Vikinga Cupen En vecka Kvar

Motstånder ser ut på följande sätt.


Enebyberg IF hemmahörande i Div 5 Norra Stockholm

Söderbykarl Div 6 Uppland

Roslagsbro hemmahörande alltid efter rådmansö i tabellen

Harg/Östhammar Div 6


Hoppas att vi får domaren med oss.





Vad händer i div 5 Södra

Vad händer just nu I div 5 södra hur går det för våra seriekollegor inför säsongen.

Ser man till inomhussäsong så har dom flesta lagen spelat någon form av inomhus cup, Roslagsbro, Hallsta, Väddö, Riala var samtliga med i Contiga. Kommer tyvärr inte ihåg hur det gick för dom men jag tror inte någon av dom gick vidare. 

Bro IK Spelade Enköpings Alliansen där 2 vinster och 4 förluster vart facit.


Dom som har gått bäst inomhus hittills är Markim.

Cupvinst i Gottröra och kvalificering till Futsala SM får klart ses som starka resultat. Men dock fick deras överväldigande självförtroende en törn då dom inte tog sig vidare ifrån Gruppspelet i Rimbo Cupen.

Markim/Orekesta som enligt dom själv rustar för en ny serieseger har bytt ut sin tränare ifrån förra året, man har även värvat ifrån Vallentuna där en Valentin Ponce kommer in som allround spelar.

Lyssnar man till lokalkonkurrenter på bygden så är det lädret som pratar i Markim vilket gör att flertalet ny spelare trillar in men bredden försvagas då moralen sjunker (surt sa räven??). Svår bedömt inomhus är dom bra men det säger som sagt var inte ett skvatt om hur dom blir ute på plan.

Markim vill nog se sig som det lag man ska slå men det finns fler nykomlingar som kommer bli intressant att följa. UNIK har även dom en cupvinst i vinter truppen verkar vara bred och ser man till den gångna säsongen så gick dom igenom serien relativt enkelt med 14 segrar och endast 2 förluster.

In kommer även gamla Vina/Valsta numera FC Arlanda. Kvar finns inte Iksander men vad som kan trilla in under försäsongen återstår att se. Ska seriesegern återigen gå till Märsta eller kommer den äntligen hem till Roslagen?





Rimbo Cupen som arrangeras av Snöret nya hemmaklubb rullar just nu i cupen finns FC Arlanda Markim och självfallet Rimbo. Markim fick som sagt var respass och Rimbo och Arlanda går in i cupen till helgen.


Både Riala och UNIK har varit ute på full plan redan och spelat sina första träningsmatcher.

Sigtuna (div 6)-Riala 0-3

Uppsala Kurd (div 6) -UNIK 0-6


Vad finns det för rykten då...

I Roslagsbro är det lite Henke Larsson läge spelar Björnbom denna säsong??? Han har gjort några inhopp i cuper hittills men det skvallras om att det inte alls är säkert att tid kommer finns för spel då han är nybliven familje Far.

Johannes Sandberg gick ifrån funderingar på ett sabbatsår till att återvända till Hallsta ifrån Robro och bli ny ass Coach.

Det sägs att Ahmad skall ha varit och tränat med ytterligare ett lag.......

Arlanda kan eventuella bli aktuella för ett farmarklubb avtal.,

Rimbo skall ha varit på värvar stråket en ny ung lagledning ska ha lyckats knytas sig an spelar både ifrån Edsbro och Rånäs.


Glöm inte anmäla er

Senast den 15 Februari till Crille
[email protected]
Mobil: 070-5989814


Denna vecka.......


Vi minns: Matcherna, Målen, Missarna 2008

Seriepremiär
Vi började 2008-04-19... Seriepremiär hemma mot Riala. Mycket folk runt planen, nytt arena namn och ett antal nya spelare gjorde debut under RSK skölden. Vad hjälpte det. Vi föll med 1-2 efter att Tomas Jansson gjort RSK:s första mål för året när han fick ett inlägg i ryggen. Vi fick Micke Wall målchans utvisad, helt felaktigt, då vi blev dubbelt bestraffade. Den efterföljande straffen knep Rento, men vi lyckades inte förvalta våra chanser utan förlorade besviket premiären.

Alla Vändningar
I omgång 2 väntade Märsta borta. Vi hämtade upp 0-2 och 1-3 till 3-3. Ett resultat som skulle visa sig vara rätt okej, vi blev enda lag som tog poäng av Märsta på det konstiga gräset. I omgång 3 var det dags igen. Edsbro borta och tidigt 0-1 i baken. Edsbro fick en man utvisad sedan Turken utnyttjat sina kontakter på förbundet och vi åt oss in i matchen, 3-1 till RSK. I omgång 6 tog vi emot självgoda Rimbo på hemmaplan. Vi låg under med 0-1 i paus. Labbe var inte helt nöjd med detta utan bestämde sig för att göra något åt det. Han fick med sig övriga RSK krigare och 45 minuter senare stod det 3-2 till oss. (Egentligen 3-1, RIF fick en feldömd straff i 89:e. Inte den första och inte den sista motståndaren som bryter alla ben i kroppen i ett motlägg mot Turre.)
Ingen vändning, men i omgång 7 ställdes vi borta mot BKV/Roslagsbro. Förutsättningarna var följande: Rådmansö hade ett par skador och avstängningar. Roslagsbro hade lånat in ett par kvarterslirare från den outtömliga talangfabriken BKV. Slutresultat 0-2, och Roslagbros första förlust för året var ett faktum. Äckligt disciplinerat av oss.

I omgången efter, omgång 8 mötte vi Citykamraterna hemma. I den 200 gradiga värmen ledde Citykamraterna med 0-1. Andreas Ländin och Jocke Larsson ändrade på den saken. ( Efter Bom Boms 2-1 mål i 87:e såg det ut som om Citykamraternas målvakt haft en näre döden upplevelse.)
Senare samma vecka, bortamatch mot Bro. Samma visa, tidigt underläge och vi spelade illa. I första halvlekens sista minut fick vi dock frispark vid mittcirkeln.  Bom Bom tänkte för sig själv att högerdojjan hade ju funkat hyfsat matchen innan och drog till. 1-1 via ribban. I andra vände vi och fick en trevlig bussresa hem.

Under hösten vände vi inte många matcher, men till den sista hemmamatchen för säsongen hade känslan återigen infunnit sig. Och vändningen denna gång regiserades av en mycket lojal truppmedlem. Rickard hoppade in vid ställningen 1-2 i andra halvlek. 3 minuter senare stod det 3-2 till oss efter ett precisions inlägg till Labbe och ett friläge som Rickard själv förvaltade på bästa sätt.

RSK:s Forwards
Under hösten gick det troll i det mesta. Micke Wall flyttade upp på topp och började planenligt att leverera mål. Någonting gick ändå snett, för i samma takt som Wallen målade framåt läckte vi bakåt. Tränarstaben var här tvugna att tänka till ordentligt för att få slut på förlusterna. Lösningen? Lampard som mittback, Kalle och Jeangen på topp. Sorkis var tillbaka på innermittfältet. Resultat? 3-0 till RSK. 1-0 fixade Danne Sundberg snyggt på egen hand, 2-0 strumprullade Kalle in med vänstern. Att strumprullaren fick en rätt skön båge över en förnedrad Bro målvakt gjorde inte saken sämre och en mycket belåten målskytt konstaterade att han brutit mot fysikens grundlagar med den lobben. 3-0 solomålade Danne Berg in som kom farande från sin vänsterbacksplats.. Efter en 50 meterslöpning med bollen placerade han kyligt in bollen.
3-0, trenden var bruten och alla var glada. Jeangen då? Jodå, han lät som vanligt andra glänsa och nöjde sig med 2 assist.

Ett litet minne från en träning
Ronnie
stod efter ordinarie tränings slut i kassen och blev matad med skott av Bom Bom. Till slut, när sista skottet skulle skjutas, rullade Grisen fram "bolljäveln" till Jocke och beordrade honom att sätta den i vänstra krysset. "Okej" flinade Larsson och fullkomligt mördade upp bollen i vänstra klykan så det sjöng i målställningen. Allt medans Ronnie fortfarande gjorde sig beredd på skottet... Ingen skugga skall dock falla över Ronnie, Peter Cech hade inte heller hunnit se den. Ni som var där minns det säkert.

Årets...

Mål enligt mig? Wallens frispark i krysset borta mot Riala.


Räddning? Välj själva någon av Ronnies parader hemma mot Rimbo.

Bästis? Ja, det måste bli Turken... Säkra källor skvallrar om att Turken är med i samma herrklubb som Upplands domarkår.

Portade? Blir då följdaktligen Kalle som inte aspirerade på att få vara med i herrklubben, men som genom sitt röda kort hemma mot Rimbo defenitivt diskvalificerade sig från denna slutna grupp.


inhoppare? Skulle vara lätt att svara Labbe på den... Många viktiga mål. Men Rickard då som avgör matchen hemma mot Väddö helt på egen hand? Och glöm inte Folkesonis inhopp borta mot Roslagsbro. 0-0 när Martin hoppar in, 2-0 till RSK 5minuter senare, han är högst delaktig i båda målen. Det får bli dött lopp här.


Trashtalk? Petta tar på sig offer rollen hemma mot Danmark, domaren är med på noterna och Danmarks spelaren förvisas till omklädningsrummet medan Petta log i smyg.

Snabbaste? Wille Modin tar den med lätthet. Gjorde väl en sisådär 8-9 mål i en (!) B-lagsmatch innan han var med i 16-manna truppen för A-laget. Det går undan när C-W sätter fart.

Snällaste? I min bok givet Rento.  Alltid en hjälpande hand, ett pushande ord och aldrig omöjlig. Fixar och trixar med allting för allas trivsel.

Läget just nu....

Säsongen har nu börjat med hårda försäsonger i samtliga lag. Vad händer hos oss då RSK senior lag är nu i en stenhård uppbyggnadsfas och det visar resultat redan. Vi har just nu ett upplägg där vi löper en timme på måndagar följt med en timme´s inomhus pass och onsdagar två timmar inne.
Men om vi håller oss kvar lite vid löpningen träningen är uppdelade med lätt, medel och hård vecka i slutet av varje pass löper samtliga spelare en bestämd sträcka där tidtagning görs.  Redan vecka två syndes tydliga resultat även om belastningen gick upp ifrån lätt till medel vecka så skalade mer eller mindre hela truppen av 20 talet sekunder på sin induviella tider. Christer plocka av hela 1 minuten på sin tid mycket imponerande. Mange Berg som missade första veckan glider in och sätter tempot med en gång, Linkan visar att lumpen faktiskt ger resultat  även nygamla spelare som Fredrik W visar en enorm kämpar glöd.
Ett annat trevlig inslag är att Bom Boxen tillsammans med Bom Bom Larsson återigen finns i omkläddningsrummet och det är under rådande bandy säsong. Något grymt att se honom göra närmare 50 benböj med en något överviktig lagledare på ryggen. 
Det är ett jävla go i truppen just nu närmast väntar Vikinga Cupen i väddö och därefter drar träningsmatcherna igång.

Det är lite vad som har händer just nu men vad händer i laget manskaps mässigt då. Nyförvärven håller vi lite på alltid retar det någon men vi kan i allafall börja med att berätta vilka som har valt att ta steget vidare.



Fredrik Blomberg  (Vallentuna BK)
Kanske en av Roslagens största målvaktslöften. Det vart en säsong i RSK tröjan men tyvärr vart det ett skadeföljt år vilket gjorde att det kanske inte vart så många matcher som han själv hade hoppats. 
Men dock vart det nog matcher för att div 2 klubben Vallentuna skulle få upp ögonen för honom.

(Vallentuna skriver så här på sin hemsida.)
Fredrik Blomberg (fr. Rådmansö SK) har liksom Holmström testspelat och infriat alla lovord som funnits kring hans person. En stor följsam målvakt med fina fötter. Dessutom ett framtidslöfte av rang. Han har visat prov på att definitivt vara med för att slåss i målvaktskampen.

Fredrik har verkligen framtiden för sig och kommer vara en avgörande faktor i vilket lag han än spelare i framtiden. Vi önskar honom lycka till och på återseende.


Ahmad ("Snöret") Yousef (Rimbo)
Med fina löften i från lokalkonkurrenter om anpassade träningstider så valde Ahmad istället Rimbo inför denna säsong. Detta gör nu att Ahmad går till sin fjärde klubb på 4 år.  9 mål vart det i RSK tröjan där ett av dom skönare måste ha varit emot Roslagsbro borta. Förutom en parad uppvisning av nya skomodeller så var Ahmad en frisk fläkt på och utanför plan. Vi hoppas han trivs i sin nya klubb och hoppas att han inte blir allt förnedslag efter han har torskat dubbel mötena emot oss i sommar.


Statistik på 2000-talet



För Den Som Tycker Om Statistik.

Rådmansö SK spelade år 2000-2004 i division 4. 2004 åkte klubben ner i 5:an och har sedan gjort säsongerna 2005-2008 i division 5. Mer exakt ser 2000-talet ut som följer.

2000.

Division 4 är år 2000 uppdelad i två serier. En våromgång och en höstomgång, beroende på hur man placerade sig på våren. RSK placerade sig som 4:e lag i Våromgången, av 8 möjliga med en tabellrad på 7 segrar, 1 oavgjord och 6 förluster. Målskillnaden var 32-24 och 22 poäng.

Detta innebar att man under hösten fick spela i "uppflyttnings fyran", d v s man riskerade inte att åka ur. Väl där spelade klubben till sig en 5:e plats, med 4 segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster. Man gjorde23 mål, släppte in 24 och spelade ihop 14 poäng. Detta ledde inte till uppflyttning.

2001.

2001 var division 4 en rak serie över 26 matcher. (lika många som gamla allsvenskan!!) Rådmansö SK parkerade på en 5:e plats i tabellen, med 14  3  9 i tabellrad. Man hade + i statistiken även i mållskillnaden, 59-45. Den totala poängen blev 45 pinnar.

2002.

Återigen en rak serie. På 34 inspelade poäng slutade klubben på en 9:e plats, 9  7  10 i spelade matcher och en minus mål kvot på 40-54. Dock ingen nedflyttning.

2003.

Här börjar klubben lukta på nedflyttningsträcket. man slutar på 10 plats av tolv lag, vinner 6 matcher av 22, spelar 2 oavgjorda och förlorar resterande matcher. Detta gav 20 poäng, och räckte till att hänga kvar en säsong till. En svidande målkvot dock, 47-74.

2004.

Rådmansö SK åker ur Division 4 för första gången på 2000-talet. Tabellraden 4  2  16 talar egentligen sitt tydliga språk. Man undvek dock att släppa in 100 mål, målskillnaden stannade på -55, fördelat på 44 gjorda mål, 99 insläppta. 14 poäng spelades in.

2005.

Således första säsongen i div 5. Och det höll på att bära föreningen rakt ner i division 6. På 10:e plats med 20 poäng klarar man sig dock kvar i 5:an. RSK vinner säsongen 2005 6 matcher, spelar oavgjort i 2 och förorar 14. Vi gör 40 mål framåt och straffas bakåt vid inte mindre än 58 tillfällen. Men klubben skulle repa nytt mod...

2006.

I en otroligt jämn division 5 serie slutar RSK på 8:e plats. Hela serien var dock väldigt jämn från plats 2-12, det var endast seriesuveränen Bro IK som stod i en klass för dig. RSK har en tabell rad 2006 på 8  4  10. Vi gör 40 mål framåt och släpper in 50 bakåt. Det leder till 28 poäng.

2007.

Rådmansö SK charmar hela roslagen! Med en offensivlusta och ett jävla go slutar laget på 3:e plats. Boom Boom vinner skytteligan och klubben gör hela 72 mål!! Vi släpper dock in 48 mål och kanske är det några mål för mycket. För med det spel RSK visar upp, borde det nog räckt till en div. 4 plats. Klubben vinner 12 matcher, spelar 6 oavgjorda och förorar endast 4 fighter. Imponerande 42 poäng slutar vi på, och förväntingarna på 2008 var höga.

2008.

Många nya spelare kommer till klubben, Rådmansö har under 2007 lämnat avtryck i roslagsfotbollen. Under våren tar klubben seger på seger, men spelet klickar. Vid sommaruppehållet är det ett tre lags race mellan Märsta IK, Roslagsbro och Rådmansö inför hösten. ( Ett race som sedemera Märsta IK skulle komma att ta hem i överlägsen stil.) Hösten för våran del är det bara att glömma, men man skall också lära sig av sin misstag. Vi avslutar bättre och går åtminstone obesegrade de sista tre omgångarna. Totalt spelar vi 10  2  10, vi gör 53 mål och släpper in 54. Vi slutar på 32 poäng. Det räcker tillslut till en 4:e plats.

Summeringsvis... Rådmansö SK har under 2000-talet spelat 5 säsonger i division 4. I denna serie gjorde föreningen 245 mål och släppte in 320. Vi vann 44 matcher, förlorade 58 och spelade 17 oavgjorda. Detta gav en totalpoäng på 149 poäng.
Inför årets division 5 säsong har RSK spelat 4 säsonger på 2000-talet i division 5. Totalt har vi vunnit 36 matcher, spelat 14 oavgjorda och förorat 38. Vi har pumpat in 205 kassar och läckt 210. Totalt inspelade 122 poäng.

Sammanlagd tabellrad åren 2000-2008.

Rådmansö SK  207 seriematcher, 80 segrar, 17 oavgjorda och 96 föruster. 450 mål gjorda och 530 insläppta. Totalt 271 poäng bärgade.

Så, det var en liten återblick. Nu ser vi fram emot kommande säsong!!


97 dagar kvar

Nedräkning har börjat serien är nu lagd.
Hela spelschemat kommer presenteras på våran hemsida under måndagen.

Den 26 april klockan 15:00 sparkas årets div 5 södra igång på Bro IP.
Tyvärr vart det en lite blåsning vad det gäller lördagsmatcherna. Då det inte finns nog med domare så kommer vi få spela vårsäsongen på söndagar och höstsäsongen på lördagar så det blev inte uteslutande på lördags matcher som vi hoppades på..
Iför sig skit samma då vi vinner alla dagar i veckan men lördagar är alltid lite roligare.

I med denna nedräkning tänkte i även börja kolla lite närmare på våra kommande seriekollegor.

Först ut är passande nog vårat seriepremiär lag Bro IK



Bro IK Hasse Backes hemma förening är en stor förening med många ben. Man har tydliga ramar hur verksamheten skall drivas framåt och till lika Rådmansö försöker man som många klubbar stimulera återväxten genom ungdomsfotbollen.

A-laget
Trillade inför förra säsongen ner till div 5 efter bara ett år i div 4. 5 vinster och -28 i målskillnad i div 4 förvånade nog många av dom tidigare serie kollegorna då dom året innan hade vunnit div 5 östra storstilat med endast 2 förluster var av en av dom var emot oss.

Ser men till förra årets säsong så blandade man och gav en hel del. Men 7 vinster och -21 i målskillnad vår nog i underkant i vad Bro ville uppnå.  Enligt insatta så spelade spelarflykt och generations skifte en stor roll.


Vårat facit förra säsongen vart två vinster.
Vi hade lite knepigt emot dom på borta plan där vi vann med 1-2 men dock gick det lättare på hemmaplan där vi vann med 3-0.

Det finns inte mycket att utläsa ifrån deras hemsidan angående nyförvärv eller liknande men om man ser till det laget som vi möte förra året var det en mix av unga spelare och lite äldre spelar, Och kan man bara få det att stämma lite bättre så kan Bro klart bli ett lag som kan plocka poäng ifrån flertalet topplag näst kommande säsong. 


Rådmansö i Europa

Rådmansö SK är ett riktigt bra lag... För att visa på lite hur bra vi verkligen är, kommer här några enkla jämförelser. Enligt mitt sätt att se på saken skulle det inte märkas särskilt stor skillnad om någon av våra Blå-Vita krigare gick in och ersatte dessa något mer namnkunniga spelare...

Tomas Jansson - Theo Walcott


Jansson & Walcott är två liknande spelare, och med tanke på Wengers kärlek för Walcott är det ganska märkligt att hans talang öga inte har nått ut till Rådmansö Schakt Arena... Med fart & fläkt, balans, styrka och finess är de två spelare som ständigt hotar motsåndarnas försvar.. Att båda har samma förbättringsområde talar också för deras likhet, nämligen målskyttet...  Men omger man sig med spelare, som i Walcotts fall med Van Persie, Bendtner, Adebayor m fl eller som för Tomas, med Micke W, Hallsta expressen, Boom Boom m fl så finns det ju andra som tar hand om den biten, de är alltså förlåtna och deras styrkor överväger klart deras svagheter.

Jocke "Sunshine" Bergstrand - Christian "Chippen" Wilhelsson


En fet jesus tatuering på Jockes rygg, ett par D & G Solglasögon och lite kortare hår... Skulle någon utseende mässigt, se skillnad på Jocke och Chippen? Nej....

Spelmässigt återstår att se om alla likheter finns på plats, men helt klart är ju att Jocke gjort ett smartare val av klubb...

Peter "Petta" Andersson - Claude Makelélé

Makelélé har representerat bland annat Real Madrid & Chelsea... Petta har sina klubbar i Rimbo IF och Rådmansö...
Viss skillnad, men spelmässigt... nja......okej, det finns skillnader, men jag väljer att fokusera på likheterna. Både Makelélé och Peter har spelförstörelsen som sitt främsta område. Att ständigt vara en nagel i ögat på motståndaren, att brunka... Att vinna boll, att spela enkelt... Det är inte alltid jätte roligt att titta på, men det är alltid jätte viktigt.

Andreas Ländin - Leo Messi

Raka motsatsen till Petta & Makelélé... Stundtals helt otroliga att se, med närmast magisk teknik, med bollen klistrad vid foten, som ett svart-vitt födelsemärke... Ländin & Messi är båda otroligt smidiga i umgänget med bollen, och när tunnlarna kommer går det fort!! (Fråga Danne Berg eller Sergio Ramos... Vips, där fick ni nått gemensamt, kanske det enda...)
Vid närmare eftertanke finner jag endast en liten olikhet mellan våra två teknik fantaster och det är frisparkarna... Inte Messis starkaste vapen, däremot ytterligare ett av Ländins verktyg i ryggsäcken... För att inte bli partiskt, så är det väl så att med handen på hjärtat är Messi kanske något vassare med vänstern också... Men sett ur ett större perspektiv, är likheterna slående!

Jocke "Lampard" Larsson - Julio Baptista

Smeknamnet borde ju ge Jocke ett givet alter ego... Men det här är min liknelse, och här gäller mitt ord.
Och jag kan inte låta bli att jämföra "våran maradona" med Julio Baptista. Båda är stora, starka, vinnarskallar, smäller på i 180 km/h och ger alltid 100% för laget. Och det roliga är att det verkar vara fler än jag som tycker att de är lika...(utan att för den sakens skull kanske sett Boom Boom spela) läs följande, ett utklipp från Wikipedia: Med sin råstyrka och sina iskalla avslut är han en livsfarlig målskytt. Det hörs ju, det är Jocke de pratar om, de vet bara inte om det!! Att Baptista även kallas för "Besten" gör bara det hela än tydligare...

Ronnie Alfredsson - Andreas Isaksson

Kan stå för den ena otroliga paraden efter den andra... Men den interna tävlingen och jämförelsen mellan Ronnie och Andreas handlar i första hand om vems skadelista som är längst...

Tomas "Turken" Johansson - Carles Puyol

Egentligen är alla kommentarer överflödiga... Ett lag behöver en pump, ett hjärta, en kraft som aldrig sinar.... Barcelona har ett hjärta, det heter Carles Puyol... Rådmansö har ett hjärta, som kallas för Turken... Två spelare som är kända för att driva på sina lagkamrater och med framgång och fast hand styra laget i 90 minuter + tillägg.


Årets första fyspass...

Ja då var det gjort, årets första fyspass passerat...
Jag tänkte därför passa på att skriva detta inlägg innan ca 2dagars total träningsvärk infinner sig.

Hursomhelst så måste det sägas att det är inte ofta man har ett fyspass där man i stort sett enbart ser leenden efteråt!
Hur kan det komma sig undrar ni...

Svaret är:
1) Uppslutningen:
Uppslutningen på detta pass måste betraktas vara mycket bra då 20-talet tappra själar tagit sig ut till Rådmansöhallen för att "torteras" av Björn och Chrille (Johannes var dagen till ära sängliggande).

2) Träningsupplägget:
Träningen inleddes med ca 1km lugn jogging i omgivningen runt hallen för att sedan börja köra intervallträning med individuell tidtagning. Parvis uppdelning där den ena partnern sprang ett var runt spåret, medans denna andra körde aktiv vila, så skiftade vi efter varje varv. Efter ca 4st varv blir det sedan benböj med parterna på ryggen följt av ytterligare
4st varv fast i en följd...Med duktigt tunga ben beger vi oss sedan in till hallen för lite andra styrkeövningar för överkroppen samt lite mer löpning fast med boll. Träningen avslutas med 2mål där tempot iallafall inledningsvis vara mycket bra.

3) Spelartruppen:
Trötta (kanske lite bakfulla) skallar sedan helgens Knall, måndag kväll samt fyspass. Många faktorer som talar emot inför en sån här träning. Men detta till trots så finns det ett härligt GO just nu i laget och detta känns som den mest avgörande faktorn, iallafall ikväll...

Sammanfattningsvis så går träningens plus till:

Målvakterna: Renato och Christer visar mkt bra inställning på löpningen. KUL att även målvakterna är med och kör!
Jocke "BOM-BOM" Larsson: Trasigt knä och bandysäsong men kommer ändå ut och rehabtränar! STORT!
Tränarstaben: Björn och Chrille måste få ett plus för upplägget av träningen! individuell tidtagning och ett iövrigt genomtänkt program ledde till många trötta, men samtidigt nöjda spelare.

Samtliga spelare ska dock ha ett plus för en härlig inställning och en mycket bra start på säsongen 2009!

Ps. Självklart så finns det mycket som också kan sågas (Jag tänkte skona Ronnie "AjAj" Alfredsson idag). Men då träningsvärken redan kommit smygande så avvaktar jag med detta tills jag återfunnit kraften Ds.


JOO!....men en sak glömde jag att säga:
TURKEN KOM TILLBAKS ALLT ÄR FÖRLÅTET!!!

Huvudvärk....... men jag överlevde RSK Knallen

Då huvudvärken fortfarande sitter i efter gårdagens RSK Knalle så blir det en fåordig blogg idag. Men dock säger bilder mer en tusen ord.

Men här följer en kortare redovising
Vinnare RSK Knallen  De Gyllene Skorna (Kreativt Tomas kreativt)


Rykten gör sig gällande att två personer lämnade av sin middag redan ute på Rådmansö Hallen
Damlaget lyckades ta med sig fel kamera in i omklädningsrummet lagledare Crille var något paff när han kollade sina bilder.
Ronnie fick smaka golvet när han med sin mest myndiga röst hävdade att han inte vart gris.
Tomas Wahlqvist hoppas nog att kommande RSK Knallen inte kommer dyka upp inom en allt för snar framtid. (Sorry för samtalen)
Linnea är antaligen en av dom bättre straffskyttarna i RSK
Men framför allt TURKEN var där. (TURKEN kom hem allt är förlåtet)
Men slutligen att damlaget och herrlaget uppenbarligen kan ha grymt jävla kul ihop.
Vem i helvete skulle vilja spela i någon annan klubb efter en kväll som denna.






Efter middagen följde ett parti GRIS



EN RSK Krigare som klarade hela kvällen.
(Mobergsbar ca 01:30)


Vem vinner iår

Kommer Dan Sundberg vinna skytteligan kommer Ronnie göra sig illa kommer Dan Berg 10 i tre ragga på mobergs kommer Micke och Jocke att vara fulla redan vi samlingen. KOMMER TURKEN
Lägg fram huvudvärkstableterna lås in er döttrar putsa fotbollsskorna.

Följ hela knallen här.

RSK KNALLEN 2009
Benskydd frivilligt.........


Björn & Johannes sätter sin gemensamma prägel...

...redan första träningen.

Dags för säsongsupptakt i Rådmansö hallen, och stora delar av seniortruppen slöt upp... Skönt att se, roligt att vara igång igen. Omklädningsrummet, pikarna, stämningen... Allt var ungefär som vanligt och det är som ett gift, man känner att man saknat det efter några "torra" månader...

Martin Folkesson för exempel, snart äldre än Jeangen, men på planen och i omklädningsrummet förvandlas Martin till 13 år, trotsig, dryg  och med flera bokstavskombinationer i ryggsäck "förgyller" han oss andras träningar.. Att han sen kliver av på de moment som kan uppfattas lite jobbiga, säger mer om Martins syn på sig själv än om någon eventuell skada han kan tänkas ha, typ en bristning i tummen...

Martins radarpartner, lakej, vapendragare eller jag-driver-med-dig objekt Turken lös dock med sin frånvaro... Fortfarande förhindrad av den ordentliga förkylning han dragit på sig valde Tomas att stanna hemma idag för att inte smitta oss andra...Rart av honom.

Ronny var tillbaka i träning igen.. Och verkade mycket nöjd och belåten med sig själv och sin insats efter träningen. Trevligt att konstatera att Ronny var på gott humör och inte bitter...

Ja, som sagt, det var trevligt att se att ungefär allt var som vanligt. Men inte riktigt allt var som vi har vant oss vid.

För första gången fick vi bekanta oss på allvar med en av våra tränare  Björn Sahlin, då träningarna vi bedrivit under Oktober-December mer kan sammanfattas som hopp & lek.

Björn och Johannes Christensen (som ju inte är ny) har ansvaret för oss i år... Det betyder att om vi vinner en match har vi varit duktiga, lärt oss snabbt, tagit till oss av vad de har sagt och klarat av att ta egna, mogna beslut under matchen. Jag tänker inte utveckla resonemanget åt andra hållet vidare...

Björns filosofi är att träningen skall bedrivas med boll. Boll, boll boll. Vi ska jogga, gå, springa och rusha... Men alltid med en boll vid fötterna. Det var Björn tydlig med vid presentationen av honom i höstas... Jag tror ingen känder sig lurad på det idag. Det var första träningen & säsongsupptakt och det var en boll med i varje moment.

På Lördag är det RSK-knallen... Syns då!

Ett år passerat...Rådmansökrönikan 2008

Med anledning av att 2009års fotbollssäsong drar igång imorgon, tänkte jag ta tillfället iakt och avrunda föregående år med en liten årskrönika....

Vi börjar med en liten återblick:

2008 inleddes i vanlig ordning med några tuffa månaders försäsongsträning, minns ni t.ex. att det var José Aguilar som hade högst träningsnärvaro under Januarimånad?, Kanske inte direkt gav önskat resultat då vi dessvärre inte sett till honom sen dess...men,men
2008 var det ja, vi hade kul, kul och ibland hade vi det lite roligt också...Kanske lite för roligt ibland!
det är enligt mig en av dom saker vi ska ta med oss från föregående år! i övrigt så känns det viktigare att blicka framåt!

Nedan följer några av dom saker jag ser fram emot i RSK 2009:

- Lördagsmatcher = Fika på Landkrabban innan och fest hos Lampard efteråt.
- Folksesoni: Fortsätter hans utvecklingskurva peka uppåt även nästa år? ska han bli Roslagens mest lovande 30+?
- RSK Knallen: Ett bra år ska inledas på ett bra sätt! RSK Knallen innebär starten på säsongen 2009!
Fotboll, fest, bastu och middag. Kan det bli bättre? 
Hoppas att alla kan vara med och göra det här till den bästa inledningen på många år! NU GÅR TÅGET!
- Turken: En av dom mer spännande sakerna nästa säsong.
Har själv sagt att han lägger skorna på hyllan pga "Familjskäl", men enligt säkra källor så vill Hanna inget hellre än att han ska vara borta hemifrån MER!. Rykten gör alltså gällande att Turken helt enkelt blivit för FIN för fotboll. Han vill inte bli smutsig utan trivs bättre i kostym!
 

Vad hände med vår olympiske medaljör i glidtacklingar? Vi är alla övertygade om att han har minst ett par/tio år kvar PÅ PLAN!... Fortsättning följer...
- Målkåta Mittbacken: Kommer Micke "Målkåta mittbacken" Wall göra ännu ett offensivt succéår iår? Vi hoppas på det bästa då enbart hans artistnamn lockar mängder av fans till Björkövallen!.
- Nyförvärv:  Finns det något som är så spännande som att se vad nyförvärven kan åstadkomma i RSK famlijens trygga omsorg?. Det finns stora förhoppningar!
- KICKOFF: Hur kan man inleda ett år på ett bättre sätt än att åka till Eckeröhallen och spela match mot Kalle Gäfverts familj...Förlåt moderklubb, Hallstavik (men ni är väll släkt allihop iofs?).
- Wille "Crazy-legs" Modin: Ska sveriges vita svar på Sisqo frälsa Rådmansös fans under en hel säsong 2009?
vore kul om han kunde hitta samma magi på fotbollsplan som på dansgolvet! 
- "Grönjävligt gott kaffe": Hur blir det med det iår egentligen?...vem tar ansvar?
- Erik "KÖTTA!" Lindqvist: Har lumpen gett resultat? Har huvudet vuxit ikapp kroppen, eller tvärtom...
Hursomhelst hoppas vi på en kul comeback då han om inte annat är ett lysande exempel på att en domarutbildning inte nödvändigtvis ger dig någon förståelse för vilka regler som verkligen gäller när man spelar fotboll! KÖTTA på linkers!
- SOMMARCUPEN: En av årets stora höjdpunkter! Ska Wallen och Lampard klara 72h party detta år? och än mer spännande, ska Cruz lyckas hitta allas vår sommarcupdomare Jonas "Kryckan" Svensson? sitter han kanske fortfarande kvar ute på Marholmen och rycker i pipan?.
- Olle "SUPERMAN" Wiik: Ska han ta hämnd på förra årets vädergudar genom att göra Björkövallen till "Roslagens Nou Camp" återigen.
- DERBY: Derby mot Roslagsbro, Hallsta, Riala, Rimbo och Väddö!!! Ja, det finns saker på plan att se fram emot också!
Iår ska dom få smaka!.
- Årets Lockbete: Ska RSK herrlag med sina sexiga kroppar återigen kunna locka tillbaka Dan "the Star" Sundberg till sin kära fotboll. Eller kommer det krävas mer kärlek, godis, mat, hot om våld, kidnappning eller rent utav gratis korv efter matcherna? By any means necessary...
- Anjou SR vs Anjou JR: Ska 2009 bli ihågkommet som året då Anjou JR för första gången golvar sin farsgubbe med en stadig propp? och i sådanafall vad får det för konsekvenser? Kör Jeangen på i ytterligare 10år då?...
- Bloggläsning: Kommer Swahn återigen såga RSK och Div5 i sin blogg? svaret är tveklöst ja! kommer han också att spela 95%av sina matcher i vår serie? svaret även där tveklöst ja!....Tur att han har sina träningar i div3 att se fram emot... 
- Renato "Shaggy" Cruz: Tycks redan nu vara pånyttfödd. Har hittat glädjen och drivkraften igen och sålänge den bibehålls finns det inga gränser för vad "Aktivitets centralen" Cruz kan åstadkomma iår. GO CRUZZE, GO!!!
- Damlaget: Ska dom fortsätta på den inslagna vägen och ständigt bli bättre?
För Pettas skull hoppas vi på det, han klarar nog inte å sitta och kolla på dom där matcherna i ett helt år till.
- Ronnie Alfredsson: Ni vet redan, men säger det ändå. Ska 2009 bli det första året som Ronnie "Aj Aj" Alfredsson förblir skadefri mer än låtsäga 3veckor i sträck?..."Hoppet är det sista som överger människan".
- 482 meter över havet: Kan ha varit så högt som ett par av Jocke "Lampard" Larssons avslut steg förra året! Rykten gör gällande att hans målsättning är att bräcka detta och Guiness Rekordbok har redan lämnat önskmål om att få delta under samtliga matcher! Helt klart en sevärdhet även kommande år!. (Han kommer även ett flertal ggr under året tömma en tillbringare med okänt innehåll på otroligt kort tid).
- Mange "Babymaker" Berg: Var förra året en hejjare på att göra mål!...iallafall på hemmafronten.
Med en nu blivande 1åring på halsen borde inte motivationen (för fotboll) vara några problem denna säsong!
- Jonas "Sorkis" Granberg: Är på många sätt ett av Olle Wiiks största hot inför nästa säsong. Spelar han, får Olle ett helvete med planerna. Men för lagets del hoppas vi givetvis att vågar spela trots sitt slitna knä. Oavsett hur "Divan" (eller hans sambo) beslutar att han ska göra så är "Sorkis" alltid en sevärdhet och en av Rådmansös största talanger. På eller utanför plan...
- Kryssning/Årsfest 2009: El Grande Finale, som varje år. Alla i laget kör "All in" och avrundar säsongen på det enda sätt man kan kräva: Huvudvärk, trasiga kläder och tom plånbok!...Men nöjda som få =)

Profilerna i RSK 2009 tar knappast slut här, det gör däremot min ork!

Slutligen vill jag bara säga att jag är övertygad om att det kommer att bli ett bra 2009 för Rådmansö SK!
Det blir vad vi gör det till!  UUUUUUUUUkele a messa messa messa!

Glöm inte att anmäla er...


Om man skulle använda den hederliga fotbollstermen "Krig".

Jag satt sent igår natt och kollade på JVM i Hockey där respektlösa junior i klädda galler för sedda hjälmar flyger fram och spelar underbart underhållande hockey.
Men det är en inte den totala respektlösheten inför omöjlig uppgifter jag blir imponerad av. Nä snarare den total tron på att man hela tiden ska lyckas. Den inställningen fanns även hos vårat RSK 1.

Vad hände idag då jo dagen började men en härlig samling 09:00 10:00 öppnade man stället genom att torska emot Hallsta med 1-3.
Seger krävdes emot Rånäs för att gå vidare. 2-0 seger skönt tills man såg att planering för eftermiddagens slutspel som var lite vad ska man säga .......... lite väl l......  vi fick spela 16:30.

Och vilka skulle vi vänta på i dom närmaste 4 halv timmen jo  självfallet årets vinner och alla års tidigare års vinnare inomhus proffsen Markim (Ja Markim vann i år igen). Tydligen har dom kvalat in till Futsala SM iår. Det finns tydligen någon som satsar på inomhus fotboll tror knappast det kommer ge någon effekt i serien dock.

Då Markim satt på läktaren och planerade kommande höft finter emot nästa semifinal motståndare så hade våra unga killer i RSK andra planer.
För här kommer termen in RSK fulltständig krigade sig igenom hela matchen.



Ledning togs genom killen med steget Wille Modin. Men denna match gjorde samtliga en grym jävlig match Christer fullständigt stängde igen hos sig. Linkan tog till backa ordet kötta till nya höjder. Rickard, Anjou Jr var ständig oronsmolm för målvakten.


Stefan och Jocke var som nyinförskaffade sugmärken på sin motståndare.
Att sedan avgörandet skall falla 4 sekunder förra signalen kan kännas snopet men snacka om att falla med flagga i topp.




Om det är den här attityden dom ska ta med sig till serien iår då kan det bli ett intressant år.


Inför Morgondagen

RSK 1 motstånd inför imorgon

Klockan 10:00 Hallsta
Klockan 11:40 Rånäs 2

2 lag går vidare..

I laget har en endast en förändring gjorts Jean utgår. Pågrund av vuxen aktiviteter konstigt junior som han är.


In kommer den försvunne. Linkan är återfunnen efter efterlysning via interpool han var tydligen i Norge.

Och Turken spelar inte fortfarande sjuk.


Vad fan är inomhus fotboll?

Fotboll ska spelas på grönt gräs,,, inte på grus eller låtsas gräs, men framför allt inte inomhus. Det är en dålig idé från början...

Vi var alltså i Rimbo igår och spelade i Gottröra cupen,,, Det gick väl sådär kan man samanfatta det hela,,, Vårat unga och hungriga lag, anförda av Jean P & son hade inga problem att avancera ur gruppen och för deras del väntar mer spel imorgon, Söndag,,, Christer i målet var omutbar och Rickard och Wille levererade framåt,,,

RSK 2 spelade 0-0, 1-1 och 0-2 i sina matcher,,, Målsnålt och tråkigt,,,Mange Berg målade dock snyggt.

Men, som rubriken säger, vad fan är lite inomhusfotboll, en fredagkväll i Januari? Vi hade samlat ihop truppen för att träffas efter 3 månaders mer eller mindre ledigt,,, Jävligt skoj att se alla igen, nästan alla grabbar var på plats,,, Turken var dock inte där, han var sjuk,,,
Inomhus fotboll och cuper kan sluta hur som helst,,,( Om inte Mälarhöjden/Bredäng är med, då vinner de,,,) Men i övrigt avgör slumpen och benskyddsträffarna hur matcherna ska sluta,,, Om du är en duktig fotbollsspelare betyder inte det att du är en duktig inomhus spelare,,, Och tvärtom.

Kalle sade i duschen efter sista matchen som RSK 2 hade spelat ,,,"jag har i alla fall ingen ambition att vara bäst i roslagen på inomhusfotboll",,,Wallen kontrade med,,,"att han har ringt runt till föreningar i roslagen för att höra om ingen verkligen satsade på inomhusfotboll,,,kanske bara skulle ägna sig åt futsal kommande säsong".
Surt sa räven om rönnbären? Nej,,, Det är inte nu vi ska vara bra, det är inte nu vi behöver vinna, det finns inget värde i sig att båda lagen går vidare i Gottröra cupen 2009,,, Bara ett kan ju vinna i alla fall,,,

Det som stör mig, faktiskt det enda som stör mig angående att inte båda lagen gick vidare är att okunniga människor drar slutsatser av inomhus fotboll,,, Men har man spelat fotboll eller inomhusfotboll, eller bara tittat på lite fotboll eller det räcker med att man har en IQ över 13, så förstår man att man kan inte dra några slutsatser på hur lagen ser ut, vilken form de är i, vilken status det är på klubben o s v,,, För det är ändå bara vem som sparkar snedast med benskyddet som avgör i slutändan,,, Och eftersom vi har inställningen att benskydd är valfritt, så kanske det inte alltid blir så bra,,,


Dagens plus till Jocke Larsson,,,Vilket initiativ att ta med frukt till omklädningsrummet,,, Mer frukt åt laget!!

Nu är Jocke både DJ och fruktansvarig i omklädningsrummet,,,

Lycka till på Söndag RSK 1.


Gottröra Cup

Årets första fotbollsinsats hägrar....
Stora delar av Herr truppen beger sig till RImbo för att spela Gottröra Cup. Enligt rykten så kommer det så som förra året finnas en hungrig trupp och en mer lite inkörd.
Dom som beger sig till Rimbo är följande.

Dan Berg
Xavier Cruz
Magnus Berg
Marcus Andersson
Peter Andersson
Rickard Persson
Joakim Christiensen
Mikael Wall
Anjou Äldre
Anjou Yngre
Joakim Bergstrand
Stefan Castro
Linkan
Jocke Bom Bom Larsson
Wille Modin
Christer Jansson
Tomas Jansson
Ronnie Alfredsson
Karl Gäfvert

Spelare som inte är med
Turken (varför vet ingen)
Labbe (Utomlands)
Martin (Ont i Tån)
Mårten (Fotskada)
Andreas Ländin (Fjällen)


Första matchen Kalle Gäfvert emot Hallsta. 19:25

http://www.laget.se/public_lag/default.asp?lagid=114@13@4@114@105@13&page=egnasidor&site=9594

RSK Bloggen

Vi startar nu våran egen blogg............
Denna blogg kommer handla om allt och inget runt RSK herr lag. Vi kommer vara sammanlaget 6 personer som i tid och otid kommer att skriva i bloggen. Återkommande inslag som den klassiska Gästboks följetången hissa och dissa lever i stor risk att åter igen få se dagens ljus. Vi kommer även inom kort berätta lite nämare om våran nya tränar samt eventuella nyförvärv.

Vi som kommer skriva har alla en gemensam nämnare och det är att vi alla idag finns i omkläddningsrummet.

Nu börjar det.......


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus