Nyförvärv, silly season och sånt

Nyförvärv, Silly season,,, Ryktenas tid är nu, vissa helt galna och utan minsta sanning, vissa helt galna, men i slutändan sanna,, Och vissa är redan gårdagens nyheter.

Vi sa att vi skulle gå ut och presentera ett nyförvärv om dagen i mellandagarna,, Statistiken över anatalet läsare gick i taket igår. Synd för er, för uppenbarligen ljög vi. Det är bra. Det är oberäkneligt och det är så det ska vara.

Därför kör vi en 5:a på en gång...

På måndag startar som sagt säsongen 2012 "på riktigt". Läget i truppen är bra, trots den resultatmässigt dåliga hösten -11 så har klubben i princip kvar samma material på spelarsidan som ifjol.
Klart är att vi tappar Jonathan Hall, som inför ifjol kom till oss från Riala. Vi kommer också säsongen -12 att ställa ett lag på planen utan Turken. (Hört den förut va?)
Tomas "Turken" Johansson kommer att finnas med i sin roll som ordförande, men har deklarerat att han inte kommer att spela kommande år. Naturligtvis ett avbräck, det vore inte sanning att påstå någonting annat.
Rådmansö SK och Turken har på något sätt kommit att bli synonymt under åren och föreningen har Tomas att tacka för väldigt mycket,,, men som sagt, karln är ju inte död, han kommer såklart att finnas på Björkövallen (R.Ö schakt arena) i vår när alltid drar ihop sig, bara i en annan skepnad.

Det var "UT" listan det...

Och, som lite försenade julklappar till er RSK supportrar finns det en "IN" lista i år också, så vi måste ha varit snälla pojkar i fjol...

Först ut:

1. Johan Rasmusson

Målvakt som kommer närmast från Söderbykarl, som har huserat i 6:an en herrans massa år. Och Johan med dem. Om inte Söderbykarl är moderklubb borde de ändå krediteras Johan för det är i Söderbykarl han blivit den målvakt han är idag. 30 år gammal är han bättre än någonsin och har länge varit en tongivande spelare i Söderbykarl, inte minst som lagkapten. Reflexsnabb och mycket bra i spelet med fötterna är attribut som utmärker Johan. Välkommen till Rådmansö!


2. Martin Oldmark
Mittback som vi hämtar från Riala Goif, tillika Martins moderklubb. 22 år gammal och ett fysiskt praktexemplar för att prata travtermer. Har alla egenskaper för en mittback, och lite till. Lång, stor och stark men också med en fin bollbehandling och bollkontroll. I fjol spelade Martin 9 matcher för lokalkonkurrenterna från Riala och gjorde 1 mål.  Vi hälsar Martin Välkommen till Rådmansö!


3. Mikael Wall
Micke Wall är tillbaka.. Örnen har landat igen. Micke, sedan många år tillbaka radarpartner i Rådmansö med Turken i mittförsvaret, som ifjol ville prova vingarna i Roslagsbro, (division 4) är åter tillbaka där han hör hemma, i RSK. Och i Micke vet vi vad vi får.. En "hemvändare" med hjärtat på rätta stället, enormt uppoffrande spelstil, snabb, brytsäker och enormt duktig i luftrummet. Välkommen hem Micke Wall!


4. Johannes Sandberg
Johannes "Jio" Sandberg, kommer närmast från Hallsta IK, division 6. Har i princip hela sin karriär tillhört Hallsta förutom en ettårig sejour i Roslagsbro 2008. Har haft ett mer eller mindre tillfälligt uppehåll från fotbollen sedan dess, men var en tongivande spelare i de Hallsta-årgångar som nådde framskjutna placeringar i division 4 & 5 på 00-talet. Jio är en typisk "poängspelare", inte snabbast, inte starkast, men med ett väl utvecklat spelsinne, begåvad högerfot och näsa för mål & assist, med sitt bästa trackrecord från mitten på 00-talet med 10 mål och 10 assist i div.4. Välkommen till Rådmansö Jio!


5. André Nilsson
André ansluter till Rådmansö SK från BKV Norrtälje. (Div 2 ifjol)
André var skadedrabbad ifjol, men har länge tillhört BKV Norrtälje och varit med på hela resan från division 4 och upp i 2:an. När BKV nu åkte ner i 3:an valde André äntligen rätt och valde Rådmansö. Nilsson är ett kvicksilver på planen, snabb på små ytor, snabb på längre sträckor, stark och med en aldrig sinande energi används han med fördel på någon av kanterna, både framåt och bakåt. Kommer springa slut på många motståndarben, mycket tveksamt om ens de fria bytena hjälper.. Välkommen till Rådmansö André!



Det var väl en trevlig läsning..? Vi kommer med jämna mellanrum köra lite mer ingående silly season för att se vad våra kamrater i serien ägnar sig åt, och vem vet, kanske vi presenterar fler nyförvärv... Milan brukar ju köra med "mr. X", så det tycker jag vi också gör...

God fortsättning!

God Jul

Rådmansö SK vill önska alla medlemmar, läsare, motståndare, domare och annat löst folk en riktigt God Jul!

Under mellandagsveckan kommer 5 av våra nyförvärv presenteras,  en om dagen... Håll utkik!

Tills dess; God Jul Fotbollskamrater!


RSK bloggen fick en pratstund med Björn

RSK bloggen snodde åt sig en pratstund med Björn Sahlin, vapendragare och tränarkollega till Patric Matsson 2012.

Första intrycket av Björn när vi språkat en stund är att han påminner mycket om Tommy Söderberg, Sveriges tidigare förbundskapten. Stor, varm, bullrig, lite halt och lytt kanske, men alltid med ett leende...

Vad gäller Ren fotbollsfilosofi vågar vi inte uttala oss om Björn och Tommy ser på fotboll på samma sätt, men en likhet som är tydlig även där är Björns strävan efter att gruppen skall må bra. En grupp som mår bra presterar också bra!

För att göra presentationen av coach Sahlin rättvis måste vi titta i backspegeln lite. Inför säsongen 2009 tog Björn över som tränare för RSK:s seniorlag tillsammans med Johannes Christensen, som sedan tidigare var tränare för herrlaget.

I slutet på Augusti 2009, efter 16 spelade omgångar tog styrelsen beslut om att en förändring var nödvändig.
Seniorlaget parkerade då på en 9:e plats i tabellen, efter 5 segrar, 2 kryss och 9 förluster.

Förändringen berodde inte på uteblivna resultat, även om en 9:e plats då inte var vad någon hade räknat med innan säsongen. (Seniorlaget slutade tillsist 10:a 2009, 1 poäng från nedflyttning.)

Däremot var det en grupp som inte presterade maximalt, som kanske inte mådde bra. I denna grupp en Björn, som där och då hade lite för mycket annat i livet som upptog hans uppmärksamhet. Alltså en Björn som inte trivdes med situationen.
Lösningen blev en vänskaplig och tillfällig skillsmässa, för att nu, till 2012 återförenas.

Björn säger under samtalet att det som förändrats för hans del nu finns där. "Suget, har väl iofs alltid funnits där, men en bra organisation, en bra tränarkollega, tiden finns nu... tajmingen är helt enkelt så mycket bättre."

Och så är det ju förstås för oss alla, allt man vill och önskar vid alla tidpunkter i livet är inte genomförbart...

Björn fortsätter avslappnat att han tycker det finns outnyttjad talang i spelarmaterialet och att det är hans och Patrics uppgift att plocka fram densamma. Detta leder oss osökt in på hans och Patrics relation och jag hinner knappt ställa frågan innan Björn fyller i att "vi håller ju precis på att lära känna varandra, men mitt intryck är att han är j***igt kunnig och trevlig, vi har båda viljan att tillsammans utveckla spelarna och vårat eget samarbete för att kunna ge spelarna det bästa möjliga stöd de kan få..."

Under 2009, Björns tidigare sejour alltså,  spelade RSK:s herrlag ett 4-3-3 system. Under försäsongen lades en massiv del av träningstiden till att lära ut positionsspel och taktik och känslan i gruppen då var att det var ett spelsystem man ville ta till sig, lära sig och försöka spela. Med facit i hand kanske gruppen inte var mogen, att alla spelare på planen kanske inte förstod sin roll i ett nytt spelsystem som somliga aldrig provat.. Självklart blir det en omställning för alla, vi är inte La Masia i Barcelona, i Sverige får man 4-4-2 med bröstmjölken..
Vi frågar ändå Björn hur han resonerar, hur hans tränarfilosofi ser ut och vilken typ av fotboll han står för.
Svaret var tämligen självklart och kom utan tvekan, "Jag ser gärna att RSK är spelförande och har ett högt bollinnehav. Vilken uppställning vi använder oss utav är sekundärt, utifrån att det spelarna gör för varandra på planen betyder långt mycket mer än vilken sifferkombination vi ställer upp med."

Ett svar som ligger i linje med den Björn vi lärde känna 2009.

Rent spontant känns det som att RSK har fortsatt efter den devisen, vi har velat äga boll, vi har velat vara spelförande.. Men vi kanske inte riktigt har klarat av det alla gånger och vi har inte haft en plan B.. Och då blir man ibland skoningslöst straffad för sina försök att just spela boll.

När kaffet börjar ta slut och och det är dags att tacka för pratstunden frågar vi Björn hur han känner att jobba med Tomas Johansson igen, som 2009 var lagkapten och även då hade en betydande roll i den styrelse som tog beslut om förändring.
Björn skiner upp och säger att det var en stor anledning till att han tackade ja, att Tomas ringde honom. "De andra bitarna var som sagt redan på plats och nu kan man väl säga att det även ska bli intressant att studera Tomas på nära håll utifrån ett sociologiskt perspektiv.. Då kan det vara intressant att veta varför en del gör de val de gör", avslutar Björn med ett varmt mullrande skratt innan han tar sista klunken kaffe.

Det var det där med Tommy Söderberg..

RSK bloggen hälsar Björn Sahlin åter varmt välkommen till Rådmansö SK.

RSK kallde till presskonferens...

... för att presentera den ena halvan av Rådmansö SK:s nya tränarduo, Patric Mattsson.

När foto blixtarna lagt sig, den samlade presskåren satt sig och mikrofonerna kontrollerats, startade presskonferensen klockan 13.00 tidigare idag.

Ett bombardemang med frågor senare, reste sig Patric och tackade för sig, för den här gången.

RSK bloggen kan exklusivt presentera ett axplock av svaren på de frågor som många såg som den huvudsakliga anledningen till presskonferensen.

En reporter från rikstäckande media fick första frågan och undrade nyfiket, varför Patric valt just Rådmansö SK, vid den här tidpunkten?

Patric harklade sig och tog ton, och förklarade att det egentligen balanserade på fyra för honom grundläggande punkter.

Att suget efter fotboll nu var riktigt stort efter ett tag utanför den stora fotbollsfamiljen, men också att den riktiga familjen, sambo och barn gav klartecken.

När de bitarna var avklarade återstod endast detaljer, detaljer som presenterades i god tid av en styrelse med framförhållning. Detta i kombination med en spelartrupp ,som hållits i det närmaste intakt av styrelsen, som borde vara rejält revanschsugen gjorde att det inte var något svårt beslut att sätt pennan på pappret.

Följdfrågan från samma herre löd en stund senare, vad Patric såg som det mest spännande med tränaruppdraget i Rådmansö?

Svaret kom snabbt och utan tvekan, ”att få vara tränare för en så pass bra trupp med en i mina ögon väldigt stor potential. Att samarbeta med Björn och övriga ledare skall också bli roligt, det har känts rätt från första sekunden”.

En journalist från ett fotbollsinriktat magasin fick nästa fråga och undrade då vilken roll Patric kommer att ha i det ledarskap som tränarduon vill driva?

En klunk ramlösa senare svarade Patric att han kommer att vara ansvarig för laguttagning och coachning för div 5 laget, men att på träning och i arbetet mellan sig och Björn ser han de båda som jämställda vad gäller den biten.

Flera händer i luften nu från församlingen, när plötsligt en reporter, från vad som verkade vara någon form av lokal tidning, tar frågan.. ”Rådmansö.. Där har jag aldrig varit.. Jag trodde det här skulle handla om Speedway?” Efter en lite pinsam tystnad från övriga i lokalen transporteras mannen vänligt men bestämt ut från lokalen och körs 10 mil norrut till Hallstavik, och 10 år tillbaka i tiden, då Speedwayen i kommunen var lokal och inte Polsk..

Efter denna lilla ordningsstörning och en paus, återgår händelserna till det normala och nästa fråga av värde som skall besvaras handlar om de fanatiska fans som följer Rådmansö runt omkring i hela Uppland.. Som i alla stora supportergrupper bildas falanger där den mest kända runt RSK torde vara den såväl fruktade som manstarka Gräddhyllan. Frågan till Patric var dock hur de skall hantera trycket och den press som en sådan här supportergrupp kan utgöra. Frågan känns på förhand lite klurig, men svaret var iskallt, ”Svårt att svara på då jag inte har träffat dessa herrar.. men vi får väl se till att leverera så borde ju alla vara nöjda”.

Värdinnan upplyser nu att endast 2 frågor till kommer att hinnas med.

Frågan ställs från de bakre leden i det fullsatta rummet och löd; Vilken typ av fotboll står du för?

Patric föreföll tycka frågan var den första riktigt vettiga, då han sökte med blicken för att skapa ögonkontakt med personen som ställt frågan, men det såg inte ut att gå så bra i folkhopen. Frågan besvarades dock självklart med en liten utläggning; ”Jag är ingen spelsystems fanatiker som tycker att ett lag bara kan formeras på ett sätt. De lag jag tränat tidigare har som ni säkert känner till, spelat både 3-5-2, 4-4-2 och 4-5-1, så jag tycker inte man ska fastna vid siffrornas betydelse. Det är mera viktigt för mig att utnyttja spelarmaterialet i truppen på bästa sätt. Till en början kommer vi att utgå från den spelmodell som RSK tidigare använt och med tiden sätta vår personliga prägel på spelet. Vad mera viktigt är också att spelarna på planen förstår sin uppgift i laget och att rollerna är tydliga.”

Presskonferensen avrundades med en fråga från en välkänd fotbolls site; Vi har förstått att ordförande Tomas Johansson var väldigt mån om att få arbeta tillsammans med dig. Var detta en stor anledning till att du tackade ja?

Dagens sista svar från tränare Mattsson var positivt, som menade att känslan som ordförande Tomas Johansson och Martin Folkesson (sportchef) gett honom, att han skulle passa bra för gruppen helt klart hade spelat in. De båda har haft mig som tränare tidigare och jag har även spelat tillsammans med dem, så det vet vad de får av mig, var avslutning orden för idag.

 

Härmed var den uppsatta tiden för presskonferensen slut.

 

I nästa vecka träffar RSK bloggen Björn Sahlin för en närmare bekantskap med denne återvändare..

 

Till dess kan vi pusta ut och vara glada att dagens presskonferens gick bra, till skillnad från denna?

 


Serieförslagen för 2012 spikade.

Serieförslagen för 2012 är nu spikade. Ser vi till det tidigare utkastet av serier så blev det inga ändringar alls gällande vårat Division 5 lag, där serien alltså kommer se ut som nedan:

DIV 5 ÖSTRA 2012

Alunda
Edsbro
IFK Uppsala (från div 4)
Karlholm
Norrskedika
Rasbo
Riala
Rimbo (från div 6)
Rådmansö SK
Vaksala (från div 6)
Vattholma
Vindhemspojkarna

Vårat andra lag, som enligt första förslaget skulle spela i en division 7 serie kommer att spela i Division 8 Östra.
En på pappret otroligt rolig serie, där dessa lag kommer att slåss om uppflyttning:

DIV 8 ÖSTRA 2012

BKV
Blidö
Brottby
Frösunda
Hallsta
Riala
Rimbo
Rådmansö SK
Rånäs
Söderbykarl

Lagom långa resor i denna serie...


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus