Rimbo Cupen



Rimbo Cupen 2010 avgjordes för en liten stund sedan. Strax över 200 matcher spelades under två helger.  I finalen mötes slutligen Markim/Orkesta samt Blue Hill IF.

Blue Hill tog slutligen hem cupen och vinstpremien på 15 000kr.  3:e i cupen vart BKV där straffare fick avgöra.


Björnbom

 

Niklas Björnbom i Roslagsbro  kan klart räknas som en av dom största profilerna i div 5.
Niklas Flaggar nu upp på sin egna facebook sida om en fotskada där en operation kommer bli nödvändigt.

Vad detta innebär för fotbollen iår får vi andra vänta och se. Många är vi som gärna slipper Björnbom på plan pågrund av han spelskicklighet.
Men om det ska vara pågrund av en skada så är det bara beklagligt. 

Istället säger vi så här profiler behövs i den här serien även om dom spelar med fel tröjfärg.



Dryga Böter

Vi skrev tidigare om tumuletet i finalen i Lucia Cupen. Idag kom domen ifrån förbundet 7000kr får Märsta samt UNIK betala i böter.

Förbundet som ser mycket allvarligt på händelsen tilldömer även att Vattholma ska se över säkerheten inför tillståndsansökan inför näst kommande Lucia Cup.


 Rätt eller fel det får någon annan bedömma.


Vikinga Cupen

Vikinga cupen för i år är nu lottad. Och det vart långt ifrån okänd lag för oss i grupp spelet.
3 av lagen i gruppen återfanns i våran serie förra året.

gruppen består av
Hallsta
Riala
UNIK
Grisslehamn.

Gruppspelet spelas på lördagen den 6:e feb med start 13:00. Eventuellt slutspel spelas på söndagen.


Serien 2010 schemalagd



Då är den slutliga serien klar inför den kommande säsongen.  Serie premiären är idag endast 89 dagar bort emot Uppsala Kurd på Rådmansö Schakt Arena.

Vi går ju som sagt igenom serien och våra kollegor här på bloggen här kommer redan nu några som kan vara läge att ringa in.

Tisdag 11 maj Riala GoIF
Lördag 12 Juni Väddö
Lördag 19 Juni Roslagsbro


Hela spelschema kommer inom kort upp på hemsidan samt bloggen.


Spelararvoden, löner och premier... I Division 5?

Tänk om du kunde försörja dig på din idrott? Du skulle säkert ha några träningar till i veckan, troligen även någon mer träning om dagen.. Men det skulle vara ditt jobb, din enda inkomstkälla! (Förutom för Turken, han skulle ha ett fett sponsorkontrakt med Dressman också..som en liten bonus). Drömmen!


Men så ser det ju inte riktigt ut. Vi spelar inte riktigt i den divisionen och fotbollen är en hobby, en fritidssysselsättning och ett intresse.. Ett otroligt viktigt intresse för vårat välbefinnande, Ja, men det är inte fotbollen som betalar middagen hemma.. Istället måste vi arbeta lite omvänt, vi måste "sno" tid hemifrån eller från arbetet för att kunna ägna oss åt vårat intresse. "Åka hem från jobbet, shit, klockan är sex, träningen om en timme..-Älskling, har du hämtat på dagis? -Va, inte? Fan också, det var min vecka... 30 min kvar till träning, måste äta nått också.. Ombytt och klar 18.59, skönt..." Då kommer Crille skramlandes med Raffes fond likt en skadeglad kronofogde.."Jaja, det är okej, 15 spänn i burken.. kanske ska göra som Skyving och lägga i en tre hundra på en gång så man är klar?"

Det ovan givna exemplet ligger betydligt närmare vår verklighet.. Ja, idrotten på våran nivå är en uppoffring, det finns ofta många andra saker som rycker i oss, vill hålla oss kvar någonstans.. Men idrotten är nödvändig för oss som utövar den, den ger oss andrum, glädje, gemenskap.. Viktiga komponenter för att känna harmoni och balans i den krävande vardagen, vardagen vi måste gå till för överleva..

Så, rent hypotetiskt.. Om din förening erbjuder dig pengar av en eller annan anledning, hur skulle du ställa dig till det då? Kanske för att du tvekar om att spela ännu ett år, men lockas med pengar..kanske för att din resväg till träningen är lång och du får ersättning för resor.. Eller bara ändå, kontrakt, segerpremier, målbonusar o s v..
Få av oss är så välbärgade att man har råd att tacka nej till någon inkomst, oavsett var den kommer ifrån..

Du skulle tacka ja..

Men jag hävdar att dessa föreningar (och de finns!!) skjuter sig själva i foten på sikt.. Spelaren spelar inte i föreningen för att han bryr sig om föreningen, han spelar där för att pengarna.. Skulle ersättningsformen till nästkommande år ändras och pengar inte betalas ut skulle den tveksamma spelaren defintivt sluta! För då har pengarna tvättat bort det som en gång bara var på skoj och spelaren kommer bara att se till den "ekonomiska förlust" han gör på att fortsätta spela fotboll.. Dessutom, med ersättning kommer krav. Krav på träningar, krav på representation. Och idrotten är redan kravfylld, dessa nya krav kväver & tynger.. "Jag MÅSTE träna, det står i mitt kontrakt". Och den dagen spelar inte längre spelaren för att det är enbart roligt.. Den dagen spelar han för att han har det kravet på sig! Som ett jobb. Men pengarna kan han inte försörja sig på, de är enbart en lockelse.. Och den dagen kommer inga glada spelare till träningen...

Sen finns det såklart flera andra aspekter.."Hur mycket tjänar han egentligen?...Jag har ju "bara" så här mycket.."

Är det något att bygga ett lag på? 

Nyligen i två klubbar nära oss (Nu pratar vi division sex!!) var det budgivning på en spelare.. Spelaren i fråga bor i en större stad nära oss med ett nyligen ombyggt IKEA.. Han har de senaste 5 åren spelat div 3 & 4 där, mestadels div 4. 2009 spelade laget ner sig i division 5.. Dessa två roslagsklubbar erbjuder honom pengar. De matchar bud mot varandra och spelaren skall fundera på det.. Hur det gick och hur det blir vet jag inte, men jag vet så mycket att jag tycker det är fullständig galenskap! Är det för detta föräldrar till knattelag i föreningar säljer bingolotter på sina jobb? Så att föreningens seniorlag ska ha råd att finansiera ett nyförvärv...i division sex?? Det är ingenting annat än galenskap!

Att flera lag i våran Division 5 serie 2010 jobbar med spelararvoden vet vi.. Att Rådmansö SK inte är ett av dem vet ni nu!  

Papperstömning




Dessa två grupper kommer att få sköta tömningen tills det är färdigt.

Det blir tömning till helgen den 25 varje månad. Prata med Kaptenen eller vice kaptenen som kommer att sköta gruppen. (Även kaptenen/vice som håller kontakt med Jean)

MVH Spelarrådet


Ronnie Skyving

Dan Sundberg (vice kapten)

Rickard Persson

 Kissman

Jonas Granberg

Dan Berg

Magnus Berg

Renato Cruz

Ahmad (kapten)

Wille

Joakim Bergstrand

Stefan Castro

Kråik

________________

 

Grupp Brun 2

 

Ronnie Alfredsson (kapten)

Kenny Alfredsson

Micke Wall

Peter Andersson

Mårten Törnqvist

Linkan

Crister Jansson

Tomas Jansson

Kalle Gävert

Labbe

Teddy Wallmo (vice kapten)

Andreas Ländin


93 dagar

Nu när försäsongen sakta men säkert börjar rulla igång på samtliga håll. Så börjar nu vi våran div 5 koll av våra kommande seriekollegor.  Först ut Alunda.




 bild ifrån Alundas Hemsida  
 

Föreningen startade den 22 februari 1922 under namnet Alunda idrottsföreningen. Föreningen har varit aktiva i fler talet grenar så som Skidsport, Orientering, Bandy, Gymnastik, Brottning, Bordtennis, Cykel och Friidrott. Men fotbollen har hela tiden varit föreningens huvudben.


Tittar man närmare på Alundas seniorlag så är det ett historiskt sett poängstarkt lag. Inte en enda säsong under 30 poäng sen 2001. Man har flertalet gånger varit upp och nosat på toppen men har inte varit riktigt nära att ta sig upp.  Alunda som är en stark förespråkare av ett rakt serie system har gjort det mesta av rådande läge och har även ett så kallat papperslag Olands FF idag Alunda UIF. Olands som gjorde en stark säsong i div 7 förra året vann sin serie och återfinns därmed i div 6 nästa år.


Förra säsongen drog Alunda ihop 12 vinster 6 lika och 4 förluster  vilket gav 42 poäng vilket betydde en 3 plats i div 5 västra.

 Senast vi möte Alunda var säsongen 2007. Första matchen gick i omgång sex på Björkövallen en match som länge såg ut som vi skulle vinna. Men Alunda lyckades kvittera i matchens absolut sista spark via deras då stora skyttekung Erik Johansson. Returen vart mindre smickrande med Rådmansö ögon sett.  Vi som var i ett bra flytt begavs oss till Alunda med ett högt självförtroende. Förlust med hela 6-0 fick räknas som den säsongens bottennapp.


Alunda ska man aldrig ta lätt på det är välorginiserat lag med goda kvaliteter både framåt och bakåt.  Dom tar sina poäng och går väldigt sällan på några klara minor. Förra året var ett bra år för dom frågan hur långt räcker det i år.


Ser man till nyförvärv  August Engström samt Andreas Löfberg  har kommit in. August en utvecklingsprodukt ifrån deras egna p93 lag och Andreas är en tidigare långtidsskada som nu kommer åter.

In har även Johan Löfberg kommit som ass Coach tidigare matchcoach i Olands FF.


Matchdatum i serien

RSK-Alunda  lördag 8 maj

Alunda-RSK  söndag 15 augusti


RSK Knallen 2010



Det måste ha blivit en livad knall då Ronnie inte bara bjöd inte till fest hos sig utan förbehåll. Men när han dessutom Ronnie sov i princip hela söndagen medans han lagkamrater desperat försökte få tag på honom ger vissa tecken på att det var någorlunda lyckat i alla fall.

Men om vi börjar ifrån början på lördagen.
Dagen började med en genomgång av tränarna inför säsong 2010. Den dragning avslutades sedan med en fråge sport där placeringen avgjorde straff satsen inför Knallen.
I med att Knallen spelas efter internationela Sommar cups regler så vart det viktigt att få välja dryck först vid straff barbordet.

Lagen som deltog var följande.



Wallenbergarna



Turkarna



Sunkisarna



Team Kalles Kaviar

Som svag favoriter seglade Wallenbergarna upp. Men dom till resta spelhajarna skulle snart riva sina talonger i vrede. Förlust 2-0 i första emot Turkarna.  Nästa match Kalles kaviar emot Sunkisnarna även här blir det en klar underdog vinst med hela 0-2 till Sunkisarna.

Men i med att målen trillar in och dom gula korten börjar fladdra så töms barbordet desto snabbare och Wallenbergarnas favoritskap övergår snart i fiasko stämpel. Det dröjer fram till näst sista matchen när slutligen Wallenbergarna gör sitt första mål. Glädjen blir enorm och Wallenbergarna näckar och springer ut i omklädningsrummet för att fira.

Tävlingsledningen väljer vid detta läge att gå direkt till slutspel i förhoppning att kunna locka kvar Wallenbergarna. Semifinalen blir kortlivad då Turkarna är hundra procentiga och vinner med klara 3-0.
Semifinal nr 2 går i mellan Sunkisarna och Kalles Kaviar. En hård och jämn match där slutligen Crille agerar matchhjälte. Crille som bränder typ 10 öppna mål tidigare på kvällen hänger två viktiga mål i semifinalen vilket gör att det blir en final i mellan Turkarna och Sunkisarna.

Det blir en jämn drabbning som går både till övertid golden goal och där till. Allt får avgöras i en rafflande straffinal där slutligen Ahmad slår den avgörande straffen via stolpen.



VINNARE RSK Knallen 2010 Turkarna

Segerfesten bastu och en rejält röj vart det efterföljande men det tar vi en annan gång.

Tack till samtliga som gjorde RSK Knallen till något extra roligt iår.

 


RSK Knallen

För er som väntar på lite bilder och lite skvaller om knallen. Lugn det kommer lite luckor och kameror behöver komma på plats först bara. Men det kommer inom kort ett inlägg.


Raffe


Lagledningen fick under måndagens träning ett mycket postivit besked.  Ralf "Raffe" Källström blir kvar även inför näst kommande säsong.
Ralf Källström som inte bara är RSK målvaktstränare är även en stor profil runt RSK herr lag. Laget bibehåller där med en viktig kuge inför den kommande säsongen.

Lagbygget fortsätter och det är inte riktigt slut ännu vi kommer inom med stor sannolikhet kunna presentera lite fler nyheter.

Bloggen kan även avslöja att det sluts hemliga uppgörelser hos en tidigare seriekollega, stor spelare ifrån BKV på väg till ny klubb samt ett mindre scoup gällande spelarlöner.

Med det återkommer vi till....



 


Personliga Samtal

Nu framför allt under den tiden vi är kvar inomhus kommer vi att lägga kraft på att komma så långt som det går med dom personliga samtalen.

För er som lider av skador eller dylikt ta tillfället i akt och kom ner ta erat personliga samtal redan nu.

Dom som är klara med sin samtal just nu är.

Skyving
Linkan
Ahmad
Wallen
Teddy
Christer


Träningstart

Då var vi igång igen. Måndagens träning innehöll löpning styrka och två mål.

Vi tränar nu dom kommande veckorna måndagar onsdagar 19:00 tills vi går ut på konstgräset i början av februari.

I med att träningen nu återigen börjar så är även Raffes Fond tillbaka.

Rutinen för träningarna fram över är ombytta och klara till senast en kvart innan träningen börjar.
Försen ankomst leder till bidrag i Raffes Fond.





RSK KNALLEN 2010


Den 16 januari klockan 13:30 Rådmansö Hallen
Vi börjar med en genomgång inför den kommande säsongen.
Därefter Knallen.
(Medtag kläder för spel och dricka)

Mat äter vi i Norrtälje för att bokning skall bli rätt så behöver vi veta om man kommer eller inte senast Onsdag.
Maten bekostar man själv.
Anmälan görs till Crille eller Martin

Välkommen!


Femman



Snart inleder vi femman kollen. Där vi kommer att hålla ett lite extra öga på våra motståndare/kollegor i serien under den löpanden försäsongen.

Vi kommer även att försöka förmedela eventuella övergångar och annat skvaller som händer runt serien.

Har du koll på något redan nu tveka inte att dela med dig.

Kom ihåg du kan vara anonym;)


För er som har missat det boka in den 16 januari

16 Januari Rådmansö Hallen

mer info följer inom kort.


Sverige Lotteriet



Sverige Lotteriet ett nytt sätt för oss föreningar att tjäna pengar.
100 prenumeranter = 48 000kr till föreningen.


Lågkonjunkturen råder fortfarande och Rådmansö behöver din hjälp!

Genom att gå med i Sverige lotteriet via den banner som ligger på hemsidan så kan du öka dina chanser "att leva drömmen" samtidigt som du stödjer din lokala favoritförening med 40 kr / lott / månad.

Gör något för dig själv och för din klubb - registrera dig på Sverigelotteriet via bannern.

Ps. Jag är med :)

Mvh

Tomas Johansson
Ordförande RSK




I Sverigelotteriet är ditt eget födelsedatum ditt lottnummer, eller om du vill, någon annans födelsedag som ligger dig varmt om hjärtat. Enkelt att komma ihåg, eller hur?


Varje vecka deltar du i en spännande dragning som sänds i TV4, med premiär den 7 februari 2010 kl 17.55.

Om du inte ser dragningen på TV, gör det ingenting: Vi håller koll på vem som vann och skickar vinsterna direkt hem till vinnaren. I ditt lottpaket varje månad ingår två Sverigelotter, som ger dig chansen att vinna 3 miljoner kronor – direkt på skrapet!


I Sverigelotteriet har du varje vecka chansen att vinna en sprillans ny bil, en härlig solresa, shopping i New York, häftiga elektronikprylar eller kontanter! Varje månad har också ett ”födelsedagsbarn” chansen att bli mångmiljonär i ett spel som kan ge upp till fem miljoner i kontanter.

Har du rätt dag och månad i dragningen är du alltid garanterad en vinst.
Har du ”bara" rätt månad finns alltid möjligheten att vinna ett av lotteriets Guldkuvert som kan innehålla vad som helst av ovanstående.

Vinsterna i Sverigelotteriet är helt enkelt fantastiska och dina vinstchanser
är många och stora. Ja, faktum är att Sverigelotteriet är prenumerationslotteriet med flest vinnare, eftersom Sverigelotten har vinst på var fjärde lott .




Frågande

Var på Gottröra Cup idag en årlig turnering som Rånäs IF arrangerar. Trevlig tillställning med mycket folk och god stämning.



Fick se en massa trevlig fotboll, träffa spelare ledare ifrån olika lag samt dricka en kopp kaffe med kokt korv. Lite fotbollstämning redan i januari helt enkelt. Men tyvärr får vi som är plats även se en incident som är långt hemmahörande ifrån fotbollen eller någon annan sport för den del.


Man kan inte ställa sig mer än förundrad över hur det kommer sig att man i stridens heta i en vänskaps turnering väljer att lösa en konflikt med fysiskt våld. Detta inlägg handlar inte om att peka ut någon individ eller lag.  Hårda ord leder till en örfil en örfil blir ett slag, slag blir mer slag och publik utrycker sig gentomt spelare och ledare med ordaval som faktiskt är olagligt i detta avlånga land.


Men det här inte första gången det händer ganska nyliga så kunde man läsa i UNT om slagsmålet i finalen av Lucia Cup. Och därför ställer jag frågan igen vad är det som gör att man väljer att ta till våld i en vänskaps turnering eller inom idrott överhuvudtaget. Jag är medveten att frågeställning inte bara kan stanna vid fotbollen men även leder ut i samhället.


Men i detta inlägg tänker jag stanna vid fotbollen. (för idag i alla fall.)


Vi har länge pratat om nolltolerans där uttrycken av ord kan leda till långa avstängningar. Här finns självfallet även paragrafer angående våld. Och hade det varit en serie match så hade då nog blivit kännbara straff för samtliga inblandade. Men är dessa straff nog. Eller bör konsekvensen bli så kännbar så att person ifråga redan innan han lyfter handen väljer en annan väg. Men då blir självfallet även frågan reverserande ska det behöva gå så långt. Bör vi inte kunna låta bli att lyfta handen av våran egen frivilja istället för att en regel ska behöva berätta det för oss?


Som sagt detta inlägg handlar inte om att hänga ut snarare en frågan vad kan samtliga som idag beträder en fotbollsplan göra annorlunda för att vi ska behöva slippa se detta på och utanför plan.


 Men framför allt går det att få stopp på?

 


RSK Bloggen 1 år

RSK Bloggen fyller idag 1 år. Om bloggen blir ett år äldre eller inte spelare inte så stor roll i egentligen. Istället får denna dag bli startskottet inför näst kommande säsongen då bloggen nu åter igen kommer till liv efter en kortare vinter davla.

Vi kan vi väntas oss då inför denna kommande säsongen. Den blir en annorlunda säsong på många sätt. Roslags lagen har helt plötsligt helt ny förutsättningar vad det gäller för säsongs träning.
Nya lag i serien där vi helt plötsligt kan räknas som ett av dom mer sydliga lagen i serien.
Karlholm borta ca 17mil enkel resa.

Det finns många faktorer så är svåra att sia om detta år. Hur bra är Uppsala lagen egentligen är Uppsala Kurd nya UNIK. Svåra långa borta matcher så som Norrskedika och Alunda. Hur bra blir Roslagsbro iår med nya lag bygget. Spelar Björnbom?

Men om vi ser lite till vad som händer framöver för oss själva då.  Den 11 januari drar vi åter igång vi tränar måndag & onsdag med en kickoff på lördagen.


Träningsmatcher är i det närmaste bokade det blir en del lokal matcher då intresset var högt.

Ser man till ledarstaben så händer det även där saker men dock är inte klart ännu. Det som dock är klart är att Martin Folkesson och Christoffer Johansson har fått förnyat förtroende inför näst kommande säsong.
Orginisation planering och övrigt kommer allt tas upp i sammband med Knallen.


Nu börjar fotbollssäsong 2010

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus