IFK Uppsala-RSK 1-2 (1-2)

Fredagsmatch på Lötens IP mot IFK Uppsala som vi visste hade gjort en riktigt bra försäsong men haft en tuff start på serien. Förra året var de riktigt vassa framåt men lite slarviga bakåt och vi gjorde 14-3 på två matcher.

Måste direkt säga att årets lag var mycket bättre än det vi mötte förra året.
Matchen börjar och det syns direkt att det är två lag som vill spela fotboll. De flyttar bollen snabbare än oss medan vi vinner lite fler närkamper.
De är duktiga på att överbelasta våra kanter så våra ytterbackar har det tufft men jag tycker både Tomas och Niklas gör det jättebra.
Båda lagen har hunnit skapa ett par chanser innan vi tar ledningen i den tolfte minuten genom Daniel.
Glädjen blev dock mycket kortvarig då kvitteringen kommer redan minuten efter genom ett fint anfall på vår högerkant och inspel till fristående spelare.
Matchen fortsatte på samma sätt och det skapades chanser åt båda håll.
Efter 24 minuter får Alex chansen och avslutar kyligt och vi tar ledningen med 2-1. Det kändes inte då som att det var matchens sista mål!
Halvleken avslutas med att IFK kopplar ett litet grepp men vi reder ut det och går till paus med ledning.

Vi korrigerar lite i halvtid för att ligga bättre i positionerna och avlasta våra ytterbackar i försvarsspelet.
Tycker det blir bättre i andra och vi har ett antal chanser att sätta dit 3-1 likaväl som IFK också har chanser.
I den 70:e minuten får Andrè sitt andra gula och vi får spela med 10 man. Nu blir vi mer tillbakatryckta och orkar inte anfalla som tidigare. Men vi gör ett jättebra jobb i försvarsspelet och Fredde är mycket trygg i målet så även fast IFK har en del bra chanser så klarar vi ut det och åker hem med en skön trepoängare till!

Det bästa laget vi mött hittills och jag tycker det var en bra div. 5 match som kunde ha slutat med många fler mål. Skillnaden mot förra året i vårt lag tycker jag är att vi jobbar hårdare och visar större vinnarskallar. En härlig stämning i laget både före och efter match:).

Nu avslutar vi veckan med bortamatch i 7an mot Brottby på söndagskvällen. Sen går vi in i en tuff vecka som innehåller 3 matcher och 2 träningar. Nu tar vi med oss den sköna känslan och ser fram emot att få börja träna och spela ute på Rådmansö.