Aktivitetsgruppen informerar



Då har det blivit dags för våran aktivitetsgrupp att presentera sig. Efter vi kommer tillbaka ifrån Åland har a-gruppen satt ihop ett hemligt schema inför kvällen.
Platsen är för tillfället hemlig.




Men det är dock mycket viktigt att man hör av sig till Jocke alt Renato om man inte kommer för att underlätta planeringen.

För övrigt inför resan ta gärna med er något att äta. Det kommer att bjudas på macka i under konferensen men lunch står man för själv.


Ålands resan



Ålands Resan

Bussen avgår 08:00 ifrån sportcentrum
Under överresan kommer vi ha en liten konferensdel.
Det kommer bjudas på smörgås och Kaffe.
Lunch betalar man själv.

Ankomst till Åland 13:00 Lokal tid.
Matchstart Ekeröhallen 15:30
Färjan går tillbaka 18:30

18:30-framåt
Mingel och spritzar


VÄLKOMMEN!!!!!


59 dagar kvar.....

59 dagar kvar till seriepremiär. D v s 2 månader och 2 veckor ungefär. Och dags att presentera ytterligare en seriekollega, tillika helgens motståndare på Åland; Hallsta IK.

Klubben har gått igenom en sorts generationsväxling... Kanske inte i ordets rätta bemärkelse, men lite nytt och lite gammalt varvas. Tittar man på klubbens hemsida presenteras fem spelare som nyförvärv inför säsongen 2009.

Dessa är:
 
Andreas Nordenborg, 35 år, back/mittfältare, från Roslagsbro IF. Har även tidigare representerat Hallsta IK.

Jimmy Wallmo, 32 år, mittfältare/forward, från Ferro IF. Känns ganska okänd för allmänheten, men har en mer namnkunnig släkting i BKV som representerat vackra RSK i flera år, Tobbe.

Linus Karlsson, 21 år, back, från Edsbro IF. Har även tidigare representerat Hallsta IK, gjorde ett år i Edsbro.

Johannes Sandberg, 27 år, mittfältare/forward, från Roslagsbro IF. Gjorde ett år i Roslagsbro, har annars tillbringat karriären i svart gult. Är god vän med Hallsta expressen, frågan är om det är meriterande eller ej? Har dock enligt uppgift ett gott facit vad gäller målfabrikation genom åren i Hallsta och inte heller förra året var misslyckat, topp tre i Roslagsbros interna poängliga. Samma uppgiftslämnare nämner dock att Sandberg gärna drar sig för närkamperna och troligen redan drömmer mardrömmar om Bom Bom...

 Toni Juoperi, 33 år, mittfältare, comeback/Vätö IK. Har tidigare spelat i Hallsta IK och under sin storhetstid i BKV. De som sett Toni in action vet att det är en entertainer med god teknik. Det roslagspubliken undrar är om Toni kunnat bevara sina känsliga fötter på Vätö:s allt annat än green liknande åker?

I övrigt presenteras en hel drös med juniorer och bruksklubben verkar inte lida någon brist på återväxt.
Spelarförlusterna inför 2009 låter sig begränsas till 2 juniorer till BKV och en spelare slutat p g a flytt.

2008 kom Hallsta på en tionde plats, tre poäng från nedflyttning. Enligt uppgift hade föreningen som mål att hänga kvar i 5:an förra året då något av en spelarflykt drabbade klubben hösten 2007.


Klubben presenterar inför året en ny tränarstab där huvudansvarige är Daniel "Danne" Mattsson. Välkänd för fotbollspubliken i roslagen med många säsonger i BKV under deras glansdagar i division 2. Daniel lär ha svårt att endast hålla sig vid sidan av planen, rykten säger att denne är i såpass god form att spel i serien definitivt är aktuellt.

Vi mötte Hallsta en fredagskväll i maj förra året på bortaplan. Vi vann med 2-1 i en match som präglades av tuffa närkamper och lite skönspel. Matchens höjdpunkt var Tomas Janssons distinkta nick i krysset på Mange Bergs inlägg.

På Hösten tog vi emot HIK på B-plan i ett pressat skede för oss. Vi hade inlett hösten med 3 förluster innan matchen och den fjärde raka kom följdaktligen här. I en match vi bollinnehavs mässigt fullständigt dominerar spelar HIK smartare än oss. 2 skott på mål räcker ibland om de går in...

Som sagt, på Lördag står återigen Hallsta på andra sidan planen, den här gången i Eckeröhallen på Åland för en träningsmatch.

Stå inte i vägen för Bom-Bom


Det gör ont att möta Bom-Bom 

Detta är hämtat ifrån Uppsala IF blogg....
 




Ajajaj

Ibland gör det ont att spela fotboll. Det fick Gustav erfara i matchen mot Rådmansö. Denna bild är tagen för cirka 2 timmar sedan. Det ser rätt så smärtsamt ut!


Div 5 södra

Vad har hittils våra kära kollegor i div södra hitta på hittils.

Då är äntligen träningsmatch säsongen mer eller mindre fullt igång. Dom flesta lagen har nu spelat minst en match en del är uppe på två.

Utfallet är som följande

Bro- Kungsängen IF (div4) : 3-3

Arlanda-Uppsala IF U: 2-3

Ärentuna (div6)-Funbo: 6-1

Markim-Independiente (div 7): 3-1

Viggbyholm (div 4)-Markim: 1-2

Sigtuna (div 6)- Riala: 0-3

Viggbyholm (div 4)-Rimbo: 2-2

Uppsala Kurd (div 6)- UNIK: 0-6

Sunnersta (div 4)-UNIK: 2-2

Kommande matcher:
27 feb Funbo-TÖFF
28 feb RSK-Hallsta (Åland)
28-feb Roslagsbro-Roslagskulla
28-feb Uppsala Kurd-FC Arlanda
28-feb Kista-Rimbo
28-feb Väddö-Norrskedika
1 mars Danmark- Lagunda




Inga större konstigheter om ser till resultatet noterbart att Funbo åker på storstryk emot ett div 6 gäng. Men i övrigt verkar det vara som vanligt.
Om man läser till dom referaten som finns så går det lite halvtrögt med målskyttet och omställningen till storplan är bidragen faktorer till dom blandade resultaten. 
Överlag ser dom flesta lagen ganska bra bokade ut vilket gör det lite extra kul att man kan följa våra kollegor framfart på deras hemsidor. En liten känga till Riala som har mycket knapphändig info på sin hemsida.   


 


Att bolla gris på Rådmansö vis.

Ingen match igår...Planen var snöig och under snön var det is. Vi var uppe på Campus och värmde lite, men de flesta kände nog ganska snart att njae, skaderisken var rätt hög med tanke på isfläckarna under. Tyckte lite synd om Roslagskulla som åkt dit, men hörde sen att de uttnyttjat plantiden genom att spela en intern match mot varandra, så jag hoppas de inte kände sig alltför lurade. Mange Berg höll i våran uppvärmning och fokus var väl mer på domarnas beslut om matchens vara eller icke vara än på värmningen, men jag tror det var Mange som fick den briljanta idén "vi kör årets första utomhus gris"...

Och jag ska för er som inte är insatta försöka förklara hur detta går till...

Reglerna finns, det gör de definitivt...
 
Men reglerna ser alltid olika ut... Visst kan man skönja ett mönster i de olika bedömningarna som görs men man kan aldrig vara säker... Det är inte som i riktigt fotboll där ett rakt ben med sulan framåt ger rött kort och alla vet det, utan mera svävande, en boll kan bedömas otroligt annorlunda av två medtävlande, sett med deras eget bästa för ögonen... Då bollen ändå skall avgöras, för det är också en väldigt viktig ingrediens, varje boll måste ha ett beslut, så avgörs det ofta med s.k klunsning, d v s sten-sax-påse.... Där vet alla att en av de två kombatanterna alltid börjar med sten, men lik förbannat tar den andra sax... Vi hade ett tydligt exempel på det igår där klunsning uppstod mellan Mange Berg och Tomas Jansson... Tomas förlorade, Mange Berg hade valt sten och vi övriga ifrågasatte starkt Tomas val... Han motiverade med att han minsann visste att Mange brukade ta sten först, men att han just den här gången trodde att Mange skulle ändra sig... Klipskt? Nja...

Om det inte avgörs via klunsing tar en märklig procedur sin början... Då tar nämligen någon (ofta en av de äldre tjurarna i hagen) ett beslut...Exempelvis: Nej, den får du ta Kalle... Och människan är av naturen, slug, beräknande och listig, så alla lag "kamrater" håller självklart med föregående talare och vips hade Kalle fått ett G. (Även om beslutet troligen var helt horribelt...)

Vi fortsätter... Det ni alla bör veta är att om den stiligaste tjuren är med och bollar gris, d v s Turken så upphör alla andra regler att gälla... Det är inte uttalat att det ska vara så, men det är så... Turken styr ringen likt en diktator, ägnar sig åt ful spel, men kommer alltid undan själv... Det är viktigt för Turre att få bestämma någonstans och hela gruppen accepterar naturligtvis detta beteende.

Jag återkommer till Grisarna vi spelade igår... Första omgången var tight, en hel del bra dueller, Danne Berg kände sig utvald och accepterade offer rollen, han slet frenetiskt för att undvika bokstäverna... Mackan dominerade i luftrummet och Jpcke Bergstrand bjöd på lite konster när han axlade vidare bollen med jämna mellanrum.. Tomas försökte sätta dit folk och hans sikte var tydligt inställt mot vänster. (Där stod Kalle & Dan Berg) Kalle duckade fegt bollarna och Danne Berg hade ett litet helvete... Till slut höll det inte längre, Danne Berg blev gris, alla applåderade och var nöjda med årets första riktiga gris som faktiskt nöffade riktigt bra, för att vara februari månad...

Medan vi väntade på domarnas beslut tog ännu gris vid... En gris som skulle präglas av många tveksamma situationer, Rento var inblandad i en hel del fuffens och trots att fel "passningarna" stod som spön i backen hade aldrig någon i ringen mer än G-R... Ofattbart!?



När Linkan för 9:e gången påstod att han endast hade G-R-I började Kalle applådera och påstod att "Linkan har Gris sedan länge" Snabbt blev enmans applåden en rungande ring och Linkan vek sig för trycket...

Som sagt, minst 5 man till hade nog uppnåt de 4 magiska bokstäverna, men som de sluga, beräknande och listiga ögontjänare de är slöt de snabbt upp för att rädda sitt eget skinn... Linkan tog smällen för laget och grisade på rätt bra han med....

Renato konstaterade muntert att Linkan minsann var en mutant-Gris och gruppen höll absolut med. Gruppdynamik är mäktigt!!

Pinsamt.....



Det är det enda ordet jag kan finna..... efter ett debakel som detta.
Jag skulle mycket hellre åkt på stryk med typ 10-0 en att behöva ställa in på grund av en utomstående part. Dagens match måhända en vanliga tränings match på en kylslagen vinter dag i Roslagen. Inget konstigt vad gäller en försäsong i fotbollens anda i gamla hederliga Svedala.
För den utomstående inga konstigheter men om vi ser till oss alla som håller på detta vad innebär då en träningsmatch. För många spelare och ledare innebär det att byta jobbtider, fixa barnvakt, offra en hel lördag, resor, jaga folk, domare bokas, kläder hämtas, kläder tvättas och onda fotleder tejpas. Något som vi mycket gärna gör då vi älskar fotbollen.

På andra sidan står det en anläggning som enligt dom själv lider av extrem underbemaning som inte alls har möjligheten att driva en ynka plan för en träningsmatch. Visst så kanske fallet men när man sköter en plan försvinner tydligen all kommunikativ förmåga så som att lyfta en telefon lur. För om man ser till telefonluren så är detta något som min 3åriga Gudson redan idag klara av utan större besvär. Men han kommer inte jobba sportcentrum heller.
Faktum är att man inte hade behövt ringa oss det hade räckt att ringa sin kollega som hade kunnat sladda av plan så hade möjligheterna genast blivit klart bättre.


Istället låter man ca 35 personer offra sin lediga lördags för att åka upp till Campus Roslagen för att titta på en närmast konstfrusen grusplan.
Återigen Pinsamt.......
Vi kan inte göra mycket mer än att beklaga att Roslagskulla får åka alla milen för att inte få någon match. Ni är mycket välkomma upp under sommaruppehållet och mötas oss på en riktig plan.

Inför Tränings match nr 2









Då är det imorgon dags för träningsmatch nr2 i denna försäsong.
Denna gång är det Roslagskulla som står för motståndet. Roslagskulle är hemmahörande i div 5 inför denna säsong efter att ha trillat ur div 4 förgående säsong.
Matchen var tänkt att spelas på grus i Roslagskulla men pågrund av problem med planen så föll lotten på Campus gruset.
Lite annorlunda om man ser till förra helgen men dock så är planen planare kontra konstgräset i Uppsala.

Vi har nu 3 pass i benen och även om bollarna studsar runt en del så går det sakta men säker framåt.
 
Dom som spelar imorgon är följande.

Fredrik W
Renato
Jean
Linkan
Wallen
Marcus
Mange
Dan B
Martin A
Ländin
Jocke B
Rickard
Mårten
Kalle
Tomas J

Ålands Resan 28/2



Följande är anmälda till Ålands Resan 28/2

Berg Magnus
Larsson Joakim
 Ländin  Andreas
Gäfvert  Karl
Wall Mikael
 Andersson  Peter
Cruz Renato
Bergstrand Joakim
 Alfredsson  Ronnie
Castro Stefan
Christensen Joakim
   
Persson Rickard
Jansson Christer
   
Törnqvist Mårten
Whilemsson Fredrik
   
Linqvist Erik
Folkesson Martin
   
Kissman  Michael
Andersson Marcus
   
Anjou Martin
Anjou Jean
   
Peterson Marcus
Modin Wille
Berg Dan
Johansson Tomas
   
Johansson Christoffer
Sahlin Björn
   
Christiensen Johannes
Källström Ralf

Om det är någon som ska vara anmäld som inte är det mycket viktigt att ni höra av er till mig

Vad driver oss......

Jag brukar ofta fråga mig själv en massa saker. Inte med anledning för att alltid ha det rätta svaret, utan mer för att finna en logik över saker som man ibland inte förstår.


Om man pratar om fotboll så kan svaret på många frågor handla om ens egen inställning.


Som alla vet så handlar frågan om vinst eller förlust om just inställning. Att motivation slår klass är sedan decennier ett vedertaget begrepp inom fotbollen i Roslagen.


Vi kan väl bara se tillbaka på föregående säsong då RSK, bestående av många mycket duktiga fotbollsspelare lyckas med bedriften att förlora typ 8 matcher i rad efter sommaruppehållet. I många av dessa förlustmatcher visade våra motståndare att motivation slår klass. Jag vill t.ex. minnas att i förlusten mot Hallsta tillät vi en haltande avdankad f.d. lirare peta dit två kassar till deras favör. Detta får inte upprepas!


Då skall vi minnas att bara någon månad tidigare hade vi sneglat uppåt i tabellen efter att ha tryckt dit Roslagsbro med 2-0 på deras revir. I den matchen uppträdde vi som ett gäng hungriga okastrerade hankatter med nyvässade klor på jakt i okänd terräng. Vi var sluga, hungriga, visade stort tålamod och vi gick sedan segrande ur striden.


Efter det efterlängtade uppehållet var det som att någon elak husse eller matte plötsligt gjort ett oannonserat besök hos en blind veterinär, som med en alldeles för slö och förmodligen rostig skalpell lyckas frigöra oss från vår mandom.

Jag tror att om vi går till oss själva så vet vi innerst inne att det var vi som tillät dessa lag att besegra oss. De vann inte för att de var bättre än oss och detta får inte upprepas!


Förra veckan började grusträningen på Campus och många med mig tror jag kan ha svårt att hitta den lilla x-tra portionen motivation inför ett träningspass i -4 grader, snålblåst och med ett underlag där ett avsnitt av stjärnor på is skulle vara ett lämpligare tema.


Det är då man börjar leta inom sig efter de eventuella ursäkter som kan vara lämpliga att dela med sig av i samband med att man meddelar sin frånvaro till ledarstaben för just denna kväll.


Vad är det då som motiverar mig att packa den illaluktande väskan, riskera ofrivillig piruett med bruten lårbenshals som följd.


För är svaret enkelt. Det är ni mina lagkamrater och vänner i RSK som gör att jag tar sig upp denna kalla och vedervärdiga kväll.


Det är vi som spelar som har ansvaret att motivera varandra när det blåser motvind. I ett lag har alla som ansvar att stärka varandra och vår moral. Vi är redan bra på det idag i RSK, men jag anser att vi alla kan höja oss ytterligare ett snäpp eller........?


För vad kan anses vara mer spännande än att t.ex. få se Jocke "bom bom" dra iväg en projektil likt en värmesökande missil över det gamla regementet, eller vad kan vara roligare än att om möjligt få se Crille "2 cheese på McDonken" få en klassisk överstegsfint att se ut som ett desperat försök till Break Dance på Mobergs, eller vad kan värma lika mycket som en rejäl bröstvärmare från Skyving med grus i munnen som följd.

Då skall vi inte glömma all ödslad energi som läggs på att helt i onödan försöka hinna ikapp Tomas Jansson i tron att man så skall göra. Chansen är väl lika stor som att jag skulle vinna en nickduell mot Wallen eller att Turken skulle göra come back och under samma säsong dra på sig ett gult kort för tufft spel.


Så glöm inte mina vänner och kära lagkamrater att det är vi som skapar bilden av RSK, ett lag som säsongen -09 visar båda klass och motivation...... Det skall bli tråkigt att möta oss!




Over and Out


UIF - RSK 5-0

Igår spelade vi den allra första träningsmatchen för året, med blott en grusträning på fullstor plan. Vi mötte ett spelande och rörligt UIF på konstgräs som höll bollen på backen och rullade runt väldigt bra. Detta var deras 4:e träningsmatch och det märktes tydligt.


UIF var väldigt duktiga på att förstöra vårat spel och försvåra för oss att bygga upp anfallspelet, då de satte hög press på hela vår backlinje. Detta gjorde att vi hade väldigt svårt att rulla igång spelet på backen och blev tvungna att slå långt.
Ofta blev vi stressade när vi vunnit boll och slog bort enkla passningar, ofta hade vi även alldeles för bråttom att gå till anfall.


UIF gjorde en väldigt bra match och bjöd på duktigt motstånd, i mitt tycke en väldigt bra första träningsmatch som vi har mycket att lära ifrån. Med några fler matcher och träningar i benen och tanken så skulle vi ha kunnat bjuda på en betydligt jämnare match.


För vår del vill jag framförallt framhålla kämpaglöden och viljan som aldrig mattades av trots flera mål i baken. Ju längre matchen led desto mer spelade vi upp oss och lyckades rulla boll bättre och bättre. Trots att vi inte lyckades göra något mål så lyckades vi komma till några bra lägen och en hel del avslut.


Jag vill även rikta lite kritik mot våra tränare som innan matchen pratade om att vi skulle rulla runt på alla spelare och att de även skulle plocka av spelare för att prata och ge tips till dem. Detta var något som vi inte märkte någonting alls av, i alla fall inte i den utsträckning jag trodde. Jag tror att våra tränare säkerligen har en god anledning till detta. Men jag vill ändå påpeka att träningsmatcherna är till för att prova spelare på olika positioner. Resultatet är inte så viktigt i sig, utan spelarnas inställning och vilja att visa vad de kan.


Hur som helst så ser jag väldigt mycket fram emot veckans träningar och våra framtida träningsmatcher. Jag är helt övertygad om att för varje träning och match vi får i både ben och tanke, så kommer vi att prestera betydligt bättre. Det är bara att titta på hur vårt spel utvecklades under söndagens 90 minuter.


EN NY RÖST I FORM AV BJÖRN SAHLIN




¤Vem är Björn Sahlin

 Snart 50-årig gubbe som pluggar på Sopis och knäcker lite extra här o var.


¤Vad gjorde han tidigare inom fotbollen

 Han har en bakgrund som spelarfarsa till ett gäng söner plus några eller så år som ungdomstränare. En karriär med blandade resultat, precis som livet.


¤Varför Rådmansö

 Han som ställde frågan om trä'naruppdraget var från RSK, + att jag kände till Hallstaexpressen, Turken och Martin dä.


¤Varför kommer RSK lyckas i år

 För att  spelarna kommer att vara så bra som de kan vara under hela säsongen


¤Vad går Björn Sahlin igång på

 Han går igång på allt eller inget. Om vi relaterar till fotboll så går Björn igång bra spel, glädje i laget. Rent privat så tror jag Björn går igång på trevligt umgänge, god mat o dryck samt hon som finns till. 


¤När Herr Sahlin sitter hemma i soffan och njuter på en fredag. Vad spelas ut igenom högtalarna och vad finns i glaset.

 Hårdrock av alla de slag, doch gärna åt det tyngre hållet. Drickat skiftar mellan kaffe ,cognac, whisky, rom eller någon annan form av alkohol eller alkoholfritt. Han har väldigt frigjorda smaklökar, öm det begövs.


¤Slutligen är det jobbigt att vi talar i tredje person....

 Man gör så i sportvärlden

FÖRENINGENS MOTIVERING:


Då ett beslut hade tagits om att en förändring skulle ske under 2009 i tränarfrågan för att få in ny kraft och nya ambitioner i laget började marknaden att sonderas efter en ny energikälla. En liten svart/gul fågel viskade då till om att det fanns en kille (ja det formulerades faktiskt så..) som han trodde skulle passa ypperligt in i föreningens och lagets ambitioner att klättra i seriesystemet. Kontakt togs och man märkte tidigt att detta var inte bara en fotbollskunnig person utan också en tänkande varelse med individen och dess beteende i fokus. Att också sedan kunna "pussla" in varje individ i den stora gruppen känns som om en skräddarsydd uppgift för Björn.

Vi från föreningen tror att Björn och Johannes kommer att komplettera varandra väl och få alla i laget att utvecklas för att på så sätt möte lagets ambitioner att vinna matcher.


Hemligheten bakom framgång ligger inte i att göra sitt jobb, utan att upptäcka den som är lämplig att göra det / Andrew Carnegie


//Styrelsen genom Tomas Johansson

Brev ifrån Gillis i Väddö

Detta brev låg i min brevlåda idag.



Brevet

Hej Christoffer
Efter avslutad träning nu i måndags så hade vi en liten brif ang året Vikinga Cup.
Där framgick det att många av spelarna hade uppmärksammat din notering ang. grillens öppettider. Detta ansågs då laget vara en mycket dåligt planering av mig. Självklart skall alla få äta sig mätta och må gott!
Så vi enades att från överskotter bidra med en summa av 20:- till dig att anv. på närliggande hamburger restaurang.

Ett tips är donken där man får 2st för denna summa.

Hoppas att du ser detta som komp för ditt lidande.
Och jag lovar bättring till nästa år.

Vänligen Gillis Franzén lagledare Väddö IF




Gillis det är bara stora människor som kan erkänna när man har gjort fel. Om fler tänkte sig om dig så skulle väldigt få gå utan hamburgare.
Nu ska jag till donken. Även om dom inte är lika goda som en välgrillad på Vikinga Vallen. 
 
//Christoffer


Brons i Vikinga Cup

Med en gruppvinst I ryggen begav vi oss idag in I slutspelet. 3 st mer eller mindre futsala lag skulle stå på schemat. Hög moral kampvilja effektivitet framför målet bar slutligen avgörandet.



Men om vi börjar med kvartsfinalen.



Blue Hill ett erkänt duktigt futsala gäng ifrån Stockholm tog sig vidare ifrån grupp vit efter Sthlm All Star. 

Vi spelar inledningsvis mycket bra fotboll. Hög press, fart på bollen gör att Blue Hill inte kan göra något annat än att jaga . Vi tar även ledningen efter mål ifrån Kalle och vi utökar ledningen efter ett härligt samspel mellan Renato och Fredrik. Renato drar ett inkast över hela planen Fredrik tar emot bollen precis framför målvakten han vänder runt fintar målvakten och rullar in den.



Det har nu gått ca 7 minuter av den 20 minuter långa matchen. Nu slappnar vi av något och släpper kanske lite väl enkelt in Blue Hill igen. Dom sätter både 2-1 och 2-2 på klassiskt futsala vis.

Men vi svara upp genom ett samarbete mellan Fredrik och Dan B. Fredde W tar sig fram på kanten och petar in bollen till Dan B.

Det blir en del krigande dom sista minuterna för att bärga semifinal platsen och garanterade två matcher till. Men slutligen kliver lagets skyttekung fram och spikar in den efterlängtade spiken.




RSK-Blue Hill: 4-2


Semifinal


Och så var dom där igen Mälarhöjden. Laget som ingen verkar kunna ge sig på inomhus och även om vi återigen är vi nära mycket nära så räcker det inte till.
Vi dock verkligen grepp om dom inledningsvis och är par centimeter ifrån ge denna  match en helt annorlunda matchbild. Istället blir det som det brukar bli när Mälarhöjden spelar man väntar ut sin lägen och är sjukligt effektiva när väl läget bjuds.

Under ett par minuter avgör dom matchen genom två snabba mål och vi kommer tyvärr inte närmare denna gång. Och ni kan ju gissa själva vilka som slutligen gick och vann hela turneringen.




Mälarhöjden-RSK: 0-2






Bronsmatch

Dagens tredje match och dagens tredje futsala gäng. Sthlm Allstar är ett ihop plock av duktiga futsala spelare ifrån Sthlm området. Men det spelar ingen roll hur bra taktik man eller hur många matcher man har spelat en i svettig gympa sal när man möter ett hungrigt RSK.

Dom tillätts egentligen aldrig att ta sig in i matchen. Mange inleder målskyttet när han retfullt enkelt rullar in bollen mellan benen på målvakten.





2-0 målet kommer återigen ifrån Hallsta  Expressen känsliga skor. Dock kvitterar All Star innan det återigen är dags Gäfvert.  Nu känns det tryckt och All Star blir mer och mer desperata. Man flyttar upp och blir allt farliga i sina chanser detta gör att vi måsta gå in hårdare och domarna hänger inte med något som var genom gående hela turneringen tyvärr.

Men vi avgör åter igen efter klapp klapp spel ifrån Mange, Dan och slutligen Sunshine.

    



RSK-Sthlm All Star: 4-2


Bronspengen säkrad och facit för turneringen vart 5 vinster 1 lika och en förlust.







Hela laget är verkligen värda att föras fram efter ett en så här genomodlad lag insats. Lagets skyttekung Kalle "ge mig prylar" Gäfvert avgår med 7 mål. Samtliga höjdes sig för var match som gick, ingen veck ner sig och ingen gick av utan att gjort allt man kunnat.


Ser man till den lagmoral som nu finns i laget så kan detta bli mycket intressant.


Gruppspelet Vikinga Cupen



14 man vart det slutligen som begav sig till Vikinga Cupen gruppspel.

Några förändringar vart det i truppen.
Martin Anjou kom in istället för Jocke C
Och Rickard istället för Folkesson.

Dagens första match gick emot Enebyberg.
Något stirrigt inledningsvis där Enebyberg tar ledningen efter ett självmål. Men vi hittar spelet ganska snart och 1-1 trillar in efter Andreas Ländin rycker sig loss 1-2 kommer efter Petta visar stort hjärta och enorm kämparglädje när han först brytet och vinner bollen vid halva plan för att sedan iskallt lägga in ledningsmålet.. Sen känns det som att det inte ska vara några problem vi rullar runt Enebyberg får jaga och får inte mycket för det.
Och just därför kändes det lite snopet när 2-2 trillar in med ca 50 sekunder kvar på en markerings miss.

Slutresultat 2-2


Nästa motståndare Roslagsbro. Och det var inte det derbyt vi hade räknat med Roslagsbro hade skickat sitt Junior lag och även om dom sliter på väl så räcker det inte till. Relativt enkel seger på avstannade med 2-0


Slutresultat 2-0

HÖ/FF står även för Harg/Östhammar. Domo fick agera slagpåse åt Söderbykarl i första matchen för att sedan pressa Enebyberg i sin andra. Kändes som ett lätt byte och stekheta Tomas och Kalle valdes att vila. Men dom fick snabbt kallas in då vi ganska plötsligt låg under med 0-2. Kalle agerar supersub och hänger två kassar men hela laget visar enorm moral och vänder underläget till vinst..

Slutresultat 3-2

Dagens sista och nu skulle det avgöras vinst skulle innebära gruppvinst lika vidare till slutspel förlust riskera att åka ur.  En måste match helt enkelt. Vi spelar klart våran bästa fotboll emot Söderbykarl och dom har inte många farligheter att prata om. Vårat segermål kommer slutligen ifrån Sunshine som hade flyttas upp inför denna match.

Slutresultat 1-0



grupp GRÖN

 +

 -

P

Rådmansö

8

4

10

Enebyb. SK

6

5

7

HÖ/ FF

6

8

3

Söderbykarl

9

4

9

RoBro

1

9

0



Dagens STORA PLUS
Måste självfallet gå till hela laget som helt tiden visade högmoral. Andreas Ländin som stundtals bjöd på fotbollsmagi och Kalle som öste in mål.
Men ej att förglömma Micke enorma insats som lagkapten

Dagens MINUS
Hamburger grillen som stängde i för tid innan någon i laget kunde få avnjuta en nygrillad.
Allt för otydliga Futsala regler där domarn själva inte alla gånger har full koll.


Vikinga Cupen.

Veckan innan Vikinga Cupen. Löpningen bjöd på lätt vecka och många som fixade till sina tider med god marginal. Löpningen fick även bevittna ett par krascher samt en pizza. Tillbaka i träning var även Ländin och som vanligt gick det inte att ta bollen av människan. Och till Väddö´s korvförsäljarnas stora förtjusning som kommer han även vara med på lördag.


En del fotleder fick ta stryk under veckan högt tempo och mycket kamp kan vara den bidragande faktorn. Dock lite väl överdramatiskt att både Skyving och Dan B ska vricka sina små fossingar i matchens sista anfall i var sitt hörn. Björn meddelade sedan att näst gång brytar han inte förren han får se blod.


Men vad händer i helgen då.

16:40 Nollåttor
sparkar vi igång enomt Danderydlaget Enebyberg.
Har haft mycket svårt att hitta någon info om laget förutom att dom spelar i div 5 Norra.

17:20 Ett derby av Rang
BKV/Roslagsbro det var länge sedan vi möte RoBro inomhus nu. Dom som vi var även med i Contiga med blandat resultat. Sen är frågan bara vad det är för lag som kommer är det en samling små vargar eller blir det renodlade Roslagsbro killar. Faktum dock kvar står om det är någon gång man ska vinna denna helg så är det då.


18:20 Pojkarna i Från Norr
Harg/Östhammar kombin är på god väg att bli ett starkt namn i norr. Båda föreningar gick länge på knä innan man valde att slå sina påsar i ihop. Avacemang i serie system och större trupp har gjort HÖ/FF till ett klart mer slagkraftigt lag.


19:20 Nexh med stort H
Återigen står vi emot Söderbykarl i en inomhuscup. Seger i Contiga lika i Gottröra men kvar på min näthinna finns fortfarande Nexh totala mordförsök på sin eviga följeslagare Labbe. Här är det alltid kamp och det lär inte bli annorlunda på lördag.


(Utdrag ifrån Vikinga Cupens hemsida.)
Kvalificerar sig till söndagens kvartsfinalspel gör man genom att komma etta eller tvåa i sin grupp. Placering i gruppen beräknas efter, 1: poäng, 2: målskillnad, 3: flest gjorda mål, 4: inbördes möte samt slutligen kortast speltid till första målet i gruppspelet (nytt för i år).


Laget som åker är följande
Thomas
Petta
Wallen (reserv)
Renato
Jocke C
Sunshine
Linkan
Andreas Ländin
Mange
Dan
Mackan
Kalle
Martin
Fredrik W


Hissa och Dissa (Januari passerat)

Det har åter blivit dags för att Hissa & Dissa. Januaris försäsongsträning är till ända och intrycken har blivit många...

I min som vanligt positiva anda så börjar jag med att:

HISSA:

Erik "KÖTTA" Lindqvist:
 Har efter lumpen visat sig bli ett riktigt fysfenomen. Ständigt i topp på alla fysiska moment under Januari, trots en hel del konkurrens. Ska Petta få konkurens på riktigt iår om titel "Årets brunker"???
Renato "Shaggy" Cruz: Tycks fortfarande ha kvar den stora motivationen trots en månad med tung försäsongsträning. Träningsnärvaron högre än nånsin (kom igen han åker t.o.m. ut å bastar när han är för sjuk för att medverka på ordinarie träning!, STORT), kommer i bättre och bättre form, glatt humör och mängder med kreativita idéer för kommande säsong.
Finns det nånting som kan stoppa Cruzze iår???
Magnus "Babymaker" Berg: Nåt är seriöst fel med den här mannen... Långtifrån hög träningsnärvaro, Semesterresor, jobb och familj som kommer ivägen... Men vad spelar det för roll när han fullkomligt krossar allt motstånd på samtliga konditionsmoment. Var hittar han energin? Stackars Katrin om han har samma damp hemma! det måste vara som att ta hand om 2st ettåringar. Jag hade garanterat slagit ihjäl honom...
Jocke "Sunshine" Bergstrand: Trots sin ringa ålder så har han på allvar kommit in i truppen och visat att han har mycket att bidra med. Styrka, Kondition, Speluppfattning, Teknik: Han har det mesta och framförallt så har han ett stort RSK hjärta som bultar för klubben sedan barnsben!...Ska bli en fröjd att se grabben komma ut på grönbete på Björkövallen ivår.
Thomas "Turken" Johansson: Verkar äntligen ha förstått att han är förlåten. Dyker upp som en Joker (i slutet av löppasset) och är enligt utsago mkt nöjd med sin kondition??? Väl inne på golvet med en boll vid fötterna är han dock åter tillbaks i sin forna glans...Domderar, pekar, skrattar och stänker in ett par sköna baljor. En fröjd att se.
Kul att du är tillbaka Turken, du ÄR förlåten!

Något som sammanfattningsvis verkligen måste HISSAS när vi blickar tillbaka över månaden som passerat är det enormt härliga GO som finns i seniortruppen! Samtliga som deltagit kan sträcka på sig nu så tar vi nya friska tag inför kommande säsong! NU KÖR VI!!!

DISSA:
Tråkigt nog kommer jag just nu inte på så mycket att dissa, men jag lovar att det kommer att komma. Det enda som får dissas denna gång (Förutom Ronnie "AjAj" Alfredsson då förstås som alltid har en stående diss för sin enorma skaderelaterade frånvaro) är...
Underlaget: Måste dissa underlaget som vi tvingas springa på  (ja jag vet det är Januari och det finns inget dåligt väder...) men faktum är det höll på att kosta Thomas Jansson livet då han bestämde sig för att göra ett "Crasch dummie" trick i målgångskurvan (Han vart blodig och bitter som få, men undrar hur det gick med asfalten egentligen?)...

Januaris special utnämningar:

"Månadens Professor Kalkyl":
Kalle "Hallsta" Gäfvert.
Kan vara den enda personen som lägger lika mycket kraft under ett konditionspass på att räkna matte som att löpa...
Han räknar ut procenten på hur långt som återstår av varje varv, medeltid, samt hur många ryck i backen det blir totalt under x-antal minuter mm...Och det är ändå bara början! inte konstigt att grabben är trött efter träningen!
"Månadens ryck i backe":
Peter "Brunka" Andersson.
Körde 4st helt enorma ryck upp för backen inledningsvis under ett av konditionspassen.
Det fascinerande var att det tog 4 vändor och han fattade inte alls varför han kom själv upp hela tiden?... Det var först när någon vänligt själ informerade peter om att vi skulle springa i 15min som polleten föll ner... Typiskt Rimbo, göra först och tänka sen *suck*.
Var det nån som såg Peter nåt mer den träningen förresten?
"Måndadens Pizza":
Micke "Målkåta mittbacken" Wall:
För en grabb som spelat fotboll i över 20år så är det ju minst sagt orutinerat att käka så nära inpå träningen att han är tvungen att köra en "Driveby pizza". Det var ren tur att ingen försökte köra om på insidan just då!.
"Månadens åldringar":
Thomas "Turken" Johansson och Martin "Folkesoni" Folkesson:
Backparet som inte bara glänste till fotbollsmässigt då och då, men också överglänsta ALLA med sin gemensamma ålder 68år!!! Imponerande på många sätt, men vore kul om dom även kunde ta sina trötta lårbenshalsar ut på varje löpträning...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus