Patric analyserar..

.. helgens träningsmatch mot Knivsta IK, som vi spelade och förlorade igår på Lötens konstgräs i Uppsala.

Innan det sker ska vi klargöra två saker och väcka en ny fråga..
*Bloggens design har ju totalt havererat, men oroa er inte, ny desig är på g... Vi är medvetna om problemet!

*Lennart har kommenterat förra inlägget angående Erik "Smara" Johanssons moderklubb och naturligtvis har han rätt, Edsbro IF fostrade Erik.. RSK-bloggen gör en pudel rätt upp och ner och erkänner oss mänskliga.

*Följdfrågan måste då bli varför i hela friden Smara hamnade i Alunda av alla ställen på jorden...?;)

Patric har ordet:

Fokus var fortfarande satt på att jobba med den raka backlinjen och med att våga i våra överflyttningar. Dessutom skulle vi försöka få våra forwards att hitta rätt i presspelet.
 
Backlinjen bestod av Mårten-Robban(Linkan)-Mackan-Tomas med Mackan som general i mitten. Backlinjen visar jättebra tålamod med bollen (lite väl mycket ibland) då mittfältarna fick löpa mycket utan att få boll. Vi lyckas också hålla linjen betydligt bättre än senast och de två målen är resultat av ett individuellt misstag och en missad offside av den ensamme domaren. Vi får med Tomas bra i offensiven flera gånger, positivt!
 
Mittfältet startar helt ok, löper mycket utan boll och sköter överflyttningarna bra. Halvvägs in i 1a halvlek kroknar vi och faller in i lite mer solojobb.
T.ex sätter forwards hög press utan resten av laget och det gör att vi kommer lite fel i våra positioner. Mittfältet bestod av Rikard-Kalle-Linkan(Engin)
 
Forwards kommer mycket bättre in i matchen idag än senast. Vi lyckas redan efter 1 minut sätta press på ett bra sätt och vi vågade flytta över med alla 3.
Tommy(Rudi)-Ahmad-Niklas spelade forwards. Vi fick också större rörlighet även om vi har långt kvar till målet.
 
Ska inte glömma att ge Rento beröm för en bra insats i målet. Målen var inget att göra åt men han är aktiv i målet hela matchen och ligger långt ut och avvärjer ett par farliga lägen. Bra snack och fokus.
 
I andra halvlek går vi högre med hela laget och börjar vinna kampen på mittfältet. Vi skapar en del chanser och har flera bra distansskott(bra skärpa) utan att lyckas överlista deras keeper. De chanser de skapar kommer främst när vi fumlar med bollen och inte är tillräckligt resoluta.
 
Vi åker hem med en 2-0 förlust i bagaget men känner oss betydligt mer nöjda med dagens insats än förra helgens seger. Vi har redan hunnit se 22 spelare in action på dessa 2 matcher och är riktigt nöjda med att kunna konstatera att många vill slåss om platserna! Kul!
 
Kommande 2 matcher kommer vi fortsätta jämna ut speltiden på många spelare för att därefter börja spetsa till det. Vi har kvar att lufta Peter(sjuk idag),
Henke(ryggont), Pelle (får göra några träningar till) och Freddie (har vart krasslig) Glömde vår käre sportchef! Han ska också få visa sina konster! . Sen har vi några skadade (Arvid,Ante,Christer,Castro och Rasmus ). Nu har jag säkert glömt någon? Men då får du komma och träna på tisdag så kommer vi ihåg dig nästa gång!
 
/ Patric


Veckan som gått och helgen (säsongen) som kommer..

Ja, ännu en försäsongsvecka att lägga till handlingarna.. Tisdagsträningen bestod av 2x40 minuter 2 mål, bra till en början, mot slutet övade vi spel i numerärt över/underläge 9 mot 5, högst ofrivilligt..

Torsdagsträningen på halvplan bestod framförallt av ett tyngre löpmoment mitt i träningen, därefter lite lir..

Till helgen fanns det först motstånd, sen fanns det inte längre.. Spelledig helg, kanske den sista för våren!? Icke!
På Söndag åker vi till Lötens konstgräs i Uppsala för att möta Knivsta IK klockan 12:00.
Vet egentligen ingenting om Knivsta, har nog aldrig stött på dem tidigare.. De kom 4:a i Div 6 Södra Uppland ifjol, that´s pretty much it..

Annars då?

Jodå, konstaterar att Erik Johansson, mer känd som "Smara", lämnar Alunda för spel med Gamlis i den andra 5:an i år.. Måste ha blivit några säsonger i Alunda för Smara nu sedan han kom hem till moderklubben från Sirius för ett antal år sedan som sagt.. Duktig spelare som alltid levererar på en jämn nivå säsong efter säsong.
Det är en ren gissning, men kanske ingen vågad sådan att lotten föll på Gamlis p.g.a gamal kärlek.. I Gamlis spelar ju som bekant Tomas Arnesson som väl är nått år äldre än Erik men som ändå ganska samtidigt borde ha tillhört Sirius talangfulla pojklag tidigare. Gamlis får en schysst offensiv uppställning i den Västra 5:an i år,,,
Anders Eklund 2011 i Rex IK, 23 mål.
Joakim Ågren 20 mål för Gamlis ifjol.
Arnesson hängde 14 för Gamlis, varav ett var det ruggigt snygga loppmålet mot oss förra våren..
Smara själv nöjde sig med 15 för Alunda 2011.
Vi får väl se vart det bär hän..

I övrigt i vår 5:a verkar det lite...turbulent (?) i Rimbo. Kollar man gästboken där så ser det ut som om Rimpan har svårt att få ner grabbarna att träna, ett problem som jag inte tror att de är ensamma om. Hoppas verkligen att detta är en "försäsongsfas" som Rimbo går igenom och inte så allvarligt som det kanske kan se ut. Rimbo drabbar i helgen samman med Riala för deras båda första matcher i Upplandscupen. Blir kanske en liten fingervisning om var lagen står även om det är första matcherna för säsongen.

Vidare så agerar IFK Uppsala på spelarmarknaden för ett snabbt återtåg till 4:an.
På IN-listan hittar vi b.l.a Toni Arapovic, närmast från Valsta/Syrianska, Daniel Semugala, Uppsala Kurd, Lars gustafsson, Vesta och Ola Hildonen från Fyris.

Mindre än 2 månader till seriepremiär nu!

Coach har ordet!

Ja, igår var det premiär för i år på stor plan.. Och nog kändes planen stor alltid, det var nog de flesta överens om.
Det var också första matchen med Patric/Björn vid rodret.

Så här säger Patric om matchen:

Fokus för dagen skulle ligga på försvarsspel. överflyttning, zonspel och press. Hur gick det med det?
Nja, det finns grejer att jobba med:) I första halvlek har vi väldigt svårt med vårt positionsspel.

Vi lyckas inte sätta press och vi törs inte flytta över ordentligt. Den lagdel som flyttade över bäst var backlinjen.
Vi är också ängsliga med bollen och har många onödiga bolltapp.
Nu känner jag mig gnällig, det var ju första matchen och vi vann?

Bra saker i 1a halvlek var att vi använde mittbackarna i uppspelen så som vi pratat om, bra!! Arbetsinsatsen var också mycket bra, tack vare att vi låg fel fick vi jobba som sjutton.

Vi pratar i paus och tittar på Björns teckning. I andra kommer vi lite bättre i våra positioner, vi vågar flytta över bättre och vi får ett större lugn i vårt bollinnehav. Vi har några fina anfall där många spelare är inblandade.

Sammanfattning : Roslagsbro-RSK 0-1 Ahmad får målet och Niklas därmed assist

Vi har saker att jobba med men det känns kul att många är intresserade och engagerade i att få det att stämma. Många frågar och tycker och det gillas!!
Tycker också att vi kan ge oss själva godkänt då det trots att mycket inte stämmer så vinner vi och håller nollan.

Freddie, Robban och Ante får 3 + för väl utförd uppgift (spelarstatistik)
Arvid får 1 - för ej utförd uppgift (kaffepojke) och 4+ för sin liverapportering.
Pelle och Micke tordes vi inte ge några uppgifter men de får ett plus för att de åkte med!

/ Patric


Togs inga bilder i Vinnarhallen igår, så vi re-postar en gammal segerbild över Robro..


Vinnarhallen höll vad den lovade!

Ja, i Vinnarhallen på Bosön blev det seger idag i första träningsmatchen mot Roslagsbro (Div4) 1-0 (1-0).

Lite mer utförligt matchreferat och tankar från ledarstaben följer under morgondagen...

Seger i Arena Cup 2012.

Ja, det ville sig så väl att vi fick höja pokalen igår kväll. Det var som sagt en tidig samling för Lag 1 igår morse och första matchen gick mot Brottby. Vi var inte helt nöjda efteråt, men vi hade iaf utdelning på våra målchanser och vann med 4-1. I match 2 stötte vi på L/EIF 3 (NIK hockey?).  De grabbarna kunde det här med box-play och matchen slutade 0-0.. Det var inte så mycket att säga om, vi borde nog ha spräckt nollan, men spelmässigt var det ett fall framåt. I den avslutande matchen mot Väddö hade vi både bra spel och utdelning, 2-0.

Resultaten gjorde att vi vann våran grupp och hade ett långt uppehåll till eftermiddagens kvartsfinal mot Roslagsbro, först 5 timmar senare..

Lag 2 klev in i handlingarna på eftermiddagen. Vi gjorde här processen kort mot Söderbykarl, 3-0 och följde upp mot Rö 1-0 och därmed var avancemanget klart även för Lag 2. Noterbart att Tomas nästan höll nollan i alla 3 gruppspelsmatcherna, fick dock se sig överlistad i den sista, betydelselösa matchen mot Täby som slutade med förlust.

I kvartsfinalerna ställdes alltså Lag 1 mot Roslagsbro och lag 2 mot L/EIF 2.

Lag 2 föll här i en jämn tillställning med 0-2, men den matchen avgjordes inte förrän i det absoluta slutskedet, 0-1 kom sent och 0-2 med mindre än minuten kvar då vi gick framåt.

Lag 1, som haft upehåll i ett par timmar alltså slog Roslagsbro med 2-0, en hyfsad match där trötta kroppar väcktes igen.

I semifinalen ställdes vi mot Täby, som alltså slog Lag 2 i gruppspelet och som också var regerande mästare av cupen. Täby som tillvardags 2012 skall spela i div 5 sthlm efter att ha vunnit sexan där ifjol.
Vi fick tidigt 1-0 genom Nicklas och behöll efter det tidiga ledningsmålet initiativet matchen igenom. Täby var inte ofarliga men vi höll ihop laget på ett bra sätt och alla gjorde sitt jobb i det defensiva. ju längre matchen led började Täby koncentrera sig mer och mer på domaren och Nicklas kunde på fin passning från José rulla in 2-0 i öppet mål.
Med ett par minuter kvar kändes detta rätt stabilt och även om Täby försökte så var vi närmare 3-0 efter Kalles stolpskott än vad Täby var en reducering. Detta mycket tackvare Renatos stabila insats mellan stolparna.

I finalen väntade L/EIF Lag 2. Även här gjorde vi tidigt 1-0, Engin bjöd på fotbollsgodis när han chippade in bollen i mål ur nästan död vinkel på en riktigt härlig passning från Martin. L/EIF kändes här ganska tröttkörda efter dagen och när Kalle slog en frispark snett inåt bakåt till Ahmad som rullade bollen i mål var det inte längre något snack om saken. Målen kom i jämn takt och Martin fick avgöra med 5 sekunder kvar. Segersiffrorna skrevs tillslut till 5-0.

Vi tackar L/EIF för en bra arrangerad cup och en kul dag. Vad kunde passa bättre än att fira finalsegern hos turneringens huvudsponsor, Pizzeria Arena?




Imorgon, en dag i vikingahallen...

...och den börjar fantastiskt tidigt för att vara Lördag.. Det är tur för oss alla andra att Kalle åker själv, som är känd för sitt lysande (morgon)humör. Å andra sidan är det ju i princip lunchdags för Jansson & de andra hantverkarna när Lag 1 spelar första matchen, så det är skilda världar.

Klockan 09.40 står Brottby för motståndet. Den vakanta platsen i gruppspelet har L/E IF 3 tagit, de möter vi klockan 11.20 och sedan avslutar vi 12.20 mot Väddö.

Lag 1 imorgon.
Rento
Martin
Henke
André
Kalle
Ahmad
Engin
Nicklas
Linkan
José
Dan

Lag 2 imorgon.
Tomas
Rasmus
Robert
Mario
Tommy
Rudi
Mårten
Rickard
Freddie
Lillen

Lag 2 kliver in något senare på dagen, 13.40 mot Söderbykarl, 15.20 mot Rö och 16.40 möter vi Täby.

Ledarstaben vill även påminna om Söndagens lilla happening. Klockan 12.30 börjar teoripasset på Crossfit i N-tälje. "Va?" Vadå?" "jag förstod inte, vad menar dem?"
En gång till.. På Söndag, 12/2 är det teori i Crossfits lokaler. På Lv3. Hittar du inte?
Åk till Mobergs, dit hittar ni alla.. därifrån känner ni lukten..

Efter teoripasset (som börjar 12.30!! Man kommer alltså inte 12.32!) kommer vi att genomföra ett Crossfitpass som kommer att vara tillfredställande för alla parter. För att inte deltaga på detta pass kan du börja slipa på försvaret redan nu, ta gärna hjälp av valfri stjärnadvokat... Men framförallt, meddela Coach P eller Coach B.


Arena Cup

I Helgen spelar vi Arena Cup i Vikingahallen i Väddö. Detta blir årets sista inomhusframträdande, sedan hänger vi oss åt utomhusspel.

Vi tjuvstartade i tisdags och gick ut på årets första konstgräspass. Termometern visade runt -8 grader, det låg ett lätt lager snö på plastgräset och bollarna stack i väg rätt kvickt på det hala underlaget.

Ändå verkade majoriteten tycka att det var rart att komma ut, att få lite större ytor att röra sig på och riktiga målburar att ställa siktet mot...




Men på Lördag flyttar vi som sagt in en sväng igen..

Vårat första lag har i sin grupp i nuläget Brottby SK och Väddö. Den fjärde platsen i gruppen är såvitt vi känner till i skrivande stund vakant, 2 lag går vidare från denna grupp, grupp B.
Klockan 09.40 tar vi oss an Brottby och klockan 12.20 väntar Väddö.

För vårat andra lag i cupen är starttiden lite senare, men denna grupp skall vara fulltalig.
Grupp D består av Rådmansö 2, Söderbykarl, Täby och Rö.
Matchen mot Söderbykarl spelas 13.40, 15.20 möter vi Rö och gruppspelet avslutas klockan 16.40 mot Täby...







Februari är här..

..med allt vad det innebär. I år verkar det inte bättre än att Februari kom att bjuda på snö och kall luft, men hur man än vänder och vrider på det så går vi obönhörligen mot ljusare tider. Dagarna blir sakta men säkert längre, temperaturerna kommer att bli mildare och gräset kommer att bli grönt i år också.

Ett säkert vårtecken brukar vara när träningsmatcherna drar igång. Förr alltid i början på Mars, på en taskigt avhyvlad grusplan. Numera ofta någon månad tidigare, tack vare konstgräset.
Så våren kommer helt enkelt tidigare nu än för 10 år sedan..

Många lag i serien går i år igång med matchandet redan i Februari. Av de uppgifter som gått att få fram kan vi konstatera att Vindhemspojkarna är först ut, redan på Söndag.

12/2 Vindhemspojkarna - Div 5 lag från Huddinge.
19/2 Rådmansö SK - Roslagsbro IF (Div4)
24/2 Riala - Rånäs (Div6)
25/2 Jomala (??) - Norrskedika
25/2 Vaksala - Lagunda (Div4)
26/2 Wattholma - Ärentuna (Div4) Upplandscupen.
27/2 Riala - Rimbo Upplandscupen.

4/3 Väddö (Div7) - Edsbro Upplandscupen.
4/3 Karlholm - Upplands-Ekeby (Div6) Upplandscupen

Det är troligen så att alla lag inte anmält och registrerat alla kommande träningsmatcher och datum för dessa, men detta är alltså läget just nu. Uppgifter saknas t.e.x på IFK Uppsala, Alunda och Rasbo.

Nåväl, iom detta får vi väl hälsa fotbollssäsongen 2012 välkommen på riktigt!


Det ser ju inte så dumt ut, en Fredagsmatch i Juni typ..


Rysskyla, snökanoner och vinterkräksjukan.

Vad är det med det här landet nuförtiden? Förr, om det var kallt ute, ungefär 15 minusgrader, då sade man att "idag var det friskt ute". Om det blev ytterligare lite svalare så konstaterade man att "idag var det kyligt..."
Om temperaturen sjönk ytterligare så kunde man tillslut säga att "idag var det kallt ute". Punkt.

Men 2012 räcker inte orden till... Nu har tydligen "Rysskylan" anlänt... Det är minus 10 grader och hela Sverige bävar för rysskylan.. I samma veva varnar media om och om igen för något påfund som 2012 kallas för snökanon. Det är tydligen en snökanon på väg in över landet i samma veva som den ökända rysskylan. Experter slår knut på sig själva i TV och tidningar och kan inte nog förklara hur man ska hantera snökanonen och rysskylan..

Man ska ha filtar på alla väggarna i huset, man ska alltid ta med sig het dryck om man ska någonstanns, (det ska då hålla snökanonen på håll, den verkar inte gilla het dryck...) Om man vill så kan man bygga kojor inomhus också, när det är så fruktansvärt kallt ute. Och glöm inte att stoppa tidningspapper innanför jackan.

Troligen, innan detta fenomen uppfanns så kallades det kanske för "ymnigt snöfall", eller rent av "snöstorm" och människorna vaknade upp i sina stugor och konstaterade på morgonen att "Oj, vad det har snöat inatt, jag får nog ta på mig en tjockare mössa idag och skrapa bilrutorna". Ingenstans nämndes ordet SNÖKANON!

Då och då blev folk sjuka.. Riktigt dåliga, sängliggande med feber och allt vad det innebär... De kurerade sig en vecka med lite god dryck och ett varmt täcke, återvände till sina arbeten och berättade för inte så imponerade arbetskamrater att de "varit lite hängiga", alternativt haft den vedervärdiga influensan eller i värsta fall återvände de inte alls eftersom de dött i lunginflammation.. Då var det allvarligt.
Nu har var och varannan Vinterkräksjukan och det finns ingen hejd på hur svårt sjuka folk är.. Den ena överträffar den andra och har man riktig otur drabbas man av den minst 7 gånger på en vinter...

Lägg det till Rysskyla och snökanoner och man blir inte längre särskilt förvånad att det här landet knäar lite då och då nuförtiden....

För övrigt kan vi konstatera att Riala värvar ännu en potentiell vinnare av deras träningsliga, Max Mårtensson. Närmast från någon div 4 klubb i sthlm, men killen har tydligen tillhört GAIS 2006... Samtidigt som Rami Shaaban stod i mål för Svenska landslaget alltså.



Bra, vi hörs... Akta er för snökanonen!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus