Markim seriesegrare??


Nja det är inte riktigt klart ännu men Markim kan ikväll ha tagit ett rejält steg emot seriesegern.
Det som inte fick hända Gamlis tappade poäng och förlorade.
Kvällens uppskjutna match emot Rasbo slutade med förlust med 1-2.
Något som innebär att Gamlis nu har 6 poäng upp på 5 matcher.

Än har inte den feta damen sjungit men hon har fan nog harklat halsen nu.


Rimbo eller Grisslehamn


Att ytterligare ett Roslagslag kommer att ta steget upp till div 5 står helt klart.
Frågan är bara vilket.

Rimbo har länge haft grepp om serien men förra veckans förlust emot Hallsta så har nerven blivit påtaglig.
Nu står lagen på samma poäng men Rimbo leder på målskillnad. Vinner lagen nu sina näst kommande två matcher så faller avgörandet på en trång plan i Grisslehamn.


RSK-Esbro 0-1 (0-0)

 

 

Engin Kaya, Jean Anjou, Pär Eriksson

Veckans Val Tomas Jansson





Ett derby brukar handla om känslor kamp och ofta ganska underhållande matcher. Dagens match handla framför allt om vilka som inte var där. Inför dagens match duggade återbuden tätt iform av avstängningar, arbeten och andra åtaganden. Inkommer istället grund stommen ifrån vårat just nu heta reservlag.
Petter Tommy, Rudi och Rickard alla tog plats i dagens trupp likaså Edsbro verkade sakna folk inför dagens fajt.
Men det slutar inte där även Turken försvinner efter ca en kvart in i matchen. Inkommer den bekanta tröja nr 2 Jeangen.
Första halvlek är våran helt och rakt igenom även om Edsbro sticker upp så har vi matchen i ett klart grepp. Närmast är Rudi och Tommy båda gör starka intryck i första halvlek. Rudi hittar kryssribban medans Tommy löper sig fri ett par gånger.
Men vi går till halvtidsvila med ett oavgjort resultat.
Halvtid snacket är avslappnat och tydligt om vi trummar på och fortsätter som vi har gjort kommer matchen snart bli våran.
Så blir inte fallet andra halvlek tappar vi allt driv vilja och kämparglöd. Istället bjuds Edsbro in i matchen en inbjudan som man gladligen tar emot med varm hand.
Edsbro skapar nu ett flertal kvalificerad målchanser som Ronnie gör ett par kanon räddnignar på.
När vi ställer om i anfall är vi allt för ofta för få i anfallet vilket gör att vi ganska lätt blir aväpnade.
Ländin har dock en i undersidan av ribban och både Tommy och Rudi har ett par nickar som kunde ha hotat.
Istället är det slutligen Edsbro som får utdelning med 6 minuter kvar.
Ett skott utifrån genom mycket trafik ändrar riktning på bollen och ställer Ronnie.
En eloge till Jansson som match efter match formligen kör livet ur sig just nu.

Det var ingen bra match på Rådmansö Schakt Arena idag. Båda lagen underprestera och oflytet grinar oss illa just nu. Inför nästa vecka hoppas vi på att få många tillbaka i truppen och vi kör en hel träningsvecka med fokus på borta matchen i Norrskedika nästa helg.

Tyvärr inga bilder även denna match pågrunda av kamera problem. Skall förhoppningsvis vara av hjälpt till nästa helg.

Omgång 16

Traditionens makt är stor inom fotbollen sa Johannesson i gårdagens Sportnytt. Nu är vi just där omgång 16 inget lag som har varit i serieledning efter omgången sexton har tappat ledningen sedan 2005.
Riala skall i det närmaste var avhängda i detta just nu.  
Och den troliga kampen står nu i mellan Gamlis och Markim/Orkesta. Många har tippat nuvarande serietvåan som en trolig vinnare i slut ändan. Medans trogna Markim supportes hävdar motsatsen.
Men faktum är nu att Markim har komandot och kommer även att ha det efter omgång 16. Gamlis har just nu en match mindre spelad men har 6 poäng upp.
Och nu börjar kampen som kommer bli mycket intressant. Markim och Gamlis har nu spelat sin tuffaste matcher om man ser till tabell läget.
Nu ska man match efter match hela vägen ta 3 poängare. Utrymme för plattmacher finns sällan i detta läge. Markim om man vinner hela vägen fram har seriesegern hemma medans Gamlis måste hoppas på en förlust hos Markim. Men då har man dock 7 mål upp till Markim.

