RSK-Fanna 2-0 (1-0)

Äntligen dags för första hemmamatchen ute på Rådmansö. Fint väder och en plan som efter förutsättningarna är helt fantastisk. Dessutom ett laddat lag som var sugna på att förlänga segerraden.

Jag tycker att vi börjar matchen riktigt bra och tar initiativet. Backlinjen gör det bra och vi hamnar rätt med laget direkt. Vi tar ledningen efter 14 minuter då Andreas spelar fram Engin som sätter dit 1-0. Första 20 är bra men sen börjar vi slarva iväg bollen och vi får frispark emot oss i nästan varje närkamp. Vi tappar lite fokus och under en period så är det Fanna som är det bättre laget och de jobbar också fram en straff.
Till vår glädje så skjuts den utanför och vi rycker upp oss igen i slutet av halvleken.

I paus pratar vi om att bli mer noggranna i passningsspelet för när vi är det hinner de inte med. I andra halvlek tillåts vi vinna närkamperna (utan frispark emot) och vårt mittfält är riktigt bra och vinne mycket boll. Vi har missat en del chanser innan Alex på sitt speciella sätt tar sig förbi två försvarare på kortlinjen och hittar Andreas som sätter dit 2-0. Sen tycker jag vi har bra kontroll fram till sista 5 minuterna då Fredde får göra ett par grymma räddningar.

Sammantaget en hyfsat stabil seger med nollan intakt bakåt. Måste också säga att det är riktigt kul att se våra ytterbackar ikväll. Niklas börjar bli bekväm i rollen och Tomas river stora sår i deras försvar samtidigt som han gör det bra bakåt.

Redan på lördag är det match igen och då krävs samma hårda jobb och rätt inställning.