Ännu en försäsongsvecka..

..har kommit till sin ända. Taskig uppdatering på bloggen i veckan, men ibland räcker helt enkelt inte tiden till.

Kvällens inlägg blir därför lite av ett allt-i-allo inlägg där vi försöker knyta ihop säcken inför veckan som kommer, en vecka som innan den är slut kommer att ha nått April.. Månaden för seriepremiär!

Snabbkoll, Div 5 Östra
http://fotbolliuppland.se/ kan vi alla följa samtliga divisioner i Uppland på ett mycket överskådlig sätt!
Navigera in på Division 5 Östra och se tabell, resultat och hur träningsmatcherna slutat. Kanon!

Veckan som gått och helgens aktivitet
Vi har tränat Tisdag & Torsdag, mycket folk på träningarna och i sekvenser bra fart. Möjligen ett steg tillbaka från veckan innan, då vi istället tog flera steg framåt. Vi har hälsat våra Thailandsresenärer Ahmad, Nicklas och Rento välkomna hem igen och vi har idag spelat internmatch.. Om bloggen hade haft en "hett" & "kallt" lista hade defenitivt inställda matcher tillhört kategorin kallt.. Rånäs ringde igår återbud och det såg ut som att vi skulle stå matchlösa i helgen igen! Efter en febril aktivitet på Lördagskvällen hade tränarstaben ringt ihop folk för att på storplan kunna ägna oss åt matchspel. Bra jobbat och riktigt bra av alla som med så lite tid kunde ställa upp idag. Ett styrkebesked!

Internmatchen var tänkt att bygga på "RSK div 5" mot "RSK div 8", Upplandscupen style, d v s ena halvan av oss skulle ha 3 straffar,, Efter första 45 ledde dock "RSK div 8" med 2-0 utan några straffar. Den största boven i dramat var nog vinden, som verkligen bestämde vilket lag som skulle ha initiativet. Det blåste sådär härligt som det bara kan göra på flygfältet..
När "RSK Div 5" gjorde 4-2 i andra halvlek väcktes frågan om inte de 3 straffarna skulle plockas fram snart, men då hävdade ledande lag att dessa måste tas innan 80:e matchminuten så några straffar blev det aldrig tal om.. Precis sådär lite lagom grinigt.
Slutsiffrorna skrevs till 5 eller 6-2 tillslut efter avslutande 10 minuter i lågt tempo med olika antal spelare på planen..

Hursomhelst, bra lir i 65-70 minuter, vi utnyttjar plantiden på för dagen bästa sätt och nyttigt med speltid på många ben, särskilt coach Patrics, som såg oförskämt pigg ut!

Noterat från helgen/veckan
Rimbo spelade i Tisdags borta mot Div 6 laget Brottby och följde upp sin fina 1-0 seger mot Riala i UC med att förlora med 1-2. Men UC tycks vara Rimbos grej, för igår snodde man poäng av självaste BKV Norrtälje!
Ifjol spelade alltså BKV i division 2 och Rimbo stod i slutet av spetember som vinnare av division 6. Det är helt ointressant att disskutera vilka spelare som saknas i ett sådant här sammanhang, BKV hade förmodligen inte alla spelare tillgängliga, men det hade inte Rimbo heller.. Rimbo kommer till N-tälje med 12 spelare, efter 20 minuter görs byte p.g.a skada och efter 60 minuter, vid ställningen 1-1 måste Rimbo plocka av en av sina mittbackar, också p.g.a skada.. Så sista halvtimmen spelas med 10 man!
Detta till trots, efter full tid står det 2-2 på matchtavlan sedan Rimbo till skillnad från oss själv utnyttjat båda sina handikapp straffar. BKV brände även en straff under ordinarie speltid.
Det är inte konstigt att man höjer lite på ögonbrynet när man hör resultatet tycker jag, visst, fotboll är fotboll och man ska absolut inte förta Rimbos insats, tvärtom.. Men ett BKV mot 10 Rimbo spelare de sista 30 minutrarna... Nog borde utgången ha blivit annorlunda. Men men, frågan är om de säger mest om BKV eller Rimbo i slutändan när säsongen -12 summeras så småningom..

Riala slår nyblivna division 4 laget (ifjol div 3) Vallentuna med 3-1 och ska enligt uppgift ha spelat riktigt bra.. (Utan "stjärnorna" Max Mårtensson och Anton Holmberg..)

VP fortsätter precis som Norrskedika att göra bra resultat. VP vinner med 3-0 mot Skuttunge, 2:a i div 5 Västra ifjol och Norrskeidka radade upp 4:e raka segern i UC mot Hallsta, 6-3.
Edsbro tvålade till Väddö med 7-3 i Upplands cupen.. Vill man se mål skall man söka upp Edsbros matcher, 3-8 mot BKV U 19, 7-2 mot Roslagsbros U 19 och 7-3 nu mot Väddö...

Avslutningsvis, Coach Patric har ordet:
Jag får börja med att ta på mig en coachmiss.. Som mittback i div 8 laget borde jag självklart haft koll på klockan och tagit straffarna i tid. Skämt åsido, tråkigt att matchen mot Rånäs blev inställd men vi gör det bästa av situationen och nöter på i 2x45 minuter.

Inför veckan som kommer vill jag och Björn trycka på ett par saker till spelartruppen.
1) Ändrad träningstid på Torsdag 29/4. Vi tränar klockan 18.30, i övrigt samma plats.
På Tisdag som vanligt 20.00-
2) Viktigt, som vanligt, att redan på Tisdag meddela hur tillgängligheten ser ut inför helgen, då dubbelmatch väntar och jag kommer att vara på resande fot över helgen.
På Lördag väntar match mot Rånäs och på Söndag i UC mot Rimbo.


Ses på Tisdag!


Snabbt resultatsvep..

.. av helgen som gick.

Alunda gick på pumpen med 1-5 mot seriekollegan Rex IK..

Edsbro tog en storseger mot Roslagsbro i Upplandscupen, 7-2 mot Roslagsbro IF. Anmärkningsvärt stora siffror, men skvaller gör gällande att Roslagsbro ställde upp med sitt U 19 lag kryddat med ett par A-lagsspelare och har valt att göra så i UC.
Då kan man istället konstatera att det skiljer lite mellan BKV & Roslagsbro, då BKV U 19 slår Edsbro med 8-3 och Edsbro sedan slår Roslagsbro U 19 med 7-2..

IFK Uppsala vann mot Fanna, som i år spelar i den västra femman. Slutresultatet skrevs till 4-3 efter att Marko Petrovic målat på straff för IFK med 5 minuter kvar.

VP vann igen, den här gången mot Trikadien med 2-1. Trikadien hemmahörande i division 6, får lovord av VP enligt matchreferatet på VP:s hemsida.

Karlholm tog årets första seger, man hemmaslog Gräsö (Div 7) i UC med 6-1.

Norrskedika fyllde på i segerkolumnen för försäsongen och återigen visar laget styrka. 0-1 i paus mot Storvreta vändes till komfortabla 3-1 efter full tid.

Rasbo spelade sin andra match i UC, ett kryss mot Ärentuna 3-3.

Riala tar årets första seger, detta mot Åkerberga BK från div 6 Stockholm. Slutresultatet skrevs tillslut till 4-2 i de svart/gulas favör.

Rimbo sköt upp sin planerade träningsmatch mot Brottby, denna spelas senare ikväll istället..

Vaksala, nu hemkommet från träningsläger på sydligare breddgrader, slog VP med 3-1 under Söndagen. Enligt uppgift skall detta ha varit VP:s division 6 lag.

Wattholma åkte till Gävle i helgen och fick vända hemåt igen med tennissiffrorna 1-6. Division 4 laget Valbo var bevisligen ett nummer för stort, åtminstone denna dagen.

Vi själva hade spelarmöte och satte vår målsättning för säsongen -12. Ikväll tränar vi som vanligt på Norrtälje SpC klockan 20.00.

"Ledigt"

Vi är spellediga i helgen.. Men inte lediga! På Söndag är det spelarmöte 12.30 på Lv3 uppföljt av ett uppfriskande pass Crossfit klockan 14.00.

Ledarstaben låter hälsa att träningsveckan varit till belåtenhet gällande intensitet och tempo. Vi har haft sjukstuga i laget senaste veckan, detta i kombination med ett flertal på resande fot har dragit ned antalet spelare på träningarna..
Men vi kan citera Patric här, "hellre 14 man på träningen och vi driver upp tempot, än att vi är 25 och gömmer oss".
Och så är det ju förstås, denna vecka var det fler kampmoment och intensiva övningar vilket gjorde att vinnarskallarna vaknade till..

Vi återkommer som vanligt efter helgen med en liten översikt vad våra kommande motståndare pysslat med i helgen.. Mest intressant på förhand känns det som att mötet mellan formstarka Norrskedika och Storvreta är..
Storvreta fick som sagt 1-7 på sig efter mötet mot VP förra helgen och kanske var det en styrkedemonstration av VP eller så är Storvreta illa ute i 6:an.. Vi får se..

På återseende.

RSKbloggen, er ledstjärna i division 5 djungeln.

Träningsmatcher, Div 5 Östra

Ett litet svep av tränings-/upplandscupmatcherna från helgen som gick...

BKV-RSK 1-0, Upplandscupen.
Kommentar: Ja, det går ju inte att komma ifrån att det är surt att vi inte tar tillvara på våra två gratischanser från 11-meter, rent resultatmässigt. Bortser man från resultatet så är känslan mer att det hade varit roligt att peta in en boll under spel, vilket vi hade lägen till.. Försvarsspelet lämnas utan anmärkning, BKV är inget dåligt lag.

Sunnersta-Norrskedika 2-4, träningsmatch.
Kommentar: Norrskedika fortsätter att göra fina resultat. Segern förra helgen mot Sätra från division 4 Gästrikland följdes upp med en 4-2 seger mot Sunnersta, division 4 Uppland. Man åkte på en näsbränna i den första matchen mot ett finskt division 3 lag, förlust med 3-10, men som sagt, träningsmatcher är träningsmatcher. Starkt med 8 gjorda mål mot förmodat bra motstånd, målen kommer både framåt och bakåt, men så länge man gör fler framåt så..

Rasbo: -
Kommentar: Spellediga i helgen som var, mötte förra veckan div 7 laget Skyttorp i Upplandscupen och föll med 1-3. Matchar till helgen som kommer mot Hinden i träningsmatch.

Riala-Roslagskulla 1-1, träningsmatch.
Kommentar: Roslagskulla som alltså föll med 0-9 förra helgen mot Roslagsbro, skulle alltså ha förlorat denna match med 0-10 enligt vårat tidigare resonemang.. Men så funkar ju inte fotbollen i allmänhet och träningsmatcherna i synnerhet.
Matchen slutar 1-1, en match som Riala för, skapar flest chanser, tar ledningen i genom Anton Holmberg men släpper in Roslagskullas enda avslut på mål i andra halvlek. Till helgen träningsmatchar Riala mot Åkersberg BK på bortaplan.

Rimbo: -
Kommentar: Står fortfarande på en spelad match, 1-0 segern mot Riala. Till helgen väntar match nummer 2, träningsmatch mot Brottby.

Vaksala: -
Kommentar: Inget nytt på fronten, laget befinner sig på träningsläger i Spanien. Till helgen som kommer är man dock hemma igen för match mot seriekollegan Vindhemspojkarna.

Karlholm: -
Kommentar: Ingen mer spelad match efter premiärförlusten i Upplandscupen mot Upplands Ekeby med 3-4. Till helgen är det åter dags för UC-match, denna gång mot Gräsö.

Wattholma-Roslagsbro 2-2, träningsmatch.
Kommentar: Wattholma åkte till Vårlyckans konstgräs och spelade 2-2 mot Roslagsbro i helgen. En match man leder med 1-0, tappar till 1-2 men själva fastställer slutreultatet.
Till helgen väntar Gävle laget Valbo i träningsmatch.

Vindhemspojkarna-Storvreta 7-1, träningsmatch.
Kommentar: VP gjorde processen kort med Strovreta och slutresultatet skrevs till hela 7-1, ändå var man inte nöjda med sin effektivitet. Man får ny chans att slipa på densamma redan till helgen, då man alltså matchar mot Vaksala. Något VP lag skall också möta Trikadien till helgen, enligt den egna hemsidan..

IFK Uppsala-Gamlis FF 0-4, träningsmatch.
Kommentar: 0-4 mot Gamlis FF i en träningsmatch är inte så mycket att säga om, IFK Uppsala skall enligt egen utsago ha gjort en bra match då, siffrorna till trots. IFK matchar mot Enköpingslaget Fanna helge som kommer.

Edsbro: -
Kommentar: Edsbro har endast spelat mot BKV U19, förlust med 3-8. Nu på Fredag är det dock dags igen, denna gång i Upplandscupen mot Roslagsbro.

Alunda: -
Kommentar: Skulle ha spelat mot Vesta helgen som var, men den matchen blev av okänd anledning inställd. Nya tag till helgen, match mot Rex på konstgräset i Tierp.

BKV-RSK 1-0 (1-0)

Här kommer några ord från Patric om gårdagens match mot BKV Norrtälje i Upplandscupen, som vi alltså förlorade med 1-0.

Ja, efter en del återbud pga sjukdom och en hel del pusslande så var det kul att komma till Sport C och träffa 15 friska spelare och Andrè igår.
Skönt fokus i truppen då det handlade om matchen och inte vilka som inte var där.

Efter lite omkastningar från torsdagens startelva såg det ut så här från start:

Mv:Ronnie
Backlinje:Tomas-Martin-Peter-Mario
Mf:Kalle-Henke-Engin
Fw:Andrè-Rikard-Rudi

Bänken:Freddie,Robban,Linkan,Micke W,Danne S


Vi roterade på Rikard/Danne och Rudi/Micke. Linkan spelade 2a halvlek istället för Mario. Robban hoppade in i slutet istället för Kalle.


Vi har det tufft i början (för mycket respekt?) och drar också på oss ett par gula kort på fel spelare, Engin och Andrè. Men vår backlinje är

stabil och vi släpper inte till några riktiga chanser. Vi jobbar oss in i det och börjar hinna in i närkamperna. Vi har svårt att hålla bollen och de anfall
vi har är korta men vi ligger bra med laget och försvarar oss bra. Bkv gör 1-0, ett snyggt mål som inte är så mycket att säga om. Efter målet fram till
paus har vi en bra period där både Henke och Danne har varsitt bra läge. Även ett par hörnor är halvfarliga. Vi väljer att spara straffarna och går till
vila med 0-1.

Direkt i andra tar vi vår första straff. Rikard slår en helt ok straff som deras MV läser och gör en bra räddning på. Energiläckage i laget och BKV har en bra period där vi får jaga mycket. I andra halvlek har vi inte kraft att hota offensivt men vi gör ett bra jobb försvarsmässigt och Ronnie gör ett par fina räddningar.

Med ca en kvart kvar tar vi vår andra straff. Henke vill väldigt mycket och bollen seglar över, tyvärr.

En rättvis seger för BKV där det syns att det är skillnad på att träna 4 pass i veckan mot att träna 2 pass.


Vi gillar ändå vår attityd som vi visar i matcherna och det känns som att vi satt ramarna för vårt försvarsspel. Dock har vi att jobba på offensiven.

Hur vi ska få längre anfall och hur vi ska göra mål, men det är ju saker som är kul att träna på!

Ett extra plus i gårdagens match delas ut till Tomas som jag tycker är bäst på planen i denna match!


Nu hoppas vi att truppen frisknar till och kommer hem så att vi får 3 bra träningar denna vecka som är matchfri!


/ Patric


På denna länken nedan kan man läsa matchreferat från Vargarnas ögon..
http://www.laget.se/public_lag/public_popup.asp?name=BKVHERRSENIOR&id=14176&p1=referat&item=2409720

Veckan som kommer; träning Tis & Tor 20:00 på SpC som vanligt. Till helgen är det matchfritt, men ej ledigt, då vi på Söndag tränar Crossfit klockan 14.00, men innan detta håller spelarmöte angående målsättning m.m i Crossfits lokaler på Lv3! Återkommer om tiden för denna händelse, men 12.30 är en bra gissning, om inte annat så kommer det i veckan på träningarna.

Gameday, 11/3.

Imorgon möter vi BKV Norrtälje i Upplandscupen, klockan 16.15 på SpC i Norrtälje.

Det blir vår andra match i gruppspelet, den första spelades som bekant förra helgen mot Riala.
För BKV blir det första matchen i gruppen.

BKV har dock spelat träningmatcher lite kors och tvärs med rent A-lag, rent U 19 och mixade lag.. och blandat och gett resultatmässigt, precis som en försäsong skall vara alltså.

Senast idag hade man besök av Upsala IF på SpC som slog tillbaka ett ungt BKV med 3-0.

Vi själva har ett flertal killar på resande fot, är de inte i fjällen så är de i solen.. Dessutom dras vi med lite skador och lagom till helgen ett par återbud för sjukdom.
Då passar det perfekt att göra årsdebut för Danne Sundberg och Micke Wall!

Patrics sedvanliga utvärdering av matchen kommer tidigast upp på bloggen Måndagkväll, oavsett resultat och insats, beroende på arbetsresa. =)

Snabbguide till Div 5 Östra 2012

Skriv ut, vik ihop och spara denna i bakfickan.

Alunda IF
Bildades: 1922
Hemmaplan: Korsängen (Naturgräs, långhårig och hård plan.)
Läktarkapacitet: Inget angivet, men runt 100 sittplatser på traditionsenliga bänkar.
Dräkt: Blå, Blå, Vit. (Tröja, Byxa, Strumpa) Reserv: Gul, Svart, Svart.
Resultat mot RSK 2011: 1-1 (h), 0-2 (b)
+: Trevlig kioskpersonal.
- : Matchbollarna är studsbollar.
Kuriosa: -

Edsbro IF
Bildades: 1931
Hemmaplan: Lummevi (Naturgräs, ofta tät och fin, tyvärr också ofta hård.)
Läktarkapacitet: Inget angivet, men med tanke på bänkarna runt om kan nog minst 3-400 tränga ihop sig.
Dräkt: Gul /Svart
Resultat mot RSK 2011: 1-3 (h), 0-1 (b)
+: Den sympatiska anläggningen som andas tradition.
- : Omklädningsrummen skulle må bra av ett ansiktslyft, men annars finns inte mycket att anmärka på. Saknar dock mötena mot Engelska lag, 1991 var senast då Queens Park Rangers gästade Lummevi och vann med 5-0..
Kuriosa: Var 1974 i kval till dåvarande division 2, vilket idag skulle motsvara superettan. 1974 Upplands näst bästa lag efter Sirius.

IFK Uppsala
Bildades: 1895
Hemmaplan: Löten (Konstgräs och inget vidare sådant.. Höll länge till på klassiska Österängen.)
Läktarkapacitet: Minst 2-300 kan klämma ihop sig stålläktarna runt Löten.
Dräkt: Vit, Blå, Blå. Reserv: Gul, Blå, Vit.
Resultat mot RSK 2011: -
+: Bildat 1895. Respekt!
- : Lötens konstgräs...
Kuriosa: Årets IFK förening 2009 och har 3 förlorade SM finaler i fotboll i ryggsäcken. 1907, 1908 och 1911. 13 spelare genom tiderna har representerat Svenska Landslaget under sin aktiva tid i IFK Uppsala.

IF Vindhemspojkarna
Bildades: 1963
Hemmaplan: Ekebydalen (Konstgräs)
Läktarkapacitet: -
Dräkt: Orange, Blå, Blå.
Resultat mot RSK 2011: 4-1 (h), 4-1 (b)
+: För VP:s hemsidas uppryckning!
- : Smaken är ju som bekant olika, men färgkombinationen är bedrövlig.
Kuriosa: Spelade år 2000 och 2001 i division 2 och är Olle Kullingers moderklubb.

Karlholms GoIF
Bildades: 1925
Hemmaplan: Rönningen (Naturgräs, fin idrottsplats, tyvärr klipptes gräset där med lie senast vi var där).
Läktarkapacitet: God, lite liknande Lummevi med träbänkar och stå-vänligt räcke.
Dräkt: Blå, Vit, Vit/Blå. Reserv: Röd, Vit, Blå
Resultat mot RSK 2011: - (2010: 4-1 (h), 5-0 (b)
+: Klassisk norduppländsk förening med mycket ideella krafter och engagemang. Kul!
- : Blir svårt att inte svara resan på denna..
Kuriosa: Mötte Manchester City (!) 1972 och förlorade hedersamt med 4-3... =)

Norrskedika IF
Bildades: ??
Hemmaplan: "IP". Norrskedika IP (Så länge matcherna spelas på A-plan finns sällan något anmärka på, en fin och tät naturgräsplan med trevlig inramning.)
Läktarkapacitet: 200 kanske? (det dubbla när H/Ö FF spelar i samma serie.)
Dräkt: Grön, Vit, Grön. Reserv: Blå, Blå
Resultat mot RSK 2011: 4-1 (h), 4-1 (b)
+: Fin naturgräsplan, och en mycket fin anläggning i anslutning till arenan.
- : Möter man Norrskedika för tidigt på våren får man spela på B-plan.. Och det är inte värdigt.
Kuriosa: Visade upp ett sällan skådat arbete när klubbhuset olyckligt brann ned för några år sedan. Man gick bokstavligen man ur huse för att hjälpa till i Norrskedika och dagens anläggning kan man vara stolta över!

Rasbo IK
Bildades: 1928
Hemmaplan: Rasbo IP (Fin naturgräsplan)
Läktarkapacitet: Som det anstår en div 5 klubb, träbänkar och en veranda.
Dräkt: Vinröd, Svart, Vit. Reserv: Vit, Svart, Svart
Resultat mot RSK 2011: 2-1 (h), 0-2 (b)
+: Snygga dräkter, vinrött på en fotbollströja kan inte bli fel.
- : Har varit bedrövligt svåra att göra mål på...
Kuriosa: Åkte ur division 5 1998. På de kommande 10 säsongerna nådde man 8 (!) andra platser innan man tillslut var tillbaka i "finrummet".

Riala GoIF
Bildades: 1926
Hemmaplan: Lundbyvallen (Naturgräsplan, ganska trång men helt okej.)
Läktarkapacitet: Har faktiskt en riktig läktare, och även veranda. Minst 400.
Dräkt: Gul, Svart, Svart/Gul. Reserv: Svart, Gul
Resultat mot RSK 2011: 11-0 (h), 3-5 (b)
+: Lagom avstånd för en bortamatch och derbyn är alltid plus!
- : Det skulle inte göra något om omklädningsrummen växte lite.. å andra sidan är det ju rätt mysigt att duscha tillsammans.
Kuriosa: Har i dagens trupp 3 spelare med allsvenska meriter på planen samtidigt, Anton Holmberg, Max Mårtensson och Andrés Thorleifsson.

Rimbo IF
Bildades. 1911
Hemmaplan: Arkadien (Fin naturgräsplan, ofta i mycket bra skick.)
Läktarkapacitet: Har läktare på båda sidor om planen, plus räcke.. God kapacitet.
Dräkt: Blå, Blå, Blå. Reserv: Vit, Vit, Vit.
Resultat mot RSK 2011: -
+: Samma sak här, en behaglig bilresa bort och derbyn är alltid kul. Möt gärna Rimbo i början på augusti så kan ni bada i Långsjön efter match.
- : Löparbanorna runt planen gör att publiken hamnar långt ifrån planen och inramningen falnar.....
Kuriosa: -

Vaksala SK
Bildades: 2002 (sammanslagning av Stäppens IF och SK Servia)
Hemmaplan: Årsta IP (Tror det är konstgräs...?)
Läktarkapacitet: ?
Dräkt: Gul, Svart. Reserv: Svart, Svart.
Resultat mot RSK 2011: -
+: Ingen aning =)
- : -"-
Kuriosa: -

Wattholma IF
Bildades: 1920
Hemmaplan: Änglavallen (Ruskigt charmigt namn och arnan är inte så dum den heller, ligger nedbäddad mellan kullar och en varm dag blir det lite gryta över det hela..)
Läktarkapacitet: Svårt att säga, men folk sitter väl i slänterna..
Dräkt: Orange/Svart
Resultat mot RSK 2011: -
+: Ett Uppsala lag med naturgräsplan!!
- : Orange färg på fotbollströjor klarar bara Holland av att bära upp... Som tur är kombinerar man inte med blått.
Kuriosa: Hemmaplanen Änglavallen kallades vid grundandet av föreningen för "kälkbacken". Det är alltså samma plan som idag, men då var lutningen över planen 2.5 meter...

Rådmansö SK
Bildades: 1950
Hemmaplan: Rådmansö Schakt Arena
Läktarkapacitet. Enorm! Gräddhyllan löser årskort i slutet på Oktober varje år för att försäkra sig om sin plats..
Dräkt: Vit, Blå, Vit. Reserv: Blå, Blå, Blå.
+: Har ännu inte spelat på någon bättre plan än den vi huserar på!
- : Vi får väl be om ursäkt för den långa resan, det är inte lätt att vara Sveriges östligaste lag... =)
Kuriosa: Samarbetar med Djurgårdens IF som varje sommar tillbringar tid på Rådmansö och ofta spelar uppehållsmatch på Rådmansö Schakt Arena. Från veckan efter midsommar och framåt är gräset belägrat av ungdomslag i blå/blå dresser.


Rådmansö Schakt Arena en sommardag.

Träningsmatcher m.m...

Det har spelats lite träningsmatcher och Upplandscupmatcher runt omkring för lagen i den östra 5:an...

Norrskedika har varit på Åland och spelat mot finskt div.3 motstånd, och förlorade med 3-10 (!). Nu i helgen tog man dock revanch och vann mot Sätra IK från division 4 Gästrikland med 5-2. Till helgen tar man sig an Sunnersta...

VP spelade som sagt tidigt en träningsmatch mot Stuvsta från Stockholm, en match man vann med 3-0. I helgen spelades deras andra träningsmatch, mot IK Fyris, förlust 0-2. Storvreta, som föll ur division 5 ifjol väntar till helgen..

Riala har som sagt endast spelat UC matcher, 0-0 mot oss och 0-1 mot Rimbo. Till helgen väntar Roslagskulla.. Ett Roslagskulla från div 4 Sthlm som fick åka hem med 0-9 (!) från Roslagsbro i helgen som var.

Rimbo har endast spelat en UC match, denna vann man mot Riala med 1-0. Nästa planerade speltillfälle är den 24/3 mot BKV Norrtälje, även denna maych i Upplandscupen. För övrigt samma BKV Norrtälje som vi matchar mot i helgen, avspark 16.15 på Norrtälje Sportcentrum.

Edsbro har också sparkat igång säsongen, detta genom 1-1 mot Rånäs och 3-8 mot BKV U 19.

Karlholm föll i sin hittills enda spelade match i helgen mot Upplands Ekeby i UC med 4-3, matchens sista spark blev här avgörande till Upplands Ekebys fördel. Nästa gång det är spel för Karlholm är 18/3 mot Gräsö i UC.

Rasbo klev in i spel helgen som var mot division 7 laget Skyttorp. Började bra, men knäade mot slutet, Skyttorp visade ingen pardon från straffpunkten och vann den matchen med 3-1. Till helgen spelas match mot Ärentuna.

Wattholma har spelat 2 matcher, förlust mot Ärentuna med 3-1 och 2-2 mot div 4 laget Lagunda. Till helgen beger man sig till Roslagsbro för möte med demsamma.

Alunda spelar till helgen mot Vesta... Man har sedan tidigare spelat och förlorat mot Gamlis med 1-3.

IFK Uppsala har hunnit med 2 matcher, i den första föll man klart mot Procyon med 0-4, men slickade såren och repade nytt mod i helgen, seger mot Månkarbo med 2-1. På söndag väntar vår f.d seriekollega Gamlis FF för IFK..

Och tillslut Vaksala som träningsspelat mot Lagunda (förlust 2-4) och Upplandscupat mot Gamlis (förlust 1-2).

Som ni märker börjar en hel del lag nu mer frekvent att matcha och det är spännande. Dock är det som alltid svårt att spekulera och sia om vad det betyder, även om lagen möter varandra..

Men vi gör ett test på kul, för att se hur talande försäsongen är..

RSK-Roslagsbro 1-0 för c:a 2 veckor sedan..
Roslagsbro-Roslagskulla (div 4 sthlm) 9-0 i helgen som var..
Riala-RSK 0-0 i Lördags..

På Söndag, Riala-Roslagskulla... Och allt annat än 10-0 vore väl fullständigt ologiskt? ;)
Vi följer upp det hela efter helgen, men det är ju lätt värt en femhunka på matchen...

Fortsätt gärna att maila in nyheter, resultat och silly-rykten på [email protected]


Riala-RSK 0-0, Upplandscupen. Chefen har ordet..








Tredje matchen för säsongen -12 avklarad. 0-0 mot Riala i Upplandscupen.

Noterar till handlingarna att vi i år hållt nollan fler gånger än på hela fjolåret, detta mot helt okej motstånd i Roslagsbro och Riala. Noterbart också att målglada Riala (89 kassar i serien ifjol!) nollat sina två först matcher i år mot Rimbo och oss.. Inget att lägga någon större vikt vid ändå, Riala besitter en god offensiv kompentens, inte minst i målmaskinen Thorleifsson.

Well, lämnar över ordet till Patric som samlat tankarna lite efter match:

Lite tankar om dagens match. Startelvan såg ut så här:
Johan i mål.
Backlinje från höger med Mario-Josè-Peter-Andrè.
Mf med Engin-Henke-Kalle.
Forwards var Tommy-Ahmad-Niklas.

På bänken hade vi Rento,Martin,Martin,Rikard och Rudi.

Vi skulle fortsätta fokusera på vårt försvarsspel och på att ha tålamod i vårt bollinnehav. Försvarsspelet såg riktigt bra ut mestadels.

Vi hade en bra kommunikation och rollfördelning och löste uppgifterna på ett bra sätt. Vi lyckas hålla linjen bra och ger varandra understöd bättre och bättre för varje match.


Riala har ett bra anfallsspel och skapar ändå ett par hyfsade chanser. I första halvlek får alla löpa mycket i överflyttningarna men vi löper även mycket för att vara spelbara när vi själva äger boll.


Mf kommer för varje match bättre i sina positioner och spelar (oftast) enkelt. Skillnaden idag mot tidigare är att vi kliver in i närkamperna ordentligt och tar för oss. Fortfarande fattas lite ork/matchtempo

för att hålla kvaliteten hela matchen. Men från veckan som kommer kommer passen att vara 2 timmar igen som vi körde i januari.

Våra forwards ska ha cred för att de jobbar väldigt hårt trots att vi än så länge

inte hittat hela vägen fram. Vi har ett par fina anfall med många spelare delaktiga men vi siktar på att det ska bli fler och fler. I veckan ska vi prata/titta på hur vi ska lösa den sista biten av anfallen så att vi

hittar hela vägen. Vi måste ge det lite tid och ha fortsatt tålamod, precis som vi haft de här 3 matcherna då vi fokuserat på försvarsspelet.

Framöver kommer vi inte rotera lika mycket utan nu har nästan alla

fått visa upp sig och nu ska vi börja vässa på detaljer. Vi börjar få en bild av vilka spelare vi vill ha på de olika positionerna men konkurrensen är tuff så det gäller att träna på:).


Johan visar i målet att vi har 2 bra målvakter just nu (kan bli fler när de andra kommer igång ordentligt igen).

Sammanfattningsvis tycker jag att Riala var ett bra lag som spelar fotboll och att det ska bli kul att möta dem i serien om ett par månader.

Nu ser jag fram mot veckan som kommer med 2 träningar och match mot BKV på söndag. Matchen mot Brottby blir antagligen inställd/flyttad då vi kommer ha lite spelarbrist nästa helg:(.

Glöm ej Crossfit imorgon söndag kl. 14!!


/ Patric


Tabell Upplandscupen Grupp 1.
1. Rimbo 1 1 0 0 1-0 3
2. RSK    1 0 1 0 0-0 1
3. Riala    2 0 1 1 0-1 1
4. BKV    0 0 0 0 0-0 0

Mars

Det finns några säkra vårtecken! Visst, det droppar från taket i all ära, men Mars månad är väl kanske mest förknippat med Vasaloppet och att träningsmatcherna i fotboll startar.
I och för sig så har vi väl tänjt rätt kraftigt på de här gränserna uppe i norr sedan fler år tillbaka med inomhushallar och konstgräs, men ändå... Nostalgi är fint ibland!

På sitt eget sätt är en taskigt plogad grusplan i början på Mars, med pölar på planen och orangea bollar som studsar för högt rätt fint det också... Lite av en epok som går i graven när man tänker på det.

Nåja, om 20 år är det inte längre någon som kommer komma ihåg hur det var... och alla kommer ha nya konstgräsplaner som måste vara uppvärmda och ingen får ha längre dobbar på skorna än ett visst mått för det förstör den 19:e generationens konstgräs och debatten kommer rasa om man ens kan spela utomhus, om inte alla klubbar kanske måste bygga inomhushallar för ungdomarna kan ju faktiskt bli förkylda och ingen kommer att springa intervaller i backe, för alla klubbar måste köpa ett personligt löpband till alla sina spelare och..

Nej, det spårar ur, jag känner det själv.. Poängen var att det finns en charm i att allting inte alltid är så bekvämt. Å andra sidan minns man bara det fina och det är klart att förutsättningarna för fotboll ökar på en jämn plastmatta.

Imorgon är det dags igen, ny träningsmatch, (Det är faktiskt en tävlingsmatch, Upplandscupen) den här gången mot serie och träningskollegan Riala klockan 10.00 på Sportcentrum.
På Torsdagar delar vi plan med Riala och igår får man hoppas att de studerade noga hur vi slog straffar i straffturneringen, för det var hygglig spridning på bollarna...

Hoppas på sol, blå himmel och att vi har ett matchställ dagen till ära.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus