Rådmansö Förstärker inför Nästa Säsong.

3 mycket välkomna återkomster förstärker RSK herr lag inför nästa säsong.

Tomas "Turken" Johansson

Den forne lagkaptenen länge RSK ryggrad.Och årets spelare 2008 Förra året valde han att ta en timeout ifrån fotboll för att lägga tid på familjen. Turkens andra familj har saknat honom varje dag och när han nu kommer hem igen jublar laget.
Turken som spelare har mycket längt tillhört en av Roslagens bästa mittbackar. Turken kan beskrivas som en tänkande spelare han ser spelet först och är alltid därför på rätt plats. Det är en spelare med stor respekt och enormt lag hjärta. Laget försvunna general har återigen hittat hem.

Turkens kommentar till bloggen: Räkna med mig!

Jonas "Sorkis" Granberg.


Olle Wiks stora rädsla. Schakt Arenas fina gräs är återigen ett ett minne blott. Årets spelare 2007.
Granberg talangen med stort T. Jonas som fick ta en ofrivillig timeout på grund av knä skada har det senast året lag sitt fokus på korpen och lirar lite boll med polarna. Men han har även trillat in ett par träningar med laget och har som alltid dominerat varje träningstillfälle. Jonas är känd för sin enorma balans och speluppfattning och firma Bom Bom Granberg skördade många poäng på innemittfälet. Jonas är inte bara viktigt på plan han är även enorm tillgång i omklädningsrummet för stämningen.
Jonas själv lägger en vis reservation inför nästa säsong både gällande hans knä men framför allt jobb.

Jonas kommentar till bloggen: Finns tiden spelar jag.

Dan Sundberg


Den försvunna sonen kommer äntligen hem. En av dom mest imponerande fotbollsspelare jag har träffat på. Med så lite kan Sundberg göra så mycket. Det finns ingen postion som han inte kan hantera fan ställ han i mål så skulle han var bäst på plan. Sundberg har nu haft ett uppehåll på ett år för att ta hand om familjen då han nu mera stolt kan kalla sig 2 barns far. Sundberg ger laget en trygghet och spelbredd som återigen gör RSK till en slagkraftigt lag.

Sundberg kommentar till bloggen: Jag ser framemot att spela fotboll igen. Jag kommer ifrån dag 1..


En liten hyllning till en stor profil!

Inledningsvis måste undertecknad hålla med föregående skribent om Årsfestens förträfflighet. Allt var genomtänkt och genomarbetat. Det var högklassig underhålling, bra service och glatt humör... allt var helt enkelt utsökt!

Mitt i allt glädjerus försökte också Herrlagets spelartrupp dela ut priser till de människor i och omkring laget som tillfört mest under denna säsong. Pristagarna kommer att räknas upp i ett senare inlägg då detta inlägg framförallt kommer att framhålla en person...
Det var även tänkt att denna person skulle framhållas extra mycket även på Årsfesten i sig, men där finns mycket bättring att önska till nästa år! I festens glada anda glömdes helt enkelt en av klubbens absolut största eldsjälar bort och för detta finns givetvis ingen ursäkt.
Men gjort är gjort och som visare män tidigare sagt:
”Den som är som mest självklar är alltid den förste att glömmas bort!”.

Årets RSK-hjälte nummer ett fanns det egentligen aldrig någon konkurrens om vem som skulle få och eftersom han inte fick den hyllning han förtjänar i lördags, får han åtminstone ett litet erkännande nu…

Priset gick utan tvekan till den person som i vått och torrt, sorg och glädje, organisationsförändring efter organisationsförändring stått som den fasta punkt hela seniortruppen lutat sig emot.
Detta pris gick alltså givetvis till...

Christofffer "Chrille" Johansson
: Ett enormt RSK-hjärta i en härlig kropp...

Att beskriva denna pristagare som person är som att göra en cover på en låt av Michael Jackson. Det är i praktiken omöjligt och redan från början dömt att misslyckas! men här kommer iallafall ett försök...

För att förstå Chrilles storhet som människa måste man även ta del av hans bakgrund i Rådmansö SK.
Chrille kom till Rådmansö SK för ett antal år sedan som Lagledare från Roslagens-Blidö IF.
Då dom flesta grabbarna i RSK redan hade sett honom i denna roll hos Roslagen-Blidö visste jublet inga gränser när det vart klart att han nu skulle hjälpa klubben i vårt hjärta framåt… 
Åren har gått sedan Chrille först gjorde entré och när dåvarande senioransvarige Thomas Johansson för något år sedan valde att själv klättra i organisationen såg han och alla andra Chrille som den självklara efterträdaren. Chrille tackade självklart ja och tog med glädje på sig en ännu ett utmanade jobb och tyngre arbetsbelastning utan att ens verka berörd. Detta jobb har han skött med bravur sedan dess…

När sedan den gamla RSK legendaren Olle Wiik bestämmer sig för att satsa på karriären och väljer att lämna sin roll som inköpsansvarig och vaktmästare i klubben lämnar han givetvis ett stort hål i organisationen.
Vem tar då klivet fram och ökar sin belastning ytterligare? jo självklart Chrille. Han är nu både Lagledare i A/B-lag, Senioransvarig Herr, Inköpsansvarig för hela föreningen och dessutom styr han upp alla bestyr gällande material som tidigare en materialansvarig fixat…

Inför säsongen 2009 flaggade sedan Chrille för att han skulle ”trappa ner” lite och satsa lite på sin familj (sin förstfödda ögonsten Oliver). Chrilles sätt tackla denna nertrappning var genom att behålla samtliga sina tidigare roller och utveckla dom ännu mer…
Dessutom kom en dag när laget som mest behövde hans stöd och självklart tvekade han inte att ta steget fram och bli tränare för herrlaget tillsammans med Martin Folkesson och Ralf Källström av det som var kvar av säsongen 2009. Att sedan tillägga att Chrille utöver detta hållit en konstant dialog med alla grabbar, spelat fler b-lagsmatcher under säsongen än dom flesta i herrtruppen och på den lilla tid som funnits över gjorts sitt yttersta för att locka andra människor till vår fantastiska förening gör det nästintill skrattretande...

Vem är denna superhjälte tänker ni och i mycket har ni rätt.
Chrille presterar mer med sitt ideella hjärta på en säsong än vad många andra kan drömma om att klara av på hela sin livstid.
Är det för att han inte trivs hemma? Nej knappast, vi vet att det är där han trivs bäst.
Är det för att inte har något annat att göra? Nej knappast, småbarnsfar och säljare på Eniro gör att han har en proppfull kalender.
Varför gör han då allt detta? Svaret är helt enkelt att Christoffer Johansson är en person som sätter laget och föreningen framför sig själv.


Min personliga reflektion är också att Chrille i Rådmansö hittat en andra familj som ger honom det utrymme han förtjänar, dom mothugg han behöver, dom krav som sporrar honom, men kanske främst av allt. En fritid fylld av skratt, gemenskap och fotboll.

Grattis än en gång till priset året RSK-Hjärta 2009 Christoffer. Det är dig väl förtjänt!
Sen vill jag återigen be om ursäkt för det genanta i att detta missades på Årsfesten!
Det fanns inget annat än den mänskliga faktorn bakom detta och det fanns aldrig någon tvekan om att priset var ditt! Om detta beteende under Årsfesten ger upphov till frågor eller ifrågasättande om Chrille, hans roll eller lagets åsikter om honom vill jag vara den förste att dementera detta.

Christoffer Johansson är och förblir en av dom viktigaste kuggarna i Rådmansö SK som förening och herrlaget som lag.
Den enda som skall ifrågasättas efter detta är den avgående ordföranden i spelarrådet, med all rätt.


Dalhem vann kvalet.

Rådmansö tog den absolut sista platsen till div 5.  Div 4 laget Fyris förlorade slutligen kvalet emot Gotländska Dalhem på borta målet efter 0-0 på Gotland och 1-1 i Uppsala.

Detta innebär att

Lag 10 i div 4  (Månkarbo)

Sämsta lag 10 i div 5 (Hagby)
Sämsta lag 9 i div 6 (Rånäs)

Detta gör att Rådmansö som lag tar och behåller div 5 platsen som absolut sista lag. 
Rådmansö är bättre än detta och redan nu har vi börjat förstärka truppen inför nästa år.  Och det blir nog ett par namn som vi alla känner igen men det återkommer vi till senare. 

Det är bara att konstatera vi kan fan så mycket mer än vad vi fick ut iår. Och det tycker jag vi visade det dom sista matcherna. 
 


Årsfesten 2009

Måste säga att enligt min personliga menning så var det den mest genomtänka och välarangerade årsfesten som jag har varit.

Dagen började i Mackans och Peter regi. En tävling som tog spelarena runt byn på olika uppdrag avgörande föll slutligen upp på Campus Roslagen och den gamla hinder bannan. Därefter bastu och bad upp OK.


Årsfesten sen då
Grym bra underhållning iform av Everysing med finalen Rådmansö låten så blev kvällen minnesvärd. Glada männsikor god stämning.



Precis så en årsfest ska vara.
Dessa fester är inget vi ska ta förgivet snarare uppsakta.

Ett stort tack till samtliga inblandade som gjorde festen till det den var!!!!







Den inofficela Skyttligan div 5 Södra 2009

Den inofficela Skytteligan för den gånga serien är nu här.
Anledningen till att den för bli den inofficela är för att det självfallet kommer saknas folk.
Ligan är framtagen av everysport tabellen och serielagens hemsidor.

Och med detta så blir den självklara vinnaren av Skytteligan detta är 


 Mikael Hellsing Roslagsbro 30 mål




En grym säsong av den alltid notoriska målskytten. Micke är den enda i serien som denna säsong kan skryta med hela 5 mål i en match.


1

Mikael Hellsing

Roslagsbro

30

2

Mohammed Malla

Unik

22

3

Andreas Bergvall

Markim/Orkesta

19

4

Fredrik Björklund

Danmark

13

5

Erik Andersson

Unik

13

6

Markus Kangas

Funbo

12

7

Roy Barsoum

Bro Ik

11

8

Jens Alstermark

Väddö

11

9

Navid Haqude

Markim/Orkesta

11

10

Fredrik Hellqvist

Markim/Orkesta

10

11

Jack Yacoub

Bro Ik

9

12

Kristian Oldenburg

Funbo

9

13

Jonnie Engström

Riala

9

14

Mohamed Mari

Unik

9

15

Eldin Podrug

Unik

8

16

Tomas Jansson

RSK

8

17

Mikael Wall

RSK

8

18

Gustav Jansson

Markim/Orkesta

8

19

Fredrik Danielsson

Danmark

7

20

Mohammed Yousef

Väddö

7

21

Emil Jorlin

Väddö

7

22

Karl Gäfvert

RSK

7

23

Wille Modin

RSK

7

24

Raber Ahmad

UNIK

7





Övrig Statistik

FLEST GJORDA MÅL
Uppsala/Näs   94
Markim Orkesta   81
Roslagsbro   73
FC Arlanda   47
Rimbo   45
Riala   45
Rådmansö   45
Bro   41
Danmark   41
Funbo   39


FLEST INSLÄPPTA MÅL
Rimbo   66
Bro   65
Rådmansö   65
FC Arlanda   64
Hallsta   61
Funbo   55
Väddö   51
Riala   45
Danmark   42
Roslagsbro   40

STÖRSTA VINSTER
Datum   Hemmalag   Bortalag   Resultat   Fakta
2009-09-26   Roslagsbro - Funbo   11 - 2 (+9)   Fakta »
2009-08-22   Roslagsbro - Rådmansö   8 - 0 (+8)   Fakta »
2009-08-22   Funbo - FC Arlanda   9 - 1 (+8)   Fakta »
2009-08-29   Hallsta - Uppsala/Näs   0 - 8 (+8)   Fakta »
2009-09-12   Roslagsbro - Rimbo   8 - 0 (+8)   Fakta

Nu är det dags för Årsfesten!

Vi börjar med att träffas på Landkrabbans parkering kl 11.00

 

PACKLISTA: Oömma kläder, duschhandduk, badkläder, leg + pengar(sedlar och mynt), alkohol för kvällen (i burk) samt ett batteri AAA.

Vädret spelar ingen roll…. Ta med regnkläder ifall vädret tillåter det…..

 

Man kan även vid detta tillfälle ta med sig kläder för den fortsatta kvällen.

 

Vi ser gärna att ni anmäler er till oss så vi vet hur många som kan delta, ju fortare desto bättre…

Tack på förhand!!!!

 

Anmälan för att vara med är till

 

Marcus Andersson 0703-954283

Peter Andersson 0731-424014


Årskrönikan för Division 5 Södra 2009.

Det här blir det sista ni läser på RSK-bloggen på ett tag.. Vi kommer inte att "döda" bloggen, men den behöver vila, precis som vi. Eftersom bloggen har fått ett sådant genomslag, mycket större än vi kunnat ana, så kommer det givetvis komma en del inlägg, men inte med samma frekvens.. Men i slutet av December och början på Januari slår vi igång maskineriet igen med full kraft! Men jag återkommer till det.. Första ska jag försöka summera året som gått, medans minnet är färskt.




Serien är slut, och för våran del, alla lag i Södra är förutsättningarna klara.. UNIK till division 4, Rimbo och Hallsta till division 6. Det blev en otroligt jämn serie mellan de "etablerade" division 5 lagen. Med de etablerade lagen menar jag de 9 lag som var kvar från ifjol. Till den skaran sållade sig också nykomlingarna från division 4, Arlanda FC. De två lagen underifrån, UNIK och Markim/Orkesta ryckte tidigt i tabellen och körde sedan ett eget race. Detta faktum ställde tabellen lite på ända och det är min förklaring till varför tabellen så småningom såg ut som den gjorde. Normalt är nykomlingar underifrån seriesystemet mer eller mindre tvingade att husera på den undre halvan av tabellen, men Markims och framförallt UNIK:s överlägsenhet tvingade ner andra lag i botten.



Rimbo stannar på 24 poäng, vi själva och Arlanda på 25, Bro, Väddö och Funbo på 26.. Det var verkligen strid på kniven ända in i slutet och antagligen är det många lag som siat; "om det hade hänt" och "om det inte hade hänt..". Ta t e x Väddös öde. De var klara för division 5 spel 2010 inför den sista omgången. Men om vi gjort mål på friläget i 90:e minuten borta mot dem och vunnit med 4-3 hade Väddö åkt ur. (Förutsatt att resultaten sedan gått enligt tabellen.) Så liten är marginalen. Eller vi själva.. I 2-2 matchen hemma mot Riala spelar vi andra halvlek med en man kort i ösregnet. Vi skapar inte en målchans på hela andra halvlek och Riala trycker oss ner i eget straffområde. Den krigarpoängen räddar i slutändan vårat kontrakt... ( Å andra sidan fick Riala rejält med hjälp av domaren i deras hemmamatch med en frispark i 92:a)
Sammanfattningsvis: Små marginaler!



Det var egentligen bara Hallsta IK som verkligen inte räckte till i år. Deras trupp har varit för tunn och intresset bland nästa generation verkar inte ha räckt till.. Kanske är en nedflyttning till division 6 precis vad klubben behöver. Rimbo IF borde ha räckt till. Vad som har gått snett där vågar jag mig inte på, men det är underligt att klubben inte verkar ha tagit sin situation på allvar, man fick först till de tre avslutande omgångarna med sig sina rutinerade spelare. Spelare som Rimbo hade behövt långt tidigare och som bekant, högmod går före fall!

Följande 4 lag vann sina respektive division 6 serier: Fanna (Enköping), Uppsala Kurd (UNIK:S farmarlag), H/Ö FF (Harg/Östhammar) och Skuttunge (Långt bort, norr om Uppsala.)

Frågan är om inte förbundet borde göra en östra och en västra 5:a nästa år istället för en Norra och Södra.
Då skulle div 5 östra 2010 kanske kunna se ut på följande vis:
*Alunda
*Norrskedika
*Harg/Östhammar
*Rådmansö SK
*Roslagsbro IF
*Väddö IF
*Markim/Orkesta
*Funbo
*Danmark
*Storvreta
*Riala
*FC Arlanda


Vad vet man.. Den som lever får se, men helt klart är att de lag som placeras i samma serie som Rådmansö SK även nästa år får fortsätta följa serien på RSK bloggen. Vi har under hösten haft ett ungefärligt snitt på 70 unika läsare om dagen. Matchdag och dagen efter match har vi legat strax över det, för att i Söndags, dagen efter avgörandet ha hela 135 unika läsare och nästan 300 läsare totalt. Det var många som ville se hur det gått för Rådmansö i den sista omgången, kul!

Tyvärr för Markims del var vi tvugna att göra de besvikna genom att spela i 5:an ett år till, men det är inte mycket att göra åt. Egentligen tror jag inte Markim Orkesta har så mycket emot Rådmansö, det är nog mest en stackars förvirrad ensam själ med stora komplex för något som driver deras hemsida.. I övrigt är det ju en trevlig förening..

En annan trevlig förening som vi inte stöter på nästa säsong är UNIK. En fullständigt makalös säsong, med segrar i allt man tog sig för och det skulle inte förvåna mig det minsta om laget tar 4:an på en skridsko också.. Återigen, Stort Grattis!

Till er andra vill vi från Rådmansö önska tack för i år och vi ser fram emot att välkomna er på Rådmansö Schakt Arena 2010 också! Vilka ni blir är som sagt upp till förbundet, men våra bröder från landet, Riala, Väddö och Roslagsbro får vi garanterat med oss.

Tack och på återseende!


Arlanda-RSK 2-2 (0-1)

Årets sista match och allt stod på spel. Vinst och vi skulle vara helt klara för div 5 nästa år lika och vi är mycket ett nytt kontrakt. Förlust med mer än två mål och resan är över.


Det fanns dom frågades sig om lagen tänkte gå för max eller säkra på en målfattig
tillställning. Det blir full fart och vi börjar bra Labbe har ett mycket farlig läge redan i matchens andra minut. Arlanda som har gjort sig känd genom åren att spela en snabb fotboll med bollen på marken. Det var vi inställda på istället kommer många bollar i luften in bakom våran backlinje där man fyller på med fart. Och det just en sån här boll som utmynnar idagens första mål. Bollen går precis över Turken Renato kommer ut mot en fram rusande Arlanda spelare. Renato är första men rensning går vi Arlanda spelaren som får med sig bollen och kan rulla in ledningsmålet.



Det är en svängig match som kommer till ett abrupt uppehåll på nästan 50 minuter. Micke Wall dundrar på en boll i straffområdet deras mittback sätter ditt benet och i motlägget så bryter han benet. Öppen benfraktur och matchen får avbrytas i väntan på ambulans. em>Vi i Rådmansö sänder våra hälsningar till Alfons Daoud i FC Arlanda och hoppas att han återfinns på fotbollsplanen redan nästa år.


Matchen kommer slutligen i gång ingen och återigen är det vi som startar piggas men vi skapar inte några riktigt farliga chanser att prata om. Vinden vänder och dom menar jag bokstavligen och i denna medvind blir nu Arlanda riktigt farliga. Och vi får vara mycket glada över att det inte trillar in en boll till här. Ett kylslaget och blött lag går in i paus med ett 1-0 underläge.


Andra halvlek och med bara 15 minuter spelade i andra ringer då Rimbo som har spelat klart sin match. Rimbo har vunnit 3-1 vilket innebär att vi för tillfället är vidare i form av inbördesmöten emot Rimbo. Inte poäng inte mål inbördes möten efter 22 omgångar.  Men Rimbo får strax efter samtalet ett övertag när 2-0 trillar in efter vad som verkar vara en ganska tydlig offside. Nu är det uppförsbacke ca en halvtimme kvar och det skiljer endast 1 mål ifrån div 5 och div 6. Detta något som dom på plan inte vet om och vi flyttar runt lite i positionerna. Och vi skapar nu ett bra tryck gentemot hemmalaget mer lägen innebär mer fysiskt spel. Vilket tillslut innebär att en tackling blir misstajmad och straffen är ett faktum. Micke Wall stegar fram och är iskall och bollen sitter som en missil i burgaveln.


Vi har nu medvind och vi är för tillfället vidare men återigen laget på plan vet inte detta och ropar till sidan vi går nu ner på 3 backslinje. OK ifrån sidan och vi går nu för seger in har nu Årets Nykomling Teddy Wallmo. Teddy en utpräglad försvarsspelare kommer in som yttermittfältare. Teddy får en mycket fin passning ut på kanten ifrån Mackan. Teddy tar sig ner i boxen tittar upp och slår ett stenhårt inlägg som en framrusande Micke Wall stressar backen att styr in i eget mål.


Vi drar inte av på takten och Jocke Larsson är löjligt nära att få in segermålet i slutminuterna men den smiter tätt utanför stolpen.


Det var två lag som gick för seger idag och det var nerv ända in i matchens sista minut.

Arlanda jublar helt klara för div 5 och vi fick som sagt vänta till idag. Rådmansö Sk spelar även nästa i div 5 och det känns mycket rättvist. Vi vet att vi kan mycket bättre än vad tabell läget visar och framför allt dom senast veckorna så har den kapaciteten lyst igenom.


Nu väntar välförtjänt vila med kryssningar och Årsfest.


På återhörande.

 


FLAGGAN ÄR RÄDDAD

Det är nu äntligen klart.
Rådmansö SK kan nu inte trilla ur div 5 efter Hagby förlorade sin sista match emot Tärnsjö och på det sättet blir sämst 10:a i div 5 Uppland.

Detta innebär att vi nu är klara för div 5 även nästa år.
Tack för allt stöd publik, ledare men även kollegor i serien.....


Ta fram er trumor och trumpeter

Alla är välkomman!!!
Rådmansö Herr lag spelar en direkt avgörande match bort emot Arlanda klockan 14:00 på lördag.
Och självfallet är alla som vill välkommna att följa med och se matchen på plats.



Bussen avgår klockan 11:45 ifrån sportcentrum.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus