Lite Blandat efter Cuphelg

Sista inomhuscupen spelades i helgen, återigen med en framskjuten placering.. Dessutom lite info efter årets första spelarmöte, Patric informerar:
 

Sista inomhuscupen avklarad och vi var ytterst nära att återigen ta oss till final. Men vi tar det från början;
 
På fredagskvällen var det gruppspel i Rimbocupen. Vi hade lottats mot Robro 3, Brottby, Rimbo och Rö. Vi började lite småsegt men tog en stabil seger med 3-1 mot Robro 3. Vi fortsatte med seger med 2-0 mot Brottby i en spelmässigt jämn match där vi ändå hade bra kontroll. Det blev 0-0 mot Rimbo i en avvaktande match där vi visste att oavgjort skulle ge oss goda chanser till gruppseger. Vi avslutade kvällen med 4-0 mot Rö och åkte hem som gruppsegrare. Vi hade gått runt på alla 10 utespelare och gjort en mycket stabil insats med bara 1 insläppt mål.

 

Bara att ladda under lördagen för att prestera ännu bättre på söndagen då motståndet skulle bli betydligt hårdare.
 
Söndagens grupp bestod av Edsbro, Bethnahrine (div 3), Aspudden (div.3) och Väsby ( div.7).
 
Vi började med att släppa in 1-0 mot Edsbro men vände på matchen med lugn och tålamod och vann med 3-1. Sen fortsatte vi med att spela 1-1 mot Bethnahrine i en ganska het match med mycket känslor. En stabil 5-1 seger mot Väsby gjorde att vi skulle gå till semifinal om vi inte förlorade mot Aspudden.
 
Men det började inte så bra, underläge 0-2 efter 4 minuter och vi hade svårt att hänga med. Men RSK 2013 viker inte ner sig utan gör en MYCKET stark insats och jobbar ikapp till 2-2 och i slutet även 3-2 och går vidare till semi.
 
I semifinalen ställs vi mot IFK Stockholm (div.3). Ett starkt lag men som vi ändå kände kunde passa oss bra då det inte gick lika fort som t.ex när Aspudden spelade. Vi gör en mycket bra match men trots att vi är i ledning 3 (!!) gånger så lyckas Stockholm kvittera med knappa minuten kvar och matchen går till Golden Goal. Och denna gång är inte marginalerna med oss utan vi förlorar med 4-3. Tomma blickar och inte lätt att ladda om till bronsmatch strax därefter. Vi förlorar denna med 2-1 mot Bethnahrine och Stockholm vinner finalen med 4-0 mot BKV.

 

Men återigen en mycket stark cupinsats där vi visar att vi håller mycket hög klass inomhus och matchar många div.3 lag både fysiskt och tekniskt.
 
Denna vecka avslutar vi inomhussäsongen för denna gång och det känns som att vi ligger en nivå högre nu än vid samma tid ifjol.
 
Senaste veckan har även 2 nya killar bestämt sig för att spela i RSK 2013 men vi väntar med att presentera dessa då allt inte är klart med deras tidigare klubbar.
 
Truppen samlades igår för att prata målsättning och vi kom fram till en gemensam målsättning som stämmer bra överens med föreningens höga målsättning för den treårsperiod som startade förra året. Truppen ser stark ut och det ska bli kul att gå ut på konstgräset och få börja spela träningsmatcher.
 
Enda minuset just nu är att Linus precis fick besked att det var främre korsbandet som var av. Mycket tråkig start på säsongen men han hade fått en bra tidsplan på idrottskliniken så vi hoppas han är tillbaka i truppen till höstsäsongen. Till dess ska vi försöka använda honom i lämplig roll runt laget.
 
/ Patric


Vikingacupen

Ännu en cuphelg till ända, denna gång avgjordes dock cupen under Lördagen och inte under hela helgen. Vikingacupen på Väddö som snart firar 10 års jubileum börjar bli ett stående inslag på vintern...
 
Från tränarhåll lyder analysen på följande sätt:
 
Vikingacupen
 
I lördags spelade vi Vikingacupen i Väddö. Även denna cup slutade med final mot BKV.
 
I gruppspelet började vi med att göra 10 grymma minuter där vi spelade den bästa inomhusfotboll vi gjort hittills.
Tyvärr hade vi inte varit speciellt effektiva så när vi slöade till i slutet så släppte vi även till kvitteringen till 1-1.
Sura miner i omklädningsrummet efter den matchen!
Nästa match var mot Robro 2 och även här slarvade vi med avsluten men lyckas till slut stänga matchen med ett 2-0 mål.
Inför sista matchen var vi redan klara för kvartsfinal och det var tur för där förlorade vi med 1-0 mot BKV.
Vi hade under gruppspelet tappat Andreas och Niklas pga skador så vi var lite tunnare inför slutspelet.
 
I kvartsfinal fick vi Wäddö och vi gick fram till 2-0 utan att spela bra. Och pga slarv och lathet släppte vi upp dem till 2-2, mycket onödigt!
Förlängningen hann inte mer än starta innan Henke kom igenom och sköt in 3-2, skönt!
 
I semifinal fick vi möta Markim och det blev en ganska seg och tempofattig match. Vi gör det bra bakåt men får inte till mycket offensivt.
I slutet lyckas dock  Danne W sätta dit 2-1 och vi höll undan till seger.
 
Dax för ny final mot BKV! Efter en bra match där BKV hade mest boll och flest chanser men där vi har lyckats kvittera deras ledning efter mål av Engin
så lyckas BKV ändå avgöra i slutet. Tråkigt att förlora en final såklart men återigen en bra genomförd cup och med lite distans så var de flesta ändå
nöjda med dagen.
Plus till hela laget för insatsen under dagen, med en extra stjärna i kanten för Rento och Henke.

 
Nästa helg är det cupledigt innan vi avslutar inomhussäsongen i Rimbos cup sista helgen i januari.
 
Angående statusen i truppen så hoppas vi att de som var och tränade med oss förra veckan tänker komma igen. Dessutom ser det ut som vi kan få
en välkommen förstärkning av en comebackande Micke Wall, vi håller tummarna!
Lite småskador och några som kommer vila i veckan men snart går vi ut och då får vi även förstärkning av innebandykillarna och de som inte tål inomhusträningen.
 
Det ser bra ut hittills!
 
/ Patric

Täta bud

Till helgen är det dax för cup igen, denna gång i Väddö. Men först ska bägge träningarna avklaras. På måndagens träning var det många tunga ben efter helgens cupspel.

Det som var roligast var att vi hade 2 st Kevin som tränade med oss, Edvardsson från Hallsta och Pärni från Roslagsbro.

Vi hoppas de kommer tillbaka trots den sega träningen som var i måndags. Detta är två killar som skulle passa mycket bra in i truppen och som skulle kunna spetsa till laget ytterligare.

Till onsdagens träning kommer dessutom Wille Pousette och Marcus Kokk från Edsbro och testar på en träning. Även de är 2 spännande spelare som gjorde en bra säsong även om deras lag hade det tungt.

Till helgens cup kommer vi rotera på ett par platser då det är bra konkurrens i truppen. I lördagens gruppspel på Väddö möter vi Gimonäs, BKV och Robro.
En tuff grupp där vi behöver göra en bra insats för att gå vidare.

/ Patric


Rånäscupen 4-6 Januari

Det slutade ju på alla sätt lyckligt för oss under helgens cupspel i Rimbo. Lag 1 vann hela turneringen efter en nervkittlande final med sudden death avgörande mot BKV Norrtälje och Lag 2 tog sig till kvartsfinal, där just nämnda BKV Norrtälje blev för svåra. På så vis blev Rådmansö SK enda förening med mer än ett lag till utslagsmatcherna, KUL!
 
Värt att notera att Lag 1 efter sin sömniga start på Lördagen och även Söndagen endast släppte in 1 mål på de 4 avslutande matcherna, mot Riala, Roslagsbro (som gjorde målet), Rimbo och BKV... Ungefär 70 minuter inomhusfotboll och 1 mål bakåt. Stabilt!
 
Patric har sin analys av helgen klar:
 

Ibland är det kul med inomhuscup!;)
 
Lag 2 var först igång på fredagskvällen då de tog sig vidare som grupptvåa bakom Rånäs efter 1 vinst och två oavgjorda.
Noterbart här var att Mårten gör en stark insats i kassen och att Linus och Basse gör sina första mål i Rådmansötröjan.
Starkt att gå vidare trots den tunga träningsvärk som Kenny försett hela truppen med! Stark coachinsats av Björn som även
innehöll en klassisk hårtork a`la Fergusson när självaste sportchefen slarvade med hemjobbet.
 
Lördagen bjöd på ett trögt lag 1 som uddamålsvann mot Rånäs2 och Söderbykarl men förlorade mot Markim. Bara 3 mål gjorda
och ett trögt försvarsspel visades upp och det var nog inte många som trodde vi skulle bli så långvariga i cupen.
 
Men efter att ha startat även söndagen svagt med att tappa en 2-0 ledning till 2-2 mot Hallsta så var träningsvärken bortsprungen.
4-1 mot Frösunda innebar att en pinne mot Riala skulle räcka för avancemang till kvartsfinal. Det ordnade vi efter en stark försvarsinsats mot Riala som innebar 0-0.
 
Lag 2 startade söndagen med att förlora mot Rimbo 1 efter ett sent mål. Efter en tam 0-0 match mot Robro där laget var riktigt missnöjt med sin
egen insats krävdes vinst i sista för att chansen till kvartsfinal skulle finnas kvar. Och trots underläge med 1-0 så lyckades laget kriga till sig en 3-2
seger mot Brottby. Och precis som Linus skrek efter sitt mål;
-Hur svårt ska det va?
 
Detta innebar kvartsfinal för bägge lagen där RSK 2 ställdes inför en mycket tuff uppgift, nämligen ett spelsuget BKV. Och trots starkt spel av Mårten
och hårt jobb av resten av laget så tog BKV en rättvis 3-0 seger.
 
Lag 1 ställdes i sin kvartsfinal mot Robro och efter en jämn första halvlek (1-1) kunde vi gå ifrån till säker seger med 4-1 efter bl.a 3 mål av Andreas.
Vi visade nu upp ett mycket bra försvarspel med hela laget och Rento var riktigt vass i målet.
 
Semifinal mot Rimbo och vi använde samma recept, bra försvarsspel, en grym Rento och snabba omställningar gav en säker 3-0 vinst.
 
Bara en uppgift kvar, final mot BKV. Alla förstod att det skulle bli jobbigt och att det krävdes att vi var väldigt noggranna i försvarsspelet.
Och efter 20 minuters uppoffrande försvarspel där vi även hinner med att skapa flera riktigt bra chanser tar det bara en halvminut av förlängningen
innan Ahmad jobbar in bollen till Niklas som kan knäa in den i öppet mål.
 
Mycket sportsliga förlorare grattade grabbarna i duschen och hela laget såg fram mot morgondagens fyspass;).
 
/ Patric


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus