gjorde en superbra vårsäsong och tog många lag på sängen med sitt fartfyllda, frejdiga anfallsspel, gärna hemma på Årsta IP fär man inte förlorade förrän i omgång 21, självklart mot Riala. Undertecknad såg dock Vaksala redan i omgång 2, borta mot Edsbro, en match som Edsbro fullt rättvist vann med 3-0. Denna match spelades på en gräsplan modell tyngre där det fysiska spelet satte sin prägel mer på matchen än vad som är brukligt på en fin naturgräsplan. Och som bekant är hösten lite tyngre och dessa matcher fler än under våren.. Denna börda blev nog lite för tung för de unga VSK killarna tillslut, för på hösten gick det tyngre, men fortfarande, som nykomling från div 6 gör man en strålande säsong och är med i racet om andra platsen ända till omgång 17 då vi slog tillbaka VSK på Norrtälje Sportcentrum med 2-0. En riktigt pigg nykomling!!
 
5. Vattholma IF
Vattholma fick en trög start på serien och blev egentligen varken fågel eller fisk utan stannade mittemellan. Hade man fått en bättre start och haft fler poäng när det drog ihop sig hade man material för att störa alla lag, nu blev det varken hackat eller malet. Blandade ocg gav friskt i resultatväg.
 
6. Rimbo IF
Rimbo var också en nykomling som inte skrämdes av motståndet, slog Riala 3 (!!) gånger 2012, i Upplandscupen med 1-0, hemma med 3-2 och borta med 4-2... Det var de ju hyggligt ensamma om, kan vi konstatera! Starka hemma på Arkadien, men kanske lite för ojämna för att kunna utmana riktigt ordentligt, man får sätta tilltro till ett par pjäser som är väldigt avgörande för lagets raka, direkta omställningsfotboll. Men att hota alla lag, ja, det kan och gjorde man i varje match 2012.
 
7. IFK Uppsala
Det är jämnt här, det skiljer 2 poäng från fjärdeplacerade Vaksala till sjuan IFK.
IFK som varje match önskade och provade att föra spelet, det höll man fast vid. Resultaten blev därefter, det gick ibland och ibland inte, men det är alltid trevligt med spelande lag. När man kom upp i nivå var man riktigt bra, tyvärr blev svackorna för djupa, säsongens höjdpunkter, 8-0 mot Edsbro och den meriterande poängen mot seriesegrande Riala.
 
8. Rasbo IK
Rasbo slutar tillslut 8:a, vilket känns som närmare mitten än botten. Man var länge indragna i den direkta bottenstriden, men gjorde ett nödvändigt krafttag i omgång 18, självklart mot oss själva. Av bara farten följde man upp det med att slå både IFK Uppsala och Vaksala på slutet och då var inte nedflyttning längre aktuellt. Känns som att laget haft en stor omsättning på folk under säsongen och har inte alla benen träning så brukar det inte vara något framgångsrecept.
 
9. Karlholms Goif
Vi spådde redan i sommaruppehållet, då Karlholm låg riktigt pyrt till i botten, att laget inte hade för avsikt att stanna där. Detta var en känsla baserad på antalet uddamålsförluster och att Karlholm upplevdes som ett riktigt lag, samma spelare, som hade gett sig fan på att fixa detta. Det gjorde man också men det krävdes en bortaseger för att verkligen tända ljuset i tunneln, 2-1 borta mot VP var en rejäl skräll och det blev också Karlholms enda poäng på bortaplan i år. Hemma var man mer stabila och i en hemmatabell slutar man på 5:e plats med endast 1 förlust, ovan nämnda hemma mot Riala i matchminut 89. Som natt och dag alltså, hemma/borta, men är välförtjänta av sitt div V kontrakt, det är starkt att resa sig på 9 och vända en negativ trend.
 
10. Norrskeidka IF
Norrskedika får det sista kontraktet i år, det blev först klart i den sista omgången efter fina 4-1 hemma mot IFK Uppsala. Startade serien och framförallt försäsongen med ett lag, men har sedan inte fått alla killar att lira under 2012. För oss som spelat i 5:an några år var avsaknaden av Norrskedikas nummer 9, Joakim Axelsson både uppenbar och uppenbarligen betydande för skedikanerna. Man får dock under säsongen göra lite som Karlholm, vända en negativ trend, flytta fokus och när det som bäst behövdes, i omgång 22 kliver laget fram och vinner. Man skriver att man i den fighten hade stolpe in och det är möjligt, men sett över 22 omgångar så förtjänar man de poäng man tar och Norrskedika kändes värda detta. det var djupt hängande NIF huvuden som åkte från Rådmansö efter omgång 21, då vi gjorde 1-0 i 87:e, en vecka senare fixar man kontraktet på egen hand. Styrka det också.
 
11. Alunda IF
Alunda under det förhatliga nedflyttningsstrecket. Alunda som kännts som att de legat i 5:an sedan den uppfanns får nu alltså lämna den. Vet inte om det är en slump att det sker samma säsong som Erik "smara" Johansson lämnar, men självklart känns det att tappa en poäng spelare.. Trodde nog ändå att det skulle räcka till nytt kontrakt, men laget känns inte riktigt som att de haft den bredd på truppen som det kanske kräver sen, när skador och avstängningar börjar komma ikapp..  Har i vissa matcher visat upp just den tåga man är vana vid att se från Alunda håll, för att andra matcher inte alls kunnat bjuda upp. Låg illa till hela våren, men avslutade första halvan snyggt. Kanske insåg man allvaret försent, hursomhelst blir det spel utan linjemän 2013 för Alunda.
 
12. Edsbro IF
Edsbro hade en liten möjlighet att fixa kontraktet i sista omgången mot oss, men då var man tvugna att vinna samtidigt som andra resultat skulle gå deras väg. Med facit i hand vet vi att det inte hade räckt, men den chansen man ändå hade, den hade Edsbro gnetat, kämpat, sparkat och sprungit sig till under säsongen.
Ingen kan säga att Edsbro inte kämpade hela vägen, trots en i sammanhanget tunn trupp med för dålig bredd, så tog man meriterande poäng här och var, man krigade ner ett antal av sina kombatanter på nedre halvan av säsongen och hade man lyckats med det någon mer match bara under säsongen hade det kanske räckt. På sitt sätt räckte Edsbro inte riktigt till, det blir för jobbigt att under en hel säsong kämpa så intensivt för poängen på så få fötter, men på sitt sätt lider man också med killarna i Edsbro som kanske varit bäst i serien på just sin grej, nämligen inställningen och att kämpa. Det blir nya tag i division 6 på Lummevi 2013, Lycka till!
 

Edsbro-RSK 0-4 (0-0)

Vi avslutade serien igår, Patric ger sin syn på saken en bit ned.
 
Vi återkommer under veckan med en summering av säsongen som gick, dels hela 5:an och dels oss själva, så än ger vi inte riktigt upp.
 
Patric:
 

7:e oktober och dax för årets sista seriematch, Edsbro borta. Vi visste att en vinst skulle ge oss en liten möjlighet att sno tillbaka andraplatsen från VP om Rimbo kunde trassla till det för dem.
Men vi hade främst bestämt oss för att avsluta säsongen på bästa sätt och dessutom ta revansch för vårens bottennapp då vi förlorade hemma mot Edsbro.
 
Kanonväder bjöds och därtill en riktigt mjuk och uppsprungen plan att spela boll på. Kändes innan matchen att den där positiva energin var tillbaka som saknats på slutet.
Första halvlek börjar och det känns som att vi har bra kontroll men svårt att skapa så farliga chanser, det blir mest distansskott till en början. Vi har också några hörnor som är halvfarliga utan att kännas riktigt nära. Bakåt känns det stabilt även om Edsbro har ett par omställningar där de gör det bra.
 
Vi får också chansen på straff när Turken i full fart blir sparkad (över bröstet??) och går omkull. Straffen är tyvärr inte bättre än att målvakten limmar den.
0-0 i paus och samtidigt får vi veta att så också är fallet i Rimbo.
Några byten görs för att orka hålla farten uppe på den tunga planen och i andra dröjer det bara 5 minuter innan Josè får ett fint inlägg och avslutar på volley till 1-0, snyggt!
Nu tar vi över mer och mer och Edsbro måste flytta fram. Vi hittar stora ytor och skapar flera lägen till 2-0 men det dröjer till den 67:e då vi får straff och Engin kliver fram och visar hur det ska gå till:).
Sen trummar vi på bra och efter flera försök får Danne S till slut sätta 3-0 innan Engin avrundar till 4-0 med ett behärskat avslut. En väl genomförd match men det räckte bara till en 3:e plats eftersom VP samtidigt vann med 3-0.
Vi uppnår ändå föreningens målsättning för året och förutom 2-3 riktigt dåliga insatser under året så har vi visat för oss själva att om vi putsar på lite grejer och gör en del saker liiite bättre så ska vi sikta högre nästa år, då slipper vi ju också Riala:).
Senare i veckan kommer en säsongssummering och lite tankar inför nästa år. Ikväll börjar vi planeringsarbetet!
 
/ Patric

 
 

RSK-NIF 1-0 (0-0)

Det satt hårt åt den här gången, men 3 poäng fick vi med oss i säsongens sista hemmamatch. Att det börjar dra sig mot höst kändes och märktes på planen som var tungsprungen och det märktes att den senaste tidens regnande hade satt sina spår.
 
Patric ger sin syn på matchen och lite annat:
 
Efter 2 raka förluster hade vi tappat greppet om andraplatsen och det har känts som det fattas lite energi i gruppen. Torsdagens träning var dock ett fall framåt med 18 man och bra fart den lilla stund vi kunde köra. Därför kändes det positivt inför matchen igår där vi hade en stark trupp trots att vi saknade Mackan och Robban som satt av sina avstängningar. Det såg också bra ut på uppvärmningen med bra fart och fokus.
Men även i denna match saknas den fart och energi som vi haft i vårt spel i många matcher tidigare under säsongen.
Vi rör oss för dåligt utan boll och tar för många felbeslut med boll. Vi drar på oss frisparkar för att vi inte orkar göra jobbet ordentligt. Även om vi inte når upp i några högre höjder så skapar vi lite i första halvlek, främst genom ett par fina crossbollar från Rikard som Tomas är nära att förvalta bra från sin högerkant. Norrskedika gör det bra och kämpar för varje poäng, de har ett par farliga omställningar men Martin, Henke och Rento är stabila där bak. Första halvlek är ganska slätstruken från vår sida och vi kan så mycket mer.
 
I andra halvlek är bollen mest på Norrskedikas planhalva och vi skapar fler målchanser än i första men det är inte så att deras målvakt behöver vara tokbra...
Vi hamnar med för många spelare på linje i kedjan och har svårt att hitta fram med bollen på marken. Men vi har bättre tålamod än i matchen mot Rasbo och nöter på istället för att bara lyfta höjdbollar i mitten.
Till slut får vi också utdelning när Turken kan panga in 1-0 efter en tilltrasslad situation, skönt! Även om vi inte gör någon höjdarmatch så fick vi
med oss de tre poäng som behövdes för att hålla liv i serien även i sista omgången. Och eftersom VP krossade IFK Uppsala så hoppas vi att Rimbo fortsätter stjälpa topplag! Och det kan väl inte vara fusk att lova att skicka nåt gott att dricka på Rimbos avslutningsfest om de trasslar till det lite för VP:)?
Hursomhelst så måste vi se till att vinna vår match borta mot ett desperat Edsbro, en nog så svår uppgift!! Men vi ska först se till att göra 2 bra träningar i veckan.
 
/ Patric

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus