Alunda-RSK 3-0 (0-0)

Magnus Berg, Labinot Canhasi

Renato Cruz

Vi visste på förhand att vi inte hade någon lätt uppgift framför oss på Korsängens IP i Alunda.  Men vi börjar match bra där Engin kommer i ett friläge ca 5 minuter in i matchen.  Vi har en ganska bra rörlighet inledningsvis. Men det är svårt, planen är ganska small och Alunda spelar förutdömligt i försvars arbetet.  Det gör att det blir extremt trångt i uppspels fasen och vi tappar ofta boll ett par meter in på deras planhalva. Men vi är extremt nära att ta ledningen Sundberg som håller sig framme på en tilltrasslade situation får till ett bra avslut som Alundas duktiga målvakt för dagen fantom räddar. Vi har detta momentum i bit in första halvlek innan nu hemmalaget börjar bli desto farligare framåt. Det är framför allt på deras fasta situationer som man hotar och man gör det väl. Men första halvlek slutar mållöst.

Andra halvlek och nu är det hemmalaget som  börjar starkare och man ligger nu och hotar. Vi har svårt att hitta det kreativa spelet vilket medför att vi blir långa stundtals. Och det var just det här med fasta. På en hörna håller Alunda sig framme på en retur och sätter dagens första.  Vi forsätter krampaktigt att hitta in i matchen det funkar inte istället är det Alunda som petar in sin andra för dagen.

Vi disponerar nu om i laget och får ganska omgående att bra tryck på hemmalaget. Närmast är Micke Wall som drar den i stolpen.  Vi hittar nu tillbaka lite i spelet och ett mål i denna period hade kunnat ge oss hopp. Men istället kontrar Alunda in 3-0 målet vilket betydde matchen.

Efter två udda måls förluster har laget haft något tungt att ladda om. Hemmalaget var starkare än oss idag och tar en välförtjänt vinst. Vi själva får nu ladda om träna på tisdag och lägga fokuset på något som vi alla gillar. Nämligen ett riktigt Derby, Riala som kommer med högt huvud inför Torsdagens fajt.  Då man under eftermiddagen slog Väddö hemma med 16-0

Viktigt träning på tisdag samtliga ombytta och klara till 19:00 därefter spelarmöte.