RSK 2-Riala 2 , 1-2 (0-2).

Förlust i Söndagens Division 8 derby mot Riala, 1-2. Björn point of wiew:

Söndagens Div 8-match var en tillställning, 4 röda, bra spel, hårt spel, överspel.
Riala börjar bäst och tar ledningen på straff. Vi tar sedan över spelet och skapar många chanser utan att få utdelning. Mitt i allt gör Riala 0-2 efter ett distinkt skott.

Vi fortsätter i andra och lyckas få in ett mål. Efter det får Riala två röda. Vi lyckas inte utnyttja det numerära överläget utan lyckas bara kvittera när det gäller röda kort…

Vi har tre säsongsdebuterande som gör en bra insats, jättekul att se. Ante gör inhopp som ytter respektive som ytterback och gör det bra. De som spelar på mittfältet täcker jätte ytor så länge de orkar. 
Totalt sett gör vi en betydligt bättre match mot Riala än den mot Hallsta. Bättre inställning, med tiden bättre snack med varandra. Den här matchen skulle vi absolut haft minst en poäng med oss.
Jag kan verkligen inte klaga på de flestas inställning till att kriga. Självfallet finns det detaljer som vi behöver ta att träna på och hur vi ska ha med oss krigarhjärta och rätt inställning från det att domaren blåser till spel.


Hursomhelst, vi får ta med oss det bra vi gjorde och göra ännu bättre, det som inte fungerade får vi träna på. Jag ser fram mot 6 poäng den här veckan.

På återhörande, Björn.


Trist Torsk!

0 poäng med hem från Uppsala, de stannade hos Vaksala.. Välförtjänst kanske, orkar inte analysera det, av två dåliga lag vann väl det minst dåliga.. Vi förtjänade i alla fall inga poäng idag.

Årets första förlust och det är riktigt surt, samtidigt en väckarklocka.. Tar vi inte jobbet, tar vi inte heller poängen.

Nu lägger vi den här Lördagen bakom oss och blickar med tillförsikt mot nästa Fredags derby hemma mot Riala.

Patric ställer följande "diagnos" på dagens tillställning:

Jaha, surt är det att förlora, speciellt när man vet vad det här gänget kan.

Vi kan och ska inte skylla förlusten på nånting annat än oss själva. Förutom en kort period i inledningen så känns Vaksala mer tända på dagens uppgift än vad vi verkar.

Och även om matchen i sin helhet känns jämn så är det inte orättvist att de vinner. I paus stod det 0-0 och vi var definitivt inte nöjda med vår egen insats.

Men till skillnad mot tidigare matcher så höjer vi oss inte i andra utan matchen ser ungefär likadan ut i andra. Vi är för långa i laget och både anfaller och försvarar mer 1 och 1 än som ett lag.

Runt den 70e får Vaksala en frispark som de lyfter in i straffområdet och där är de hetare och nickar in 1-0. Lite omgrupperingar i laget men strax efter kommer 2-0 på en
kontring som avslutas snyggt upp i nättaket.

Vi spelar den sista delen av matchen på Vaksalas planhalva men lyckas inte skapa något som känns farligt. Trist förlust där vi inte kommer upp i tidigare nivå varken vad gäller jobb eller kvalite i det vi ska göra.

Nu får vi slicka såren och ladda för derby mot Riala både söndag i div. 8 och på fredag i div. 5. Det krävs att vi skakar av oss förlusten och hittar upp på spåret igen tills dess.

Grattis Vaksala till 3 poäng!

/ Patric

Summan av Vecka 20, 9 poäng

Veckan inleddes med seger mot Rånäs med 4-2 i division 8 och avslutades med samma siffror, i samma serie, mot Hallsta igårkväll, seger 4-2 alltså. Däremellan hann vi med att skicka hem Rimbo med 2-6 i Fredags alltså i div 5.

Bra vecka, 9 pinnar in på kontot totalt och 14-6 i mål.

Bloggen fick i vanlig ordning Björns analys av matchen, för dagen ganska fåordig.

Konstig match där vi vinner förhållandevis enkelt utan att det känns som att vi spelar den.
Backlinjen är bra hela matchen, Jocke är stabil i mål, de på mittfältet får täcka stora ytor med en del trötta ben från intensivt matchande.

Kalle blir utvisad efter två gula inom några minuter, där det andra kändes som att domaren visade gult på grund av högljudda skrik från Hallstahåll. Om det var riktat personligt till "förrädaren" Gäfvert ska jag låta vara osagt. Hursomhelst så var det en VÄLDIGT tuff utvisning. Jag fick ta av Lillen också ett tag då domaren var ute efter ett nytt villebråd. Jaja, vi vann och ibland får vi nöja oss med det.

//Björn

Sprängstoff tänkte bloggen och ringde Kalle för att höra hans syn på utvisningen. Den stora skrällen var att han svarade i telefonen (!), dock var svaret föga intressant, han hänvisade till sitt juridiska ombud innan han hade lust att kommentera "den s.k domarens insats".

Hallstas matchreferat finns att läsa Här

Så kan det vara.. Ny vecka, nya möjligheter.

Träning på Tisdag & Torsdag som vanligt, 19.00, Div 5 match på Lördag 16.00 borta mot Vaksala SK och div. 8 match på Söndag, hemmaderby klockan 16:00 mot Riala.


Derbyseger!

Igår var det dags för revanch! Vi förlorade (1-2) mot Rimbo i Upplandscupen i början på April och det var en match som vi inte var nöjda med, varken spelmässigt eller resultatmässigt, av förklarliga skäl.. Vi lovade där och då att till serien skulle det se annorlunda ut.

Det var skönt att vi höll löftet till varandra.

Segersiffrorna igår skrevs till 6-2, efter 2-2 i halvtid. En nära anhörig till undertecknad som var på plats konstaterade efter slutsignalen att det lika gärna kunnat sluta 12-4...

Patric, som alltid nogrann i sin analys av händelserna, har följande att förtälja efter gårdagen:

Kanonväder, tröjor till alla och 16 laddade RSK-spelare! Det såg bra ut inför årets första derby för vår del!

Vi börjar också matchen helt ok och får även tidig utdelning när Andreas tar sig runt på vänsterkanten och spelar in mot första stolpen och Niklas hinner först och sätter 1-0 redan i 7:e minuten.

Sen var det positiva slut på ett tag....  Vi ger bort intiativet och låter Rimbo sätta villkoren för hur matchen ska se ut. Vi har stora problem med fasta situationer defensivt (där vi innan varit väldigt stabila) och Rimbo gör både 1-1 och 2-1 på liknande sätt. Och då har det bara gått 25 minuter.
Vi kvitterar sedan i den 30:e då Andrè kommer runt på vänsterkanten och hittar Andreas som sätter dit 2-2. Första halvlek präglas av tufft spel som inte är speciellt organiserat eller bra. Känns som Rimbo är lite bättre än oss hittills fast att vi också kan höja oss avsevärt!

Många ideèr till förändringar stannar till slut vid 1, vi hade dock redan gjort 2 byten i 1a halvlek. Wille kommer in i paus och även om han inte lyckades sätta nån i mål så förändrar han på det viset att Rimbo direkt kommer 10 meter längre ner med sin backlinje och vi börjar få tid och plats att hålla i bollen och ta tag i spelet.


Vi hinner bränna några riktigt bra chanser innan Andreas gör 3-2 på pass från Ahmad i den 65e. Sen tar det bara 3 minuter innan Danne S hittar Andreas panna och 4-2 är riktigt snyggt!
Här börjar Rimbo se riktigt trötta ut och de får också en spelare utvisad då han använder fel ord på planen.
I den 75e slår Andreas passningen och Ahmad får utdelning på en av många bra löpningar, 5-2.
Målskyttet avslutas i den 82a då Kalle håller i bollen bra och släpper bak till Andreas som distinkt trycker in 6-2. I slutminuten bränner Rimbo sen en straff innan domaren blåser av och skön segersång sjungs mitt på planen ledd av Jocke.

Kul med mycket folk och att Rimbo åtföljs av en klack som faktiskt va lite kul:)


Inte vår bästa match men andra halvlek är riktigt bra och problemen vi hade i första halvlek får vi prata om på veckans träningar så att vi inte upprepar våra misstag. Beröm till hela laget
för att vi återigen kan höja oss så mycket efter paus och för att alla bidrar och ett extra plus till Andreas, 4 mål gör man inte utan att vara bra!

Div. 8 match söndag kl. 17 i Hallsta och vi siktar på 3 pinnar där och nio totalt i veckan!

Sen är det ny vecka och nya uppgifter!


/ Patric


Snabbkollen av övriga matcher denna helg:

Redan i Torsdags spelade Vaksala och Rasbo 1-1, en match som egentligen tillhör omgång 11. Värt att notera från den är väl att den hetlevrade Marcus Kangas gjorde seriedebut för Rasbo. Funbos tidigare skyttekung visade sig inte vara nån Del Piero utan böt snabbt klubb efter nedflyttningen ifjol... Till Rasbo alltså, som han blev utvisad mot ifjol under tumultartade former... Samme Kangas som Kalle & Turken, med gemensamma krafter och välsmorda munläder, såg till fick syna det röda kortet i seriepremiären ifjol...
Hans insats i seriedebuten för Rasbo? Svårt att svara på.. Det enda vi med säkerhet vet är att han fick rött. ;)

Karlholm - Riala 0-1 (0-0)
! - Ingen Thorleifsson i Riala idag, målproduktionen lätt reducerad....
! - Matchvinnande målet föll i 89:e spelminuten.
? - Karlholm fortfarande utan seger.

IFK Uppsala - Wattholma 3-0 (1-0)
! - IFK repade nytt mod efter 1-6 förlusten förra helgen.
! - IFK har haft 4 hemmamatcher på de inledande 5, tackvare att premiären mot Edsbro flyttades.
! - Wattholma slapp åtminstone nesan av ytterligare en uddamålsförlust...

Norrskedika - VP 0-4 (0-1)
? - Norrskedika, normalt hemmastarka står inte riktigt att känna igen. Blandar och ger friskt, både reultat och spelmässigt enligt egen uppgift...
! - Återigen, VP står inte heller att känna igen från ifjol. Stark 3 poängare, igen!

Edsbro - Rasbo 2-2 (1-2)
! - Edsbro trivs hemma. Där har man en seger och ett X, 5-2 i målkvot. Borta har man ett X, 2 förluster och midre smickrande 3-14 i målskillnad.
! - Rasbo har börjat göra mål igen.

På Måndag blir omgång 5 komplett, när Alunda tar emot Vaksala hemma på Korsängen.

På återseende!




RSK 2 - Rånäs 2 4-2 (2-1).

Match på arenan i Måndagskväll, och denna gång kom Rånäs i alla fall till spel..

Detta gjorde man med spelare av alla möjliga former, det var långa spelare, korta spelare, runda spelare och en med en liten tofs uppe på huvudet... Högt underhållningsvärde för publiken!

Såhär säger Coach Björn om matchen:

Dagens match var mot Rånäs 2 som vi besegrade med 4-2.
Vi tar ledningen nästan omgående då Arvid slår en öppnande passning till den för dagen debuterande vinthunden Tomas Johansson, av en del känd som Turken.
En stund senare gör Arvid själv årets mål då han på en rensande passning från Mårten slår till med en cykelspark strax utanför straffområdet. Bollen går in in bortre burgaveln i närheten av krysset, snyggt Arvid.

DÃ¥ hade det gått drygt 7 minuter av matchen. En match som vi börjar bättre än vad vi gjort tidigare. Bra försvarsspel över hela planen och fart på bollen i passningsspelet. Efter vår fina inledning tappade vi spelet tidvis och bjöd in Rånäs till några chanser. Till slut resulterar det i ett 2-1 mål 25 sekunder innan halvtidsvilan.

Direkt efter paus kommer vi tillbaka och tar kommandot i matchen. Tommy gör ett fint 3-1 mål innan Andreas gör en kopia av Kurre Hamruins mål från VM 1958. Vi fortsätter att till stora delar dominera matchen till dess att Rånäs hårda spel får oss ur balans samt att vi får 5 spelare mer eller mindre satta ur spel.
De reducerar till 4-2 innan matchen är slut, dock är vi mer än välförtjänta av segern då vi stod för den fotboll spm spelades, tycker jag.

De som startade: Christer- Mario, Robban, Martin O, Marcus-Turken, Mårten, Rickard- Fred, Arvid, Tommy.
På bänken: Andreas, Lillen, Freddie, Linkan och Martin F. De som spelade 90 minuter var Robban, Martin O och Christer i övrigt rullade vi runt ganska mycket den här matchen, all heder åt spelarna som gör ett gott jobb under knepiga omständigheter, det är er vinst.

//Björn.


IFK Uppsala-RSK 1-6 (1-2).

Vi ger oss på att summera omgång 4 också, som igår spelades färdigt. Det är ju givetvis så att man vaknar med en behaglig känsla dagen efter 3 poäng. Vi återkommer till hur det gick till lite längre ned, där Patric i vanlig ordning ger sin syn på matchen.

Börjar serien "sätta sig", 4 omgångar in? Nej, det är för tidigt. Årets serie har inledningsvis präglats av att alla lag verkar ha förmågan att ta poäng av varandra och också gör det. Tror alltså inte att vi kommer få se något lag som sladdar än på ett bra tag.. Tydligen har vi i år också med fenomenet "konstgräslag"att göra, denna titel gå tillsvidare till Vaksala SK, tätt följda av IFK Uppsala.

VP-Vaksala 2-2 i premiären, båda lagen har plastgräs som underlag på respektive hemmaplan.
Vaksala-Norrskedika 6-0.... (Konstgräs).
Edsbro-Vaksala 3-0....(Gräs).
Vaksala-Karlholm 4-0....(Konstgräs).

Vi får se när Vaksala bryter trenden och tar poäng på gräs, respektive inte tar full pott hemma!
Har dock mycket svårt att se dem åka upp till Karlholm lite senare i år och vinna med samma siffror som igår, 4-0..

Vi kan börja svepet där:

Vaksala - Karlholm 4-0 (1-0).
! - Vaksala hämtar sig efter förra veckans nederlag borta mot Edsbro och har 10-0 i målkvot hemma!
? - Karlholm har haft det jobbigt inledningsvis, och ryktet säger att lagets bästa spelare Adam Olsson är knäskadad...

Wattholma - VP 1-2 (1-1).
! - VP 2011 vs. VP 2012 är inte alls samma lag!
! - VP:s nytillkomne Almosawi blev den som frälste de Orange/blåa i sin comeback.
? - Wattholmas poäng kommer att trilla in, kapaciteten finns absolut där, men tungt inledningsvis och verkar ha haft svårt att få ställa upp med samma manskap till matcherna..

Rimbo - Alunda 3-2 (2-1).
! - Rimbo tar sin första 3:a i sin återkomst i Div V.
!? - Alunda har det fortsatt tungt, löser detta hemma mot Vaksala i omgång 5?
! - Rimbo har endast en förlust hemma på Arkadien, de två senaste säsongerna. Imponerande, denna kom den 17 September 2010 i div 6 mot Edsbro..

Riala - Edsbro 4-1 (1-1).
! - Riala har numera en etta i kolumnen över insläppta mål... (en feldömd straff enligt egen utsago).
! - Edsbro höll 1-1 till matchminut 63.
! - Thorleifsson mållös!? Ja, karln spelade bara de första tio minutrarna och assisterade givetvis till 1-0...

Rasbo - Norrskedika 0-2 (0-1).
! - Norrskedika hade manfall av olika anledningar och for till rasbo och gjorde sin bästa match hittills. Inställning!
? - Rasbo verkar ha manfall lite nu och då och har inte alls kommit in lika bra i serien som ifjol.. 1 mål framåt efter 4 omgångar gör vilken tränare som helst gråhårig.

IFK Uppsala - Rådmansö 1-6 (1-2).
Patric har ordet:

Vi trummar på!
Trots att vi hade det jobbigt mentalt innan åker vi hem med tre nya poäng, skönt!
Grabbarna upptäcker RÖDA tröjor, usch!
Tröjorna räcker ej till alla! Stort av Arvid att offra sig!
Alla fick inte nya strumpor! Orättvist!
Några slashasar är sena! Hmm? Undrar vilka? Björn, Raffe och Kenny saknas. Var är de?

En avstängd Henke gör en bra match och sköter ruljansen i omklädningsrummet, snyggt! Det finns många sätt att bidra på!


Matchen börjar och vi startar i alla fall lite bättre än vi brukar. Det känns relativt jämt med ett par chanser åt vardera laget. Våra forwards kommer bättre på det än i tidigare matcher och gör även jobbet från början.
Efter en halvtimme blir Engin frispelad från halva plan (han är snabbare än jag trodde) av Wille och rullar in 1-0. Efter det har vi en bra period och i 37e utökar vi till 2-0 genom Wille (ass. Peter).

Precis innan paus släpper vi in IFK i matchen genom att snällt titta på när de gör 2-1. Trist mål!

Försöker undvika att fokusera på det i paus utan istället fortsätta med det vi gjort bra. Första tio minuterna i andra har IFK flera bra chanser som vi reder ut med tur och skicklighet.
När Niklas sen gör 3-1 i 56e framspelad av José känns det som vi tar över matchen. Rudi kommer in i 66e och gör 4-1 i 67e på fint pass av Engin och 5-1 i 69e efter stolpskottsretur från Kalle.
Bra byte av coachen där!

I den 75e byter vi in Rikard igen som sätter en snygg frispark i 76e. Sista 25 minuterna lirar vi kul fotboll och kliver av planen riktigt nöjda.
Måste säga att matchen var betydligt jämnare än siffrorna visar och att det som skiljer lagen åt idag är försvarsspelet som återigen ser riktigt bra ut.

Kul också att hela laget bidrar och att man kommer in från bänken och gör det riktigt bra.
Extra plus idag till Robban som inte får komma in men ändå gör det riktigt bra. :)
Grattis grabbar till en bra prestation!

//Patric


Imorgon är det dags för ny fajt i division 8, vi tar emot Rånäs 2 hemma på Rådmansö Schakt Arena. Vi håller tummarna att Rånäs kommer till spel, då vi nu visa av erfarenhet, vet att de hellre ställer in sina matcher än spelar dem... På Tisdag tränar vi klockan 19.00 och på Torsdag tränar vi redan klockan 11.00, Observera tiden!
Wille och Kalle satt i stenhårda förhandlingar om hur lång en sovmorgon skall vara men enades under vänskapliga former tillslut att 11.00 var en någorlunda mänsklig tid...

Edsbro 2 - RSK 2 , 0-4 (0-1).

Vi var tillbaka på banan igen igår, efter helgens förlust mot BKV så stod Edsbro på programmet på bortaplan.

Segersiffrorna skrevs till 0-4 efter 0-1 i paus och så här tyckte Björn Sahlin om matchen.

Dagens lag: Ante- Mario, Robban, Martin O, Dan B - Henke, José, Niklas - Fred, Arvid, Rudi. Avb. Mårten, Engin, Martin F, Wille.

Vi börjar dagens match ganska avslappnat, nästan utan tändning kändes det som, trots det är vi förhållandevis överlägsna med ett stort bollinehav. Det dröjer till den sista minuten innan Niklas gör 1- 0 till oss.

Vi gör en betydligt bättre andra halvlek där vi fortsätter att ha ett stort bollinnehav men en bättre inställning. Engin gör ett mål och Arvid två.

Ur coachsynpunkt var det glädjande att se förbättringen av inställningen till den andra halvleken samt att då vi flyttade runt spelare ordentligt i andra så fungerade spelet i alla fall. Exempelvis avslutade vi matchen med en backlinje bestående av Niklas och Henke som ytterbackar samt Martin O och F som mittbackar.

Matchens clou är nog ändå avslutningen då vi får Ante frilägesutvisad och Henke kniper den påföljande straffen. Passande avslut.

Nästa match för div 8:a-laget är på måndag mot Rånäs 2 hemma på Schakt Arena.

//Björn


RSK 2 - BKV "All Stars" 1-3 (1-1)

Rådmansö Schakt Arena visade upp sig från sin bästa sida igår kväll när vi tog emot BKV All-Stars för omgång 2 i division 8.

Precis som vanligt när det kommer till match; Coach har ordet:

Det blev dessvärre förlust i dagens match mot BKV. Vi gör dock en bra match där vi efter chanserna borde ha fått med oss oavgjort, exempelvis 6-6.
Båda lagens målvakter gör flera avgörande räddningar. Ante är riktigt bra i mål och han hördes över hela planen, bra tycker jag.
Laget som staratde matchen såg ut såhär:
Ante - Mario, Robban, Martin O, Castro - Dan S, Martin F, Nicklas - Rudi, Arvid, Wille. Avbytare: Fred, Mårten, Engin.
På grund av förkylningsepedemi så saknade vi några avbytare samt att vi fick snabbinkalla Engin.

Vi börjar matchen lite trevande i ca 5 minuter, sen tar vi över mer och hotar BKV med våra snabba spelare. Wille gör 1-0 efter ett solonummer och ett fint skott. BKV kvitterar innan halvleken är slut.

I andra gör BKV 1-2 på ett slumpartat sätt, vi trycker tillbaka dem en stor del av andra och skapar massor med chanser. BKV får även de flera chanser då vi satsar framåt, 3-1 kommer efter en fast situation.

Jag tycker att vi på det hela taget gör en riktigt bra match mot ett lag som besitter en hög kvalité med med dålig kondis, BKV kan det där med fotboll, segern är trots allt rättvis i den mening att de var bättre än oss att förvalta sina chanser.

Jag ser fram mot returmötet då vi ska ta revanch. Det känns skönt att det är match på Onsdag så vi får chansen att skölja bort den dåliga smaken av förlust.
Det kändes kanon att alla spelare som spelade idag kunde ställa upp på Onsdag om det blir aktuellt.

/Björn

Alltså, veckan som kommer, träning Tis & Torsdag 19.00. På Onsdag RSK mot Edsbro och på Lördag åker vi till Uppsala för möte mot just IFK Uppsala.



RSK-Wattholma 1-0 (1-0).

..Och så lite utropstecken och frågetecken från de övriga matcherna.

Patric har ordet som vanligt efter match och till kvällen väntas stekhett derby i Div 8. RSK vs. BKV.

Redan i Torsdags smygstartade omgång 3, vilket för Alunda ändå endast var andra matchen, då deras uppskjutna premiär omgång spelas nu på Tisdag mot Wattholma.

Alunda-IFK Uppsala 1-1 (0-1).
! - Alundas första pinne i år.
! - IFK:s första poängtapp i år.

Edsbro-Vaksala 3-0 (1-0).
! - Edsbro krigar och står upp, det renderar årets första 3:a in på kontot.
? - Vaksala var inte alls bekväma med underlaget... Gräs känns ju annars som det "mest naturliga"?

VP-Rasbo 2-0 (2-0).
! - VP:s första 3:a, hade 2-0 med sig redan efter den första halvleken och gjorde sedan jobbet i andra.
? - Rasbo saknar 13 spelare ena matchen och nästan lika många till matchen efter.. Säsongen har börjat.

Karlholm-Rimbo 2-2 (1-0).
! - Rimbo åker på ett rött vid ställningen 1-0 och ytterligare ett vid ställningen 2-1.. Ändå 2-2. Starkt.
? - Karlholm har ledningen med 1-0 och en man mer och 2-1 med 2 man mer.. Ändå 2-2. Svagt.

Norrskedika-Riala 0-5 (0-3).
! - Norrskedika har 0-11 på de 2 senaste.
! - Riala har 17-0 på de 3 inledande...
? - ...och för er som undrar, så nöjde sig A.Thorleifsson med beskedliga 2 mål denna gång.

RSK-Wattholma 1-0 (1-0).

Skönt att vara hemma på R.S.A, för den riktiga hemmapremiären! Lite lagom med sol, lite lagom med vind, Raffe & c:o hade hängt fram alla tröjor, shorts och strumpor, André fick vit tejp... Allt bitar fanns på plats för en fin dag på Rådmansö. Patric tyckte såhär:

Det var ett fokuserat gäng som satt på matchgenomgången idag. Fint väder och en kanonplan gjorde att alla förutsättningar fanns.

Vi börjar dock för tredje matchen i rad lite darrigt och första 20 känns Vattholma lite snabbare, lite starkare och lite mer vakna än oss.
Men vi har hittat en slags grundtrygghet i försvaret och i målvaktspelet ( idag Rento) som gör att vi kan ha en dålig period utan att bli så hårt straffade.

Nån gång i mitten av halvleken har vi jobbat oss in i matchen och jämnar ut det. Vi börjar hinna in i duellerna och vinna lite andrabollar och sätta lite
press på Vattholmas backlinje. Med 10 minuter kvar till paus byter vi ut våra 2 forwards för att få in nya krafter i slutet av halvleken.
Strax därefter tar Rudi kampen mot sin back och bollen ramlar ner hos Rikard en bit utanför straffområdet, han får kalasträff och bollen går i mål intill stolpen. Snyggt!


Sista minuterna av halvleken känns vi lite starkare och det känns bra i halvtid.


I andra halvlek hårdnar det till lite och bägge lagen drar på sig några gula. Efter en stenhård duell vid sidlinjen får både Henke och Vattholmas nr 8 sitt andra gula och därmed rött.

Resten av matchen präglas mest av kamp och vi använder hela bänken för att orka göra jobbet hela vägen ut och det lyckas vi med idag!


I en jämn match drar vi längsta strået och plockar med oss 3 pinnar och stärkt moral. Jag fick höra efter att såna här matcher brukar inte RSK vinna så det känns extra kul att vi
idag plockade fram alla vinnarskallar som finns i laget och kämpade hem poängen.

Kul att se att Rento gör en bra match i kassen trots drygt 2 veckor utan match, bra där!


Nu gör vi en ny bra träningsvecka och en bra div. 8 match mot BKV innan vi tar oss an IFK Uppsala nästa helg.


/ Patric


P.s Jag vill sjunga Ukelele-sången varje helg!

Till kvällen återkommer vi med resultatet från RSK-BKV, div 8.

2 matcher ikväll...

VP slår Rasbo med 2-0 (2-0) hemma på konstgräset. VP:s första trepoängare i år!

I Edsbro var bloggen på plats för att se vilket lag det var som slog Norrskeidka med 6-0 förra veckan..

Det var ett ungt, piggt, småväxt Vaksala... Som hade uppenbara problem att hantera att fotboll per defenition faktiskt spelas på riktigt gräs och inte konstgräs. Istället för att följa sin tänkta (?) matchplan började man slå långa bollar och mot Edsbros låga backlinje var det detsamma som att ge bort bollen.. Edsbro gav den dock gärna tillbaka med chansbollar bakom Vaksalas backlinje.. Och så såg det ut.

Edsbro var dock fysiskt starkare och vann de flesta duellerna, det var nog matchavgörande..

1-0 en halvtimme in, 2-0 direkt efter paus och 3-0 på en kontring i 88:e..

Mot slutet när Vaksala pressade på ägnade sig tränaren mest åt att fokusera på domaren, något han fick med sig sina unga spelare på.. tacksamt för Edsbro!

Alunda-IFK Uppsala 1-1 (0-1)

Alunda är nu inne i serien poängmässigt också när man ikväll hemma på korsängen knep en pinne mot IFK Uppsala.

Ställningen var 0-1 i paus efter mål från Jasmin Svraka, men i andra halvlek kvitterade Alunda genom Per Hartman.

Alunda är stora, fysiska och hemma på Korsängen ger man inte gärna bort poäng..

Kommande matcher, redan imorgon.

Edsbro-Vaksala
VP-Rasbo

På Lördag
RSK-Wattholma, klockan 14.00 på Rådmansö Schakt Arena
Norrskedika-Riala
Karlholm-Rimbo

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus