Väddö-RSK 1-7 (1-3)

0-1 Magnus Berg 0-2 Andreas Ländin, 0-3 Andreas Ländin, 1-4 Andreas Ländin, 1-5 Nicklas Ohlsson, 1-6 Dan Sundberg, 1-7 Labinot Canhasi

Dan Sundberg 2st, Labinot Canhasi, Magnus Berg, Mikael Wall, Nicklas Ohlsson

Karl Gäfvert, Dan Berg

Nicklas Ohlsson

Derby på Vikinga Lunden. En match som aldrig kan räknas som enkel .Väddö laget som har en grym hemma statistik där man förlorade endast 2 matcher förra året.  Laddningen har varit på max hela veckan. Och det skulle till att bli en rejäl urladdning.

Vi tar tag i matchen direkt ifrån början full fart med många kombinationer i anfallen. Och redan i match minut 12 får vi utdelning Sundberg får bollen i boxen där han spelar snett inåt bakåt där Magnus slår in den dagens första.

Vi fortsättar att ha kommandot men Väddö hotar framför allt på sina fasta situationer där bland annat en frispark långt utifrån blir farliga. Men även deras unga nr 11 visade stor kämparlust och mognad i sitt spel vilket även gjorde honom till målskytt lite senare. Men innan dess var det åter igen dags för oss. Och nu var det dags för Herr Ländin att kliva in i handlingen. Magnus får en boll ner i djupt på kanten han lyfter in ett stenhårt inlägg som Ländin möter upp på första und er hård press. Men bollen sitter vid borte stolpen och ledningen skrivs nu till 2-0. Och det dröjer bara 9 minuter innan det är dags igen. Denna gång på assist ifrån Niklas tar Ländin emot bollen i boxen där han vänder ut och in på försvaret och sätter sin andra för dagen.

Men som sagt Väddö svara upp där deras nr 11 kommer fri och avslutar distinkt. Detta gör att vi går till halvtids vila med 1-3. Vi pratar igenom under pausen att det är upp till oss nu. Antingen dödar vi matchen eller så släpper vi in Väddö i den .

Och Väddö hotar i början av andra. Vi blir lite stirriga och har lite svårt att hitta in och hade Väddö  hittat in med en boll i den här pressen så hade nog matchbilden kunnat sett lite annorlunda ut. Men vi kommer tillbaka och vårat fjärde mål blir det som tömmer läktarna på Väddö supporters. Wallen slår en lång boll som Ländin plockar ner väl fri med målvakten gör han inga misstag. Nu kan vi börja spela ut och Väddö kommer inte tillbaka i matchen.

1-5 kommer ifrån Niklas Olsson skott utifrån efter en hörna.

1-6 kommer ifrån Sundberg Labbe spelar bollen på en djupleds löpande Sundberg som är iskall med målvakten.

Och slutligen 1-7 kommer ifrån Labbe om visade en enorm energi  när han kom in. Sundberg tackade för passningen och spelade denna gång fram Labbe som efter han trixat lite med försvaret rullade in dagens sista.

Summering en mycket skön derby vinst i emot ett alltid lika svårt hemmalag. Vi har några svackor under matchen men vi hittar ur dom med bravur. Vi tror på våran spelide och den ger resultat men framför allt så sprider vi målskyttet över hela laget. När man vinner ett derby framför dessutom Herr Pove Persson kan man inte annat än höja samtliga en match som denna. Självfallet hamnar målskyttar i lite extra i fokus men jobbet laget lägger tillsammans är anledningen till att vi vinner idag.