Markim har kvar följande
VP borta
Vesta hemma
Rasbo borta
RSK hemma
Edsbro borta
Norrskedika hemma

Gamlis har kvar följande
HÖ/FF borta
Rasbo hemma
Edsbro hemma
Funbo borta
Norrskedika hemma
VP borta
Alunda hemma

Vem tror du vinner?

Webvoter
Vem vinner div 5 Östra 2011

 

Gamlis-RSK 5-0 (2-0)


När vi möte Gamlis hemma vart vi överkörda av kanske ett av dom bättre lagen jag har möt i div 5. Hög press och ett enormt tempo var melodin för den dagen och slut resultat vart 0-5.
Att sedan inför returen ta revansch på bortaplan känndes som en intressant uppgift. Lägg där till ett oändligt antal återbud inför dagens match gjord knappast uppgiften lättare.

Våran matchplan handlade om att gör det trångt för Gamlis med ett fokus att hålla nollan första 20 för att skapa lite huvudbry hos serietvåan.
Spelmässigt når vi våran plan men plumpen i protokollet kommer efter en av många billiga frisparkar för dagen.
Men avslutet är ifrån den högre skolan och underläget är ett faktum.
Regnet vräker formligen ner under matchen och den för dagen mycket fina Österängens IP fick sig en rejäl omgång idag.
Vi gör det bra i postionsspelet och står emot Gamlis hårda offensiv och satsar på ett snabbt omställningsspel. Men dock saknar vi lite fart och kyla idag vilket gör att vi inte är så pass effektiva som vi hade behövt vara.
Men det Gamlis skapar framåt värt namnet gör Ronnie mycket starka räddningar på. Ronnie som är i en stark period just nu.
Men  Gamlis utökar ledningen efter en crossboll in i boxen. Avslutet lobbas slutligen in i det bortre krysset.

Andra halvlek och vi kommer något närmare men sen var det just det här med dagens domarinsats korten flyger upp med jämnfrekvens på båda lagen. Gamlis får bland annat ett kort efter man har frågat om inte hela bollen ska vara över linjen. Vi blir även av med Ahmad i matchminut 60 efter två gula.
Vi håller emot och spelar bra ut ifrån förutsättningarna fram till match minut 82 där det slutligen rinner oss ur händerna och 3 bollar trillar in.

Vi visste att dagens match skulle bli tuff framför allt med endast 2 avbytare på bänken. Vi sökte en känsla inför veckan och vi lägger nu allt fokus på lördagens match då Edsbro kommer på besök i ett mycket het derby.

Tyvärr inga bilder idag då kameran vart kvar hemma.

Reservlaget dundrar vidare


Riala skrev att man tappade onödig på poäng när man tappade sin 3-1 ledninge mot reservlaget. Medans sanning kanske var något annorlunda. Reservlaget vägra ge sig och hade bra hugg på samtliga poäng borta emot Riala.
Men man spelade sin andra match på hösten på söndagen emot gästande Frösunda och då var det återigen dags för en 3 poängare.
Frösunda tar faktiskt ledningen innan tåget börjar rulla på. Frisparkskanon ifrån Rickard hattrick ifrån Rudi konstmål ifrån Tommy, två distinkta nick mål ifrån Petter och slutligen en skön lobb ifrån Engin la grunden för en slutlig tung seger med sifforna 10-3.
Otroligt kul att se det här laget som vägrar ge sig och hela tiden vill ha mer. Bollen ska bara och varje situation är viktig.
Jone bar för andra gången i rad veckans val och går därför upp i ledning i veckans val.


Rasbo-RSK 2-1 (2-1)

 Andreas Ländin

 Tomas Jansson

Martin Folkesson

Veckans Val Turken



Det är tufft spelschema just nu med ett antal tuffa matcher. Rasbo som inte har förlorat hemma denna säsong och har endast släppt in 3 mål på sin hemmaborg. Vilket gör att Rasbo fick ses som en ett tuftt motstånd.


Det ska komma att bli en match som vi långa stunder har vi våran hand idag men där återigen kylan och flyt ska grina oss illa i slutet.

Men vi inleder matchen på bästa möjliga sätt då vi i match minut 7 tar ledningen. Och då  har vi redan vaskat fram att ett antal kvalificerade lägen. Men målet kommer i alla fall efter att Turken har lyft in bollen i boxen där Ländin möter upp nickar in bollen precis framför händer på målvakten.


Vi har en mycket bra period inledningsvis och Ronnie får stå utan något att göra den första halvtimmen. Istället skapar vi många chanser då vi främst vinner kampen på mittfältet. Niklas är mycket nära då han kommer fri ifrån kanten men bollen går i utsidan av stolpen. Efter ca en halvtimmes spel börjar nu match att jämnas ut och det är främst via sin nr 21 Patric Ericsson som visar klass.


I den 42:a minuten kommer han i ett liknande läge som Niklas hade, Ronnie stänger ytan men han lobbar bollen över ochsätter den precis vid stolpen. Och det tar inte slut där tyvärr Rasbo har ett bra tryck dom sist 10 minuterna på oss och man vaskar fram ett antal hörnor. Och det är just vid en hörna han återigen håller sig framme nr 21 och slår upp den i nättaket. Två starka prestationer ifrån Rasbos bästa spelare.

Andra halvlek och vi krigar vidare och men dom chanser som vi kommer att skapa i andra halvlek så känns förlust fullkomligt orimligt. Rasbo gör sitt yttersta för att stå rätt och gör det bra medans vi inte har flytet med oss Jansson tar sig bland annat igenom och blir bryskt klippt. Men domaren vinkar och vi blir även denna match utan en självklar straff. Men dock skulle nog hemmalaget även ha en i  första halvlek.  Men att han sedan väljer att blunda för ytterligaren lite senare som går via handen på deras mittback känns så där. Dock ska det tilläggas att det var väl typ detta som han missade idag i en för övrig bra domarinsatts.  


Även Jansson har en i ribban efter en hörna. Rasbo hotar främst via omställningsspelet där Ronnie gör ett par riktigt starka räddningar. Men vi är inte klara med ribban även Rickard dundrar en i undersidan av densamma på en frispark.

Lägg där till ett par lägen där Ländin är bara ett par centimeter ifrån att få in bollen. Nä vi har inte det rätt flytet eller kyla just nu men det var ett steget framåt idag då främst vad det gäller laginsatsen. Alla gör sitt yttersta idag och det fanns alla möjligheter att ta minst 1 poäng idag. Vi jagar vidare nästa helg då emot serie tvåan Gamlis.

 


RSK-Vesta 0-5 (0-3)

 

 

Engin Kaya, Johan Lindqvist

Veckans Val Ronnie Alfredsson




Returmötet emot vart Vesta vart inte den revanschtagandet som vi hade hoppats på. Det var istället en repris av vårens möte.

Vi  möter ett Vesta som spelar med fart hög press men framför allt bra bolltempo. Det är en energi fylld match där gästerna tar ledning redan efter 5 minuter men på tyvärr  missad offside. Dock kanske inte så konstigt då linjenmannen fick stå med solen rakt i ansiktet i hela första halvlek.

Det är mycket kamp framför allt på mittfältet där Vesta när man blir bollvinnande spelar ut på kanterna. I detta skapar man en rörlighet som blir svår att följa och deras 0-2 mål sätts snyggt i djupet på ett tillslag. Vi själva skapar mycket i omställningsspelet men vi saknar just nu självförtroende i avsluten och vi blir för ofarliga framåt.  Istället så kommer Vesta tredje mål på en frispark delikatess av rang. Ronnie är där men får bara fingertopparna på bollen.

Första halvlek känns inte som att det skulle vara en sånt kraftigt underläge båda lagen ger och tar och det är högt tempo där ute. Men Vesta är effektiva och gör det bra.

Vi startar andra halvlek starkare och det är framför allt Wille Modin som nu skapar oroligheter framför mål. En i ribban och en i stolpen och ett par tre lägen som hade kunnat vara mål men det var just det här med kylan just nu.

Vesta som nu spelar tajtare i postionsspelet står rätt och lägger kraft på omställningsspelet och det är just på en sån kontring som man gör sitt fjärde mål.

Vi har sedan trycket resten av matchen men får inte in några fler bollar. Och när sedan Vesta kontrar in sitt sista för dagen emot en försvarare så går gardinen ner.

Olustig match då vi framför allt i första kändes som vi var med. Vesta spelade bra fotboll och vi hade haft svårt att nå fram i vilket fall även om siffrorna känns i lite grovsta laget.

Nu väntar en tuff borta match på Lördag emot hemmastarka Rasbo. En fajt som vi lägger all vår fokus på under kvällens träning.

I motvind lyfter Draken!

 

Bilder ifrån matchen kommer under kvällen då tiden inte räcker till just nu.


Inför RSK-Vesta



Augusti innebär ett tajt schema vilket gör att det redan imorgon återigen är dags.
På besök kommer Vesta och här vill vi ta revansch. När vi möte dom hemma möte vi ett högt spelande hemmalag som var mycket effektiva i sina avslut. 
Truppen vill mycket efter lördagens match i Uppsala.

Laget emot Vesta

Ronnie
Martin
Turken
Engin
Dan
Kalle
Linkan
José
Ahmad
Niklas
Wille
Rudi
Bergstrand
Rickard
Tomas
Norrby

VP-RSK 4-1 (2-0)

 José Huiaqio

 

Wille Modin, Tomas Jansson, Tomas Johansson

Veckans Val Tomas Jansson






Det vart en tung återstart på serien uppe på en varm konstgräsplan i Uppsala. Det kom att bli ombytta roller den lördag.
Våran plan var att ta kommandot om matchen per omgående. Jag vet inte om vi får kommandot men dock äger vi bollinnehavet till max.
Men det står sig ganska tydligt att det är just det VP vill att vi ska göra. Laget ligger tajt ifrån halvplan och väntar på oss tålmodigt. Vi kommer inte igenom vilket leder till chanser passningar med dåligt fart och adress.
VP lever på detta vid varje misstag ställer man om i full kraft med tuffa löpbollar.
Efter ca en halvtimme har vi inte haft något avsluta värt namnet men dock närmare 80 procent bolleinnehav.
Det känns som det är på väg att öppnas sig något. Då VP utnyttjar en feltställd offsidefälla och vilket göra att man kommer helt fri med Ronnie.
Man ska även komma att utöka sin ledning med ett par minuter kvar i andra då man vinner en löpduell i djupet. Ronnie räddar men forwarden får med sig bollen och ledningen skrivs till 2-0 i halvtid.


Andra halvlek och vi startart piggare nu vi tar oss igenom men dock utan riktigt krydda. Det känns länge som att vi kan var på väg tillbaka om vi bara kan få en boll.
Istället kommer första kallduschen när VP tilldöms en straff. Dock missar man straffen och vi tar nu ny kraft men att par minuter senare så kommer man loss igen Ronnie räddar 3 gånger om men vi får inte bort bollen och slutigen får man in den.
Ridå och luften går ur vi hämtar oss inte och VP utökar återigen.
Vi lyckas få en boll i slutminuterna José bjuder på ett lite konststycke efter en vacker nedtagning och ett avslut vid stolproten.

Dyrköpt förlust idag då Johan Karlsson får utgå med bristning i låret men framför allt Jocke Larsson vars säsong tog slut. I en närkamp i boxen försöker deras forward gå axel emot axel på Jocke. Det smäller bra men dock inte fullt men Jocke kliver i duellen och skadar foten.  Noterbart är att Jocke för egen maskin sedan går upp till mittplan och tar en ispåse och slänger orden jag tror jag inte kan spela vidare idag coach.

Inför VP-RSK



Hösten är här och på schemat står VP.
VP som vi möte i början av Maj en match som faktiskt länge var lite tveksamt då snön föll på morgonen.
Men match vart det den gången vann vi med 4-1 på en lite sämre Rådmansö Schakte Arena än vad vi har fått vänja oss med denna säsong.
Nu väntar VP på konstgräs i Uppsala. VP som har kanske mindre bra höst bakom sig. Men det är ett lag som man ska ha all respekt för. Kapacitet finns det och det är många som spår VP till att bli ett av höstens starkare lag.
Vi åker med fullt fokus inför lördagens match med en bra träningsvecka och starka upptaktsmatch bakom oss.

Laget som åker är följande

Ronnie Alfredsson
Kalle
Jocke
Turken
Dan
Johan
Ahmad
José
Niklas
Sunshine
Jansson
Rudi
Linkan
Castro
Martin
Wille

Omgång 13


Det har under veckan spelats en del träningsmatcher.
Alunda möte under tisdagen div 6 laget Vaksala. Vaksala tog ledningen efter 15 minuter och behöll den halvleken ut.
Men Erik Johansson satt kvitteringen en bit in i andra innan man slutligen avgjorde matchen i den 82 minuten.

Edsbro skulle ha möt Hinden under förra veckan men Hinden lämnade återbud på grund av brist på folk.
Istället fick det bli Hallsta under måndagen. Hallsta tog ledningen 6 minuter i den första halvleken genom tidigare RSK spelaren Teddy Wallmo. Dock tar sedan Edsbro över och Magnus Taxen två mål ger ledningen i halvtid. 
Men Hallsta kommer ingen och sätter kvitteringen med 2 minuter kvar.

Vesta vann över Hinden efter 75 minuters spel. Vesta som kom tillbaka efter sitt Ålandsläger möte Hinden på tisdagen på Lännaborg. Ledning 0-1 i första vart slutligen 0-2 dock spelade man 30 minuter i andra då Hinden började få slut på speldugligt folk.


Men vi riktar nu blickar emot seriestarten nu i helgen. Imorgon spelas den alltid lika heta storderbyt i mellan Harg/östhammar och Norrskedika.
Men desto mer intressant är toppfajten som spelas på Vallentuna på lördag. Markim som har en mycket intressant vecka framför sig. Gamlis nu på lördag för att sedan i nästa omgång ta emot Riala hemma. 
Ska Markim rycka åt sig en ledningen eller ska toppstriden tajtas till ytterligare.






RSK-Ateltico Stockholm 4-3 (0-0)


Träningsmatch och upptaktmatch inför den kommande seriepremiären i helgen. Dagens motstånd Atletico Stockholm hemmahörande i div 5 Södra i Stockholm. Laget som på 12 matcher mer eller mindre har dragit ihop lika mycket poäng som oss fick ses som en bra matchning.

Och det skulle bli en roliga match.
Vi börjar hungrigt där framför allt Jansson har ett stort övertag på sin kant över sin försvarare. Redan efter 2 minuter hittar Jansson med en perfekt boll till framrusande Rudi och Johan. Johan nickar men bollen går över.
Atletico hotar främst genom starka induvidella prestationer men även genom ett snabbt kort passningspel vilket gör att vi får jaga en del framför allt i mitten till en början.

Framåt sett så visar Jansson vägen genom många och långa löpningar med boll. Dock hinner vi inte fylla på med laget fullt ut vilket gör att Rudi och Jansson ofta blir något ensama. Men det är när vi hittar in med bollen på mitten och kommer samlat som vi blir mycket farliga. Kalle har ett bra skott som Atleticos målvakt gör en bra räddning på.
Även Johan får en kanon träff en bit utifrån men målvakten som för övrigt var mycket bra gör en ytterligare en klassräddning.  Närmast är Rudi som hittar stolpen en bit in i halvleken.

Andra halvlek och vi gör fyra byten Sunshine, Johan K, Kalle och RUdi går av. Inkommer Ahmad, Niklas, José samt Norrby. Vi provar nu folk på lite nya postioner vi startar piggt och skapar nu ett bra tryck på gästarna.
Men dock så ska gästerna ändå ta ledningen efter en lite till trasslade situation där domaren blåser första offside och sen därefter mål. Dock så var nog det sistnämnda rätt beslut.

Men vi ska repliker och det är ganska omgående. José nickskarvar fram bollen till Jansson som blir helt ren, Jansson gör han inga misstag och vi utjämnar.  Dagens andra mål är en delikatess Jocke Larsson slår en kanon boll upp på José som håller i och vänder runt för att sedan hitta en genomlöpande Ahmad som i sin tur mycket kyligt rullar in bollen brevid målvakten.
Tredje målet kommer efter vi har varit i anfallssekvens en längre stund så hittar Jansson in med bollen till en helt friställd José som kan i princip ifrån mållinjen kan rulla in bollen.
Vi spelar en mycket bra anfallsfotboll dom första 30 minuterna i andra halvlek. Där även Norrby Niklas Jansson har flertalet lägen som oftast målvakten gör starka räddningar på.
Men vi slappnar av något i slutet vilket gör att Atletico först får kontakt genom mål på hörna. Och med ca 5 minuter kvar så trillar även kvitteringen in.
Men vi rycker upp oss Niklas hittar in till en krysslöpande Ahmad som väntar ner målvakten för att sedan slå den över densamma.
Seger målet kommer i den 90 minuten och vi vinner slutligen matchen.

Det fanns mycket positivt att ta med oss ifrån dagens match vi snurrade på mycket folk idag men kvaliteten påverkades inte märkbart av detta. Vi hade kanske lite svårt i postionsspelet idag för att inte tala om fasta situationer.
Men anfallsspel så som försvar såg stundtals bra ut lite mer tajming och några pass till så ska vi nog vara tillbaka.
Stark match ifrån Jansson idag som verkligen visade vägen på samtliga sätt. Kul att även ha Engin tillbaka som gör en bra andra halvlek brevid Jocke. Kul även att Christer idag får gör en stark match med ett par starka räddningar.

Nu tränar vi på Torsdag igen med sikte på VP matchen på lördag!

Atletico Stockholm





Dags för upptakts match inför återstarten på lördag. På besök kommer div 5 laget Atletico Stockholm där dom just nu ligger på en fjärde plats i den södra femman.

Vi kommer spela med en trupp på ca 18 man under morgondagen där tanken kommer vara att rulla på ganska mycket folk för att kunna få matchträning i flertalet.

Laget som spelar imorgon är

Mål
Ronnie
reserv Christer

Ahmad
Jansson
Rudi
Olsson
Turken
Marin
Engin
Dan
Kalle
Jocke
Wille
Johan
Norrby
Linkan
Sunshine
Jonte

Träningsmatcher


Endast en vecka kvar nu innan serien återigen drar igång.
Gamlis skulle i torsdags tagit sig an div 3 laget UIF men matchen vart inställd av någon anledning.
Likså Edsbro skulle enligt deras hemsida spelat i fredags men har inte hittat någon mer information angående detta.

Vesta har under helgen varit på träningsläger på Åland i förberedelse inför serien.
HÖ/FF avslutade sin träningsvecka med två träningsmatcher emot div 7 lagen Almo BK samt Gräsö.
Resultaten blev slutligen 1-1 och seger emot Gräsö med 4-2.

Norrskedika möte Tierp ifrån den västra femman. Det vart slutligen en tajt match som slutade 4-4.
Markim/Orkesta tog sig an Järla i ifrån div 3 Sthlm. Markim hade länge greppet och hade en ledning på 2-0 men Järla kom igen och matchen slutade 2-2.


bild ifrån Roslagsbros hemsida

Ett annat lag som hade greppet var Riala som under fredagen möte Roslagsbro borta på Vårlyckan. Roslagsbro som har en stark vårsäsong bakom sig hade en del spelare borta men mönstrade ändå en stark trupp. Det såg länge ut som att Riala skulle vinna. 0-2 i paus och 0-3 en bit in i andra av Thorleifsson. Men bensinen tog slut fullkomligt Roslagsbro kommer tillbaka och vinner slutligen med 5-3. Noterbart är att Roslagsbros Tobias Söderman som tog en paus en bit i vårsäsong på grund av motivations brist kanske hitta litade motivation igen då han i sin comeback match gör 3 mål.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus