Sandberg tippar!

Inte en division V säsong utan klassisk tippning från det lokala fotbollsoraklet Johannes Sandberg... 4 gången nu och Hallsta IKs nr 14 behöver inte längre någon längre presentation för er läsare... Imorgon smygstartar serien med matchen Håbo-Roslagsbro och tipset skall som alltid vara inlämnat innan serien startar. Hans procent på antalet rätt de sista åren har varit hög, med flera helt riktiga placeringar och många nära, så sett till historien har det gått att utläsa en viss sanning i tippningen... I år har dock huvudpersonen haft huvudbry, varför får han återkomma till själv, bloggen lämnar över "pennan" och låter Sandberg lämna sitt tips... I vanlig ordning börjar han nedifrån!
 
När jag nu tippar DIV 5 Södra Uppland, så gör jag det för fjärde året i följd. Det är med andra ord nu man kanske kan börja kalla det tradition? En kul tradition med glimten i ögat.
I vanlig ordning är det ju oerhört mycket svårare att tippa de lokala serierna än serier på allra högsta nivå, av den enkla anledningen att informationen är så mycket mera begränsad "här nere".
Två av de tre åren som jag hittills har tippat har fallit ganska väl ut, medan andra året var en flopp. När jag ser över lagen i serien i år så konstaterar jag ganska snabbt att det bara känns omöjligt. Det här är den klart svåraste upplagan jag ger mig på. Det är även första gången som mitt eget lag (Hallsta IK) är med i storyn. Efter att jag granskat samtliga lag så slår jag fast att regionsdelen är ytterst betydande i mitt kommande tips. Serien är uppdelad i, vad som känns lite som, "vi" mot "dom", Roslagen vs Enköping/Bålsta, samt tre övriga lag i landskapsgalaxen. Dvs, "vi" (Hallsta, Rimbo, Roslagsbro och Rådmansö), "dom" (Fanna, Håbo, Håbro, Knarrbacken och Södra Trögd). Det är också något som kommer utkristallisera sig i min tippning. Av förklarliga skäl så är(?) min koll på Roslagslagen god, medan lagen från fjärran land inte ger mig mer än några stänk av givande info.
Men va fan gör det? Glimten i ögat var det va?
Här är tipset... och jag inleder med med plats nr 12...
 
 
12. SÖDRA TRÖGD IK
När jag rotar info om Södra Trögd så såg jag någonstans att de har en vision om uppflyttning till Div 4 och att de har värvat några spelare från Div 4-laget Nordia. Men nu är det så här att...
1. De har seriens mest vedervärdiga namn (i konkurrens med Knarrbacken). Bara där förlorar laget kvalitét.
2. Jag tror de kommer drabbas av det nypåfunna och subjektiva "tredjeårs-syndromet", dvs första året hamnade de någon placering ovanför nedflyttningsstrecket, ifjol hamnade dom också någon placering ovanför nedflyttningsstrecket och i år åker de ur...?!
 
11. IFK UPPSALA
Ja, du läste rätt! Och det här är nog den största skrällen i mitt tips? Jag prickade in "chansningen" med Alunda ifjol, i år "chansar" jag på IFK Uppsala.
När jag screenade IFK Uppsala så ser jag att de har gjort en god försäsong och att de lär ha seriens yngsta lag...? Det är just det sistnämnda som jag baserar mitt tips på. Ett väldigt ungt lag, fullt av testosteron och iver. Det är ju något som kan ta sig i väldigt positivt uttryck - men även negativt. Ungdomar presterar ofta väldigt mycket som en EKG-skala och får de medvind kan det bära av mot toppen av serien, men likväl kan det rasa mot botten om det går emot. Mitt tips faller på det sistnämnda.
 
10. FANNA BK
Fanna BK ger mig väldigt lite kött på benen inför tipset. De slutade i mitten av västra femman ifjol och har blandat resultaten under försäsongen i år. Gått ganska dåligt i Upplandscupen.
Jag tippar att de tappar några placeringar det här året.
 
9. KNARRBACKEN FC
Även här känner jag mig ganska lost. Lagen kring Bålsta och Enköping har i princip endast spelat mot varandra (likt vi har spelat mot varandra) under försäsongen. På så vis är det svårt att få grepp om kvaliteten i lagen från västra Uppland. Knarrbacken har gått ganska dåligt i Upplandscupen men beröms för trevligt spel i sina matcher. De slutade på en 4:e plats ifjol, jag blundar, pekar, och fingret landar på plats 9.
 
8. HALLSTA IK
Äntligen får lagen i DIV 5 bekanta sig med den avlånga bruksorten igen. Och så länge vindarna är västliga så kommer fördelen av hemmaplan vara påtaglig för våran del ;)
Vi har slagit någon form av rekord i spelaromsättning inför säsongen. Det har varit omlopp på nästan 20(!) spelare. Lite av en generationsväxling har det varit under vintern. Sett till att vi har gått upp en division så kanske förlusterna av bröderna Magnusson (Patrik och Peter) varit de tyngsta. Deras rutin hade varit ovärderlig som de nykomlingar vi är. Men vi har å andra sidan värvat friskt, ungt och intressant. Vi lever i samtiden men bygger för framtiden. Försäsongen har varit upp och ned, men vi slår ur underläge i varje match i år och vi hoppas kunna dra nytta av det.
 
7. HÅBRO IF
Har avancerat från Div 7 till Div 5 på två säsonger - Starkt!
Vann sin grupp i Upplandscupen och påvisar en framåtanda.
Ett mittenlag?
 
6. ROSLAGSBRO IF
Senast jag tippade på Roslagsbro i dessa sammanhang så gav jag dem en grundmurad 1:a plats. Det var första året jag tippade (2010) och laget de då förfogade över var av yppersta lokal klass.
Då träffade jag rätt med tippningen och under de senaste två säsongerna har de huserat i Div 4. Första året slutade dem på en fin 5:e plats, men ifjol drogs rullgardinen ned, i praktiken, ganska tidigt på höstkanten. Stommen med Söderman, Lundqvist, Björklund och, sedan tidigt 40-tal, Hellsing, är kvar och giver laget från Vårlyckan trygghet. Utöver dessa herrar så finns ett antal yngre förmågor som lär vara redo att föra "Robro" tillbaka till Div 4  igen. Men jag tror att de har en liten bit kvar dit.
 
5. HÅBO FF
Ännu ett gåtfullt lag från "Landet Ingenstans".
Slutade 10:a i västra femman ifjol. Har enligt uppgift gjort några bra värvningar och har dessutom gjort ett antal fina resultat på försäsongen. Fem placeringar upp? 
 
4. UNIK:2
Det har varit "silenzio stampa" på UNIK:2:s hemsida under 2013.
Men då de "delar" trupp med sitt DIV 3-lag så beblandar dom möjligen sina matcher under försäsongen med hela UNIK-organisationen? UNIK:2 är därav väldigt svårbedömda. Truppen är enorm och det känns som att kvaliteten på laget kan variera betänkligt. Men jag tror dock att deras lägstanivå kommer vara så pass bra att en topplacering ligger inom räckhåll.
 
3. BROTTBY SK
Var överlägsna seriesegrare i Div 6 Östra ifjol. 18-0-0 blev den, minst sagt, imponerande tabellraden. De spelade (spelar?) en solid försvarsfotboll med kvicka omställningar. Under försäsongen har de förvisso åkt på pisk i Upplandscupen mot Rimbo med uddamålet samt att Rådmansö asfalterade de gröna laget med hela 8 - 2. Men trots det så säger magkänslan att Brottby, som har värvat ytterligare kvalitet till truppen i år, att det blir en  topp-3 placering.
 
2. RÅDMANSÖ SK
"Henrik Holmström".
Jag tror att han är skillnaden mellan första och andraplatsen för Rådmansö 2013.
Trist nog för de vit/blåa laget så lämnade kapten "Henke" sin moderklubb i elfte timmen och begav sig till BK Vargen i Div 3. Fortfarande besitter Rådmansö tillräcklig kvalitét för att ta sig till Div 4, men vågskålen känns ytterst subtil mellan årets två topplag. Så när en spelare av väldigt hög kvalitét lämnar så tror jag skillnaden blir märkbar i slutändan.
Rådmansö har dock värvat en klart godkänd "ersättare" i Daniel Wahlgren från Lohärad. Och skulle den eviga talangen, Andreas Ländin (om han bara lade ned lika mycket energi på fotbollen som en valfri BKV-spelare så skulle pojken husera i en annan del av världen för längesen) spela en hel säsong så är Rådmansö likväl motiverade titelaspiranter.
 
1. RIMBO IF
Rimbo, som slutade 6:a i östra femman ifjol, har gjort några intressanta värvningar av god kaliber. Bl.a. så har Johan Björling vänt hem igen efter en tid i BKV och Roslagsbro. Rimbo har vandrat en längre väg, föryngrat, varit ned och vänt i Div 6 och nu kommit tillbaka med kraft igen. Laget har varit forcerande på försäsongen och lemlästat allt i sin väg.
Det känns som Rimbo tagit sig upp ytterligare en nivå. De verkar solida och stabila.
Som jag tidigare nämnt så är serien rekordsvår att tippa, men när jag jämför längden på stickorna mellan fingrarna så är det Rimbos sticka som är längst.
 
 
Vid reservoarpennan
Johannes Sandberg

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus