Rimbo-RSK 2-4 (1-2)

Seger på Arkadien igår, det var skönt för Rimbo är hemmastarka!

Patrics analys:

Derbyseger! är alltid skönt. Vi startade matchen helt ok och det känns som vi har bra kontroll på planen, vi pressar Rimbo högt och skapar en del chanser på misstag som vi tvingar fram. I den 22a minuten sätter vi upp ett fint anfall som Ahmad behärskat avslutar och sätter 1-0. Vi fortsätter ha kontroll och 10 minuter senare stressar vi fram ett misstag och bollen hamnar hos Turken som lugnt rullar in 2-0, skönt. Tyvärr bjuder vi tillbaks 4 minuter senare och deras forward får en gratisboll ute vid hörnflaggan och känslan är att det är ett misslyckat inlägg, men den skruvar sig snyggt in vid bortre stolpen. Gratisenergi till Rimbo som rycker upp sig sista 10 och skapar ett par chanser till.
I paus är vi överens om att det handlar om att vara noggranna och spela med lite marginaler så känns det som att vi har koll på det här. Men andra halvlek är inte alls lika stabil från vår sida utan Rimbo får betydligt mer att säga till om. Vi känns mycket mer stressade i vårt agerande och det är riktigt skönt när Martin sätter 3-1 med 20 min. kvar.
Efter det är det lugnare och med 5 min. kvar sätter Rikard 4-1 mycket snyggt, framspelad av Alex. Rimbo reducerar i slutet men farligare än så hinner det inte bli.

Bäst idag tycker jag Ahmad är som gör det jobbet som behövs för att sätta tryck på backlinjen och han får även göra ett fint mål. Alla är bra i första halvlek men vi sjunker i kvalitè i andra. Nästa uppgift i femman blir Vaksala hemma och där har vi revansch att kräva efter förlusten i våras.

Måndagskvällen bjuder på derby i div. 8 mot Riala och sen tränar vi som vanligt i veckan.

/ Patric

Trendbrott

Ja, det finns trendbrott och så finns det trendbrott!

Vi vann i Söndags, den 19/8 2012 mot IFK Uppsala med 8-2..

Kanske inte så märkvärdigt kan man tycka, men den som kan sitt Rådmansö höjer på ögonbrynen.

För när var senast RSK:s representationslag vann en tävlingsmatch i Augusti?

14/8 Edsbro - RSK 1-2

26 raka Augusti matcher utan seger är nu till ända... På dessa 26 matcher spelade vi ju ändå in 5 poäng i form av några oavgjorda! =)

RSK-IFK Uppsala 8-2 (2-1).

Patric sammanfattar gårdagens målkalas:

Lite gladare miner efter matchen den här dagen:). Men det är lite märkligt att dagens prestation belönas med 8-2 seger och 3 poäng och förra helgens prestation inte gav oss några poäng alls.

Vi börjar matchen jättebra och är aggressiva och vinner boll högt upp och redan i den 4:e minuten jobbar Ahmad och Arvid fram en boll som Henke förvaltar på bästa sätt till 1-0. Två minuter senare slår Ahmad en vänsterhörna som Rikard är sist på och det är 2-0. Tyvärr fortsätter vi inte jobba för att stänga matchen utan IFK får reducera på hörna i den 12:e minuten när vi står och tittar på. Resten av halvleken fortsätter lagen byta chanser och det är väl inte helt rättvist att vi leder i halvtid. precis innan paus gör Ante en mycket fin fotparad på ett friläge och det kändes skönt när signalen för halvtid kom.

Vi stuvar om lite i laget för att få bättre balans och det känns direkt efter paus att vi är mer beslutsamma. Vi hinner få ett mål bortdömt innan Danne S sätter 3-1 i den 55:e och minuten efter jobbar Ahmad fram ett läge för Rudi som rullar in 4-1. Därefter är det aldrig någon fara utan vi kontrollerar matchen och Henke gör sitt andra i den 72:a och Andrè sätter årets första!! på hörna i den 78:e. Ahmad klackar in 7-1 innan IFK reducerar till 7-2 och Martin stänger matchen med 8-2 efter hörna.

Lördagens match mot Hallsta blev inte av eftersom de inte hade folk så några killar fick vila helt i helgen. Denna vecka tränar vi som vanligt och sen väntar derbyn på söndag mot Rimbo i div.5 och på måndagen mot Riala i div.8.
Mot Rimbo får vi klara oss utan Kalle som är avstängd efter 3 varningar , däremot är Engin tillgänglig i väntan på dom efter sin utvisning förra helgen.

/ Patric

14-3

14-3 är vår målskillnad mot IFK Uppsala i år.. Trevlig läsning, detta efter 8-2 (2-1) hemma på Björkövallen / Rådmansö Schakt Arena idag och 6-1 på Lötens Konstgräs i våras.
Målen stod Henke x 2 för, André, Rudi, Ahmad, Rickard, Sundberg och Oldmark för.

Vi tycker självklart inte att det gör så mycket att Karlholm hemmaslog Vaksala med 3-1 idag också..

Matchanalys kommer så småningom av Patric.

Wattholma-RSK 4-3 (2-1).

Höstsäsongen sparkade igång igår, vi skulle egentligen ha spelat i Onsdags borta mot Alunda, men den matchen blev uppskjuten av någon anledning..

Vi packar in oss i en minimal buss utan någon form av luftkonditionering och åker iväg mot Uppsala.
Vi gör en riktigt bra match på väldigt många sätt, problemet är att vi sedan minut 10 ungefär spelar med en man mindre än Wattholma och det kanske gjorde att det blev jämnt på planen, men det skulle ta ut sin rätt på oss och vi fick jaga hela matchen, det kanske hade sett annorlunda ut efter 90 minuter om vi fått något välförtjänt ledningsmål mellan alla kvitteringar... Sånt kan man bara sia om.
Fin anläggning och plan i Wattholm, kanske lite långhårig men ändå, och ett gästvänligt bemötande.

Turken pustade ut efter matchen igår när en Wattholma ledare kom förbi med två varm korvar... "Det där ser gott ut" kommenterade Turken varpå Wattholma ledaren inte tvekar en sekund! "Här har du, bra jobbat!" Och vips hade Turken fått i sig lite välbehövlig energi. Bara i femman, folks, bara i femman! =)

Skulle kunna skriva spaltmeter om att alla inblandade under gårdagen inte hade samma välvilliga inställning till fotboll och föreningsliv, man brukar ju säga att det krävs två för en tango, men i fotboll krävs det faktiskt 22 plus 3... 22 man igår (21 efter 10..) gör sitt bästa för att vinna en fotbollsmatch, 2 killar med flaggor händerna gör samma sak, men killen med pipan tyckte tydligen inte att fotboll var roligt.
Förlusten skall inte skyllas på domaren, det smakar bara bittert.. Men man kan ibland stillsamt undra för sig själv varför en domare, som borde värna om fair play och god stämning, är den enda av alla inblandade aktörer som konsekvent uppvisar en studie i dålig attityd! Varför är man ens där då?

Som lök på laxen startade inte bussen på hemvägen..

Patric säger såhär dagen efter:

Surt!!

Så kändes det när domaren blåste av gårdagens match. Vi inleder matchen lite stelt och Peter är varnad efter 6 min. och utvisad efter 10! :( Då har vi även fått 1-0 i baken.

Ändrade planer men ingen som tänkte vika ner sig! Vi börjar röra på oss och sätta fart på bollen och hade någon kommit efter en kvart så hade de inte märkt att det var vi
som var en man kort. Vi spelar bra fotboll och skapar flera bra chanser, främst på vår vänsterkant där Andrè har bra fart på fötterna och med hjälp av Andreas och Turken skapar vi mycket. Kvitteringen kommer i den 30:e minuten då Kalle slår en frispark som Henke kommer högst på och snyggt nickar in 1-1. Vi fortsätter vårda bollen men tyvärr får vi en kalldusch då Wattholma på en av alla sina långbollar krigar fast bollen och deras forward liggande!! lyckas skjuta in 2-1, jobbigt!

I paus är det dock positivt och alla känner att vi har en bra chans att vända detta, Wattholma spelar en enkel fotboll där det främst gäller för vår backlinje att ge varandra understöd på långbollarna från backlinjen. Vi fortsätter rulla bollen bra och har flera bra chanser innan vi i 58:e får en frispark igen, ganska långt ut. Andreas lägger upp bollen och trycker in 2-2 via stolpen på ett stenhårt skott, målvakten rörde sig inte ens. Inte heller denna gång varade glädjen så länge utan Wattholma tar ledningen igen, även detta på frispark. Än en gång lyckas vi kvittera, Henke lobbar från mittcirkeln och en överraskad målvakt får se bollen i mål bakom sig, läckert!

Kvitteringen kom med en kvart kvar och nu började det synas att vi slitit med en man kort, Engin och Turken hade gjort ett jättejobb på mitten men nu var det segt. Wattholma gör 4-3 på en omställning där vi inte riktigt orkar hänga med och deras fw avslutar i öppet mål, snyggt!

Vi orkar inte skapa någon riktig sista press men har en bra chans när Martin O nickar över på Marios långa inkast. Det blir förlust och nu väntar en hård kamp om andraplatsen med Vaksala och VP resten av hösten. Men spelar vi lika bra fotboll som igår och gör samma jobb så ser hösten ljus ut!
Kul att se Martin O tillbaka och göra en riktigt bra match men alla i laget förtjänar beröm för gårdagens insats!

Träning tisdag och torsdag så kör vi igen i helgen!

Semestern är slut!

Semestern och uppehållet är över, detta innebär som vanligt att höstsäsongen rullar igång, och som alltid ganska intensivt i början på Augusti... Många serier har genom åren avgjorts direkt i början på hösten, när matcherna duggar tätt.

5:an har smygstartat med några matcher från lite olika omgångar, än haltar ju tabellen betänkligt, men det ska nog snart vara åtgärdat.

Rasbo hemmaslog Rimbo med 3-2 och det borde inte skrivas ut som någon skräll, ändå blir det lite den känslan man får. Rasbo är hemmastarka, men har inte visat det i våras medan Rimbo mot slutet på våren tog flera meriterande poäng.. Hursomhelst, 3 viktiga poäng för Rasbo!

Karlholm mötte igår IFK Uppsala och det blev lite målkalas, jämnt fördelat på 4-4.
Enligt uppgift skall Karlholm här ha haft ledningen alla 4 gångerna! Tungt givetvis, men ändå 1 poäng i omstarten vilket visar att Karlholm inte kommer ge sig utan kamp.

VP tog emot Riala på hemmaplan och här hade det talats om revanch efter vårens 7-0 till Riala, en match som VP kände sig väl så bra som Riala i... Revanch kanske vore att överdriva, men VP putsade i alla fall till vårens siffror lite, 0-6 denna gången.
VP känner sig nog ändå inte helt nöjda med att det stannade vid 6-0, då man återigen tyckte att man "spelade ut" Riala...

Nåja, det pågår lite pajkastning i gästböckerna mellan VP & Riala om vem som var si, eller vad som var så, men för den utomstående så framstår 7-0 respektive 6-0, 13-0 (!) totalt 2012 som svårt att argumentera mot.
Det känns ändå lite förvånande att VP låter det rinna iväg såpass.

Och visst, man har själv tänkt tanken "de har ju bara en spelare" om Riala, läs Andrés, men med lite distans och inte 5 minuter efter att han gjort mål, så håller den gamla klyschan än, han skulle inte vinna några matcher ensam åt Riala.
Däremot är det väl ingen som tvivlar på vilken betydelse han har för Riala, men det kan ju inte vara de gul svarta till någon last, det är väl bara att gratulera! :)

För oss som huserat i division 4-5 några år nu så känns Andrés som en av de spelare man kommer att komma ihåg som fullständigt dominant. Det har ändå kommit och gått lite spelare i olika motståndarlag genom åren, med allehanda meriter av varierande grad.. Men få med sådant inflytande.

Nog om det för den här gången.

Vi själva har kommit igång nu efter uppehållet, träningsmatchat mot Roslagsbro (0-1), tränat ordentligt ett par gånger, div 8 laget smög igång i Lördags mot Edsbro hemma (2-0, Turken & Kalle), och på Onsdag väntar Alunda borta på korsängen.
Vårens möte slutade med en 4-1 seger för oss på konstgräset i Norrtälje, men det var en match som kunde ha slutat annorlunda... Alunda hade 0-1 i 44 minuter, men vår kvittering i 45:e var psykologiskt otroligt viktigt. I andra halvlek orkade inte Alunda resa sig efter vårat 2-1 mål, men hade de fått behålla 0-1 i paus hade nog känslan varit lite annorlunda inför de avslutande 45 då..

Patric låter hälsa förljande inför veckan:

Slut på sommaruppehållet!

Efter ett uppehåll som mest har handlat om att riva, bygga och frakta en viss läktare så är det äntligen fokus på träning och match igen.
Vi har tränat i 2 veckor nu och även hunnit med att förlora mot Roslagsbro med 1-0 i en match som inte är någon av våra bättre men som var välbehövlig för många:)
Den här veckan har det varit bra med folk på träningarna och på gårdagens träning var det bra fart på spelet.

Vi har tappat ett par spelare under sommaren men även fått tillbaka Arvid och Martin O efter skador och Dan B efter kort uppehåll.