RSK-Roslagsbro 1-2 (0-0)

1-0 Erik Lindqvist

Ahmad Yousef

Ahmad Yousef

Dan Sundberg

Roslagens Hetaste Derby brukar den kallas.Derbyt i mellan RSK-Roslagsbro. Och återigen så bjöd dom två lokal konkurenterna upp till en het drabbning. Vi själva hade en något svettig laguttagning inför dagens match då närmare 5 spelare ifrån förra veckans derby vinst saknades. Detta kombinerat med skador gjorde inte saken bättre men efter hårt jobb och lite trix så fick vi slutligen ihop en slagkraftig trupp.


Solen hinner lagom till matchstart att titta fram igenom molnen och det blir en mycket trevlig fotbolls eftermiddag på Rådmansö Schakt Arena. Och även om det hägrade prinsess bröllop på tv så hade mycket folk hittat ner till arenan.


Matchen börjar i ett högt tempo och det märks att det är två lag som kan varandra väl. Det taktiska spelet är tydligt och väldigt lite utrymmen släpps . Vi känns något farligare inledningsvis och då framför allt i omställnings spelet. Medans Roslagsbro är mycket farliga på sina fasta situationer. Vi släpper till väldigt litet bakåt och har ett bra tryck på gästerna. Kampmomenten är många där domaren har valt att sätta en något högre ribba för dagen. Halvvägs in i halvleken börjar det sedan att jämna ut sig. Roslagsbro hittar nu tillbaka en del i mittfälts spelet och kan på så sätt börja hitta igenom med fler passningar vilket gör att dom genast blir farligare. Men halvleken slutar mållös.


Andra halvlek och det dröjer inte länge inte det slutligen ringer. Och det är Linkan som för dagens hade druckit trix jucie. På distans utanför straffområdet sätter han sitt första mål och det är inget dåligt mål, han lobb skjuter den över målvakten och in i mål. Men Roslagsbro kommer att replikera. Dom bryter i en uppspels fas och kontrar med bra påfyllnad in 1-1. Nu tar Roslagbro över och har ett mycket högt tryck på oss. Vi har mycket svårt att hitta tillbaka i passningsspelet men framför allt får vi inte fast bollen högre upp i plan. Detta gör att Roslagsbro nu kan ägna sig åt anfallsspel. In kommer deras vindsnabbe Fillip Mattsson och för att citera en Riala tränare tidigare i säsongen om Labbe "kan inte förstå varför den killen börjar på bänken". Och ledningsmålet kommer slutligen och det är numera målskytten Tobbe Söderman som språngnickar in ledningsmålet.

Laget samlas direkt efter mål strax utanför målområdet och nu börjar en jakt emot klockan och en kvittering. Bytens görs och inkommer bland annat inlånade Stefan Westerberg ifrån Roslagen som ska visa sig ha en avgörande roll lite senare. Roslagsbro backar hem och vi trycker nu på vi går ner på en 3 backslinje och skickar upp folket i anfallet och vilket gör att vi är långt ifrån ofarliga. Men klockan tickar på men det skall slutligen komma en kvittering. På övertid så krigar vi slutligen in bollen och det är just Stefan som är sist på bollen. Men detta blir inte avgörandet idag istället blir det en linjeman som hamnar fokus.  Linjeman lyfter flaggan något som ifrån sidan ser fulltständigt felaktigt ut. Tyvärr får vi även detta bekräftat senare. Felaktiga beslut tas varje match och det är inget konstigt med detta men idag blir det fullkomligt matchavgörande. Det var en match präglade med mycket kamp anfallsvilja och högt tempo vilket gör det extra surt att allt ska avgöras på en mycket grov domarmiss.


Matchen kunde ha gått åt båda håll och man brukar prata om rättvist eller inte. Roslagsbro vann matchen så enkelt är det.Vi gjorde två mål även detta lika enkelt men idag faller flaggan inte våran väg. Summeringsvis en underhållande match på många sätt inget lag vek ner sig men samtidigt utan det behövde bli för tufft. Roslagsbro har nu ett bra utgångsläge men serien är lång vi har med detta nu endast kommit  halvvägs och vi ser redan nu framåt emot nästa möte.


Kommentarer
Domartabbe!

Det är förfärligt att en grov domarmiss ska kosta oss poäng! Jag tycker att vi ska ta kontakt med upplands fotbollsförbund för att kräva att de stänger av honom från all dömning tills vidare!........



2010-06-19 @ 23:52:24
haha

vad kan rsk om fotboll , han verkar bara kunna skriva skit på sin lilla blogg, tack för mig .



2010-06-20 @ 17:12:36
ho ho

ha ha - sluta läs bloggen om du anser att den är skit och håll dina kommentarer för dig själv!



Rsk var det bättre laget i 75 min och förtjänade minst 1 poäng!!!!



2010-06-20 @ 23:07:30


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus