Sommarcupen 2011

Renato Cruz och co gör det igen. Denna nummera klassika tunering spelades i sin sjätte upplaga.
Med Niklas Mad Trucker Olsson vi pipan och närmare 30 törstiga och spelvilliga spelare på plats så kunde årets tunering drar igång.

Lagen som fanns på plats var Grisarna, 250 kilo plus Larsson, Pansargrabbar och slutligen Crille Qp med Cheese.
Bländande fotboll bröts av oftast av med en redig bentackling. Lillen tog rekord i kort 2 röda och ett gult i samma match. Och Sundberg tog slutligen hem skytteligan. 
Och när alla väl samlades vid grillen så hade slutligen Grisarna genom tråkfotboll och domarmutor tagit hem hela tunering. Och en inristning i sommarcups pokalen.

Men kvällen tog inte slut där den oroliga tuneringsbanketen hölls även i år på Fejans sjökorg. Där bubbel och skönsång förgyllde natten.

Ett stort tack till allas våran Sommarcup general Renato Cruz samt övriga inblandade till en av sommarens klara höjdpunkter.


mer bilder och filmer finns på Facebook sidan


Inget kommer bli som förrut



Allt börjar klockan 14:00 KOM I TID!
Tag med kort byxor 210kr i Cash om man ska åka till Fejan.
Samt 50 kr till maten ni behöver inte ta med egen mat!


Skytteligan div 5 östra

Ågren har fått sällskap nu är han där uppe. Thorleifsson har nu tagit ikapp och går upp brevid Ågren och tar nu kampen om skyttligan. Även Axelsson har nu fått fart och jagar strax bakom på 9 mål.
Wille ligger fortfarande i top tio segementet tillsammans med Alunda Erik Smara Johansson.
Att göra en 30 mål säsong känns väl inte omöjligt men kanske inte fullt rimligt.




Joakim Ågren Gamlis FF 13  
Andrés Thorleifsson Riala GoIF 13  
Navid Haque Markim Orkesta IF 10  
Joacim Axelsson Norrskedika IF 9  
Carl-Wilhelm Modin Rådmansö SK 7  
Erik Johansson Alunda IF 7  
Jacob Enström Riala GoIF 7  
Magnus Olsson Alunda IF 6  
Andreas Johansson Markim Orkesta IF 6  
Patric Eriksson Rasbo IK 6  
Vilhelm Nygren Rydelius IF Vesta 6  


Vinst i Vallentuna



Markim först ut och träningsmatch. Man möte under tisdagen VBK på naturgräs i Vallentuna. VBK som just nu går riktigt tungt i div 3.
Och det formsvackan gick inte att brytas emot ett just nu Markim i medgång.
Stabilt försvarsspel och trygghet i spelet vara några kommentare ifrån ett par spelare i laget.
Och även om VBK var spelförande som kom man aldrig nära Markim vinner slutligen över storebror med 4-1

Spring för fan!

Känslor låg högt i dag på dagens första träning. Laget är äntligen igång igen eller rättare sagt så börja nu ordinarie träningar igen.
Vi har ju bedrivit träningar även under upphållet och på dagens konditionslöpningar så märktes det.
Laget så klart piggare ut och många tog ut sig till max.

Styrka följt av försvars övning där Martin var utsatt för ett tydligt paktspel la grund inför det efterföljande smållags spelet.
Krig svallande känslor och en rafflande final gav slutligen det gröna laget total segern.
Vi är nu igång nu börjar en mycket spännade höstsäsong.


Bloggstart


Då drar vi igång igen fotbolls semestern är över och abstinens kan slutligen avta.
Men det är en mörk sommar som vi kommer tillbaka ifrån båda vad det gäller regn moln men självfallet med tanker till våra granar i Norge.

Vi är nu på andra sidan med en kommande intensiv höstsäsong inför oss. Och det finns många intressant frågor inför den kommande återstarten.
Nu är vi på andra halvan där den alltid intensiva starten på serien brukar komma i fokus. För att inte spela vecko matcher i september då ljust blir sämre läggs dom flesta matcher med tidigit i augusti . 4 matcher på två veckor och det är just efter dessa 2 veckor som årets kommande seriesegerar brukar synas.
Faktum är att inte vid ett enda tillfälle sen Rådmansö återkom till div 5  2005 så har serieledarna efter omgång 16 tappat seriesegern.

Så med två veckor kvar så tar vi därför ett svep över lagens hemsidor.

Alunda
Det har varit mycket prat om tränar som har fått sparken under uppehållet då framför allt på UNT bloggen.
Alunda är inte förskonade då man även tappar en tränare  Göran slutar. Laget som hade en mycket starkt vårsäsong förra året trampade upp ifrån streckstrid till topp fyra. Kan laget göra samma resa även iår? Om Erik Johansson behåller målformen kan nog laget återigen i göra en stark höst.

Laginfo
Börjar träna 25/7
Träningsmatch 2/8 emot Vaksala
Poäng vårsäsongen 2010: 20 poäng

Edsbro
Även Edsbro spelar nummera med ny tränare. Kenneth Lundberg valde att lämna sitt uppdrag efter en tung höst där framför allt tillgången av spelare varit i fokus.

bild ifrån bloggen Roslagsstoppet
Enligt utsago skall nu Tosse Mattsson tagit över laget. Laget avslutade med en blytung seger borta emot HÖ/FF i sista omgången vilket gör att laget nu ligger ovanför strecket.
Dock rullar nu ett obekräftat rykte att Edsbros monster värvning Stefan Söderqvist kan vara på väg bort ifrån klubben för att ansluta till BKV. 

Laginfo
Börjar träna 25/7
Träningsmatch den 29/7 motstånd oklart.
Poäng vårsäsongen 2010 div 6: 19 poäng

Funbo
Laget laddar nu för uppdrag rädda kontraktet som man skriver på sin hemsida. Laget har en tuff vår bakom sig men det är inte en unik situation för Uppsala laget. Dock endast två segrar på våren men man har dock kontakt med HÖ/FF som ligger 2 poäng före precis ovanför strecket. Räkna med en tajt streckstrid även iår. Och glöm inte att Funbo har en fantastisk förmåga att klara det berömda strecket.

Laginfo
Börjar träna 26/7
Träningsmatch: ingen in bokad enligt deras hemsida
Poäng vårsäsongen 2010: 8 poäng



Gamlis
Lagmaskinen Gamlis ser enormt starka ut inför fortsättning. Endast 8 insläppta mål skvallrar om ett stark lag kollektiv. Det ska bli mycket intressant att se var Gamlis ligger efter omgång 16. Laget verkar tämligen orubbliga sällan några resultat som får en att lyfta på ögonbrynen. Dom imponerade stort på Schakt Arena när vi möte dom. Och jag tror det inte kommer bli någon skillnad under hösten.

Laginfo
Börjar träna 25/7
Träningsmatch 28/6 emot UIF
Poäng vårsäsongen 2010 div 4: 5 poäng

HÖ/FF
Harg/Östhammar ligger just nu precis ovanför strecket och laget lägger just nu en ordentlig grund inför den kommande återstarten. Laget kör ett läger denna vecka för att sedan avsluta med två matcher denna helg emot Almo och Gräsö.

Laginfo
Börjar träna 19/6
Träningsmatch 30/7 Almo och emot Gräsö
Poäng vårsäsongen 2010: 11 poäng

Vesta
Laget som tippades högt av Sandberg inför seriestaren sladdar just nu lite för att kunna blanda sig toppstriden. Laget beger sig under den kommande helgen till Åland för träningsläger och möter sedan Hinden på tisdagen. Tuff uddamåls förlust i slutet i derby emot Gamlis. Men det här är ett lag som kommer att kunna klättra, tanken kapaciteten men framför allt viljan finns. Och får man det att stämma kan man bli farliga.

Laginfo
Börjar träna läger 29-31 Juli
Träningsmatch 2/8 emot Hinden
Poäng vårsäsongen 2010: 13 poäng

VP
Våran kommande motståndare  förlorade returen emot Rasbo innan uppehållet. Ligger just nu under strecket och har en tuff vårsäsong bakom sig. Men som sagt det är tajt runt strecket och storleken på truppen kan bli avgörande här inför fortsättningen. Laget hade en mycket stark höst förra året och kan man gör en likande höst omgång kan laget ganska snabbt klättra igen.

Laginfo
Börjar träna 25/7
Träningsmatch: ingen info
Poäng vårsäsongen 2010: 19 poäng

Markim/Orkesta
Sommarmästare var rubriken på lagets hemsida inför sommarupphållet. Laget som gick till vila med serieledning inför uppehållet har haft den där perfekta blandning av flyt och kapacitet i laget. Man håller på att spela ihop ett ungt lag där man framför allt har lyckats att hela tiden ta dom där viktiga segern. Markim som alltid har efterstävat att spela samba fotboll har denna säsong lyckats att även ta dom där viktiga grispoängen. Detta blandat med bra scouting har givit laget en mycket stark första halva. Forsätter laget att driva på som man har gjort så har man alla möjligheter att ta steget denna säsong.

Laginfo
tror laget har tränat hela sommaren tillsammans med GOIF Kåre
Träningsmatcher  26/7 VKB 30/7 Järla
Poäng vårsäsongen 2010: 8 poäng


Norrskedika
Och även här är rubriken tränarbyte. Tidigare ass coach Stefan Söllvander tar över laget i hop om att hitta lite glöd i laget igen. Glöd fanns det tydligen i slutet då man krigade ner Riala hemma i den sista omgången. Vi själv kommer att träffa på Norrskedika dubbla gånger denna höst då vi även har Norrskedika i cupen.

Laginfo
Börjar träna: ingen info
Träningsmatcher: ingen info
Poäng vårsäsongen 2010: 16 poäng


Rasbo
Nykomlingar som vart nerskrivna inför årets säsong har gjort en stark första halva. Laget återfinns på fjärde plats just nu. Det är sällan målkalas när Rasbo spelar och det är framför allt på deras hemmaplan där laget är ruggigt starka. Inga förluster hemma och endast 2 insläppta vittnar om detta. Laget känns som ett oskrivet blad ingen förväntade sig denna start vilket gör dom lika svåra att sia om inför fortsättningen. Laget som hade målsättning att klara sig kvar bör kanske se över den kommande målsättningen inför hösten. Då en steckstrid just nu inte känns relevant.

Laginfo
Börjar träna: 25/7
Träningsmatcher: Ottarscup 30/7
Poäng vårsäsongen div 6 2010: 13 poäng



Riala
Offensiv maskinen nr 1 denna säsong. Målproduktionen har det inte varit fel på laget har tagit ett stort steg denna säsong. Mycket fokus har legat på stor värvningarna så som Thorleifsson och Holmberg men laget har visat att man har fler som kan producera löpande i laget. Om laget spelar till sin fulla kapacitet denna höst så har man alla möjligheter att kriga sig till en serieseger. Laget var i förra vecka i Danmark på läger för att förbereda sig på bästa sätt. 
Riala  tränar denna vecka för att på fredag spela emot Roslagsbro borta. Roslagsbro som just nu har en mycket starkt säsong i div 4.

Vi fick en fråga via Rialas hemsidan angående Markim och Roslagsbros möjligheter att gå upp då man idag har samarbetsavtal.
Roslagsbro har som sagt idag ett farmaravtal med BKV.
Skulle det nu förfalla att Roslagsbro går upp och BKV trillar så ser det ut på följande sätt.
 Avtalet löper ut denna säsong vilket gör att så länge dom inte förnyar avtalet så förhindrar det ingen uppflyttning. 
Markim har idag inget farmarklubbsavtal dock har man ett låneavtal med VBK som främst har berört målvakter där ibland Fredrik Blomberg. Fredrik som för tillfället har valt att ta timeout ifrån fotbollen.

Laginfo
Börjar träna 19/7
Träningsmatch 29/7 Roslagsbro
Poäng vårsäsongen 2010: 21 poäng

Lite sommar datum


Sommaren rullar på och ledighet bad och annat trevligt står i fokus.
Den 26 Juli drar vi igång igen för full maskin och här följer lite datum och planering.

26 och 28 Juli Träning klockan 19:00
30 Juli RSK Sommarcupen anmälan görs via Renato och Dan
2 augusti Träningsmatch RSK-Atletico Stockholm Klockan 19:00
4 augusti Träning
6 augusti Återstarten VP borta
7 augusti återstarten reservserien Riala


Nu kan vi ta sommarlov!

I och med matchen idag mellan Norrskedika och Riala så går serien in i uppehållet.. Samtliga lag står på 12 spelade matcher, tio kvar och således 30 poäng kvar att spela om, mycket kan och kommer som sagt att hända under hösten i division 5 Östra.

Dagens match i Norrskedika var för övrigt en rätt underhållande historia...
*Riala gör 0-1 mitt i första halvlek..
*Norrskedika gör 1-1 en kort stund senare på en korrekt dömd straff..
*Ytterligare en liten bit in i första ringer det igen, 2-1 till Norrskedika..
*I första halvlekens sista spark (nick) kvitterar Riala och 2-2 i paus.

I andra halvlek etablerar Riala ett tydligt tryck och som ett brev på posten:
*2-3 efter ett klassavslut från Thorleifsson.. (för övrigt den enda i Riala idag som höll någon klass.)
*2-4 efter lite flipper i straffområdet, Norrskedika fick inte bort bollen och såg här ut som ett slaget lag..

Men sen händer allting och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag tyckte domaren hade ett finger med i det som händer..

*Med 25 minuter kvar får Norrskedika en straff till, denna gång fruktansvärt feldömd.. Brytningen är av Glenn Hysén klass, bollen först, kvar vid foten, sen faller spelaren.. Det måste ha känts som ett hån mot Riala backen när signalen kom.. Nåväl, Axelssson säker executor, 3-4.

Här någonstans byter Norrskedika in en ung kille, nummer 17.. han har fått sitta på bänken i första halvlek och ångat upp sig lite över att vara sidoställd till förmån till en tung och orörlig gubbe på topp och kommer nu in och vänder matchen till Norrskedikas fördel

* 4-4 kommer då Norrskedika biter sig fast efter ett par fasta situationer, inlägg och nick i mål.
* 5-4 till hemmalaget efter att tekniskt perfekt nummer, om det hade varit träning.. Inlägget är svepande, nicken klinisk kryssribba in. Problemet var bara att undertecknad satt i perfekt linje och nummer 17 var uppskattningsvis 1½-2 meter offside när inlägget slogs och att linjemannen missade detta var ofattbart, jag förstår Rialas frustration här..

Riala försöker efter detta trycka framåt men en ensam spelskicklig Thorleifsson gör inget lag, var va Riala idag någonstans efter matchminut 60? Istället blir Norrskedika rånade på en solklar straff med c:a 10 minuter kvar, då återigen nummer 17 rundar keepern och faller.. Mycket märkligt att domaren friar där, kan verkligen 2 fel tidigare bli ett rätt här?

Norrskedika håller undan och tar 3 poäng.. För de som minns började deras upphämtning ifjol ungefär samtidigt, då de slog Uppsala Kurd hemma med 3-2.. Skulle inte förvåna mig om någonting liknande sker i år efter att ha sett dagens match.. Visade en stor portion moral och med lite hjälp från mannen i svart gick det vägen, starkt!

Riala behöver sitt bästa lag på planen alla matcher för att på allvar vara med och hota i toppen, så jämna är lagen i den här serien..idag hade de inte det och det straffade sig!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus