Dubbeltorsk

Matchen mot Knarrbacken förlorade vi med 3-4 trots ledning 3 gånger och att de fick en utvisning redan i första halvlek. De gav oss en lektion i kämpaglöd och det är bara
att gratulera dem till en stark insats och 3 poäng.

Matchen mot Rimbo var vi inte ens nära att ge dem en match i. Efter en tung start med tidigt mål i baken var det bara ett lag på plan och de utklassade oss i det mesta.
Matchen slutade 1-5 och det var smickrande siffror för oss!

Tungt såklart men serien är lång och nu måste vi visa moral och karaktär och vända trenden redan på lördag.

/ Patric

RSK-Fanna 2-0 (1-0)

Äntligen dags för första hemmamatchen ute på Rådmansö. Fint väder och en plan som efter förutsättningarna är helt fantastisk. Dessutom ett laddat lag som var sugna på att förlänga segerraden.

Jag tycker att vi börjar matchen riktigt bra och tar initiativet. Backlinjen gör det bra och vi hamnar rätt med laget direkt. Vi tar ledningen efter 14 minuter då Andreas spelar fram Engin som sätter dit 1-0. Första 20 är bra men sen börjar vi slarva iväg bollen och vi får frispark emot oss i nästan varje närkamp. Vi tappar lite fokus och under en period så är det Fanna som är det bättre laget och de jobbar också fram en straff.
Till vår glädje så skjuts den utanför och vi rycker upp oss igen i slutet av halvleken.

I paus pratar vi om att bli mer noggranna i passningsspelet för när vi är det hinner de inte med. I andra halvlek tillåts vi vinna närkamperna (utan frispark emot) och vårt mittfält är riktigt bra och vinne mycket boll. Vi har missat en del chanser innan Alex på sitt speciella sätt tar sig förbi två försvarare på kortlinjen och hittar Andreas som sätter dit 2-0. Sen tycker jag vi har bra kontroll fram till sista 5 minuterna då Fredde får göra ett par grymma räddningar.

Sammantaget en hyfsat stabil seger med nollan intakt bakåt. Måste också säga att det är riktigt kul att se våra ytterbackar ikväll. Niklas börjar bli bekväm i rollen och Tomas river stora sår i deras försvar samtidigt som han gör det bra bakåt.

Redan på lördag är det match igen och då krävs samma hårda jobb och rätt inställning.

/ Patric

IFK Uppsala-RSK 1-2 (1-2)

Fredagsmatch på Lötens IP mot IFK Uppsala som vi visste hade gjort en riktigt bra försäsong men haft en tuff start på serien. Förra året var de riktigt vassa framåt men lite slarviga bakåt och vi gjorde 14-3 på två matcher.

Måste direkt säga att årets lag var mycket bättre än det vi mötte förra året.
Matchen börjar och det syns direkt att det är två lag som vill spela fotboll. De flyttar bollen snabbare än oss medan vi vinner lite fler närkamper.
De är duktiga på att överbelasta våra kanter så våra ytterbackar har det tufft men jag tycker både Tomas och Niklas gör det jättebra.
Båda lagen har hunnit skapa ett par chanser innan vi tar ledningen i den tolfte minuten genom Daniel.
Glädjen blev dock mycket kortvarig då kvitteringen kommer redan minuten efter genom ett fint anfall på vår högerkant och inspel till fristående spelare.
Matchen fortsatte på samma sätt och det skapades chanser åt båda håll.
Efter 24 minuter får Alex chansen och avslutar kyligt och vi tar ledningen med 2-1. Det kändes inte då som att det var matchens sista mål!
Halvleken avslutas med att IFK kopplar ett litet grepp men vi reder ut det och går till paus med ledning.

Vi korrigerar lite i halvtid för att ligga bättre i positionerna och avlasta våra ytterbackar i försvarsspelet.
Tycker det blir bättre i andra och vi har ett antal chanser att sätta dit 3-1 likaväl som IFK också har chanser.
I den 70:e minuten får Andrè sitt andra gula och vi får spela med 10 man. Nu blir vi mer tillbakatryckta och orkar inte anfalla som tidigare. Men vi gör ett jättebra jobb i försvarsspelet och Fredde är mycket trygg i målet så även fast IFK har en del bra chanser så klarar vi ut det och åker hem med en skön trepoängare till!

Det bästa laget vi mött hittills och jag tycker det var en bra div. 5 match som kunde ha slutat med många fler mål. Skillnaden mot förra året i vårt lag tycker jag är att vi jobbar hårdare och visar större vinnarskallar. En härlig stämning i laget både före och efter match:).

Nu avslutar vi veckan med bortamatch i 7an mot Brottby på söndagskvällen. Sen går vi in i en tuff vecka som innehåller 3 matcher och 2 träningar. Nu tar vi med oss den sköna känslan och ser fram emot att få börja träna och spela ute på Rådmansö.

Väddö-RSK 2 3-2 (1-1)

Vi mötte för dagen ett Väddö som visade att de ville vinna mer än vad vi gjorde. I första halvlekens inledning vinner de de flesta närkamperna (om det var några) och verkar vara hungrigare än oss. Vi kommer i underläge redan i 7:e minuten. Vi kvitterar på en kanon från Engin. Vi pratar igenom vad vi ska göra i halvlek och börjar lite bättre i andra. Periodvis i andra så har vi ett bra tryck, tycker jag. Vi får sen Engin utvisad efter ett andra gult kort. Efter utvisningen gör vi ändå det ganska bra, de tar ledningen och vi kvitterar. Sen har vi en del bra chanser att avgöra innan Väddö gör 3-2 i 87:e minuten. Totalt sett gör vi en dålig laginsats, individuellt slet många hårt och fick löpa mycket. Det är något vi behöver arbeta på framöver, att få laget att fungera som en helhet, vi har kvaliten att skaka om eller slå alla lag i den här serien, men då behövs det att vi får i hop laget. Vi tar nya tag och visar BKV på torsdag vad vi kan.// Björn

3 nya poäng i Onsdags

Ett sent inlägg om veckans derby som vi lyckades vinna med 3-1. Efter en trög första halvlek där vi mest sparkar bollen långt så går vi till paus med 0-0. Ingen var speciellt nöjd i paus och jag tycker vi tar tag i matchen på ett annat sätt i andra halvlek.
Efter tio minuter avslutar Andreas kallt och vi tar ledningen med 1-0. Strax efter tappar vi initiativet och låter Hallsta ta över.
Det dröjer inte heller lång stund innan de kvitterar till 1-1. Där hade vi en dålig period där vi tappar våra positioner och inte gör jobbet. Sen tar vi tag i spelet igen och hinner missa ett par hyfsade chanser innan Alex gör 2-1 på ett skott som ändrar riktning på en försvarare. Vi fortsätter skapa en del chanser framförallt från vår vänsterkant men inget som resulterar i mål.
Med bara några minuter kvar får Hallsta hörna som vi får undan till inkast. På inkastet står vi och sover och de får slå ett inlägg som hittar fram till fristående spelare som avslutar bra men Fredde gör en kanonräddning och returen sköts över. Små marginaler där och i slutminuten får vi frispark som Rikard slår och Wahlgren är först och styr in den till 3-1.

Ingen kanonmatch men vi tar med oss poängen och jag tycker segern är rättvis sett till antalet chanser vi skapar i andra.
Att spelet blir sämre är inte så konstigt då det var första gången för i år vi var på naturgräs.
Nu har vi div.7 match mot Väddö på söndag och sen gör vi sista träningen på Sport C på tisdag innan vi flyttar ut på Rådmansö till torsdagens träning.
En bra start på serien har vi fått och nu gäller det att jobba vidare för inga poäng delas ut gratis.