2 Matchref, 2 segrar

Tätt om buden nu, Match i Torsdags, match idag och match på Tisdag (Danderyd borta). För att slutligen runda av nästa vecka med matcher mot Markim/Orkesta på Lördagen och Rimbo i Upplandscupen på Söndagen.

Patric sammanfattar de två segrarna mot Riala och Rö på följande vis...

Torsdagens match mot Riala slutade med seger 3-1 efter ledning med 2-0 i paus.
Vi startade matchen mycket bra och var hetare i närkamperna och gjorde jobbet på ett bra sätt över hela banan.
Redan i sjätte minuten kan vi göra 1-0 genom Alex som kommer runt målvakten och sätter dit bollen. Målet föregicks av
ett par dueller som vi vinner tidigare i planen. Vi fortsätter sätta hög press och spela en enkel fotboll och lyckas också öka på till 2-0 genom Niklas O. Sista 10 min. får Riala tag i bollen bättre och vi lyckas inte pressa på samma sätt men vår backlinje är stabil
liksom Fredde i målet, 2-0 i paus.

Vi vet att vi inte kommer orka spela på samma sätt i hela andra men bestämmer oss för att försöka i en kvart för att sen falla ner lite med laget. Vi lyckas inte riktigt med detta utan blir lite långa med laget och Riala får vända upp med boll på ett sätt de inte fick chansen till i första. När vi drar ner laget blir det bättre men Riala lyckas skapa ett par bra chanser som Fredde avvärjer.
Vi bestämmer oss för att ta vår straff för att döda matchen men tyvärr räddar deras målvakt. Strax därefter reducerar Riala på hörna. Just då kändes det lite tungt men det går bara ett par minuter så tar sig Andrè runt på högerkanten och spelar in till Andreas som gör 3-1. Efter det kändes det aldrig riktigt farligt, för även om Riala hade lite mer boll så var vi noggranna i försvarsspelet och gjorde det enkelt.
Det blir alltid bra matcher mot Riala, även om vi helst vill glömma 0-6 i baken från i höstas, då de spelar med högt tempo och
har många duktiga spelare.
Tror att de kommer klara sig bra i fyran och önskar dem lycka till.
Vad gäller vårt lag så är jag nöjd med hela laget efter denna match, backlinjen är stabil, Henke och Martin i mitten styr det bra och är säkra med bollen. Tomas och Micke på kanterna fyller på bra och är starka i 1 mot 1 situationerna.
På mittfältet gör Kalle sin bästa match sen jag kom till RSK och Niklas gör ett jättejobb och är noggrann med bollen. Andreas avlastar skönt för laget genom att våga hålla i och hitta bra lösningar.
Framåt gör våra forwards ett stort jobb när de jobbar på alla bollar och skapar situationer ur det som redan ser ut att vara över.
Jättenöjd med framförallt vår arbetsinsats och vår disciplin i denna match.

Lördagens match mot Rö slutar med seger 8-3 efter ledning med 5-2 i paus.
Vi startar lojt och ganska ointesserat i matchen. Vi tar ledningen tidigt då Andreas sätter 1-0 på frispark. Det vill ändå inte släppa utan Rö:s unga killar känns betydligt mer sugna än oss på att lira match. I den 21a minuten gör Andreas 2-0, mycket snyggt men inte riktigt från mittlinjen ( Henke var noga med detta;) ).
 Rö tar strax efter sin straff som Rento är nära att ta men det blir 2-1.
Lite senare jobbar Fredde och Tomas fram bollen på kanten och spelar in till Andreas som sätter dit 3-1. Skönt att se att Andreas har målsuget kvar sen förra året då han är väldigt bra på att sätta sina chanser.
4-1 gör Petta innan Andreas återigen sätter en frispark till 5-1. Strax innan paus tappar vi boll på mitten och Rö reducerar till 5-2.
Om jag räknade rätt så hinner Andreas med 4 kassar och 2 assist denna halvlek då han passade till Pettas mål och till Rö:s.
En ganska slarvig halvlek som vi hade kunnat utnyttja betydligt bättre.
Ett par byten i paus och en önskan om större noggrannhet och ett hårdare jobb.
Andra halvlek börjar med att Rö sätter ett snyggt skott i krysset , 5-3. Nu har vi släppt till mer avslut mot Rö än vad vi gjorde mot Riala:(.
Men vi spelar rakare och enklare i andra halvlek och skapar betydligt fler målchanser. Både 6-3 och 7-3 görs av Andrè och bägge målen är riktigt fina mål där Niklas kommer runt på kanten och spelar in till Andrè.
8-3 görs av Niklas då han löper sig fri på en lång, fin boll från Rikard i backlinjen.
Sammantaget ingen höjdarmatch men vi gör iaf 8 mål och får springa av oss torsdagsmatchen som satt kvar i många ben och huvuden. Dessutom viktig speltid på flera spelare som missat en del matcher. Vi tar med oss det positiva och blickar framåt mot en tuff vecka;

Måndag: Träning
Tisdag: Match mot Danderyd
Torsdag: Träning
Lördag: Match mot Markim/ Orkesta
Söndag: Match mot Rimbo i Upplandscupen