Karlholm GOIF-RSK 4-1 (3-0)

1-4 Thomas Jansson

 Nicklas Olsson

Engin Kaya x2 Engin Kaya

Kalle Gäfvert




Vi begav oss till Karlholm idag med ett par gubbar frånvarande, men med inlånade Pippo och Arash från Roslagen/Blidö.
På bussresan upp (som var lång) passade lagledningen på att dela ut ett missat pris, nämligen priset för Årets Prestation till just nämnda Fredrik "Pippo" Persson... Årets prestation 2007...
Under resan upp fick även spelartruppen rösta fram dagens tröja nummer 60. Efter ett jämnt race röstmässigt stod Kalle som vinnare. Kanske borde dock någon snabbt tagit den ifrån honom då stora dela av bussen var missnöjda med hans filmval för dagen. Kalles försvar var dock att den endast hade kostat 49:-.. (Det borde ha förklarat för Kalle att filmen var kass, men han funkar ju inte riktigt så..)

I för dagen röda ställ ställde vi upp (tror de var från 1980) för match och den hann knappt börja förrän Karlholm ledde med 1-0. Vi gnuggade av oss den värsta chocken och blev sedan spelförande. Vi har en boll som räddas på mållinjen och ett tungt skott från distans av Engin i stolpen. Efter den lilla perioden gjorde Karlholm 2-0...
Det var bara att bita ihop och vi fortsätter komma till fina anfall, med en del riktigt bra lägen, både Sundberg och Ländin är nära nära.. Då gjorde Karlholm 3-0 i sitt tredje anfall.. Efter ytterligare några missade RSK chanser var det sedan paus.

Vi lovar varandra i halvtid att gå ut och försöka vända på skiten, det var trots allt 45 minuter kvar och chanser saknade vi inte. Vi sa också att det nog var dags att sluta försöka lira boll, planen bjöd lixom inte in till det.. Troligen hade gräsklipparen gått sönder uppe i Karlholm (för 2-3 månader sedan) eller så hade det aldrig funnits någon..

Andra halvlek börjar med flera ännu piggare RSK anfall, men den nödvändiga reduceringen uteblir och istället kan Karlhom kontra in 4-0, deras effektivitet var det sannerligen inget fel på...

Av naturliga skäl mattas tempot av, Karlholm bevakar, vi kommer till chanser men det vill sig inte riktigt i avslutningarna. Tillslut reducerar Thomas Jansson med en pärla från distans, men mer än så blev det konstigt nog inte idag.

Bara för oss att gratulera Karlholm till poängen och sätta oss på bussen hem.

Inför Karlholm GOIF



Imorgon rullar bussen mot Älvkarleby och säsongens längsta bortamatch. En titt i tabellen säger att vi och Karlholm just nu ligger på samma poäng, där vi med bättre målskillnad i skrivande stund placerar oss före.

Vårens möte hemma på Rådmansö Schakt Arena slutade med en siffermässigt stor seger för oss, 5-0. Resultatet speglade väl kanske inte hela matchbilden, det stod länge 1-0 och 2-0 innan ketchup-effekten slog till sista kvarten. Däremellan var Karlholm långt ifrån ofarliga utan hotade ofta med ett aggressivt och fartfyllt anfallsspel.

Karlholm har inte lika fin statistik på hemmaplan i år som de hade förra året, men en tabellrad på hemmaplan ger 3-3-1 och skvallrar således om att laget inte släpper några poäng gratis ifrån sig på hemmaplan.
Hösten började på bästa sätt för Karlholm med en 9-1 kross mot Funbo, därefter har man precis som vi själva gjort upp i jämna drabbningar med bland annat Uppsala Kurd och Norrskedika.
Inför match talar mycket för en jämn och tät match imorgon.

Följande spelare entrar bussen imorgon:
Rento
Dan B
Dan S
Arash
Sebbe
Rickard
Pippo
Thomas
Kalle
Andreas
Engin
Micke
Ahmad
Nicklas

Wahlqvist till Final!



Frösunda och Thomas Wahlqvist är vidare till final i årets Upplands Cup. Laget som har haft en stark säsong i div 7 har haft en starka resa fram i årets Upplands Cup. I cupen iår har man bland annat slagit ut IFK Uppsala med hela 8-1!
Och igår dagens semifinal möte man Roslagsbro. Så som div 7 lag hade Frösunda två bonusstraffar på Robro men man lyckades bara förvalta en. Det ska ha varit en tuff match där Frösunda fick kriga till sista minuten då Robro hade tryck. Men matchen slutade 3-2 till Frösunda.
Final motståndare blir vinnaren ifrån semifinalen i mellan BKV och GUSK.


Rött Kort?!


Henrik Bertilsson har hjälpt oss med att sammanställa antalet varningar och utvisningar varje respektive lag har fått under säsongen.

Henrik skriver på bloggen
Jag "roade" mig med att gå igenom antalet varningar och utvisningar respektive lag har fått under säsongen. Listan baseras på de uppgifter som finns på UFF's hemsida under respektive match. På två matcher saknas det varningar (och målskyttar) av någon anledning, dessa är Alunda-Väddö samt Norrskedika-Danmark. Men annars ska listan vara korrekt fram till och inklusive omgång 16 (sorterad på antal varningar):

Karlholm 35 varningar + 3 utvisningar
Uppsala-Kurd 34 + 3
Riala 32 + 4
Funbo 31 + 1
Norrskedika 25 + 1
Harg/Östh. 25 + 0
Danmark 24 + 4
Alunda 24 + 1
Roslagsbro 21 + 1
Väddö 17 + 0
Storvreta 16 + 3
Rådmansö 16 + 1

(Då en spelare har fått rött kort i en match har jag inte räknat med dennes ev. varning tidigare i matchen)

Karlholm, Uppsala-Kurd, Riala (som tillsammans med Danmark har flest utvisningar) och Funbo har gjort ett litet "ryck" i denna statistik som kanske inte är alltför åtråvärd att toppa...

Anmärkningsvärt att två lag i den absoluta bottenstriden är de enda som inte har någon utvisning.

Gräddhyllans vrede!

Herrlaget utsattes för ett attentat.

Resultaten har kanske inte gått med laget den senaste tiden något som den nya unga RSK Firman RFG ville visat sitt missnöje över.
Inför tisdagens träning hade RFG lämnat ett meddelande utanför spelaringång till RSK Herrlag omklädningsrum. 
Ett djärvt drag av den lilla och nya organisationen men lagledningen valde att regera per omgående och man tog kontakt med RSK största och äldsta support orginiastion Gräddhyllan Ultras



Det tog inte lång tid innan Gräddhyllan hade fått svar vem trubbelmakaren var.
Marcus Tjärnberg även känd som DIF spelare nr 2. Marcus som hålls upp på bilden här under av en av våra Gräddhylla anhängare. Syndes i träning med RSK herr lag under veckas tid i sommars. Tillsammans med ytterligare två just nu okända anhängare startade han subgruppen och Firman RFG..



Detta är självfallet inget gräddhyllan ser milt på och man meddelar att man nu har lämnat detta övertramp vidare till deras systerorginastion. PHA.
Föreningen kommer inom kort att avlägga ett personligt besök hos den djärva DIF ledaren.
Något som vi får återkomma till längre fram


Div 5 Östra Omgång 16

Vi är nu 16 omgångar in i serien och det börjar nu hetta till. Om vi börjar i toppen så är den självklara frågan kommer Roslagsbro hålla. Uppsala Kurd som har visat stark form efter uppehållet är på jakt. Dock gick dom på en liten mina i omgång 15 där Danmark vann med 2-1 hemma. Väddö som hade två tunga omgångar bakom sig var på väg emot seger i den alltid svåra borta matchen emot Funbo. Men Funbo kvitterar  på övertid. Glädjande dock för Väddö att deras nyförv Pontus Sundberg spelklar i torsdags sätter bortalagets bägge mål.

Alunda och Norrskedika två lag som har gått bra efter uppehållet fortsätter att klättra i tabellen. Alunda vinner hemma emot vårat motstånd inför helgen Karlholm. Seger orginisatör så som många gånger förr Erik Johansson Norrskedika vinner med klara 5-1 emot Danmark hemma.




Blickar man framåt nu som vanligt finns det inget direktiv ännu ifrån förbundet vad som gäller med uppflyttning. Men enligt rykten så ska det inte vara aktuellt med några extra uppflyttningar iår. Men som sagt det kommer väl mer klara besked inom kort.
I toppen ger sig Roslagsbro sig an Funbo en match som borde vara seger för serieledarna. Kurderna har även dom en liknande situation då man möter Väddö borta. Men det är sen i nästa omgång som det blir mycket intressant. Uppsala Kurd-Roslagsbro på Stenhagen har kan mycket väl serien avgöras.

 


RSK-HÖ/FF 1-1 (0-0)

 1-0 Micke Wall

 Ahmad Yousef

Dan Berg,  Labinot Canhasi

Dan Berg




Ett tufft matchschema kommer till sin enda för denna säsong . Dagens match föranledes av damernas heta derby emot Riala. Tajt match som tyvärr slutade i förlust för vårat damlag. Vi själva tog emot HÖ/FF Harg. Harg/Östhammar som har blivit kända för att vara publik laget nr 1 i serien iår.  Och även om dagens match inte vart någon publik fest så strålade solen över den fina mattan på Rådmansö Schakt Arena.

 

Matchen börjar och idag tar vi tag i matchen ifrån minut ett. Vi har den senaste tiden haft det lite tungt med passningsvägarna och uppspelen.  Men idag hittar vi stundtals tillbaka till vårat spel vilket gör att vi skapar flertalet klara chanser. Det känns ganska omgående som att vi har ett bra grepp om dagens match. Men dock brister vi i avslutnings sekvensen och skotten och det där lilla extra i slutet blir lidande.

Men det känns som att det är ett mål i luften medans gästerna har väldigt lite att komma med inledningsvis. Vi är det spelförande laget och vi skulle behövt få en lön för mödan i denna sekvens En sekvens där vi både har momentum och övertaget.  Men målet uteblir och vi går till halvtid vila med 0-0.



Vi kommer överens i halvtid att vi tillsammans ska nu gör denna match till något positivt och vi fortsätter att kriga för segern. Vi skjuter alldeles för lite men är klart det mest bollförandet laget medans Harg mest får slå ifrån sig.

Men till slut så sitter den på en frispark så lyfter Ahmad in bollen till Micke som sätter ledningsmålet snyggt med huvudet.  Vi forsätter att gå för seger där blanda annat Ahmad har ett kanon läge som målvakten räddar. Även Tomas får chansen på retur efter Labbe men bollen går i stolpen ifrån nära håll.

Matchen är i våran hand och det är därför avslutningen känns så osannolik. Harg som har haft väldigt lite framåt denna dag för en gratis chans, deras resliga forward kommer fri med Renato. Rento räddar bollen med den smiter ut strax bakom honom på bollen kommer nu 3 RSK försvarare rusande. Bollen studsar upp på en framrusande Micke Wall och in i mål.

Vi väljer nu att flytta upp laget med alla kraft och forcerar nu för en segerboll.  I denna forcering får vi tyvärr Labbe utvisade i situation där Labbe får rött och Harg spelaren får gult efter hårda ord.


Matchen idag känns mycket konstig vi spelar stundtals riktigt bra fotboll vi hittar dom vägarna vi vill gå. Vi skapar ett bra tryck på motståndarna. Men vi tar dock för lite avslut och väljer kanske ibland lite väl svåra vägar fram. Vi hade kommandot idag vilket gör att dagens poäng känns som två tappade poäng.


Inför Hö/FF


Harg/Östhammar kommer på besök och återigen så är det dags för en krigar insatts. HÖ/FF som har haft en tung start efter uppehållet återfinns just nu under strecket men med endast 5 poäng upp till Funbo som just nu ligger i mitten.
Vi vet ifrån Vårens möte att det är ett krigande lag som kommer på söndag. Och även om dom förlorade sitt stor derby emot Norrskedika med 7-0. Så kan vi räkna med ett lag som kommer att ge allt hela vägen. Deras kapacitet är högre än nuvarande tabellplacering.

Men på söndag handlar det om viktiga poäng och plockar vi fram det vi kan på söndag så kan sången återigen klinga över Arenan.

Samtliga ifrån laget i Torsdags spelar även söndagens match.

För er med kort minne så är det följande spelare.

Renato Cruz
Rickard Persson
Tomas Johansson
Engin Kaya
Kalle Gäfvert
Dan Sundberg
Niklas Olsson
Teddy Wallmo
Ahmad Yousef
Dan Berg
Tomas Jansson
Micke Wall
Magnus Berg
Sebastian Norrby
Joakim Bergstrand
Labinot Canhasi

Match start 14:00 samling 12:45


RSK-Riala 2-2 (2-0)

 1-0 Dan Sundberg, 2-0 Tomas Jansson

 Engin Kaya, Dan Sundberg

inga kort

Labinot Canhasi



Ni kan det vi det här laget. RSK –Riala knappast någon högoddsare om man vill tippa kryss.  Och jajjemen vart det inte oavgjort igen. 


Men vi tar det ifrån början. Det viskades om att det återigen skulle kunna bli ett blött derby. Men vädergudarna tyckte något annat och istället vart det en strålande kväll med vackert väder och mycket folk.


Frågan var om det återigen om det skulle bli ett krigarderby i mellan dom båda. Och som vanligt vart ingen besviken känslor vilja och fysiskt spel vart melodin för matchen. Men återigen så blir det inte en ful match endast två varningar under matchen.


Riala tar tag i matchen inledningsvis där dom följer troget sin matchplan med uppspel på mitten där man fördelar ut på kanten och fyller på med fart in i boxen. Detta är något man gör väl och dom inledande bollar in i boxen är inte ofarliga men Renato är på tå. Första 10 minuterna går till Riala där vi har svårt att få fast bollen och det blir mycket att slå ifrån oss.  Och när Riala tappar fart i sin press börjar vi nu jobba oss in i matchen. Med mycket folk inne på mitten blir kampmomenten många och hårda. Men Sundberg är den som är bäst där inledningsvis och vinner mycket boll. Men han gör mer än att vinna boll. Engin som får bollen boxen vänder runt och spelar in den på en löpande Sundberg som krigar in dagens första.   


Nu tappar Riala fokuset för en stund och vi får nu bra fart på vårat spel där Riala har mycket svårt att hitta in i sina positioner. Vi har nu press och tar många bra avslut så som vi kom överens om.  Och det ger slutligen utdelning Sundberg spelar fram den till Jansson som även han följer sin tradition och gör mål på Riala. Tomas har nu gjort mål i samtliga derbyn dom senast två åren. Målet är en projektil som går via ribban och in i mål.


Andra halvlek och det blir nu ett positions krig inledningsvis. Riala fortsättar att försöka att komma runt på kanterna med blandat resultat. Dock leder många av deras anfall till hörna något som dom är mycket farliga på. Men idag fredar vi oss emot dom gula på fasta i alla fall. Istället krigar man in en retur efter en ribbträff. Och här får nu Riala fart och man går ner på en 3 backslinje nu är det deras period i matchen och vi försöker leva på kontringsspelet. Men dom krigar slutligen in kvitteringen med ca 20 kvar att spela.


Det blir nu en böljande match i slutet lagen byter chanser med varandra där båda lagen har flertalet lägen där man hade kunnat avgör till sin fördel. Till exempel är Turken mycket nära att sätta 3-2 med målvakten gör en bra räddning. Även Renato har en mycket bra dag i målet och gör många svettiga räddningar. Matchen slutar som vanligt med oavgjord resultat och som vanligt är det en match som hade kunnat gå åt båda hållen.


En mycket underhållanden match sett ifrån sidan två lag som ville spela fotboll idag. Det är tufft men inte fult.  Men framför allt bjuder båda lagen till där båda vill och vågar att gå för vinst.


Slutligen så hade idag våran kära gräddhylla en lite uppgift under dagens match. Vi bad om gräddhyllans hjälp att rösta fram.


Matchens Prestation


Har vann Micke Wall med ett par röster emot bland annat Kalle

Matchens Pådrivare


Turken  våran kapten gör det han ska och vinner enkelt hem 30 par strumpor

& matchens lirare


Även är här vart det oavgjort. Och det stod i mellan 3 spelare. Niklas, Engin och Dan B och här fick slutligen laget lägga utslagsrösten där Engin vann med minsta möjliga marginal framför Dan B.


 

Ett stort tack till Janne och Intersport för priserna och ett tack till Raffe för dagens matchbollar.

 


Torsdags Derby











Torsdagens derby blir den sista veckomatchen för denna säsong. Och det blir ett derby av rang Riala med vind i seglen har startat höstserien starkt.
3 raka segrar med 16-0 vinsten emot Väddö i söndags färskt i minnet. Riala vara säkert bra men det som blir mest talande är att Väddö hade nästan 15st spelare borta. Enligt Väddös hemsida hade man endast 9 spelare tillgängliga. Hemskt hoppas verkligen det vänder för dom gröna.

Men åter till derbyt. Detta är karraktärs matcher om något. Dessa matcher har dom senaste åren varit enormt jämna och sevärda. För vem glömmer väl förra årets möte på Rådmansö Schakt Arena. Ösregn kamp vilja känslor en match som hade det mesta. Matchen slutade 2-2

foto Jessica Wahlqvist

Mer bilder ifrån det plaskvåta derby förra året hittar ni på Jessica Wahlqvist blogg.

När vi möte Riala borta i början av denna säsong så var det inget undantag. Som vanligt var det kamp in till sista sekunden. Jansson gjorde mål som vanligt och matchen slutade oavgjor som vanligt.


Dessa matcher vill man spela och dessa matcher vill man vinna.

Torsdag 19:00 RSK-Riala

Laget som spelar är följande.
Renato Cruz
Dan Berg
Micke Wall
Tomas Johansson
Teddy Wallmo
Kalle Gäfvert
Dan Sundberg
Magnus Berg
Ahmad Yousef
Nicklas Olsson
Engin Kaya
Rickard Persson
Joakim Bergstrand
Labinot Canhasi
Tomas Jansson
Sebastian Norrby

Tröja Nr 60
Tanken var först att tröjan skulle gå till den som visade mest vilja på tisdagens träning. Detta vart omöjligt när hela truppen visade en enorm vilja. Istället fick vi gå tillbaka i tiden och se till dom senaste veckorna och framför allt uppstarten. Här hamnade våran trollgubbe i fokus. Hunger vilja och mod 3 ledord somman kan mycket enkelt lägga på denna spelare. Han kan göra saker på fotbollsplan som ingen annan kan han skänker glädje till laget och ger oss en krydda som är få förunnat.
Tröja nr 60 Torsdag hänger på Labinot Canhasi.


Alstermark till Roslagsbro



Roslagsbro blir alltså ny klubb adress för Jens Alstermark. Skytteliga tvåan med 9 fullträffar på 9 matcher väljer nu alltså att lämna Väddö för lokalkonkurrenten Roslagsbro. Roslagsbro skriver på sin hemsida att man redan under försäsongen var intresserade men Jens valde att fortsätta i Väddö.
Men nu under sommaren kom en vändning där Alstermark hörde sig för om intresset fanns kvar.

Detta gör nu att Roslagsbro mönstrar seriens just nutvå starkaste målskyttar. Men frågan är när detta kommer att ske , Alstermark som har dragits med en knäskada kommer antagligen genomgå en titthålls operation. Det är något som kan hålla honom ifrån spel ett antal veckor.

Kul för Roslagsbro dom får en bra kille med enorm potensial till laget och en god lagkamrat. Frågan är hur länge Hellsing får behåll tronen nu. Kanske börjar bli dags för ett nattlig samtal ifrån Turken igen.

Mer om övergången på Roslagsbros hemsida.


Alunda-RSK 3-0 (0-0)

 

 

Magnus Berg, Labinot Canhasi

Renato Cruz


Vi visste på förhand att vi inte hade någon lätt uppgift framför oss på Korsängens IP i Alunda.  Men vi börjar match bra där Engin kommer i ett friläge ca 5 minuter in i matchen.  Vi har en ganska bra rörlighet inledningsvis. Men det är svårt, planen är ganska small och Alunda spelar förutdömligt i försvars arbetet.  Det gör att det blir extremt trångt i uppspels fasen och vi tappar ofta boll ett par meter in på deras planhalva. Men vi är extremt nära att ta ledningen Sundberg som håller sig framme på en tilltrasslade situation får till ett bra avslut som Alundas duktiga målvakt för dagen fantom räddar. Vi har detta momentum i bit in första halvlek innan nu hemmalaget börjar bli desto farligare framåt. Det är framför allt på deras fasta situationer som man hotar och man gör det väl. Men första halvlek slutar mållöst.


Andra halvlek och nu är det hemmalaget som  börjar starkare och man ligger nu och hotar. Vi har svårt att hitta det kreativa spelet vilket medför att vi blir långa stundtals. Och det var just det här med fasta. På en hörna håller Alunda sig framme på en retur och sätter dagens första.  Vi forsätter krampaktigt att hitta in i matchen det funkar inte istället är det Alunda som petar in sin andra för dagen.


Vi disponerar nu om i laget och får ganska omgående att bra tryck på hemmalaget. Närmast är Micke Wall som drar den i stolpen.  Vi hittar nu tillbaka lite i spelet och ett mål i denna period hade kunnat ge oss hopp. Men istället kontrar Alunda in 3-0 målet vilket betydde matchen.


Efter två udda måls förluster har laget haft något tungt att ladda om. Hemmalaget var starkare än oss idag och tar en välförtjänt vinst. Vi själva får nu ladda om träna på tisdag och lägga fokuset på något som vi alla gillar. Nämligen ett riktigt Derby, Riala som kommer med högt huvud inför Torsdagens fajt.  Då man under eftermiddagen slog Väddö hemma med 16-0


Viktigt träning på tisdag samtliga ombytta och klara till 19:00 därefter spelarmöte.

 


Inför Alunda


Det är tätt i mellan matcherna just nu. Något som får ses som postivit imorgon är det återigen dags och vi beger oss till Korsängens IP och Alunda. Alunda som vi åktet på en snöpligt förlust i förra omgången vill nog ta revansch för densamma.
Alunda som lag historiskt sett brukar vara högt upp i serien iår´men iår har det gått lite trögare. Men deras inledning på denna säsong är inget man ska luras av. Alunda är och förblir ett krigar lag av rang.

Tuff borta match väntar oss och vi bibehåller fokuset föra att på söndag återigen ta en 3 poänga

Tröja nr 60 kommer att meddelas på bussen.

Laget som åker är.

Renato Cruz
Teddy Wallmo
Tomas Johansson
Mikael Wall
Nicklas Olsson
Dan Berg
Kalle Gäfvert
Joakim Bergstrand
Tomas Jansson
Rickard Persson
Engin Kaya
Sebastian Norrby
Dan Sundberg
Magnus Berg
Labinot Canhasi
Ahmad Yousef


Bussen går 12:30 Söndag

Rådmansö SK-Motståndare 2-3 (1-1)

1-1 Magnus Berg, 2-1 Mikael Wall (straff)

 Thomas Jansson

Teddy Wallmo

Tomas Johansson


Ett inklipp från motståndarnas gästbok...

Namn: Peter K  
 Datum: 2010-08-13 16:21

Dom har inte ens rapportera resultatet än dom måste verkligen ha tagigt förlusten hårt
Hela Rådmansö har stannat av


Satt & läste motståndarna från igårkvälls gästbok nyss... Där uppe sitter man tydligen och väntar på matchreferat på RSK bloggen... Tyvärr konstaterar jag att tonen man använder är rå, men inte särskilt hjärtlig...
Det gör ju att engagemanget och lusten för att skriva ett matchreferat blir,,,vad ska man säga,,, lite mindre kanske...


Jag kan ju spontant känna att man liksom får de matchreferat man förtjänar.. Någon kanske tycker att vi viker ned oss om vi inte skriver matchreferat, eller att RSK-bloggen är någonting självklart, någonting man tar för givet.. Det gillas inte!

Peter K har ju naturligtvis rätt i sak, det är klart att förlusten tog hårt, det gör väl alla förluster? Det behöver man kanske inte vara raketforskare för att räkna ut..... Men Peter K och alla andra som suktar efter ett matchreferat skall få sin vilja igenom; håll tillgodo!

Matchen började klockan 19.15. Våra motståndare börjar slå långt. En dryg halvtimme in i matchen nickar Mange Berg in ett exakt inlägg från Thomas Jansson, efter att Kalle kastat ett inkast på Nicklas, som i sin tur direktskarvade till Thomas.. Snyggt mål! Våra motståndare matar fortfarande långbollar.
Något senare blåser domaren av första halvlek.
I andra halvlek slår våra motståndare långa bollar. Mange Berg kapas i straffområdet, Micke Wall tvekar inte en sekund. Klinisk straff.

Motståndarna slår långt.

Efter ytterligare lite tid blåser domaren av matchen och vi duschar, motståndarna packar in sig i en buss och åker hem..Såvitt vi vet slår de fortfarande långa bollar..



Div 5 Östra


Serien har nu börjat rulla igång igen. Omgång 12 fullbordades under helgen där omgång frågetecken riktas till Karlholm. För vad hände i egentligen Karlholm-Funbo 9-1. Funbo som brukar vara känsliga i början av augusti då man har mycket studenter i laget.

Riala som har fått en bra värvning inför återstarten vann första hemma emot Stovreta med klara 5-0. Men gårdagens match tog man 3 poäng med minsta möjliga marginal. Riala som var det spelförande laget i andra halvlek hade en stabil ledning med 2mål. Men när Alunda satte reduceringen så var dom gula nervös. På övertid får sedan Alunda en straff. Målvakten gör en bra räddning på straffen men returen nickas direkt i mål. Men glädje utbytes till vrede då Domaren blåser av matchen innan bollen går in i mål. Så som sagt 3 poäng till Riala.

Uppsala Kurd höll upp farten emot en något nyvaket Hö/FF. 0-1 och 0-2 kom i matchen 5 och 11 minut Hö/FF reducerade till 1-2 innan Kurderna drog iväg till klara 1-6.




Revansch......

Så stavas Torsdagens fajt. Söndagens drabbning satt kvar som ett tajt satt plåster över ett hårigt ben. Nu är det dags att dra av den jävelen och lägga fokus på torsdagens motstånd.

 

Norrskedika som började serien något si så där inledningsvis fick sedan fart under vingarna och avslutade starkt innan sommaruppehållet med bland annat vinst över Uppsala Kurd.

Tisdagens träning handlade om mycket bollkontakt och avslut. Men framför allt gav matchgenom gången oss ganska tydliga svar vad vi skall gör inför torsdag.

För som sagt då ska samtliga poäng stanna kvar på Arenan.

Laget som spelar på Torsdag är följande

Renato Cruz
Ronnie Alfredsson
Tomas Johansson
Teddy Wallmo
Andreas Ländin
Labinot Canhasi
Magnus Berg
Engin Kaya
Rickard Persson
Karl Gäfvert
Nicklas Olsson
Mikael Wall
Ahmad Yousef
Dan Sundberg
Tomas Jansson
Joakim Bergstrand

Uppsala Kurd-RSK 3-2 (1-1)

0-1 Micke Wall (straff), 1-2 Sundberg

 Ahmad Yousef

Inga varningar

Kalle Gäfvert




Så var då äntligen serien igång igen. RSK begav sig till Uppsala och Stenhagen för att ta sig an hemmalaget Uppsala Kurd. Matchen som handlade om andra platsen skulle bli en match med många ansikten.


Vi visste att Uppsala Kurd skulle komma som skjutna ur en kanon dom första 20-25 minuterna. Hemmalaget som har gjort sig kända under den gånga säsongen som ett spelande lag chockade oss något då man spelade med mycket långbollar inledningsvis. Som förutsätt så är det Kurderna som för matchen inledningsvis. Men vi har bra kontroll där hela försvarslinjen gör en grym insats. Vi tar oss igenom deras inledande press och börjar nu tugga oss in i matchen. I match minut 25 sparkas Labbe ner i boxen och straffen är ett faktum. Micke Wall gör inga misstag och bollen sitter var den ska.

Men Kurderna repar mod och på en snabb omställning rullar man sedan in kvitteringen.


Andra halvlek och vi fortsätter att hålla Kurderna i schakt med ett tajt försvarsspel. Nu även matchen mer rullande då vi kommer i mer anfalls sekvenser. Där vi brister idag är skotten vi tar alldeles för lite avslut.  Det är en enorm kamp idag på innermittfältet där Mange och Sundberg gör en bra match. Och det är Sundberg som ger oss ledningen. På en snabb omställning så nickar Ahmad fram Sundberg som inte gör några misstag. Vi skapar en del chanser i andra där vi skulle kunnat avgöra men tyvärr är inte skärpan riktigt där idag. Dock skall tilläggas att Kurderna mittback och kapten var grym där back för dagen.


Men det blir Kurderna som drar längsta stråt idag. Med ca kvarten kvar sätter dom en frispark ifrån distans. Det blir en fajt hela vägen in i vägen där slutligen Kurderna i matchen sista rafflande minuter lyckas rulla in dagens sista och segermålet.


Från läktar håll så ljöd lovorden över dagens match som en riktigt bra och underhållande div 5 match. Som RSK:are är det lite svårt att ta till sig det idag. Kurderna var något vassare än oss idag vad det gäller chanserna. Vi följde våran matchplan väl och med lite flyt så hade det kunnat räckt till både 1 och 3 poäng. Hatten av till Kurderna och lycka till vidare vi själva lägger nu fokus på nästa nyckel match där Norrskedika ska få betala för Kurderna.  

Torsdag klockan 19:15 Rådmansö Schakt Arena!


Hemma & Borta

Väddö. Funbo och Riala är lag som enligt tradition brukar vara enormt starka hemma. Funbo har som sagt var tagit poäng av samtliga topplag på hemmaplan denna vår. Riala har endast släppt in 3 mål på hemmaplan denna säsong.

Vi själva ligger en bit ner om man ser till hemma statistiken. Dock så har vi endast en förlust hemma på Schakt Arena denna säsong 1-2 emot Roslagsbro. Den andra förlusten kom på konstgräset i Norrtälje emot Uppsala Kurd.

Ser man sen till bortaplan denna säsong så har vi halvägs igenom serien tillsamman med Roslagsbro gått bra. Även Norrskedika samt Hö/FF har under våren varit två lag som har varit starka hemifrån.

Norrskedika som övrigt startar sin serie emot oss på torsdag.



Inför Uppsala Kurd

På söndag är det äntligen dags igen. Serien drar äntligen igång igen. Och det kommer att bli en rafflande inledningen på serien. Inom dom första 4 omgångarna möter vi lagen som för tillfället återfinns på 2, 4 och 5 plats i serien. Som alltid finns det mycket att vinna i denna tajta inledningen matcher ligger som alltid tätt dom första veckorna i augusti.

Veckan har varit fullsatt förutom att nästan hela truppen har tränat så har vi även fått besök ifrån Djurgården. 3 av deras ungdomledare var under veckan med tränade. Imponeranade att dom valde att träna även torsdagen träning då dom såg lite bleka utom nosen efter tisdagens träning. 3 sköna lirare där Ralf gjorde vad han kunde för att värva Anna som ytterback.

Som sagt närmare 25 man på träningarna denna vecka där tempot har sett bra ut och laddningen är nu maximal. Inför söndagens returmöte emot Uppsala Kurd. Kurderna som startade serien på ett grymt sätt har haft det tufft i slutet inför uppehållet. Nu är det på deras hemmaplan och deras underlag konstgräs och jag tror inte laget har legat på latsidan inför återstarten.

Det är dessa matcher man vill spela. Viljan att vilja vinna kommer att vara en avgörande faktor på söndag.Det var även det som la grunden för tröja nr 60. Här var det inställningen och oviljan att förlora som fällde avgörandet. Kalle som hela säsongen har slitit för sitt lag i defensiven.  Kalle  jagade ikapp Hallsta nästan på egen hand i lördagens träningsmatch där 0-2 vart 2-2. Samtliga RSK mål kom ifrån Kalles fot.

Laget som åker är följande.
Renato Cruz
Thomas Johansson
Teddy Wallmo
Sebastian Norrby
Dan Sundberg
Labinot Canhasi
Nicklas Olsson
Engin Kaya
Ahmad Yousef
Andreas Ländin
Kalle Gäfvert
Tomas Jansson
Rickard Persson
Magnus Berg
Micke Wall
Dan Berg

 


Skytteligan div 5 Östra

Spelare

Lag

MålVarav straffmål
Micael Hellsing Roslagsbro IF 14 0
Jens Alstermark Väddö IF 9 0
Adam Olsson Karlholms GoIF 6 0
Nihad Muhammad Amin Ismail Uppsala-Kurd FK 6 0
Abir Khan Uppsala-Kurd FK 6 0
Tobias Söderman Roslagsbro IF 6 0
Joacim Axelsson Norrskedika IF 6 1
Markus Landfeldt Danmarks IF 5 0
Johan Mattsson Harg-Östhammar FF 5 0
Lars Daniel Sjöberg Karlholms GoIF 5 0
Conney Burman Roslagsbro IF 5 0
Christoffer Holmkvist Harg-Östhammar FF 5 0
Nils Johan Fredrik Björklund Danmarks IF 5 0
Erik Holm Funbo IF 5 0
Andreas Ländin Rådmansö SK 5 2
Fredlund Ludvig Storvreta IK 5 4


Halv vägs i genom serien så leds inte helt otippat skytteligan av Herr Hellsing. 5 mål bakom återfinner vi Väddö striker Alstermark. Dock skall det noteras att han har hela vårsäsongen spelat halvskadad. Vilket har gjort att han endast har spelat 8 matcher. Så både Hellsing och Alstermark sitter på ett ganska hyfsat målsnitt. Det känns inte som någon större högoddsare att någon annan ska vinna skytteligan iår. Men vem vet en hela Alstermark kanske kan hota.


Del 2

På söndag drar det äntligen igång igen. Semster tiderna är nu över och det är dags att lägga fokus på den kommande uppgiften. Inledningen på denna höst säsong kommer att vara livsviktigt för samtliga lag i serien. Marginalen ifrån botten till mer eller mindre toppen är rekord liten. 

På söndag styr bussen till Uppsala detta är vårat fokus denna vecka!


Förändringar i Truppen


Vi säger välkommen tillbaka till Joakim "Sunshine" Bergstrand. Jocke som har tagit en timeout ifrån fotbollen ett tag på grund av sin jobb tider. Men att Jocke skulle ha haft en timeout på nästan ett halv märktes inte i lördagens träningsmatch emot Hallsta. 90 minuter vart det med mersmak.
Jocke som kom tillbaka till RSK förra året efter ett par år i BKV. Visade redan förra året att han är en spelare för framtiden vilja teknik och en enorm kämpar glöd gör honom till ett mycket välkommet tillskott inför hösten.


Mike Kissman väljer att avsluta sin säsong i LEIF tröjan. Kissman som vart delägare i sin firma i vintras har varit tvungen att lägga all sin kraft på jobbet. Detta har gjort att han har haft det svårt att slås om en tröja. I sammförstånd med lagledningen väljer nu Kissman att hjälpa LEIF i div 6.  Kissman som alltid har varit en frisk fläkt på och utanför plan är alltid välkommen tillbaka och vi önskar honom lycka till i LEIF.


Träningsmatch RSK-Hallsta 2-2 (0-1)

RSK matchvärmde inför den kommande seriestarten nästa helg med en något skral trupp emot fjolårets seriekollegor Hallsta.

Match som präglades av mycket bollinnehav till dom vita Några nya ansikten syndes även i matchtruppen där blanda annat Arash ifrån Roslagen gjorden en bra match. Även kul att återigen ha Sunnshine tillbaka i matchdressen. Även han gjorde en bra match.
Hallsta hade en ledning en bit in i andra med 0-2. Detta var något Hallsta sonen Kalle råde bot på som satt båda målen för dagen.  Matchen slutade slutligen 2-2. 




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus