Lägesrapport & Match!

Kollar ut genom fönstret och konstaterar att det inte ser sådär jättefotbollsvänligt ut, men likväl är det endast en dryg månad till seriepremiär... Innan den skall vi hinna gå igenom de kommande motståndarna för 2013 och det numera klassiska inslaget av Johannes Sandbergs tippning av Div 5... Ifjol med duktig träffprocent på tippningen och i år i samma serie med sitt Hallsta IK för första gången sen -09.

Björn har följande att säga om gårdagens match:

En söndagsmatch slutade med en komfortabel 3-1 seger. Vi började ganska bra och höll bollen inom laget. Bergshamra kontrade dock vasst och tog ledningen. De hade några vassa chanser att utöka men Arvid gör ett gott jobb och räddar några frilägen, en del på egen hand och en del med god hjälp av utespelarna. Engin kvitterar i slutet på första med en snygg frispark som utdömdes efter att Mario ramlat. Vi diskuterar i halvlek om att förbättra passningsspelet och ligga lite närmare varann. Det ger resultat, Bergshamra tröttnar, Rickard sätter en straff och Kevin skjuter ett långskott genom målvakten, vi leder med tre-ett. Niklas A gör sina första minuter för året och Alex får prova på att spela på innermittfältet de sista 25 minuterna. Vi har mycket boll och Bergshamra förmår inte att skapa något. Avslutningsvis kan jag konstatera att för andra matchen i rad har vi tröttat ut motståndarna vilket jag tolkar som att vi tränar mer rätt än tidigare. Vi behöver självfallet bli bättre på mycket dock ligger däremot längre fram i år i jämförelse med samma tid förra året. //Björn

Och Patric ger sig på en liten sammanfattning och en liten titt i backspegeln...

Tyckte det blivit dax för en lägesrapport med lite uppdateringar om statusen i truppen och några ord om matcherna som varit hittills.
Vi har sen nyår hunnit med 22 träningspass, 3 inomhuscuper och 5 träningsmatcher. Genomgående så tycker jag RSK 2013 är en storlek
större än RSK 2012 hittills. Främst så har attityden och inställningen till träning och match förbättrats. Vi är inte längre nöjda med att bara
vara med på träningen utan har lagt upp ribban lite högre.
Fler spelare har dessutom mycket bättre närvaro än vid samma tid förra året, mycket positivt.
Vi har en kärna som hittills består av 16 spelare som tränat mycket bra, ( Andrè, Kalle, Ahmad, Robban, Alex, Henke, Martin O, Mario, Wahlgren,
Basse, Martin F, Rikard,Rudi, Fredde W, Mårten och Tomas J). Det som saknas är att 2 av målvakterna ansluter till den gruppen.

Vi har Linus som är borta en längre period med skadat korsband. Petta som gjorde comeback igår efter nästan 2 månaders sjukfrånvaro.
Micke Wall som just nu är bortrest men imponerade stort i matchen mot Vallentuna och har visat att han tillför mycket i truppen.
Andreas som gör sin första match på torsdag mot Riala som har missat en del träningar pga sina fjällsemestrar och Kevin som precis avslutat
hockeysäsongen. Kevin har dock hunnit med att imponera i de matcher han deltagit i.

Niklas A som gjorde 30 minuter i helgen och som börjat delta i en del spelsituationer på träning, har sett lovande ut! Han får vila mot Riala men
får lite tid mot VP på söndag.
Turken och Pelle har haft jobbigt med sjukdom/ skador och vi hoppas att de snart kan komma igång ordentligt.
Danne K och Petter har hunnit med ett par träningar och vi hoppas få se dem regelbundet nu när innebandyn slutar. Niklas O har lite otur med vädret
men vi hoppas det snart vänder;)! Mackan har sett väldigt pigg ut när han varit med men har för tillfället lite ont om tid för fotbollen.

Matcherna hittills har varit lite blandat, både bra och dåligt. Vi startade ju med 1-1 mot Väddö, en rätt medioker tillställning med ett rättvist resultat.
Sen blev det 3-2 mot Vallentuna efter en första halvlek där vi är utspelade men en andra halvlek där vi är riktigt bra. 1-4 förlust mot Vaksala där vi var frikostiga i försvarsspelet och uddlösa framåt, ingen bra kombination!
Upplandscupen inledde vi med 8-2 seger mot Brottby efter en mycket väl genomförd match, kul att se! I helgen vann vi med 3-1 mot IFK Bergshamra, mer om den i annat inlägg.
Vi har hittills roterat ganska mycket i laguppställningarna men bilden hur vi skall formera laget börjar ändå bli ganska tydlig. Nu handlar det om att ha alla spelare tillgängliga och börja nöta på saker.

Som sagt, många saker ser bra ut och en del saker kan bli bättre. 2 spännande matcher denna vecka som kommer att ge oss ett bra besked om hur vi ligger till.