Rådmansö SK-Danmarks IF 1-2 (0-1)

Oturen grinar oss i aniktet, men tur förtjänar man va?

Tungt att skriva ett matchreferat idag, men precis som igår så kommer solen att gå upp imorgon också. Och någon form av sammanfattning ska jag försöka mig på.

Känslan är grym, vi har hemma premiär och det är precis så laddat som det skall vara i omklädningsrummet innan match. Uppvärmningen är bra, den är fokuserad och känslan är bra. Vi inleder matchen alert, vi har ett första avslut på mål redan efter ungefär 15 sekunder och därefter kommer inte Danmark över egen planhalva, vi trycker tillbaka de med hög press, vi vinner frisparkar och hörnor, men är inte riktigt där i avslutningarna. Danmark kom som sagt inte över egen planhalva. Det gjorde dock bollen då och då när de rensade bort den och vid ett av dessa tillfällen blir det mål för Danmark. En lång boll som från början ser ofarlig ut leder till 0-1 för Danmark. Så långt, mycket orättvist. Och så skulle det fortsätta. Vi spelar bra, vi har god speluppbyggnad, fina kombinationer och vinner även flertalet andrabollar, bollen går på backen när uppspelen kommer. Felet är att man inte vinner matchen där, bollen måste in i mål och idag är vi inte bra i den sista tredjedelen, eller kanske skall vi säga sista fjärdedelen. Vi är inte tillräckligt farliga i och runt omkring Danmarks straffområde. Vi går dock till paus vila med förtröstan, det här skulle vi vända.

Andra halvlek fortsätter som den första, med den enda skillnaden att vi äger ännu mer av spelet i medvinden. Under andra halvlek har vi tre träffar i ramen, två stolpar och en ribba. Vi närmar oss och vi är i den andra halvleken mer på tå framåt och vassare högre upp i planen. Målet kommer. Tomas slår en väl avvägd boll i djupet där Ville Modin hinner ikapp bollen (inte så oväntat). På något sätt får Ville bollen förbi Danmarks målvakt och kan på andra sidan om densamme enkelt rulla in 1-1. Nu gick vi för seger. Då kommer kallduschen. Danmark rensar och en närkamp uppstår i vårat straffområde, varpå en Danmarks forward kan skicka in 1-2 bakom Rento. Det är väldigt typiskt. Det är första gången under hela matchen som Danmarks rensningar når ända ner till straffomårdet hos oss och då blir det mål. Danmark har under 90 minuter inte ett enda strukturerat anfall mot oss. Vi borrar ner huvudena och försöker komma ikapp på nytt, men den här gången går det inte och när Domaren blåser av matchen står det 1-2 på tavlan. Domaren idag ja, han hade en helt annan nivå än domaren i premiären. Det tar en stund att ställa om sig, men båda lagen smällde sedan på friskt där ute, nästan allt var tillåtet. Danmark tjänade naturligtvis på det fysiska spelet men vi viker absolut inte ner oss.


Matchens absoluta gigant idag i mina ögon är Joakim Larsson. En felfri prestation under hela matchen och ett slit som skulle gjort kärnkraftreaktorn i Barsebäck avundsjuk. Ovärderlig för oss med sin fysiska kapacitet och sitt fina positions- och passningsspel. 

 Vi tar nya tag, vi vet att vi kan och vi spelar också bra. Vi har detaljer att slipa på, men det kommer...

Kommentarer
Leffe

Skönt med en domare som inte blåser sönder matcherna....



2009-05-05 @ 10:39:12


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus