Punkt

480 inlägg, 100 seriematcher, upp emot 1000 träningspass samt 5 st sommarcuper.  En ganska enkel summering av 5 intensiva år i Rådmansö. Men framför allt så har det varit en tid som jag kommer att se tillbaka på med värme.

Fotbollen för mig har aldrig varit ett intresse det har varit en passion. Och kommer så fortsatt att vara även om jag nu kliver av. Fotbollen och framför allt Rådmansö har givit mig en skön balans av glädje, utmaningar, sammanhållning men framför allt känslor.

Det finns inget bättre än att åka ut till en nyklippt och kritad Björkövallen för att spela ett derby emot till exempel Robro. Som föreningsmänniska och tävlingsmänniska blir man snabbt beroende av prestigen. Känsla av att kliva in i ett kokande omklädningsrum efter en vinst slår mycket. Men likt allt annat så krävs uppoffringar och då främst engagemang i mass.

Något som för mig till min nästa del jag har nu kommit till en punkt där uppoffringen blir för stor. Kombinationen familjeliv, arbete men framför emotionellt utrymme tar slut. Vilket gör att jag inte kan titta min lagkamrater i ögon och lova dom mitt full engagemang. Lika mycket som fotbollen handlar om en självuppfyllnad så handlar det även om respekt för min lagkamrater och spelare. INGEN är större än laget detta gäller även mig.

Vad innebär det här nu varför sitter jag och skriver det här i våran blogg?
Men framför allt vad innebär det för bloggen?
Jo detta innebär att även detta engagemang tar slut för mig. Men enligt utsago skall nya pennor väsas redan och bloggen kommer nog snart var en central punkt i Upplandsfotbollen igen.

Bloggen kom faktiskt på en ide ifrån en Jocke Bom Bom Larsson. Tanken med bloggen var ifrån början att bli en blogg som låg utanför laget och skulle handla om verkligheten runt ett div 5 lag. Istället för att bli en klassisk matchref sida skulle vi ta upp allt som fanns att ta upp runt lagen och serie synnerhet.

Bloggen vart snabbt populär med närmare 200 läsare varje dag. Men med ett ökat antal läsare av bloggen medföljer ett ansvar. Och även om vi har stuckit ut hakan vid flertalet tillfällen så kan vi rakryggat säga att vi aldrig har farit med osanning i bloggen. Även om verkligheten har varit lite obekväm ibland.

Variationen i bloggen har skapats av flertalet pennor. Inledningsvis fanns dessa skribenter endast inom laget men under resans gång har även pennor utifrån lånats in. Dessa skribenter har inte bara skapats känslor men även debatt.

Några införanden som har berört är bland annat Roslagsfotbollens överlevnad, spelarlöner i div 5 inlägg som visar att en del av våra skribenter ganska snabbt skulle kunna göra en lokal sportjournalist utan lönecheck. Vi har hela tiden eftersträvt att ligga steget för men fram för allt så har vi försökt att belysa den lokala men framför allt föreningsidrotten i stort.

Men det finns ett inlägg som jag främst kommer ihåg gällande bevakning runt fotbollen i Roslagen. Något som fick sportchef Pove Persson på Norrtälje tidning att se rött. Pove svarade upp med en artikel angående bevakning runt lokalsport och hur man ska förtjäna sin plats i tidining. Debatten landade till slut på NT nätbilagans första sida där slutligen Chefredaktören på Norrtälje tidning fick gå in och sätt punkt i debatten. Resultat Pove Persson bevakar ett par månader senare ett derby i Hävrödal i piskande ösregn mellan Hallsta-RSK.

Men som sagt även jag får ta steget fram och ta ansvaret för denna blogg. Då jag själv har suttit bakom pennan vid mer parten av denna bloggs införanden. Bloggen har hela tiden legat mig varm om hjärtat . Och när jag summerar dessa år med bloggen så inser jag till min förvåning att jag står skyldig till närmare 480 inlägg av ca 600 inlägg.

Och i med detta införande lämnar jag nu mitt engagemang i RSK Bloggen.


En början har ett slut och ett slut har en början.

På återseende

Hälsningar

 

Christoffer Johansson



21 omgångar spelade..



Såhär i säsongens elfte timme
smyger vi in en summering av spelåret 2011…

Det återstår ju som bekant en omgång att spela men den är ju av mer akademisk betydelse, förutsättningarna är redan givna. Degradering för Funbo respektive Harg/Östhammar, uppflyttning för Markim/Orkesta och eventuellt Gamlis?

(Lite kluvet det där med Gamlis, skulle lätt unna dem framgången att återgå till Div 4 spel, men skulle inte heller ha något emot att möta dem igen nästa år, trevliga killar och ett bra lag..)

Om vi börjar från slutet så kan visserligen någon liten riktningsförändring smyga sig in i tabellen för Funbo och Harg/Östhammar beroende på utgången av helgens matcher, men som sagt, degradering it is och faktum kvarstår.

Varför åker Funbo och H/Ö FF ur serien i år?

Ja, klart för undertecknad står det i varje fall att de inte gör det av samma anledning..

I perioder verkar Funbo ha haft väldigt ont om folk att tillgå både till match och träning och i slutändan kan resultatet inte bli annorlunda.. I någon krönika inför säsongen nämndes det att Funbo dansat på linan ett antal säsonger och det är väl helt enkelt så att omständigheter som jag nämner ovan tillslut tar ut sin rätt, finns inte spelare i träning att tillgå så blir man väldigt sårbara för både skador och avstängningar o s v.

Vi i Rådmansö har under ett antal år kamperat ihop med Funbo i Upplands 5:an och det var först i år vi såg ett trendbrott, tidigare har Vargspåret genererat Funbo 3 poäng och Rådmansö Schakt Arena gett oss detsamma. I år kunde man nästan börja ana att någonting inte stod rätt till då premiären i April slutade 0-6 i vår favör..

Vi lyckönskar Funbo inför 2012 och hoppas att föreningen repar nytt mod!

H/Ö FF verkar däremot ha folk att tillgå, åtminstone om man ser till rapporter från deras hemsida med bra träningsveckor och fulla matchtrupper. Det är trevligt att se att föreningen mår förhållandevis gott (Så bra man kan må när man åker ur en serie) vad gäller tillgång till spelare m.m.


H/Ö FF har haft alla chanser att själva påverka utgången av denna serie, men med ett koppel av uddamålsförluster, nästan, nära och stolpe-ut situationer så grinar oturen H/Ö FF i ansiktet. Hoppas att ni får behålla det engagemang som verkar råda i klubben och att ni gör en U-sväng i 6:an!

VP, Edsbro och vi själva stannar i något sorts nedre bottenskikt. Edsbro och framförallt VP har under stora delar av hösten varit indragna i bottenstriden. Edsbro grejade i praktiken kontraktet då de slog oss med 0-1 i slutet på Augusti och VP blev definitivt klara förra helgen då dem vann måste matchen mot H/Ö FF.

En kort summering av oss tre är väl att VP gjorde en förhållandevis svag vårsäsong, men en tabell ljuger aldrig och de var bättre än både H/Ö FF och Funbo. Edsbro har blandat och gett väldigt mycket, beroende på vilka spelare som har funnits tillgängliga tror jag.. En ganska svag offensiv, med endast 20 mål framåt, men likväl en tight defensiv i de matcher som har krävt det, har räddat Edsbro i år. Vi själva normalpresterade väl under vårsäsongen med ett par bottennapp, för att fullständigt tappa det under hösten. Det finns inga bortförklaringar till 9 raka förluster, visst har vi haft skador och avstängningar i matcher vi inte önskat, men det har ju garanterat alla lag haft. I vissa matcher har vi varit med bättre än i andra, minns Rasbo borta där vi mycket väl kunde ha knipit både en och tre poäng, mot både Markim och nu senast mot Riala har vi ledningen sent in i matcherna, men det kommer inte in några poäng på kontot genom att vara nära, så där har vi misslyckats. Men misslyckanden föder revanschlust, och de poäng vi spelade in i våras räckte i år.

Strax ovanför men ändå med marginal finner vi Norrskedika i något sorts ingenmansland, i skrivande stund 8 poäng upp och 9 poäng ned. Ganska jämna sett över en hel säsong och jag tror man kan summera det hela med att de tagit poäng i de matcher det förväntats av dem.

Ytterligare en liten bit ovanför Norrskedika återfinns Alunda och Rasbo.

Alunda som alltid är svårspelade hemma med bollen mer i luften än på marken, brukar vara en av förhandsfavoriterna i 5:an. Känns spontant dock som att de inte riktigt kom upp i den nivå som de stundtals visade upp ifjol, vad detta beror på är vårt att sia om. Klart godkänd säsong ändå.

Rasbo gör en fin säsong som nykomling, där man visat sig vara helt oslagbara på hemmaplan! Ett fantastiskt fint facit, med en tabellrad på hemmaplan med 7 segrar, 4 oavgjorda och 17-5 (!) i målskillnad. Imponerande är bara förnamnet, laget är som sagt nykomling..

Toppstriden kom i slutändan bara att handla om Markim/Orkesta och Gamlis FF, men vi räknar ändå in Riala och Vesta bland de sista 4 lagen.

Vesta tappade lite för mycket poäng i början av serien, b.l.a 1-1 borta mot Edsbro och 2 uddamålsförluster i derbyna mot Gamlis FF. Lite omfördelning av poängen i några matcher där Vesta var nära och tabellen hade kunnat se annorlunda ut. Ett spelskickligt lag med spetskompetens på vissa killar och med ett hårt arbetande kollektiv kommer man ganska långt på, i år ser det ut att räcka till en 4:e plats.

Riala GOIF som enligt egen utsago är roslagens stolthet når väl kanske inte riktigt upp till utsatt mål inför säsongen, man skulle vara med och slåss om seriesegern. Den som har slagits allra mest för detta är odiskutable skytteligavinnaren Andres Thorleifsson som i skrivande stund svarat för 25 av Rialas 79 mål. Ett för dåligt försvarsspel fäller Riala i år, för framåt är man tack vare Thorleifsson farligast i serien.

Gamlis FF kommer att sluta på en 2:a plats i serien och har just nu en tabellrad med 17 segrar, 1 oavgjord match och 3 förluster. Man har exakt samma målskillnad som seriesegrarna från Vallentuna och sett över säsongen finns inte mycket att anmärka på. För Gamlis skull hoppas vi i Rådmansö att det räcker för spel i division 4 2012, det har ni gjort er förtjänta av.


Hylla de som hyllas bör, seriesegrare 2011 Markim/Orkesta.
En kanonsäsong, en förslust och 2 oavgjorda inför helgens avslutande match, d v s man har på 21 matcher endast tappat poäng i 3 matcher! Värdiga seriesegrare på planen…

Kanske fick lite nerver ju närmare avgörandet kom, uddamålssegrar mot oss och Edsbro kom i slutminutrarna, men det visar ju att nerverna höll ända in i mål. Stort grattis önskar Rådmansö SK Markim/Orkesta och lycka till 2012! Nu ser vi fram emot den avslutande matchhelgen 2011 som förhoppningsvis innebär lite trevligheter för alla lag, både på planen och i form av samkväm därefter!

 


RSK-Riala 3-5 (2-1)



Eller snarare borde rubriken idag skrivits RSK-Thorleifsson 3-4. Det är bara konstatera att Riala framför allt men även att div 5 huserar en anfallare av rang. För Rialas skulle hoppas jag man går igenom eld och vatten att säkerhetställa denna strikers fortsättning i klubben. För utan honom blir inte Riala det topplaget man har varit iår.

Vi visste att att vi idag kanske möter det anfallsstarkaste laget i serien. Och  denna sista hemmamatch för säsongen så skulle vi lägga fokuset på framför allt kamoen. En låglinje med ett intensivt omställningspel skulle bli nyckel. Och mycket riktigt så kliver Riala ut med en aggresiv anfallsfotboll. Och även om det är Riala som är spelförande så har vi en bra kontroll i försvarslinjen där framför allt Turken gör en grym match.  Vi visste även att Riala skulle vara farliga på fast så som alltid men där var vi väl pålästa idag =).

Dock skall Riala få en enkel väg in i matchen Thorleifsson går i kamp med Mackan. Mackan klipper honom utanför straffområdet men han landar i densamma. Och mycket riktigt så sitter även straffan och ledningen är ett faktum.

Riala fortsätter att trycka på en ca 10 minuter till innan vi nu börjar äta oss in i matchen. Dock saknar vi lite självförtroende i anfallspelet vilket gör att vi blir något omständiga. Vi har nu en bra kontroll på gästerna i deras anfallsspel och vi kommer nu närmare. Något som slutligen ger utdelning Rickard klipper till utifrån men får inte riktigt träff bollen smitter in till en framrusande Tommy som formligen dundrar upp den i krysset.
Matchen står nu jämnt men vi är inte klara här och återigen är det dags för Tommy. Denna gång så är det Ahmad som tar sig fram på sin kant innan han spelar in den till Tommy som inte gör några misstag.

Vi går till halvtid med ledning.
Andra halvlek och vi förväntar oss en forcering men Riala är inte med i matchen just nu och vi hitta framför allt ytor inne i mitten där Kalle och Rickad sliter hund. Och det är just Rickard som återigen ska visa klass. På passning ifrån Engin som provar han då slutligen. Ifrån ca 20 meter sitter bollen mycket vackert i den borte burgavelen.

Vi krigar nu på men börjar nu gå torrt på bensin. Och det är dom sista 20 minuter som ska fälla avgörande och då framför allt Thorleifsson. Riala som har kvitterart har nu kontakt och äger spelet och när det då slutligen ifrån samma fot kommer hela 3 mål till så går du slutligen ridån ner.
Vi gör utifrån förusättningar långa stunder en mycket bra match idag. Men Rialas anfallsspel var för starkt idag.

Nu väntar träningen på onsdag innan vi avslutar årets serie med efterföljande lagfest nästa helg borta emot HÖ/FF.Och då är det verkligen dags för Ukele igen.......

Serieseger=Markim


Ikväll kan alltså allting vara avgjort. Markim har fyllt upp supporter bussen och beger sig till Norra Roslagen för kvällsmatch emot Edsbro. Vid seger så vinner då slutligen Markim div 5 östra denna säsong. Vid avgjort samt att Gamlis vinner sin match ikväll emot VP så lever serien ytterligare en omgång. Då måsta man i sådan fall ta sig an Norrskedika hemma medans Gamlis har Alunda har hemma.

Neråt så lever dock inte spänningen längre. Streckstriden är nu avgjord och dom näst kommande matchern handlar nu främst om prestige. Där i bland det kommande derbyt på Rådmansö Schakt Arena på lördag.
Inför derby på lördag kommer vi visa våran respekt för Sven Fredriksson som förolyckades för ett par veckor sedan. Det kommer att göras iform av en tyst minut och sorgeband under matchen.


Div 6


Funbo samt Harg/Östhammar vart slutligen denna helg klara för spel i div 6. Funbo hade en sista chans kvar om man hemma slog VP som återfanns precis ovanför strecket.  Funbo förlorar matchen med 1-2 vilket gör att Uppsala klubbens dans på linan slutligen renderar i div 6 näst år.
Harg/Östhammar hade chansen och hade även ledningen hemma emot Vesta fram men i den 82 minuter gjorde slutligen Markus Landefeldt sitt andra mål för matchen vilket innebar att HÖ/FF chanser till förnyat kontrakt tyvärr nu är borta.

Men det är inte bara i våran serie som det just nu avgörs. Ärentuna i den andra femman tog förra helgen seriesegern och är därmed klara för div 4 nästa år. Märsta IK säkrade seriesegern för två helger sedan där just nu Roslagsbro jagar kvalplats.
Men det blir mer derbyn nästa år då Rimbo i helgen säkrade seriesegern efter seger borta emot Grisslehamn med 0-4. Grattis Rimbo och välkommen tillbaka till div 5 alltid lika kul med RSK-Rimbo derbyn.
Mindre rolig att se är att Väddö förra året i div 5 forsätter neråt och spelar nästa år i div 7. Mycket tråkigt att se rent ut sagt.

Och slutligen så kan då Markim nästa helg säkra seriesegern borta emot Edsbro.

Markim-RSK 3-2 (0-1)

 Niklas Olsson, Tommy Elfgren Alseus

 Tomas Jansson, Ahmad Yousef

Mohammed Yousef, Johan Lindqvist






Motivation för en helgen är kristalklar. Vi ville och skulle ge Gamlis en hjälpande hand men framför allt så hade vi inget att förlora denna helg. Något som skulle märkas redan ifrån start med en ny vunnen offensiv lusta gick vi in i dagens match. Vi visste att Markim skulle gå ut starkt i början och att man framför allt är starka på hemmaplan särskilt i inledning av matchen. Och mycket riktigt så trycker Markim på dom första 7 minuterna innan vi tar över halvleken fullkomligt. Anfalls linjen med Niklas, Mohammed, Ahmad och Tommy presterar på hög nivå med många fina kombinationer och kreativ anfallsvilja.  Bakom dom krigare och vinner Kalle och Rickard kampen till max. Och det är även Rickard som tar dagens första frispark. Frisparken är som alltid bra men målvakten gör en starkt räddningen men han gör en starkare räddning på den efterföljanden returen.
Mohammed Niklas och Ahmad har alla vara sin frilägen som målvakten avvärjer.

Markim anser sig själv senare ha fått ett mål när den studsar vid stolpen och sen längs med linjen. Markim som för övrigt före under och efter matchen hade mycket åsikter om domaren insatts, släkttillhörighet och så vidare.
En stund efter detta så kommer då äntligen målet som vi förtjänar. Tomas Jansson lyfter in en bollen i boxen på en frispark. I boxen går målvakten i kamp med spelare ifrån oss samt sina egna. Han förlorar kampen och bollen dimper ner till Niklas som formligen dunkar upp den i nättaket. I detta då får Markims hetlevrade målvakten ett frispel och lyckas snacka sig ur matchen.
Knappt minut senare så är vi mycket nära igen Kalle slår denna gång in bollen i boxen där Mackan är millimeter ifrån att peta in returen.
Men vi går slutligen till halvtids vila med en 0-1 ledning som skulle kunna vara mycket större.

Andra halvlek och vi möter nu ett Markim som spelar på desperation. Och dom skall komma att göra det bra kvitteringen kommer efter ca 10 minuter på ett signum anfall ifrån Markim med spelinifrån kanten och snett inåt bakåt. Men vi skall resa oss igen och det är återigen via Mohammed , Ahmad och slutligen Tommy. Mohammed spelar fram en framrusande Ahmad som sedan fintar sin försvarare men istället för en slå in bollen själver lyfter han över den till Tommy som språngnickar in bollen via stolpen.
Matchen står nu och väger och vi skapar mycket nu framför allt i omställningarna men vi blir slutligen för passiva vilket rendrera att Markim gör både 2-2 och 3-2 inom matchens sista 10 minuter.

Det finns mycket positivt att ta med sig ifrån dagens match. Vi spelare en mycket bra anfallsfotboll i första halvlek där vi borde ha gjort fler mål. Markim vinner nog slutligen den här serien på det just som händer idag dom spelar hela vägen och tror på sin fotboll. Men det känns som vi vara värda så mycket mer idag då vi långa stunder var det bättre laget.

Slutligen skulle jag vilja lyfta fram två killar, Jocke Sunshine Bergstrand gör sin första match som ytterback och gör det med bravur uppbackad av en mycket bra för dagen försvarslinje med Mackan, Turken och Jansson. Och slutligen Christer som gör sin a-lags debut i målet. Även Christer gör en stark insatts för dagen.
Vi tar nu med oss detta under veckan inför uppladdningen inför derbyt på lördag emot Riala.

Matchhelg av rang



Det väntar en mycket spännade fotbollshelg på många sätt. Om vi börjar med våran uppgift vi beger oss med en negativ trend till nuvarande serie ledarna Markim. Markim som nu är under tryck, Gamlis hotar bakom endast 4 poäng ner . Vilket gör att Markim inte får förlora några poäng i detta läge. Gamlis tar sig an Norrskedika hemma ett Norrskedika som just nu är i god form.

Ser man sedan till streckstriden så kan den faktiskt vara slut denna helg. Funbo har nu sista chansen hemma emot VP på lördag kvällen. Förlorar Funbo och samtidigt HÖ/FF förlorar emot Vesta hemma så är enfakto streckstriden över och VP kan fira förnyat kontrakt.
Den här chansen tror jag dock Funbo tar laget är på gång och verkar ha fått hem ett antal spelare för att lösa uppgiften.

Vi själva då jo det blåser förändringens vingar i föreningen just nu och vi har haft en bra träningsvecka även om vi inte har haft med oss ljuset på anläggningen. Torsdagens träning var en riktigt bra sådan om man ser till inställning och vilja. Och stora delar av truppen är åter på fötterna, vi har inget att förlora i helgen en möjlighet vi ska ta vara på.

Men framför allt denna helg så går våra tankar till Familjen Anjou.

Div 5 Östra


Vad är det för problem?




Det har blivit dags att brinna av lite. Och denna gång på Upplands Förbundet vi är nu en bra bit in i september och det är 3 omgångar kvar på årets serie. I denna brinnande tid där lagen antingen jagar kontrakt alternativt seriesegerar så har förbundet fortfarande inte försett lagen med dom exakt förutsättningar inför den komma slutspurten.

Vad är det som gör att förbundet inte kan presentera detta i början av säsongen varje år. Vad är det för magisk regel eller paragraf som gör att lagen inte innan kan få veta om det blir extra nerflyttningar Gotlandskval eller dylikt redan vi serie läggningen.

Så för oss som vill se det hela svart på vitt gällande årets upp och nerflyttningar får nog snällt vänta till november.


Så skillde det fyra poäng

Så skillde det 4 poäng
Markim begav sig till den alltid svåra borta matchen i Rasbo. Vid seger så skulle Markim laget i praktik kunna spela hem seriesegern hemma emot oss nu på lördag. Men även Markim föll offer för Rasbo enorm hemmaspel denna säsong.Men det var på vippen den gång lyssna på detta Rasbo 1-0 matchminut 90 1-1 matchminut 93 Vilket gör att det kanske ses som en vunnen poäng ändå. Och på en annan svår bortplan gör Gamlis sitt jobb borta emot Funbo. Slutresultat 1-5 och poäng skillnaden är nu nere på 4 poäng med 3 omgångar kvar.

Markim har kvar följande
Markim-RSK
Edsbro-Markim
Markim-Norrskedika

Gamlis har kvar följande
Gamlis- Norrskedika
IF VP-Gamlis
Gamlis-Alunda

Webvoter
Vem vinner div 5 Östra 2011

 

Så skillde det 4 poäng
VP tog nu ett litet grepp och den sista div 5 platsen. Laget har nu 4 poäng ner till HÖ/FF samt Funbo som jagar bakom. Och det var just emot HÖ/FF som det lilla ryket kom. 3-0 hemma emot VP efter två mål ifrån Andres Toledo gav VP lite andrum. Funbo fick som sagt stryk emot Gamlis och men har förnyad kraft och kommer med fart. Såg delar av matchen imellan Funbo och HÖ/FF där Funbo såg klart starkast ut.Funbo som nu har en chans kvar då man möter just VP hemma. Vid förlust är div 6 ett faktum men vid vinst lever streckstriden i allra högsta grad då VP i nästa omgång sen möter Gamlis. 

VP har kvar följande
Funbo-VP
VP-Gamlis
VP-Vesta

HÖ/FF har kvar följande
HÖ/FF-Vesta
Rasbo-HÖ/FF
HÖ/FF-RSK

Funbo har kvar följande
Funbo-VP
Vesta-Funbo
Funbo-Rasbo

Webvoter
Vem fixar kontraktet

 

RSK-Alunda 0-2 (0-1)

 

 

Engin Kaya (rött kort) Kalle Gäfvert

Veckans Val Ahmad yousef







I motvind lyfter draken. Ett utryck som vi har fått vänja oss med denna andra halva av säsongen.
Mycket har inte stämt denna höstsäsong och denna negativa trenden har hållit i sig och vi har ödmjukt varit tvungna att försöka tillsammans som lag slå oss ur denna svacka.
Nu fanns det en tydlig morot inför dagens hemma match emot Alunda. Nämligen ett div 5 kontrakt.
Vid seger skulle vi på egen hand säkerhetställd kontraktet till nästa säsong.
Laget samlades under veckan för att sätta en gemensam målsättning för den avslutande delen av säsongen samt även börjat planeringen  inför nästa säsong.

Och det märktes att det var en annan inställning på plan. Och två som ska komma ett symbolisera denna interna kampen blir Kalle och Rickard som likt ett pulserande hjärta gör sitt yttersta för laget.
Vi har valt att sätta allt på ett kort idag och satsar därför på offensiven i en större grad. Alunda spelar enkelt och effektivt. Raka bollar i ett intensivt omställningsspel skapar farligheter löpande. Och den första kvarten går till bortalaget.
Där efter börjar vi jobba oss in i matchen. Närmast Mackan Andersson på hörna men målvakten gör en räddning ur den högre skolan. Alundas målvakt Magnus Gunnarsson som hela matchen igenom gör en mycket bra match.
Vi har en period där bland annat Niklas provar Alundas keeper men framför allt så har Rickard ett par skott som är värda ett annat öde.
Likaså Alunda har ett antal grymma lägen där Renato återigen tillbaka i kassan visar god form.
Lite tragikomiskt känns då Alundas ledningsmål. I ett framlöp följer Mackan sin markering fördömligt passning kommer och går på Mackans häl bollen ändrar riktning och ställer en chanslös Renato.
Ett skitmål rent ut sagt.


Andra halvlek och lagen tar vid där vi slutade det är kanske inte alltid skön spel med det är kamp och känslor. Något som skall bli tydligt då Alunda agerar osportsligt på hejad av sin bänk. Bergstrand ligger skadad där Alundas egna spelar uppmanar sin lagkapten att lägga ut bollen men så blir inte fallet då han är på väg i friläge.
Hård ord och lite gurgel där slutligen domaren tar över huvudrollen.  Engin och Erik "Smara" Johansson står och tuppar sig emot varandra. I denna uppblåsta bringornas kamp hittar domaren tydligen en skallning.... ifrån båda spelarna. Snacka om stålpannor resultatet rött kort till båda spelarna och om Upplandsförbundet går på domarens linje väntar nog längre avstängning för dom båda. 
Matchen som stode och vägde skall strax efter detta avgöras till Alundas förmån. En snabbomställning och lugnt avslut resulterar i utökad ledning.
Därefter pressar vi på för en utökning men för ett låta lite tråkig så har vi inte marginalera på våran sida.

Det är många som visar inställning idag och det märks att fokuset i truppen just nu har skiftas. Men återigen kliver vi av utan poäng. Kontraktet då jo det fixades ett par timmar senare på Vargspåret då Gamlis körde över Funbo med 1-5. Vilket innebär att vi och Edsbro inför nästa säsong är klara för div 5.


Div 5 Östra


Skytteligan



Skytteligan toppen med Thorleifsson samt Joakim Ågren har nu fått sällskap av ytterligare en Riala spelare. Jacob Enström som kom ifrån Rimbo för ett par år sedan. Har kommit smygandes bakifrån och är nu uppe på delad skytteliga ledning.
Riala som kan slå sig för bröstet denna säsong vad det gäller offensiven har nu två spelare på 30 mål tillsammans mer även vissa lag har gjort på hela säsongen.



Skytteligan

Jacob Enström Riala GoIF 15  
Per Joakim Ågren Gamlis FF 15  
Andrés Thorleifsson Riala GoIF 15  
Joacim Axelsson Norrskedika IF 13  
Navid Haque Markim Orkesta IF 12  
Andreas Johansson Markim Orkesta IF 10  
Erik Johansson Alunda IF 10


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus