En Krönika om en man i sina bäst år...

Martin Folkesson, snart 35 år gammal, snart tvåbarns far, snart flintskallig och snart bättre än någonsin... Igen!



Som rubriken antyder, den här krönikan kommer att ägna sig åt att vända och vrida på begreppet Martin Folkesson. En man med många strängar på sin lyra, en man med många olika ansikten.

Att beskriva Martin för någon som inte har träffat honom är ungefär som att beskriva en 12 åring. Han är egoncentrisk, flamsig, tramsig, narcissistisk och på alla sätt omöjlig att ha att göra med om han sätter den sidan till. Kritiserar du honom är det som att hälla vatten på en gås, det rinner av honom och troligen har han inte ens märkt det.

Om man googlar Martin Folkesson kan följande text läsas (om inte annat borde samma text gå att läsa): "I ett nötskal kännetecknas Martin Folkesson av att han saknar samvete; hans liv handlar om att tillfredsställa egna behov på andra människors bekostnad. Egen vinning är det som gäller i alla lägen. Låter det misstänkt likt psykopati? Vänta bara: "Kärnan i psykopati har beskrivits som grandiositet (falskt förhöjd självbild, en illusion om att man är mycket bättre och kan mycket mer än vad som i verkligheten är fallet), manipulativitet, kylig brist på medkänsla och hal, opålitlig charm."

Här ovan har vi ringat in en del av de yttringar som kännetecknar Martin bra. Vi går vidare och ställer oss frågan, är det bara det? Nej, Martin är så mycket mer, faktiskt så väldigt mycket mer..
 


Ibland när vi på RSK vis bollar gris så bollar vi Damp. Det är till Martins ära och för den okunnige läsaren är det en hint om vad som nu komma skall. Damp är ett förlegat uttryck, omodernt och felaktigt. Den rätta termen för sjukdomen är ADHD.
ADHD är följande: Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder är en neuropsykiatrisk störning som utmärks av bristande uppmärksamhet och hyper- eller hypoaktivitet. Just det... Vi pratar hyperaktivitet och vuxen ADHD så det sprutar om det!

Inget ont om ADHD eller psykopater, men det ställer höga krav på personerna i Martins omgivning. Turken är en en bekant man för de flesta av oss, men kanske inte för alla. För att göra en rättvis beskrivning av Martin behöver även Turken granskas lite. Turken är Rådmansö SK:s ordförande, innan det lagkapten sedan Ryssen anföll. Turken personifierar uttryck som ansvar, medkänsla, kamratskap och välvilja. Behöver jag skriva att Martin och Turken har hängt ihop sen blöjåldern?
Likt en amöba har Martin levt genom Turken, han har manipulerat den snälle & godtrogne Turken, han har utnyttjat Turken i alla lägen för att vinna något på det själv och gärna om det drabbat Turken själv. Men Turken har alltid funnits där för Martin, som en trofast hund, ansvarsfull och vänligt inställd. Två personer som är varandras raka motsatser, men ett batteri behöver ju som bekant en plus och en minus pol för att fungera.

Flera spelare känner till dilemmat. Du skall åka och träna, gumman är hemma. Hon tycker att du kan träna en annan dag, du försöker förklara att det är träning idag. Gumman blir arg, sonen/dottern skriker, du blir velig, kanske du kan träna en annan dag osv osv... I Martins fall ser det (såklart) annorlunda ut. När Martin åker och tränar står hans under av tålamod Mia och hans lille kopia av sig själv på trappen och vinkar av pappa till träningen. Det brukar låta ungefär så här: "Hej då Pappa/Älskling, ta god tid på dig, ingen brådska tillbaka.". Och vem kan klandra dem? Vi andra träffar Martin ett par tre dagar i veckan och tycker nog att det räcker ganska bra...

Sanningen att säga är nog detta en väldigt korrekt bedömning av Martin Folkesson, de flesta som känner honom skulle skriva under på detta. Men, som jag nämnde tidigare är ju Martin så mycket mer än en falskspelande psykopat med vuxendamp...

Han är även vår lagkamrat, en spelare som helt otroligt nog bara utvecklas och utvecklas hela tiden. För varje år som går blir karl´n snabbare och snabbare och hans kropp blir mer och mer deffad. Martin har en förmåga att bidra starkt till uppladdningen vid matcherna och han har en härlig vinnarmentalitet. (Även om den bara är där under 90 minuter, före och efter matchen är den som bortblåst.) Dessutom visade han en sida av sig själv i våras som få av oss kände till, möjligen Turken och Kalle som arbetskamrater. Martin tog ton i omklädningsrummet och efter det kunde man ha hört en knappnål ramla till golvet. Efter 3 sekunder bröt gapskrattet ut. Jocke Bom-Boms haka hade ramlat ner till golvet av förvåning och ingen förstod någonting. Martin hade efter år av flams och trams och idiotiska upptåg sagt något så verbalt och begåvt att ingen trodde att de hört rätt. Det var ungefär på samma skräll nivå som när jesus gick på vattnet. Efter det har vi dock inte sett den sidan något mer...

Martin är ett levande bevis på att fotboll går att spela så länge man själv tycker det är roligt, han är dessutom ett bevis på att man inte behöver stå på toppen av karriären när man är 20, man kan vara det varje träning! Martin förespråkar alltid devisen "Motivation slår klass". Även där lever Martin som han lär. Med kort varsel i våras blev Martin kallad till bortmatchen mot Rimbo p g a skada/sjukdom. Martin gick in från start i backlinjen till höger och började med att stirra ut vår gamle bekanta Ahmad "snöret" Youseff. Efter 45 minuter gick vi till paus vila, dock i underläge 0-1. Martin hade under de första inte släppt förbi snöret en enda gång. Efter ytterligare 45 minuter var matchen slut och vi stod som segrare med 3-1. Snöret var sedan länge utbytt och Martin i toppluva och vantar den 28/5 var lycklig. Endast någon vecka senare avgjorde han själv derbyt mot Hallsta borta med ett härligt skott från straffområdes kanten.

Vi kan slutligen konstatera att Martin är en unik krigare men också att vi inte skulle orka med så många fler Folkesonis... Det räcker bra med en Martin, men ett omklädningsrum behöver en Martin Folkesson, en snart 35 årig tvåbarns far med Fredrik Ljungberg flikar på huvudet och ett varmt hjärta på rätta stället.

Ny Träningsmatch inplanerad

Ny träningsmatch inplanerad.



Nu på Onsdag klockan 19:00 kommer Edsbro på besök.

Matchen emot Hägersten Utgår.

Träningsmatchen emot Hägersten utgår på grund av folkbrist hos Hägersten.
Så som det ser ut just nu så kommer vi inte spela någon match på lördag överhuvudtaget. Istället kommer vi söka motstånd för match i nästa vecka istället.

Mer info följer inom kort.

Höstsäsongen

Höstsäsongen ligger nu i startgroparna höstsäsongen som alltid kommer lika plötsligt och i många fall ödestigit för en många lag.


tisdag 28 / 7 2009
  Uppsala/Näs11100139-93030
  Markim Orkesta1182142-152726
  Riala1155121-19220
  Bro1161423-29-619
  Rådmansö1151522-26-416
  Roslagsbro1143427-21615
  Funbo1142517-19-214
  FC Arlanda1132622-31-911
  Danmark1131718-22-410
  Väddö1124517-25-810
  Hallsta112278-25-178
  Rimbo1121819-34-157


Ser man till vårsäsongen så ligger ofta en 6 månader lång försäsong till grund. Förväntningarna är höga spekulationerna är många. Och som många gånger tidigare så går det att skönja redan efter ett par omgångar vilka lag som med största sannolikhet kommer ta steget vidare inför nästa år.  Den här tiden på året finns det maximalt med spelare och tränare får många gånger ta tunga beslut vad det gäller vilka som ska få spela och inte. Man har allt för oftast kanske spela någonstans runt 5-8 träningsmatcher och detaljerna är finslipade och spelarna är max tränade fysiskt.  Premiärmatcherna ligger allt som oftast i farosonen till att kunna spelas på gräs eller inte.  Då många gånger Kung Bore har dragit ute på sin vistelse lite allt för länge med fotbollsögon sätt.

Säsongen drar igång och lagom till att planerna börjar bli så underbart gröna och tajt då tar tydligen hela fotbolls Sverige semester.


4 veckor vila tillbaka kommer spelarna en efter en med en sköna bränna, ett par ölkilo extra och noll konditions träning.

In kliver sedan höstsäsongen som många gånger känns som lite så där som man har snozat ett par gångar för mycket.  Nu är det istället 6 matcher på två veckor plus två b fajter nu finns det helt plötsligt inte denna uppsjö av folk, vem kommer ihåg detaljerna, träningsmatcher jo kanske någon hinns med men ofta inte alls med samma folk som ett par veckor senare spelare i serien. Då hälften av gänget fortfarande är på semester.


 Nu kanske det låter lite bittert. Inte alls det är snarare det som är charmen med höstsäsongen för det är nu avgörande faller. För det är just den här tiden som offer kan skördas.En lite skada  som i vanliga fall innebär att man missar en match eller två kan under höstsäsongen innebär 8 matcher. En lite felplanerad semester kan innebär att topplag kan vara utan toppspelare i si så där 6 matcher. Det är nu det syns vilket lag som har den bredaste  truppen.  Det är nu lagen som har sett till att matcha så många spelare som möjligt kan skörda framgångar.


Men håll med känns det inte ibland som att folken på våra fotbollsförbund resten av året jobbar på instanser så som Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller CSN.  Om inte annat så skulle deras annars så tydliga logik skörda stora framgångar inom dessa yrkeskårer.




10 dagar kvar nu är vi snart igång igen Träning ikväll syns där...........................


Svininfluensan, Rinkebybranden, Zlatan Ibrahimovic m.m...

Egentligen skulle den här texten handlat om varför Wallen stundtals påminner väldigt mycket om Steven Gerrard och varför Rådmansö SK då och då är synnerligen lika Liverpool.  Men det får bli en annan gång för utanför fönstret händer det grejer.

Dagens tidningar behandlar den fruktade svininfluensan. Det pratas om pandemi och ska vi tro dagens Expressen så kommer troligen alla svenskar vara döda före nyår. Gator kommer ligga öde, inga skolor kan hålla öppet, försäkringskassan har redan planerat att höja diverse bidrag i september för vi vet ju alla att det är den kommer. Svininfluensan. Kris beredskapen är total och har du inte köpt dig ett eget munskydd av bästa sort innan veckan är slut så har du nog i det närmaste skrivit under din egen dödsdom...

Jag hakade personligen upp mig på en rad i texten. Jag citerar Expressen: "I början av september kan arbetsstyrkan vara halverad, skolor och förskolor stängda, "stängt pga sjukdom" skyltar på dörrar och i skyltfönster. Fotbollsträningen är inställd, tränaren är sjuk."  Vadå fotbollsträningen inställd? Vi har två tränare, skulle mot förmodan någon av dessa bli lite förkyld i höst så klarar den andre utmärkt av att hålla i vår träning. Och skulle mot all förmodan båda två vara förkylda så inte fan ställer vi andra in träningen för det! Hela september ut kommer träningar att bedrivas på Rådmansö Schakt Arena, ni andra som läst Expressen idag, låt er inte luras, det är kvalificerat bullshit!

Mera då? Jo, det har brunnit i Rinkeby i natt. Och det är förfärligt och förskräckligt tycker jag, när människor omkommer och skadas under traumatiska former. Inatt brändes flera barn inne i branden och tragedin är ett faktum! När sådana här saker händer och media frossar i andra människors olycka så slår det mig alltid hur bräckligt allting är. Livet är inte en självklarhet alla gånger och tankar som "det händer inte mig osv..." kommer på kant. Vi måste ta vara på varandra, i Rådmansö SK, i division 5 södra, i våra familjer och med våra anhöriga. 

Zlatan Ibrahimovic är klar för Barcelona och Teddy Wallmo är klar för Rådmansö SK (Läs inlägget innan). Viss skillnad i medial uppmärksamhet, men essensen är densamma. Förhoppningsvis känner sig Teddy lika välkommen på Rådmansö Schakt Arena som Zlatan gör på Nou Camp.



Den här veckan tränar vi Tisdag och Torsdag. (Ni som är förkylda får väl stanna hemma då..) På Lördag tar vi emot Hägersten hemma i en returmatch, vi mötte de i mars månad i stockholm. Jag tror det var vår tredje eller fjärde träningsmatch då och vi började kunna se tendenser i vårat eget spel den matchen. Vi fick åka hem med 0-4 från Stockholm, 2 mål från Hägersten de sista 8 minutrarna. Det skall bli intressant att mötas igen, i vår borg, på naturgräs, på en plan som du adrig kan beskylla en felpassning... (Även om Tauer försökte i förra veckan i DIF U21:s 1-5 förlust mot Åtvidabergs dito.)

Nyförvärv

Vi välkomnar Teddy Wallmo till klubben.



Teddy kommer närmast ifrån div 7 klubben Vätö IK men har ett förflutet i BKV.
Teddy som har ofta huserat i backlinjen bär med sig ett gott spelsinne, vinnarskalle och ett mycket bra närkampspel.

Här följer en kortare beskrivningen av Teddy.

Ålder:21 år
Vikt:76 kg
Längd:178 cm
Styrka:Spelförståelse
Svaghet:Fintar för lite
Moderklubb:BKV Norrtälje
Hårfärg:Blond
Ögonfärg:Blåögd
Yrke/Studier:Plit
Familj:Jorå
Intressen:Poker, Fotboll
Motto:Somliga får allt, andra inget
Favoritdjur:Karl
Favoritmusik:Lyssnar inte
Favoritfärg:Röd och Vit
Bästa film:Godfellas
Favoritmat:Beds special
Favoritdryck:Arboga 10.2
Bästa minne:Alla kroek

Verkligheten är åter över oss.

Då var vi igång igen. Match nästa helg emot Hägersten men där emellan ligger 4 pass träningspass framför oss.


Och vi började med ett ryck igår 1,5 timme fys innan det vart två mål. Och det känndes men det är lugnt man kan träna bort träningsverken på Torsdag.

Dom nya overallerna hade kommit grymt fräscha.

Skönt att vara igång igen bra med folk för att vara första träningen ser framemot torsdag.


Sommarcupen 2009

För fjärde året i rad inte tredje som det felaktigt stod tidigare så gick Sommarcupen av staplen(sorry Wallen).
Och som alltid så börjar resan till sommarcupen redan dagen före där både a-gruppen samt flertalet av dom kommande spelarna syndes ut i stadens vimmel.



Fyra lag kom till spel

Crille QP med Extra Cheese


Team Bulten



Kenny´s Hjältar



Team Paco Loco




Matcherna spelades i 8 minuters matcher. Reglerna var enkla gör mål och motståndarna måste skicka ut en spelare som sänker en öl innan har får komma in igen.  En mycket intressant uppgift i brinnade solsken och 30 gradig hetta.
Det vart en rafflande kamp där slutligen Team Crille QP med Extra chees avgick med segern efter ett straffdrama i finalen

Efter tre timmars spel och drickande begav sig lagen till duscharna för att göra sig i ordning för buffen.
Återigen så genomför a-gruppen bestående av Renato och Bom bom ett fantastikst jobb.
Tuneringen gästades även av välkända ansikten ifrån föreningar i kommunen och även dom visade att dom skulle passa i RSK tröjan.



RSK inofficela kickoff var återigen i en dunder succe.
Höstsäsongen kan börja träningar börjar på tisdag igen.

Rådmansö Låten

RSK numera officiella låt. Skriven och framförd av Minnah Karlsson  minnah.blogg.se




















Sommarcupen

Den riktiga cupen. Inte den skärgårdscupen där trötta tragiska skärgårdsbor springer runt och gör sig till.

Tidigare Vinnare av Sommarcupen                                                                             

2007


2008






















Det är dags den tredje upplagan av sommar cupen. Och här handlar det inte bara om vilket lag som är bäst fotbollsmässigt det gäller att kunna stå upp också.



Schemat för dagenkvällen är mycket enkelt.

Klockan 12:30 På marholmen börjar cupen. (OBS INGA GLASFLASKOR)
19:00 Middag grillbuffen medtag 250 kr
00:00 Marholmen stänger
00:00-03:00 Egen aktvivtet
03:20 Efterfest Karl Gäfvert

Pippo väljer att hjälpa grisen i sexan.

Fredrik "Pippo" Persson valde iår att lägga fotbollen åt sidan för en stund. 
Nu har suget kommit tillbaka men inte nog för att försöka ta en ny tröja i RSK.
Istället väljer han att förstärka Grisen i Roslagens Blidö IF och deras fortsatta jakt i sexan.


I med detta går därför Pippo tillbaka till klubben han kom ifrån när han valde att följa med Crille över.
Pippo som hade ett enormt första år med hela 17 mål som nykomling i div 5 detta gav honom priset årets prestation. Nu går han tillbaka och bildar anfallspar med sin gamla par häst Denis Avdic som han tillsammans med året innan gjorde 43 mål tillsammans med så sexan se upp.

Pippo är en stor personlighet men framför allt en vinnarskalle vi i Rådmansö önskar honom fortsatt lycka till och på återseende.

Lite statestik ifrån serien


FLEST GJORDA MÅL
Markim Orkesta 42
Uppsala/Näs 39
Roslagsbro 27
Bro 23
Rådmansö 22
FC Arlanda 22
Riala 21
Rimbo 19
Danmark 18
Funbo 17
FLEST INSLÄPPTA MÅL
Rimbo 34
FC Arlanda 31
Bro 29
Rådmansö 26
Väddö 25
Hallsta 25
Danmark 22
Roslagsbro 21
Funbo 19
Riala 19
 
STÖRSTA VINSTER
Datum Hemmalag Bortalag Resultat Fakta
2009-05-17  Markim Orkesta-FC Arlanda 7-0 (+7)  Fakta »
2009-05-28  Uppsala/Näs-Hallsta 8-1 (+7)  Fakta »
2009-06-11  Rimbo-Uppsala/Näs 0-7 (+7)  Fakta »
2009-06-14  Markim Orkesta-Rimbo 7-0 (+7)  Fakta »
2009-05-17  Rimbo-Bro 6-0 (+6)  Fakta »

Grillfesten

Varför skall man överhuvudtaget spela i någon annan föreningen????




Vilken annan förening i närliggande området festar så som RSK. Ingen och tur är väl det om man tänker på den huvudvärken som jag får snällt ta emot idag.


Men vad krävs för att få en lyckad fest, två sköna lag (herr och damlaget), ett gäng Mobergs proffs (Bom Bom ,Ronnie & Linkan), två festfixare av rang (Turken och Crille), en fett bra anläggning (Schakt Arena) och Roslagens grymmaste klubb (Rådmansö Sk). Utöver detta så är vi ganska bra på fotboll också.

Herr och damlagets gemensamma grillfest gick avstalpen. Kvällen inledes med blindfotboll där lag Crille Qp med Cheese lyckades ta sig runt banan på fantastiska 5 minuter.  En bra tid trodde kapten Folkesson. Men dom vart bryskt slagna av nästa lag med ca 4 minuter.



Därefter brännboll medans lagen spelade så fixade Crille grillarna så maten var klar när lagen sen var klara.

Sen fanns det mer tävlingsmoment på schemat men då vissa hade bråttom vidare och resterande skaran var i lagom salongsberusat tillstånd så fick dom utgå.

Istället fick det bli internmatch mellan dam och herr. Men herrlaget tog slutligen hem segern, seger organisatör som alltid Wille Crazy Legs Modin.




Affe kom sedan med bussen och kördes oss in till byn. Herrlaget begavs sig till Mobergsbar och damlaget till raggarfesten i Görla.

Återigen en jävligt lyckad kväll när RSK väljer att göra stan.  


(Vill du vara med nästa fest provfestningen  provträning den 21 Juli ring Crille)


Lite fler bilder ifrån festen...


15 år

Det är nu 15 år sedan mitt verkliga fotbolls intresse vaknade till liv. Den där sommaren när sverige mycket klyschigt grävde guld i USA. Själv satt jag och tittade live på matchen Sverige-Rumänien  med min far hemma i soffan. Kommer ihåg att jag hade svårt att hålla mig vaken i början då matcherna gick mitt i natten.
Men även om straffarna vart ett starkt minne så var det kanske specifikt inte just det som jag fastande för. Snarare var det profilerna som fanns i 94 laget.  

 
Skit i Anders Svensson, Olof Mellberg och Chippen
Titta istället på vad vi hade 94, Rasta Henke, skogshuggarnen Ingesson, lill fyllot Brolin, Dahlin, dansande Ravelli & pistol skjutande Kennet.  Kalla mig gammal modig men det här var profiler


Vi är tillbaka!!

Vi är tillbaka efter en liten semester så drar nu äntligen bloggen igång igen.  Vi är nu 28 dagar borta ifrån återstarten av serien.

Men bara för att serien står stilla så betyder det konstigt nog att livet inte gör detsamma. Vissa av oss är redan på en efterlängtad semester några jobbar medans andra ser till att underhålla stadens blomstrande sommar uteliv.



Men framför allt så måste vi gratta våran Lagkapten som nyligen har blivit Pappa till en liten Filip. Turligt nog för Wallen så valde Fotbolls förbundet att ge honom lite extra pappa ledighet ifrån dom första två matcherna i höstomgången. 


Men även om det är ett par veckor kvar innan vi börjar tränar igen så finns det mycket att se framemot.  Först nu på lördag så ska både herr och damlaget få äta gott på Turkens bekostnad. Och även om det är raggar träff i byn så har det faktiskt trillat in hela 45 anmälningar för lördagens grill fest.. 
För er som inte har hängt med så gav Turken både herr och damlaget ett mål. Nå 15 poäng och jag bjuder på grillfest var budskapet. Det började bra med segrar emot Roslagsbro och Rimbo och grillfesten kändes som den var inom räck håll. Sen kom först en ordentligt stjärnsmäll emot Markim för att sedan med ett kraftigt decimerat lag mycket snöpligt förlora samtliga poäng emot Funbo.
Läget vart nu tufft för att nå grillfesten och det krävdes segrar i samtliga 3 matcher. Väddö besegrades i ett tufft derby med udda målet. Påtur kom Hallsta på en regn dränkt lånad plan i Hävrödal.Återigen seger efter Martin Folkesson agerade matchhjälte. Inte bara att vi vann matchen men uttvingad i regnet stod Rådmansö största fan Pove Persson ifrån Norrtälje tidning.
Avgörande skulle nu fall i våromgångens sista match emot Arlanda. Med våran alltid trogna gräddhylla i ryggen så bjöd vi upp till den bästa matchen för året. Matchen slutade med vinst 3-2 och festen vart säkrad.



Nu skulle bara damerna med som nu hade fått en reviderat mål efter en mycket god matchboll försäljning. För att nå festen krävdes nu 12 poäng men för att nå hela vägen krävdes seger derby seger emot Riala. Och självfallet fixade även damerna sitt mål efter enormt stark seger med 0-2.



Och vi behöver inte vänta länge på nästa festligt då den årliga sommarcupen går avstapelen näst kommande helg. Gissningsvis så kommer kanske inte Wallen hålla flaggen för 48 timmar festande så kvar står frågan vem tar upp pinnen. Bom Bom´s  wingman Linkers kanske....











Det har även hänt en del vad det gäller bloggen. Som med facit i hand har haft ett mycket framgångsrikt första halva av säsongen (3500 unika besökare per månad) . Självfallet så är det kul med många läsare men det har även märkts att spridningen har varit stor över vilka som läser den.Det är inte bara internet knappande 80 talister som läser våran blogg. Då vi även har tagit upp tyngre frågor så har många framstående ledare gjort sin röst hörd. Enligt säkra källor även om Markim ambitösa webbmaster hävdar annat så läser även folk ifrån Markim bloggen.
Men vi har även nyrekryterat till bloggen där vi idag har fått in ett par framstående namn . Vilka är dom ja det är inte Pove Persson eller Micke Swahn i allafall.

Nu åker vi!!!!

Lagkapten Micke Wall har blivit Pappa

Måndag den 6 Juli klockan 10:35 kom till världen ytterligare en spelare till RSK pojk lag 08-09.
Pappa till Filip ingen annan än våran Lagkapten Micke Wall.



Det vart en pojke som kommmer hetta Filip han vägde 3580gram och var 50cm.

Ett stort Grattis till Micke och Johanna till deras son.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus