Sista året i reservklass.


Säsong 2011 blir den sista säsongen med reservklass seriesystemet. Inför nästa säsong så har förbundet tagit beslutet att införa ett rakt seriesystem. Vilket innebär att man avskaffar reservklasserna.
Och frågan är om det inte är ett nödvändigt beslut. Reservklass serierna har genom inte bara haft en varierande kvalitet men framför allt haft svårt med tillgången av lag.
Vi själva tog förra året en paus ifrån reserv serien då antal spelare inte fanns i truppen.

Och det är väl framför allt just här som den minskade tillgången av spelare blir allt tydlig. För inte allt för länge sedan så vart det ett helt naturligt att mer eller mindre varje lag i kommunen även hade ett b-lag till och med c-lag i vissa fall.
Steget att välja det raka systemet tror jag har flera fördelar, den eventuella känsla av seriespel kanske blir mer påtaglig kontra reservlags serien.
Det som även kan bli fördelaktigt att efter par år med upp och nerflyttningar så kommer lagen hitta en serie som även motsvarar b-laget riktigt kapacitet. Snarare än vad det kan vara idag där serien i vissa fall kan vara delat utifrån en geografisk synpunkt.

Men detta är nästa säson och detta år kommer vi återigen ha ett reservlag som kommer att spela i reservklass 2 D.
i Serien finns följande lag.

En rolig serie på många sätt men många roliga derby fajter. B-lags serien inledes 27 maj på konstgräset i Norrtälje emot Riala. Och om man tittar på det hela inledningvis så känns det som det kan bli en riktigt rolig avslutningen på den reservlagsserie.

Edsbro IF 26 dagar kvar



Den 19 April 1931 bildades Edsbro Idrottsförening. Ett tiotal församlade räknades till initiativtagarna till föreningens bildande, som skedde vid sammanträde i Nya skolan. För att få rörelsekapital beslöt de närvarnade att låna ut 10kr var.
En idrottsförenings historia är alltid fylld av vedermödor och bekymmer av olika slag, inte minst ekonomiska, men med en stark lokalpariotism bakom sig har svårigheterna varit till för att övervinnas. Mitt i alla dessa bekymmer av olika slag finns det också många trevliga högtidsstunder att minnas. Som många föreningar har Edsbro IF haft de flesta idrotter på sitt program. Särskilt under de första 20åren då skidor, bandy, fridrott och orientering utövade utöver fotbollen, med viss framgång.
Under 50- talet   
 
Edsbro IF:s största framgångar
 
Edsbro IF har spelat 15 säsonger i division 3. Några placeringar är:
·        4:e plats 1967
·        3:e plats 1968
·        2:a plats 1969 och 1975
 
Den bästa säsongen klubben har haft är 1974 då man segrade i division 3 och kvalade till division 2 (motsvarande dagens Superettan). Tyvärr gick det inte vägen i kvalet som inleddes med förlust på bortaplan mot Arvika följt av vinst mot Derby hemma 2-1. I den avgörande matchen mot Blomstermåla på Idrottsparken i Norrköping föll man Edsbro efter att ha jagat kvittering i andra halvlek varpå Blomstermåla kontrade in slutresultatet 2-0.
 
Framgångarna 1974 betydde att Edsbro tillhörde de 40 bästa lagen i Sverige och det näst bästa i Uppland efter Sirius som spelade i Allsvenskan.

(bild ifån Edsbro´s hemsida)
Så tog dom sig tillbaka det vart endast 2 år i div 6 denna gång. Laget som gjorde en mycket starkt säsong möte slutligen Citykamraterna i en direkt avgörande match i den sista omgången.
Edsbro vinner matchen och kontraktet till div 5 är återigen säkrat.
För oss Roslagslag så är detta självfallet postivit då vi tappade både Väddö och Roslagsbro inför denna säsong.Och härliga derbyfajter vill man inte vara utan. 
 


Men var står Edsbro inför detta återtåg. Förra gången hade Edsbro en stark värvning period där man bland annat fick spelare som våran egen Ahmad, Niklas samt Engin. Och laget gör en stark inleding på säsong där vi bland annat spelar en tajt första match på Björkövallen som slutar 1-1.
Men avslutning blir något svagare och man slutar in bit ner i serien.
Året efter blir ett tungt år dom man tappar en del spelare och laget trillar slutligen ur div 5.

Men hur ser det ut för laget detta år. Man har gjort en del värvningar där framför allt värvningen av Stefan Söderqvist målvakten ifrån Vallentuna är en mycket stark värvning. Men laget behöver bredden och man söker med ljus och lyckta efter tillskott till laget. Truppen behöver mer folk och kan Edsbro få detta så kan laget nog återigen gå en stark säsong till mötes.


Försäsong vecka 13



Den Allsvenska premiären är nu endast runt hörnet och Sveriges längsta försäsong börjar nu komma in på upploppet. Dom flesta lagen har nu mellan 5 till 3 matcher kvar innan serien äntligen rullar igång.
En serie om man ska lyssna till våra blogg läsare och det gör vi självklart, har framför allt två klara favoriter in för årets seriestart. Riala farliga redan förra säsong hoppas själv att dom tar ytterligare ett steg denna säsong och har en uttalade målsättning om serieseger. Likså Gamlis tror många på denna säsong skall det forna div 3 lagets ras genom seriesystmet vara slut nu.
Om man ser till försäsong resultatet så verkar det onekligen så. Riala och Gamlis har valt att träningsmatch emot motstånd ifrån dom högre serien framför allt div 4 och resultaten är goda. Dock förlorar Riala båda sina matcher emot div 4 motstånd med det endast med udda målet. Gamlis spelar 1-1 emot IFK Uppsala.
Ett annat lag som har varit starkt denna försäsong är Vesta. Laget som låg på stecket förra året har ett bra flyt nu och självförtroendet lär växa i laget. Vinst i helgen Upplandscup match emot Sunnersta ifrån div 7.

Markim som alltid räknar sig själva som favoriter tog sig an Brottby ett stordeby av rang. Länge har dom två gröna lagen ifrån Vallentuna gått och skavt på varandra och när dom äntligen mötes drabbas Markim av frånvaro problem.
Funbo repar mod efter förra helgen tunga förlust med klara 18-0 denna helg blev det en tajt match emot Skuttunge.

Och slutligen Hö/FF mailar in till oss på bloggen och berättar lite om sin match emot Iron. Första halvlek skall ha varit en dålig genomför halvlek där intställningen saknades och försvarsarbete klickade.
Andra halvlek räknas som en uppryckning och man tar sig i kapp ifrån 0-2 till 2-2.
Målskyttar Alexander Werme, Johan Jensen

Tidigare matcher
Riala-Viksjö 3-4
Funbo-Rex 0-18

Matcher i helgen
Alunda-Rex 2-4
Funbo-Skuttunge 1-2
IFK Uppsala-Gamlis 1-1
HÖ/FF-Iron 2-2
Vesta-Vassunda 2-1
VP-Sunnersta  3-0
Brottby-Markim/orkesta 4-2
Norrskedika-Film 3-4
Riala-Sundbyberg 3-4



RSK-Frösunda 1-4 (0-1)

1-3 Rickard Persson

José

Joakim Larsson, Kalle Gäfvert



Andra omgången i Upplandscupen vart emot cupstarka Frösunda.
Vi visste att dagens motstånd skulle bli svårare kontra förra veckan. Matchen börjar trevande där vi byter chanser med varandra. Men vi tar ganska snart över matchen och blir spelförande.
Vi äger mycket boll men vi har svårt att hitta in i ett tajt Frösunda som ligger rätt och stänger ytor.

Då vi hela tiden flyttar framåt så blir vi något öppna bakåt. Något som Frösundas tekniska forwards unyttjar och hotar i omställningsspelet. Och det blir även Frösunda som tar ledningen på ett kanon mål. På ett inlägg möter deras forward upp bollen med en vristvolley i nättaket.

Andra halvlek och vi väljer att flytta upp ännu mer folk och vi pressar nu för fullt. Men vi är omständiga bollkontakten blir för mycket och för länge vilket gör att vi släpper motståndare nära oss. Detta blir nog vårat fall idag hade vi fått mer fart på bollen så hade vi väldigt snabbt blivit farligare.

Klockan tickar på och Upplanscupen verklighet tar vid, Frösunda tar sin första straff tio minuter in i andra. Och uppgförsbacken blir genast brantare.
Vi får fortfarande ingen utdelning framåt och Frösunda hoter i sitt kontringspel och när den andra straffen sitter går luften ur för en stund.

Men Rickard väcker lite hopp med sin reducering. Och Mackan är löjligt nära att hänga ditt vårat andra mål ett par minuter senare. Men Frösunda dödar slutligen matchen efter att man kontrar in ett sista mål då vi har hela laget på andra sidan mittplan.

Spelövertag betyder inte mycket när man inte gör mål. Inget ska tas ifrån Frösunda som gör det bra både taktiskt och spelmässigt. Det är en del detaljer vi behöver bli starkare på och hade vi fått lite mer utdelning för vårat slit så hade matchbilden ganska snabbt blivit annorlunda.

Sommartid klockan ställs fram en timme



VÄRT ATT TÄNK PÅ INFÖR MORGONDAGENS MATCH KLOCKAN STÄLLS FRAM EN TIMME I NATT


Helgen



Återigen dags för ett nytt motstånd i årets Upplandscup. Förra årets finaliser i Upplandscupen Frösunda kommer på besök.

Frösunda en välskött föreningen som under många år har fått lida av den mycket small möjligheten av att gå upp ifrån div 7. Laget har ganska länge varit ett lovande lag men skulle inom kort behöva gå upp en division. Och iår bör dom klara av det då från och med år två lag som kan gå upp ifrån div 7.
Förra året levde laget högt på sin divison tillhörighet i Upplandscupen där antalet staffar vart många.
Men det var inte straffarna som var avgörande då man vi flertalet tillfällen avgjorde matchern med inte bara bra spel utan även flertalet spelmål.

Det är även Frösunda som numera huserar den gamla RSK profilen Thomas Wahlqvist. Vilket gör att prestigen i mellan dom gamla kamraterna Jeangen och Wahlqvist blir till max.

12:00 avspark Norrtälje Sportcentrum


Tidigare matcher
Riala-Viksjö 3-4
Funbo-Rex 0-18

Matcher i helgen
Alunda-Rex
Funbo-Skuttunge
IFK Uppsala-Gamlis
HÖ/FF-Iron
Vesta-Vassunda
VP-Sunnersta
Brottby-Markim/orkesta
Norrskedika-Film
Riala-Sundbyberg

Hur tror du serien slutar

Det är fortfarande en stund kvar innan vi kallar Johannes "Fotbolls Oraklet" Sandberg för att tippa årets serie. Istället sätter vi nu pennan på er som läser våran blogg. Om du skulle tippa årets serie hur skulle då du tippa den. Är det just ditt favorit lag som vinner och konkurrenten åker ur eller kanske sitter på information som ingen annan har.

Tippa din serie i kommentars fältet så får vi se vem som är närmast på i slutet av säsongen.


IF Vesta 33 dagar


Redan i match minut 34 hade Vesta ett fast grepp om div 5 platsen i med en 0-3 ledning.
 Detta var den 2 oktober förra året Vesta spelar en direkt avgörande match borta emot Bro i den sista omgången. Men i match minut 75 väcktes hoppet återigen hos Bro dom man fick in kvitteringen till 2-3. Men Bro kommer inte längre än så och det innebär att Vesta även denna säsong spelar i div 5 säsong 2011. Bro som för två år sedan kom tillbaka till div 5 efter ett antal år i div 4.

Vesta skriver på sin hemsida att 2011 är året där spelarna nu återvänder till föreningen. Totalt  7st nyförvärv i Vesta trupp inför denna säsong. Bland annat  Julius Railey ifrån Danmark. En målvakt vi väl känner till och vet kapaciteten på. Men till klubben kommer även Rawezh Ahmad och Alan Aras ifrån UNIK samt Uppsala Kurd.


Utöver detta kommer även Mats Nyman närmast ifrån IFK Uppsala. Tunga klubbadresser skvallrar om att Uppsala laget kan ha ett spännade år framför sig.

Vilket osökt för oss till Vesta försäsongs resultat och här märkts det att det har något har hänt.

Vesta-Stuvsta 5-0
Wattholma-Vesta 1-2
Vesta-Sunnersta 3-2
Vesta-Uppsala Inter 1-0
Knivsta-Vesta 4-2

Vesta pratas om att vara något av en outsider detta år det är mycket svårt att sia om exakt vara Uppsala laget står. Men enligt rykten ifrån insatta så skall det finns ytterligare ett par namn som kan tillkomma. Men framför allt så pratas det om ett lag som har kapacitet men det krävs lite mer självförtroende och flyt då förra året kantades av flertalet uddamåls förluster. Har det tidigare div 4 laget gått igenom sitt stålbad nu för att återigen bli ett lag att räkna med. Det återstå att se det vi vet är det nu är 33 dagar kvar till serie start.

8 maj Vesta-RSK
9 augusti RSK-Vesta

(samtliga bilder ifrån Vesta hemsida)


Försäsong Vecka 12



Det blir mycket Upplandscup matcher nu. Gamlis tog sig an Vaksala nummera hemmahörande i div 6. Ett självmål och en bonus straff bannade väg för lokalkonkurrenten. Och Gamlis förlorade slutligen med 1-4.
Markim spelar ännu en målrik cup match där. Markim som låg under med hela 1-3 fram till den 65 minuten.
Men under en 10 minuters period händer det mest då markim både går upp till en ledning med 4-3 samt tappar densamma. Slutresultat 4-4.


Upplandscupen
Gamlis-Vaksala 1-4
Markim/Orkesta-SVÖ 4-4
Rasbo-Lagga/långhundra 1-2

Träningsmatcher
VP-Storvreta 2-2





RSK-Rånäs 4-3 (0-1)

1-1 Tomas Jansson, 2-2 Andreas Ländin, 3-3 Andreas Bergström, 4-3 Tomas Jansson

Ländin, Andersson, Kalle, José

Andreas Bergström, Kalle Gäfvert



I vårsolen så spelades årets första tävlingsmatch i den nya formen av Upplandscupen. För motståndet stod Rånäs ett nytt motstånd för oss i matchsammahang.
Och det kom att bli en spännade eftermiddag uppe på sportcentrum. Men inledningen av match vart allt med milda ord utryckt något omtumlande.

Redan i matchminut 4 får Rånäs hjälp ifrån oss då vi lyckas få in bollen i eget mål. Och bara ett par minuter senare så får vi göra två snabba byten då både Niklas och Tomas måste kliva av plan. In kommer Norrby och Jocke Larsson.
Vi har det svårt att dessa 10 första minuter. Men när vi börjar hitta in i spelet blir det genast mycket farligare. Vi skapar nu en del farliga chanser i form av en del genomlöppningar men Rånäs försvarslinje agerar starkt. Do farliga chanser vi skapar mynar dock oftast ut i hörna,.
Men vi är försvaga på dom fasta i första halvlek.
Men Tomas Jansson kommer in igen och denna gång på kanten. Och genast börjar han skapa, bland annat har ett friläge som tidigare RSK spelaren Holmberg bryter starkt. Ländin är även han fri men målvakten avvärjer. Rånäs målvakt som för övrigt var helt enorm idag.
Vi blir nu farligare och farligare där Jansson återigen är framme nu på en hörna men bollen går i stolpen.


Andra halvlek och nu sätter vi fullt tryck emot Rånäs som har backat långt ner i plan. Och det ska nu bli en kamp emot Rånäs målvakt. Och det är framför allt Jansson och Ländin som ska komma och gå en holmgång med densamma. Och det blir Jansson som äntligen får hål på honom efter ett par lägen på rad.
Men Rånäs sticker upp och på en kontring så lyckas dom få en sitta andra spelmål fördagen.
Ner med huvudet och köra vidare och det ska inte dröja länge in svaret kommer och denna gång ifrån Ländin. Utanför boxen så slår han mycket vackert in bollen i första krysset. Ett fotbollsmål av rang.
Rånäs väljer nu att ta sin bonus straff som dom sätter och dom är nu återigen i ledning.
Det blir nu en kamp emot klockan och vi krigar nu för varje meter medans Rånäs bara kan slå ifrån sig. Och det är nu målvakten bekänner färg han räddar frilägen han gör reflex räddningar och där mer till. Det ska dörja till den 87 matchminuten innan vi får hål på honom. Och denna glider Berra igenom på pass ifrån Jansson och en klack ifrån Kalle och 3-3 är ett faktum.

Men istället för att gå tillbaka så går vi nu framåt där bland annat Kalle har ett super läge efter han har vänt runt sin back men målvakten gör en benparad. Men i den 94 match minuten så kommer han återigen fri på pass ifrån José. Tomas Jansson hänger sin andra för dagen och avgör match med endast 10 sekunder kvar av matchen.

En mycket skön vinst om man ser till dom chanserna vi skapar idag. Hade inte känts ok att bara få med sig en poäng idag. Då vi långa stunder var det spelförande laget och framför allt farliga framåt.
Hatten av till Rånäs målvakt som gör en kanon match.
Nästa vecka väntar ytterligare en match i cupen denna gång emot Frösunda.


Helgen


Snökaos var rubrikerna för helgen. Hela Jönköping stod still och Sverige skulle återigen bli lamslagna av kung bore. Folket som precis hade plockat fram sina vårjackor titta förundrat ut genom fönstrert och konstaterade att dom återigen var utsatt för en nyhetsanka.
Nej våren är nu antågande och nästa vecka tar den tag i oss på allvar. Och med våren kommer försäsong och uppladdningen inför säsongsstart. Och det går fort nu det är inte långt kvar.

Men hur ser helgen ut då.
Markim spelade nu i veckan sin andra Upplandscup match i  ett het derby. Känslorna går heta i mellan Vallentuna lagen och tempraturen lär nog inte gått ner då GOIF Kåre slog Markim med 4-3. En mycket stark insatts ifrån div 7 laget. 
Alunda skulle ha möte Strömsberg och där ställde faktiskt snön till det vi gjorde att dom fick ställa in.
Edsbro fick ställa in emot UIF dom man inte fick ihop folk.
Harg Östhammar har du givit sig iväg på träningsläger i Barcelona och om dom träningsmatchar där är oklart.
Riala blir av med sin träningsmatch då Sigtuna måsta spela Upplandscupen i helgen.

Upplandscupen
Gamlis-Vaksala
Markim/Orkesta-SVÖ
Rasbo-Lagga/långhundra

Träningsmatcher
VP-Storvreta


Upplandscupen



Blivit dags för årets första tävlingsmatch då vi tar emot Rånäs på söndagen. Då det var spelledigt förra helgen så ska det bli skönt att återigen dra på sig matchtröjan och ladda för fajt.

Rånäs som även dom spelar sin första match i cupen. Mönstrar bland annat en tidigare RSK krigare iform av Johan Holmberg.
RSK har inte på mycket länge möte Rånäs så det blir ett spännade möte. Rånäs till vardags hemmahörande i div 6 kommer att ha en bonusstraff.


UpplandsCupen so far

Upplands Cupen är som sagt igång visa grupper har kommit längre än andra. Vi redovisar här nu hur det har gått för våra kollegor i serien främst. I våran grupp 7 har endast 1 match spelats den i mellan Söderbykarl-Frösunda. En match som FSK vinner stark med 2-7. Frösunda som vi möter redan nästa helg.  Upplands Cupen är som sagt igång visa grupper har kommit längre än andra men vi redovisar här hur det går för våra seriekollegor.

GAMLIS FF 40 dagar kvar



Det är nu lite mindre än två månader kvar till årets seriepremiär och det har blivit dags att ta en liten närmare titt på våra för seriekollegor.

Gamlis FF Klubbhistoria
(ifrån Gamlis hemsida)

Gamlis FF bildades den 31 oktober 1998 vid köksbordet hemma hos Kenneth Ågren. Kenneth Ågren och Rolf Rapp, som tillsammans tränat både GUSK:s 79:or och 82:or, hade under en längre tid haft tankar på att starta en förening för att ta till vara på alla talanger som inte fick plats i GUSK eller som inte ville satsa så hårt efter juniortiden. Därför blev stommen i Gamlis FF 79:orna och några 80:or från GUSK.

Först var det tänkt att klubbens namn skulle vara FC Viking. Där av klubbmärket. Det ritades utav en lumparkompis till Daniel Ågren på KA1 i Vaxholm. Det föreställer två ormar som biter varandra i svansen och en vikingahjälm i mitten.

Alla inblandade var överens att vi skulle ha en annan färg än gult. Klubbfärgen blev därför röd tröja, svarta byxor och svarta strumpor.

Ordförande i klubben sedan 2005 heter Tommy Nilsson.

Sedan starten 1998 har Gamlis FF haft över 100 spelare i klubben.


(bild ifrån gamlis hemsida)

Det var senast 2005 som Gamlis återfanns i div 5. Det året vann man serien storstilat med 20 vinster en oavgjord och endast en förlust.  Men resan slutade inte där 2008 tar man återigen en serieseger denna gång i div 4. Vilket gör att man året efter spelar i div 3 med bland annat BKV. Men det blir endast ett år i div 3 för Uppsala laget.
12 poäng innebär att man trillar ur tillsammans med Gimo och Sandviken.
Det går nu tyngre för Gamlis som under många år har varit ett framgångslag och resan neråt slutar inte i div 4 då man förra året endat får ihop 13 poäng och man trillar ur sin andra serie på lika många år. 

Detta gör Gamlis inför denna säsongen återigen är ett div 5 lag. Men här ska enligt insatta resan vara slut. 
Laget som har haft ett par jobbiga år ska återigen var på gång. Stora delar av laget ska vara kvar samt nyförvärv är på väg in. 
Gamlis har startat försäsongn stark och kommer med största sannolikhet vara ett lag att räkna med under den kommande säsonge. Vissa tror till och med att ett återtåg kan vara aktuellt.

Speldatum

Söndag den 22 maj Rådmansö-Gamlis
Lördag den 20 augusti Gamlis-Rådmansö


Försäsong Vecka 11


Träningsmatcher
Gamlis-Rex 0-2
Alunda-Gamlis 0-1
HÖ/FF-Rex 2-4
Markim/Orkesta-BK Borsten 6-4
Valbo-Norrskedika 5-2
Riala-Enebyberg 2-5

Upplands Cupen
UNIK FK-Rasbo 2-3
Almo-Norrskedika 3-0
Funbo-Bälinge 2-2

Försäsongen rullar vidare vi tar en titt på helgens samt veckans matcher. Om man ser till resultaten denna helg så kan vi ganska snabbt konstatera att det har varit en tung helg för många lag. Vi själva vart som sagt av med våran match. Medans endast Markim och Gamlis tog vinster i sina träningsmatcher. Och där framför allt Gamlis match blir lite extra intressant då det är två lag ifrån serien. Markim slår Södermalms laget BK Borsten medans både Riala och Norrskedia åker på två ganska klara förluster. 

UNIK FK tog sig an Rasbo i cupen där slutligen Rasbo avgår med seger 3-2. Norrskedika spelar sin andra match för denna helg. Något som skulle visa bli olyckligt då man faller med 3-0 emot div 7 laget Almo.
Funbo tog sig an Bälinge ifrån div 4 och lyckas ta med sig delad pot i cupen.

Vi har försökt med ljus och lyckta att försöka hitta några referat eller info angående matcherna men det finns väldigt lite att läsa. Så om du har något du vill dela med dig angående ditt lags matcher tveka inte att maila oss på [email protected]

Webvoter
Vad tycker du om nya Upplands Cupen

 

Nya Upplandscupen

Förbundet valde att förnya Upplands Cupen inför denna säsong. Inför denna säsong valde man att gå ifrån det gamla knockout uppläget till ett gruppspel.
Detta gör att samtliga lag får ett antal gruppspels matcher under försäsongen. Vi på bloggen tror denna förändring var nödvändig och det ska bli spännade att följa denna försäsong och se vad den nya cupen innebär.

Men vad tycker ni.

Webvoter
Vad tycker du om nya Upplands Cupen

 

Träningsmatchen emot Danderyd


Ställs in då Danderyd måste spela i Stockholms cupen denna helg. Därför blir det spelledigt denna helg och vi lägger fokus på nästa vecka och den första tävlingsmatchen denna säsong emot Rånäs.

Funbo och Almunge i avtal


Funbo väljer nu som många andra föreningar att skriva farmarklubbsavtal. Funbo skriver på sin hemsida att den uteslutande anledningen är den svaga tillgången av spelare. Funbo som har haft som mål att kunna ha två lag igång. Har kommit fram till att då man har tappat en del spelar inför denna säsong kommer ha svårt att fullfölja detta mål.

Funbo som förra året spelade med ett lag i div 7 Funbo TFF lägger nu ner detta lag och kommer istället att spela i Almunges färger i div 7.
Dom båda lagen kommer träna tillsammans där samtliga spelare kommer att vara med och slås om platser i samtliga lag.


Vecka 10




Försäsongen rullar nu igång på allvar och dom flesta lagen har denna helg varit igång. VP tog sig an Norrskedika en match som slutar 2-2. Gamlis och Rasbo hade båda två matcher i Upplandscupen där Rasbo förlorar med 0-5 och Gamlis vinner slutligen med uddamålet emot Harbo.
Edsbro skulle denna helga möta BKV J men laget var tvungen under fredagen att lämna återbud på grund av folkbrist. Men man gjorde ett nytt försök under måndagskvällen då man möter Roslagsbro borta slutsiffror 3-0 till Roslagsbro.

Och slutligen så spelas den första matchen i våran Upplands cup grupp där Söderbykarl åker på storstryk emot förra årets finalister Frösunda.



Matcher i helgen
Harbo-Gamlis (Upplandscupen) 2-3
Hö/FF-Hedesunda 0-3
VP-Norrskedika 2-2
Rasbo-Vattholma (Upplandscupen) 0-5
Riala-Bromma 4-0
Roslagsbro-Edsbro 3-0

Upplandscupen Grupp 7
Söderbykarl-Frösunda 2-7



RSK-ÅBK 0-1 (0-0)

  Tomas Jansson, Kalle Gäfvert


Om förra veckans träningsmatch fick ses som en sämre insats så måste dagens match klart ses som ett fall framåt. Snuviga näsor, skador och resor har gjort att den senaste veckans träningar kanske inte varit så befolkade så som tidigare denna säsong.

Och även söndagens träningsmatch fick dras med en del återbud men vi mönstrar ett klart slagkraftig lag ändå. Vi startar matchen svagt då vi har en del spelare på helt nya positioner så har vi svårt båda att bli vän med boll men även att hitta rätt i passningsspelet.  Detta medför att vi inledningsvis får lägga fokus på försvarsspelet. Där framför allt Tomas Jansson visar framfötterna så som mittback.  ÅBK har ett farligt läge efter ett par minuter då man nickar tätt utanför på en hörna. Dom får även ett par grattis lägen då vi slarvar med boll.


Men vi hittar vart efter tillbaka i matchen och börjar nu hitta våra anfallsvägar återigen. Och det är framför allt via Ahmads kant som vi nu kommer i löpningar. Och sett till antalet chanser så kan jag nog tycka vi var värda ett par bollar i denna sekvens. Andra delen av halvleken går till oss och det är med mersmak.

Andra halvlek och vi startar nu starkare och har nu tagit över bollinnehavet. Vi börjar nu även att prova ifrån distans där framför allt Kalle har det farligaste läget.  Vi har ett bra tryck som det känns och hade nog behövt att få utdelning här. Istället är det ÅBK som tar ledningen efter man bombar in ett distans skott strax utanför boxen. Ett snyggt mål kort och gott.

Matchen går nu upp och ner i tempo och dom båda lagen delar snällt på taktpinnen. Vi försöker oss på en sista forcering i slutet och blir bland annat berövade på en solklar straff. Men matchen går till vinst för ÅBK.

Som sagt ett fall framåt ifrån förra helgen men det finns mycket kvar att jobba med. Truppen har många nya ansikten något som vi ser mycket positivt på. Vi hoppas nu på en bra träningsvecka innan vi på lördag åker till Danderyd för våran tredje träningsmatch denna säsong.

 


Helgen



Försäsongen rullar vidare och det har blivit dags för årets andra träningsmatch. För motståndet står Åkersberga Boll klubb. ÅBK ett nytt motstånd för oss återfinns i div 6 i Sthlm men brukar möta lagen ifrån Roslagen på försäsongen.

Laget som är kallat är följande.

Renato
Turken
Berra 
Pelle
Ahmad
Engin
Rickard
Kalle
Tomas
Niklas
Tommy
Jonte
Dan
Mario
Kråik

Övriga matcher denna helg är som följer
Skuttunge-Alunda
Funbo spelar internmatch
Harbo-Gamlis (Upplandscupen)
Hö/FF-Hedesunda
VP-Norrskedika
Rasbo-Vattholma
Riala-Bromma

Idag ser vi lite annorlunda ut.



Ny säsong nya möjligheter. RSK bloggen byter återigen till nya design inför denna kommande säsongen. Och vi tackar Robban Strömbäck för hans gryma desing och engemang som ger oss våran nya blogg.

Släng gärna en kommentar och säger vad ni tycker.

Vecka 9


Försäsongen har börjat rulla igång. Och i helgen så var det inte inte bara vi som spelade våran första träningsmatch för säsongen.

Knivsta-Alunda 2-4
Gamlis-Tärnsjö 3-1
HÖ/FF-Almo 3-0
MOIF-Enebyberg 4-4
Riala-Rimbo 6-3 (Upplands cupen)

Riala som under måndagen tog sig an Rimbo i den nya Upplands cupen.
Såg inledningsvis starka ut framför allt i sina löpningar. Och man tog även rättvist ledningen med 1-0 i första halvlek. Men Rimbo bet ifrån och hade en del praktläggen.
 I andra så är Rimbo bättre och efter man har slagit in sin straff så hotar man Riala ordentligt framåt. Men när Riala slutligen får in 2-1 och 3-1 inom en kort period, går luften ur Rimbo och målen trillar sedan in i följsam takt.

Gamlis tar en trygg seger emot Tärnsjö som har varit starka dom senaste åren. Likså Alunda börjar starkt med 4 mål framåt.
Norrskedika skulle även dom ha spelat denna helg emot Roslagsbro. Men magsjuka satt stopp för Norrskedika och Roslagsbro vart för tredje helgen i rad utan träningsmatch.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus