Tävling

För första och med största sannolikhet sista gången har nu RSK Bloggen en läsare tävling.
På allmän begäran och en viss del hot. Kräver nu en stor del av våra läsare att få veta vilka bloggarna är.


Och det är här nu tävlingen kommer in i bilden.

Den som gissar antalet bloggar och namnen på densamma kommer att vinna en matchboll alt en platta ..





Rätt svars skickas antingen till  [email protected]
alt skrivs här på bloggen. Glöm inte ange namn.

Vinnar presenteras efter Årsfesten


...


Även Hagby inblandade i streckstriden.



Även Hagby är nu inblandade i den redan komplexa uppgörelsen om vilket lag som kan komma att åka ner i div 6. Vi vet redan att Gimo följer med Gamlis till div 4 vilket i nuläget innebär att sämsta 10:a i div 5 skall flyttas ner.  I våran serie är sen tidigare Hallsta klara för nerflyttning och i den Norra femman är Film och Morgongåva klara sedan länge. 

Men sen följer ett kval i mellan div 4 2:an och Gotlands Div 4 1:a och om Upplandslaget vinner denna match så innebär detta att det inte blir någon extra nerflyttning.

Som sagt det är inte enkelt att tyda alla olika svängar men för att ge att nuläges analys utifrån rådande tabell så är alltså Hagby för tillfället sämsta 10:a

Hagby spelar sin sista match emot Tärnsjö som slås om en serieseger.

Det kommer bli en grym fotbollshelg det enda som är tråkigt är att det är för långt kvar till den.

Uppland norra

AKTUELL TABELL
söndag 27 / 9 2009
  Tärnsjö 21 14 3 4 64 - 27 37 45
  Rex 20 14 2 4 46 - 25 21 44
  Alunda 21 11 6 4 42 - 28 14 39
  Hinden 21 11 3 7 47 - 40 7 36
  VP 21 11 2 8 40 - 38 2 35
  Vattholma 21 10 2 9 33 - 31 2 32
  Karlholm 20 10 0 10 38 - 30 8 30
  Lagunda 21 8 6 7 33 - 33 0 30
  Norrskedika 21 8 3 10 42 - 47 -5 27
  Hagby 21 7 2 12 34 - 45 -11 23
  Film 21 3 2 16 22 - 50 -28 11
  Morgongåva 21 2 1 18 21 - 68 -47 7



Uppland södra

AKTUELL TABELL
söndag 27 / 9 2009
  Uppsala/Näs 21 19 1 1 94 - 19 75 58
  Markim Orkesta 21 15 2 4 77 - 30 47 47
  Roslagsbro 21 11 4 6 72 - 40 32 37
  Riala 21 7 8 6 41 - 45 -4 29
  Danmark 21 9 2 10 37 - 41 -4 29
  Väddö 21 7 5 9 39 - 50 -11 26
  Funbo 21 8 2 11 38 - 52 -14 26
  Bro 21 8 2 11 40 - 61 -21 26
  FC Arlanda 21 7 3 11 45 - 62 -17 24
  Rådmansö 21 7 3 11 43 - 63 -20 24
  Rimbo 21 6 3 12 42 - 65 -23 21
  Hallsta 21 3 3 15 17 - 57 -40 12

RSK-Hallsta 5-2 (2-1)

Årets sista hemma match och på besök kom redan nerflyttningsklara Hallsta. För ett par år sedan skulle man ha gottat sig i att Hallsta trillade ur div 5. Men det är med en bitter eftersmak som det känns just nu. Roslagsfotbollen blöder och den blöder stort hela 4 Roslagslag är inblandade i årets strecktstrid. Och frågan har vi stället många gånger tidigare i år men det känns fram för allt nu hög aktuell.  


Men nu till dagens match vi mönstrar för dagen för en gång skull ett mycket slagkraftigt lag. Där mer eller mindre samtliga fanns tillgängliga och det kommer behövs samma förutsättningar inför nästa helg.  Vi tar i alla fall ledningen efter ett mönster anfall utifrån spelplan. Tomas hugger precis rätt och tar bollen ifrån backen. Avslutet är kliniskt och ledningsmålet är ett faktum. Vi skapar mycket medans Hallsta bygger upp sina anfall genom att slå långt. Och vi utökar våran ledningen. Kalle startar anfallet när han spelar fram en löpande Ländin. Ländin tar sig in i boxen och slår en diagonal boll till Labbe som slår den på ett. Men målvakten gör en grym räddning men Labbe sätter returen. Att tillägga målvakten var 47 år och gör en av dom svettigaste räddningarna jag har sett i div 5 i år.


Men Hallsta svarar upp efter en duell med Teddy lyckas Hallsta forwarden ryckas sig loss och lobba in reduceringen.


Vi går till paus med 2-1


Andra halvlek och vi sätter nu högre press och det ger resultat redan efter 35 sekunder där Ländin snor bollen ifrån Hallsta backen vid mittplan. Ländin är för snabb för backen och han kan enkelt rulla in 3-1. Men återigen sprattlar Hallsta till och bollen hittar in på något konstigt sätt. På ett motlägg med Jocke Larsson lyckas Hallsta spelaren få bollen över Renato och skapa lite nerv i matchen.


Men Hallsta har det mycket svårt att komma till farliga avslut och det är bara en tidsfråga innan vi stänger matchen. Och det kommer och det är efter ett känsligt inlägg ifrån Andreas Ländin som Wille kommer med en perfekt löpning och slår in den direkt på volley i mellan benen på målvakten.


Dagens sista faller slutligen ifrån matchens spelare Mange Berg han håller sig fram på en misslyckad nickrens ifrån en Hallsta back och nicken sitter ifrån närhåll.


En mycket viktig vinst även om det fanns mer att hämta.  Nu väntar då den slutliga omgången som kommer bli den mest rafflande på många år.   Vinst kan innebär 6.e plats förlust kan innebär div 6. En grymt spännande helg som avslutas med en avslutningsmiddag på Havspiren.


Alla behövs den är veckan och då menar vi alla två träningar kvar och nu klämmer vi ut det sista vi har.


Gimo följer Gamlis till div 4 samt Rimbo behåller spänningen en omgång till.

Gimo vann lördagens match mot redan nedflyttningsklara Gamlis FF med 2-0 (1-0). Detta hjälpte dock inte då Karlberg vann sin match borta mot Täby med 2-1 (2-1). Gimo följer alltså Gamlis till division 4. Dagens resultat innebär också att det inte blir någon extra uppflyttning från division 5. Om Upplandstvåan förlorar mot Gotlandsettan i kvalet till division 3 blir det istället så att lag tio i division 4 flyttas ned till division 5.
(nyhet hämtad ifrån IFK Uppsalas hemsida.)

Rimbo tog sista chansen genom att vända ett 1-3 underläge till 4-3 på 30 minuter. Enligt rykten dock obekräftade i skrivande stund så vann Väddö emot Riala borta.
Detta gör att självfallet att spänningen håller i sig hela vägen in i sista omgången.

Matchref ifrån dagens vinst match emot Hallsta komnmer inom kort.


En Hallsta tå i Rådmansö Färger

Inför morgondagens derby mot Hallsta måste en person lyftas fram, betraktas och i viss mån också hyllas...

 
Denna person är givetvis Kalle "Hallsta-Expressen" Gäfvert.
Nu undrar säkert många hur en person som är född och fostrad i Hallstavik kan bevärdigas med ett inlägg i Rådmansös blogg. Svaret på detta är långtifrån självskrivet, men kan väl kortfattat sammanfattas med ett...
När ska man annars kunna skriva om en fd Hallstaspelare om inte inför en derby mot sin gamla moderklubb?
 
Kalle Gäfvert alltså, en man med lika många sidor av sina personlighet som färger på regnbågen.
Att vara född och fostrad i Hallstavik med omgivning sätter givetvis sin prägel, även på en "psykiskt stark" person som Kalle. Det är iallafall så Kalle älskar att se på sig själv! Ber du honom beskriva sig själv kommer han sannolikt säga:
"Harmonisk som en kolibri, Stabil som ett medeltida fort och trygg som ett barn i sin mors famn".
Detta är som sagt hans egna ord och något vi grabbar i laget (och hans flickvän Minna) sedan länge sett förbi.

 
Kalle är mer som "Dr Jekyll & Mr Hyde". Han kan (när han själv behagar) vara en härligt positiv, lugn, glad och social människa, men djupt därinne kokar det...
På ett ögonblick kan denna svärmorsdröm förvandlas till ett monster (det är säkert, han får faktiskt horn i pannan). 
När det väl brunnit till finns det ingen hejd, mammas lilla Kalle blir då beräknande elak, hatisk, snarstucken, våldsam, han tappar talets gåva och betraktar helt plötsligt alla medmänniskor som IDIOTER!.
Många är dom som försökt tala med honom i detta stadie men snabbt insett att det är som att försöka brotta ner Jocke Larsson. Det gör ont, gör en svettig och efter 30min är du tillbaks på ruta ett...
 
Nu ska ni inte tro att det är allt som finns att skriva om Kalle G, men då han som tidigare sagt har många aspekter av sina personlighet så ger undertecknad nu upp.
Kalle Gäfvert är en komplex person som krävs för att få ett lag att fungera, han är kittet som sammansvetsar truppen, nageln i ögat vissa träningar.
Han är en person som värnar om gruppen och känner ett stort ansvar för dess utveckling.
Kalle har på kort tid funnit sin plats och blivit en naturlig del av Rådmansö SK och samtidigt blivit en av grundpelarna i seniortruppen, inte minst i sin roll som vice lagkapten!


För att inte ge Hallsta Expressen för mycket luft under vingarna måste jag även föra fram ett antal andra personer som är viktiga:
 
Joakim Larsson
Thomas Jansson
Magnus Berg
Dan Berg
Micke Wall
Renato Cruz
Thomas Johansson
Marcus Andersson
Peter Andersson
Wille Modin
Ronnie Alfredsson
Rikard Persson
Jean Anjou
Teddy Wallmo
Andreas Ländin
Kalle Gäfvert
Mårten Törnqvist
Kenny Alfredsson
Martin Anjou
Christer Jansson
Martin Folkesson
Christoffer Johansson
Ralf Källström
Jonas Granberg
Erik Lindqvist
Ronnie Skyving
Joakim Bergstrand
Mike Kissman
Labinot Canhasi
 
Som ni ser är det ett antal personer som samtliga idag fyller en bytande roll i Rådmansö.
Det spelar ingen roll om man är skyttekung, lagkapten, spelarråd, a-lagsspelare, b-lagsspelare eller i tränarstaben. Vi har alla en lika viktig roll i truppen. Vi VINNER som ett LAG och förlorar på samma sätt...
 
Men på längre sikt är jag övertygad om att vi alla i Rådmansö SK är vinnare!
Det blir precis som alltid vad vi gör det till!
Därför skall vi alla under morgondagen göra vårt yttersta för att visa att vi är laget RSK, vi vinner för att vi brinner för det vi gör och imorgon brinner vi lite extra av RESPEKT för allas våra Kalle Gäfvert!
 
 
Väl mött imorgon kl 14:00 på Rådmansö Schakt Arena, Be there!

Inför RSK-Hallsta

Ireterationen har varit på max denna vecka.  För många kan detta ses som något negativt men i fotbolls sammhang så är det bara postivit. Dom sura vinnarskalarna är tillbaka och matchen ifrån i lördags låg kvar och stank som en strumpa som har legat på Tomas Jansson plats för länge enda fram till tisdagen. Därefter åkte Väddö matchen i papperskorgen.


Det finns många härliga aspekter inför lördagens match. Årets sista derby, årets sista hemma match och viktiga poäng på spel.

Vi har pratat om det förut men vi tar det igen det är dom här matcherna man vill spela.  Hallsta som är klara för nerflyttning ser det som en stor morot att få sätta krocka ben på Rådmansö på lördag. Så det finns tändvätska även för dom.

Vi själva spelar med mer eller mindre allt vi har nu. Folk bitter i och det är mycket folk på träning. Hallsta tror sig ha koll på hur vi spelar och vilka spelar som lirar var. Men taktiken och uppställningen  för lördagen är inte bara annorlunda men inspirerande.



Det är krig på lördag och du är välkommen.   


Poängligan (skytteligan+assistligan)

Och det är lika jämnt och spännande i poängligan som det är i skytteligan. Och med endast två omgångar kvar så är det långt ifrån avgjort.

Wille Modin 11 poäng
Tomas Jansson 10 poäng
Karl Gäfvert 9 poäng
Micke Wall 8 poäng
Andreas Ländin 5 poäng
Labinot Canhasi 4 poäng
Magnus Berg 3 poäng
Peter Andersson 2 poäng
Martin Folkesson 2 poäng
Tomas Johansson 1 poäng
Rickard Persson 1 poäng
Jean Anjou 1 poäng
Joakim Bergstrand 1 poäng
Fredrik Wilhemsson 1 poäng
Dan Berg   1 poäng
Joakim Larsson 1 poäng

http://rsk.blogg.se/skytteligan/


Avslutningsmiddag efter matchen emot Arlanda

A-laget spelar sin sista lördag den 3:e Oktober. Samtliga är välkommen med ner i bussen till Märsta därefter går bussen tillbaka till Norrtälje och Havspiren. Där som alltid kommer vi har var traditionsenliga avslutningsmiddag med tillhörande prisutdelning. 

Tillbehör på grillbuffén

Meny och anmälningslista kommer att finnas i omkläddningsrummet.
ABSOLUT SISTA ANMÄLNINGSDAG TISDAG NÄSTA VECKA
Middagen betalar man ifrån egen ficka på plats.


Gimo håller spänningen vid liv.


Klubblogo

Grundförusättningen för att det ska bli extra nerflyttningen är att Gimo trillar ur div 3. Men laget ifrån norr vägrar lägga sig och dö. Idag tog man en ordentlig skalp iform FC Järfälla med hela 5-1. Nu ligger man endast 2 poäng efter Karlberg som ligger ovanför strecket.

Gimo har nu nästjumbo och redan nerflyttnings klara Gamlis i sista omgången medans Karlberg tar sig an div 3 4:an Täby IS

Det är inte över förren Tjockisen har sjungit.


Väddö-RSK 4-3 (2-1) (och en hel del annat om division 5 södra 2009)

Ja.. Vad ska man säga egentligen? Det var ingen vidare fotbollsmatch som vi och Väddö bjöd på, men jag kan ändå tänka mig att det för den neutrala åskådaren var roligt. 7 mål, ett avgörande med matchens sista spark och vändningar fram och tillbaka mellan två lag som båda ville ha poängen.




*1-0 till Väddö efter 7 minuter, en frispark rakt framifrån utanför straffområdet letar sig in i hörnet.
*2-0 till Väddö efter c:a 20 minuter, ett skott utifrån som fick hjälp av solen att leta sig in i maskorna.
*2-1 av Rådmansö. Ett fint fotbollsmål, Kalle vänder upp på kanten och börjar vandra inåt. Han släpper ut bollen till Ländin som gör sin gubbe i farten och från kortlinjen hittar han in till Kalle igen som tagit ny position i boxen. Bollen sitter mellan benen på Väddös keeper.
*2-2 av Rådmansö. Andra halvlek är bara någon minut gamal när Danne Berg slår ett fint inlägg, ett sådant där farligt inlägg där bollen (om den hade fått landa) hade hamnat precis mellan backlinje och målvakt. Problemet var att vi vid tillfället inte hade någon anfallare i boxen, men det fixade Väddös lagkapten med en härlig språngskalle. Undrar varför självmål nästan alltid blir så snygga?
*2-3 till Rådmansö. Vi känner igen mönstret. Vi är grymt starka på att vända matcher, i skeden då motståndarna tror att de har total kontroll. Bara någon minut efter 2-2 målet gör vi återigen att riktigt fint fotbollsmål, ni som tittade på Barcelona-Athletico igår kväll såg en repris i Keitas 4-0 mål. Micke Wall är urstark och trycker sig in framför sin försvarare i straffområdet och på bortre smyger Andreas Ländin fram. Micke missar inte detta och parallellt med mållinjen slår han fram en assist till öppet mål.
*3-3 av Väddö. Återigen en frispark och en fint slagen sådan. På insidan om muren, Ronnie är där, men den sitter i burgaveln.



Här dör matchen lite. Det kändes vid det här läget som om båda lagen fortfarande ville vinna, men nu också var plågsamt medvetna om vad man kunde förlora. Väddö, som ju haft ledningen med 2-0 var nog efter 3-3 lättade att ha vänt tillbaka till oavgjort. Vi själva, som startade den andra halvleken med hög press och två snabba mål, blev försiktiga.

Och inget mer hade behövt hända. Väddö hade ett par chanser till, vi också, b l a Micke Walls nick på hörna i slutet, där Micke formligen skjuter med huvudet. En stenhård nick, ett par centimeter över ribban. Kalle har i matchens absoluta slutskede ett friläge. En liten för lång första touch där och avslutet blir lite för stressat.

*4-3 till Väddö. Ett mål ur ingenting och ett fint sådant. En halvvolley utanför straffområdet i steget, en riktigt fin träff på bollen. Ridå. Domaren hade inget tillägg på sin klocka och det visade sig vara matchens sista spark.

Naturligtvis riktigt tungt. Men nu släpper vi det och flyttar fokus, det var inte säsongens sista match som spelades igår.

(Här slutar redogörelsen för matchen igår, nedan följer lite annat..)

Säsongen lider mot sitt slut och wow.. Det tightar till sig! Åtminstone vad det gäller för våran egen del och ett par lag till. Man brukar ju säga att det är matcherna som gäller något som är roliga att spela och det är naturligtvis sant.

Det ser i nuläget ut som att kampen om 8:e, 9:e, 10:e och 11:e platsen står mellan 8:an Arlanda, 9:an Väddö, 10:an Rådmansö och 11:an Rimbo. Studerar man tabellen och kvarvarande spelprogram ser man dock att Arlanda, Väddö och Rådmansö alla kan nå över 26 poäng. Och på just 26 poäng står en trio med lag, Funbo, Bro och Danmark. Rimbo kan som mest nå 24 poäng och är beroende av att resultaten i andra matcher går deras väg. Som vi tidigare skrivit om, vad en 10:e plats i serien innebär det vet ingen i nuläget, däremot vet vi kanske lite mer i eftermiddag. Då möter nämligen Gimo Järfälla hemma på Idrottsparken och förlust där för Gimo innebär att 10:ans öde i vår 5:a avgörs i kval mellan Gotlandslag och 2:an i Division 4 Uppland. Spännande var bara förnamnet!

Måste också gratulera UNIK till seriesegern. Den var er väl värd, ni har gjort en fantastisk säsong. Ifjol hade UNIK en målskillnad på 66-17 i division 6. I år, med två matcher kvar(!!) har laget förkrossande 90-18. I division 5. Motivationen måste där ligga i att bli medlemmar i 100-klubben.

Bakom UNIK finner vi Markim Orkesta. Och det är svårt att inte unna Markim en kvalplats till 4:an, för den förtjänar de! En mycket bra säsong som 9 av 10 räcker till serieseger. En målkvot på + 48 skvallrar även där om att Markim spelar en offensiv och rolig fotboll. Motivationen för Markim återfinns naturligtvis i att nå 50 poäng (man står nu på 47) och att sedan även piska dit UNIK ännu en gång i den avslutande matchen. Hade inte UNIK varit SÅ bra, hade ni stått som seriesegrare nu, men hoppet om kvalplats lever ännu.

På tredje plats kommer Roslagsbro att hamna i år. En riktigt bra höstsäsong är det som gjort att Roslagsbro återigen hamnar strax under toppen i division 5, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Roslagsbro har varit riktigt riktigt bra i höst och så sent som igår fick Markim känna på det. Att UNIK då slår Roslagsbro med 8-0 för ett par veckor sedan, det är bara ännu ett bevis på UNIK:s klass. Varför Roslagsbro varit så bra i höst är ingen hemligthet och det är ingen överdrift att säga att framgången stavas Nicklas Björnbom. Under våren, ett mittenlag... Under hösten ett topplag. En spelare gör inget lag, men Nicklas Björnbom får vara regeln som bekräftar undantaget, han har höjt sina lagkamrater flera snäpp under hösten.

Om Riala slutar 4:a eller inte det återstår att se, de är i vilket fall som helst klara för spel i division 5 nästa år, med sina 29 poäng. Våra möten med Riala i år slutade 3-3 och 2-2 och där tror jag nyckeln till Rialas framgång ligger lite. Mycket svårslagna, med hela 8 oavgjorda matcher. Kan de till nästa säsong omvandla några av dessa kryss till segrar blir Riala att räkna med på allvar.

Sedan kommer trion, på 26 poäng. Funbo, Danmark och Bro. Funbo, alltid svårslagna hemma på vargspåret har gjort en betydligt bättre säsong i år än ifjol, då laget faktiskt åkte ur, men räddades av förbundet eller hur man nu väljer att se på saken. Danmark.. Mycket svårplacerade. Efter vårmötet med Danmark var jag helt övertygad om att vi hade mött ett av de lag som skulle komma att åka ur serien, trots förlust då med 1-2. Efter våren hade inte Danmark gjort någonting för att ändra min uppfattning men under hösten har laget tagit många poäng och är det fjärde bästa lag vad gäller insläppta mål, endast 39. Det är starkt. Lika bra som Bro spelade under våren, lika dåligt verkar de ha spelat i höst. Och ännu är  alltså inget av dessa lagen helt garanterade att spela division 5 fotboll nästa år...

Sedan ligger Arlanda på 8:e plats.. Ojämna Arlanda, som igår slog just nämnda Bro med 4-2. Blandar och ger. 1-9 mot Funbo, men 3-2 seger mot Markim.. Kvar att möta Danmark borta och Rådmansö hemma.

Väddö gav sig själva lite andrum igår när de slog oss. Har dock kvar att möta Riala borta och Roslagsbro hemma. Har kvar att möta seriens kanske två mest formstarka lag (jag vet, det är tjatigt, men bortsett från suveräna UNIK..) Riala slog Funbo borta 1-6 och Roslagsbro slog Markim borta, 1-2.

Sedan ligger vi själva, på 21 poäng och på den i nuläget ovissa 10:e platsen. Möter Hallsta hemma nästa helg och Arlanda borta helgen därpå. Det enda som räknas nu är segrar...

På elfte plats ligger i skrivande stund Rimbo, en klubb som tippades högre upp i tabellen innan säsongen. Rimbo spelar alltid fotboll, det har varit deras signum under många år, men resultaten har hittills inte gått Rimbos väg. Känns som om de i år har vägt lite för lätt och saknat sina rutinerade spelare. Ändå, en stark offensiv med tekniska spelare.

På sista plats kommer Hallsta IK att hamna och därmed är degraderingen till 6:an klar för de. Detta innebär inte att Hallsta lägger sig platta och viker ned sig, tvärtom. Vi vet alltför väl, tack vare vår f.d Hallsta spelare att är det någonting Hallstaborna verkar bra på så är det att jävlas för jävlandets skull. Så någon underskattning från våran sida på Lördag kommer inte att stå på schemat...

Det är som sagt två mycket spännande omgångar kvar av serien, men samtidigt alltid lika tråkigt att inte förutsättningarna för upp och nedflyttningar är klara innan säsongen.

 

 

 


Inför Väddö-RSK

Streckstrid, derby, måste match, 6 poängs match lördagens match har många ansikten men vi kan dock vara rörande överens om att det just dom här matcherna som man vill spela.

Ett brinnande derby med livsviktiga poäng på spel.

Väddö endast en poäng efter oss och precis ovanför strecket. Och det är ett hemmalag som kommer med högt självförtroende inför Lördagens match. Även om tabell läget är långt ifrån gynnsamt så har dom haft en bra höst.Väddö har även fördel av hemmaplan där dom i år endast har förlorat en enda match. Men dom har för den delen endast vunnit 3 st också. 

Vi vet att Väddö är ett lag som försöker så mycket som dom kan spela via marken och när dom lyckas med detta så är dom mycket farliga. 

Vi själva kommer med mer eller mindre att ordinarie lag det är nog första gången iår vi kan säga detta och mena det.  Med nu ett par riktigt bra insatser och klar trendförändring som kommer lördagens matchen bli mycket spännande.

 Så missa inte Derbyt med stort D lördag 15:00 Vikinga Lunden. 


Upp och Nerflyttning Div 5 Läget Just nu

Upp- och nedflyttningarna i distriktsserierna är beroende av hur det går för de uppländska lagen i division 3. I division 4 Uppland flyttas alltid lag 11 och 12 ned till division 5 och lag 1 flyttas alltid upp till division 3. Det hela kompliceras dock av att Uppland och Gotland tillsammans har två uppflyttningsplatser till trean. 

Segraren i division 4 Uppland tar alltid den ena. Två av tre år kvalar sedan tvåan i Upplandsfyran mot vinnaren i Gotlandsfyran om den andra platsen. 2009 och 2010 kommer det att spelas kval, men 2011 går Gotlandsettan upp direkt. Bakgrunden till detta något krångliga system är att Gotland inte har tillräckligt många lag för att få en egen direktuppflyttning varje år. Längre tillbaks har gotländska lag spelat i Upplands division 4, men de höga resekostnaderna gjorde det inte ekonomiskt hållbart.

I år kommer minst ett uppländskt division 3-lag (Gamlis) att flyttas ned till fyran. Om Gimo klarar nytt kontrakt, samtidigt som Upplandstvåan vinner kvalet mot Gotlandsettan, blir det en extra uppflyttning till division 4. Det blir i så fall inget kvalspel mellan tvåorna i division 5, utan den tvåa med bäst kvot flyttas upp. Om däremot även Gimo ramlar ur trean måste Upplandstvåan vinna i kvalet till division 3 för att det inte ska bli någon extranedflyttning. I så fall flyttas lag 10 från division 4 ned till femman. Vilket i då innebär att det sämsta kvoterade 10:a i div 5 Norr alt Södra flyttas även ner till div 6.

 

AKTUELL TABELL  Div 3 Norr Svealand

onsdag 16 / 9 2009

  Strömsberg

20

15

3

2

65

-

20

45

48

  Rotebro

20

11

5

4

52

-

31

21

38

  Bollstanäs

20

11

2

7

43

-

31

12

35

  Assyriska FF

20

10

4

6

49

-

34

15

34

  Täby IS

20

10

3

7

38

-

34

4

33

  FC Järfälla

20

9

3

8

41

-

42

-1

30

  Heby

20

8

5

7

35

-

35

0

29

  BKV Norrtälje

20

8

4

8

36

-

34

2

28

  Karlberg

20

6

3

11

27

-

42

-15

21

  Gimo

20

5

4

11

25

-

40

-15

19

  Gamlis

20

3

3

14

33

-

59

-26

12

  Sandviken AIK

20

3

3

14

27

-

69

-42

12

 

AKTUELL TABELL  Div 5 Norra

onsdag 16 / 9 2009

  Rex

19

14

2

3

46

-

22

24

44

  Tärnsjö

19

12

3

4

60

-

27

33

39

  Alunda

19

11

5

3

41

-

26

15

38

  VP

19

11

2

6

37

-

33

4

35

  Hinden

19

9

3

7

41

-

39

2

30

  Vattholma

19

9

1

9

28

-

29

-1

28

  Karlholm

19

9

0

10

35

-

29

6

27

  Lagunda

19

7

5

7

29

-

30

-1

26

  Norrskedika

19

8

2

9

38

-

41

-3

26

  Hagby

19

7

2

10

31

-

38

-7

23

  Film

19

2

2

15

19

-

46

-27

8

  Morgongåva

19

1

1

17

16

-

61

-45

4

 

AKTUELL TABELL  Div 5 Södra

onsdag 16 / 9 2009

  Uppsala/Näs

19

17

1

1

85

-

17

68

52

  Markim Orkesta

19

15

2

2

73

-

24

49

47

  Roslagsbro

19

9

4

6

59

-

37

22

31

  Funbo

19

8

2

9

35

-

35

0

26

  Riala

19

6

8

5

34

-

42

-8

26

  Bro

19

8

2

9

37

-

53

-16

26

  Danmark

19

7

2

10

32

-

39

-7

23

  FC Arlanda

19

6

3

10

39

-

56

-17

21

  Rådmansö

19

6

3

10

35

-

57

-22

21

  Väddö

19

5

5

9

33

-

46

-13

20

  Rimbo

19

5

3

11

37

-

57

-20

18

  Hallsta

19

3

3

13

15

-

51

-36

12

 (obs stora delar av texten är hämtad ifrån IFK Uppsala div 4 sajt)


Norrtelje Tidning, Uppsala Nya Tidning och Märsta.nu

Kommer ni ihåg debatten som blossade upp i våras? Jag ska påminna er lite i alla fall. Norrtelje Tidning driver en sportblogg. Vet inte hur många läsare den har, så det ska jag inte uttala mig om, men det var först när skribenten Pove Persson rejält trampade i klaveret som deras blogg fick kommentarer.

Jag läser inte NT:s blogg kontinuerligt, och sannolikt inte så många andra heller.. Jag är dock inne där nu.. För att få lite kött på benen i mitt inlägg... Och ser att de haft 12 kommentarer på de senaste 30 inläggen! Ja, ni läste rätt, de senaste TRETTIO inläggen. Man brukar säga att det är tråkigt att tala för döva öron, undrar hur det känns att skriva för blinda ögon... Eller inga ögon alls? Är jag elak? Nej, inte alls, bara saklig.
Att tre av dessa tolv kommentarer kommer från bloggredaktionen själva gör det hela ännu mer beklämmande...

Går tillbaka i NT-bloggens arkiv och hittar Pove Perssons inlägg från April i år "Jag ville också läsa om mig själv..." Det inlägget hade 61 kommentarer! Sextioen!Så uppenbarligen finns det potentiella läsare till NT bloggen, de kanske bara inte tycker att det som skrivs är särskilt intressant?

Själva upprinnelsen till alltihopa var att vi på RSK bloggen efterlyste mer bevakning av division 5 fotbollen i allmänhet och den lokala idrotten i synnerhet. På det kontrade Pove ganska arrogant, drog på sig dessa 61 kommentarer, varpå NT skärpte till sig och har i år bevakat Division 5 fotbollen på ett tillfredställande sätt. Nu är det bara ännu mer lokal idrott som ska in, så är alla nöjda...



Vi hade uppenbarligen andra läsare under den här tiden också... För rätt som det var startar UNT (Uppsala Nya Tidning) en blogg. Om Division 5 fotbollen i Uppland! Det är vaket och nytänkande! I slutet på Juni startas denna blogg upp av en kille som heter Magnus Jansson. Han koncentrerar sitt bloggande enbart till Division 5 fotbollen, men har även utökat och skriver nu om 5:an, 6:an och 7:an. Att han har läsare, det råder inget tvivel om och kommentarerna han har på sina 30 senaste inlägg orkar jag inte ens räkna. Så kan man också som tidning välja att göra, när man märker att det finns ett intresse. Pove valde istället att kalla Division 5 fotbollen för bredd idrott... Läs Magnus Janssons blogg på http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=4-TYPE=blogg-bi=120,00.html eller gå helt enkelt in på UNT.se och klicka er fram.

För att ytterligare förstärka det faktum att fotbollen engagerar och intresserar massor med människor skall jag för er berätta att på www.marsta.nu bloggar Daniel Iskander. Daniel Iskander är domare i bland annat division 5, han har i år dömt oss mot Rimbo borta (seger), Väddö hemma (seger) och Markim borta (förlust). Han är också kusin till Alexander Iskander, målmaskinen från 2007, då spelande i Vina/Valsta, nuvarande FC Arlanda. Daniel Iskander är en lovande domare med ambition att ta sig högre upp i seriesystemet, främst som Assisterande Domare om jag förstått hans blogg rätt. Mycket intressant att läsa om hans synvinkel på matcherna som domare. Dessutom driver han Marsta.nu:s sportavdelning och rapporterar om deras lokala fotboll, b l a om Sigtuna, SK Wigör, FC Arlanda och Märsta.

Varför denna skopa med kritik åt NT nu då, undrar ni? Jo, därför att stormen som blossade upp var i April. Nu kan vi se resultatet av den: Utan att säga helt säkert, men fakta är att Uppsala Nya Tidning öppnade en blogg i ämnet Division 5 Fotboll. www.marsta.nu fanns redan innan, men deras bevakning av den lokala fotbollen i området fortsätter hålla hög kvalitet.

Allt medans Pove valde att bemöta vår önskan om mer lokal idrott i tidningen med raderna: "Det har blossat upp en liten debatt i kommunen om att NT borde bevaka division 5 och 6 i fotboll. Men det kommer inte att ske på någon kontinuerlig basis. Så är det.
Det finns liksom hundra andra saker vi prioriterar före fotboll på den nivån."
och "Division 5 fotboll är ren och skär bredd idrott".



Det ser inte så proffsigt ut va? Det som däremot är mera roligt är att Pove ofta nämner Rådmansö i sina inlägg... "Notts County har en trupp som skulle få nöta bänk i Rådmansö" "Om inte Sverige spelar bättre än så mot Malta kan vi lika gärna skicka Rådmansö". Det är bra, det är humor... Det är ju synd att ingen läser bara...

Mitt tips till Pove och hans blogg redaktion är: Splittra er, gör varsin blogg. En fotbollsblogg, som på vintern är en hockeyblogg. En speedwayblogg, en handbollsblogg etc etc.... Det skulle skapa ett intresse, inte en sportblogg där man kan läsa vad Pove tyckte om Malta-Sverige, folk är lika ointresserade av det som av vad jag tyckte om den!

Eller skit i det... Kör på i gamla fotspår, lyssna inte på nån dåre som spelar i Rådmansö... Fortsätt att skriv för blinda ögon och fortsätt hålla prenumeranterna på avstånd.

Men kom inte och säg att Division 5 fotbollen och liknande inte engagerar!!

Breddidrott, my ass...






Det är dags för en liten hyllning igen...

...och den här gången är det Dan Berg som inte lyckas undgå undertecknads uppmärksamhet.


Egentligen kanske en liten overkill att kalla detta en hyllning, det finns lika mycket "info" som skulle kunna möjliggöra en ordentlig sågning, men eftersom RSK bloggen är ett forum som alla människor, unga som gamla, ska kunna ha behållning av så får det bli en hyllning. Vid eventuellt olämpligt uppträdande kan den andra versionen få dansa på bordet.

Dan "Danne" Berg alltså.. Snällaste killen i världen. En Svärmorsdröm, en riktig pärla. Överdrifterna haglar, men ingen rök utan eld, det mesta är faktiskt sant.

Om en Googling av Martin Folkesson ger en fullvärdig förklaring av begreppet AD/HD, så borde en liknande googling av Danne ge:"Dan Berg är Snäll. Snällhet är den viktigaste enskilda framgångsfaktorn i våra liv, vilket gäller för både individer, grupper och samhällen". Okej okej, tänker ni, lugn nu, Så överdrivet snäll är han inte/kan han inte vara.
Och nej, det är kanske också sant? Är inte Danne lite av en expert på att veta när han skall plocka fram den här snällheten, för att framstå som en svärmorsdröm os v osv? Nja, men han följer också minsta motståndets lag, d v s bemöter du honom som han förtjän... jag menar, lite mindre snällt, då blir Danne som du. Fast tio resor värre. Otaliga är de gånger som han hoppat på oss i omklädningsrummet eller på planen för att slåss? Hör ni? För att slåss! Hur "snällt" är det?
Frågar du Danne handlar det om ett grabbigt sätt att säga "Tjena grabben, kul att se dig, jag gillar dig". Frågar du mig är det ett grott människo beteende, men ingen frågar mig. Danne har redan lurat alla, de har köpt hans "snälla" version. Samtidigt är det rätt skönt att då och då konstatera att Danne måste ha rätt taskig självbild ibland när han ger sig på Bom-Bom eller Ronnie A, eller nån av de andra stora pojkarna...

Men Danne har ett hjärta och någonstans där inne i den "väldiga" bröstkorgen så bankar det för oss, killarna som lirar boll i Rådmansö SK. För vår skull tar Danne strid, egentligen oavsett vad saken gäller. Det är inte alltid en tacksam uppgift och det kan ju i slutändan göra att Danne själv hamnar i trångmål. Det sätter sig Danne över, han accepterar det och han har visat prov på det flera gånger. Snacka om att ta en smäll för laget.



Det ovan nämnda är en egenskap som är värd all respekt, det går inte att bortse från.
Att Danne sedan ställer upp och spelar B-laget direkt efter A-laget varje gång, att han åker och kastar tidningspapper i Vreta 7 timmar fast det knappt ens är hans gång eller att han typ är sambandsman varför kaffe filtren i omklädninsrummet är slut, det är sådant där Danne bara gör... Personligen trodde jag att det var för att bättre på sin svärmors-dröm-status, men det är nog omöjligt, det kan inte vara därför?

Det är nog helt enkelt så att Danne Berg ÄR en kille du kan lita på, oavsett väder och vind eller hur hårt vinden blåser...

Jag antar att det bara blir tjatigt om jag skulle skriva att han är lika pålitlig på planen?

Det är visserligen helt korrekt, Danne gör det för laget där ute också, med ett litet ego och stort RSK hjärta. Men den dagen killen tar en kapning med dobbarna före i rent vredesmod, den dagen infaller ungefär lika ofta som Ronnie A sköter sin städvecka, d v s ... Ja, ni fattar... Den historien tar vi en annan gång.

Det finns bara en Jocke Larsson (RSK-FUNBO 2-1)

Roslagsfotbollen grundfundament är och kommer alltid att förbli dom ideella krafterna. Men dom ideella krafterna sinar i en alarmerande takt. Och klubbarnas framtid balanserar på en mycket skör tråd. Och det märkts mer och mer för var dag som går. Ungdoms idrotten blir lidande densamma idrott som är alla föreningar ständigt blödande hjärta. Utan påfyllnad kommer väldigt många lag väldigt snabbt stå utan folk eller lag.  



Av denna anledning valde föreningen inför dagens match uppmärksamma en ideell kraft som har gjort en stor skillnad. Som vi alla vet så valde våran vaktmästare Olle Wik att säga upp sig under sommaren. Föreningen vart stående utan någon som kunde fortsatt klippa våra planer. Till våran räddning kom Jocke ”Bom Bom ” Larsson och även Peter Andersson. Men det är framför allt under den tiden som Jocke spenderade på ”sin” kära gräsklippare under han sjukskrivning som klubben väljare att uppmärksamma. 

Den lilla inofficela ceremonin genomfördes innan match när man avtäckte Jocke Bom Bom Larsson egen skylt. Med texten

 

Det finns bara en Jocke Larsson En man en gräsklippare ett Stort RSK hjärta.




Men nu till dagens match. Som ni kanske har läst under den gång veckan så har tempot varit extremt högt under veckan. Detta gjorde självfallet att tändningen var maximal inför dagens match. Men det verkar som stundens allvar trillar över oss inledningsvis då Funbo är det spelförandet laget. Vi har svårt att få igång vårt spel och positioner blir till en början lite väl stillstående. Men Funbo kommer inte till några riktigt farliga lägen så när vi äntligen vaknar upp ur våran lilla nervositet koma så sätter vi ett högt tryck gentemot Funbos mål. Vi har ett bra driv i anfalls sekvenser med mycket folk på påfyllnad kanske lite väl mycket folk till en början då luckorna bakåt blir lite väl stora.

Men vi går till pausvila mållöst.

Andra halvlek och matchen kommer äntligen igång. Och det är Micke Wall som inleder målskyttet på passning ifrån Andreas Ländin lyckas Micke slutligen rullar in dagens första mål.  Vi skapar nu väldigt mycket nere vid Funbo mål och är det klart spelförandet laget. Men funbo är samlade och gör det bra. Men vi utökar ledningen och denna gång på hörna. Tomas kommer störtande på första stolpen och trycker in 2-0. Skön ledningen men det är fortfarande en del tid kvar men det känns stabilt bakåt. Funbo får in en reducering med ca 7 minuter kvar men vi håller oss kalla och rider ut stormen och tar hem 3 mycket sköna poäng.

Laget tog ansvaret idag och då framför allt i andra halvlek. Håller vi nu upp känsla och tempot så kommer det bli en mycket intressant match emot Väddö bort nu på Lördag.

 


Coach har blivit Pappa "igen"

Coach Martin Folkesson vart under Torsdagen Pappa igen.







Den mycket stolta fadern vart Pappa till en liten Emil som kom ut klockan 15.24 under Torsdagen.
Famlijen är nu hemma igen och mår bra. Och Martin återfinns vid sidan redan under lördagens fajt emot Funbo Vargarna.


Vem kliver upp på Årsfesten

  • Kampen om skytteliga segern är enormt spännade.  Och som traditionen bjuder så får alltid vinnerna komma upp på Årsfesten och hålla sitta segertal.
    Varationen har varit stor genom åren men varje ordförandes skräck är och kommer förbli att Micke Wall ska vinna skytteligan och på det sättet få tillgång till micken. Och därför är det extra spännande att se vem som tar micken i år.

    Skytteligan
    Wille Modin 6 mål
    Karl Gäfvert 6 mål
    Mikael Wall 6 mål
    Tomas Jansson 6 mål


Träning tisdag 8 september

Schemat för dagen var följande.
Matchgenom gång Markim. Slutsats vi skulle ha vunnit emot Markim 


Uppvärmning

4 mot 4 spel i kvadrat. (Hödjpunkt Labbe och Ländins kamp om boll två surhuvuden som vägrar ge sig resultat Mange snodde bollen)

Löpning (Skyving uppäckte genast att den konade banan inte var exakt på millimetern lika lång.)

Med andan i halsen vart det det då dags för avsluts övning. Där helt plötsligt Turken faktiskt hittade rätt. Teddy Wallmo hade högt mod och lovade Crille 10 armhävningar om han missar mål. Bollen sitter i skogen Teddy gör 10, Teddy Wallmo lovar 15 armhävningar om han missar mål. Teddy skjuter och gör sig skyldig till ytterligare armhävningar.

Och slutligen 2 mål där tempo är så sjukt högt och ingen vill sluta spela.



Summeringsvis sjukt bra träning det är spelarna driver upp tempo enda in i sista sekunderna. Det var mycket mycket länge sedan jag såg RSK som lag slita så jävla hårt på en träning.

Siktet är instället Funbo kommer på besök på Lördag.

 


Markim Orkesta - RSK 4-3 (3-2)

Orkesta IP eller var arena nu heter. Får klart gå som serien årets om dom senaste 10 års sämsta plan. Det såg ut som den närliggande bonden hade skördat plan snarare än att klippt den.

Det märks att det är ett annat drag i laget just nu. Motivationen att sätta stopp för Markims säsong var hög. Och även om det vart en en del manfall på förmiddagen så var det ett mycket slagkraftigt lag som tog sig an serie tvåan.

Men matchen kunde inte ha börjat på sämre sätt än vad den gjorde redan i matchen andra minut så smiter deras anfallare före Renato på en lång boll och kan rulla 1-0. Men vi hänger inte med huvudet vårat anfalls spel ser mycket bra ut och det är vi som för matchen. Och mycket rättvist så kommer slutligen då kvitteringen. Jocke Larsson som i omklädningsrummet innan match förklarade att det finns mycket ytor med passningen snett inåt bakåt gjorde som han lärde och lirar fram Labbe som sätter 1-1. Men Markim är löjligt effektiva när dom utnyttjar  en lucka i försvaret och 2-1 är ett faktum. Återigen uppförsbacke men vi tuggar på bland annat så har Labbe en i stolpen.  Men det blir Mange som suger in bollen i bortre delen av boxen istället för att skjuta passar han fram Tomas som kommer med fart och sätter sin första för dagen.  Lika och det ser ut som det ska stå sig in i paus. Men återigen får dom en boll i boxen och återigen så tar dom ledningen.

Det finns mycket att ta med sig ifrån första halvlek vi är utan diskussion det bättre laget i första halvlek. Men Markim grymt effektiva framför mål. Men dock ska tilläggas att det känns som vi bjuder dom på två.

Men vi samlar nya krafter inför andra halvlek och återigen ska vi ta oss ikapp. Och vilket mål det blir sen då. Dan Berg slår en perfekt avväg lång bollen imellan deras mittback och ytterback Tomas kommer med fart strax utanför boxen men istället för att ta med sig den klipper han till direkt och bollen sitter som en missil i nättaket.

Men den extremt dåliga planen börjar nu ta ut sin rätt på samtliga på plan och matchen blir nu mer böljande. Markim skapar nu mer lägen där blanda annat Renato gör en jätte räddningen på en nick. Dom har även ett par frilägen men dom rullar utanför. Slutligen är Micke Wall extremt nära att avgöra det hela när han kommer fri med målvakten men bollar studsar upp och skottet går vi benskydd och rullar därmed utanför.  Men återigen tar slutligen Markim ledningen och även den gång är det ett kliniskt avslut vid stolpen. Och denna gång orkar vi inte att hämta oss.




Jag överdrivet inte när jag idag säger att Markim INTE på något sätt är värda 3 poäng idag. Delad pott hade varit mer rättvist men å andra sidan när är fotboll rättvist.

Vi har höjt oss markant vad det gäller framför allt anfallsspelet. Så mycket lägen som vi har skapat dom senaste matcherna har vi nog inte gjort på hela säsongen. Men Markim är ett topplag och då krävs det att man vinner även om man har en dålig dag.  Ett extra plus då vi inte tar med oss en enda varningen då klimatet många gånger i plan var ganska så spänt.  Vi tittar nu framåt och tar med oss det vi gjorde bättre och idag och vad vi kan förbättra ännu mer inför Funbo på lördag då på en riktigt fotbollsplan.



Upp- och nerflyttning i herrserierna 2009

Herr Div 5

Seriesegrande lag i div 5 flyttas upp till div 4. Inget kval i div 5 till div 4.

Nedanstående uppgifter beror på hur det går i kvalet mellan Uppland och Gotland i div 4.

  • De två sist placerade lagen i div 5 Norra och div 5 Södra flyttas ner till div 6.
  • Om två (2) lag från Uppland flyttas ner från div 3 till div 4 blir det tvångsnedflyttning från div 5 till div 6.
  • Det innebär att något av lagen placerat på plats 10 flyttas ner till div 6.
  • Om tre (3) lag från Uppland flyttas ner från div 3 till div 4 blir det tvångsnedflyttning från div 5 till div 6.
  • Det innebär att båda lagen placerat på plats 10 flyttas ner till div 6.

Vid extra nedflyttning skall lag, som har samma placering i sina respektive serier, i första hand skiljas åtgenom beräkning av poängkvot, i andra hand genom målskillnadskvot och i tredje hand genom antal gjordamål i förhållande till antal matcher.


Inför Markim-RSK

Lördag en dag full med möjligheter



Möjligheten att hämta nya poäng till
 Rädda Flaggan, möjligheten att klättra ytterligare i tabellen, möjligheten att döda markims säong men framför allt möjligheten att göra en sjuhelvetes jävla match.

Tändvätskan finns och det har märkts under gångna veckan inte en träning med mindre än 20 man på hela veckan. Spelare som Ländin, Bom Bom , Jean och Turken finns i truppen igen.  Markim MÅSTE vinna på lördag annars är resan över avståndet blir helt enkelt för stort till egentligen redan klara serie vinnarna UNIK.

Men vi själva är även vi i stort behov av poängen striden runt strecket kan inte vara jämnare än vad den är. Från plats 11 till plats 4 skiljer endast 8 poäng och då finns det ändå 15 poäng kvar att spela om.

Samtliga i truppen skall ha creed just nu då man verkligen ger allt vid varje träningstillfälle. Och tar vi med oss det som vi gör på träning som kommer lördagen bli mycket intressant.  Och i med att förändringens vindar blåser så har vi även bytt samlingplats. (Mest för att Martin vill ha en kaffe innan han åker)

Samling lördag 12:00 vid McDonalds sen utlovar Bom Bom fest efter matchen 18:00 hemma hos Ronnie.


AKTUELL TABELL
fredag 4 / 9 2009
  Uppsala/Näs 17 15 1 1 73 - 15 58 46
  Markim Orkesta 17 13 2 2 65 - 20 45 41
  Roslagsbro 17 8 4 5 51 - 30 21 28
  Riala 17 6 7 4 31 - 36 -5 25
  Bro 17 8 1 8 33 - 47 -14 25
  Funbo 17 7 2 8 31 - 33 -2 23
  Danmark 17 6 2 9 30 - 36 -6 20
  FC Arlanda 17 5 3 9 34 - 51 -17 18
  Rådmansö 17 5 3 9 30 - 52 -22 18
  Rimbo 17 5 2 10 35 - 47 -12 17
  Väddö 17 4 5 8 29 - 42 -13 17
  Hallsta 17 3 2 12 13 - 46 -33 11


En liten reflektion, ingenting annat.

Det finns en händelse som är svår att släppa, straffsituationen mot Rimbo senast.Det gör att man funderar över domarnas nivå, deras kunskap och deras auktoritet.

Alltså, först vill jag klargöra, alla gör misstag, vi spelare, ledare, domare m.m. Med det sagt, det här är bara en personlig reflektion och ingenting annat.
Men, linjemän heter väl inte längre linjemän, utan assisterande domare, AD. Det betyder, vad jag förstått att de skall bistå huvuddomaren, HD med beslut som denne kan ha svårt att se från sin position ute på planen. Det handlar väl främst om assistans vid beslut rörande inkast, hörnor och definitivt offside avblåsningar. Men även att snappa upp svordomar, kommentarer, ledares ordval o s v… Att assistera HD med beslut vid tilltrasslade situationer. Exempelvis en straffsituation i 90:e minuten.

 

 

 Tidigare i matchen (Jag pratar om Söndagens derby mot Rimbo) friställs en Rimbo spelare ett par meter offside. Vi väntar alla på flaggan, den kommer inte, Rimbo spelaren tillåts fortsätta sitt friläge men skjuter utanför. Domaren ifrågasätts och försvarar sig genom att luta sig på linjemannens beslut. Efter en stund lägger sig känslorna och nivån är satt, vi spelare förstår att dagens HD tar hjälp av sina linjemän.

 I 90:e minuten blir Wille omkullvräkt i straffområdet. Åtminstone ser det ut så från sidan, men där förstår jag HD:s beslut att fria, det är 90:e minuten och en kampsituation. Vad som händer sedan är mycket märkligt. Bollen är i andraläget på väg fram till Micke Wall. Den liggande Rimbo spelaren stoppar bollen med armen, inte en gång, utan två. Med den position HD har bör han se detta, men visst, han kanske inte är säker. En som däremot är säker är hans assisterande domare, som gör sitt jobb. Denne flaggar i luften, han ser det vi andra ser och han tar ett beslut som är korrekt, trots 90:e minuten o s v. Och linjedomaren står perfekt i linje för att uppfatta den här situationen. Vad gör HD? Vad bör HD göra? Vad han faktiskt gör i det här fallet är att han viftar bort linjemannen, tittar på klockan och blåser av matchen. Vad han åtminstone borde ha gjort är att han skulle ha tagit en diskussion med sin assisterande domare som ju uppenbarligen ville påkalla HD:s uppmärksamhet. Om han sedan ändå inte väljer att blåsa straff kan han åtminstone motivera det eftersom han diskuterat saken med sin assistent.

 Jag är inte domare, jag vet inte vilka direktiv de har, men HD:s beslut i det här fallet, det var fegt. En bra domare märks inte, han dömer för de situationer som uppstår i en match. Om en domare har en dålig dag, vilket vi alla kan ha, kan han ändå inte "bestämma" sig för "att resultatet 1-1 här idag är rättvist, jag kör på det så blir båda lagen hyggligt nöjda."

Det funkar inte! Är det straff i 34:e minuten är det straff i 90:e minuten också. Är det frispark ute på planen så är det straff om förseelsen sker i straffområdet också! Vad HD i Söndags gör är att han gömmer sig bakom klockan, ser sin chans, blåser av matchen på ren feghet, glad att det är över. Och det känns sådär…

 I vårens sista match hade vi en domare som var kvalificerad för betydligt högre divisioner än den vi spelar i, detta berodde på ett sent återbud från den domare som skulle ha dömt. Det var en stor skillnad, en kille med pondus, humor och en stor portion förståelse dömde matchen mot Arlanda. Och självklart, återigen, vi är inte bättre spelare än de domare vi har, det är naturligt. Och atmosfären mellan domarna och spelarna i våran division är ganska bra tycker jag, det är en allmän acceptans mellan båda parter.

 Killen som dömde matchen mot Arlanda visade att han bestämde hur matchen skulle spelas utan att använda pipan. Han använde rösten, blicken, kroppsspråket och spelförståelsen.

Killen som dömde i Söndags bestämde inte hur matchen skulle spelas. Han bestämde dock hur den skulle sluta, men han använde inte pipan han heller…

(Å andra sidan kanske vi skulle ha satt något av våra lägen så hade vi inte behövt den där straffen som vi skulle haft… Men skulle det stått 4-1 till oss kan jag ge mig fan på att han blåst!)

Sån är fotbollen!


Aktuell Tabell Omgång 17

AKTUELL TABELL
tisdag 1 / 9 2009
  Uppsala/Näs 17 15 1 1 73 - 15 58 46
  Markim Orkesta 17 13 2 2 65 - 20 45 41
  Roslagsbro 17 8 4 5 51 - 30 21 28
  Riala 17 6 7 4 31 - 36 -5 25
  Bro 17 8 1 8 33 - 47 -14 25
  Funbo 17 7 2 8 31 - 33 -2 23
  Danmark 17 6 2 9 30 - 36 -6 20
  FC Arlanda 17 5 3 9 34 - 51 -17 18
  Rådmansö 17 5 3 9 30 - 52 -22 18
  Rimbo 17 5 2 10 35 - 47 -12 17
  Väddö 17 4 5 8 29 - 42 -13 17
  Hallsta 17 3 2 12 13 - 46 -33 11



Skytteligan

Wille Modin 6 mål
Karl Gäfvert 6 mål
Mikael Wall 6 mål
Tomas Jansson 4 mål
Tomas Johansson 1 mål
Peter Andersson  1mål
Labinot Canhasi 1 mål
Rickard Persson 1 mål
Martin Folkesson 1 mål
Andreas Ländin 1 mål
Jean Anjou 1 mål

Assistligan
Wille Modin 4 assist
Tomas Jansson 3 assist
Kalle Gäfvert 2 assist
Labinot Canhasi 2 assist
Andreas Ländin 1 assist
Joakim Bergstrand 1 assist
Magnus Berg 1 assist
Fredrik Wilhemssson 1 assist
Peter Andersson 1 assist
Martin Folkesson 1 assist

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus